Ετικέτες

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ιράν: Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ προειδοποιεί Ισραήλ και ΗΠΑ


undefined

Ιράν: Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ προειδοποιεί Ισραήλ και ΗΠΑ

by Λουκάς Δ. Συμπεράς
undefined
Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, ότι σε περίπτωση που επιτεθούν στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, οι ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αντεπιτεθούν.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μέσω της κρατικής τηλεόρασης, “οι εχθροί μας, κυρίως το Σιωνιστικό καθεστώς, η Αμερική και οι σύμμαχοί της, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε μορφή απειλής και επίθεσης θα αντιμετωπιστεί σθεναρά...Το έθνος μας, οι Φρουροί της Επανάστασης και ο στρατός ...θα απαντήσουν στις επιθέσεις με χαστούκια και σιδηρές γροθιές".

Διθυραμβικά σχόλια στο ξένο Τύπο για τον κ. Λουκά Παπαδήμο


Διθυραμβικά σχόλια στο ξένο Τύπο για τον κ. Λουκά Παπαδήμο


Αυτός που έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ καλείται να την κρατήσει εκεί!
Πρώτη είδηση σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου παίζει η ανάδειξη του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία της Ελλάδας. Απαντες αναφέρονται στο πολιτικό θρίλερ που οδήγησε στην απόφαση αυτή αλλά και στη χαρισματική προσωπικότητα του κ. Παπαδήμου.

Κουίζ: Όποιος απαντήσει σωστά, κερδίζει μια εκδρομή στην Μεσοποταμία!


Κουίζ: Όποιος απαντήσει σωστά, κερδίζει μια εκδρομή στην Μεσοποταμία!


undefined
Το αυτόνομο κράτος στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ) είναι γεγονός.
Απ' ότι λέει το άρθρο της Φιγκαρό, οσονούπω έρχεται το αυτόνομο Δυτικό Κουρδιστάν, στη ΒΑ Συρία.

Τί ακολουθεί;
Όποιος απαντήσει σωστά, κερδίζει μια εκδρομή στη Μεσοποταμία.

KURBAN BAYRAM ΣΤΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ



ΤΕΤΆΡΤΗ, 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

KURBAN BAYRAM ΣΤΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Οι ισλαμοφασίστες εξαπλώνουν τον σκοταδισμό στους φτωχούς και ανυπεράσπιστους μουσουλμάνους των Βαλκανίων. Οι ηγέτες των βαλκανικών χωρών έχουν ευθύνη να σταματήσουν τη δράση των πρακτόρων της Άγκυρας!

Μετά τους Μερκοζί, οι Παπασκόνι O Ραμόν Λόβο στην El Pais:«Οι Μερκοζί τέλειωσαν τους Παπασκόνι»


Μετά τους Μερκοζί, οι Παπασκόνι O Ραμόν Λόβο στην El Pais:«Οι Μερκοζί τέλειωσαν τους Παπασκόνι»

Σκίτσο του Plantu
«Οι Μερκοζί τέλειωσαν του Παπασκόνι» παρατηρεί ο Ραμόν Λόβο στον ιστότοπο της ισπανικής El Pais Internacional, προσθέτοντας στο γνωστό λογοπαίγνιο Μερκέλ-Σαρκοζί = Μερκοζί και το αντίστοιχο Παπανδρέου - Μπερλουσκόνι = Παπασκόνι.
Στην πραγματικότητα το σκίτσο του Plantu, που εικονογραφεί το κείμενο έχει ήδη δημοσιευτεί στην ιταλική Corriere della Sera μετά από τη γαλλική Le Monde, συμπυκνώνοντας την ευρωπαϊκή κατάσταση. Oπως και ο Παπανδρέου, έτσι και ο Μπερλουσκόνι, «κέρδισε την ψηφοφορία, αλλά έχασε τον πόλεμο», γράφει ο Λόβο.BHMA

And now : France



ΤΕΤΆΡΤΗ, 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

And now : France

undefined


French Bund spreads have just crossed 147 bps as the "cash bond long yet unable to hedge with CDS" crowd realizes that the Italian contagion is about to hit Paris. And unable to hedge using creative modern financial instruments, said crowd has reverted to the good old fashioned version thereof. We call it selling. Expect the spread to hit 150 bps momentarily.

