Ετικέτες

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Το 69% των Ελλήνων «σταυρώνει» τη Μέρκελ!



#
Λαϊκή κατακραυγή για την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα – Μόλις το 24% έχει θετική γνώμη για την Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse
Υπερισχύουν οι αρνητικές απόψεις στη δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Pulse, αφού μόνο 1 στους 4 συμμετέχοντες έχουν θετική γνώμη.

Κύπρος: Καταδίκασαν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου



Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου καταδίκασε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα της 21ης Απριλίου στη σημερινή τελευταία, πριν από τις διακοπές του Πάσχα, τακτική συνεδρία της.

Αγνοείται δικογραφία – σοκ: «Ο Πάλλης χρημάτιζε τον Μιχελάκη»




Μια δικογραφία, περιπλανιέται εδώ και μήνες, χαμένη κάπου ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές, το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Βουλή. Η δικογραφία αφορά τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή να κάνει ερωτήσεις που βολεύουν τον Πάλλη, την περίοδο κατά την οποία ήταν βουλευτής.

Η Ρωσία κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι εκμεταλλεύεται την κρίση στην Ουκρανία


REUTERS/LAURENT DUBRULE
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κάλεσε τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία, αλλιώς θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες σε περίπτωση επέμβασης.

Το ΠΝ παίρνει την τύχη στα χέρια του -προβάδισμα 8ετίας έναντι του Τουρκικού Ναυτικού στα Y/B Αναερόβιας Πρόωσης


rounded_corners
Κατατέθηκε χθες στη Βουλή η τροπολογία με την οποία επιλύεται το χρονίζον πρόβλημα με τα υποβρύχια. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας – που περιλαμβάνει 7 άρθρα και την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους:

Καλώς ήρθε το… γουάν – «Εισβολή» στον σιτοβολώνα της Ευρώπης


Κίνα – Γαλλία: νέα συμμαχία ύψους 18 δισ. ευρώ

Καλώς ήρθε το... γουάν - «Εισβολή» στον σιτοβολώνα της Ευρώπης
Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συνομιλεί με την Ανγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Εισβολή» στον σιτοβολώνα της Ευρώπης
Πριν από λίγους μήνες η Κίνα έκλεισε συμφωνία με την Ουκρανία για την ενοικίαση του 5% της ουκρανικής γης με στόχο την καλλιέργειά της προκειμένου να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου κινεζικού πληθυσμού.

Τουρκικά μαχητικά στην στόχαστρο του πυραυλικού συστήματος της Συρίας


Άγκυρα. Η Τουρκία διαπίστωσε ότι ο στρατός της Συρίας έχει αναπτύξει μια σειρά συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ρωσικής προέλευσης κατά μήκος των συνόρων της.
Το τουρκικό Επιτελείο δήλωσε ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί τουλάχιστον τρία πυραυλικά συστήματα  επιφανείας –αέρος για την παρακολούθηση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Ο τουρκικός στρατός εντόπισε συστήματα όπως τα SA – 2 , SA – 5 , SA – 11 και SA – 17, τα οποία λέγεται ότι είχαν ‘κλειδώσει’  στο σύστημα ραντάρ, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Εφιαλτικός νόμος στο «απελευθερωμένο» σημερινό Ιράκ

}

Άλλη μια απόδειξη της «καλής δουλειάς» που έκανε η Δύση με την επέμβαση για την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, προκύπτει από νόμο που ετοιμάζεται να ψηφίσει το ιρακινό Κοινοβούλιο. 
 Όχι ότι ο Σαντάμ ήταν «άγιος», αλλά για να μην διατηρούν ψευδαισθήσεις ορισμένοι ότι κίνητρο της ανατροπής ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα…

Ο κατάπτυστος νόμος που καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα των μικρών παιδιών, αφού επί της ουσίας νομιμοποιεί την παιδεραστία, αφορά τη νομιμοποίηση του γάμου κοριτσιών από την ηλικία των… εννιά ετών, με πρόβλεψη μάλιστα την υποχρέωση των γυναικών να… υποτάσσονται στις σεξουαλικές ορέξεις των συζύγων!

