Ετικέτες

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

War In The Western Pacific – Stunning Pictures From The War In The Pacific




Western Pacific
By the summer of 1944 the tide had turned in the Pacific War against the Japanese. The war was not nearly over, however, and the U.S. Marines had their heaviest season of combat awaiting them. Here for the first time is a detailed photographic history for the Fighting Leathernecks’ fierce combat for the Marianas, Peleliu, Iwo Jima, and Okinawa.

THE TALE OF TWO D-DAY'S SOLDIERS (Μικρή συλλογή άρθρων)

A)Bagpiper Millin: Some Germans who claimed to have seen him didn’t shoot because they believed he was crazy!


2015-04-09_16-05-07
ANY reasonable observer might have thought Bill Millin was unarmed as he jumped off the landing ramp at Sword Beach, in Normandy, on June 6th, 1944. Unlike his colleagues, the pale 21-year-old held no rifle in his hands.

Ο Αριστοτέλης και οι θεσμοί της εξουσίας…


Ο Αριστοτέλης και οι θεσμοί της εξουσίας…

Γράφει ο Θανάσης Μπαντές
Με δεδομένο ότι τα πολιτεύματα αφορούν τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας, είναι απολύτως προφανές ότι ο ρυθμιστικός παράγοντας που καθορίζει τόσο την οργανωτική ισχύ, όσο και τις προθέσεις του πολιτεύματος είναι η δόμηση των διοικητικών αρχών, που συνιστά το θεσμικό πλαίσιο της διακυβέρνησης: «Γιατί, όπως είναι αδύνατο να υπάρξει πόλη χωρίς τις βασικές εξουσίες, έτσι είναι αδύνατο να διοικηθεί σωστά χωρίς τις εξουσίες που ρυθμίζουν την τάξη και την κοσμιότητα». (1321b 6 – 8).
Βουλή των Ελλήνων
Βουλή των Ελλήνων
Με άλλα λόγια, οτιδήποτε αφορά τη λειτουργικότητα της κοινωνίας είναι ζήτημα πολιτικής μέριμνας, δηλαδή ευθύνη της εξουσίας την οποία πρέπει να φέρει σε πέρας. Οι αγοροπωλησίες, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, τα ετοιμόρροπα οικοδομήματα, οι χαλασμένοι δρόμοι, η συντήρηση των τειχών, καθετί που αφορά την πόλη, είτε σε επίπεδο πρακτικής διεκπεραίωσης είτε σε επίπεδο εξασφάλισης της αρμονίας στη συνύπαρξη των πολιτών, είναι δημόσιο ζήτημα και πρέπει να εντάσσεται μέσα στο σύνολο των κανόνων που διασφαλίζουν την πολιτειακή ομαλότητα. Η πόλη που αδυνατεί να ρυθμίσει τέτοιου είδους ζητήματα αφήνοντάς τα στην ατομική βούληση, είναι η ανοργάνωτη πόλη που αναπόφευκτα θα διαλυθεί, αφού, επί της ουσίας, αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους. Κι εδώ δε γίνεται λόγος για τον περιορισμό, αλλά για την προάσπιση της ελευθερίας μέσα στο πλαίσιο της συμβίωσης.

Λύθηκε το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων;


Επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν ένα πολύ ασυνήθιστο φαινόμενο που ισχύει στο Τρίγωνο των Βερμούδων.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αρκτικής της Νορβηγίας το μυστήριο που σχετίζεται με την περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Φλόριντας, των Βερμούδων και του Πουέρτο Ρίκο στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι οι κρατήρες.

