Ετικέτες

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η νύχτα των Αμερικάνων ολιγαρχών;






Το νέο νομοθετικό σώμα της Αμερικής που θα προκύψει από τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης 4 Νοεμβρίου θα ελέγχεται από δισεκατομμυριούχους.

Δημοσκόπηση του πανεπιστήμιου της Μινεσότα σε παναμερικανική κλίμακα αποκάλυψε ότι το 98% των υποψήφιων βουλευτών και γερουσιαστών διαθέτει «περιουσία δισεκατομμυρίων» και ότι το υπόλοιπο 2% πολύ λίγο απέχει από το να είναι δισεκατομμυριούχοι.

ΗΠΑ: Πολιτικά λειτουργικό παράδοξο. Τι σημαίνει αυτό για εμάς;





Και τώρα τι;

Αυτή είναι η ερώτηση σε ειδικούς αναλυτές που βλέπουν το παράδοξο στις ΗΠΑ να επαναλαμβάνεται μετά από πολλές δεκαετίες, με τους Ρεπουμπλικάνους να είναι κυρίαρχοι σε όλα τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και τους Δημοκρατικούς να βρίσκονται σε άτακτη υποχώρηση. Η υποχώρηση τους, μάλιστα, να είναι τόσο σημαντική που να μην δέχονται να στηρίξουν έστω και με δηλώσεις τον πρόεδρο Ομπάμα στο τελευταίο διάστημα της θητείας του. Μιας θητείας που, πλέον, θα είναι απλά διακοσμητική, όπως είχαμε προαναφέρει στο 
Geopolitics και στοIISCA

Για πρώτη φορά στην πολιτική αρένα οι εγγονοί Κάρτερ και Μπους.




Για πρώτη φορά υποψήφιοι στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ ήταν οι εγγονοί των πρώην προέδρων Τζίμι Κάρτερ και Τζορτζ Μπους του γηραιότερου.

Ο Τζέισον Κάρτερ, υποψήφιος για κυβερνήτης της Τζόρτζια, είχε κακές επιδόσεις, όπως πολλοί άλλοι Δημοκρατικοί σε ολόκληρη τη χώρα.

Έγχρωμη αναπαράσταση της “Πύλης των Καρυατίδων” στον Τύμβο της Αμφίπολης (Α΄)

AMPHIPOLIS-3-blog
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Η έγχρωμη αναπαράσταση από το εσωτερικό του μνημείου της Αμφίπολης, που παρουσιάζω σήμερα, είναι η πρώτη από τις δύο που είχα ως σκοπό να δημιουργήσω και είναι ζωγραφισμένη με το χέρι.
Αυτήν την αναπαράσταση, θα την ονόμαζα χαριτολογώντας του «Υπουργείου», διότι βασίζεται μόνο στα χρώματα που έχουν βρεθεί μέσα στο μνημείο και τα οποία έχουν ανακοινωθεί από τα δελτία τύπου του ΥΠΠΟΑ. Επιπλέον, έχω χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό και όσες φωτογραφίες μπόρεσα να ανακαλύψω με ορατά ίχνη χρωμάτων, προκειμένου να αποδώσω, όσο είναι εφικτό, την χρωματολογική σύνθεση του μνημείου. Δυστυχώς, η δημόσια έκκληση μου για την παροχή κάποιων χρωματολογικών πληροφοριών που θα με βοηθούσαν στην καλύτερη αναπαράσταση δεν εισακούστηκε, οπότε προχώρησα σε αυτή την πρώτη φάση με όσα χρώματα γνώριζα και μόνο.

How Obama Lost the Senate




Republicans swept to control of the U.S. Senate by capitalizing on voter anger over President Barack Obama’s handling of the economy, setting up a clash of priorities that will shape his final two years in office and the race to succeed him.

The economy was voters’ most pressing concern as they cast their ballots in the midterm election, with seven of 10 rating conditions poor, preliminary exit polls showed.

Θυρεοειδής: Οι παθήσεις και η αντιμετώπισή τους



Θυρεοειδής: Οι παθήσεις και η αντιμετώπισή τους
Θυρεοειδής: Οι παθήσεις και η αντιμετώπισή τους
Στα ενδοκρινολογικά ιατρεία όλης της χώρας καταγράφεται τα τελευταία χρόνια μία μεγάλη αύξηση των ασθενών που πάσχουν από παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, οι λεγόμενες θυρεοειδοπάθειες. Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος Η δυσλειτουργία του μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος διαταραχών που μπορεί να αποτελέσουν την βάση άλλων νοσημάτων.