Σε τεντωμένο σχοινί η διαδικασία: Η τουρκική πλευρά προκαλεί κρίση και οδηγεί τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο

Σε τεντωμένο σχοινί η διαδικασία: Η τουρκική πλευρά προκαλεί κρίση και οδηγεί τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο
Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Κρίση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων επιχειρεί να δημιουργήσει η τουρκική πλευρά, οχυρωμένη πίσω από το έγγραφο Ντάουνερ αλλά και το Κοινό Ανακοινωθέν, το οποίο προσαρμόζει με βάση τους δικούς της σχεδιασμούς. Ανάβοντας κόκκινο σε θέματα που εγείρει η ελληνοκυπριακή πλευρά για συζητηθούν στις διαπραγματεύσεις, ο Κουντρέτ Οζερσάι επικαλείται τις συγκλίσεις που καταγράφονται στο γνωστό έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι προφανές πως η τ/κ πλευρά επιλέγει την οδό της έντασης, στο τραπέζι του διαλόγου αλλά και δημοσίως, ακολουθώντας την τακτική επίρριψης ευθυνών. Η συνάντηση της περασμένης Τρίτης των δυο διαπραγματευτών, πραγματοποιήθηκε, όπως πληροφορούμαστε σε πολύ τεταμένο κλίμα. Κι αυτό γιατί ο Κουντρέτ Οζερσάι επιχείρησε πολλές φορές με αλαζονικό ύφος να κάνει από καθέδρας μαθήματα πολιτικής και διπλωματίας ενώ δεν δεχόταν να συζητήσει θέματα που έθετε ο Ε/Κ διαπραγματευτής.

Εθνικό συμφέρον και εθνική ανεξαρτησία


Απόστολος Αποστολόπουλος
Η Ελλάδα είναι δισυπόστατη. Είναι χώρα που ανήκει στην Ευρώπη (ΕΕ) αλλά ταυτόχρονα είναι χώρα των Βαλκανίων. Ως ευρωπαϊκή χώρα ανήκει, θεωρητικά, στους ισχυρούς. Αλλά ως χώρα των Βαλκανίων ανήκει σε μια περιοχή που στο σύνολό της θεωρείται παρίας της Ευρώπης, υποκείμενο οξύτατων ανταγωνισμών των ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών, των ΗΠΑ, εσχάτως και της Τουρκίας.

Σταθερή επιδίωξη των Δυνάμεων αυτών είναι η καθήλωση όλων των Βαλκανικών χωρών, και της Ελλάδας, σε καθεστώς προτεκτοράτου, μιας κίβδηλης ανεξαρτησίας.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ (;)-2: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

Νούλαντ: Η Ρωσία πίσω από τις καταλήψεις κτηρίων στην ανατολική Ουκρανία

REUTERS/GLEB GARANICH
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο άμεση είναι η ρωσική εμπλοκή», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κ. Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (φωτ. αρχείου).
Καμία αμφιβολία για το ρόλο τον οποίο έχει διαδραματίσει η Ρωσία στην κατάληψη κτηρίων από φιλορώσους ακτιβιστές στην ανατολική Ουκρανία δεν έχει η Ουάσιγκτον, τόνισε το απόγευμα της Τετάρτης η υφυπουργός Εξωτερικών τωνΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο άμεση είναι η ρωσική εμπλοκή», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κ. Νούλαντ, κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής διπλωματίας σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, μιλώντας σε ακρόαση στο Κογκρέσο σχετικά με την ουκρανική κρίση.
Διαδηλωτές κατέλαβαν τρία κυβερνητικά κτήρια σε ισάριθμες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, για να ζητήσουν τοπικά δημοψηφίσματα για μεγαλύτερη αυτονομία ή και πλήρη ανεξαρτησία από το Κίεβο.
Το πλέον πρόσφατο δημοψήφισμα σε ουκρανική επαρχία, η οποία ωστόσο βρισκόταν υπό ρωσικό στρατιωτικό έλεγχο, οδήγησε στην προσάρτησή της από τη Ρωσία.
Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατηγόρησε «Ρώσους πράκτορες και ειδικές δυνάμεις» για το ξέσπασμα του αποσχιστικού κινήματος στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
================================================================================