Συρία: Συγκλονιστική έρευνα για το οικονομικό κόστος και το μεταπολεμικό χάος







σημ.Αμετανόητου: Λαοί που δεν αποδέχονται τη Νέα Τάξη Πραγμάτων (τι έλεγε ο ΓΑΠ ?
«We need global governance and we need it fast…») απλά ισοπεδώνονται…Παγκόσμιος Ολοκληρωτισμός…σε πλήρη ανάπτυξη…


Πέντε χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία το κόστος της αιματηρής εμφύλιας σύρραξης ανέρχεται στα 4,5 δις δολάρια κάθε μήνα, με τις σημαντικότερες οικονομικές απώλειες να καταγράφονται στους τομείς της παραγωγής, των υπηρεσιών και της εκπαίδευσης. Αυτά είναι μερικά από τα αποκαλυπτικά στοιχεία που κομίζει πρόσφατη έρευνα που εκπόνησε η διεθνής ΜΚΟ World Vision International σε συνεργασία με την συμβουλευτική εταιρεία Frontier Economics.
Τεράστια οικονομική καταστροφή με πολλαπλές συνέπειες

Nτοκουμέντο από τη Σμύρνη το 1922 βρέθηκε μετά από 86 χρόνια


Ο George Magarian, γεννημένος το 1895 σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο (Konya) της Τουρκίας. Αργότερα, διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) ή YMCA.

Hans Joachim Marseille, anti Nazi & one of the most amazing fighter pilots of WWII & 99 images with some you haven’t seen before

s
H. J. Marseille mit abgeschossener "Hurricane"s
Hans Joachim Marseille, a young German fighter pilot, was the most amazing, unique, and lethal ace of World War 2. A non-conformist and brilliant innovator, he developed his own personal training program and combat tactics and achieved amazing results, including 17 victories in one day, and an average lethality ratio of just 15 gun rounds per victory. Marseille was described by Adolf Galland, the most senior German ace, with these words: “He was the unrivaled virtuoso among the fighter pilots of World War 2. His achievements were previously considered impossible.”
 
Marseille, who later became one of the ten most highly decorated German pilots of World War 2 and was nicknamed “The Star of Africa” by the German propaganda, (“Jochen” by his friends), had a very unpromising and problematic start. At age 20 he graduated the Luftwaffe’s fighter pilot school just in time to participate in the Battle Of Britain in the summer of 1940. He initially served in fighter wing 52 under Johannes Steinhoff (176 victories). In his third combat sortie, he shot down a Spitfire and by the end of the Battle Of Britain he had seven victories, but he was also shot down four times, and his behavior on the ground got him into trouble.

