Ετικέτες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΠΑ-Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας


27.09.2013

Μετά από εβδομάδες διπλωματικών προσπαθειών, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η οποία προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

WP: «Άχρηστο» μεγάλο μέρος του συριακού χημικού οπλοστασίου.


Posted: 27 Sep 2013 03:34 AM PDT
27-09-13

Το συριακό οπλοστάσιο των χημικών όπλων είναι κατά μεγάλο μέρος του «άχρηστο» στην κατάσταση που βρίσκεται και συνεπώς θα μπορούσε να καταστραφεί ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με απόρρητη αμερικανικο-ρωσική έκθεση την οποία επικαλείται η εφημερίδα Washington Post.
Η έκθεση, την οποία παρουσίασαν στον Λευκό Οίκο ειδικοί στους εξοπλισμούς, επισημαίνει ότι τα αποθέματα του συριακού οπλοστασίου θα μπορούσαν να εξουδετερωθούν σε διάστημα εννέα μηνών, και ως εκ τούτου να περιοριστεί ο κίνδυνος τα χημικά όπλα να μένουν κρυμμένα σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο από το καθεστώς ή να κλαπούν από τρομοκρατικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με τους εν λόγω εμπειρογνώμονες, η Συρία φέρεται να διαθέτει τουλάχιστον 1.000 τόνους χημικών όπλων, μεταξύ των οποίων 300 τόνους αερίου μουστάρδας.

Βρέθηκε τελικά ποιός ήταν ο Τζακ Αντεροβγάλτης


27/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 44 εμφανίσεις
Βρέθηκε τελικά ποιός ήταν ο Τζακ Αντεροβγάλτης
Για πάνω από 125 χρόνια, τα εγκλήματα του μυστηριώδους Τζακ Αντεροβγάλτη ενέπνευσαν μυθιστορήματα και ταινίες. Σήμερα, μετά από χρόνια ερευνών για την ταυτότητά του, ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ βρήκε ποιός ήταν τελικά ο παρανοϊκός και ειδεχθής δολοφόνος.
Ο Τζακ Αντεροβγάλτης είχε τρομοκρατήσει το Λονδίνο στα τέλη του 19ου αιώνα δολοφονώντας γυναίκες αλλά ποτέ δεν βρέθηκε ο ένοχος. Κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί ο ζωγράφος Βανσέν Βαν Γκογκ (!), ο συγγραφέας Λούις Κάρολ που έγραψε την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων αλλά ακόμη και μέλη της οικογένειας της βασίλισσας Βικτώριας.

Αυτό κι αν είναι ολιγωρία ! Οι Γερμανοί μας χρωστούν τα μαλλιά της κεφαλής τους !

Πόσα οφείλει (τελικά) το Βερολίνο
undefined
Αριθμούς που ζαλίζουν, αλλά και ολιγωρίες και παραλείψεις που «σκοτώνουν», περιλαμβάνει η απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο!
Οι αριθμοί μιλούν για 1,6 τετράκις εκατομμύρια δραχμές και για περίπου 13.124.864 χρυσές λίρες Αγγλίας αλλά και για ανοιχτές αξιώσεις της χώρας μας στο λεπτό αυτό θέμα.
Το κείμενο της έκθεσης από τον περασμένο Απρίλιο βρίσκεται στα ερμάρια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Εκεί την άφησε ο τότε υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων από την ελληνική πλευρά, αλλά μέχρι στιγμής… ούτε φωνή ούτε ακρόαση!
Παρ’ όλα όσα λέγονταν (και γράφονταν από ορισμένους) ότι το θέμα θα τύγχανε ταχείας επεξεργασίας και απαντήσεως, όλα δείχνουν ότι κάποιος «πάτησε φρένο» εν όψει ενδεχομένως και των πρόσφατων γερμανικών εκλογών.