Δημήτρης Δανίκας: «Υποκλίνομαι στην ηθική του ΚΚΕ!»

 

Για να είμαστε ξεκάθαροι: Το μπλογκ δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση ούτε το Δημήτρη Δανίκα ούτε τις πολιτικές του απόψεις, ούτε ασφαλώς την εφημερίδα στην οποία εργάζεται. Τα πολιτικού περιεχομένου άρθρα του είναι συνήθως ένας συνδιασμός εξυπνακισμού, διανοουμενίστικης έπαρσης και συστημικής σκέψης ενός πρώην αριστερού. Το τελευταίο του όμως άρθρο για τον «902» και το ΚΚΕ το δημοσιεύουμε γιατί εμπεριέχει στοιχεία ειλικρίνειας. Είναι μια ειλικρινής άποψη από έναν ιδεολογικό αντίπαλο του ΚΚΕ (που ουκ’ ολίγες φορές έχει επιτεθεί με άθλια σχόλια στο Κόμμα) και γι’ αυτό αξίζει να διαβαστεί.

«ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ»




Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ (τηλ. 2310252320, Ερμού 48 Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54623) το βιβλίο του Χρήστου Μηνάγια με τίτλο: «ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ». Περισσότερες λεπτομέρειες για το εν λόγω βιβλίο παρατίθενται ακολούθως:
Η στρατιωτική ισχύς αποτελεί τη φυσική ισχύ και το πιο δυναμικό στοιχείο ενός κράτους προκειμένου να εφαρμοστεί η εθνική πολιτική και να υλοποιηθούν οι εθνικοί στόχοι.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας (1ο Βιβλίο: Αποκαλύπτοντας τον Τουρκικό Λαβύρινθο, Ισλάμ και Πολιτική στην Τουρκία και 2ο Βιβλίο: Απόρρητος Φάκελος Τουρκία, Η Εθνική Στρατηγική της Τουρκίας) με την οποία ο συγγραφέας αφενός αποκαλύπτει τις πολύπλοκες διαδρομές της Τουρκικής Δημοκρατίας, τους αφανείς και παράλληλους μηχανισμούς διακυβέρνησης της χώρας, την εθνική της ισχύ, τα εθνικά της συμφέροντα, τους εθνικούς της στόχους, αφετέρου σκιαγραφεί την τουρκική αντίληψη και διερευνά τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα αντιλαμβάνεται την έννοια της στρατιωτικής ισχύος, μέσω της οργάνωσης, της διάταξης των ενόπλων δυνάμεων της και των εξοπλισμών.
Με δεδομένο ότι οι Τούρκοι θεωρούν το επίπεδο
της πολεμικής ισχύος της χώρας τους χαμηλό σε σύγκριση με το αντίστοιχο άλλων κρατών που έχουν επιφορτισθεί το ρόλο περιφερειακής και παγκόσμιας δύναμης, έχουν θέσει σε εφαρμογή διαδικασίες απόκτησης χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, αναβάθμισης των δυνατοτήτων ταχείας μεταφοράς δυνάμεων και στρατηγικών ενισχύσεων σε περιοχές κρίσεως, χρησιμοποίησης του διαστημικού περιβάλλοντος ως παράγοντα στρατιωτικής ισχύος, απόκτησης δυνατοτήτων ολοκλήρωσης μιας στρατιωτικής επιχείρησης σε σύντομο χρονικό διάστημα και εφόσον απαιτηθεί εξασφάλιση της συνέχισης αυτής και υποστήριξή της για μεγάλο χρονικό διάστημα.....

Ο επικεφαλής των Seals υπενθυμίζει τον κώδικα μυστικότητας και προειδοποιεί!






Ο επικεφαλής των Navy Seals, της επίλεκτης δύναμης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, μία μονάδα της οποίας εκτέλεσε την επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν,απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους παραβιάζουν τον κώδικα μυστικότητας της δύναμης εκδίδοντας απομνημονεύματα ή μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης.




Ο αντιναύαρχος Μπράιαν Λούζεϊ, διοικητής των Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, καταγγέλλει με επιστολή του όσους επιζητούν την διασημότητα ή οικονομικά οφέλη αποκαλύπτοντας στοιχεία για τις μυστικές αποστολές των Navy Seals.

