Ετικέτες

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Σκελετούς στρατιωτών του Ναπολέοντα βρήκαν στη Φρανκφούρτη


ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ
Τους σκελετούς 200 Γάλλων στρατιωτών του Ναπολέοντα Βοναπάρτη βρέθηκαν στην Φρανκφούρτη, κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Σκελετούς στρατιωτών του Ναπολέοντα βρήκαν στη Φρανκφούρτη
Ο διεθυντής του πολεοδομικού σχεδιασμού, Όλαφ Κούνιτς, δήλωσε ότι τα οστά πιστεύεται ότι ανήκουν στους στρατιώτες της Μεγάλης Στρατιάς του Ναπολέοντα που υποχώρησε από τη Ρωσία το 1813, προσθέτοντας ότι πιθανώς πέθαναν από τα τραύματα του πολέμου ή από τύφο.
Οι μάχες κοντά στη Φρανκφούρτη το 1813 στοίχισαν 15.000 ανθρώπινες ζωές, επεσήμανε ο Κούνιτς.
Οι σκελετοί βρέθηκαν στη δυτική συνοικία της πόλης, Ρέντελχαϊμ.

Οι αδιάλλακτοι κυνογατομάχοι των μνημονίων

του Γεράσιμου. Γ. Γερολυμάτου
Φίλε μου Γάτε, είναι πολύ σημαντικό πράγμα η σταθερότητα των θέσεων και των απόψεων! Διότι έτσι γνωρίζει ο καθένας με ποιους έχει να κάνει. Να, για παράδειγμα εμείς, που δεν βολοδέρνουμε σαν τα φύλλα στον άνεμο, όπως κάνουν άλλοι. Που από αντιμνημονιακοί, έγιναν τώρα μνημονιακοί μέχρι το κόκαλο, κατά που κυλάει το συμφέρον.

Από το 2010 είμαστε εναντίον των μνημονίων και με συνέπεια παραμένουμε αντίθετοι. Σταθήκαμε από την αρχή απέναντι στο Γιωργάκη και στους λιμοκοντόρους του, κι ας φάγαμε με το κιλό τα χημικά. Έπειτα, αδιαφορήσαμε για τα «Ζάππεια» και τα βάλαμε ανυποχώρητα με τον ζαβό στα 4 Αντωνάκη και με τον Μπένι τον χοντρό. Τώρα, με τη συνέπεια που απαιτούν η σταθερότητα και η ειλικρίνεια των απόψεων μας, θα μας βρουν απέναντι τους και ο Αλέξης ο τιραμόλας με τον Πανούλη τον κωλοτούμπα!

O Εθνικός Ρώσος ποιητής Aleksandr Sergeyevich Pushkin, (1799-1837)

Πορτραίτο του Αλέξανδρου Πούσκιν από τον Βασίλι Αντρέγιεβιτς Τροπίνιν
Μια ποιητική φλόγα που έπεσε από τον ουρανό
«Ο Πούσκιν ήταν για όλους τους ποιητές σαν μια ποιητική φλόγα που έπεσε απ’ τα ουράνια και από την οποία σαν κεράκια άναψαν άλλοι αυτοφυείς ποιητές. Γύρω του διαμορφώθηκε ολόκληρος αστερισμός» είπε ο διάσημος Ρώσος συγγραφέας Nikolai Gogol για τον Αλεξάντρ Πούσκιν, τον ποιητή ο οποίος μέσα στη σύντομη ζωή του δημιούργησε έργα που άλλαξαν δραματικά την πορεία της ρωσικής λογοτεχνίας.

O  Aleksandr Sergeyevich Pushkin, στα ρωσικά: Александр Сергеевич Пушкин, ήταν γόνος παλαιότατης αριστοκρατικής οικογένειας, γεννήθηκε στη Μόσχα στις 6 Ιουνίου του 1799. Από μικρός επέδειξε ισχυρή κλίση προς τη λογοτεχνία, πιάνοντας την πένα από παιδί, ενώ γνωρίζεται με σπουδαίες προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων στο σπίτι του, το οποίο αποτελεί εστία συγκέντρωσης προσωπικοτήτων της εποχής.

Σχεδόν 3.000 Ρώσοι πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος


Από χώρες της Κεντρικής Ασίας
Σχεδόν 3.000 Ρώσοι πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος
Περίπου 2.400 Ρώσοι πολεμούν μαζί με τζιχαντιστές του Ισλαμικό Κράτος, φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμιρνόφ.

