Ετικέτες

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η Δανία "έκλεψε" ένα νησί που την κάνει τόσο μεγάλη όσο η Γερμανία, η Γαλλία και η Τουρκία μαζί






Το μικροσκοπικό βασίλειο της Δανίας, πάνω ακριβώς από την Γερμανίας στον χάρτη, είναι στην πραγματικότητα το 12ο μεγαλύτερο κράτος του πλανήτη, με μέγεθος ίσο με αυτό της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Γαλλίας μαζί.

Π.Καρύκα : Το πρώτο αίμα από τον Χίτλερ. Πολωνία 1η Σεπτεμβρίου 1939


Π.Καρύκα : Το πρώτο αίμα από τον Χίλτερ. Πολωνία 1η Σεπτεμβρίου 1939
Η γερμανική επίθεση κατά της Πολωνίας άρχισε τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου, από αέρος, όταν τρία γερμανικά Stukaβομβάρδισαν τους σταθμούς ελέγχου της σημαντικής γέφυρας του Ντίρσχαου, επί του ποταμού Βιστούλα, με σκοπό να αποτραπεί η ανατίναξή της από τους Πολωνούς. Πετώντας σε ύψος 10 μέτρων, μέσα στην πρωινή ομίχλη, το γερμανικό σμήνος, με επικεφαλής τον υποσμηναγό Mπρούνο Ντίλεϊ, επιτέθηκε κατά των πολωνικών φυλακίων. Τα φυλάκια, μαζί με καλώδιο πυροδότησης, καταστράφηκαν. Δύο ώρες αργότερα όμως οι Πολωνοί κατόρθωσαν να ανατινάξουν τη γέφυρα. Η ώρα ήταν 05.25. Ο πόλεμος μόλις άρχιζε.
Οι γερμανικές αεροπορικές δυνάμεις είχαν οργανωθεί σε δύο αεροπορικούς στόλους. Ο 1ος, υπό τον Κέσερλινγκ, έδρευε στην Αν. Πρωσία και διέθετε 347 καταδιωκτικά Me 109, 64 Me 110, και 611 βομβαρδιστικά He 111, Do 17 και  Ju 87. Ο 4ος Αεροπορικός Στόλος, υπό τον Λέερ, με έδρα τη Σιλεσία, διέθετε 227 καταδιωκτικάMe 109 και 569 βομβαρδιστικά He 111, Do 17, Ju 87 και Hs 123. Επίσης διατίθεντο αναγνωριστικές Μοίρες, και 500 περίπου ακόμα αεροσκάφη αεροπορικής συνεργασίας, απευθείας υπαγόμενα στις εισβάλουσες στρατιές.

Χέλμουτ Κολ: "σφάζει'' την Άνγκελα Μέρκελ στα απομνημονεύματά του.







Η Angela Merkel μπορούσε μόλις και μετά βίας να κρατήσει ένα μαχαίρι και πιρούνι σωστά, ενώ ο Mikhail Gorbachev  άφησε πίσω του μια  κληρονομιά που λησμονήθηκε.
Αυτοί είναι οι συλλογισμοί του Helmut Kohl, σύμφωνα με  νέο βιβλίο, το οποίο δείχνει επίσης τον  πρώην καγκελάριος της Γερμανίας χωρίς καθόλου φιλανθρωπική διάθεση απέναντι στους 
ακτιβιστές για τα πολιτικά δικαιώματα της Ανατολικής Γερμανίας , που βοήθησε στη πτώση του Τείχους του Βερολίνου πριν από 25 χρόνια. 

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες κινδυνεύουν περισσότερο από τον Έμπολα



Την «πόρτα» της Ευρώπης αναμένεται να κτυπήσει έως το τέλος του μήνα ο Έμπολα, καθώς, έρευνα των ειδικών δείχνει ότι, υπάρχει υψηλός κίνδυνος να φθάσει ο ιός τις επόμενες ημέρες έως την Γαλλία και τη Βρετανία. Σύμφωνα με το Reuters, επιστήμονες που μελέτησαν στοιχεία για την εξάπλωση του ιού και τα αεροπορικά ταξίδια, προέβλεψαν ότι, έως την 24η Οκτωβρίου, υπάρχουν 75% πιθανότητες να εμφανιστεί κρούσμα του ιού Έμπολα στη Γαλλία και 50% να φθάσει το ίδιο χρονικό διάστημα στη Βρετανία.