Πριν 116 χρόνια, ο Σερ Άρθουρ Τζων Έβανς ανακάλυψε το Ανάκτορο της Κνωσού

Πριν 116 χρόνια, ο Σερ Άρθουρ Τζων Έβανς ανακάλυψε το Ανάκτορο της Κνωσού

Κανένα σχόλιο ακόμα
Στις 8 Ιουλίου το 1851, γεννήθηκε ο Σέρ Άρθουρ Τζων Έβανς, (Sir Arthur John Evans, 8 Ιουλίου, 1851 – 11 Ιουλίου, 1941), ο γνωστότατος Άγγλος αρχαιολόγος που αποκάλυψε στο σύνολό του τον πολιτισμό που ονόμασε Μινωικό.  Ήταν γιος του Τζον Έβανς, ενός χαρτοβιομηχάνου και ερασιτέχνη αρχαιολόγου ουαλικής καταγωγής. Έλαβε την εκπαίδευσή του στο Σχολείο Χάροου (Harrow), στο κολέγιο Μπρέιζνοουζ του και το πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν. Ενστερνιζόμενος το ενδιαφέρον του πατέρα του στην αρχαιολογία ο Άρθουρ εργάστηκε στο μουσείο Ασμόλειαν, στην Οξφόρδη κατά την περίοδο 1884 – 1908.
O Έβανς ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την Κρήτη ως πηγή σφραγίδων που περιείχαν πρώιμες επιγραφές μη αποκρυπτογραφημένες. Η αρχαία πόλη του Κεφαλά (Κνωσός) στη βόρεια ακτή της Κρήτης, κοντά στο Ηράκλειο, ήταν γνωστή στους ντόπιους, που ξέθαβαν αρχαία κεραμικά και νομισματικά τέχνεργα, καθώς καλλιεργούσαν τους αγρούς.
Ωστόσο, ο πρώτος που ανέσκαψε την Κνωσό ήταν ο Ηρακλειώτης έμπορος και αρχαιοδίφης Μίνως Καλοκαιρινός, ο οποίος το 1878 αποκάλυψε τα θεμέλια αποθηκευτικών χώρων γεμάτα πίθους. Η καταγραφή του έργου του Καλοκαιρινού από τον William Stillman, πρόξενο των Η.Π.Α. στην Κρήτη εκείνη την εποχή, αποδεικνύει ότι τα ευρήματα ανήκαν στην δυτική πτέρυγα του ανακτόρου. Εκτός από τις αποθήκες ο Καλοκαιρινός ανέσκαψε και ένα τμήμα των θεμελίων της αίθουσας του θρόνου .
"Sponsored links"
Sir_Arthur_John_Evans Sir Arthur John Evans
Οι Τούρκοι ιδιοκτήτες της περιοχής, όμως, σύντομα σταμάτησαν τις έρευνες του Καλοκαιρινού. Λίγο μετά ο Γερμανός και ήδη διάσημος αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν προσπάθησε να αγοράσει τον ‘λόφο του Κεφαλά’ στην πραγματικότητα ένα τεχνητό γήλοφο που δημιουργήθηκε από αλλεπάλληλες κατοικήσεις της Κνωσού ήδη από την Νεολιθική εποχή.
Εγκατέλειψε, όμως την προσπάθεια, γιατί θεώρησε τις τιμές που του πρόσφεραν εξοργιστικές. Το 1894 επισκέπτεται την Κρήτη ο Έβανς, για να μελετήσει και να αποκρυπτογραφήσει δύο τύπους άγνωστης γραφής που εμφανίζονταν σε κρητικές σφραγίδες.
R-0130884421-11

Ένα χρόνο αργότερα δημοσίευσε τα αποτελέσματα σε έκδοση του μουσείου Ασμόλειαν με τίτλο Κρητικά εικονογράμματα και προ-Φοινικική γραφή (Evans 1895), αναγνωρίζοντας τα μινωικά ιερόγλυφα ως εικονογράμματα (πικτογράμματα) και τις συλλαβικές ή προαλφαβητικές (προ-Φοινικικές) γραφές, που ονομάζονται πλέον Γραμμική Α και Γραμμική Β.
Η ανασκαφή
Οι πολιτικές αλλαγές ευνόησαν την πρόσθεση του Έβανς να ξεκινήσει ανασκαφές στην Κρήτη μετά την Κρητική Επανάσταση 1897-98. Το 1899, χρησιμοποίησε τα χρήματα της πατρικής κληρονομιάς για να αγοράσει την περιοχή στον Κεφαλά. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο για την εποχή δυναμικό, στις αρχές του Μάρτη του 1900, ο Έβανς ξεκίνησε μιας μεγάλης κλίμακας συστηματική ανασκαφή.
Aie_Arthur_Evans

"Sponsored links"
Οι εφημερίδες της εποχής γράφουν :
«…Αι ανασκαφαί αύται ολοένα και ωραιότατα πράγματα αποκαλύπτουσαι, εξήγειρον το ενδιαφέρον όλου του κόσμου. Πλήθος πολύ επισκεπτών, Κρητών ή και ξένων έξωθεν κατερχομένων, επισκέπτεται τα μέρη της ανασκαφής, θαυμάζον προ παντός την νέαν Ακρόπολιν. Προχθές επεσκέφθησαν αυτάς Γάλλοι αξιωματικοί του ναυτικού εκείθεν διερχόμενοι, εφωτογράφησαν δε αδεία του κ. Έβανς τα διάφορα ευρήματα ως και τον τόπον των ανασκαφών…».