Διαβάζοντας την έκθεση διαπιστώνεται ότι η ελληνική πλευρά διαθέτει ικανότατο νομικό οπλοστάσιο, που στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά και αριθμούς.
Διαπιστώνεται ακόμη ότι η χώρα μας δεν έχει διεκδικήσει ούτε μια δεκάρα ως αποζημίωση για ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες!
Εκκρεμούν επίσης απαιτήσεις για απώλειες φορτίων πλοίων αλλά και για την κλοπή του υλικού του ΟΔΙΣΥ (σημερινού ΟΔΔΥ).
Ως το 1957 η χώρα μας έλαβε αποζημίωση για υποδομές μόλις το 0,93% αντί για το 2,70% του συνολικού ποσού που είχε επιδικαστεί από τις διεθνείς Συνθήκες.
Η Ελλάδα, το Ηνωμένο βασίλειο, η Γαλλία, η Γιουγκοσλαβία και ο Καναδάς είναι οι χώρες που έλαβαν λιγότερα ποσά από όσα είχαν αρχικά επιδικασθεί. Αντίθετα, πολύ περισσότερα έλαβαν η Δανία, η Ολλανδία και η Νοτιοαφρικανική Ενωση!
Πήραν με τη βία πάνω από 1,5 τετράκις εκατομμύρια και 13.124.864 λίρες!
Δεν υπολογίζονται κειμήλια, αρχαία και Α’ Παγκόσμιος!
Οπως προκύπτει από την έκθεση, από την αρχή της Κατοχής ως το τέλος της διατέθηκαν, αναγκαστικά φυσικά και υπό την απειλή των όπλων, από την Τράπεζα της Ελλάδος προς τις αρχές Κατοχής:
-1.618.001.572.837.299 (ένα τετράκις εκατομμύριο, εξακόσια δεκαοκτώ τρισεκατομμύρια, ένα δισεκατομμύριο, πεντακόσια εβδομήντα δύο εκατομμύρια, οκτακόσιες τριάντα επτά χιλιάδες, διακόσιες ενενήντα εννέα δραχμές).
-Τα 87.811.216.671.480 (ογδόντα επτά τρισεκατομμύρια, οκτακόσια ένδεκα δισεκατομμύρια, διακόσια δεκαέξι εκατομμύρια, εξακόσιες εβδομήντα μία χιλιάδες, τετρακόσιες ογδόντα δραχμές) ως έξοδα Κατοχής και
-το 1.530.190.356.165.819 (ένα τετράκις εκατομμύριο, πεντακόσια τριάντα τρισεκατομμύρια, εκατόν ενενήντα δισεκατομμύρια, τριακόσια πενήντα έξι εκατομμύρια, εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες, οκτακόσιες δεκαεννέα δραχμές) ως πιστώσεις!
-Η έκθεση καταγράφει επίσης και άλλες απαιτήσεις συνολικού ύψους 13.124.864 χρυσών λιρών Αγγλίας.
Ολα αυτά, χωρίς να προστεθούν τα διαθέσιμα που άρπαξαν φεύγοντας οι κατακτητές από τα υποκαταστήματα και τα πρακτορεία της Τραπέζης της Ελλάδος συνολικής αξίας 634.962.891.995.162 δραχμών! Σ’ αυτά επίσης δεν έχει προστεθεί η αξία των αρχαιοτήτων, των έργων τέχνης και των κειμηλίων που άρπαζαν, χωρίς διάκριση και χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν, οι κατακτητές, κατά την εφιαλτική, σκοτεινή και τραγική για τη χώρα και το έθνος μας περίοδο της ναζιστικής και φασιστικής Κατοχής!
Προκύπτει επίσης ότι έχουν καταβληθεί 115.000.000 γερμανικά μάρκα για παροχές υπέρ Ελλήνων υπηκόων που εθίγησαν από εθνικοσοσιαλιστικά μέτρα δίωξης και 4.800.000 γερμανικά μάρκα για «αποζημιώσεις αφαιρεθέντων καπνών», τα οποία κάπνιζαν αρειμανίως οι Γερμανοί, οι Ιταλοί αλλά και οι Βούλγαροι κατακτητές, ενώ οι Ελληνες δεν εύρισκαν να καπνίσουν ούτε… εφημερίδα!
Στην έκθεση αναφέρεται σαφώς ότι η Ελλάδα δεν έχει διεκδικήσει ούτε τις πολεμικές επανορθώσεις από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς «το θέμα της απαίτησης των Πολεμικών Επανορθώσεων Α’ και Β’ Παγκοσμίων Πολέμων παραμένει σε εκκρεμότητα για πολλές δεκαετίες. Από τα στοιχεία που διερευνήθηκαν προκύπτει ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει αποποιηθεί των αξιώσεών του και δεν τίθεται θέμα παραγραφής του».
«Αρχειακό υλικό αξίας που ίσως κρύβει και επιπλέον στοιχεία»!
Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή της έκθεσης είναι εκείνη που αναφέρει ότι «το αρχειακό υλικό είναι μεγάλης ιστορικής αξίας, καλύπτει εκτεταμένη χρονική περίοδο και χρήζει αναλυτικής μελέτης από την οποία μπορούν να προκύψουν περαιτέρω σημαντικά ευρήματα και στοιχεία».
Στο αρχειακό υλικό βρέθηκαν αναφορές με επιστημονική τεκμηρίωση, σύμφωνα με τις οποίες οι απαιτήσεις της χώρας μας από το κατοχικό δάνειο (ως ιδιάζουσα περίπτωση, η οποία αποτελεί συμβατική υποχρέωση) μπορεί να μην ενταχθούν στη γενικότερη ρύθμιση των γερμανικών επανορθώσεων αλλά να επιδιωχθεί διακανονισμός στη βάση της συμφωνίας του Μαρτίου του 1942 (Ρώμη). Το θέμα αυτό χρήζει περαιτέρω εξέτασης από ειδικούς.
πηγή

