Ετικέτες

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Το εξοπλιστικό εμπάργκο του Καναδά στην Τουρκία μας δείχνει το αδύναμο σημείο του Ερντογάν

 

 

Cevheri Güven

Τα φερόμενα εγχώρια αεροσκάφη της Τουρκίας, τα οποία παράγονται κυρίως από τον γαμπρό του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο, μετά από μια απόφαση του Καναδά να αναστείλει τις άδειες εξαγωγής για την τεχνολογία drone στην Τουρκία, δεδομένου ότι χρησιμοποίησε τα drone της πρόσφατα κατά την σύκγπρουση Αζερμπαϊτζάν-Αρμενική σύγκρουση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τη Δευτέρα ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάνια ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα αναστείλει την εξαγωγή βασικών ανταλλακτικών drone στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των οπτικών και συστημάτων αισθητήρων που παράγονται από την καναδική εταιρεία WESCAM. Όπως συμβαίνει με τις τεχνολογίες κινητήρων, οι οποίες εισάγονται από την Αυστρία και την Ουκρανία, αυτά τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας που εμφανίζονται σε τουρκικά αεροσκάφη δεν μπορούν να παραχθούν τοπικά, καθώς η εγχώρια βιομηχανία της Τουρκίας δεν διαθέτει την απαραίτητη υποδομή.

Μέσω του εναερίου χώρου της Γεωργίας η Τουρκία και το Ισραήλ στηρίζουν τους Αζέρους

 

Μέσω του εναερίου χώρου της Γεωργίας η Τουρκία και το Ισραήλ στηρίζουν τους Αζέρους

Σχόλιο: Η Γεωργία το 2008 είχε βρεθεί σε ένοπλη σύρραξη με την Ρωσία (στον λεγόμενο πόλεμο της Νότιας Οσετίας), η οποία εφάρμοσε για πρώτη φορά το υβριδικό δόγμα μάχης της (προοίμιο εκείνου της Κριμαίας) με σκοπό να κατακτήσει Γεωργιανά εδάφη πλησίον σημαντικών αυτοκινητοδρόμων που ένωναν Κίνα-Κεντρική Ασία-Ευρώπη. Άξιο αναφοράς είναι πως η Γεωργία εξαπέλυσε επίθεση έναντι της περιοχής της Οσετίας μη αναγνωρίζοντας την ”ανεξαρτητοποίηση”  της υποκρατικής οντότητας της περιοχής. Η επίθεση έγινε μετά από Αμερικανική πιθανώς παρέμβαση η οποία ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από τον τότε πρωθυπουργό,με σκοπό την αποσταθεροποίηση του Καυκάσου.

«Βόμβα» από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας: «Πακιστανικές ειδικές δυνάμεις μάχονται στο Αρτσάχ στο πλευρό των Αζέρων»

 

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν στις 15 Οκτωβρίου δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Σούτνικ, ότι η Τουρκία δεν χρησιμοποιεί μόνο το στρατό της στο Καραμπάχ, αλλά σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρα του, μετέχουν και ειδικές δυνάμεις του πακιστανικού στρατού, που για ακόμα μια φορά δείχνει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των μουσουλμανικών χωρών αν ισχύει η δήλωση.

Στη δήλωσή , ο ίδιος ανέφερε: «οι τουρκικές δυνάμεις δεν συμμετέχουν μόνο στον σχεδιασμό των επιθέσεων, αλλά και με ειδικές μονάδες απευθείας από τον τουρκικό στρατό (επί τόπου)».

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, υπάρχουν ειδικές δυνάμεις και του πακιστανικού στρατού που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων μας».

Ο Πασινιάν δεν διευκρίνισε από πού προέρχονται οι αναφορές για τον πακιστανικό στρατό στις μάχες του Καραμπάχ, αλλά η Αρμενία κατηγόρησε επανειλημμένα την Τουρκία ότι προμηθεύει το Αζερμπαϊτζάν μισθοφόρους από τη Συρία.

Μάλιστα για το θέμα εξέδωσε και ανακοίνωση το πακιστανικό ΥΠΕΞ με την οποία αρνήθηκε κάθε εμπλοκή.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο αντίστοιχα προβλήματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν στα μετόπισθεν από αντίστοιχες μονάδες που μέλη τους θα έχουν σταλεί με την μορφή παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/925810_vomva-apo-ton-prothypoyrgo-tis-armenias-pakistanikes

«Βόμβα» από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας: «Πακιστανικές ειδικές δυνάμεις μάχονται στο Αρτσάχ στο πλευρό των Αζέρων»

από pcuser

Which people gave the Greeks the most trouble militarily?

 

, lived in Greece

 

From a military standpoint, there can be none other than the Romans.

It was an accident of history that most Greek states were in decline at the very moment that Rome showed up and took an interest in them, starting with Italy and Sicily and moving from Epirus all the way to Asia Minor, Syria and Egypt.