Ουκρανία: Τελεσίγραφο στους φιλορώσους καταληψίες κτηρίων

Η Ρωσία πίσω από την αναταραχή, λένε οι ΗΠΑ
Να συναινέσουν σε πολιτική λύση, αλλιώς «θα αντιμετωπίσουν την κρατική βία», κάλεσε τους φιλορώσους ακτιβιστές οι οποίοι έχουν καταλάβει κρατικά κτήρια στην ανατολική Ουκρανία ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Αρσέν Αβάκοφ.
Η κατάσταση, πάντως, θα λυθεί με έναν εκ των δύο τρόπων «εντός των επόμενων 48 ωρών», σημείωσε ο υπουργός.
Νωρίτερα, άνθρωποι οι οποίοι κρατούνταν όμηροι εντός κτηρίου της κρατικής ασφάλειας στην πόλη Λουχάνσκ από την Κυριακή απελευθερώθηκαν.
Εκπρόσωποι Ε.Ε., Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας αναμένεται να συναντηθούν σε ανώτερο επίπεδο την ερχόμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης.
Οι συνομιλίες έχουν σαν στόχο να τερματιστεί το αδιέξοδο το οποίο προέκυψε από την προσάρτηση στη Ρωσία της νότιας ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας το Φεβρουάριο.
Ρώσοι στρατιώτες παραμένουν επίσης συγκεντρωμένοι κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.
«Αντιτρομοκρατική επιχείρηση»
REUTERS/SHAMIL ZHUMATOV
«Υπάρχουν δύο επιλογές», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Αρσέν Αβάκοφ μιλώντας στον Τύπο, «πολιτικές διαπραγματεύσεις και βία».
Για αντιτρομοκρατική επιχείρηση έκανε λόγο ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λουχάνσκ, το Ντόνετσκ και το Χάρκοβο και η οποία θα τερματιστεί εντός των επόμενων δύο ημερών.
«Υπάρχουν δύο επιλογές», τόνισε ο κ. Αβάκοφ μιλώντας στον Τύπο, «πολιτικές διαπραγματεύσεις και βία».
«Για όσους επιθυμούν διάλογο, έχουμε πρόταση συνομιλιών και πολιτικής λύσης. Η μειοψηφία που επιθυμεί να δημιουργήσει σύγκρουση, θα λάβει δυναμική απάντηση από τις ουκρανικές αρχές», κατέληξε.
Η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι 56 άτομα τα οποία κρατούνταν στο κτήριό της στο Λουχάνσκ αφέθηκαν ελεύθερα, μετά από δύο γύρους διαπραγματεύσεων με πολιτικά στελέχη στην περιοχή.
Την Τρίτη, είχε ανακοινώσει ότι «ριζοσπάστες» οι οποίοι έφεραν όπλα κρατούσαν 60 ανθρώπους παρά τη θέλησή τους εντός του κτηρίου.
Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι παραμένουν μέσα στο κτήριο.
Σε συγκέντρωση η οποία έλαβε χώρα έξω από το κτήριο κατά τη διάρκεια της νύκτας, ομιλητές εξέφρασαν την καταδίκη τους για τη μεταβατική ηγεσία του Κιέβου και επανέλαβαν το κάλεσμά τους για δημοψήφισμα σε σχέση με την περιφερειακή αυτονομία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.
Οι αρχές της Ουκρανίας δήλωσαν την Τρίτη ότι ανέκτησαν τον έλεγχο του κυβερνείου στο Χάρκοβο, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με το κυβερνείο στην πόλη του Ντόνετσκ.
Οδοφράγματα από συρματόπλεγμα, ελαστικά, ακόμη και προφυλακτήρες αυτοκινήτων έχουν υψωθεί γύρω από τα συγκεκριμένα κτήρια.
Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει την Ουκρανία ότι «χρήση βίας για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο».
Την Τετάρτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ άσκησε κριτική στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι δεν πράττει όσα πρέπει για την αποκλιμάκωση της έντασης.
Μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, τόνισε ότι «δυστυχώς, σε πολλές περιοχές δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Ρωσία συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης».
ΗΠΑ: Η Ρωσία πίσω από τα γεγονότα
Ρωσικές ειδικές δυνάμεις και πράκτορες της Μόσχας είναι «ο καταλύτης πίσω από το χάος των τελευταίων 24 ωρών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.
Πρόσθεσε δε ότι τα γεγονότα «θα μπορούσαν ίσως να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για στρατιωτική επέμβαση, όπως είδαμε στην Κριμαία».
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για εισβολή στην Ουκρανία, ωστόσο η χώρα του, σύμφωνα με τον ίδιο, διατηρεί το δικαίωμα να προστατέψει τα συμφέροντά της στη γειτονική της πρώην σοβιετική δημοκρατία.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Ρωσία «θα εμπλακεί σε έναν πραγματικό διάλογο με τις ουκρανικές αρχές».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον κ. Κέρι, την επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Κάθριν Άστον και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Ντεσχίτσια την ερχόμενη εβδομάδα.
Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του κατηγορούν τη Μόσχα ότι πυροδοτεί την αναταραχή στην κατά κύριο λόγο ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία σαν πρόσχημα για να διαμελίσει τη χώρα και να προσαρτήσει εδάφη – κατηγορία την οποία απορρίπτει έντονα η Ρωσία.
==============================================================================
 

