Ετικέτες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

H αμετανοησία είναι αυτοχειρία

 

Tου Χρήστου Γιανναρά
Kάθε μέρα που περνάει, κάθε ώρα, ο κίνδυνος του χάους μεγαλώνει. Πριν από τρία χρόνια οι δυνατότητες να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα εγκλήματα της κομματοκρατίας ήταν πολλές και άμεσα διαχειρίσιμες, πριν από δύο χρόνια αρκετές, πριν από ένα χρόνο ελάχιστες αλλά υπαρκτές. Σήμερα στον ορίζοντα δεν υπάρχει σημάδι ελπίδας.

Οι Aμερικανοί τάσσονται πλέον κατά του ευρώ

 

 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2He3eOwWQhKdYj0SXGETOngz9Z4IK44DszvN91rM7YRS9faShInsAxvdl6yHK7rUjGRCaMzYykhJMOy-_uTJJf3wpeanhkBO9QikP8zVncfx5RHWrvB28DoTwv-YLi0pSHB2eFiBsctQ/s640/EURO+ON+FIRE_14.jpgΓράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ένα κεφαλαιώδους σημασίας πολιτικό συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί από τη στάση της Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, όπου παράλληλα με την παγκόσμια οικονομική κρίση μαίνεται και ο κλυδωνισμός της Ευρωζώνης και του ευρώ: Η ηγεσία των ΗΠΑ τάσσεται πλέον κατά του ευρώ με τη σημερινή του μορφή και με τους υφιστάμενους κανόνες λειτουργίας της Ευρωζώνης!…
Μελετώντας τα αποτελέσματα της δεκαετούς ύπαρξης του ευρώ ως ενιαίου νομίσματος της Γηραιάς Ηπείρου σε υλική και όχι απλώς σε λογιστική μορφή, οι Αμερικανοί ηγέτες συνειδητοποίησαν ότι είχαν διαπράξει σοβαρότατο σφάλμα στις αρχές του 21ου αιώνα.

Από την Αραβική Ανοιξη στον ισλαμικό χειμώνα

 
 
 
 

 


Οταν άρχιζε το ντόμινο των αραβικών εξεγέρσεων, με πρώτους σταθμούς την Τυνησία και την Αίγυπτο, η αμηχανία της Δύσης έδωσε γρήγορα τη θέση της σε δύο διαμετρικά αντίθετες αντιδράσεις. Στον ένα πόλο συσπειρώθηκαν οι αισιόδοξοι, σαν τον Βρετανό ιστορικό Τίμοθι Γκάρτον Ας και το αμερικανικό περιοδικό Foreign Affairs, που έβλεπαν αυτό που ήξεραν από το παρελθόν κι αυτό που επιθυμούσαν για το μέλλον: Ενα «Αραβικό 1989», όπου η ανατροπή των παλιών, απολυταρχικών καθεστώτων θα έδινε τη θέση τους στους Αραβες Βαλέσα και Χάβελ, επικεφαλής Δημοκρατιών δυτικού τύπου, με αραβικό εσάνς.

«Ηπιος κυβερνοπόλεμος» μεταξύ Δύσης και Ιράν



 
 
 

 



Α. P., Reuters, AFP

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει ο μυστικός πόλεμος μεταξύ του Ιράν και της Δύσης στο Διαδίκτυο. Στις αρχές της εβδομάδας, το γενικό επιτελείο στρατού του Ιράν έκρινε επιβεβλημένη την ίδρυση αρχηγείου «ήπιου πολέμου» για την αντιμετώπιση των επιθέσεων στα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας και όχι μόνο κυρίως από Αμερικανούς και Ισραηλινούς χάκερ.

ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ "ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΕΝΕΡΓΙΕΣ ( ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΩΝ)

 
 
 
 

 α)Κατατέθηκε στην αλβανική βουλή το προκλητικό ψήφισμα των τσάμηδων
 
 
 
 


Απαιτούν την αναγνώριση "τσάμικης γενοκτονίας", κατάργηση του Εμπόλεμου Νόμου, δικαίωμα επαναπατρισμού, Ελληνική ιθαγένεια, επιστροφή των περιουσιών τους, αλλαγή των κειμένων των σχολικών βιβλίων, ανέγερση μνημείων και διάφορα άλλα! Στην Αλβανική Βουλή κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι το ψήφισμα του PDIU για την επίλυση του λεγόμενου "τσάμικου ζητήματος". Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα "DITA", το ψήφισμα κατατέθηκε από του βουλευτές του τσάμικου κόμματος, Shpetim Idrizi και Dashamir Tahiri και περιλαμβάνει 13 σημεία, τα οποία όπως τονίζουν συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, καθώς και την νομοθεσία της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.


Διαβάστε παρακάτω τα 13 σημεία του προκλητικού ψηφίσματος

Το όραμα ενός οικονομικού ΝΑΤΟ!

 
 
 
 

 


Tου David Ignatius - Aρθρογράφου της Washington Post

Σε πρόσφατη συνάντηση Γερμανών επιχειρηματιών με επικεφαλής διπλωματικών αποστολών και στελέχη υπουργείων Εξωτερικών, ένας από τους συμμετέχοντες συνόψισε τη γενικευμένη ανησυχία: «Οι Ευρωπαίοι έχουν την αίσθηση ότι έμειναν μόνοι. Εσείς οι Αμερικανοί δεν αντιλαμβάνεστε πόσο σας χρειαζόμαστε».
Οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται ανακουφισμένοι από την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα. (Γερμανός αξιωματούχος συνέταξε ανεπίσημη έκθεση, στην οποία χαρακτηρίζει τη νίκη του Ομπάμα ως «το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στις ΗΠΑ») Οι Ευρωπαίοι παραμένουν, όμως, ανήσυχοι ότι η περίφημη «μετατόπιση» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής προς την Ασία θα τους αφήσει μόνους σε εποχή μεγάλης οικονομικής και πολιτικής αναταραχής.
Μια σημαντική ιδέα, όμως, ικανή να αναζωογονήσει την αμερικανο-ευρωπαϊκή συμμαχία στον 21ο αιώνα, αρχίζει να σχηματίζεται. Η ιδέα αυτή συζητήθηκε εκτενώς στο Βερολίνο και το Αμβούργο όταν βρέθηκα εκεί πριν μία εβδομάδα, ενώ το θέμα απασχολεί και την Ουάσιγκτον. Η ιδέα αφορά το ελεύθερο εμπόριο -και ειδικότερα ένα διατλαντικό σύμφωνο ελεύθερου εμπορίου- που θα ονομάσω TAFTA.

Κραυγή απόγνωσης από τους υπερπολύτεκνους…

 

 

undefinedΑγαπητοί Κύριοι και Κυρίες των ΜΜΕ.
Σας αποστέλλουμε την παρακάτω μας επιστολή για την προβολή του δίκαιου αιτήματος των υπέρ πολύτεκνων οικογενειών.

Δύο αναλυσεις για τη διαμόρφωση νέας στρατηγικής στο Κυπριακό





 
Χρήστος Ιακώβου *
Το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση νέας στρατηγικής για ένα πολιτικό που ευρίσκεται ενώπιον σκληρών διλημμάτων, και ο στόχος του είναι να ξεφύγει από εγκλωβισμούς του παρελθόντος, δεν είναι να αποφασίσει πως και προς τα που θα αναπτυχθεί αλλά να αποφασίσει τι θα εγκαταλείψει.