Η προειδοποίηση αυτή απευθύνεται λίγες ημέρες αφού το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει στις 11 και τις 12 Νοεμβρίου ντοκιμαντέρ με θέμα ένα μέλος των Navy Seals, που ισχυρίζεται ότι είναι το πρόσωπο που σκότωσε τον μπιν-Λάντεν στις 2 Μαΐου 2011 κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Συνέντευξη της Aναρχικής Επαναστατικής Δράσης (DAF) στο Κομπάνι…


 


DAF
Συνέντευξη με την Αναρχική Επαναστατική Δράση (DAF) στην εφημερίδαMeydan
μετάφραση: αναρχική συλλογικότητα Οκτάνα
Εδώ και δύο χρόνια, στη Ροτζάβα του ανατολικού Κουρδιστάν, οικοδομούνται τα θεμέλια της κοινωνικής επανάστασης. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η βάση της επίθεσης εναντίον του Κομπάνι είναι οι πολιτικές σκοπιμότητες του Τουρκικού Κράτους και του διεθνούς καπιταλισμού. Οι Abdülmelik Yalcin and Merve Dilber από την Αναρχική Επαναστατική Δράση (Revolutionary Anarchist Action) βρέθηκαν στο Suruc στα σύνορα με το Κομπάνι, από τη πρώτη μέρα της αντίστασης εναντίον των προσπαθειών συσκότισης της επανάστασης του λαού, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους ανθρώπους της περιοχής. Μιλήσαμε μαζί τους για την αντίσταση του Κομπάνι και για την Επανάσταση στη Ροτζάβα.

Comment lItalie viole le Traité de non-prolifération nucléaire

Comment lItalie viole le Traité de non-prolifération nucléaire

Mondialisation.ca, 4 novembre 2014


Pour la deuxième fois consécutive sest déroulée en Italie la Steadfast Noon (Mezzogiorno risoluto[1]), la manoeuvre Otan de guerre nucléaire : en 2013 à Aviano (Province de Pordenone), cette année à Ghedi Torre (Province de Brescia), où on célèbre le 50ème anniversaire du dépôt darmes nucléaires étasuniennes dans cette base. A la Steadfast Noon 2014, qui sest déroulée dans la dernière décade doctobre, ont pris part les Etats-Unis, lItalie, la Pologne, lAllemagne, la Belgique, la Hollande et la Turquie. Lélément de nouveauté a été la participation, pour la première fois à une manoeuvre nucléaire, de chasseurs-bombardiers  F-16 polonais.
Sous commandement USA, les chasseurs-bombardiers se sont entraînés à lattaque avec les B61, les bombes nucléaires étasuniennes stockées à Ghedi et à Aviano pour un nombre estimé à 70-90. Leur nombre effectif exact est secret militaire. Ce quon sait officiellement cest que les B61 seront transformées de bombes à chute libre en bombes « intelligentes » B61-12, qui pourront être larguées à grande distance de lobjectif. La B61-12 à guidage de précision, dont le coût prévu est de 8-12 milliards de dollars pour 400-500 bombes, se configure comme une arme polyvalente, avec une puissance moyenne de 50 kilotonnes (environ quatre fois la bombe de Hiroshima). Elle remplira la fonction de plusieurs bombes, y compris celles projetées pour « décapiter » le pays ennemi, en détruisant les bunkers des centres de commandement et dautres structures souterraines dans un first strike nucléaire. Dans ce but la B61-12 « sera intégrée avec le chasseur F-35 Joint Strike Fighter ».
Les chasseurs-bombardiers polonais, qui ont pris part en Italie à la manoeuvre de guerre nucléaire, ont été transférés à Ghedi depuis la base de Lask en Pologne, où la US Air Force a déployé un détachement de la base aérienne de Spangdahlem en Allemagne. A Spangdahlem a aussi son siège le 52ème Munitions Maintenance Group, chargé de la manutention des environ 200 bombes nucléaires étasuniennes stockées en Allemagne, Italie, Belgique, Hollande et Turquie. En décollant de Lask, un chasseur étasunien F-16, armé de bombes nucléaires, peut rejoindre lenclave russe de Kaliningrad en 12 minutes et Moscou en moins dune heure.
Les F-16 que la Pologne a achetés à la société étasunienne Lockheed, dans une dépense de 5 milliards de dollars, sont à présent armés de missiles de croisière Agm-158 de Lockheed encore, en mesure de détruire avec leurs têtes pénétrantes des postes de commandement souterrains à 400 Kms de distance. Et les pilotes polonais des F-16 sont en même temps entraînés à lattaque nucléaire. Moscou ne se contente pas de regarder : à la fin du mois doctobre, environ 25 chasseurs et bombardiers russes ont survolé la Mer Baltique, la Mer du Nord et lAtlantique pour démontrer leur capacité datteindre des objectifs en Pologne  et dans dautres pays de lOtan.