Στο τέλος του 1903 είχε αποκαλύψει ένα μεγάλο μέρος των θεμελίων ενός εκτεταμένου συμπλέγματος, το οποίο προσδιόρισε ως Ανάκτορο της Κνωσσού, κέντρο του Μινωικού πολιτισμού.
evansgrandstaircase
Όχι μόνο αποκάλυψε τα θαμμένα ερείπια και τα δημοσίευσε σε 4 τόμους στην έκδοσή του Το Παλάτι του Μίνωα στην Κνωσσό, (1921 – 1935), κλασικό έργο της αρχαιολογίας, αλλά τα συντήρησε ουσιαστικά με τις μεθόδους της εποχής του και τα αναστήλωσε εν μέρει.Στην προσπάθεια της αναστήλωσης χρησιμοποίησε ξένα υλικά, όπως το τσιμέντο.
Όπως είναι φυσικό, ασκήθηκε κριτική εναντίον του από εκείνους που πίστευαν ότι η αναστήλωση έπρεπε να γίνει με τα μέσα και τις τεχνικές εκείνης της εποχής, αλλά με την προσπάθειά του ο Έβανς βοήθησε και βοηθά ακόμη και σήμερα τον μέσο επισκέπτη να διαβάσει τον αρχαιολογικό τόπο, έστω και με τη λανθασμένη χρήση του τσιμέντου. Εκτός από το πρωτοποριακό για την εποχή ανασκαφικό του έργο στην περιοχή του ανακτόρου, σημαντική ανακάλυψη του Έβανς θεωρείται η αποκάλυψη περίπου 3.000 πινακίδων Γραμμικής Α και Γραμμικής Β.
Portrait_of_Arthur_Evans,_William_Richmond_1907,_AshmoleanM,_WA_1907.2,_142469
Η Γραμμική Β αποδείχθηκε ότι ήταν πρώιμη μορφή της ελληνικής γλώσσας από την Υπομινωική περίοδο. Η Γραμμική Α, η γλώσσα των Μινωιτών παραμένει έως σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της μη αποκρυπτογραφημένη.Ο Έβανς έλαβε τον τίτλο του ιππότη το 1911 για τις υπηρεσίες του στην αρχαιολογία, την Κνωσσό και το μουσείο Ασμόλειαν. Η ανασκαφή στην περιοχή της Κνωσσού, συνεχίζεται ακόμα και σήμερα από τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή, οι αρχαιολόγοι της οποίας (καθώς και άλλοι) διαμένουν συνήθως στην περίφημη Βίλλα Αριάδνη, τη βίλλα του Έβανς, στην Κνωσσό.
 * Οι πληροφορίες προέρχονται από τη σελίδα στο fb για το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης / Historical Archives of Crete.

Ίσως καμιά άλλη ιδέα δεν υπήρξε τόσο καταλυτική για τον δυτικό πολιτισμό όσο η αντίληψη της προόδου…



[IMG]
Είναι επίσης φανερό ότι, όπως το έθεσε ο Robert Nisbet:
Τα πάντα τώρα μας υποδεικνύουν ότι η δυτική πίστη στο δόγμα της προόδου καταρρέει βαθμιαία σε κάθε επίπεδο και κάθε σφαίρα, στα τέλη του 20ου αιώνα. Στον αντιεξουσιαστικό χώρο επίσης, η ιδέα της προόδου έχει περάσει διάφορα στάδια. Πάει καιρός από τότε που οι συνδικαλιστές εργατοπατέρες, όπως ακριβώς και οι συγγενικοί τους μαρξιστές, μπορούσαν να καταδικάσουν στην περιθωριοποίηση και την ανυπαρξία όποιον δεν ενδιαφερόταν να οργανώσει την αλλοτρίωσή του μέσα από τα συνδικάτα, τις ενώσεις και τα συναφή. Αντί για τον παλιό καλό σεβασμό στην εργατικότητα και την παραγωγή (τα θεμέλια της προόδου), μια λουδίτικη αντίληψη για τα εργοστάσια διαδόθηκε γρήγορα και η αντίσταση στην εργασία έγινε μια αφετηρία του ριζοσπαστικού λόγου.
Τότε βλέπουμε και κάμποσες γερασμένες λεοπαρδάλεις να προσπαθούν να καλύψουν τις κηλίδες τους: οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW-Wobblies), ντροπιασμένοι για την πρώτη λεξούλα της ονομασίας τους, προσπαθούν αδέξια να αποποιηθούν τη δεύτερη (αν και φυσικά όχι ως οργάνωση).