Ρωσικά αντίποινα κατά των Αμερικανών

 
 
 
 

 

Το κοινοβούλιο της Ρωσίας υιοθέτησε σήμερα ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε Αμερικανούς οι οποίοι παραβιάζουν τα δικαιώματα των Ρώσων, σε αντίποινα εναντίον ενός νόμου που πέρασε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα για την τιμωρία των Ρώσων που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο νόμος που εγκρίθηκε από την αμερικανική γερουσία την Πέμπτη προβλέπει ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε Ρώσους που φέρονται να εμπλέκονται στο θάνατο στη φυλακή το 2009 του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, που έγινε σύμβολο της κακομεταχείρισης των Ρώσων οι οποίοι αμφισβητούν την κρατική εξουσία, και άλλων που κατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Απίστευτη πρόκληση κατά των αγροτών: “Καθηγητής” αποκάλεσε τους αγρότες “δημοσίους υπαλλήλους”!!

 

Ο εικονιζόμενος “κύριος καθηγητής” αποκάλεσε τους αγρότες “δημοσίους υπαλλήλους”! Αυτό προκάλεσε την δικαιολογημένη έκρηξη του εκπροσώπου των αγροτών. Ο κύριος Μάνος Ματσαγγάνης, καθηγητής στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, εξηγεί την αιτία της κακοδαιμονίας αυτής της χώρας. Από μία καρέκλα, με εξασφαλισμένο τον μισθό του, αναπαράγει θεωρίες χωρίς να έχει την οποιαδήποτε τριβή με το αντικείμενο που σχολιάζει.

Εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα Μέχρι την Κύθνο έφτασε τουρκική κορβέτα

 



Φωτογραφία αρχείου.

Αθήνα: Στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου, εισήλθε το μεσημέρι του Σαββάτου, η τουρκική κορβέτα «ΒΕΥΚΟΖ» και αφού κινήθηκε μέχρι την Κύθνο, τελικώς αποχώρησε.

Βitcoin: To επαναστατικό νόμισμα του διαδικτύου!

 




Η βασική ιδέα της δημιουργίας των Bitcoins ήταν να αποτελέσουν ένα ασφαλές, ανώνυμο και ανεξάρτητο από κυβερνήσεις και κεντρικές αρχές νόμισμα.Πράγματι, πίσω από την έκδοση τους δε βρίσκεται κάποια τράπεζα αλλά ειδικό software, δε συνδέονται με τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του χρήστη, διακινούνται ανώνυμα μέσα από ένα δίκτυο P2P και καμία αρχή δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα των συναλλαγών σας.

Ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό - Griechische Schulen im Ausland

 



Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ
Διαδηλώσεις και καταλήψεις Ελλήνων μαθητών στους δρόμους της παγερής , πολύ ¨Κρύας Γερμανίας¨, για να μην κλείσουν τα ελληνικά σχολεία.

Βίντεο YouTube και σχόλιο του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου




Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ( ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ )
Διαδηλώσεις και καταλήψεις Ελλήνων μαθητών στους δρόμους της παγερής , πολύ ¨Κρύας Γερμανίας¨, για να μην κλείσουν τα ελληνικά σχολεία

Η χρεωκοπία … της απληστίας

Η χρεωκοπία … της απληστίας

Γράφει ο Γιάννης Γούναρης
Η ψευτιά και ο πνευματικός εκφυλισμός απλώνει μέρα με την ημέρα απάνω στους Έλληνες και τους παραμορφώνει. Έναν λαό που ξεχωρίζει ανάμε­σα σ' όλα τα έθνη και που είναι γεμάτος πνευματική υγεία, πάνε να τον κάνουνε αυτοί, οι λογής-λογής κα­λαμαράδες, κ' οι άλλοι γραμματιζούμενοι, πολιτικοί προδότες, και δημοσιογράφοι πουλημένοι σαχλόν, χωρίς χαρακτήρα, χωρίς πνευματικό νεύρο, χωρίς πνευματική ανδροπρέπεια, χωρίς χαρακτήρα. Οι διά­φοροι φωστήρες βαστάνε από μια πατέντα στα χέρια, και μέρα-νύχτα δουλεύουνε για να «συγχρονίσουν» την Ελλάδα, ενώ στ' αληθινά σκάβουνε τον λάκκο της.