Συγκλονισμένη η Κύπρος: Εντοπίστηκαν και ταυτοποιούνται πολλά οστά των αδικοχαμένων Ελλήνων Καταδρομέων του ’74



Μεγάλος αριθμός οστών ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για την ανεύρεση της ατράκτου και των επιβαινόντων στο ελληνικό μεταγωγικό Νοράτλας, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι η διαδικασία προχωρά στο στάδιο της ταυτοποίησης.
«Η ανασκαφή οδεύει πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της», ανέφερε ο κ. Φωτίου, σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψή του στο χώρο των ανασκαφών στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

«Βατερλό» Τραμπ στο ντιμπέιτ


Ο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ CNN.
Το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του Ντόναλντ Τραμπ ως η στιγμή που πρόσθεσε μία καινούργια λέξη στο λεξιλόγιό του: «ηττημένος».
Ενδεικτική της ανεπάρκειας του Ντ. Τραμπ (δεύτερος από δεξιά) κατά τη διάρκεια του debate ήταν η υπόσχεση πως αν εκλεγεί πρόεδρος «θα καταφέρουμε σημαντικά πράγματα και θα έχουμε περισσότερα από όλα».
Ενδεικτική της ανεπάρκειας του Ντ. Τραμπ (δεύτερος από δεξιά) κατά τη διάρκεια του debate ήταν η υπόσχεση πως αν εκλεγεί πρόεδρος «θα καταφέρουμε σημαντικά πράγματα και θα έχουμε περισσότερα από όλα».
Το τηλεοπτικό ντιμπέιτ που διοργάνωσε το CNN με τη συμμετοχή των υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα ήταν ένα πολιτικό «Βατερλό» για τον δισεκατομμυριούχο Τραμπ, που το μόνο που μπόρεσε να υποσχεθεί στους ψηφοφόρους ήταν πως εάν εκλεγεί πρόεδρος, «θα καταφέρουμε σημαντικά πράγματα και θα έχουμε περισσότερα από όλα».
Γνωρίζοντας ότι ο Τραμπ και τα χτυπήματα κάτω που ζώνη που καταφέρει στους συνομιλητές του προσθέτουν τηλεθέαση, η πρώτη ενότητα του ντιμπέιτ ήταν ουσιαστικά κομμένη και ραμμένη επάνω του. Ωστόσο, οι συνυποψήφιοί του ήταν αρκετά καλά προετοιμασμένοι και οι μικρές αψιμαχίες μεταξύ τους δεν έφεραν τα επιθυμητά -τηλεοπτικά- αποτελέσματα.

Χιπστερισμός και Φασισμός (μέρος 1ο)


 
 
 
 
 
 
1 Vote

xip
Ο χιπστερισμός είναι συγκαλυμμένος φασισμός. Πολύ ακραία φράση. Απέχει πολύ από την αλήθεια; Για να δούμε…
Εισαγωγικά να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε με τον όρο χιπστερισμός. Χρησιμοποιείται εδώ για να εκφράσει κάτι πολύ παραπάνω από μια αισθητική επιλογή. Χρησιμοποιείται για να μπορέσουμε στο παρόν κείμενο, να περιγράψουμε σε μια λέξη εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι αισθητικά επιλέγουν αυτό που όλοι ξέρουμε ως “χιπστερ”, πολιτικά δηλώνουν συνειδητοποιημένοι απολιτίκ, κοινωνικά εκφράζουν την αποθέωση της ελευθερίας της αγοράς, ηθικά εκφράζουν την σαπίλα του ατομισμού. Διαβάζουν athensvoice, soul και lifo, συχνάζουν σε hubs ή στο ρομάντζο, ηδονίζονται με εμψυχωτικές ομιλίες σε κάποιο tedx, απασχολούνται σε ένα καινούριο startup πολύ γαμάτο, διασκεδάζουν σε κάποιο μπαρ από πλατεία καρύτση και κάτω, ψηφίζουν Ποτάμι ή Τζήμερο και ενίοτε πλέκουν πουλόβερ για δέντρα ή στάσεις λεωφορείου.