Η Ντίλμα Ρουσέφ είναι η νικήτρια του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας, εξασφαλίζοντας το 42% των ψήφων, έναντι 35% για τον Αέσιο Νέβες των Σοσιαλδημοκρατών.

Η Μαρίνα Σίλβα, φαβορί για αρκετές εβδομάδες ακόμα και για την πρωτιά, έμεινε τελικά στην τρίτη θέση με ποσοστό 21%, ανάλογο με εκείνο των εκλογών του 2010.

Ενημέρωση για επικίνδυνο ιό.


Επείγον! Παρακαλείστε να ενημερώσετε όλους τους φίλους και τις επαφές σας!
Μέσα στις επόμενες μέρες να έχετε κατά νου: Μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που περιέχει ένα συνημμένο που ονομάζεται:
«Ενημέρωση για τα 
Windows Live ανεξάρτητα από το ποιος το στέλνει.
Είναι ένας ιός που καίει όλο το σκληρό δίσκο. Αυτός ο ιός προέρχεται από ένα γνωστό πρόσωπο που έχει τη λίστα διευθύνσεών σας.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να στείλετε αυτό το μήνυμα σε όλες τις επαφές σας.
Εάν λάβετε ένα μήνυμα με το συνημμένο Windows Live Update“, ακόμη και αν αυτό έχει σταλεί από έναν φίλο, μην ανοίγετε γιατί αμέσως απενεργοποιεί τον υπολογιστή σας.
Αυτή είναι η χειρότερη μορφή ιού που ανακοίνωσε το CNN και έχει ταξινομηθεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός ποτέ.
Αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε χθες από τη McAfee.
Δεν υπάρχει δυνατότητα επισκευής για αυτόν τον τύπο του ιού.
Απλά καταστρέφει τον τομέα μηδέν από το σκληρό δίσκο.
Θυμηθείτε: αν μπορείτε να στείλετε αυτές τις πληροφορίες στις επαφές σας, θα μας προστατέψουν όλους.

http://www.efenpress.gr/

Hong Kong, sous les parapluies


Mondialisation.ca, 7 octobre 2014

Face à l«Umbrella Revolution » (définition made in USA), le gouvernement britannique se dit « préoccupé » quà Hong Kong soient garantis « les droits fondamentaux et les libertés fondamentales ». Londres à ce sujet peut donner des leçons. Au 19ème siècle les Anglais, pour pénétrer en Chine, ont recours au commerce de lopium quils apportent de lInde, en provoquant dénormes dommages économiques et sociaux. Quand les autorités chinoises confisquent et brûlent à Canton lopium emmagasiné, les troupes anglaises interviennent en obligeant le gouvernement à signer en 1842 le Traité de Nankin, qui impose notamment la cession de Hong Kong à la Grande-Bretagne. Depuis lors jusquen 1997 Hong Kong est colonie britannique, sous gouvernorat envoyé de Londres. Les Chinois sont exploités par les monopoles britanniques et ségrégués, exclus même des quartiers habités par des Britanniques. Des grèves et des rébellions  sont durement réprimées.
Après la naissance de la République populaire en 1949, Pékin, tout en revendiquant la souveraineté sur Hong Kong, lutilise comme porte commerciale, en en favorisant le développement. La Hong Kong re-annexée à la Chine comme région administrative spéciale, avec 7,3 millions dhabitants sur les quasiment 1,4 milliards de la Chine, a aujourdhui un revenu par habitant de 38 420 dollars annuels, plus haut que celui italien, quasiment le sextuple de celui de la Chine. Ceci parce que Hong Kong, en tant que porte commerciale de la Chine, est le 10ème exportateur mondial de marchandises et le 11ème de services commerciaux. En outre, elle est visitée chaque année par plus de 50 millions de touristes, parmi lesquels 35 millions de Chinois. La croissance économique, bien quinégalement distribuée (cf. le sous-prolétariat local et étranger qui vivote avec l« art de sarranger »), a amené une amélioration générale des conditions de vie, confirmée par le fait que lâge de vie moyen est monté à 84 ans (par rapport aux 75 de toute la Chine).