O ζωγράφος Paul Gauguin 1848–1903

O ζωγράφος Paul Gauguin 1848–1903



Από πού ερχόμαστε; Τι είμαστε; Πού πηγαίνουμε; 1897

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Ο Paul Gauguin, είναι ένας από τους ζωγράφους εκείνους που μου ασκούν μια γοητεία για την απόλυτη σχέση που έχουν με την τέχνη τους και για την ελευθερία που βιώνουν μέσα από αυτήν. Ο Πωλ Γκωγκέν, ένας πρωτοπόρος του μετα-ιμπρεσιονισμού, είναι μια ακόμη ιδιαίτερη περίπτωση, αντισυμβατικού και ανεπίσημου καλλιτέχνη, που εν τούτοις, το έργο του θεωρείται σήμερα, 110 χρόνια μετά, πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του μοντερνισμού αλλά και του κινήματος του Φωβισμού στην Ευρώπη.

Σύμβολο του ελληνισμού ο Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ο Σαμαράς

 



Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς ήταν ο κύριος ομιλητής σήμερα στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Τι λένε οι Αμερικανοί για την κατάσταση στην Ελλάδα.

 




ΕΤΟΣ 1947, Paul Porter, ειδικός απεσταλμένος τότε, του Προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν,

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ αποστολής στην Αθήνα, στέλνει επιστολή προς τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Δείτε τι του γράφει…
«ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ. Αντ` αυτού υπάρχει μία χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα»…

Billionaires on Warpath to Pauperize the American Middle Class

America’s well-to-do are waging war on America’s “shrinking middle class,” Senator Bernie Sanders, the Vermont Independent, says.
“The nation’s billionaires are on the war path. They want more, more, more,” and “their greed has no end and they are apparently unconcerned for the future of this country if it gets in the way of their accumulation of wealth and power.”
Sanders says that, “Right now, the top one percent controls more than 23 percent of all income earned in America,” which is more wealth than “the bottom 50 percent” put together. What’s more, he notes, “In the last 25 years, we have seen 80 percent of all new income going to the top 1 percent.” This comment is supported by data showing that productivity gains created by U.S. workers over the past several decades have not resulted in increased pay for them but have instead gone into profits. Salaries have stagnated

Η άνοδος του Ναζισμού στο Βερολίνο

 


Το Spiegel δημοσιεύει μια σειρά άρθρων με αφορμή την 775η επέτειο της ίδρυσης του Βερολίνου. Μεταξύ αυτών, το γερμανικό περιοδικό εξετάζει την άνοδο των Ναζί στην δεκαετία του ’20. Τότε που ο Τζόζεφ Γκέμπελς ανέλαβε το δύσκολο έργο της υποστήριξης του Ναζιστικού Κόμματος στη πρωτεύουσα, την πιο ‘’κόκκινη’’ πόλη της Ευρώπης. Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς

Nαυτικη ισχυς σημαινει ισχυρος στολος αφρονες!

 

 

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-αμυντικός αναλυτής
Φαίνεται ότι ορισμένοι κύκλοι εντός και εκτός της κυβέρνησης επιθυμούν την υλοποίηση του «δόγματος Μπαλάφα», το οποίο συνοψίστηκε στην φράση «Θα το ρισκάρουμε». Με μεγάλη λύπη, έκπληξη και δυσφορία ένα αρκετά μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης που ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, αναμένει την επίσημη τοποθέτηση του αρμοδίου υπουργού Εθνικής Άμυνας - τουλάχιστον – αναφορικά με το ζήτημα της πρόθεσης πώλησης δύο εκ των τριών υποβρυχίων Type 214 σε πελάτη του εξωτερικού.