O Πούτιν, ο Ερντογάν και η Ελλάδα

 


Είμαστε υποχρεωμένοι να καταδεικνύουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμμαχίας Πούτιν και Ερντογάν για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Τα τελευταία χρόνια, έχει μεγαλώσει η σύγχυση στην Ελλάδα και την ελληνική κοινή γνώμη, σχετικά με τις σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας και Ελλάδας.Τα πράγματα έμοιαζαν σχετικά εύκολα  όσο Τουρκία και Ρωσία συγκρούονταν στη Συρία αλλά έπαψε να είναι από τη στιγμή που άρχισαν να συνεργάζονται, μετά το 2016Έτσι, παράλληλα με την έντονη αποδοκιμασία της γερμανικής αλλά και της αμερικανικής πολιτικής, είμαστε υποχρεωμένοι να καταδεικνύουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμμαχίας Πούτιν και Ερντογάν για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. 

Το ρωσικό άνοιγμα στην Ελλάδα, η «αλεπού της διπλωματίας» που έρχεται και η Τουρκία

 

Λίγο πριν την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα, η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα υπενθυμίζει την πάγια θέση της για το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 νμ και το διεθνές δίκαιο για τις ΑΟΖ, υπογραμμίζοντας ότι η σύμπραξη με την Τουρκία είναι τακτική και οχι στρατηγική

Αδωνις Γεωργίαδης "Λέω-ξελέω" (για πολοστή φορά) ή τι κάνει μια βράβευση )

 

Μπορεί κάποτε ο Άδωνις Γεωργιάδης να κατηγορούσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (μαζί με αυτά της Νέας Δημοκρατίας, όταν ήταν στέλεχος του ΛΑΟΣ), οι καιροί όμως αλλάζουν και μαζί αλλάζει και ο κ. Γεωργιάδης.

Και η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έχει αλλάξει πολύ και συνεχώς αλλάζει κατά το δοκούν και κατά τις εκάστοτε συνθήκες. Δεν πάνε πολλά χρόνια, για παράδειγμα, που χαρακτήρισε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «και κλέφτες και ψεύτες», όμως σήμερα είναι αντιπρόεδρος του πρώτου κόμματος και… αποθεώνει το δεύτερο.

Ο Ερντογάν επιδιώκει μια Ισλαμική Ένωση ως αντίπαλο δέος στην ΕΕ και οι Ευρωπαίοι τον χαϊδεύουν

 

Του Μιχάλη Ψύλου

Μια φωτογραφία-χίλιες λέξεις. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στο πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ, στη Μαύρη Θάλασσα να επιδεικνύει μια σημαία του …Οθωμανικού ναυτικού. Τη σημαία αυτή που δείχνει έναν άνδρα πάνω σε ένα άλογο χάρισαν συμβολικά στον Ερντογάν οι υπεύθυνοι του πλωτού γεωτρύπανου κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου. Τι συμβολίζει η σημαία; Στη διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας όταν ο τουρκικός στόλος επικρατούσε σε ναυμαχίες οι κυβερνήτες συνήθιζαν να ανεβάζουν τη σημαία αυτή στο ιστίο ως ένδειξη της νίκης!

Σαφής λοιπόν ο συμβολισμός: Η σημαία στον …Σουλτάνο για τη χθεσινή ανακοίνωσή του ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα μετρήθηκε αυξημένο κατά 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στα 405 δισεκατομμύρια. Παρουσιάζοντας τον εαυτόν του ως τον σύγχρονο σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή, ο Ερντογάν δεν σηκώνει φυσικά μύγα στο σπαθί του. Εν πλώ στη Μαύρη Θάλασσα ,την επομένη της «άσφαιρης» ως προς την Τουρκία συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να καταφερθεί και πάλι εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης , της Ελλάδας και της Κύπρου. «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε οποιαδήποτε φοβέρα και στήσιμο παιχνιδιών που καταλήγουν να μοιάζουν με κωμωδία» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και απείλησε την ΕΕ ότι «έχει γίνει όμηρος της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης, γεγονός που βλάπτει κυρίως την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ancient deer-like creatures returned to the ocean to become whales. But why?


 Whale evolution. Image: John Klausmeyer/University of Michigan Museum of Natural History

Researchers are starting to get a handle on why ancient creatures returned to the ocean after their ancient ancestors climbed out of it. Philip Perry 22 March, 2018 Whale evolution. Image: John Klausmeyer/University of Michigan Museum of Natural History The evolution of whales. Image: John Klausmeyer/University of Michigan Museum of Natural History The ocean may be the origin of all life on Earth, but that isn’t to say that all the animals who evolved on land left the water behind forever. In fact, we’re starting to get a pretty good picture of why certain species that returned back to the water decided to do so and how they developed into the marine animals we know today. Paleontologists say creatures began exploring the land during the Silurian period (440-410 million years ago). No one is sure why this occurred. Some scientists say it may have been tight competition for resources in marine environments that pushed species to look for food elsewhere. The first land explorers were arthropods, who started spending just a little bit of time on the surface and then began doing so more and more.