Janis Joplin…η πρώτη γυναίκα Rockstar… Mια από τις πιο εκφραστικές φωνές που έχουμε ακούσει ποτέ…

 

janis_joplin-1
Η Janis Joplin γεννήθηκε (19/1/1943) σε μια πραθαλάσια πόλη του Τέξας – γεμάτη με διυλιστήρια – στο Porth Arthur. Οι γονείς της μεσοαστοί. Μοναχική παρέα με την αγαπημένη της μουσική (folk and blues).
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×17  μόλις χρονών είχε πάρει την μεγάλη απόφαση να γίνει τραγουδίστρια. Στην αρχή εργαζόταν σε μικρά clubs  και να βγάλει τα χρήματα που θα της έδιναν το εισητήριο για την  California. Στην αρχή έκανε φωνητικά στο συγκρότημα blues brother and the holding company. Η  blues φωνη της συνδυάστηκε περίφμα με την rock φωνή των brother και η επιτυχία δεν άργησε να ερθει.
Οταν το 1967 έλαβαν μέρος στο Monterey International Pop Festival της California ήταν ήδη ένα πολλά  υποσχόμενο γκρουπ.

ερμηνεία της Joplin σ’ αυτό το φεστιβάλ όπως και στο Woodstock το 1969

Ουκρανία:Ο ”ηγέτης” Σεμεσένκο,ιδρυτής περιφερειακού στρατού στο Χάρκοβο.


Ο διοικητής του εθελοντικού τάγματος της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς της ”Donbass”,ο ”Semion Sementchenko”(γνωστός και για τις εξευτελιστικές φωτογραφίες του), δήλωσε πως ίδρυσε έναν περιφερειακό στρατό στο Χάρκοβο.

semesenko

««Το Χάρκοβο χρειάζεται τώρα βοήθεια,χρειάζεται  υποστήριξη και υπεράσπιση. Ο πόλεμος δεν έχει φτάσει εκεί ακόμα, αλλά έχουμε ήδη ακούσει τον ήχο του όπλου.Θα σχηματιστεί ένα στρατιωτικό  τάγμα στο Χάρκοβο με την υποστήριξη της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς της ”Donbass”. Ενωθείτε μαζί μας»», έγραψε ο ”Sementchenko” στη προσωπική σελίδα του στο ”Facebook”.

   Επίσης προβλέπεται σε βάθος χρόνου να ενσωματωθούν τα τάγματα  στη σύνθεση της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς.

Πηγή:Novorossiatoday

ΑΠΟ ΤΟ LOST ΣΤΟ GAME OF THRONES: Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ΤΗ ΠΟΠ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ…


 


Η Δυτική pop κουλτούρα (pop-popular=Δημοφιλής) κατά κύριο λόγο διαμορφώνει (στη νεολαία κυρίως) συνειδήσεις αλλά και διαμορφώνεται από αυτές. Μεταφέρει κάθε φορά αιτήματα, τον παλμό των νέων και ταυτόχρονα, τους χειραγωγεί, τους αλλοτριώνει κλπ.
Η Αμερική κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο στο οικονομικό πεδίο,
κι αυτό ήταν λογικό από τη στιγμή που οι ισχυρότερες οικονομίες της Δυσης τάχθηκαν με το μέρος της και η ίδια δεν είχε τις πολύπλευρες απώλειες της ΕΣΣΔ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, κέρδισε τις ψυχές της νεολαίας με τον Κινηματογράφο, τη Μουσική, το Θέαμα γενικότερα. Levis, coca cola, διαφημίσεις, καταναλωτικό πρότυπο,  Χόλυγουντ, Ελβις Πρίσλευ, Ροκνρολ,