Messerschmitt BF 110 – Luftwaffe’s Airborne Artillery & Night Fighter (Pictures)





BF-110
The Messerschmitt Bf 110 was a twin-engine heavy fighter and fighter-bomber developed in Nazi Germany in the 1930s and used by the Luftwaffe during World War II.
The BF 110 was armed with two MG FF 20 mm cannons, four 7.92 mm MG 17 machine guns, and one 7.92 mm MG 15 machine gun or twin-barrel MG 81Z for defence.
The Bf 110 served with considerable initial success in the early campaigns, the Polish, Norwegian and Battle of France. The primary weakness of the Bf 110 was its lack of agility in the air, although this could be mitigated with better tactics.

Chilling Footage Of A B-17 Going Down



b17-bail-735x413As you’ll see in this historical footage, a B-17 squadron gets attacked by Nazi fighters. Though tough to watch, the audio from the intercom (voiced over later) will really show you to horrors these brave crews faced every time they flew out on missions.
B-17s dropped 640,036 tons of bombs over Europe in daylight raids alone, mainly targeting Axis airfields and arms factories but also rail yards and bridges. The worst day for the USAAF was October 14, 1943 when 291 attacking Fortresses took off for Schweinfurt , 60 were shot down over Germany, five crashed on approach to Britain, and 12 more were scrapped due to damage – a total loss of 77 B-17s.
Crew members dealt with very cold flights in the unpressurized cabins, with temperature gauges in the cockpit frequently reading -40 degrees Fahrenheit. Crews stayed warm in fleece-lined uniforms.

Michael Moore: «Where to invade next»…





«Αμερικάνικος» ή «Ευρωπαϊκός» καπιταλισμός; Ιδού η «απορία»…

μουρ1
Γράφει o Χρήστος Σκυλλάκος
Αφού το κογκρέσο, το πεντάγωνο, ο στρατός, η CIA, η NSA και λοιποί συνεχίζουν σε όλον τον κόσμο την ειρηνευτική τους διαδικασία και την προώθηση του πολιτισμού και της δημοκρατίας και το ΝΑΤΟ είναι ήδη στο Αιγαίο πνίγοντας με την «βούλα» εθνικές ανεξαρτησίες και πρόσφυγες, ο γνωστός και οσκαρικός ντοκιμαντερίστας Michael Moore κρατάει μια απόσταση και αποποιείται αυτή την πλευρά του αμερικανισμού και με χιούμορ, ειλικρινή για τον ίδιο διάθεση και πολιτική στόχευση προσπαθεί να βρει μια λύση στο όλο πρόβλημα που ζει η χώρα του: Τις εξωφρενικές συνέπειες της καπιταλιστικής της εξουσίας.

ΜΠΕΡΝΙ ΣΑΝΤΕΡΣ: ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ;