Η Συριακή σύγκρουση, Περιφερειακές επιπτώσεις και Ελληνικές προοπτικές


NATO-parl-1
του Ιωάννη Παρίσση, Υποστράτηγου ε.α.
Στον χρόνο που μου διατίθεται θα προσπαθήσω να παρουσιάσω κάποια στοιχεία που αφορούν στη σύγκρουση στη Συρία και ειδικώς στις εξελίξεις που προκύπτουν από τη δράση των τζιχαντιστών του λεγομένου Ισλαμικού Κράτους, οι οποίες βέβαια αναπτύσσονται τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ και εγκυμονούν κινδύνους για όλη τη Μέση Ανατολή αλλά και ευρύτερα.
Η εισήγησή μου θα κινηθεί σε τρεις άξονες:

Περί της ΄Ηττας του Ερντογάν


Ο Burak Begdil είναι ένας προικισμένος Τούρκος δημοσιογράφος.
Δημοκράτης, κοσμικός και αντίπαλος του θρησκευτικού φανατισμού, φορέας παιδείας, πνεύματος και δεξιοτεχνίας στον χειρισμό της γλώσσας –και της αγγλικής.
Οσοι παρακολουθούν τον τουρκικό Τύπο (στις αγγλικές εκδόσεις) θα πρέπει να έχουν διαπιστώσει, απολαμβάνοντας τη στήλη του στη «Χουριέτ», την διαφορά ποιοτικού αναστήματος από πολλούς συναδέλφους του.
Ο Μπουράκ Μπεγκντίλ διέγνωσε νωρίς την εξουσιαστική βουλιμία και ολοκληρωτική νοοτροπία του Ερντογάν και την υπέβαλε σε συνεχή δοκιμασία με τα δηλητηριώδη δήγματα του αιχμηρού βρετανικού χιούμορ του, αψηφώντας το τότε δημόσιο αίσθημα.
Με την αποχαλίνωση όμως των σουλτανικών παρορμήσεων του αρχηγού του ΑΚΠ τα τελευταία χρόνια και το καθεστώς τρόμου που έχει επιβάλει στον Τύπο, ο Μπουράκ Μπεγκντίλ ξεχώρισε επίσης σε επαγγελματική ηθική ακαμψία και ανδρισμό. Μικρό δείγμα της πολιτείας του είναι το ακόλουθο άρθρο:

Δεν φτώχυνες αρκετά; Ψήφισε ξανά Αντώνη Σαμάρass!

 

Σύμφωνα με φρέσκα στοιχεία της Eurostat το 35,7% των Ελλήνων ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. Άλλοι βρίσκονται λίγο πιο πάνω από το όριο, άλλοι λίγο πιο κάτω από το όριο, άλλοι ακριβώς στο όριο, άλλοι πότε επάνω και πότε κάτω από το όριο, αλλά όλοι εκεί κοντά στο όριο. Αυτοί δεν ψηφίζουν Αντώνη Σαμαρά.

Λουί Αλτουσέρ: μια βιογραφική σημείωση (Από τον συνοδοιπόρο και μαθητή του, Ετιέν Μπαλιμπάρ)

 

Althusser 2
“Γράφει ο Ετιέν Μπαλιμπάρ / Μετάφραση: Χρ. Γιαννούλης”
Ο Λουί Αλτουσέρ έφυγε από τη ζωή στις 22 Οκτώβρη του 1990. Κατέχει μια σημαντική θέση στη σύγχρονη θεωρητική, ριζοσπαστική, φιλοσοφική, πολιτική σκέψη. Προσπάθησε να διαμορφώσει στοιχεία μιας πρωτότυπης μαρξιστικής φιλοσοφίας και ταυτόχρονα αναμετρήθηκε με το ευρύτερο ερώτημα του ρόλου της φιλοσοφίας ως ιδιαίτερης θεωρητικής ενασχόλησης, αναδεικνύοντας το βαθύτερο πολιτικό της περιεχόμενο και την εξάρτησή της –σε τελικά ανάλυση– από τις εξελίξεις της πάλης των τάξεων.
Το Περιοδικό αναδημοσιεύει ένα κείμενο του Ετιέν Μπαλιμπάρ (μετάφραση: Χρ. Γιαννούλη), μια σημαντική προσπάθεια σύντομης αλλά περιεκτικής καταγραφής των βασικών πολιτικών, θεωρητικών και προσωπικών στιγμών του Αλτουσέρ, που είχε δημοσιευτεί το 1990 στο τεύχος 35 του θεωρητικού περιοδικού Θέσεις:
Ο Λουί Αλτουσέρ γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1918 στο Birmandreis της Αλγερίας.