Έως ότου ξεκαθαρίσει η ομίχλη που περιβάλλει το θέμα-βόμβα που αφέθηκε να «εκτονωθεί» επικοινωνιακά, προκειμένου να καταγραφούν θέσεις και αντιδράσεις, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα δεδομένα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα πολιτικό ή μη πρόσωπο. Η Ελλάδα είναι ναυτική χώρα υψηλότατης γεωστρατηγικής αξίας και με αναβαθμισμένη τη γεωπολιτική της θέση.

Why Palestinians yes, Kurds no? ‎ – By Prof. Ofra Bengo — Israeli Haaretz

 



Prof. Ofra Bengio is senior research associate at the Moshe Dayan Center at Tel Aviv University. She is the author of the forthcoming The Kurds of Iraq: Building a State within a State and editor of the monthly newsletter Tzomet Hamizrah
7.12.2012 : At a conference I attended in the mid-1990s, I dared to compare the Kurdish national movement in Iraq with that of the Palestinians.
The conference dealt with the changing political map of the Middle East against the background of the 1991 Gulf War, the Oslo Accords of 1993 between Israel and the Palestinians, and the burgeoning autonomies that were developing concurrently in the Kurdistan Regional Government (KRG ) and the newly established Palestinian Authority. At the time, both groups spoke of their peoples’ right to self-determination, and it was only natural to pinpoint the similarities and differences between the two national movements. The comparison, however, caused an uproar among the participants, who were mostly Palestinians and other Arabs, with some even leaving the conference hall in protest.

Πριν από λίγο: Η απίστευτη ατάκα του αγρότη στους δημοσιογράφους!

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 10, 2012

Ατάκα – κόλαφος στους δημοσιογράφους από αγωνιζόμενο αγρότη πριν από λίγα λεπτά στην πρωϊνή γραμμή του ΣΚΑΪ.

Με την κλασσική μέθοδο δαιμονοποίησης των κινητοποιήσεων, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον άνθρωπο που είναι στον δρόμο: “Μα γιατί λέτε ότι σας φταίει το κράτος; Γιατί δεν κάνατε την παραγωγή σας ανταγωνιστική; Και η Ινδία και η Αφρική έχουν αντίστοιχα προϊόντα… γιατί να πάρουν τα δικά σας;”

Ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

 

 


(Λευκάδα 1824-1879)
Η Ελληνική Παλιγγενεσία, οι Λυρικές Μπαλάντες και η «Ανυπόταχτη Πολιτεία (1) στο έργο του.
Τα Θεατρικά

Γράφει για το ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ
ο κ. Καρυδάς Ι.Σ. Γρηγόριος
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
μέλος του Ε.Ε.Π. του Ιδρύματος.

Μ’ αρέσει η θάλασσα γιατί μου μοιάζει / μ’ αρέσει σ’ άκουσα να λες κρυφά / πότε αγριεύεται, βόγγει, στενάζει / και πότε ολόχαρη παίζει γελά / Αρ. Βαλαωρίτης «Η Ξανθούλα» στ. 1-4

Η μάχη του Χαϊδαρίου, 6-8 Αυγούστου 1826


 




Γερ. Γερολυμάτου: "Αψιμαχία Ιππικού στη μάχη του Χαϊδαρίου"
Επιμελείται και γράφει
ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Από τις 25 ως τις 28 Ιουλίου του 1826 τμήματα ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην Σαλαμίνα υπό την αρχηγία του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Στις 5 του Αυγούστου τα σώματα αυτά συνολικής δύναμης 2.500 ανδρών διεκπεραιώθηκαν στην Ελευσίνα, όπου ενώθηκαν με τα δύο τάγματα τακτικού στρατού 1000 ανδρών που τελούσαν υπό την αρχηγία του Γάλλου συνταγματάρχη Φαββιέ. Σε αυτούς προστέθηκε και ένας λόχος 80 φιλελλήνων υπό τον Ιταλό συνταγματάρχη Πίζα που μόλις είχαν φτάσει από την Μασσαλία. Ο στρατιωτικός εξοπλισμός περιελάμβανε και 4 ορεινά κανόνια. Συνολικά η δύναμη του στρατοπέδου της Ελευσίνας ανήλθε στους 3.580 άνδρες.


