Ετικέτες

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

«Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πρόβλημα όλου του κόσμου!»


«Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πρόβλημα όλου του κόσμου!»

Νέα Υόρκη. Wall Street. «Γνωρίζουμε το πρόβλημα της Ελλάδας. Είμαστε αλληλέγγυοι στο λαό της. Είμαστε ευγνώμονες για την δημοκρατία. Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πρόβλημα όλου του κόσμου. Η οικονομική κρίση είναι δική τους δεν είναι δική μας. Είμαστε εδώ στην Wall Street γιατί ξέρουμε ποιοι και πως δημιούργησαν το πρόβλημα στην παγκόσμια οικονομία. Θα μείνουμε εδώ»! 

STRATFOR: Η Τουρκία είναι απομονωμένη και επικίνδυνη!


STRATFOR: Η Τουρκία είναι απομονωμένη και επικίνδυνη!

“Η Άγκυρα έβαλε το πήχη πολύ ψηλότερα απ΄ όσο τις επιτρέπουν οι δυνάμεις της για να τον περάσει”, αναφέρει το αμερικανικό think tank Stratfor σε ανάλυσή του για την ένταση που έχει προκληθεί στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Επισημαίνει ωστόσο ότι η διαφαινόμενη αποτυχία της Τουρκίας να επιβάλει τα θέλω της στην υπόθεση των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην περιοχή την κάνει απρόβλεπτη και επικίνδυνη για το μέχρι που μπορεί να φθάσει τις αντιδράσεις της.

Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος: “Φθάνουν πια οι επιβαρύνσεις στους αδελφούς μας που έχουν χαμηλό εισόδημα και χαμηλή σύνταξη. Αναζητήστε τους φοροδιαφυγάδες και ελέγξτε το κεφάλαιο.”

REUTERS: Το Ιράν στέλνει μήνυμα στη Τουρκία και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε!


REUTERS: Το Ιράν στέλνει μήνυμα στη Τουρκία και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε!

Φρενάρει η Γεωργία την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου


Φρενάρει η Γεωργία την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας για την ένταξη της τελευταίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ναυάγησαν σήμερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις Γεωργιανού διπλωμάτη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η Γεωργία δεν συμφωνεί όσον αφορά στην ένταξη της Ρωσίας, όσο παραμένει άλυτο το ακανθώδες ζήτημα της ρωσικής κατοχής της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.

Μεγάλο αποβατικό πλοίο της Ρωσίας έφτασε στην Κέρκυρα!


Μεγάλο αποβατικό πλοίο της Ρωσίας έφτασε στην Κέρκυρα!

by Λουκάς
undefined
Το  μεγάλο αποβατικό πλοίο της Ρωσίας  Cesar Kunikov έφτασε στην Κέρκυρα, προκειμένου να πάρει μέρος στην παραδοσιακή Ρωσική Εβδομάδα.Το πλοίο για δύο μέρες θα είναι ανοιχτό για ελεύθερες επισκέψεις.Το πλήρωμά του θα καταθέσει στεφάνια στα μνημεία δύο ηρώων της Ρωσίας και της Ελλάδας – του Φιοντόρ Ουσακώφ, που η μοίρα του απελευθέρωσε το 1799 τη νήσο από  τα στρατεύματα του Ναπολέοντα, και του πρώτου προέδρου της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, που ήταν το 1815 Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Φουκς: “Θέλουμε μέρος της εθνικής σας κυριαρχίας”


Φουκς: “Θέλουμε μέρος της εθνικής σας κυριαρχίας”

Βόμβες ρίχνει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φούκς , σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Real news, θέτοντας όρους για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Οι «χρυσές» σελίδες των Ελλήνων αετών


undefined

Οι «χρυσές» σελίδες των Ελλήνων αετών

by Λουκάς
1911-2011: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Άντρο Ισλαμιστών και οι Μυστικές Υπηρεσίες


Άντρο Ισλαμιστών και οι Μυστικές Υπηρεσίες

ΑΝΤΡΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
(ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ – ΣΕΛ 47)

Mehmet Ali Birand: Θα γίνει πόλεμος με τη Συρία;


Mehmet Ali Birand: Θα γίνει πόλεμος με τη Συρία;

By Mehmet Ali Birand – HURRIYET
Εδώ και ένα χρονικό διάστημα το ερώτημα που απασχολεί τη τουρκική κοινή γνώμη είναι στο αν θα πάμε τελικά σε πόλεμο με τη Συρία. Συναντώντας πρόσφατα τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου και θέτοντας του ουσιαστικά το ερώτημα, από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο λόγω που θεωρείται ως βέβαιη η πτώση του καθεστώτος Άσσαντ.