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΛΙΑ*
Ένα μεγάλο ερώτημα πλανιέται πια πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και κατά –αναγκαστική- επέκταση και πάνω από ολάκερο τον κόσμο:  άραγε ο πρωτοφανής  λαϊκός ξεσηκωμός που προκαλεί η καμπάνια του Μπέρνι Σάντερς θα μπορέσει να μετατραπεί στο οργανωμένο  λαϊκό κίνημα που θα φέρει τα πάνω κάτω στην καρδιά της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης και θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας;
Δεν αμφιβάλλουμε για την έκπληξη και τις απορίες που θα προκαλέσει στον αναγνώστη το παραπάνω ερώτημα. Λαϊκό κίνημα στις ΗΠΑ; Και μάλιστα οργανωμένο; Που θα φέρει τα πάνω κάτω; Μα, είναι δυνατό να συμβαίνουν στις ΗΠΑ τέτοια «κοσμοϊστορικά» γεγονότα και κανένας να μην μιλάει εδώ για αυτά; Φυσικά, ο αναγνώστης έχει κάθε λόγο να απορεί.  Και σίγουρα δεν φταίει αυτός για την έλλειψη στοιχειώδους πληροφόρησής του, αλλά μάλλον η τόσο επιμελώς οργανωμένη –σε διεθνή κλίμακα- πλήρης  παραπληροφόρησή του. Είναι μάλιστα ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί διεθνώς ότι ακόμα και εκείνοι που ψάχνουν με το φανάρι στις ειδήσεις, δεν έχουν καταφέρει να μάθουν παρά μόνον ότι ένας κάπως «ιδιότυπος» γηραιός Αμερικανός γερουσιαστής, που παρουσιάζεται ως «σοσιαλιστής» και ονομάζεται Μπέρνι Σάντερς, δημιουργεί τη μια έκπληξη μετά την άλλη και δυσκολεύει την πορεία της Χίλαρι Κλίντον προς  το χρίσμα των Δημοκρατικών και στο… Λευκό Οίκο. Και πέραν αυτών ουδέν…
Τι θα λέγατε όμως αν σας έλεγαν ότι εδώ και μήνες, αυτός ο Μπέρνι Σάντερς δεν σταματάει να διαλαλεί ότι «αυτή η καμπάνια δεν είναι για να εκλεγεί πρόεδρος ο Μπέρνι Σάντερς. Είναι για να δημιουργηθεί σε αυτή τη χώρα ένα πολιτικό λαϊκό κίνημα».

Και, όπως το εξηγεί ο ίδιος καθημερινά, κύριος –αν όχι αποκλειστικός- στόχος της καμπάνιας του είναι να βγάλει από το περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής τους Αμερικανούς εργαζόμενους και εργαζόμενες, τους νέους, τις καταπιεσμένες εθνικές και σεξουαλικές μειονότητες, τις γυναίκες, και τους μικρομεσαίους αγρότες, ώστε όλοι και όλες μαζί να συνειδητοποιήσουν την τεράστια δύναμή τους, για να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να μπουν «στην πολιτική διαδικασία», και δημιουργώντας ένα «μαζικό κίνημα» να κάνουν πράξη την «πολιτική επανάσταση» που ευαγγελίζεται ο γερουσιαστής από το Βερμόντ!
2016-03-12 02 not-me-us
Προφανώς όλα τα παραπάνω απέχουν παρασάγγες από την απλουστευτική εικόνα ακόμα και των πιο πληροφορημένων, που περιορίζει το «φαινόμενο Σάντερς» στις αλλεπάλληλες «απρόβλεπτες» εκλογικές του επιτυχίες και στην –όντως εκπληκτική- γεωμετρική αύξηση της δημοτικότητάς του, που ενώ πριν από ένα χρόνο δεν ξεπερνούσε το 3%, φτάνει σήμερα το 40%-47%! Ο λόγος λοιπόν όχι για το ενδεχόμενο να δούμε τον Μπέρνι Σάντερς στο Λευκό Οίκο, κάτι που παραμένει εντελώς εξωπραγματικό (ακόμα κι αν επρόκειτο να συμβεί, θα αρκούσε μια από τις … σφαίρες των αμερικανικών πολιτικών παραδόσεων  για να αποτραπεί το «θαύμα»), αλλά για την προοπτική να δούμε να αφυπνίζεται η αμερικανική κοινωνία και να παίρνει σάρκα και οστά ένα γιγάντιο «κίνημα» των μέχρι τώρα άφωνων και άβουλων   καταπιεσμένων πολιτών της.