Βασίλης Αγγελόπουλος: Ο Έλληνας επιστήμονας που αποκρυπτογράφησε τη δημιουργία του εντυπωσιακού σέλας


27/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 19 εμφανίσεις
Βασίλης Αγγελόπουλος: Ο Έλληνας επιστήμονας που αποκρυπτογράφησε τη δημιουργία του εντυπωσιακού σέλας [εικόνα]
Μπορεί για τους κοινούς θνητούς το Βόρειο Σέλας να είναι απλά ένα εντυπωσιακό θέαμα, ωστόσο για τον Βασίλη Αγγελόπουλο είναι ένα πλήρως κατανοητό φαινόμενο, αφού η ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ της οποίας ηγείται, ανακάλυψε την κινητήρια δύναμη και τον μηχανισμό στο γήινο μαγνητικό πεδίο που τροφοδοτεί το θεαματικό σέλας στους πόλους της γης.

Ιωάννης Καποδίστριας: Ο Μεγάλος Κυβερνήτης


Tο πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 1831, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης του νέου Ελληνικού Κράτους, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μαυρομιχάλη έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα του Ναυπλίου, όπου μετέβαινε για να εκκλησιασθεί και έπεσε νεκρός. Ήταν 55 ετών. Ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης εφονεύθη επί τόπου από τους προστρέξαντες, οι οποίοι κυριολεκτικά τον λυντσάρισαν. Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης ζήτησε προστασία στη Γαλλική Πρεσβεία, κατόπιν όμως επιμόνου απαιτήσεως του συγκεντρωμένου πλήθους, που απείλησε ότι θα κάψει την πρεσβεία, παραδόθηκε στις αρχές. Καταδικάσθηκε σε θάνατο και θανατώθηκε δια τυφεκισμού το πρωί της 10ης Οκτωβρίου 1831.
Τα χέρια των δολοφόνων και εκείνων που τους καθοδήγησαν, στέρησαν από την Ελλάδα τον μεγαλύτερο ηγέτη που είχε στη νεώτερη ιστορία της. Αν ο Καποδίστριας συνέχιζε το έργο του η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική. Μέσα στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης πέτυχε ένα θαύμα.

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΡΝΤΟΧ

*****Δείτε την Αγγλική έκδοση παρακάτω*****

Αγαπητοί φίλοι,


Σήμερα, οι κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου θα δημοσιεύσουν την πιο σημαντική έκθεση των τελευταίων δεκαετιών για την κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη μας. Αλλά οι μεγάλες εταιρίες πετρελαίου και ενέργειας έχουν αναθέσει την υπονόμευση αυτής της επαναστατικής έρευνας στον νταή τους, τον μεγιστάνα των διεθνών ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ. Ας αποκρούσουμε αυτή την επίθεση που ετοιμάζει ξεμπροστιάζοντάς τον για τα ψέματα που διαδίδει μέσα απ’ τα κανάλια του και τις εφημερίδες του πριν είναι πολύ αργά:


Σήμερα, οι κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου θα δημοσιεύσουν την πιο σημαντική έκθεση των τελευταίων δεκαετιών. Η έκθεση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια τεράστια απειλή και ότι μόνο αν οι κυβερνήσεις λάβουν άμεσα μέτρα μπορούμε να αποφύγουμε την καταστροφή. Πρόκειται για μία έκθεση η οποία θα προκαλέσει παγκόσμια αφύπνιση για τη διάσωση τον πλανήτη μας. Όμως, οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και βρώμικης ενέργειας έχουν ‘φιλίες’ μ’έναν πανίσχυρο νταή ο οποίος ετοιμάζεται να κουκουλώσει τις αλήθειες που πάνε να βγουν στην επιφάνεια.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ έχει στην κατοχή του εκατοντάδες κανάλια και εφημερίδες, μεταξύ των οποίων το υπέρ-συντηρητικό Fox News και η Wall Street Journal. Χρησιμοποιεί τη δύναμη που του δίνουν αυτά τα μέσα για να βοηθάει τα ‘φιλαράκια’ του, τους βιομηχάνους πετρελαίου, να εμποδίζουν κάθε κυβερνητική πρόταση που απειλεί τα κολοσσιαία κέρδη τους. Είναι σοκαριστικό πως στις ΗΠΑ μόνο, πάνω από το 80% των άρθρων σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη μας που δημοσιεύονται στις εφημερίδες του Μέρντοχ, παραπλανούν τους αναγνώστες! Τώρα έχει βάλει στο μάτι αυτή την πρωτοποριακή έκθεση και θα χρησιμοποιήσει την αυτοκρατορία των ΜΜΕ που έχει χτίσει για να κυριαρχήσει πάλι στη συζήτηση... εκτός και αν οι πολίτες του κόσμου ενώσουμε τις φωνές μας τώρα και πνίξουμε τη δική του.

Οι Βρετανοί ομολόγησαν ότι απέτυχαν να νικήσουν την ΕΟΚΑ-Κενό πληροφόρησης


undefined

ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Οι Βρετανοί ομολόγησαν ότι απέτυχαν να νικήσουν την ΕΟΚΑ
Πλήρωναν τα άτομα που τους έδιναν πληροφορίες μεγάλα ποσά, καθώς επίσης και τις μηνιαίες δόσεις, ενώ όταν διαπίστωναν ότι κινδύνευε η ζωή τους, τους μετέφεραν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Mέρος A’
Η τελευταία δόση των «ξεχασμένων εγγράφων», που αποδεσμεύτηκε σήμερα, περιλαμβάνει μια ποικιλία θεμάτων, πολλά εκ των οποίων -όπως και τα προηγούμενα- είναι αντίγραφα άλλων που ήδη έχουν αποδεσμευθεί πριν από δύο και πλέον δεκαετίες, γι΄ αυτό ξεχωρίσαμε να παρουσιάσουμε όσα ενδιαφέρουν και περιέχουν νέα στοιχεία. Υπενθυμίζεται ότι τα έγγραφα αυτά τυχαίως αποδεσμεύθηκαν, λόγω της εκστρατείας των Κενυατών πρώην Μάου Μάου για δικαίωση για τα βασανιστήρια που υπέστησαν από την αποικιακή διοίκηση. Αλλιώς, μάλλον θα καταστρέφονταν. Η υπόθεση των Κενυατών τώρα έχει κλείσει, αφού κέρδισαν το αίτημά τους, η Βρετανία πλήρωσε τις χρηματικές αποζημιώσεις που ζητούσαν.

O προϊστάμενος αντικατασκοπίας της ΕΥΠ που καρατομήθηκε ήταν συγγενής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Nίκου Κούζηλου


27/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 19 εμφανίσεις
O προϊστάμενος αντικατασκοπίας της ΕΥΠ που καρατομήθηκε ήταν συγγενής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Nίκου Κούζηλου
Ενα-ένα έρχονται στο φως τα στοιχεία για την αποπομπή του προισταμένου της Γ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ Δήμου Κούζηλου ο οποίος είχε την γενική ευθύνη των ερευνών (και των παρακολουθήσεων) για την δράση της Χρυσής Αυγής.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είναι στενός συγγενής του βουλευτή της Α’ Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου, σύμφωνα με πληροφορίες. Το ερώτημα είναι πως η ΕΥΠ δεν γνώριζε ότι ο άνθρωπος που έκανε τις έρευνες για την Χρυσή Αυγή είναι στενός συγγενής βουλευτή του κόμματος που ερευνάται.

Είναι ο κομμουνισμός φίλε μου…


9b35e164b03bb39ebdcac4be937def76_XLΑντιδράσεις στο ΚΚΕ για τον Μπογιόπουλο.

Καταργήθηκε η πιο πετυχημένη στήλη του Ριζοσπάστη, ο «Ημεροδρόμος» που υπέγραφε ο κ. Μπογιόπουλος. -Εξηγήσεις ζητούν στελέχη του ΚΚΕ
Η απόφαση της νέας διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη» να καταργήσει την πιο πετυχημένη στήλη της εφημερίδας, τον «Ημεροδρόμο», που υπέγραφε ο δημοσιογράφος Ν. Μπογιόπουλος, έχει προκαλέσει αντιδράσεις μέσα στο ΚΚΕ.
Πολλά μέλη και στελέχη του κόμματος ζητούν εξηγήσεις, εκφράζουν τη διαφωνία τους και γενικά επικρατεί ένα κλίμα έντασης, το οποίο έχει φτάσει μέχρι το Π.Γ. του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο Ν. Μπογιόπουλο απλώς έγινε η ενημέρωση ότι η σελίδα του καταργείται στα πλαίσια… περικοπών!

Η Τουρκία προτίμησε την Κίνα παρά τις συστάσεις των ΗΠΑ


27/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 27 εμφανίσεις
n_55234_4Κρίσιμη απόφαση Τουρκίας – Κίνας για αντιπυραυλικά συστήματα
 Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας υιοθέτησε μια κρίσιμη απόφαση κατά την χθεσινή του συνεδρίαση. Κατακύρωσε την συμπαραγωγή του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς, ύψους 4 δις δολαρίων, στην κινεζική εταιρία CPMIEC.
 Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία να μην αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας από χώρες εκτός ΝΑΤΟ. Αναλυτές περιμένουν την αντίδραση των ΗΠΑ.Η απόφαση δεν αποτέλεσε έκπληξη αναλογιζόμενοι την πολιτική του Ερντογάν όσον αφορά την απόκτηση κρίσιμων τεχνολογιών στην αμυντική βιομηχανία.
 Οι ανάδοχοι του διαγωνισμού ήταν οι εταιρείες Raytheon και Lockheed Martin με το σύστημα Patriot, η ρωσική εταιρεία Rosoboronexport με το σύστημα S-300, το κινεζικό σύστημα FD-200 και η γαλλοιταλλική κοινοπραξία Eurosam με το σύστημα SAMP-T.

«Σώπασε» στα 73 η Πόλυ Πάνου


27/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 17 εμφανίσεις

Μια από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, η Πολύ Πάνου, «έφυγε» για πάντα σε ηλικία 73 ετών, σήμερα, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η Πολυτίμη Κολιοπάνου -όπως ήταν το πραγματικό της όνομα- γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μεγάλωσε όμως στην Πάτρα. Ο «νονός» του καλλιτεχνικού της ονόματος ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο άνθρωπος που την ανακάλυψε στην Πάτρα και έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.

Η τελευταία στιγμή της Δημοκρατίας: Ένα άρθρο που πρέπει να διαβαστεί σε βάθος από όλους τους Έλληνες


undefined

Του Σταύρου Καλεντερίδη
Τον 2ο αιώνα π.Χ. η Ρωμαϊκή Republic αρχίζει και αναδεικνύεται ως η κυρίαρχη δύναμη της Μεσογείου. Το 165 π.Χ. οι Ρωμαίοι κατανικούν και καθυποτάσσουν τους Έλληνες της Μακεδονίας. Ύστερα από την νίκη της αυτή η Ρωμαϊκή Γερουσία στράφηκε εναντίον των λοιπών Ελλήνων που αρνήθηκαν να την υποστηρίξουν στον πόλεμο για την κατάληψη της Μακεδονίας, και συγκεκριμένα, εναντίον της Ρόδου.

Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη στη μήνυση του Πρώτου Θέματος: «Θέμο, εγώ τις βαλίτσες μου τις έχω για ρούχα»


 
 
 
 
 
 
1 Vote

ΠΡΩΤΟ_ΘΕΜΑ
“ Κώστας Βαξεβάνης: “Δεν κουβαλάω βαλίτσες με εκατομμύρια και δεν έχω πληρώσει 1,5 εκατομμύριο παραδεχόμενος την φοροκλοπή που έκανα.Στα πρωτοσέλιδα δεν βγάζω προσωπικές στιγμές ανθρώπων, δεν διαπραγματεύομαι με το Μαξίμου DVD και δεν κομίζω ούτε κάτι άλλο στην εξουσία. Αποκαλύπτω σκάνδαλα των Τραπεζών όταν εσύ παίρνεις διαφήμιση”.  ”
Ενοχλημένη προφανώς από τις αποκαλύψεις του περιοδικού του Hot Doc που κυκλοφορεί την Πέμπτη, η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” υπέβαλε μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Κώστα Βαξεβάνη. 
Ο Κώστας Βαξεβάνης απάντησε μέσα από το koutipandoras.gr
Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη: 
Αγαπητέ Θέμο,

Η εφημερίδα σου ανακοίνωσε πως με μηνύει για «όσα συκοφαντικά δημοσιεύει» το HOT DOC. Έχεις δικαίωμα όπως και κάθε πολίτης να καταθέτεις μηνύσεις και αγωγές και να επιλέγεις όποιο νόμιμο μέσο θέλεις. Αλλά όπως συνηθίζω να λέω, τα δημόσια πρόσωπα πριν καταφύγουν σε ένδικα μέσα, επειδή είναι δημόσια, οφείλουν να δίνουν και δημόσιες απαντήσεις. Θα ξεκινήσω λοιπόν με τα πραγματικά γεγονότα και θα προχωρήσω μετά στις αξιολογικές κρίσεις. Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, τότε ρώτα την αδελφή σου η οποία αντιμετωπίζει σωρεία μηνύσεων και αγωγών κατά της εφημερίδας σου κάθε μέρα στα δικαστήρια.

27 Σεπτεμβρίου 1941. Σαν σήμερα ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

Οι Άθλιοι του 2013!