Η οικονομική, θρησκευτική και πολιτιστική διείσδυση της Τουρκίας για δημιουργία τετελεσμένων στην Θράκη, την Ρόδο, την Κω, κ.α.


Κυκλοφορήθηκε ο 2ος τόμος του βιβλίου του Μάνου Ηλιάδη, εξειδικευμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα, σε θέματα ασφαλείας και υπηρεσιών πληροφοριών, με τίτλο «Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ», από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ.
Ο Μ. Ηλιάδης στον α’ τόμο (θυμίζω τον τίτλο «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ») συνέγραψε τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Τουρκίας, με επίκεντρο την ΜΙΤ. Το έργο εκείνο θεωρήθηκε θεμελιώδες για την μελέτη και κατανόηση του ρόλου, των αποστολών, αλλά και της εν γένει σημασίας που έχουν οι υπηρεσίες πληροφοριών και η ΜΙΤ στον τρόπο ασκήσεως εξουσίας και πολιτικής από το τουρκικό κράτος και από τις τουρκικές κυβερνήσεις στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό.
Στα χρόνια που πέρασαν από την έκδοση του α’ τόμου, αφ’ ενός μεν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και η ίδια η ΜΙΤ έχουν εξελιχθεί και έχουν τροποποιήσει και βελτιώσει τον τρόπο δράσεώς τους, αφ’ ετέρου δε έχουν αναλάβει νέους ρόλους και αποστολές, στα πλαίσια της νέας εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Ερντογάν και του «νέο-οθωμανικού» οράματος του Νταβούτογλου.

Νέα Ελλάδα | ζώντας στο φως…




Φασισμός είναι:
πηγή
Πριν δυο τρεις εβδομάδες κυκλοφόρησαν κάτι ρεπορτάζ που έλεγαν ότι αστυνομικοί εισέβαλαν σε σχολεία σε μια επαρχιακή πόλη για να εντοπίσουν απείθαρχους μαθητές που κάπνιζαν στις τουαλέτες του σχολείου. Δεν παρακολούθησα τη συνέχεια της είδησης, μόνο λίγες μέρες μετά είδα μια παρόμοια. Η αστυνομία μέσα στο σχολείο για να συλλάβει ένα μαθητή για κάποιο αδίκημα. Οι τοπικές ΕΛΜΕ διαμαρτυρήθηκαν γιατί η αστυνομία δεν ειδοποίησε, δεν ζήτησε τη συνεργασία ή την άδεια του συλλόγου των καθηγητών.