Βαρύτατοι υπαινιγμοί Κομισιόν για κερδοσκοπία στην Ελλάδα


ΤΕΤΆΡΤΗ, 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Βαρύτατοι υπαινιγμοί Κομισιόν για κερδοσκοπία στην Ελλάδα

Του Γιάννη Αγγέλη 
Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr δήλωσαν ότι «αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα σε συνάρτηση με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας συνιστούν βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Είναι σε βάρος της οικονομίας της χώρας και σε βάρος του κοινοτικού προϋπολογισμού. Ως εκ τούτου θα υπάρξει συνέχεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να τα αντιπαρέλθει...».

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

 
Αν και θα επρεπε να στεναχωρηθω για το γεγονος οτι κανεις δεν μπηκε στον κοπο να αναφερει τον  αγαπητο Γιωργο της Θεσσαλονικης, μερικους αλλους και εμενα (γιατι αλλωστε να  ξερετε οτι και εμεις εχουμε ψυχη και δεν ειμαστε και του νηπιαγωγιου)ας μου επιτραπει να καταθεσω την δικη μου προβλεψη.Το κουρδικο κρατιδιο αναλαβανει το ρολο που επαιξε το βασιλειο Σαρδινιας στην Ιτλαικη ενοποιηση, η Πρωσσια στην Γερμανικη ενοιποηση και το μεγαλο Δουκατο της Μοσκοβιας στην απελευθερωση της Ρωσσιας απο τους Μογγολους.Σε πρωτο βημα παιρνει το "Ιρανικο" Κουρδισταν (με την σιωπηρη επινευση των Αμερικανων) μεσα στο χαος που δημιουγειται μετα απο μια ανδεχομενη εισβολη/επεμβαση/ επιθεση τους εναντιον του Ιραν.Μετα εχοντας ενισχυσει τις δυναμεις τους με την βοηθεια των Ισραηλινων -Αμερικανων , στρατολογωντας ¨εν αναγκη οσα  ανθρωπινα"λειψανα" του Ιρακινου και Ιρανικου στρατου ειναι προθυμα να ενταχθουν στις γραμμες τους και σε στενη συνεργασια με τους ανταρτες του PKK οι Κουρδικες δυναμεις ακολουθουν την πορεια των Αραβων στο δευτερο μισο του 7ου μ.χ. αιωνα και εισβαλουν στην Τουρκια (παντα με την ανοχη των Αμερικανων- Ισραηλινων).Θα ηθελα μονο η τελικη μαχη αναμεσα στις Κουρδικες και Τουρκικες δυναμεις να δοθει κοντα στο Μαντζικερτ και φυσικα να καταληξει σε πληρη συντριβη των Τουρκων καθως η Ιστορια μας χρωστα "κατι" σε αυτο το μερος απο το 1071 μ.Χ. και η νικη του Ρωσσικου στρατου το 1914 μ.Χ. δεν ειναι αρκετη για την εξωφληση... 

Ντίνος Ηλιόπουλος: Ο ηθοποιός που έκανε… τράκα τσιγάρο και ζήτησε και… φωτίτσα, από τον βασιλιά Κωνσταντίνο



ΤΕΤΆΡΤΗ, 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ντίνος Ηλιόπουλος: Ο ηθοποιός που έκανε… τράκα τσιγάρο και ζήτησε και… φωτίτσα, από τον βασιλιά Κωνσταντίνο!

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Πόσο μας λείπει το χιούμορ, στους χαλεπούς αυτούς καιρούς… Ολοι εκείνοι οι μεγάλοι «ευεργέτες» της ψυχής μας, ανάμεσά τους και ο Ντίνος Ηλιόπουλος, μετανάστευσαν στους ουρανούς και οι σημερινοί συνάδελφοι τους για να σε κάνουν να γελάσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αισχρόλογα, και βωμολοχίες του πεζοδρομίου και κατά την… άποψη τους, αυτό είναι… «τέχνη!»

Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή



ΤΕΤΆΡΤΗ, 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή

“Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή.
Ἕνα πέτρινο ἀκρωτήρι στὴ Μεσόγειο, ποὺ δὲν ἔχει ἄλλο ἀγαθὸ παρὰ τὸν ἀγώνα τοῦ λαοῦ, τὴ θάλασσα, καὶ τὸ φῶς τοῦ ἥλιου

Η ένταξη των ξένων εργατών στη Γερμανία


ΤΕΤΆΡΤΗ, 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η ένταξη των ξένων εργατών στη Γερμανία

Η Συζήτηση περί πολυ-πολιτισμικότητας Αποξενώνει τους Μετανάστες που η Γερμανία Έχει Μεγάλη Ανάγκη

Η αμηχανία Βρετανών και λοιπών


ΤΕΤΆΡΤΗ, 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η αμηχανία Βρετανών και λοιπών

Του Κώστα Ράπτη
Η «αντισύνοδος» των 10 εκτός ευρωζώνης κρατών μελών της Ε.Ε. η οποία πραγματοποιήθηκε με πρόσκληση της Τσεχικής Δημοκρατίας το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, παράλληλα με την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup, καταδεικνύει τις ρωγμές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα που προκαλούν οι γαλλογερμανικοί σχεδιασμοί για την αντιμετώπιση της κρίσης. Καταδεικνύει όμως και την αμηχανία της Βρετανίας, η οποία επιχειρεί να ηγηθεί της κίνησης των «εκτός».

The Huntington Thesis and Turkey's New Role



The Huntington Thesis and Turkey's New Role

undefinedIt has been eighteen years since Harvard professor Samuel P. Huntington published his famous essay “The Clash of Civilizations’’ inForeign Affairs, later expanded into a book. Although the man was widely praised for the provocative thrust of his thinking, the thesis has been roundly attacked or blithely ignored over the past two decades. This is remarkable because world history has unfolded over those eighteen years in ways that have bolstered the Huntington thesis, the essence of which was that with the end of the Cold War, cultural impulses and feelings would rise to the surface and drive global events to a much greater extent than before.

Το ζευγάρωμα αναβλήθηκε γιατί οι αρσενικοί πιγκουίνοι ήταν γκέι


Το ζευγάρωμα αναβλήθηκε γιατί οι αρσενικοί πιγκουίνοι ήταν γκέι

Δύο αρσενικοί αφρικανικοί πιγκουίνοι, ο Πέντρο και ο Μπάντι, έγιναν ζευγάρι στον Ζωολογικό Κήπο του Τορόντο. Μένουν χωριστά από τους άλλους και έχουν συμπεριφορές φλερτ και ζευγαρώματος, που παρατηρούνται μόνο μεταξύ αρσενικών και θηλυκών. Το πρόβλημα είναι ότι ο Πέντρο και ο Μπάντι ανήκουν σε ένα είδος που βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης. Ετσι, οι υπεύθυνοι του κήπου πρόκειται να τους χωρίσουν, παρά τις διαμαρτυρίες των ζωόφιλων. Ανακοίνωσαν όμως πως μόλις γονιμοποιήσουν τις θηλυκές συντρόφους τους, θα τους εγκαταστήσουν δίπλα δίπλα για να εκκολάψουν μαζί τα αυγά τους, σαν καλοί μπαμπάδες…ΝΕΑ

Κινήσεις για προστασία των συμφερόντων της Noble Energy Περιπολεί στην ΑΟΖ πολεμικό των ΗΠΑ


Κινήσεις για προστασία των συμφερόντων της Noble Energy Περιπολεί στην ΑΟΖ πολεμικό των ΗΠΑ

Περιπολεί στην ΑΟΖ πολεμικό των ΗΠΑ
Ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, είχε ξεναγηθεί στο καταδρομικό, αντιτορπιλικό USS Ramage, του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, ενώ αυτό αγκυροβολούσε στο λιμάνι της Λεμεσού. 
Το καταδρομικό USS Ramage πέρασε από τα οικόπεδα 12 και 8

Τουρκία: Το Μουσείο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας… σπάει τα ταμεία


Τουρκία: Το Μουσείο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας… σπάει τα ταμεία