Μόλις είχαν προφτάσει να συγκεντρωθούν όλα τα σώματα στην Ελευσίνα, όταν έγινε γνωστό ότι ο Κιουταχής κατέλαβε την πόλη της Αθήνας. Ο Καραϊσκάκης και ο Φαββιέ αποφάσισαν αμέσως να περάσουν στη δράση. Το βράδυ της 5ης Αυγούστου το στράτευμα κινήθηκε προς το λεκανοπέδιο και τα μεσάνυχτα έφτασε στο Χαϊδάρι, όπου στρατοπέδευσε, καθώς η θέση θεωρήθηκε κατάλληλη λόγω των πτυχώσεων του εδάφους. Κατέλαβαν θέσεις σε ένα περιμανδρωμένο κήπο και στους λόφους που βρίσκονταν δεξιά και αριστερά από αυτόν. Ο τακτικός στρατός κατέλαβε τα δεξιά του κήπου με μέτωπο προς την πόλη. Αλλά δεν έμειναν για πολύ ώρα ανενόχλητοι.

Τι είναι Τέχνη;

 



Παλαιο-αφρικανική βραχογραφία

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Είναι όμως αναγκαίο, να αναζητήσουμε τον ορισμό της τέχνης, μέσα από μια πλειάδα διαφορετικών απόψεων, καθόσον το ζήτημα είναι αισθητικό, δηλαδή φιλοσοφικό. Η ίδια πάντα θεωρητική διαμάχη των δυο βασικών φιλοσοφικών ρευμάτων, μεταφέρεται και στο χώρο της αισθητικής, με μια ποικιλία ενδιάμεσων αισθητικών διδασκαλιών που προσπαθούν να εξηγήσουν τι είναι η τέχνη.

Το αρχαιότερο γραπτό κείμενο, 7270 ετών, είναι ελληνικό (;)

Το αρχαιότερο γραπτό κείμενο, 7270 ετών, είναι ελληνικό!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της Καστοριάς, συγκεκριμένα το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια!

Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμναίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του ευρήματος έγινε από τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργο Χουρμουζιάδη,

Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή, αποκαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας και χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον "Δημόκριτο", στο έτος 5260 π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου!

Η Ελλάδα στο μικροσκόπιο, το κλειδί των εξελίξεων στην Ρωσία

 



Συνεχίζεται η αναμονή σε ότι αφορά τις οικονομικές διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη. Δεν είναι πλέον η Ελλάδα που «παγώνει» τις εξελίξεις. Βέβαια ως Έλληνες είμαστε απρόβλεπτοι και τους έχουμε τρελάνει, αλλά το παραμύθι με τους Έλληνες υπαλλήλους που έχουν καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Γενικά όλα είναι σε μια κατάσταση φθοράς και αφθαρσίας. Όχι μόνο οι ανοιχτές υποθέσεις στην οικονομία με το δόγμα του σοκ να δίνει και να παίρνει. Ακόμα και στην Μέση Ανατολή οι εξελίξεις μια προχωρούν, μια σταματούν. Στην Συρία γίνεται συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση σε σχέση με την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, κάτι άλλο εκκρεμεί!

Ματίας Ρουστ: Η Πιο Ριψοκίνδυνη Πτήση του Ψυχρού Πολέμου!


