Ετικέτες

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 2, 2012
20120702-011031.jpg(εδώ κοιμόμαστε ΚΑΙ στο Σκοπιανό και μετά αιφνιδιαζόμαστε)
Γράφει η Σοφία Τ.
Georgievski: Σκοπιανοί, οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες της ιστορίας Οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες της ιστορίας των Βαλκανίων είναι οι Σλάβοι των Σκοπίων, έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης του VMRO-Λαϊκό Κόμματος των Σκοπίων, Ljubisa Georgievski στο βιβλίο του «Αυτός είμαι». Ο πρώην πρωθυπουργός…περιγράφει επίσης τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και άλλες περιφερειακές εξελίξεις, σημειώνει, επίσης, λεπτομέρειες για τον 
πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο το 1999. «Η πρώην γενική γραμματέας του State Department, Madeleine Korbel Albright, ζήτησε τότε μέσω των Σκοπίων να επιτεθεί στη Σερβία ακόμη και με επίγειες δυνάμεις», έγραψε ο Georgievski . Αυτές οι λεπτομέρειες του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων έχουν σχολιαστεί ευρέως από πολλά μέσα ενημέρωσης τόσο στη Σερβία όσο και στα Σκόπια, αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα. Σε παλιότερες δηλώσεις του, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων δηλώνει ότι οι Σκοπιανοί έχουν 100 χρόνια ιστορία και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με αυτό και ότι δεν χρειάζεται να κλέβουν ιστορία από Έλληνες, Βούλγαρους, και Αλβανούς. Aν και αποκαλεί το κράτος του «Μακεδονία» το διαχωρίζει φυλετικά από τους αρχαίους Μακεδόνες και αναγνωρίζει ότι είναι ένα από τα νεότερα Βαλκανικά κράτη όπως είχε διδαχθεί επί κομμουνισμού. Η παραδοχή της παραχάραξης της ιστορίας τόσο στο βιβλίο του όσο και στη συνέντευξη του βίντεο είναι ένα ισχυρό διπλωματικό χαρτί, καθότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος, αλλά ένας πρώην πρωθυπουργός και νυν πολιτικός.
Υ.Γ.: κάποιοι στην Αθήνα και οι προστάτες τους διαφωνούν βέβαια με τον Σκοπιανό…

Το άρθρο που σας υποσχεθήκαμε: Η θέση της Τουρκίας την μετά Άσαντ εποχή


Το άρθρο που σας υποσχεθήκαμε: Η θέση της Τουρκίας την μετά Άσαντ εποχή

Σχετικό άρθρο: Γιατί δεν έκανε αντίποινα η Τουρκία στη Συρία και απευθύνθηκε στο ΝΑΤΟ; Διαβάστε τις πραγματικές διαστάσεις της κρίσης!
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας την Παρασκευή αναφερθήκαμε στο χειρισμό του θέματος της κατάρριψης του αεροσκάφους της ΤΠΑ από την τουρκική κυβέρνηση και υποσχεθήκαμε στους αναγνώστες μας ότι τα καλύτερα για το όλο θέμα τα αφήνουμε για το σημερινό άρθρο.
Να εξηγηθούμε τί εννοούσαμε.Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία έχει παραχωρήσει το έδαφός της και παρέχει κάθε είδους «ευκολίες» στο Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους υποτιθέμενους εξεγερμένους, καθώς και στην ηγετική ομάδα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Η βεβήλωση μπροστά στα μάτια της Ευρώπης… >Η καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα με στοιχεία


Η βεβήλωση μπροστά στα μάτια της Ευρώπης… >Η καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα με στοιχεία

Φωτογραφία
«…δεν είναι δυνατόν η Κύπρος να προσπαθεί να κάνει διαφώτιση στην Ευρώπη, με τα μέσα που διαθέτει, αλλά όταν έρχεται η Ευρώπη στην Κύπρο να μη δείχνει τις πραγματικότητες της τουρκικής κατοχής στο νησί»… Οι πραγματικότητες αυτές, στις οποίες αναφέρθηκε με την παραπάνω δήλωσή του ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, αποδεικνύονται χαρακτηριστικά μέσα από τις εικόνες βεβήλωσης και καταστροφής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου. Οι αριθμοί, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Το οποίο, δεν αφορά μόνο τους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες της Κύπρου, ούτε απλά ένα μικρό κομμάτι του πλανήτη στην άκρη της Μεσογείου. Είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της Ευρώπης. Ένα μέρος της ιστορίας της, του πολιτισμού της, που καταπατείται, καταστρέφεται, λεηλατείται… Δεν είναι μόνο τα σημάδια του χρόνου που έχουν αφήσει το στίγμα τους πάνω στα μνημεία. Πιότερο απ’ όλα είναι ο ίδιος ο κατακτητής, και η πολιτική που εφάρμοσε όπως στην περίπτωση της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και αλλού, όταν θέλησε να διαγράψει την ιστορία του τόπου