Φιλελευθερισμός κατά των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων…

 

 

Γράφει ο Γρ. Σουλτάνης  
Ο σύγχρονος φιλελευθερισμός δεν αμφισβητεί μόνο το κοινωνικό κράτος, αλλά και τα θεμελιώδη, συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Η εξέλιξη αυτή καταρρίπτει τον αστικό μύθο σύμφωνα με τον οποίο η συνταγματική κατοχύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων είναι αποτέλεσμα των κατακτήσεων του φιλελευθερισμού.

Η λιτότητα διαλύει το πολιτικό σκηνικό σε όλη την Ευρωζώνη

 

Δελαστικ-3Γ.Δελαστίκ
Προς τα πού βαδίζουν οι χώρες της Ευρωζώνης, αλλά και της υπόλοιπης ΕΕ; Τα γεγονότα βοούν, όμως κατά παράδοξο τρόπο κανένας δεν ασχολείται σοβαρά μαζί τους. Μόνο επιδερμικά και αποσπασματικά επιχειρείται να δοθούν μεμονωμένες, επιφανειακές ερμηνείες. Γιατί, για παράδειγμα, σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωζώνης γίνουν εκλογές, ηττάται πάντα το κόμμα που κυβερνά και οι ψηφοφόροι διώχνουν κλωτσηδόν τον εν ενεργεία πρωθυπουργό; Ποια είναι η βαθύτερη αιτία που καταρρέει το πολιτικό σκηνικό δεκαετιών σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωζώνης πλην της Γερμανίας; Δεν είναι δυνατόν να κυβερνάται η Γαλλία από έναν πρόεδρο με δημοτικότητα… 13% (!), αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών, με την πολιτική του να συσπειρώνει εναντίον του το… 92% των Γάλλων!!!
Ο Ολάντ κατακρημνίστηκε δημοσκοπικά στα Τάρταρα για τον απλούστατο λόγο ότι υποσχέθηκε να βελτιώσει τα εισοδήματα και τη ζωή των Γάλλων πολιτών, αλλά μόλις βγήκε πρόεδρος υπέκυψε στις απαιτήσεις του Βερολίνου και ασκεί πολιτική λιτότητας που φτωχαίνει την τεράστια πλειονότητα του γαλλικού λαού. Η Μαρίν Λεπέν με το Εθνικό Μέτωπό της βγήκε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές όχι γιατί ξαφνικά οι Γάλλοι έγιναν φασίστες, αλλά γιατί η Λεπέν ήταν η μόνη που πρόβαλε το φαινομενικά εξωφρενικό σύνθημα «Εξω η Γαλλία από το ευρώ!» και ταυτόχρονα επειδή το Εθνικό Μέτωπο μεταλλάσσεται καθώς στρέφονται προς αυτό μαζικά εκατομμύρια Γάλλοι όλων των κοινωνικών στρωμάτων που καταστρέφονται από την πολιτική λιτότητας που έχουν επιβάλει οι Γερμανοί σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης. Πολιτικό τεκτονικό σεισμό θα έχουμε οπωσδήποτε στη Γαλλία στις επόμενες εκλογές, αν το Εθνικό Μέτωπο πάρει 20% και πάνω επειδή καμιά αριστερή δύναμη, κοινοβουλευτικά αξιόλογη, δεν τολμάει να μιλήσει κατά του ευρώ και της Γερμανίας.

Podemos και «κοινωνική ρήξη» στην Ισπανία…

 