Αναρτήθηκε από τον/την Βισάλτης στο Νοεμβρίου 10, 2011
-
(σ.σ.visaltis:Οι Τούρκοι που σε αυτά τα θέματα είναι.. έτη φωτός μπροστά,μας βάζουν για μια ακόμη φορά τα γυαλιά!Εμείς ας μείνουμε με τα Gay pride και τους“Οθωμανικούς περιπάτους” των Μπουταροκαμίνηδων)
Το τουρκικό Μουσείο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας, μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη, προσελκύει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, ακόμη και όταν η τουριστική περίοδος έχει εκπνεύσει για το θέρετρο Μπόντρουμ (αρχαία Αλικαρνασσός). Μεγάλος μέρος των 300.000 ετησίως επισκεπτών έρχονται μάλιστα από την Κω, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Πάτμο και τη Ρόδο.
Στεγάζοντας χιλιάδες ιστορικά έργα τέχνης, ναυάγια και τεχνουργήματα, μεταξύ των οποίων οι θησαυροί της βασίλισσας Νεφερτίτης, το Μουσείο είναι μία από τις προσοδοφόρες ατραξιόν της τουριστικής βιομηχανίας της Τουρκίας. Ως ατραξιόν φαίνεται πως αντιμετωπίζεται και από τους ιθύνοντες της πολιτικής του, καθώς τους επισκέπτες υποδέχονται πολεμιστές και γενίτσαροι που κρατούν σπαθιά, πελέκεις και ασπίδες στην είσοδο του Κάστρου του Μπόντρουμ – μια υποδοχή που λέγεται ότι τους αιφνιδιάζει.
Φέτος, στις 13 αίθουσες του Μουσείου θα προστεθούν άλλες δύο. Οι δημοφιλέστερες από τις υπάρχουσες είναι η
αίθουσα της πριγκίπισσας από την Καρία και η αίθουσα του ναυαγίου του Ουλουμπουρούν, ηλικίαw 3.500 ετών.
«Το μουσείο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παγκόσμια γνωστών καναλιών που παρουσιάζουν ντοκιμαντέρ» λέει ο διευθυντής του μουσείου Erhan Özcan. «Σαράντα τηλεοπτικά κανάλια από 35 χώρες, μεταξύ των οποίων το National Geographic, το Japon NHK, το Discovery and History Channel, έχουν παρουσιάσει το μουσείο τα τελευταία τρία χρόνια. Χάρη σε αυτό το γεγονός, εκατομμύρια άνθρωποι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά το Μπόντρουμ και το μουσείο. Τα έσοδά μας, που προέρχονται από τους τουρίστες που επισκέπτονται το μουσείο, τα επενδύουμε για την προβολή – που έχει κόστος εκατομμύρια δολάρια. Αυτός είναι και ο λόγος που θα εγκαινιάσουμε τη Μυκηναϊκή Αίθουσα και την Αίθουσα των Νωπογραφιών της Κνίδου, για να επωφεληθούμε από τον πολιτιστικό τουρισμό, μέσα στους επόμενους μήνες».
Ηürriyet Daily News -.arxaiologia.gr

Wikileaks: Η Γερμανία δεν έκανε τίποτα για να σώσει την Ελλάδα


Wikileaks: Η Γερμανία δεν έκανε τίποτα για να σώσει την Ελλάδα

Έγγραφο του Wikileaks και δημοσιεύεται στη Die Welt αποκαλύπτει τη “φοβερή άγνοια και λανθασμένες εκτιμήσεις” της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, τo χειμώνα του 2010. Το αποκαλυπτικό έγγραφο είναι από τις σημειώσεις του τότε αμερικανού πρεσβευτή στο Βερολίνο Philip D. Murphy, οι οποίες αναφέρονται στις ημέρες πριν και μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Φεβρουάριο του 2010.

Μιχάλης Ιγνατίου: Τα λάθη που “στοίχισαν” στον Γιώργο Παπανδρέου


Μιχάλης Ιγνατίου: Τα λάθη που “στοίχισαν” στον Γιώργο Παπανδρέου

Μιχάλης Ιγνατίου: Τα λάθη που “στοίχισαν” στον Γιώργο Παπανδρέου
Περιοδικό: ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σε απαγορευτικά επίπεδα ο δανεισμός της Ιταλίας!


undefined

Σε απαγορευτικά επίπεδα ο δανεισμός της Ιταλίας!

by economikos
undefined5 δισ. ευρώ κατάφερε να αντλήσει η Ιταλία από τη δημοπρασία 12μηνων εντόκων γραμματίων στην οποία προχώρησε σήμερα.
Είναι το υψηλότερο επιτόκιο από το 1997!
Η απόδοση εκτοξεύθηκε στο 6,087% ενώ κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Οκτωβρίου είχε διαμορφωθεί στο 3,57%.

Στήνουν αγάλματα και των Μουσών οι …Σκοπιανοί!


Στήνουν αγάλματα και των Μουσών οι …Σκοπιανοί!


Στήνουν αγάλματα και των Μουσών οι …Σκοπιανοί!
Περιοδικό: ΕΠΙΚΑΙΡΑ