Οχι Ποτάμι…Ελβετία να το βγάλετε…!

Οχι Ποτάμι…Ελβετία να το βγάλετε…!

 
ΜΑΥΡΩΤΑΣ
γράφει ο Αμετανόητος
Λοιπόν για να σας βάλω στο κλίμα…ΕΑΝ ΔΕΝ είδατε ίσως το κορυφαία ΑΣΧΕΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ που έχω δεί σε “πολιτικό” τηλεοπτικό πάνελ…
Προσωπικώς, είδα στην τηλεόραση live, αυτήν ΤΗΝ ΕΠΙΚΗ στιγμή στις Πολιτικές Επιστήμες…(σοκ.! θα το θυμάμαι χρόνια ).

Λιούις Μάμφορντ – Αυταρχικές και δημοκρατικές τεχνικές…




Μετάφραση: Α. Φασούλας (από το τεύχος 5 του περιοδικού Πρόταγμα, Δεκέμβριος 2012)
Η «∆ημοκρατία» είναι μία λέξη της οποίας το νόημα μοιάζει πλέον ομιχλώδες και περίπλοκο, λόγω της υπερβολικής της χρήσης, συχνά με έναν συγκαταβατικά περιφρονητικό τρόπο. Όποιες και να είναι οι διαφορές μας στη συνέχεια, θα μπορούσαμε άραγε να συμφωνήσουμε πως η αρχή στην οποία βασίζεται η δημοκρατία είναι το να τίθεται οτιδήποτε είναι κοινό σε όλους τους ανθρώπους, πάνω από αυτό που ανήκει σε μια οργάνωση, ένα ίδρυμα ή μια ομάδα; Αυτό δεν αμφισβητεί τα δικαιώματα όσων διαθέτουν κάποιο φυσικό προτέρημα, μία ειδικευμένη γνώση, κάποια τεχνική ικανότητα ή ακόμα, τα δικαιώματα των θεσμικών οργανισμών: όλοι μπορούν, υπό δημοκρατικό έλεγχο, να παίξουν έναν χρήσιμο ρόλο στην ανθρώπινη οικονομία. Όμως η δημοκρατία συνίσταται στην απόδοση της εξουσίας περισσότερο στο σύνολο, παρά στα μέρη· και μόνο τα ζωντανά ανθρώπινα όντα είναι καθαυτά συνόλου, μια αυθεντική έκφραση του είτε δρουν μεμονωμένα, είτε αλληλοβοηθούμενα.

Ο κορυφαίος Γερμανός μουσουργός, Johann Sebastian Bach, (1685 – 1750)

Ο «ποιητής των ήχων», ο σπουδαιότερος συνθέτης του μπαρόκ
Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ είναι πέραν αμφιβολίας από τις χαρακτηριστικότερες φυσιογνωμίες της μουσικής ιστορίας: όχι μόνο μας χάρισε ανεπανάληπτα αριστουργήματα, αλλά αποτέλεσε ταυτοχρόνως την πηγή απ' όπου ξεπήδησε η κλασική εποχή των μεγάλων μουσικών συνθέσεων.
Τι να πρωτοπεί άλλωστε κανείς για τον άνθρωπο που πίστευε ότι η μουσική υπάρχει μόνο για να υμνεί τον Θεό και να αγαλλιάζει την ψυχή;

Τον έχουν χαρακτηρίσει «ποιητή των ήχων», «παμμέγιστο», «ασυμβίβαστο», «μυστηριώδη», αυτός ήταν ο κορυφαίος συνθέτης που ήταν σταθερά προσανατολισμένος στη θρησκευτική αποστολή της μουσικής, ένας άνθρωπος που ευγνωμονούσε διαρκώς τον Θεό παρά τις δοκιμασίες στις οποίες θα υποβαλλόταν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ο κωμικός ηθοποιός, Βασίλης Λογοθετίδης, (1897-1960)

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος και οι πρωταγωνιστές του
(3)
Επιμέλεια Γ.Γ.Γ
==============
Γεννήθηκε το 1897 στο Μυριόφυτο (Κωνσταντινούπολη). Το 1915 αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Γυμνάσιο και τον επόμενο χρόνο εμφανίσθηκε ερασιτεχνικά σε θεατρική σκηνή της Κωνσταντινούπολης κάνοντας μεγάλη εντύπωση. Το 1918 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και τον επόμενο χρόνο κάνει την εμφάνισή του ως επαγγελματίας πλέον ηθοποιός με τον θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη με τον οποίο και συνεργάσθηκε μέχρι το 1935 όταν για μια μόνο θεατρική περίοδο δημιούργησε ο ίδιος θίασο συνεταιρικά με την Αλίκη και τον Κώστα Μουσούρη. 

Κάβειροι και Καβείρια Μυστήρια

Ποιοι ήταν οι Κάβειροι
Οι Κάβειροι ήταν θεότητες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας προερχόμενοι πιθανόν από πελασγική θρησκεία. Λέγονταν επίσης και «Μεγάλοι θεοί». Οι θεοί αυτοί ήταν τέσσερις ή κατ΄ άλλους τρεις και ταυτίσθηκαν άλλοτε με τον Δία, την Αθηνά, την Δήμητρα και άλλοτε με τον Ήφαιστο ως «Αξιόκερσος», την Δήμητρα ως «Αξίερος» την Περσεφόνη ως «Αξιόκερσα» και τον Ερμή ως «Καδμίλος» ή «Κασμίλος».Άλλοτε παρουσιάζονταν ως γιοι και κόρες του Δία, άλλοτε του Ηφαίστου εκ της Καβείρας κλπ. Κύριο χαρακτηριστικό όμως των Θεοτήτων αυτών ήταν ότι λατρεύονταν δια μυστηρίων, δηλαδή κατόπιν μύησης, στις οποίες δεν έλειπε ποτέ η Δήμητρα και ότι δεν τους προσφωνούσαν με τα ονόματά τους αλλά απλώς ως θεούς (μεγάλους, δυνατούς και ισχυρούς)..

Η αρμονία των σφαιρών του Πυθαγόρα και το Σύμπαν

Η Αστρονομία συναντά τη μουσική
Στον ρυθμό της κοσμικής μουσικής που πρώτοι «άκουσαν» οι μυστικιστές μαθηματικοί του 6ου π.Χ. αιώνα εξακολουθεί να χορεύει η σύγχρονη Κοσμολογία.
Ενας Έλληνας καθηγητής Μουσικής και Πληροφορικής, με πανεπιστημιακές σπουδές στη Φυσική και ερευνητικό έργο στα Πυθαγόρεια Μαθηματικά απέδειξε ότι η «αρμονία των σφαιρών», η περίφημη πυθαγόρεια θεωρία, έχει ακριβή εφαρμογή σε όλους τους γνωστούς μας σήμερα πλανήτες.
Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, διευθυντής του Τομέα Τεχνολογίας Ηχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράλαμπος Σπυρίδης ανακοινώνει στο επιστημονικό συμπόσιο «Φιλοσοφία και Κοσμολογία» τους αριθμούς που εκφράζουν σε αστρονομικές μονάδες τις αποστάσεις των πλανητών από τον Ηλιο πιάνοντας το νήμα από τους Πυθαγορείους.
Ο κ. Σπυρίδης διατυπώνει «μια καθολική, εξαιρετικά απλή και κομψή σχέση» που εμπεριέχει μόνον τους αριθμούς 1, 2, 3, 4 της «ιερής τετρακτύος» των Πυθαγορείων και το άθροισμά τους, τον «τέλειο» αριθμό 10.

Oταν ο Αρούλης έκανε την ζωούλα του με τα λεφτά του δημοσίου...