«Τρικ» του μυαλού oι επιθανάτιες εμπειρίες



Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Οι επιθανάτιες εμπειρίες που αναφέρουν πολλοί άνθρωποι, όπως ότι αισθάνονται να βγαίνουν από το σώμα τους και να το κοιτούν από ψηλά, ότι μιλούν με πεθαμένους συγγενείς τους ή ότι βλέπουν έντονο φως στο βάθος ενός σκοτεινού τούνελ, προέρχονται από διαταραχές στην φυσιολογική λειτουργία του νου, σύμφωνα με μια βρετανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας του Κέμπριτζ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Trends in Cognitive Science”, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι διηγήσεις δεν είναι παρά ”τρικ” του μυαλού και όχι αυθεντικές περιηγήσεις στο υπερπέραν. ”Ο εγκέφαλός μας είναι πολύ ικανός στο να μας εξαπατά”, δήλωσε χαρακτηριστικά η ερευνήτρια δρ Καρολάιν Βατ.

Η Ανάποδη Ελένη ή ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου…

 

es20141004_41Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Γράφει ο Θανάσης Σκρουμπέλος – Φωτογραφίες: Βασίλης Μαθιουδάκης
Είπε, όταν πάρουμε την εξουσία θα φτιάξουμε τα ουρητήρια και τις χέστρες από χρυσάφι, τα ‘πε τον καιρό της αθωότητας, αυτό κρατάω.
Είπε ο Σωκράτης στον Λύσι «θεωρούμε το χρυσάφι και το ασήμι πολύτιμα, αλλά δεν είναι έτσι, πολύτιμος είναι ο σκοπός για τον οποίον χρησιμοποιούνται».

εν αναμονή του ναυαγίου…των Αντικυθήρων

 

«Επιστροφή στα Αντικύθηρα» ονομάστηκε η αποστολή της ενάλιας ανασκαφής του ναυαγίου της Ρωμαϊκής εποχής στα νερά τωνΑντικυθήρων, όπου βρέθηκε πριν από114 χρόνια από σφουγγαράδες τηςΣύμης ο περίφημος “μηχανισμός των Αντικυθήρων“.

Καφέ, beauté, καράτε…

 

Πάτρα: Hμίγυμνοι κομμωτές με μισθό 2.000 ευρώ
Καφενεία, ταχυφαγεία, μεζεδοπωλεία, σουβλατζίδικα, αρτοποιεία, κομμωτήρια, μανικιούρ, αρωματοπωλεία του χύμα, σχολές αυτοάμυνας. Α, και «Αγοράζω Χρυσό Τιμαλφή». Ιδού, η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης. Στην Αθήνα της Μεγάλης Υφεσης.

Οικονομολόγοι μετεξεταστέοι στην… Oικονομία

 

economy
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΕΛΙΤ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ 2008 ΟΥΤΕ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ
«Είναι ξεκάθαρο ότι τα οικονομικά ως επιστήμη παραστράτησαν τις τελευταίες δεκαετίες οδηγώντας στην κρίση. Αλλά οι αποτυχίες των οικονομικών επιδεινώθηκαν σε μεγάλο βαθμό και από τις αμαρτίες των οικονομολόγων, που πολύ συχνά άφηναν τις προκαταλήψεις τους, τον κομματισμό τους και την προσωπική τους επιβεβαίωση να υπερισχύσουν του.

Η κατάρα της εργατικής τάξης: νοιάζεται πολύ…..Γιατί η βασική λογική της λιτότητας έχει γίνει αποδεκτή από όλους; Γιατί η αλληλεγγύη έχει καταλήξει να θεωρείται κατάρα…

 

Matt Kenyon illustration on the working classAds by HQ-Video-Pro-1.8

‘Οι άνθρωποι της εργατικής τάξης νοιάζονται περισσότερο για τους φίλους, οικογένειες και τις κοινότητες τους – είναι απλά θεμελιωδώς “καλύτερα παιδιά”” . Εικονογράφηση: Matt Kenyon

Τι είδους πόλη είναι αυτή που απαγορεύει βιβλία;



Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Το εξώφυλλο του βιβλίου «Αρκούδα καφέ, αρκούδα καφέ, τι βλέπεις;». Το 2010 το σχολικό συμβούλιο του Τέξας το απαγόρευσε, μπλέκοντας τον συγγραφέα του με τον συνονόματο μαρξιστή φιλόσοφο Μπιλ Μάρτιν.

Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Απαγορευμένων Βιβλίων της Ένωσης Αμερικανικών Βιβλιοθηκών, έμαθα ότι μια ομάδα γονέων άσκησε πίεση στο δημόσιο σχολείο στο οποίο είχα φοιτήσει, στο Τέξας, για την κατάργηση όχι ενός, αλλά επτά βιβλίων από τις εγκεκριμένες λίστες ανάγνωσης. Το γεγονός δεν μου προκάλεσε έκπληξη. Το Highland Park High School βρίσκεται ίσως στην καλύτερη σχολική περιφέρεια της πολιτείας, εξυπηρετεί μια συντηρητική κοινότητα 31.000 κατοίκων, με δύο μικρές πόλεις που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και την προσευχή και των οποίων ο πληθυσμός είναι κατά 99% λευκοί. Όταν πήγαινα σχολείο εκεί, είχαμε έναν ιερέα για κάθε αθλητική ομάδα, δημιουργιστές στο διδακτικό προσωπικό, ενώ κάθε μέρα έπρεπε να απαγγείλουμε τον «Εθνικό Ύμνο» του Τέξας.

« Quelle guerre la France compte-t-elle mener en Irak et Syrie ? »- Lettre à Madame Adam, présidente de la Commission défense à l’Assemblée nationale




Madame,
Vous avez été invitée en tant que député et Présidente de la Commission Défense de lAssemblée nationale, aux informations de France Culture jeudi 25 septembre (12h30)[1] sur le thème « quelle guerre la France compte-t-elle mener en Irak et Syrie ? ».
Vous y avez notamment déclaré « dabord il est important de dire quil ny a plus aucun pays qui souhaite quAssad reste au pouvoir, ça cest clair » ; ah ? Rien de tel na filtré des réunions diplomatiques, communiqués ou interventions des représentants de la plus grande partie de la population mondiale aux Nations Unies. Peut-être confondez-vous avec la résolution 2178 sur les « combattants terroristes étrangers » votée à lunanimité du Conseil de sécurité, et appréciée à sa juste mesure par le ministre syrien des Affaires étrangères et des expatriés[2].
Vous ajoutez ensuite « Bachar al Assad doit partir ». Lépoque coloniale du « protectorat » français en Syrie -où des élus, ici, pouvaient dire qui devait gouverner là-bas- est terminée et il nest ni légitime ni réaliste pour un Français (élu ou pas) de dire aux Syriens qui doit les gouverner. Le président Assad a été élu, aux dernières consultations  (juin 2014), par plus de 88% des voix et un taux de participation supérieur à 74%. Cette élection, à laquelle le gouvernement socialiste français a empêché les citoyens syriens résidant en France de participer, a été qualifiée par le ministre des Affaires étrangères Fabius de “simulacre d’élections” et de “farce tragique” [3], oubliant que le farceur avait jusque très récemment été un partenaire tellement sérieux quil était au premier rang pour assister au défilé militaire de notre fête nationale. LOtan, en mai 2013, donnait à B. Al Assad en cas délection un score à 70%, et sa popularité se maintient depuis à un indice inversement proportionnel à celui de ses homologues occidentaux qui le traitent de dictateur.

Belgium: Jihad Mega-Trial Begins

Τζιχαντιστής καλεί σε άπταιστα γερμανικά ισλαμιστές να διαπράξουν θηριωδίες


Ένας νεαρός ξανθός SYRIA-CONFLICT-NUSRA-FILESτζιχαντιστής, ο οποίος, μιλώντας σε άπταιστα γερμανικά, καλεί, με αφορμή την χθεσινή μουσουλμανική Γιορτή της Θυσίας, τους «πιστούς αδελφούς» του να σφάξουν τους «άπιστους» στις μη μουσουλμανικές χώρες, εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα σε σχετικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, όπου ωστόσο δεν αναρτάται το βίντεο, αλλά μόνον η φωτογραφία ενός στιγμιότυπου.