 
 
 
 

 




25 χρόνια πριν, το έτος 1987, ένας έφηβος από τη Δυτική Γερμανία, ονόματι Ματίας Ρουστ, εξέπληξε την παγκόσμια κοινή γνώμη πετώντας με ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος Τσέσνα μέσα από ολόκληρη την σοβιετική αεράμυνα, διανύοντας απόσταση 750 χμ και προσγειώνοντας τελικά το αεροπλάνο στην Κόκκινη Πλατεία. Ο Ρουστ πέρασε ένα χρόνο στις φυλακές της Ρωσίας, αλλά σήμερα δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για την ακραία πράξη του.
Ο 19χρονος τότε Ρουστ ήταν βαθιά πολιτικοποιημένος και η ιδέα του ήρθε αρχικά όταν παρακολούθησε τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις των δύο υπερδυνάμεων στο Ρέιγιαβικ σχετικά με τους πυρηνικούς εξοπλισμούς. «Πίστευα ότι θα χρησιμοποιούσα το αεροπλάνο για να φτιάξω μια φανταστική γέφυρα ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή ώστε να δείξω ότι πολλοί Ευρωπαίοι ήθελαν να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις», δήλωσε, όπως αναφέρει το BBC σε αφιέρωμά του με αφορμή την επέτειο των 25 ετών.

Η Ευρώπη δέσμια των Patriot…

 
 
 
 

 


undefined
Η Ολλανδία μετουσιώνει την πρόθεσή της και θα αποστείλει δύο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot για τοποθέτηση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική απόβαση έχει εγκριθεί από την βασιλική κυβέρνηση στην «χώρα της τουλίπας». Έτσι οι Ολλανδοί βαδίζουν στα χνάρια της Γερμανίας.
Φαίνεται ότι στο ΝΑΤΟ ετοιμάζονται. Το θέμα είναι ότι η Ε.Ε. για μία ακόμα φορά θα αφεθεί στην πολιτική της Ουάσινγκτον. Τόσο καιρό οι «σύμμαχοι» δεν συμφώνησαν στην δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού και έτσι η Ευρώπη παρέμεινε έρμαιο του ΝΑΤΟ, ενώ το συμφέρον της είναι η γεωοικονομική συνεργασία με την Ρωσία.

Τελικά… δεν δηλητηριάστηκε ο Οζάλ

Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Ο ιστός
Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Ο ιστός

 

undefined
Το σίριαλ της δολοφονίας του πρώην ηγέτη της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, μέσω δηλητηρίασης, είχε σήμερα ένα νέο και μάλλον τελικό… επεισόδιο. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Σαμπάχ”, τα ίχνη τοξικών ουσιών που εντοπίστηκαν στο λείψανο του Τουρκούτ Οζάλ είναι σε μηδαμινά επίπεδα, που φαίνεται φυσιολογικό να υπάρχουν, κάτι που οδηγεί τους ιατροδικαστές στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν υποψίες δολοφονίας.

Tουρκικό Κουρδιστάν : Καθυστερώντας το αναπόφευκτο

Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Ο ιστός
Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Ο ιστός

Tουρκικό Κουρδιστάν : Καθυστερώντας τ

Ιδιωτική εταιρεία θα πωλεί πτήσεις στη Σελήνη

 



.

Πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη τη δημιουργία μιας ιδιωτικής εταιρείας που, για πρώτη φορά, θα πουλάει πτήσεις για τη Σελήνη σε ιδιώτες.
Η πρώτη αποστολή θα απαιτήσει μια επένδυση 7 δισεκατομμυρίων ως 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια τα κόστη θα μειωθούν. Μια πτήση μετ' επιστροφής για δύο επιβάτες με ένα περίπατο στη Σελήνη θα κοστίζει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, διευκρίνισαν οι ιδρυτές σε ανακοίνωσή τους.
"Η Golden Spike Company είναι η πρώτη επιχείρηση που προβλέπει να προσφέρει τακτικές αποστολές εξερεύνησης στην επιφάνεια της Σελήνης και αυτό μέχρι το τέλος της δεκαετίας», διευκρίνισαν.
Η επιχείρηση υπολογίζει σε πυραύλους που ήδη υπάρχουν και σε νέα διαστημικά σκάφη μεταφορά προσώπων από τον ιδιωτικό τομέα που θα μειώσουν σημαντικά τα κόστη των εμπορικών πτήσεων εξερεύνησης της Σελήνης, εξηγούν οι επιχειρηματίες αυτοί, οι οποίοι έκαναν την ανακοίνωση την παραμονή της 40ης επετείου της τελευταίας σεληνιακής αποστολής Απόλλων 17.
Οι τιμές που προτείνονται είναι της ίδιας τάξης με τους προϋπολογισμούς που έχουν ήδη διατεθεί από χώρες για ρομποτικές επιστημονικές αποστολές στη Σελήνη, υπογραμμίζουν.
Η Golden Spike δημιουργήθηκε από σημαντικά πρώην στελέχη του κόσμου του διαστήματος. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της είναι ο Άλαν Στερν, πρώην υποδιευθυντής της NASA, ενώ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Τζέρι Γκρίφιν, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής πτήσεων στο πρόγραμμα Απόλλων και επικεφαλής του διαστημικού κέντρου Τζόνσον στο Χιούστον, στην Πολιτεία του Τέξας (νότιες ΗΠΑ).
Η εταιρεία περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ των συμβούλων της, πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιούτ Γκίνγκριτς και ο Μπιλ Ρίτσαρντσον, ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ και πρώην υπουργός Ενέργειας του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον.
Πηγή: ΑΜΠΕ




Μια αμερικανική εταιρεία θα πωλεί ιδιωτικές πτήσεις στη Σελήνη για 1,5 δισεκ. δολάρια.

Πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη τη δημιουργία μιας ιδιωτικής εταιρείας που, για πρώτη φορά, θα πουλάει πτήσεις για τη Σελήνη σε ιδιώτες.
Η πρώτη αποστολή θα απαιτήσει μια επένδυση 7 δισεκατομμυρίων ως 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια τα κόστη θα μειωθούν. Μια πτήση μετ' επιστροφής για δύο επιβάτες με ένα περίπατο στη Σελήνη θα κοστίζει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, διευκρίνισαν οι ιδρυτές σε ανακοίνωσή τους.
"Η Golden Spike Company είναι η πρώτη επιχείρηση που προβλέπει να προσφέρει τακτικές αποστολές εξερεύνησης στην επιφάνεια της Σελήνης και αυτό μέχρι το τέλος της δεκαετίας», διευκρίνισαν.
Η επιχείρηση υπολογίζει σε πυραύλους που ήδη υπάρχουν και σε νέα διαστημικά σκάφη μεταφορά προσώπων από τον ιδιωτικό τομέα που θα μειώσουν σημαντικά τα κόστη των εμπορικών πτήσεων εξερεύνησης της Σελήνης, εξηγούν οι επιχειρηματίες αυτοί, οι οποίοι έκαναν την ανακοίνωση την παραμονή της 40ης επετείου της τελευταίας σεληνιακής αποστολής Απόλλων 17.
Οι τιμές που προτείνονται είναι της ίδιας τάξης με τους προϋπολογισμούς που έχουν ήδη διατεθεί από χώρες για ρομποτικές επιστημονικές αποστολές στη Σελήνη, υπογραμμίζουν.
Η Golden Spike δημιουργήθηκε από σημαντικά πρώην στελέχη του κόσμου του διαστήματος. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της είναι ο Άλαν Στερν, πρώην υποδιευθυντής της NASA, ενώ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Τζέρι Γκρίφιν, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής πτήσεων στο πρόγραμμα Απόλλων και επικεφαλής του διαστημικού κέντρου Τζόνσον στο Χιούστον, στην Πολιτεία του Τέξας (νότιες ΗΠΑ).
Η εταιρεία περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ των συμβούλων της, πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιούτ Γκίνγκριτς και ο Μπιλ Ρίτσαρντσον, ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ και πρώην υπουργός Ενέργειας του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον.
Πηγή: ΑΜΠΕ