Ολοκληρώθηκε η άσκηση ΑΕΤΟΣ Β΄ ανατολικά της Καρπάθου

Ισραηλινά μαχητικά εποπτεύουν τις τουρκικές κινήσεις κοντά στο «οικόπεδο 12»


Ισραηλινά μαχητικά εποπτεύουν τις τουρκικές κινήσεις κοντά στο «οικόπεδο 12»

Έντονη ήταν και την Πέμπτη η δραστηριότητα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου ενώ η τουρκική πλευρά προαναγγέλλει κι άλλες κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο κάδρο των εξελίξεων βρίσκεται και το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο που έχει εκμισθωθεί από την Τουρκία και το οποίο κινείται νοτίως μεταξύ Πάφου – Λεμεσού, περιοχή που αναμένεται ότι η Άγκυρα θα κάνει τις γεωτρήσεις της. Το τελευταίο 24ωρο, πάντως, στην περιοχή κυριαρχούν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι εποπτεύουν όλες τις κινήσεις κοντά και στην κυπριακή πλατφόρμα.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα επαναδραστηριοποιηθεί και το «Πίρι Ρέις», το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, ανέφερε την Πέμπτη ότι η αποστολή του Πίρι Ρέις στην περιοχή ήταν μία αντίδραση στις κινήσεις των Ελληνοκυπρίων. Ταυτόχρονα όμως ήταν , όπως είπε, «και για να αξιοποιηθεί η συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας που υπέγραψε η Τουρκία με την «ΤΔΒΚ».
Αλλιώς, κάτω από κανονικές συνθήκες εμείς δεν θα πηγαίναμε εκεί», ανέφερε και πρόσθεσε τα εξής: «Διότι εάν πηγαίναμε θα ήταν σαν να μην αναγνωρίζουμε την «ΤΔΒΚ», την οποία αναγνωρίζουμε ως ανεξάρτητο κράτος».
Στο μεταξύ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης αναφερόμενος στην τουρκική στάση δήλωσε πως «οι πρόσφατες δηλώσεις της και ενέργειες λόγω της άσκησης του αυτονόητου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει σε αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου αντιστρατεύονται προφανώς το διεθνές δίκαιο, υπονομεύουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία», προσθέτοντας ότι «τώρα η Τουρκία επιχειρεί να στρατικοποιήσει τη συζήτηση ακριβώς επειδή δεν έχει επιχειρήματα».
Σημείωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο «η σύναψη της λεγόμενης συμφωνίας της Τουρκίας με τα κατεχόμενα είναι άκυρη και φυσικά χωρίς περιεχόμενο, αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η διεθνής κοινότητα και το λέει και μετά και από δικές μας επαφές επί του θέματος».
Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού
Η Noble Energy και Delek ξεκίνησαν από την Πέμπτη την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού που θα ενώνει το κοίτασμα «Ταμάρ» με αυτό στο «Μαρί Β» από το οποίο υπάρχει ήδη αγωγός προς την παράκτια πόλη Ασκελόν του Ισραήλ.Ο αγωγός είναι διαμέτρου 16 ιντσών και θα έχει μήκος 150 χιλιομέτρων.
Το «Ταμάρ» έχει ερευνηθεί το 2009-2010 και διαπιστώθηκαν περίπου 6 τρις κυβικά πόδια φυσικού αερίου και είναι το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα που βρέθηκε παγκόσμια την τελευταία δεκαετία. Πρόκειται για το δεύτερο πιο κοντινό κοίτασμα προς το «Αφροδίτη» με πρώτο το «Λεβιάθαν».
Στο «Αφροδίτη», Αμερικανοί, Γάλλοι και Κύπριοι ειδικοί έχουν προγνώσει περιεκτικότητα 8-10 τρις κυβικών ποδών φυσικού αερίου. Η επένδυση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος του Ταμάρ και του αγωγού υπολογίζεται σε 2,7 δις ευρώ.

Ερντογάν κατά Ισραήλ και Συρίας


Ερντογάν κατά Ισραήλ και Συρίας


Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ
Τουρκία, Ισραήλ, Συρία, Ιράν: ένα κουαρτέτο στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, που η τρέχουσα συγκυρία στις μεταξύ τους σχέσεις επαπειλεί -εάν δεν προοιωνίζεται ήδη- κλιμάκωση των ενδημικών εντάσεων της πολύπαθης περιοχής.

Τουρκικές κινήσεις εντυπωσιασμού κατά Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ


Τουρκικές κινήσεις εντυπωσιασμού κατά Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ


Σε νέες προκλήσεις είναι αποφασισμένη να προβεί η Τουρκία, ενοχλημένη από τον απόπλου της φρεγάτας ΥΔΡΑ (F-452) του Πολεμικού Ναυτικού με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο και ενώ η παρουσία της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου τείνει να παγιωθεί.

