Ετικέτες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Western Democracy: A Farce And A Sham


By Dr. Paul Craig Roberts
undefined
By Dr. Paul Craig Roberts
Every day that passes adds to the fraudulent image of what is called Western democracy.
Consider that the entire Western world is outraged that the Greek prime minister announced that he is going to permit the Greek people to decide their own fate instead of having it decided for them by a handful of banksters, politicians, and bureaucrats living it up at taxpayer expense at “talks” in the French resort of Cannes on the Mediterranean.

Για δείξε στον χερ Ράιχενμπαχ Πετσάλνικε, πόσο Γιωργάκης είσαι και συ...

Η Αϊσά Καντάφι και η μητέρα της στο ιρακινό Κουρδιστάν


ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η Αϊσά Καντάφι και η μητέρα της στο ιρακινό Κουρδιστάν

Η Αϊσά Καντάφι
Η χήρα και η κόρη του συνταγματάρχη Καντάφι θα μπορούσαν να πάρουν πολιτικό άσυλο στο Κουρδικό Ιράκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το κουρδικό τηλεοπτικό κανάλι Nala, αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti.
Ο Ιρακινός Πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί, που μελετά τη δυνατότητα να τους φιλοξενήσει στο έδαφός του, «εκφράζει με αυτό τον τρόπο την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που δόθηκε στους Κούρδους από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης», αναφέρει μια ανακοίνωση του καναλιού,
επικαλουμένου μια πηγή κοντά στη Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK), με επικεφαλής τον κ. Ταλαμπανί.

Βασίλης Αλεξάκης: «Η Ελλάδα πρέπει να ξαναπάρει το λόγο»


Βασίλης Αλεξάκης: «Η Ελλάδα πρέπει να ξαναπάρει το λόγο»

Συνέντευξη από την Catherine Schwaab - Paris Match
Η Ελλάδα έρχεται από πολύ μακριά. Θυμάμαι τον πατέρα μου, ακριβώς μετά τον πόλεμο, που μάζευε χόρτα στον Υμηττό, τρεις ώρες με τα πόδια από το σπίτι μας. Δεν είχαμε να φάμε. Μεταξύ στέρησης και επισιτιστικής βοήθειας, μου έμεινε η αποστροφή για το φαί. Δεν γνώρισα ποτέ αυτή τη χαρά των παιδιών να καθίσουν στο οικογενειακό τραπέζι.
Ακόμα και σήμερα, πενήντα χρόνια μετά την εγκατάσταση μου στη Γαλλία, μισώ τα «δείπνα». Η Ελλάδα, στη δεκαετία του 50, ήταν πρώτα η δυστυχία.

Μαραθώνιος Κλασσικής Διαδρομής: Μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τη χώρα. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε;



ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Μαραθώνιος Κλασσικής Διαδρομής: Μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τη χώρα. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε;

Αθλητές από 109 χώρες στον Κλασικό Μαραθώνιο
Ο πρέσβης της Ιαπωνίας μεταξύ των δρομέων του αγώνα που διεξάγεται την Κυριακή 13/11
Η παρουσία αθλητών από 109 χώρες του κόσμου (περισσότερες από τον περυσινό επετειακό Μαραθώνιο όπου αντιπροσωπεύτηκαν 89 χώρες) και ιδιαίτερα του πρέσβη της Ιαπωνίας ο οποίος θα τρέξει με μπλουζάκι που θα αναγράφει στις δύο πλευρές του το σύνθημα «ευχαριστούμε Ελλάδα» και «κουράγιο Ιαπωνία», ως συμβολικό μήνυμα στους συμπατριώτες του για τα δεινά που έχουν υποστεί από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη χώρα του δίνουν το στίγμα της παγκοσμιότητας του εφετινού Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή (13 Νοεμβρίου).

Θέμα: Βεβήλωση και καταστροφή Ελληνικών Πολιτιστικών μνημείων στην Τουρκία



ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Θέμα: Βεβήλωση και καταστροφή Ελληνικών Πολιτιστικών μνημείων στην Τουρκία

Σάββας Ι. Αναστασιάδης 
Νέα Δημοκρατία Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον κ. Υπουργό: Εξωτερικών

Θέμα: Βεβήλωση και καταστροφή Ελληνικών Πολιτιστικών μνημείων στην Τουρκία
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τουρκικού Τύπου, και συγκεκριμένα της εφημερίδας Νετγκαζέτε, παραδόθηκε στις φλόγες ένα ιστορικό ελληνικό σπίτι στην κωμόπολη Σινασσός(Μουσταφάπασα) της περιοχής Προκοπίου (Ουργούπ). Το συγκεκριμένο σπίτι κάηκε κατά την διάρκεια τηλεοπτικών γυρισμάτων στην Καππαδοκία, όπως προέβλεπε το σενάριο συγκεκριμένης σειράς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί ιστορικοί και καλλιτεχνικοί κύκλοι της Τουρκίας αντιδρούν σε παρόμοιες πρακτικές, αφού, όπως ισχυρίζονται, δεν είναι η πρώτη φορά, που παρατηρούνται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι παλαιότερα, για τις ανάγκες άλλης τηλεοπτικής σειράς, είχαν καεί πολλά λάστιχα μέσα σε μια Ελληνορθόδοξη εκκλησία.
Παρότι το θέμα είναι ευρέως γνωστό, το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει προβεί σε κανενός είδους διαμαρτυρία προς τις αντίστοιχες Τουρκικές αρχές.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
1) Για ποιο λόγο δεν έχει αντιδράσει έντονα η ελληνική πλευρά, για τη Βεβήλωση και καταστροφή των Ελληνικών πολιτιστικών μνημείων της περιοχής;
2) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, αλλά και να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν γίνει;
Ο Ερωτών Βουλευτής

Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Εδώ [δεν] είναι Βαλκάνια...



ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Εδώ [δεν] είναι Βαλκάνια...


Παναγιώτης Μαρκέτος

Πώς η Ρουμανία και η Βουλγαρία μάς "βάζουν" τα γυαλιά!
Πριν από µια πενταετία ένας φίλος βρισκόταν συχνά πυκνά στο Βουκουρέστι για επαγγελµατικές υποχρεώσεις. Κάθε φορά που τον συναντούσα, ήταν ολοένα και πιο εντυπωσιασµένος από την πρόοδο των Ρουµάνων στο ζήτηµα των υποδοµών που αφορούσαν στην τεχνολογία. "Να δεις που σε λίγα χρόνια η Ρουµανία θα αποτελεί broadband παράδεισο!", ανέφερε

Le vaudeville de la formation du gouvernement grec



ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Le vaudeville de la formation du gouvernement grec

Le Monde
Discours télévisé de Georges Papandréou, le 9 novembre.Depuis le début de la crise grecque, le monde regarde en direct un pays s'effondrer. Il y a eu la révélation du maquillage des comptes, de l'ampleur de la dette et du déficit, de la plaie de la fraude fiscale. Est venu le temps des mesures d'austérité à
répétition et des manifestations de plus en plus violentes. Il y a dix jours, on assistait à l'explosion en vol du premier ministre Georges Papandréou, provoquant la panique sur les marchés et la chute de son gouvernement en annonçant un référendum.
Il ne manquait que le spectacle en mondovision des petites combines d'une classe politique inconsciente de sa déconsidération, continuant à jouer comme les musiciens du Titanic. Depuis près d'une semaine, les tractations pour accoucher d'un gouvernement de coalition relèvent davantage du vaudeville – "Opérette", titre Ta Néa, jeudi 10 novembre – que de la tragédie antique, avec ses claquements de portes, ses jeux de rumeurs et d'intoxications, ses cris d'orfraies jetés par chacun des deux partis s'accusant d'être la cause de la scène de ménage.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ



ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ


Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέκυψαν στον τουρκικό εκβιασμό και έδωσαν τελικά τους κωδικούς πηγής των Φάντομ-16 τα οποία παράγγειλε το τουρκικό κράτος. 