Η Χρηματιστικοποίηση του Θανάτου…


Ο θάνατος-το προσδόκιμο του θανάτου-είναι ένα νέος επενδυτικός τομέας, όπου επενδυτικά χαρτοφυλάκια μπορούν να προσφέρουν αυξημένες αποδόσεις. Το συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό προϊόν δημιουργήθηκε από την Deutsche Bank και κάθε ανυποψίαστος πολίτης θα μπορούσε να αποτελεί αντικείμενό του.
Και ενώ, η επέκταση του κεφαλαίου, σε πεδία κερδοφορίας που άπτονται αξιακές σφαίρες της ανθρώπινης ζωής έχει συντελεστεί ήδη από τον 19ο αιώνα (πχ. ασφάλειες υγείας, θανάτου κτλ.), η κεφαλαιοποίηση του ίδιου του γεγονότος του θανάτου αποτελεί μια πρόσφατη εξέλιξη: μια ασφάλεια ζωής εκμεταλλεύεται το αναπόφευκτο του θανάτου ώστε να εκβιάσει ένα είδος αποταμίευσης από την οποία θα αποκομίσει κέρδος η ασφαλιστική εταιρία και ένα ποσό οι συγγενείς του ενδιαφερόμενου· αντίθετα, η επένδυση στο θάνατο αφορά την κερδοφορία που επέρχεται από την πιθανότητα του θανάτου χωρίς τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου.

Π.Καρύκα : “Ισπανικός Εμφύλιος. Μια ιστορική αποτίμηση”


Ο Ισπανικός Εμφύλιος είχε περάσει στον θρύλο. Για τους απανταχού οπαδούς της παράταξης των Δημοκρατικών, η δημοκρατία είχε ηττηθεί λόγω της αδιαφορίας των δημοκρατικών ευρωπαϊκών κρατών και λόγω της υποστήριξης της Γερμανίας και της Ιταλίας στο καθεστώτος του Φράνκο.
Φυσικά όλες αυτές οι αιτιάσεις λίγο ή πολύ ισχύουν. Και όμως δεν ήταν αυτοί οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν στην ήττα. Ο κυριότερος λόγος ήταν η πολυδιάσπαση των δυνάμεων της δημοκρατίας και η προσπάθεια των κομμουνιστών να την ελέγξουν.
Σε στρατιωτικό καθαρά επίπεδο η ήττα της δημοκρατίας οφειλόταν στην αδράνεια της πολιτικής της ηγεσίας, στις πρώτες κρίσιμες μέρες εκδήλωσης του στρατιωτικού πραξικοπήματος, αλλά και η καταστροφική επιρροή των κομμουνιστών στην εκτέλεση των μεγάλων επιθέσεων αργότερα. Μοναδικό δε φαινόμενο αποτελεί η επιμονή των Δημοκρατικών, αν και πάντα θεωρούσαν εαυτούς ασθενέστερους των εθνικιστών, να επιτίθενται συνεχώς.

ΕΛΛΗΝΙΔΑ διδάσκει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ για περισσότερα από 40 χρόνια την ελληνική γλώσσα


Το δικό της λιθαράκι στη διαKAZOGLIτήρηση της “φλόγας” του ελληνισμού στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ βάζει η ομογενής , η οποία, όπως γράφει η εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας”, διδάσκει εθελοντικά επί σαράντα και πλέον χρόνια την ελληνική γλώσσα και τους παραδοσιακούς χορούς στα παιδιά της κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Φίτζμπουργκ.
Η κ. Καζόγλη, η οποία κατάγεται από την Αθήνα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ, πριν από 52 χρόνια, οργάνωσε το χορευτικό συγκρότημα “Φλόγα” στο οποίο συμμετέχουν 20 παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Το Μυστήριο των Κουκιών στα Εσωτερικά Μυστικά των Πυθαγορείων