Ρέσλερ: Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Ναζί


Ηλεκτρονική Έκδοση

Ρέσλερ: Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Ναζί

«Πρόσκομμα» χαρακτήρισε τις αποζημιώσεις που διεκδικούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες από την γερμανική κυβέρνηση για τις θηριωδίες των Ναζί και κάλεσε τους Έλληνες να το ξεχάσουν και να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Η Κουρδική άνοιξη προ των πυλών;


Η Κουρδική άνοιξη προ των πυλών;

Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ;
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΣΕΛ 3)

Η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε σε δάνειο από τη Ρωσία ύψους 2,5 δις. ευρώ, ποσό που ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ της χώρας.


undefined

Το δάνειο της Ρωσίας σώζει το καθεστώς των offshore στην Κύπρο

by Alkimos

Η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε σε δάνειο από τη Ρωσία ύψους 2,5 δις. ευρώ, ποσό που ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ της χώρας.

Την Τετάρτη το δάνειο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας, από την ΕΕ και την ευρωζώνη. Η πιστωτική γραμμή (credit line) διευθετήθηκε με τη μορφή διακυβερνητικής συμφωνίας και θα ισχύει από τον Ιανουάριο. Οι όροι της συμφωνίας είναι αρκετά ευνοϊκοί – 4,5% ετήσιο επιτόκιο για περίοδο 4,5 χρόνων, με δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση.

Συμφέρουσα πρόταση από Γαλλία – Δωρεάν ναυπήγηση φρεγατών


Συμφέρουσα πρόταση από Γαλλία – Δωρεάν ναυπήγηση φρεγατών

ΔΩΡΕΑΝ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ ΦΡΕΓΑΤΩΝ

Ας ξυπνήσουν ορισμένοι πριν είναι αργά… – Σκοπιανοί θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης!


Ας ξυπνήσουν ορισμένοι πριν είναι αργά… – Σκοπιανοί θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

undefined
Στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ενδιαφέρονται να συμμετέχουν Σκοπιανοί επιχειρηματίες σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Οικονομικού επιμελητηρίου των Σκοπίων Brank Azeski, κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ Δημήτρη Μπακατσέλο. Ο κ. Azeski βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής και επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης για να διερευνήσει τις δυνατότητες διεύρυνσης των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ελληνική οικονομία, δυνατότητες και προβλήματα


Οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ελληνική οικονομία, δυνατότητες και προβλήματα

undefined
Γράφει ο Θωμάς Ακριτίδης
Ποιες είναι οι τεράστιες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και ποιοι είναι εκείνοι που εμπόδιζαν και εμποδίζουν συστηματικά αυτές τις δυνατότητες, οδηγώντας μας στην πτώχευση, στην εξαθλίωση και στην καταστροφή;

Μαρία Ιωαννίδου: «Δεν μπορώ να ανεχθώ άλλο τα όσα ακούω»


Μαρία Ιωαννίδου: «Δεν μπορώ να ανεχθώ άλλο τα όσα ακούω»

Λεμεσός: Ο χρόνος άρχισε να μετρά γύρω στις 4 τα ξημέρωματα της 11ης Ιουλίου 2011. Το τηλέφωνο ξύπνησε το διοικητή ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη και τη σύζυγό του. Συνηθισμένο φαινόμενο. Κάτι τον χρειάστηκαν στη ναυτική βάση και έπρεπε να παρουσιαστεί. Η Μαρία Ιωαννίδου, μια ζωή δίπλα σε αξιωματικό του ναυτικού, δεν ανησύχησε καθόλου. Πήρε το βιβλίο της και άρχισε να διαβάζει, περιμένοντας να ξημερώσει. 

Νέα δεδομένα από την πλατφόρμα – Πολύ περισσότερο το φυσικό αέριο


Νέα δεδομένα από την πλατφόρμα – Πολύ περισσότερο το φυσικό αέριο

by Λουκάς
Από την πλατφόρμα της Noble έρχονται από χθες δύο ιστορικές για την Κύπρο ειδήσεις: Το κοίτασμα είναι πολύ πιο μεγάλο και από τους πλέον αισιόδοξους μέχρι τώρα υπολογισμούς. Από χθες από το φρεάτιο της γεώτρησης «αχνίζει» φυσικό αέριο. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ετοιμάζεται για να μεταβεί στη πλατφόρμα στο τέλος της εβδομάδας και δεν αποκλείεται η επίσκεψη, να συνοδευτεί και από το πρώτο «άναμμα» φλόγας στην πλατφόρμα, από φυσικό αέριο από τα έγκατα της θάλασσας της Κύπρου. Και αυτό, γιατί από χθες, υπάρχει έντονη αισιοδοξία, ότι το κοίτασμα στο Αφροδίτη, είναι σημαντικά μεγαλύτερο των μέχρι τώρα υπολογισμών. Αυτό έδειξαν υψηλής τεχνολογίας ραδιοβολίσεις του τελευταίου τριημέρου εντός του φρεατίου.

Σκοπιανή εταιρία πετρελαιοειδών ιδρύει θυγατρική στη Θεσσαλονίκη


Σκοπιανή εταιρία πετρελαιοειδών ιδρύει θυγατρική στη Θεσσαλονίκη

Κ. Φερνάντεζ: «Το ΔΝΤ θα έχει άσχημο τέλος στην Ελλάδα»


Κ. Φερνάντεζ: «Το ΔΝΤ θα έχει άσχημο τέλος στην Ελλάδα»

Η πρόεδρος της Αργεντινής (παθούσας από το Δ.Ν.Τ.), Κριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κίρχνερ, απηύθυνε προειδοποίηση πριν από λίγες ώρες προς την Ελλάδα, σχετικά με τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας τα οποία και δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τώρα και ρωσικό ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ


Τώρα και ρωσικό ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ

Στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για έρευνα και εξόρυξη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας εισέρχεται και η Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ρωσικές εταιρείες άρχισαν να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον. Είναι πιθανό μάλιστα να επιδιωχθεί μία συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου σε κυβερνητικό επίπεδο.

Πανικός στην Άγκυρα. 100.000 Τουρκοκύπριοι πήραν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Πανικός στην Άγκυρα. 100.000 Τουρκοκύπριοι πήραν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

undefined
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Πανικό έχουν  προκαλέσει στην Άγκυρα τα στοιχεία που παρέθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών του ¨ψευδοκράτους» στην επιτροπή τους τουρκικού Κοινοβουλίου σχετικά με τους τουρκοκύπριους.

Ομπάμα: Το Πακιστάν πρέπει να λάβει υπόψιν του τα συμφέροντά μας


Ομπάμα: Το Πακιστάν πρέπει να λάβει υπόψιν του τα συμφέροντά μας

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν πρόκειται να αισθανθούμε άνετα σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική σχέση με το Πακιστάν, εάν δεν πιστεύουμε ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους και τα δικά μας συμφέροντα», τόνισε ο Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αισθάνονται άνετα σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική σχέση με το Πακιστάν, εάν έχουν την αίσθηση ότι το Ισλαμαμπάντ δεν λαμβάνει υπόψη του τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Έκθεση Συμβουλίου Ευρώπης: Απαλλαγή της Κύπρου από τις εγγυήτριες δυνάμεις


Έκθεση Συμβουλίου Ευρώπης: Απαλλαγή της Κύπρου από τις εγγυήτριες δυνάμεις

Πολιτικό και νομικό εργαλείο για την ολοκλήρωση της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου αποτελεί, σύμφωνα με διπλωματικούς παρατηρητές στο Στρασβούργο, ψήφισμα που ενέκρινε η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με βάση το οποίο τίθεται υπό αμφισβήτηση η συμφωνία για την εγκαθίδρυση εγγυητριών δυνάμεων στη νήσο.

«Όχι» της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με τη Τουρκία


«Όχι» της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με τη Τουρκία

Σύμφωνα με τη τουρκική εφημερίδα HURRIYET το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «ψευδοκράτος» θα ψηφίσει «όχι» σχετικά με την ψηφοφορία που θα γίνει για τη συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία. H συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους υπογράφηκε πριν δύο βδομάδες στη Νέα Υόρκη από τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντερβίς Έρογλου.

Ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης: “Η Ελλάδα θα ενωθεί με την Τουρκία”


Ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης: “Η Ελλάδα θα ενωθεί με την Τουρκία”

Κάποιοι με πρόσχημα την οικονομική κρίση οραματίζονται τον εκτουρκισμό μας…
“Η Ελλάδα που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης θα αποκοπεί από την Ευρώπη και θα ενωθεί με την Τουρκία” υποστηρίζει ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης , παγκοσμίου φήμης Έλληνας Τουρκολόγος . Ο καθηγητής Κιτσίκης παραδίδει μαθήματα ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Οικονομικών και Μάνατζμεντ του Γκεντίζ δηλώνει πως «ακόμη και ο πιο φανατικός Έλληνας εθνικιστής σκέπτεται αυτήν τη λύση».