Νέα Έρευνα: Οικονομική «Συρία» η Ελλάδα λόγω της κρίσης – Στοιχεία σοκ






Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζουν οι συνθήκες διαβίωσης και η ποιότητα ζωής για σχεδόν έναν στους δύο Έλληνες. Από την έναρξη της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα, αυξήθηκε κατά 260% ο αριθμός των νοικοκυριών που δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιεί κανένα μέσο θέρμανσης στη καρδιά του χειμώνα. Κατακόρυφη αύξηση κατά 160,4% παρουσιάζει και το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας.
Στερούνται υλικά αγαθά
Σε απόλυτους αριθμούς, 3.885.000 άνθρωποι στη χώρα μας βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή στερούνται υλικών αγαθών ή διαβιούν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.
Ποσοστό 39,5% του πληθυσμού δεν μπορεί να πληρώσει λογαριασμούς, ενώ κάνει «εκπτώσεις» ακόμη και στη διατροφή. Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερα άτομα διαμένουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο και χωρίς ουσιαστικά εισόδημα. Από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2015, σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της χώρας, δηλ. το 17,3%, ηλικίας από 18 ετών έως και 60 ετών, διέμενε σε νοικοκυριό χωρίς κανένα εργαζόμενο, όταν το 2009 το ποσοστό αυτό ήταν 8,4% του πληθυσμού.

Στοιχεία – σοκ: Τα Μνημόνια κατέστρεψαν τα νοικοκυριά που χρωστούν 86 δισ. ευρώ!







σημ.Αμετανόητου: Πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες έχουν καταλάβει, πλέον, την απάτη με τις τράπεζες.Και τις ντόπιες και τις ξένες.Το «πώς» στήθηκε δηλαδή το κόλπο…για να φεσωθεί ο Ελληνικός Λαός για τα επόμενα 50 χρόνια…»ο χρεωμένος άνθρωπος» που λέει και ο
Maurizio Lazzarato
Το Ελληνικό κράτος συνεχίζει απτόητο τη γενοκτονία του Ελληνικού Λαού…

The Kamov Ka-10


ka10-3
ka-10_2ka-10

Most F-35 technologies will be added to existing fighters


Gripen-NG-Mockup-cockpit.jpg
Gripen the bull by the horn: Gripen NG’s 5th Gen cockpit.
The F-35 is at the forefront of avionics, but its slow gestation will mean others will harvest the research that led to this technology. Other than its claimed ‘stealth’, all of its key technologies will, if they prove effective, be integrated onto other aircraft. The technology race is an odd one, where neither pioneers or the military have an advantage. 

Εικονομαχία ---- Β΄ μέρος


 
  


ΘΕΟΔΩΡΑ 843μΧ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

                                   Ειρήνη η Αθηναία και η πρώτη αναστήλωση των εικόνων
                  Ο Λέων ο Δ΄ ήταν ένας συνετός νεαρός 25 ετών. Χωρίς να αποκηρύξει την εικονομαχία, επιχείρησε να κατευνάσει τους εικονολάτρες, τερματίζοντας τις διώξεις. Ο πρόωρος θάνατος του Λέοντα Δ΄ (8 Σεπτεμβρίου 780) έφερε στο θρόνο το γιο του Κωνσταντίνο Στ’, σε ηλικία μόλις δέκα χρονών. Χρέη αντιβασιλέως ανέλαβε η Ειρήνη, σύζυγος του Λέοντα και μητέρα του Κωνσταντίνου Στ’, που καταγόταν από την εικονόφιλη Αθήνα. Η Ειρήνη ήταν μια σκληρή γυναίκα αλλά με ισχυρή θέληση. Αφού κατέστειλε συνωμοσία που προερχόταν από εικονομαχικά στοιχεία, αντικατέστησε τον Πατριάρχη με πρόσωπο της αρεσκείας της και  προχώρησε στο αποφασιστικό βήμα για την επαναφορά της λατρείας των εικόνων. Οι αλλαγές που επήλθαν, έγιναν έπειτα από αργές αλλά σταθερές και αποφασιστικές κινήσεις.