Posted by olympia spyr στο Οκτωβρίου 7, 2014
Μεταξύ των μυστηριωδών “Ακουσμάτων” που ο Πυθαγόρας δίδασκε στους μαθητές του, κανένα δεν ξεσήκωσε διαλόγους και σχολιασμούς, όσο το περιβόητο “κυάμων απέχου” δηλαδή αποχή απο τα κουκια.. Η καταγωγή της προτροπής αυτής είναι αιγυπτιακή ίσως διοτι ,οι Αιγύπτιοι ιερείς, όπως ο Ηρόδοτος αναφέρει (Βιβλ. ΙΙ, κεφ. 37) απαγόρευαν αυστηρά την χρήση κουκιών, γιατι θεωρούσαν ακάθαρτο το φυτό αυτό. Ο Σέξτος ο Εμπειρικός λέει: “Οι Αιγύπτιοι ιερείς ευκολότερα θα έτρωγαν τις σάρκες των γονέων τους, παρά θα αποφάσιζαν να φάνε αυτά τα όσπρια”.
Μπορεί ο Πυθαγόρας εξ αιτίας των διδασκαλιών αυτών που συναντησε στην Αίγυπτο, παραδέχτηκε την αποχή αυτη.Ένας απο τους πιο παράδοξους μαθητές του Διδασκάλου, ο θυελλώδης Εμπεδοκλής ο Ακραγαντίνος, τονίζει σθεναρά: “Δειλοί, πάρτε τα χέρια σας απο τα κουκιά”. (“Δειλοί, πάνδειλοι, κυάμων απο χείρας έχεσθαι”). (Καθαρμοί, Diels, αποσπ. 141).Περιορισμοί τέτοιοι αναφέρονται και απο τον Ηρόδοτο, για τους ιερείς της Δήμητρος και του Διός.

Ευχίδας – Ο δρομέας που έδωσε την ζωή του για να φέρει το ιερό πυρ των Δελφών στις Πλαταιές


Καλοκαίρι του 479 π.Χ. και η Μάχη των Πλαταιών μόλις έχει τελειώσει. Οι Έλληνες για μια φορά ακόμα κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους Πέρσες εισβολείς. Οι εναπομείναντες Πέρσες παίρνουν την άγουσα για την επιστροφή αφήνοντας πίσω αφήνοντας πίσω τους ερειπωμένους Ναούς, καμένα Ιερά Άλση και κατεστραμμένους Βωμούς.


Οι Έλληνες με κοινό ψήφισμα αποφασίζουν για πενήντα χρόνια να μην τα αναστηλώσουν ώστε οι επόμενες γενιές να μην ξεχάσουν την βαρβαρότητα τους… Οι Πλαταιείς όμως πρέπει να εξαγνίσουν την Πόλη από το μίασμα που άφησαν πίσω τους οι βάρβαροι. έχουν μολύνει το πυρ που έκαιγε στον βωμό της. Το μίασμα θα φέρει κακοτυχία, λιμούς, δεινά.
Οι τελετές δεν θα έχουν αποτέλεσμα, οι Θεοί θα αποστρέψουν το προστατευτικό βλέμμα Τους από την ακάθαρτη Πόλη. Θα παραμείνει κατακτημένη και χωρίς τους βαρβάρους. Οι Πλαταιείς πολίτες θεωρούν ότι ο τόπος τους μολύνθηκε από την παρουσία των βαρβάρων εισβολέων και συμφωνούν στο ότι το άσβεστο πυρ της πόλης θα πρέπει να αντικατασταθεί με νέο από τους Δελφούς.

Το Πάριον Χρονικόν


Πάριον Χρονικόν ή Μάρμαρον· μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ελληνική επιγραφή, γραμμένη στην αττική διάλεκτο από άγνωστο συγγραφέα, κατά την εποχή του άρχοντα Διόδμητου στην Αθήνα, το 264 ή 263 π.Χ. Είναι ένας χρονολογικός πίνακας των πιο σημαντικών ιστορικών γεγονότων από την εποχή του Κέκροπα, του μυθικού πρώτου βασιλιά των Αθηνών, μέχρι του Διόδμητου, καθώς αναφέρεται στην αρχή της επιγραφής (“Από Κέκροπος του πρώτου βασιλεύσαντος Αθηνών είως… Αθήνησιν δε Διόδμητου”). Περιέχει, ανάμεσα σε άλλα, σε χρονολογική σειρά, σημαντικά γεγονότα σχετικά με την ιστορία και εξέλιξη
της λογοτεχνίας, της μουσικής και του δράματος, την καθιέρωση των εθνικών αγώνων, των ποιητικών και μουσικών διαγωνισμών με τα ονόματα των νικητών και των πιο αξιόλογων ανδρών των γραμμάτων και της 
μουσικής.