«…Η εκλογική αποτύπωση και καταγραφή του Ισπανικού κόμματος-κινήματος Podemos (Μπορούμε) τείνει να ενσωματώσει τα χαρακτηριστικά μίας βαθύτατης κοινωνικής μεταβολής στην Ισπανία, μίας μεταβολής που σταδιακά αντανακλάται στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας…»
1391960061201podemos-640-2c4
του Σίμου Ανδρονίδη
«In the misty morning,   on the edge of time, we’ve lost the rising sun, a final sign… ( Children of the Sea, Black Sabbath, 1980).
Η εκλογική αποτύπωση και καταγραφή του Ισπανικού κόμματος-κινήματος Podemos (Μπορούμε) τείνει να ενσωματώσει τα χαρακτηριστικά μίας βαθύτατης κοινωνικής μεταβολής στην Ισπανία, μίας μεταβολής που σταδιακά αντανακλάται στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Στη μεγάλη χώρα της Ιβηρικής, «ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας διπλασιάστηκε στη διάρκεια της ίδιας περιόδου, (σ.σ: 2013) φτάνοντας τα 5,1 εκατομμύρια ανθρώπους από 2,8 εκατομμύρια στα μέσα του 2007, αναφέρει η οργάνωση (σ.σ: η καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas) σε μια νέα έκθεση της για τη φτώχεια. Η μείωση των μισθών, οι δημοσιονομικές περικοπές που μειώνουν τα κοινωνικά επιδόματα και η ιδιαίτερα αυξημένη ανεργία, που αυτή την στιγμή είναι στο 26,03%, εξηγούν αυτή την «άνευ προηγουμένου άνοδο» της φτώχειας στην Ισπανία, εξηγεί η Caritas».[1]

Βρετανία-Ισπανία σε νέες περιπέτειες στο Γιβραλτάρ…

Βρετανία-Ισπανία σε νέες περιπέτειες στο Γιβραλτάρ…

5/11/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 22 εμφανίσεις

timthumb (3)

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε πάνω από το Γιβραλτάρ, όταν βρετανικό επιβατηγό αεροσκάφος παρενοχλήθηκε από ισπανικό αεροσκάφος επιτήρησης Ρ-3 Orion.
Το ισπανικό αεροσκάφος εισήλθε ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, στην πορεία ενός αεροσκάφους της British Airways (πτήση ΒΑ 490), το οποίο είχα απογειωθεί από το Λονδίνο και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Γιβραλτάρ.

Νέα ριζοσπαστική θεωρία. Τα παράλληλα σύμπαντα υπάρχουν και αλληλεπιδρούν


Τι υποστηρίζει νέα θεωρία επιστημόνων κβαντομηχανικής για τα παράλληλα σύμπαντα και την αλληλεπίδραση τους. Ποια φαινόμενα μπορούν να εξηγηθούν αν επιβεβαιωθεί
Για τον μέσο άνθρωπο, η κβαντομηχανική είναι η πιο “μπερδεμένη” και δυσνόητη επιστήμη. Μια νέα ριζοσπαστική θεωρία του εν λόγω κλάδου της φυσικής, έρχεται τώρα να υποστηρίξει ότι τα παράλληλα σύμπαντα υπάρχουν και πως αλληλεπιδρούν και μεταξύ τους. Και υπογραμμίζει πως κάτι τέτοιο θα μπορεί σύντομα να τεκμηριωθεί με επιστημονικά τεστ.

Απεβίωσε ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης


 polychronis_enepekides

 Η φωτογραφία του Π.Ενεπεκίδη είναι από την εκπομπή «Νυχτερινός Επισκέπτης» της ΕΡΤ
Πλήρης ημερών και έχοντας αφήσει πίσω του ένα έργο που τιμάει την ποντιακή καταγωγή του απεβίωσε ο σπουδαίος καθηγητής Βυζαντινής και  Νεοελληνικής φιλολογίας Πολυχρόνης Ενεπεκίδης.
«Λάβαμε χθες μια επιστολή από δικηγορικό γραφείο με την οποία μας ζητείται να αναζητήσουμε συγγενείς του καθηγητή Πολυχρόνη Ενεπεκίδη, που πράγματι έχει αποβιώσει» δήλωσε προξενικός υπάλληλος, διευκρινίζοντας ότι μετά από έρευνα κατέστη δυνατό να μάθουν την ημερομηνία θανάτου και πως ο καθηγητής βρέθηκε στο σπίτι του.

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ...



Όταν λέμε είμαστε εναντίον της βίας, εννοούμε ότι είμαστε εναντίον της βίας. Από όπου κι αν προέρχεται , ό,τι κι αν προκαλεί. Ημίμετρα δεν χωράνε. Και όταν λέμε είμαστε δημοκράτες, εννοούμε ότι διασφαλίζουμε και προστατεύουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα κάθε πολίτη , αντιστεκόμενοι σε φασιστικές τακτικές που τα διαταράσσουν , απ΄όπου κι αν προέρχονται και όπου κι αν απευθύνονται. Δημοκρατία είναι να συλαμβάνεις τον δολοφόνο Νορβηγό Μπρέβικ , χωρίς γρατσουνιά.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ....


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς καλεί σήμερα τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο Χαλέπι, τη δεύτερη συριακή πόλη που απειλείται τόσο από τις δυνάμεις του ΙΚ , όσο και από τις στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού.

"We Need Your Head": Muslim Persecution of Christians, July 2014

"The United States did not come out to say anything about Boko Haram. They kept talking about economic problem. That is not true... The United States deliberately ignored the fundamental issues of religious ideology." — Nicholas Okoh, Primate, Church of Nigeria
A judge in Iran sentenced a Christian man to have his lips burnt with a cigarette for eating during the day in the Muslim holy month of Ramadan.
A church member added that members of the Muslim group had said they wanted to transform Uganda into am Islamic nation and would kill anyone who refused to convert.

Μεγάλος πονοκέφαλος για την Τουρκία η επίσκεψη του Πάπα

Συνάντηση του ποντίφικα με τον Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη

Μεγάλος πονοκέφαλος για την Τουρκία η επίσκεψη του Πάπα
Από παλιότερη συνάντησή τους στο Βατικανό (AP)
Την Κωνσταντινούπολη και τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα ο πάπας Φραγκίσκος γεγονός το οποίο προκαλεί την οξύτατη αντίδραση αλλά και την αμηχανία της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο πάπας "καταγγέλλεται" από (ανώνυμους) αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για"διαστροφή της πραγματικότητας σχετικά με την δήθεν ομαδική σφαγή των Αρμενίων" κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πολεμο. Συγκεκριμένα, ότι στην αντιπροσωπεία των Αρμενίων με επικεφαλής τον πατριάρχη των Αρμενίων η οποία τον επισκέφθηκε στις 2 Ιουνίου στο Βατικανό δήλωσε ότι η σφαγή αποτελεί "την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα".

PKK: Ο αγώνας στην πόλη Κομπάνι στρέφεται κατά της Τουρκίας

Νοέμβριος 4, 2014. Ο Τζεμίλ Μπαγίκ- Cemil Bayık, ένας από τους επικεφαλής της ‘τρομοκρατικής’ οργάνωσης του PKK, στα βουνά της Καντίλ, δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα ‘Der Standard’ ότι η διαδικασία επίλυσης του κουρδικού στην Τουρκία, δεν μπορεί θα θεωρηθεί ως ένα ξεχωριστό γεγονός, από αυτά που συμβαίνουν στην πόλη Kobani.

Σε συνέντευξή του με τον Michael Völker- δημοσιογράφο της αυστριακής εφημερίδας, ο Μπαγίκ επέκρινε το κυβερνών τουρκικό κόμμα στην επίλυση του κουρδικού προβλήματος, λέγοντας: «μόνο κενές υποσχέσεις υπήρχαν από το AKP. Το κόμμα αυτό μας ξεγέλασε και δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση του προβλήματος. Απλά, χρονοτριβεί», είπε.

Σκόπια: Φρουροί της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» άρχισαν περιπολίες σε αλβανικούς οικισμούς


Νοέμβριος 3, 2014. Σκόπια. Η αποκαλούμενη «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» στο νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM,  έχει δημιουργήσει ομάδες , τις λεγόμενες «Φρουρά της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» και άρχισαν να περιπολούν σε περιοχές όπου ζουν Αλβανοί, γράφει η σκοπιανή Τέλεγκραφ.

Αποκαλυπτική είναι και η σκοπιανή τηλεόραση ‘Σίτελ’ που επικαλείται σχετική αναφορά από ειδησεογραφική ηλεκτρονική πύλη του Τέτοβο. 

Τέσσερα σενάρια γιά την κρίση στην Κύπρο


του Μελέτη Μελετόπουλου* 
Όλοι πιά έχουν συνειδητοποιήσει ότι η μοίρα της Κύπρου με αυτήν της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Η εξελισσόμενη κρίση στην Μεγαλόνησο αφορά εξ ίσου και τα δύο ελληνικά κράτη της Ανατολικής Μεσογείου. Τα πιθανά σενάρια που υπάρχουν μπροστά μας, εκτός και εάν συμβεί κάτι απρόβλεπτο, είναι τα εξής. 