Η Eldorado Gold νομίζει ότι όλοι είναι #SKAI_xeftiles ή #MEGA_xeftiles ή #Newsit_xeftiles



20150914192308_img_524314422519291442505637Του Κώστα Εφήμερου από το ThePressProject
Να ασκήσει «όλα τα νόμιμα δικαιώματά της» και μάλιστα κατά του Διονύση Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη απειλεί η Eldorado Gold επειδή στην ΕΡΤ 3 παρουσιάστηκε μονόπλευρο ρεπορτάζ κατά της εξόρυξης χρυσού. Κόντεψα να πάθω ανακοπή από τα γέλια.

Η όχι και τόσο «ακριβοδίκαιη» μετάφραση για Βικτώρια Νούλαντ



Αναφέρομαι στην είδηση που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 στον Τύπο, σχετικά με την επίσκεψη της αμερικανίδας αξιωματούχου του Στέιτ Ντεπάρτμεντ κας Βικτώριας Νούλαντ 14-15 Σεπτεμβρίου 2015 στην Κύπρο, επιστρέφοντας από την Ουκρανία και ότι αυτή «θα μεταφέρει τη συνεχιζόμενη αμερικανική υποστήριξη για ακριβοδίκαιη και διαρκή διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος μέσω της διαδικασίας υπό τη διευκόλυνση της αποστολής καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ».
Agora Dialogue – Φανούλα Αργυρού

Mάγεψε η Μπάντα & το Συρτάκι των Αμαζόνων της ΠΑ στη Κόκκινη Πλατεία …Στο ουρανό οι Ιαχές των Ρώσων ! (video)



Μάγεψε το Διεθνές Φεστιβάλ «Σπάσσκαγια Μπάσνια», που συγκέντρωσε χορευτικά και στρατιωτικά μουσικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο.

Την Ελλάδα, για πολλοστή φορά εκπροσώπησε η μπάντα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και η διμοιρία επιδείξεων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών της ΠΑ. που αποχώρησαν

Σαν σήμερα ο #SKAI_xeftiles μετέδιδε οτι σκοτώσαν τον Φυσσα για το…ποδόσφαιρο


CPKZJfyWoAAzeBq

Η μνήμη του Παύλου στα χρόνια του Yolo…




Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από ένα «λάθος», μέσα από ένα κομμάτι που δεν ταιριάζει ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος. Μία «αποκλίνουσα συμπεριφορά» που έρχεται όμως να φωτίσει την ανάγκη του μετασχηματισμού. Την ανάγκη να αλλάξει το πλαίσιο γιατί εκεί θα έπρεπε να υπάρχει το λάθος και όχι στην συμπεριφορά που με όρους «φωτογραφίας της στιγμής» δεν ταιριάζει. Το λάθος υπάρχει στην «αρμονία» της μεγάλης εικόνας. Αυτή την αρμονία πρέπει να σπάσουμε.
Στην πρώτη μετάδοση της είδησης αναφέρθηκε ότι ο «καυγάς» έγινε για τα οπαδικά. Η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ομάδες οπαδών ήταν κάτι που έδενε με την κυρίαρχη εικόνα και αφήγηση. Είναι πιο εύκολα κατανοητό κάποιος να δώσει την ζωή του για την ομάδα, για την «φανέλα» παρά για κάποια «ιδεολογία». Υπάρχουν ακόμα ιδεολογίες; Αυτά τα πράγματα δεν έχουν σκουριάσει εδώ και δεκαετίες;
Σήμερα το ζητούμενο είναι να περνάμε καλά. Να είμαστε χαρούμενοι με αυτό που κάνουμε. Να νιώθουμε δημιουργικοί. Όποιος δεν το κάνει αυτό μάλλον πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα. Δεν έχει σημασία αν ολόκληρη την εβδομάδα σκοτώνεσαι σε κάποια σκατοδουλειά. Πρέπει το Σάββατο να τα «σπάσεις». Έτσι θα αντέξεις την λούπα της βδομάδας που ποτέ δεν θα τελειώνει. Αλλά το Σάββατο όλα θα είναι καλά. Δεν έχει σημασία αν όλη τη βδομάδα βουλιάζεις μέσα σε τέσσερεις τοίχους. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να το κανείς με στυλ. Αν όχι το πρόβλημα είναι δικό σου. Το «να περνάμε καλά / να είμαστε χαρούμενοι με αυτό που κάνουμε» είναι κάτι περισσότερο από μία νεολαιίστικη τάση των καιρών. Αποτελεί διαταγή. Όποιος δεν υπακούει στην διαταγή δεν χωράει στον μαγικό κόσμο του Yoλαρίσματος.

Ντροπή να μιλάς για τον εγγονό; Για το πολιτικό σύστημα του παππού και του εγγονού;…



φιγούρες
Μπορώ, μέχρι ένα βαθμό, να καταλάβω το ερώτημα «τί φταίει ένας εγγονός για τον παππού του;» το οποίο έθεσαν ορισμένοι με αφορμή τα στοιχεία που έφερε σήμερα στο φως το Candianews για την προγονική οικογένεια του υποψήφιου πρωθυπουργού και υποψήφιους βουλευτή, προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη (δείτε εδώ). Αλήθεια, τι φταίει;
Στα σοβαρά, όμως, έτσι είναι τα πράγματα; Δε μιλάμε για κάποιο πολίτη, σπεύδω να πω, όχι σε εκείνους που με καλή προαίρεση θέτουν το ερώτημα, αλλά σε εκείνους που ένιωσαν ότι «δεν τρέχει και τίποτα» αν πρωθυπουργός εκλεγεί κάποιος η οικογένεια του οποίου αναγκάστηκε να φύγει από την Κρήτη με το τέλος της κατοχής επειδή τα θύματα ή οι συγγενείς των θυμάτων των Γερμανών «έδειχναν» μερικά από τα πιο γνωστά μέλη της ως συμμέτοχους στα εγκλήματα κατά της πατρίδας και των ανθρώπων της.

Οστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων, καὶ σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός…



Μιχαλολιάκος
Δεν ήταν, και δεν είναι τίποτε περισσότερο από κοινό μυστικό πως η ΧΑ βρισκόταν πίσω από την δολοφονία Φύσσα.
Όχι κυρία μου, από όσο τον «κόβω» ο κ Λαγός δεν μου δείχνει για καθηγητής κατηχητικού.
Όποιος ψήφιζε ή ψηφίζει ΧΑ ήξερε ΑΚΡΙΒΩΣ που έδινε την ψήφο του.
Όπως επίσης και άπαντες γνώριζαν ότι πίσω από την δολοφονία Τεμπονέρα βρισκόταν η Ν.Δ.
Ποτέ όμως η Ν.Δ δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας και ας επέβαλε πολιτικό firewall κατά την διάρκεια της δίκης του-των υπαιτίων.

U.S. AIR OPERATIONS AGAINST ISIS (Μικρή συλλογή άρθρών)

Α)Aviators recall thrilling 1st airstrikes against ISIS



956 23 LINKEDINCOMMENTMORE
It had already been an eventful deployment. The carrier George H.W. Bush had cruised alongside a Russian carrier in the Mediterranean in early 2014 as they forcibly annexed neighboring Crimea, then shot down a civilian airliner over Ukraine, all before the Americans' first port call.
Then it was on to the northern Persian Gulf, to provide security for Afghanistan's April presidential election. But things really ramped up one day in June, when members of the air wing returned to the carrier and realized something was different.

Λέοναρντ Όιλερ 1707 – 1783

Λέοναρντ Όιλερ

Ελβετός φυσικομαθηματικός, ένας από τους θεμελιωτές των καθαρών μαθηματικών. Θεωρείται ο «πατέρας» του γνωστού παιχνιδιού σουντόκου, αφού διατύπωσε τους πρώτους κανόνες του.
Ο Λέοναρτ Όιλερ (Leonhard Euler) γεννήθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας στις 15 Απριλίου 1707. Ο πατέρας του, Πάουλ Όιλερ, ήταν πάστορας της Προτεσταντικής Εκκλησίας και η μητέρα του Μαργκερίτε Μπρούκερ, κόρη πάστορα. Σχεδόν αμέσως μετά τη γέννησή του, η οικογένειά του μετακόμισε στη γειτονική πόλη Ρίχεν, όπου ο Λέοναρντ πέρασε τα παιδικά του χρόνια, μαζί με τις δύο μικρές αδελφές του, την Άννα Μαρία και τη Μαρία Μαγκνταλένα.
Σε ηλικία μόλις 13 ετών εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και σε ηλικία 16 ετών υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή, με θέμα τις ομοιότητες της φιλοσοφίας του Καρτέσιου και του Νεύτωνα. Την ίδια περίοδο σπουδάζει Ελληνικά, Εβραϊκά και Θεολογία, ενώ λαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα από τον μεγάλο μαθηματικό της εποχής Γιόχαν Μπερνούλι (1667-1748), φίλο του πατέρα του. Ο Πάουλ Όιλερ ήθελε να κάνει τον γιο του πάστορα, αλλά ο Μπερνούλι ήταν αυτός που διέκρινε το απίστευτο ταλέντο του νεαρού στα μαθηματικά κι έπεισε τον πατέρα του ότι ο Λέοναρντ επέπρωτο να γίνει ένας μεγάλος μαθηματικός. Το 1726 υποστήριξε μία δεύτερη διατριβή, με θέμα την ταχύτητα του ήχου.

Γκρέτα Γκάρμπο 1905 – 1990

Γκρέτα Γκάρμπο

Σουηδή ηθοποιός του κινηματογράφου, μία από τις πιο γοητευτικές και διάσημες σταρ της μεγάλης οθόνης. Η αινιγματική ιδιωτική ζωή της έλαβε θρυλικές διαστάσεις.
Η Γκρέτα Λοβίζα Γκούσταφσον, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1905 στη Στοκχόλμη από πολύ φτωχούς γονείς. Ως το 1923, χρονιά κατά την οποία πήρε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Γκάρμπο, με το οποίο έμελλε να γίνει διάσημη στον κόσμο του κινηματογράφου, πέρασε δύσκολα χρόνια. Στα δεκατέσσερά της θα δουλέψει σε μπαρμπέρικο, μετά πωλήτρια και μοντέλο.

Τζίμι Χέντριξ 1942 – 1970

Τζίμι Χέντριξ

Τραγουδιστής, συνθέτης και βιρτουόζος της ηλεκτρικής κιθάρας. Θεωρείται ο πιο σπουδαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής και ο άνθρωπος που με την τεχνική του και τις καινοτομίες που επέφερε, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα.
Γεννήθηκε ως Τζόνι Αλεν Χέντριξ στο Σιάτλ στις 27 Νοεμβρίου 1942. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πατέρας του Αλ Χέντριξ αλλάζει το όνομα του γιου του σε Τζέιμς Μάρσαλ και το νεαρό αγόρι γίνεται γνωστό στη γειτονιά του με το υποκοριστικό Τζίμι. Στα εννιά του χρόνια, οι γονείς του χωρίζουν και ο νεαρός Τζίμι ζει για μεγάλο διάστημα με τη γιαγιά του, από την πλευρά της μητέρας του, που ήταν κατά το ήμισυ ινδιάνα Τσερόκι.

Σαντιάγο Καρίγιο 1915 – 2012


Σαντιάγο Καρίγιο

Ισπανός κομμουνιστής ηγέτης. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας από το 1960 έως το 1982. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, τόσο στη μετάβαση της χώρας του προς τη δημοκρατία μετά το θάνατο του δικτάτορα Φράνκο, όσο και στη γέννηση και ανάπτυξη του «Ευρωκομμουνισμού».
Ο Σαντιάγο Χοσέ Καρίγιο Σολάρες (Santiago Jose Carillio Solares) γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1915 στην πόλη Χιχόν της Βορειοδυτικής Ισπανίας. Ήταν γιος του Βενθεσλάο Καρίγιο, σημαίνοντος στελέχους του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας (PSOE) και του εργατικού συνδικάτου Γενική Ένωση Εργατών (UGT), και της Μαρίας Ροζαλίας Σολάρες. Σε ηλικία έξι ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στη Μαδρίτη.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Σημαίνων γερμανός πολιτικός του συντηρητικού χώρου, που πολιτεύεται με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU). Από το 2009 κατέχει το αξίωμα του ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομική κρίση.

