Ετικέτες

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Νίκος Παπαχρήστος: Ο πολιτικός τσαμπουκάς δεν θα περάσει


Κανονικά θα αρχίσουν αύριο, Παρασκευή, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις έπειτα και την ανατροπή στην μέχρι πρότινος σκληρή συνδικαλιστική στάση των καθηγητών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες οι καθηγητές έβαλαν τελικώς τέρμα στην μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων τους (ΕΛΜΕ) και δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η εν λόγω απόφαση δεν αποτελεί αλλαγή στάσης αλλά στάση ευθύνης, διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο newpost.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος. «Δημιουργήθηκε αργά χτες ένας έντονος προβληματισμός των καθηγητών ειδικά από την επαρχία για το πως θα διαχειριστούμε την επιστράτευση υπό την απειλή πάντα των απολύσεων συναδέλφων σε περίπτωση απειθαρχίας στην απόφαση της κυβέρνησης».

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τοποθετήθηκε σχετικά λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των ΕΛΜΕ από την επαρχία. Οι τρεις μεγάλες παρατάξεις του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, πλην του ΚΚΕ, δηλαδή η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και η Συνεργασία κρίναμε τελικώς ότι δεν πληρούνται οι προυποθέσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με δεδομένη την επιστράτευση και την απουσία της ''ομπρέλας'' από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ» ανέφερε ο κ. Παπαχρήστος, ενώ πρόσθεσε ότι διενεργήθηκε μίνι τοπικό συμβούλιο και υιοθετήθηκε η τοποθέτηση που προήλθε από τη βάση των εργαζομένων.

Σχετικά με τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε αργά τη νύχτα από καθηγητές και φοιτητές ο Νίκος Παπαχρήστος κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ σχολίασε με νόημα ότι «ακραίοι αριστεριστές με κατηγόρησαν αβίαστα ότι ξεπούλησα το συνδικαλιστικό όργανο και τους αγώνες. Αυτό που πραγματικά αποφασίσαμε είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς η κυβέρνηση ήταν έτοιμη σε περίπτωση απειθαρχίας στην επιστράτευση να απολύσει εκπαιδευτικούς. Εμείς δεν παίζουμε με το μέλλον των καθηγητών».

Ο κ. Παπαχρήστος επιτέθηκε σε όσους αποδοκίμασαν την απόφαση της ΟΛΜΕ τονίζοντας ότι οι όποιες αντιδράσεις πραγματοποιήθηκαν από παρεμβάσεις εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων με τη συνδρομή αριστεριστών φοιτητών που δεν φαίνεται να γνώριζαν καλά την κατάσταση. «Τσάμπα μάγκες στην Ελλάδα έχουμε πολλούς» σημείωσε, ενώ υποστήριξε ότι στα συνδικαλιστικά όργανα υπάρχει έντονη διγλωσία.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει για μια ακόμη φορά επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου κάνοντας λόγο για «πολιτικό τσαμπουκά που δεν θα περάσει», ενώ πρόσθεσε ότι σε συνάντηση που είχε το σωματείο με τα πολιτικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι διαφωνεί με το Προεδρικό Διάταγμα, ενώ ακόμα και ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης φάνηκε πιο διαλλακτικός τουλάχιστον σχετικά με την άρση της επιστράτευσης μετά το πέρας των Πανελλαδικών. Ο κ. Αρβανιτόπουλος προβάλλει ενστάσεις ακόμα και σε αυτό».

Η ΟΛΜΕ έχει προγραμματισμένες συναντήσεις σήμερα με αντιπροσωπίες της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ με σκοπό τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων των συνδικαλιστών σε μια νέα βάση. Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ, όπως δήλωσε ο κ. Παπαχρήστος, αναμένει την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της επιστράτευσης των καθηγητών και ήδη έχει πρισφύγει καταγέλλοντας την κυβέρνησης σε διεθνής οργανώσεις εκπαιδευτικών. «Μπορεί να μην δικαιωθήκαμε από το ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δημοσίου, αλλά τη μάχη για την αντισυνταγματικότητα της επιστράτευσης δεν θα τη χάσουμε» υποστήριξε ο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.



Πηγή :  newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου