Ετικέτες

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τον Δεκέμβριο κατασκοπευτικός δορυφόρος Τουρκίας θα «κοιτά» την Ελλάδα



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Νοεμβρίου 4, 2012
Τον Δεκέμβριο κατασκοπευτικός δορυφόρος Τουρκίας θα «κοιτά» την Ελλάδα
Σε δυο μήνες από σήμερα η Τουρκία θα αποκτήσει τα δικά της μάτια στο διάστημα αφού ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Göktürk-2 ο οποίος αναπτύχθηκε από το τουρκικό κρατικό ερευνητικό ίδρυμα TUBITAK UZAY και την κρατική εταιρεία TAI θα εκτοξευτεί στις 15-25 Δεκεμβρίου 2012 από το κινεζικό κέντρο διαστημικό Jiuquan.
Ο συγκεκριμένος δορυφόρος θα έχει διακριτική ικανότητα 2,5 μέτρα και θα μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες συνολικού όγκου 15 Gbit. Ο Göktürk-2 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες την περίφημη ΜΙΤ και πρόσφατα δοκιμάστηκε για την απόδοσή του στην Γαλλία. Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη και κατασκευή του δορυφόρου υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν στις 13 Απριλίου του 2007 και το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή την 1 Μαΐου του 2007. Ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Göktürk-2 θα τεθεί σε τροχιά 700 χλμ από την επιφάνεια της Γής, η κάθε περιστροφή του θα διαρκεί 98 λεπτά, ο χρόνος μετάδοσης δεδομένων στο σταθμό ελέγχου στην Γής θα διαρκεί 40 λεπτά την κάθε ημέρα, το δε βάρος του δορυφόρου είναι 409 κιλά.

Ισραήλ: Εταιρεία ύδρευσης μπλόκαρε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Λόγω απλήρωτων λογαριασμών.


ΣΆΒΒΑΤΟ, 3 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012



«είναι ένας τρόπος να ασκηθούν πιέσεις στις Εκκλησίες και να επιβάλει το Ισραήλ νέα μέτρα στον πιο ιερό από τους χριστιανικούς αγίους τόπους».
Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δεσμεύτηκαν από μια ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης η οποία υποστηρίζει ότι της χρωστά ένα υπέρογκο ποσό καθώς δεν πληρώνει εδώ και χρόνια τους λογαριασμούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Μααρίβ.
Στο αυριανό της φύλλο η εφημερίδα αναφέρει ότι η εταιρεία Hagihon προχώρησε στο μέτρο αυτό πριν από περίπου δέκα ημέρες, απαιτώντας από το Πατριαρχείο να καταβάλει το ποσό των 9 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 1,8 εκ. ευρώ). Στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας απειλεί ότι θα κλείσει τον Ναό του Πανάγιου Τάφου, του οποίου όμως θεματοφύλακες είναι επίσης η Λατινική και η Αρμενικη Εκκλησία της Ιερουσαλήμ. Καμία από τις δύο αυτές Εκκλησίες δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα.

Γερμανία: Συναυλία στη μνήμη του… (Διεστραμμένου Σφαγέα των Λαών της Ανατολίας)* Κεμάλ Ατατούρκ!






Η κρατική τουρκική συμφωνική ορχήστρα «The Çukurova State Symphony Orchestra» (ÇDSO) θα εκτελέσει στη Κολωνία της Γερμανίας στις 10 Νοεμβρίου το έργο «Atatürk Yaşıyor» (Ο Ατατούρκ ζει!!!)… Πως λέμε «ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;»… καμία σχέση!Μαέστρος θα είναι ο Μπετίν Γκιουνές που είναι και ο συνθέτης του έργου. Η τουρκική συμφωνική ορχήστρα έφτασε στην Κολωνία στις 1 Νοεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν κονσέρτα στη Βόννη και το Άαχεν. Το έργο παίχτηκε στα Άδανα πριν το ταξίδι στη Γερμανία.

Universal Combat Platform T-99



From Wikipedia, the free encyclopedia
Armata
TypeTracked Heavy Armored Vehicle
Place of origin Russian Federation
Service history
Used byArmed Forces of the Russian Federation (Future)
Production history
DesignerUral Design Bureau of Transport Machine-Building, Uralvagonzavod
Unit costunknown
Producedbegins in 2013
Specifications

Armorclassified
Main
armament
A new version of 125mm smoothbore cannon with ATGM capability
Secondary
armament
30mm Anti-aircraft gun
EngineDiesel (Improved and more powerful version of T-90s engine)
Transmission8-speed manual gearbox
Speedunknown
The "Armata" Universal Combat Platform is a Russian advanced next generation heavy military tracked vehicle platform. The "Armata" platform is intended to be the basis for a main battle tank, a heavy infantry fighting vehicle, a combat engineering vehicle, an armoured recovery vehicle, a heavy armoured personnel carrier, a tank support combat vehicle and several types of self-propelled artillery under the same codename based on the same chassis.
Russian Lieutenant-General Yuri Kovalenko states that the "Armata" combat platform will utilize many features of the T-95tank, of which only a few prototypes have been built. In the main battle tank variant, the ammunition compartment will be separate from the crew, increasing operational safety while the engine will be more powerful and the armor, main gun andautoloader will be improved. The prototype is scheduled to enter field trials in 2013, about 10 months ahead of schedule. First Deputy Defense Minister Alexander Sukhorukov said. The new tank is under development at Uralvagonzavod in Omsk. The first deliveries of the tank to the Russian Armed Forces are scheduled for 2015. A total of 2,300 MBTs are expected to be supplied by 2020.[1] The tank will have an unmanned, remotely controlled turret. It will be digitally controlled by a crewmember located in a separate compartment. It is believed this would eventually lead to the development of a fully robotic tank.[2]
The name designation of this tank (or more correctly "prospective family of heavy unified battlefield platforms" - "перспективный ряд тяжёлых унифицированных платформ поля боя") "Armata" is derived from Latin word "arma" (weapon) and was an old Russian word for early guns. Inevitably this was wrongly transcribed as "Armada" by journalists.[3][4][5]
According to preliminary reports, the new tank designated T-99 will be less radical and ambitious than the failed ‘Object 195’ or T-95, it will weigh less, therefore, become more agile and will be more affordable, compared to its more ambitious predecessors. The Russian industry is also developing the Boomerang family of 8×8 wheeled armored vehicles which will gradually replace the current BTR-90. Additionally, the Kurganets-25 tracked armored vehicle provides high degree of commonality with the new Armata tank. The Kurganets-25 will evolve into various models, gradually replacing BMP and BMD and MT-LB and other types of tracked armored platforms.[6]

[edit]External links

[edit]References

Συριακά τανκ εισήλθαν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα Υψίπεδα του Γκολάν




Τρία συριακά άρματα μάχης εισήλθαν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο στρατός έχει διαμαρτυρηθεί στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην περιοχή.
Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, τα άρματα μάχης εισήλθαν στο χωριό Μπιρ Αζάμ, το οποίο βρίσκεται κοντά σε ισραηλινό στρατιωτικό φυλάκιο, για να αντιμετωπίσουν τους σύρους αντάρτες.
Η ισραηλινή δημόσια ραδιοφωνία μετέδωσε πως ο στρατός αύξησε το επίπεδο συναγερμού μετά από το περιστατικό, ωστόσο η εκπρόσωπος του στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.
Το Σεπτέμβριο, το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε στην αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ ύστερα από την ρίψη όλμων από τη Συρία στα Υψίπεδα του Γκολάν.
Τα Υψίπεδα του Γκολάν είναι τα εδάφη τα οποία κατέλαβε το Ισραήλ από τη Συρία κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών (1967). Το Ισραήλ ανακοίνωσε την προσάρτηση των εδαφών αυτών το 1981, μια ενέργεια που όμως δεν αναγνωρίζεται διεθνώς.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εξουδετερώνει τους «κοριούς» του Αλέξη


ΚΙΝΗΤΌ «ΑΣΠΊΔΑ» ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΣΆΒΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΊΠΡΑ.ΚΙΝΗΤΌ ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΌ ΑΝΤΙ-ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗΣ ΈΣΤΕΙΛΕ ΔΏΡΟ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑΣ ΟΎΓΚΟ ΤΣΆΒΕΣ ΣΤΟΝ ΑΛΈΞΗ ΤΣΊΠΡΑ. ΌΠΩΣ ΑΝΑΦΈΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ, ΈΦΤΑΣΕ ΠΡΌΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΎΡΟΥ ΈΝΑ ΔΈΜΑ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΠΕΡΙΕΊΧΕ ΠΈΝΤΕ «ΈΞΥΠΝΑ» ΚΙΝΗΤΆ ΤΗΛΈΦΩΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΊΑΣ ΓΕΝΙΆΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΈΝΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙ-ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗΣ.ΑΠΟΣΤΟΛΈΑΣ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΆΛΛΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΣΆΒΕΣ. ΤΟ ΈΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΤΗΛΈΦΩΝΑ ΜΆΛΙΣΤΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΈΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΔΈΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΤΗΛΈΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑΣ ΣΤΟ ΜΈΓΑΡΟ ΜΙΡΑΦΛΌΡΕΣ.ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΔΌΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΧΡΉΣΗ ΜΕΤΑΞΎ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΆΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΏΝ ΤΟΥ ΚΌΜΜΑΤΟΣ, ΚΑΘΏΣ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΧΝΈΣ ΠΥΚΝΈΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΈΣ ΣΤΟ ΔΊΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΊΕΡΓΕΣ ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΣΤΙΣ ΚΛΉΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΈΜΠΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗ ΈΦΤΑΣΑΝ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΚΑΡΆΚΑΣ.
HTTP://WWW.NEWSBEAST.GR/

Τον έκαψε για το Κοράνι


ΣΆΒΒΑΤΟ, 3 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012

THE parents of a seven-year-old boy are on trial at Cardiff Crown Court in connection with his death – but, curiously, the BBC, in this report, fails to report that...«Μητέρα» ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το 7χρονο αγοράκι της, στην Ουαλία, και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά, επειδή το παιδί δεν μπορούσε να αποστηθίσει λέξη προς λέξη το Κοράνι.Σύμφωνα με το δικαστήριο του Κάρντιφ, όπου διέμενε η οικογένεια, η μητέρα, Σάρα Έγκε, αφού σκότωσε το παιδί, προσπάθησε να βάλει φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη.Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο μικρός Γιασέν Αλι πέθανε από τη φωτιά, αλλά η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι είχε πεθάνει νωρίτερα από τα χτυπήματα.
Η μητέρα χτυπούσε για πολλούς μήνες βάναυσα το παιδί της, ακόμα και με σφυρί, καθώς όπως είπε στην αστυνομία, εκνευρίζονταν όταν δεν διάβαζε σωστά το Κοράνι...Στόχος της 32χρονης μητέρας, η οποία είναι απόφοιτη πανεπιστημίου, ήταν το παιδί να μαθαίνει 35 σελίδες κάθε μήνα από το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων.Στόχος των γονέων ήταν το παιδί να γίνει Χάφιζ, δηλαδή αυτός που γνωρίζει το Κοράνι από μνήμης. Τόσο η μητέρα όσο και ο 38χρονος σύζυγός της, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες ότι επέτρεψε το θάνατο του παιδιού του, παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Οι Μινωίτες στη Βόρεια Θάλασσα



undefined
Ανακάλυψαν οι Μινωίτες πρώτοι τη Βόρεια Θάλασσα; Στη Γερμανία αναζωπυρώνεται η συζήτηση γύρω από τα θεαματικά ευρήματα του εθνολόγου Χανς Πέτερ Ντυρ στη θάλασσα του Βατ παρά την αρχική αμφισβήτηση.Ποιος ανακάλυψε τη Βόρεια Θάλασσα; Ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης τον 4ο αιώνα προ Χριστού. Δύσκολο πράγμα να ανατρέψει κανείς αυτή την παγιωμένη επιστημονική άποψη. Και όμως αυτό προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια ο Γερμανός εθνολόγος και ιστορικός του πολιτισμού Χανς Πέτερ Ντυρ. Αναζητώντας στην αβαθή θάλασσα Βατ κατά τη δεκαετία του 90 μαζί με φοιτητές του την καταποντισμένη μεσαιωνική πόλη Ρούνγκχολτ έκανε μια αναπάντεχη ανακάλυψη. Μέσα σε ένα στρώμα τύρφης που χρονολογείται περί το 1300 π.Χ. εντόπισε μινωικά ευρήματα, θραύσματα αγγείων, θυμίαμα, κοπάλη, λάπις λάζουλι και μια σφραγίδα με επιγραφή σε γραμμική γραφή Α. Αν τα ευρήματα ερμηνεύονται σωστά, τότε όντως Μινωίτες από την Κρήτη ανακάλυψαν πρώτοι τη Βόρεια Θάλασσα.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ 80 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ 82 ΕΚ. ΕΥΡΩ!



Του Ν.ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα όσον αφορά στο… «μεγαλείο» της πολιτικής τους. Προσέξτε:
Στο κείμενο του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016» (ΜΠΔΣ), που παρουσίασε χτες η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες με τις «προτεινόμενες παρεμβάσεις» στα δημοσιονομικά, με στόχο – πάντα – τη «σωτηρία» της χώρας.

ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ; “ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ”!



voyli-fakelos

Ξεπέρασε κάθε όριο το γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, το οποίο επικαλούμενο πηγές του Eurogroup, αναφέρει πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα την αυτόματη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ακόμα και χωρις την έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου!

Ιστορική στιγμή: Η ΓΣΕΕ έβγαλε ανακοίνωση που την προσυπογράφουμε





H ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ SIEMENS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ…
 Την ώρα που η πραγματική οικονομία στενάζει
 Την ώρα που η παραγωγική δομή της χώρας αποσυντίθεται
 Την ώρα που η ανεργία καλπάζει
 Την ώρα που «με τα δόντια» πασχίζουμε να σωθεί κάθε θέση εργασίας στις επιχειρήσεις
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ
Η γραφειοκρατία ενδεδυμένη το μανδύα «ανεξάρτητης αρχής» (ΑΔΜΗΕ) με διάφορες
αμφίβολης ισχύος αιτιάσεις προσπαθεί να αποκλείσει την ελληνική εταιρία FULGOR από το διαγωνισμό (υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης για τη διασύνδεση των Κυκλάδων).
Έτσι μένει ένας «παίκτης» στο διαγωνισμό, δηλ. η κοινοπραξία της SIEMENS με εισαγόμενο υλικό, άρα και εισαγόμενη ανεργία!
Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει με προτεραιότητα την με προγραμματική συμφωνία ανάθεση του έργου σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ παραγωγική μονάδα και αν αυτό δεν είναι εφικτό για την εξασφάλιση ισότιμης συμμετοχής στο σχετικό διαγωνισμό των Ελληνικών Εταιριών.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σοκαριστικό, προσβλητικό και ακατανόητο» Να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του για την Ελλάδα καλεί τον Ρόμνεϊ η Ά.Διαμαντοπούλου



 
Ρόμνει:«Μην περιμένετε να δείτε τον Ομπάμα να στέκεται μπροστά σε (αρχαιο-)ελληνικού ρυθμού στύλους. Δεν θέλει να θυμίζει σε κανέναν (Αμερικανό ψηφοφόρο) την Ελλάδα, ακριβώς επειδή μας έχει οδηγήσει ώστε να γίνουμε σαν την Ελλάδα» σημείωσε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
 
Αθήνα: Σοκαριστικό, προσβλητικό και ακατανόητο χαρακτηρίζει η Άννα Διαμαντοπούλου τον τρόπο, με τον οποίο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρεία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ αναφέρεται στην Ελλάδα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και τον καλεί να ανακαλέσει. «Θα ήταν γενναίο έστω και τώρα, ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ να δείξει την συμπαράσταση και τον σεβασμό του για τον δύσκολο αγώνα των Ελλήνων, επιδεικνύοντας έτσι τις αρετές που χρειάζεται ένας ηγέτης» λέει η κ. Διαμαντοπούλου σε άρθρο της στο blog Huffington Post.