Σε αναμονή οι ρωσικοί πύραυλοι S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
Οι ρωσικοί πύραυλοι S300, που βρίσκονται στην Κρήτη, έχουν τεθεί σε επιφυλακή για τον φόβο θερμού επεισοδίου από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Οπως υποστηρίζει μάλιστα αξιόπιστη πηγή, η τουρκική επιθετικότητα θα είχε ήδη περάσει στο επόμενο στάδιο αν δεν υπήρχαν οι S300, βασικός σκοπός των οποίων είναι η κατάρριψη αεροσκαφών και πυραύλων. Το οπλικό σύστημα είχε αγοραστεί το 1997 από την Κύπρο, αλλά ύστερα από τις έντονες τουρκικές αντιδράσεις μεταφέρθηκε το 1999 μυστικά και με ειδικό απόρρητο σχέδιο, κατόπιν συμφωνίας με την Αθήνα στο πλαίσιο του δόγματος περί Ενιαίου Αμυντικού Χώρου στην Κρήτη.

«Πρόεδρος» του Ντονέτσκ ανέλαβε ο φιλορώσος αποσχιστής Ζαχαρτσένκο


 Ο Πλοτνίτσκι θα ορκιστεί «πρόεδρος» του Λουχάνσκ
REUTERS/MAXIM ZMEYEV
«Ορκίζομαι να υπηρετώ τον λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», ανέφερε ο κ. Ζαχαρτσένκο, σε τελετή η οποία έγινε στο κτήριο του θεάτρου της πόλης.
Ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, ηγέτης των φιλορώσων αποσχιστών στην αυτοανακηρυχθείσα «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», στην ανατολική Ουκρανία, ο οποίος εξελέγη «πρόεδρός» της στις εκλογές της Κυριακής τις οποίες κατήγγειλαν το Κίεβο και η Δύση, ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Πρόεδρος Πούτιν: Το τουρκικό καθεστώς έχει καταστεί σοβαρή απειλή για τη διεθνή ασφάλεια.


«Το τουρκικό καθεστώς έχει καταστεί μια σοβαρή απειλή για την διεθνή ασφάλεια και θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα. Κατά συνέπεια η Ρωσική Ομοσπονδία θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα να εμποδίσει τον Ερντογάν να διαπράξει μιαν αυτοκτονική περιπέτεια στη Μέση Ανατολή».
Αυτή τη δήλωση έκανε- κατά το ρωσικό πρακτορείο Ιταρ-ΤΑΣ- ο πρόεδρος Πούτιν στα πλαίσια της Λέσχης Συζητήσεων Βαλντάϊ στο Σότσι, όπου κατήγγειλε ότι ο Ερντογάν έχει καταστήσει την Τουρκία ένα ορμητήριο της διεθνούς τρομοκρατίας.

Επίκειται, άραγε, θερμό επεισόδιο τρομοκράτησης;


 
Ε Κ Ε Ι Ν Ο Ν  ΠΟΥ η ίδια ζυγίζει ως τον πιο αδύναμο κρίκο κι η ίδια εκτιμά ως τον πιο φοβητσιάρη, θα επιχειρήσει να τρομοκρατήσει η Άγκυρα. Προκειμένου να εξουδετερώσει, εν τη γενέσει του, τον κλοιό που φοβάται ότι θα συγκροτήσουν Ελλάς, Κύπρος, Αίγυπτος, Ισραήλ και ο οποίος, ανησυχεί σφόδρα την Τουρκία ότι, θ’ ακυρώσει τον νέο-οθωμανικό της επεκτατισμό στην Ανατολική Μεσόγειο, για τον οποίο, κύριος βατήρας της είναι, η 40χρονη κατοχή των βορείων εδαφών της Κύπρου κι ο επιδιωκόμενος απ’ την ίδια Διζωνικός Συνεταιρισμός εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου...
Λάζαρος Μαύρος 
Σ Τ Α ΦΟΒΙΚΑ σύνδρομα Αθηνών & Λευκωσίας εναποθέτει τις ελπίδες της. Κι αυτά κυρίως, έχει σχεδιασμένο να ενεργοποιήσει και ν’ αξιοποιήσει, κλιμακώνοντας κι αυξάνοντας τις παλιές, δικές της, δοκιμασμένες, πράξεις και μεθοδεύσεις στρατιωτικού εξαναγκασμού σε Αιγαίο και Κύπρο.
Οι οποίες, απ’ την εποχή του Νταβός Νο.1 των Α. Παπανδρέου – Οζάλ 1988, αλλ’ ιδίως, από την Κρίση των Ιμίων 1996, με Σημίτη – Τσιλέρ κι εν συνεχεία με Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη 1997, τής απέφεραν πολλαπλά οφέλη ξεδοντιάσματος της φοβισμένης Αθήνας (και Λευκωσίας)...