Βασιλικοί Γάμοι στην Αθήνα


Το βασιλικό ζεύγος στη γαμήλια πομπή στους δρόμους της Αθήνας.Το βασιλικό ζεύγος στη γαμήλια πομπή στους δρόμους της Αθήνας.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1964 η Αθήνα γνώρισε στιγμές μεγαλείου και χλιδής με τον γάμο του βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου Β’ και της Δανής πριγκίπισσας Άννας Μαρίας. Ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος επίσημος γάμος εν ενεργεία μονάρχη που έγινε στην Ελλάδα και προσήλκυσε το γενικό ενδιαφέρον.
Και οι δύο μελλόνυμφοι ανήκαν στην ίδια δυναστεία (Σλέσβιχ - Χολστάιν - Ζόντερμπουργκ - Γκλίσμπουργκ) και ήταν μακρινοί συγγενείς. Ο Κωνσταντίνος ήταν μόλις 24 ετών και είχε διαδεχθεί στον ελληνικό θρόνο τον πατέρα του Παύλο, που είχε πεθάνει στις 6 Μαρτίου 1964. Η Άννα Μαρία μόλις είχε συμπληρώσει τα 18 της χρόνια και ήταν η τριτότοκη κόρη του βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου του 9ου και της βασίλισσας Ίνγκριντ.

Σταύρος Παράβας 1937 – 2008 Σταύρος Παράβας

Σταύρος Παράβας

Ο μεγάλος μας κωμικός Σταύρος Παράβας γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1935 από γονείς Μικρασιάτες και ήταν ο μικρότερος από τα πέντε αδέλφια του. Μεγάλωσε στα Προσφυγικά, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, αλλά γεμάτα από αγάπη, ανεμελιά και όνειρα, όπως έλεγε...
Από μικρός έπεσε στα βαθιά, καθώς έπρεπε να βοηθήσει την οικογένειά του. Έτσι, για αρκετά χρόνια έκανε δουλειές του ποδαριού. Όμως, το σαράκι του ηθοποιού τον έτρωγε. Από τα σχολικά του χρόνια, ακόμη, συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ τα αδέλφια και οι συμμαθητές του τον παρότρυναν να συνεχίσει.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 18 Σεπτεμβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1834
Η Αθήνα ονομάζεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, με διάταγμα της αντιβασιλείας.
1851
Κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της εφημερίδας «New York Times».

Σαν σήμερα το 1834 η Αθήνα ανακηρύσσεται από τον Όθωνα, πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους



Σαν σήμερα το 1834 η Αθήνα ανακηρύσσεται από τον Όθωνα, πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους

Αθήνα του χθες… Ενα χωριό γύρω από το βράχο της Ακρόπολης.  Έρειπωμένα αρχαία, βυζαντινά και μεσαιωνικά κτίρια, δίπλα σε καλύβες, όπου ζούσαν οι πάμφτωχοι, τότε, Αθηναίοι. Σαν σήμερα, το 1834 η Αθήνα ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους που τότε περιελάμβανε τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.

Αυτή ήταν η Αθήνα λίγο μετά την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους. Εκτεινόταν γύρω από την Ακρόπολη (περίπου από του Ψυρρή έως του Μακρυγιάννη), έχοντας ως κέντρο της την περιοχή της Πλάκας (την Παλιά Πόλη).

France – Rejet de la liberté d’expression et criminalisation du Net.


Par Jean-Claude Paye
Mondialisation.ca,

Url de l'article:
http://www.mondialisation.ca/france-rejet-de-la-liberte-dexpression-et-criminalisation-du-net/5475904
Internet criminaliser
La France représente à présent, avec l’Espagne, le point le plus avancé de l’offensive des gouvernements européens continentaux contre les libertés. L’introduction, dans le code pénal, de la notion de “glorification du terrorisme” lui permet d’accéder au même degré de déni du droit que son voisin espagnol. En peu de temps, la France a quasiment rejoint le niveau liberticide de la Grande Bretagne dans sa capacité légale de criminaliser toute parole d’opposition. Il ne lui reste plus qu’à introduire le délit de création, par ses déclarations ou ses écrits sur un quelconque sujet, d’une atmosphère favorable au terrorisme[1], pour rejoindre le modèle anglais.

2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα…


1
2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα…
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ   Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 6 μ.μ., στο σημείο της δολοφονίας (Παναγή Τσαλδάρη 60)
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ   Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου Νίκαιας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Δύο μέρες πριν τις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη, το μήνυμα του κόσμου της εργασίας, των νέων ανθρώπων, όλων όσων αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή με δημοκρατία και ελευθερία είναι ηχηρό: Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!