Μπορεί σήμερα σεμνά & ταπεινά ο Άρης Σπηλιωτόπουλος να γυρνά γειτονιά-γειτονιά την δοκιμασμένη Αθήνα και να “αφουγκράζεται” τα προβλήματα των δημοτών, μπορεί να συμμετέχει σε εθελοντικούς καθαρισμούς πάρκων, μπορεί να είναι “απλός & καθημερινός” , δεν ήταν ωστόσο πάντα έτσι. 
Ας θυμηθούμε τα πεπραγμένα του Άρη Σπηλιωτόπουλο από τότε που υπηρετούσε (ή τον υπηρετούσε) τη χώρα ως Υπουργός Τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Τουρισμού ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε εφαρμόσει μια «αυτοκρατορική» εθνική τουριστική πολιτική με πραγματικά «ονειρικά» για τον ίδιο αποτελέσματα.
010B1679C6B2298921ADC38C92AB6F3D
Ο Ελληνας υπουργός, στην προσπάθειά του να προωθήσει στα πέρατα της οικουμένης την υπεροχή του ελληνικού τουρισμού έναντι των ανταγωνιστών μας, δεν δίστασε στιγμή να «κονταροχτυπηθεί» με Αραβες κροίσους, αντιμετώπισε στα ίσια Ρώσους ολιγάρχες και κοίταξε το λιγότερο κατά πρόσωπο το εφοπλιστικό λόμπι του Λονδίνου. Με αγόγγυστο χορηγό τον ελληνικό λαό ο κ. Σπηλιωτόπουλος έδωσε πραγματικά σκληρές εθνικές μάχες μέσα από προεδρικές σουίτες των 3.500 ευρώ τη βραδιά, μετακινούμενος με θωρακισμένες υπερπολυτελείς λιμουζίνες που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και κάνοντας κοπιώδεις διαπραγματεύσεις μέχρι πρωίας στα γνωστότερα σούσι μπαρ αλλά και στα μπαράκια του Σόχο.
Οπως είχε αποκαλυφθεί μέσω πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων το μακρινό 2011, το όνομα του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και νυν Υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων φιγουράρει στις χρυσές λίστες των προνομιούχων του διεθνούς jet set. Οι υπεύθυνοι των ακριβότερων ξενοδοχείων ανά τον κόσμο αναπολούν τις στιγμές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον large Ελληνα υπουργό στις μεγαλοπρεπείς σουίτες τους και του άνοιγαν την πόρτα σε μία από τις τέσσερις λιμουζίνες που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του, τις οποίες πλήρωναν οι πολίτες αυτής της χώρας. Βέβαια, παραμένει άγνωστο ποια εικόνα θα σχημάτιζαν αν πληροφορούνταν ότι ο «mister Aris» είχε αφήσει ταξιδιωτικό φέσι στο υπουργείο του, που ανέρχόταν σε 677.000 ευρώ!

Οι Βεδουίνοι έσωσαν την Αγία Αικατερίνη


Bεδουίνοι, συνυπάρχουν με τους μοναχούς της Αγίας Αικατερίνης, «εν ειρήνη και ομονοία», από την εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, οπότε και χτίστηκε η μονή και όταν χρειάστηκε, όπως τις ημέρες της εξέγερσης στην Αίγυπτο, πήραν τα όπλα για να την υπερασπιστούν από φανατικούς ισλαμιστές.
Bεδουίνοι, συνυπάρχουν με τους μοναχούς της Αγίας Αικατερίνης, «εν ειρήνη και ομονοία», από την εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, οπότε και χτίστηκε η μονή και όταν χρειάστηκε, όπως τις ημέρες της εξέγερσης στην Αίγυπτο, πήραν τα όπλα για να την υπερασπιστούν από φανατικούς ισλαμιστές.
«…Μόλις η κατάσταση αγρίεψε, οι Βεδουίνοι περικύκλωσαν το μοναστήρι. Ηταν οπλισμένοι. Στην αρχή τα όπλα τα είχαν κρυμμένα κάτω από τις κελεμπίες, μετά τα κρατούσαν φανερά. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσουν…»

BBC: Η Ελλάδα παραμένει ένα ευρωπαϊκό πείραμα

BBC: Η Ελλάδα παραμένει ένα ευρωπαϊκό πείραμα
«Η Ελλάδα παραμένει στο εργαστήριο της Ευρώπης ένα οικονομικό πείραμα» γράφει το BBC σε δημοσίευμά του για το «βαρύ» τίμημα που έχουν πληρώσει οι Έλληνες πολίτες για τα σημερινά θετικά οικονομικά μεγέθη.
«Το 1/4 του πληθυσμού βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 25% από το 2008 ενώ το χρέος παραμένει σε μη βιώσιμα επίπεδα, στο 175% του ΑΕΠ» σημειώνει ο αρθρογράφος Gavin Hewitt. 

Το φάντασμα της Σοβιετικής ‘Ενωσης πάνω από την Κριμαία


Ευρώπη, αριστερά, ακροδεξιά και Ρωσία
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
«Ο πόλεμος είναι απίστευτα δημοφιλής», είχε πει η Βασίλισσα Βικτορία για τον πόλεμο της Κριμαίας, μια φράση που θα γινόταν συνώνυμη της άσκοπης δυστυχίας. Ο τότε πόλεμος θεωρήθηκε επιτομή διπλωματικής ανικανότητας για την έκρηξή του και στρατιωτικής ανικανότητας για τη διεξαγωγή του. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και σήμερα, από την πλευρά των δυτικών, όχι όμως και από την πλευρά της Ρωσίας του Πούτιν.

Το Έθνος – Κράτος καταρρέει.


 
Tο εθνικό κράτος είναι δημιούργημα της βιομηχανικής εποχής. Η ανάγκη ύπαρξης ενιαίας αγοράς, επέβαλε την ιδέα ενός ενιαίου έθνους που ομογενοποίησε τις διάφορες λαϊκές αποχρώσεις σε μια ενιαία λαϊκή μάζα.
Το κράτος έγινε νομικό πρόσωπο και η ενιαία κρατική εξουσία οργανώθηκε με βάση το…
συγκεντρωτικό πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην οποία η κατάληψη και η άσκηση της κρατικής εξουσίας γίνεται από οργανωμένα ιδιωτικά clubs (πολιτικά κόμματα). Οργανώθηκε εθνική οικονομία (η οποία απέκτησε και υπουργείο εθνικής οικονομίας), αντιμετωπίζοντας το λαό ενιαία ως στατιστικά νούμερα. Εντός αυτού άνθισαν οι ολιγάρχες εθνικοί καπιταλιστές, ενώ από την άλλη υπήρχαν οι μεγάλες λαϊκές μάζες, χωρισμένες σε μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα. Τα κόμματα, στον αγώνα τους για την κατάληψη της εξουσίας, διακήρυτταν ιδεολογίες με βασικούς στόχους την ελευθερία ή τον έλεγχο της εθνικής αγοράς και τον τρόπο κατανομής του εθνικού πλούτου.

Βγήκαν στις αγορές «υπό το αγγλικό δίκαιο» – δηλαδή με αποικιακούς όρους!


COLONIES
«Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον», σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Ξέρετε τι σημαίνει αγγλικό δίκαιο; Ας τα ξαναπούμε, αν και τα έχουν πει πολλοί από τις αρχές της κρίσης και της μνημονιακής περιπέτειας.
Δανεισμός με το ελληνικό δίκαιο σημαίνει ότι οι κανόνες λειτουργούν υπέρ του οφειλέτη, ενώ με το αγγλικό δίκαιο υπέρ του δανειστή!

Οι “ακομμάτιστοι”, η “μη οικογενειοκρατία” και οι χορηγίες του Ποταμιού

από ormithiella
Αναδημοσιεύει ο Παύλος

….

Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει λέει θέσεις, γιατί περιμένει να διαμορφωθούν από τους ανθρώπους που συντάσσονται μαζί του εν καιρώ. Θα είναι θέσεις αντίθεσης στο κατεστημένο, την οικογενειοκρατία και το κομματικό παρελθόν. Και πριν προλάβει να αναρτήσει τη νέα σειρά φωτογραφιών από την εσχατιά της αγροτοτουριστικής τρέντυ Ελλάδας, ήρθε η σκληρή πραγματικότητα.