Λεύκιππος & Δημόκριτος Οι πατέρες της Πληθωριστικής Κοσμολογίας



Οι ατομικοί φιλόσοφοι Λεύκιππος και Δημόκριτος θεωρούνται από όλους πατέρες της Ατομικής Φυσικής. Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι η Κοσμολογία τους αποτελεί μια θεωρία ταυτόσημη με τη σύγχρονη Πληθωριστική Κοσμολογία. Το Σύμπαν για τους μεγάλους Έλληνες διανοητές αποτελείται από έναν άπειρο αριθμό κόσμων που σαν φυσαλίδες το γεμίζουν. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν στα άδυτα του Σύμπαντος με οδηγούς τον Λεύκιππο και τον Δημόκριτο.Όλοι στην εποχή μας 
στεκόμαστε εντυπωσιασμένοι μπροστά στα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας.Το περίεργο όμως είναι πολλοί επιστήμονες έχουν την εσφαλμένη εντύπωση πως όλα αυτά τα επιτεύγματα στηρίχτηκαν σε γνώσεις και φαινόμενα τα οποία για πρώτη φορά ανακαλύφθηκαν και διατυπώθηκαν την περίοδο της μεγάλης επιστημονικής επανάστασης των 16ου, 17ου και 18ου αιώνων.
Η άποψη αυτή δεν είναι αληθινή και ως απόδειξη θα αναφερθούμε στην επιστημονική σκέψη δύο πολύ μεγάλων Ελλήνων θετικών επιστημόνων της αρχαιότητας, του Λεύκιππου και του Δημόκριτου.Βασικά θα αναφερθούμε στην Κοσμολογία την οποία ανέπτυξαν οι δύο μεγάλοι θετικοί φιλόσοφοι, η οποία υπήρξε εντελώς διαφορετική από τις κοσμολογίες όλων των άλλων προσωκρατικών φιλοσόφων. Γι’ αυτόν το λόγο θα αναφέρουμε μια σειρά επιστημονικών θέσεών τους που επαναδιατυπώθηκαν στη Δύση έπειτα από πολλούς αιώνες, ως κάτι καινούργιο, από επιστήμονες οι οποίοι κατά τεκμήριο υπήρξαν αναγνώστες των κειμένων τους.

«Πλατεία ηρώων συμμοριτοπόλεμου» O ”βολικός” φασισμός και η συνήθεια…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Γράφει ο Κωστής Μαργιόλης”
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Από τότε που οι δημοσκοπήσεις των δημοτικών εκλογών «έδιναν» 15% στον Κασιδιάρη προσπαθούσα να φανταστώ πώς θα κυλούσαν οι πρώτες μέρες σε μια πόλη ή έστω μια κοινότητα μετά τη νίκη ενός υποψηφίου της Χρυσής Αυγής. Θα έκανε πογκρόμ στους μετανάστες ή θα έστελνε τους μαθητές κάθε Κυριακή στην εκκλησία; Θα μετονόμαζε μια κεντρική λεωφόρο σε «Ιωάννη Μεταξά» ή θα αποκαθιστούσε τη λατρεία του δωδεκάθεου; Μέχρι να συνθέσω όλες τις φανταστικές, αποτρόπαιες ή φαιδρές, συνέπειες ενός αντίστοιχου αποτελέσματος, ο Μπέος είχε εκλεγεί δήμαρχος Βόλου κι ο Μαρινάκης είχε έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά. Δεν επιβεβαιώθηκαν, ευτυχώς, οι χειρότεροι φόβοι μου. Όμως το σενάριο «Υποψήφιος της Χ.Α. πρώτος στο δήμο … του νομού Κορινθίας» δεν ακούγεται πια τόσο παρατραβηγμένο. Τι θα γινόταν λοιπόν;