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει την παραίτηση Μπερλουσκόνι



ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει την παραίτηση Μπερλουσκόνι

Το Κρεμλίνο χαιρέτισε την παραίτηση του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζοντας ότι ο τελευταίος, φίλος του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε δεσμευτεί να μην επιτρέψει να παρασυρθεί η χώρα του από την κρίση χρέους."Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ενεργεί προς το συμφέρον της χώρας του και έκανε τα πάντα για τη σταθερότητα της ιταλικής οικονομίας, βοηθώντας έτσι την Ευρώπη στο σύνολό της", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.
"Νομίζω ότι ο στόχος εδώ είναι να δείξουμε ότι οι ενέργειες που αποφασίστηκαν από την ιταλική κυβέρνηση είναι επαρκείς, ώστε να αποφευχθεί μια κρίση του χρέους", πρόσθεσε, χαιρετίζοντας "την τεράστια πολιτική βούληση" του κ. Μπερλουσκόνι. 

Υπό την πίεση των αγορών, και έχοντας χάσει την πλειοψηφία του, ο Καβαλιέρε, 75 ετών, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα αποχωρήσει από το αξίωμα του μόλις το Κοινοβούλιο υιοθετήσει μια σειρά φορολογικών και οικονομικών μέτρων που υποσχέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
http://www.nooz.gr

Αφήνουν τους Σκοπιανούς να αλωνίζουν


Αφήνουν τους Σκοπιανούς να αλωνίζουν


Αφήνουν τους Σκοπιανούς να αλωνίζουν
Εφημερίδα: PRESS TIME – ΣΕΛ.18

Σχέδιο ενιαίας μουσουλμανικής κοινότητας στο Σεντζάκ, από Σερβία-Τουρκία


Σχέδιο ενιαίας μουσουλμανικής κοινότητας στο Σεντζάκ, από Σερβία-Τουρκία

undefined
ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΕΝΤΖΑΚ, ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – ΣΕΛ. 18)
undefined

Παρασκήνιο. Πως έμεινε χωρίς “στρατιωτικό κάπελο” η ηγεσία


Στο παρά πέντε αποφασίστηκε η ματαίωση της αποστολής που θα αναλάμβανε ο αντιστράτηγος ε.α Παναγιώτης Καράμπελας στο ΥΕΘΑ. Μέχρι και πριν λίγη ώρα από την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης ο αντιστράτηγος δινόταν στους ρεπόρτερ της ΝΔ , ως ο άνθρωπος που θα καταλάμβανε τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου.

Πολιτική ευκαιρία για αύξηση της στρατιωτικής θητείας


Πολιτική ευκαιρία για αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Του Σάββα Βλάσση*
«Τέλος εποχής», στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Το σχόλιο δεν σχετίζεται τόσο με την απομάκρυνση ενός ανεπαρκούς πολιτικού προσώπου που απέτυχε στην θέση του πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο με τις προοπτικές που συνεπάγεται η ανάληψη της εξουσίας από την νέα κυβέρνηση συναινέσεως. Γιατί όσο δυσχερής και αν δείχνει η χρονική συγκυρία, η νέα «πολιτική ατμόσφαιρα» που προέκυψε, δημιουργεί ευμενείς προοπτικές.

Κοινωνική Μηχανική: Ο Απόλυτος Πόλεμος σε πλήρη εξέλιξη


Κοινωνική Μηχανική: Ο Απόλυτος Πόλεμος σε πλήρη εξέλιξη

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Λεωνίδα Αποσκίτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Hellenic Nexus του Δεκεμβρίου 2009 και προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα, σχετικά με το γιατί και το πώς οι σύγχρονες κοινωνίες μεταλλάσσονται σταδιακά σε ομογενοποιημένα μορφώματα ανθρώπινης ισοπέδωσης

Δεν θέλουν πια να μπούνε στο ευρώ!


Δεν θέλουν πια να μπούνε στο ευρώ!

Η κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη εδώ και πάνω από δύο χρόνια, μια κρίση που αντί να περιορισθεί επιδεινώνεται και απειλεί πλέον να συμπαρασύρει ακόμα και κραταιές οικονομίες, έχει και ακόμα μια παράπλευρη απώλεια: την απροθυμία χωρών που βρίσκονται στον προθάλαμο της Ευρωζώνης να δείχνουν μιαν … απροθυμία να συνεχίσουν στο δρόμο αυτό!

Επίθεση χάκερ του PKK στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας


Επίθεση χάκερ του PKK στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας

Η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας δέχτηκε αργά χτες το βράδυ επίθεση από χάκερ του PKK
Το Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η επίσημη ιστοσελίδα τους δέχτηκε επίθεση από χάκερ αργά χτες το βράδυ, από μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).Το Υπουργείο απενεργοποίησε την ιστοσελίδα αμέσως αργότερα, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι θα συνδεθεί πάλι το συντομότερο δυνατόν.Ο Υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε επίσης, ότι θα ξεκινήσει έρευνα για την εύρεση των υπευθύνων.

Τρομάζει η εξάπλωση της κρίσης στην Ιταλία



ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Τρομάζει η εξάπλωση της κρίσης στην Ιταλία

Τρομάζει η εξάπλωση της κρίσης στην Ιταλία
Γράφει: Νικόλ Λειβαδάρη
Παγκόσμιο εφιάλτη, με ορατή πλέον απειλή για ανεξέλεγκτη διάχυση της κρίσης χρέους, τροφοδοτεί η Ιταλία, σε ένα θρίλερ που μπορεί να κάνει το «ελληνικό δράμα» να μοιάζει με πταίσμα.
Η απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και η απροθυμία του Ιταλού πρωθυπουργού να παραιτηθεί άμεσα οδήγησαν χθες σε δραματική εκτίναξη του κόστους
δανεισμού της χώρας, της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης. Ο εφιάλτης μεγαλώνει με την -περιορισμένη προς ώρας- επίθεση και στην Γαλλία με τα spreads των 10ετών ομολόγων να εκτοξεύονται στα υψηλότερα επίπεδα από την υιοθέτηση του ευρώ και να κυμαίνονται στις 123 μονάδες βάσης.

Στο προσκήνιο το κόμμα των «Τούρκων» στη Θράκη…



ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Στο προσκήνιο το κόμμα των «Τούρκων» στη Θράκη…

Το Κόμμα Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης (DEB), απόλυτα ελεγχόμενο από το τουρκικό προξενείο επαναδραστηριοποιείται, εκμεταλλευόμενο την τραγική θέση στην οποία οδήγησε τη χώρα η πολιτική ανεπάρκεια…

SPECIAL OLYMPICS: Με την ηρεμία της αποστάσεως. Ελπίδα υπάρχει


SPECIAL OLYMPICS: Με την ηρεμία της αποστάσεως. Ελπίδα υπάρχει!

Μεγάλος Ρώσος συγγραφέας του 19ου αιώνος περιγράφει με λεπτομέρειες την προετοιμασία και πανηγυρική εκδήλωση «φιλανθρωπικής εσπερίδος». Εκατοντάδες ρούβλια εδαπανήθηκαν για εντυπωσιακά φορέματα και κοστούμια. Οι πονόψυχοι δωρητές κατέφθασαν με πολυτελείς άμαξες, σοβαρούς υπηρέτες και βέβαια βαρύτιμα κοσμήματα.

ΗΠΑ: Ασφαλή τα πυρηνικά όπλα του Πακιστάν


ΠΈΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΗΠΑ: Ασφαλή τα πυρηνικά όπλα του Πακιστάν


Το Πακιστάν λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πυρηνικών του όπλων, εκτίμησε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση, μετά τις πληροφορίες που έκαναν την εμφάνισή τους στον αμερικανικό Τύπο σύμφωνα με τις οποίες το Ισλαμαμπάντ είχε μετακινήσει υπό επικίνδυνες συνθήκες πυρηνικές βόμβες.