Ετικέτες

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Τούρκος Υπουργός: O Χριστιανισμός δεν αποτελεί πλέον θρησκεία

 

Προκάλεσε έντονα για μία ακόμη φορά η τουρκική πλευρά, με τον Τούρκο Υπουργό Περιβάλλοντος Erdoğan Bayraktar, να δηλώνει ότι ο Χριστιανισμός δεν αποτελεί θρησκεία, αλλά είναι πλέον μία κουλτούρα.«Οι τρεις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο δεν είναι μουσουλμανικές. Η Κίνα, η Ινδία – μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν σε ένα Θεό. Η πνευματικότητα και τα θρησκευτικά αισθήματα φθίνουν συνεχώς», είπε ο Τούρκος Υπουργός σε εκδήλωση της κοινότητας των γυναικών του κυβερνόντος κόμματος ΑΚΡ.«Υπάρχουν 2,5 δις Χριστιανοί στον κόσμο. Ο Χριστιανισμός δεν αποτελεί πλέον θρησκεία, αλλά κουλτούρα. Όμως οι θρησκείες δεν είναι έτσι. Μία θρησκεία διδάσκει. Αποτελεί την μορφή της ζωής που δίνει ελευθερία και ευτυχία στον άνθρωπο. Έτσι θέλουν να φτάσουν και το Ισλάμ», ήταν τα λόγια του Bayraktar.
Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Γιατί η Ρωσία διεκδικεί τους Αγίους Τόπους;

 

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κένρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
Με τον όρο Άγιοι Τόποι ή Αγιοταφικά Προσκυνήματα προσδιορίζουμε τους χώρους και τα αρχαία μνημεία που ευρίσκονται στο Ισραήλ και στις Παλαιστινιακές περιοχές, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη θρησκευτική αξία για τη Χριστιανική θρησκεία και η πλειοψηφία των οποίων συνδέεται με γεγονότα που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη και πιο ειδικά με τη ζωή και τη δράση του Ιησού.
Τα γνωστότερα εξ αυτών είναι ο Πανάγιος Τάφος και η Οδός του Μαρτυρίου στην Ιερουσαλήμ και το Σπήλαιο και η Φάτνη της Γεννήσεως στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.
Οι Άγιοι Τόποι πέραν του θρησκευτικού χαρακτήρα που έχουν για το Χριστιανισμό, ο έλεγχος και η διαχείρισή τους αποτελούν ταυτοχρόνως σύμβολα εκκλησιαστικού κύρους και, στο πέρασμα της ιστορίας, μέσα προς άσκηση πολιτικής επιρροής.

Γιατί η Τουρκία δεν μετείχε στον Πόλεμο του Ιράκ (2003); Η θέση του Ερντογάν

 

Σε εμφάνισή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdoğan, δήλωσε ότι η χώρα του δεν μετείχε στον Πόλεμο του Ιράκ, εξαιτίας των ισχυρών αντιρρήσεων που είχαν εγερθεί από τους Κούρδους του Ιράκ.




Ο Erdoğan σχολίασε επίσης ότι ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος, George W. Bush, ήθελε τη συμμετοχή του τουρκικού στρατού στις επιχειρήσεις του 2003, προσθέτοντας όμως ότι ο Πλανητάρχης είχε «εγκαταλείψει» τις προσπάθειες εξασφάλισης τουρκικής βοήθειας, καθώς η τουρκική κοινή γνώμη εμφανίζονταν αντίθετη σε μία τέτοια ενέργεια.«Στην πραγματικότητα, ήταν τα αδέλφια μας στο βόρειο Ιράκ (Κούρδοι του Ιράκ) που δεν μας ήθελαν εκεί. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια σε κάποιο μέρος όπου δεν είμαστε επιθυμητοί», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Τι μας νοιάζει ο άστεγος που τουρτουρίζει στο Σύνταγμα;


Χριστούγεννα 2011
Του Νίκου Στέλγια
Τις τελευταίες ημέρες, φίλοι από την Τουρκία και την Μέση Ανατολή, οι οποίοι επισκέπτονται την ελληνική πρωτεύουσα μου απευθύνουν ένα χαρακτηριστικό ερώτημα: «Παρά το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας, την μεγάλη οικονομική και κοινωνική πτώση, κατά την διάρκεια των εορτών (Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά), στα καταστήματα, στα καφέ και στα εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας παρατηρείται συνωστισμός.Σε αντίθεση με όσα λένε τα μέσα ενημέρωσης και οι επίσημες αρχές, ο κόσμος έχει χυθεί στην κυριολεξία στα καταστήματα. Σε κάποια από αυτά, οι αγοραστές σχηματίζουν ουρές. Ουρές για gadget, για είδη πολυτελείας… Πως εξηγείται αυτό το φαινόμενο;»

Παραμονές 2013, μια γυναίκα

 

Στο Πακιστάν οι Ταλιμπάν πυροβολούν στο κεφάλι ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι που τολμά να διεκδικήσει το δικαίωμα στη μάθηση.
Στην Ινδία μια ομάδα ανδρών βιάζουν μέχρι θανάτου μια 23χρονη φοιτήτρια ιατρικής μέσα στο λεωφορείο με το οποίο επέστρεφε, συνοδευόμενη από φίλο της, από τον κινηματογράφο. Μια 17χρονη ομοεθνής της παίρνει δηλητήριο και βάζει τέρμα στη ζωή της μη αντέχοντας άλλο την απάθεια των αρχών στο βιασμό της.