 
 
 
 
 
 
3 Votes


Στο περίφημο κλασικό έργο του Ουγκώ, ο Γιάννης Αγιάννης είχε καταδικαστεί στα κάτεργα επειδή είχε κλέψει ένα καρβέλι ψωμί για την αδερφή του. Στην Ελλάδα του 2013, ένας άνεργος πατέρας καταδικάστηκε επειδή έκλεψε ένα κουτί μαρκαδόρους για το παιδί του.

Κυλιέται η δημοκρατία μες τις λάσπες!


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Γυναίκες στη λάσπη
Διαβάζω εδώ κι εκεί ή ακούω στην τηλεόραση και αλλού μικρές διαλέξεις ή μεγάλα κυρήγματα για το τι είναι η δημοκρατία. Από Συνταγματολόγους μέχρι γλάστρες, μαϊντανούς, καφενόβιους, και βέβαια από υπουργοποιημένους τηλεβιβλιοχαρτοπώλες και το συνάφι τους. Δικαίωμά τους, όσοι μπαίνουν στον κόπο. Ακόμα και όταν ουσιαστικά δεν κάνουν κάτι άλλο από το να την κόβουν και να τη ράβουν στα μέτρα τους, ορίζοντάς την άλλοτε σύμφωνα με την ψυχολογική τους κατάσταση και άλλοτε σύμφωνα με τα αισχρά σκοπούμενα κι επιδιώξεις τους. Αλλά μια και τη λένε αυτοί, ας πω κι εγώ τη γνώμη μου.

Δίωξη σε 93χρονο πρώην φρουρό του Αουσβιτς για 10.500 εξοντώσεις


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ
Την κατηγορία της συναυτουργίας σε 10.500 δολοφονίες οι οποίες είχαν διαπραχθεί την εποχή του καθεστώτος των Ναζί, απήγγειλαν χθες εισαγγελείς στον Χανς Λίπσις, πρώην φρουρό στο στρατόπεδο θανάτου Άουσβιτς.
Δίωξη σε 93χρονο πρώην φρουρό του Αουσβιτς για 10.500 εξοντώσεις
Ο 93χρονος Λίπσις, γεννημένος στη Λιθουανία, είχε απελαθεί από τις αμερικανικές αρχές το 1982 διότι δεν είχε αποκαλύψει την δράση του κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις αρχές μετανάστευσης των ΗΠΑ. Συνελήφθη τον Μάιο κοντά στην Στουτγάρδη.
Η Γερμανία έχει χαμηλώσει τον πήχη σε ό,τι αφορά τις διώξεις αυτού του είδους μετά την καταδίκη το 2011 του γεννημένου στην Ουκρανία Τζον Ντεμιανγιούκ για συναυτουργία στις δολοφονίες 28.000 Εβραίων στο στρατόπεδο θανάτου Σόμπιμπορ.

Βόμβα” Ρεν σε Χουντή: • Κυβέρνηση και Τρόϊκα αλλάζουν το νόμο περί ομαδικών απολύσεων για να «διευκολύνουν» την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων


\

undefined
Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου ότι η Τρόικα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις προκειμένου να μην απαιτείται έγκριση των ομαδικών απολύσεων από τον Υπουργό Εργασίας ή τον Περιφερειάρχη, ώστε επιχειρήσεις που βρίσκονται στη φάση της αναδιάρθρωσης να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Πού θα λειτουργήσουν 142 νέα ολοήμερα σχολεία



142 σχολεία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα ολοήμερα σχολεία. Αυτό προβλέπει υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κεδίκογλου.
Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για το τρέχον σχολικό έτος θα 29 δημοτικά σχολεία και 113 νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν ως ολοήμερα δίνοντας ανάσα στους εργαζόμενους γονείς.

Λέτα:Ο Μπερλουσκόνι ταπείνωσε την Ιταλία


Λέτα:Ο Μπερλουσκόνι ταπείνωσε την Ιταλία


Σκληρή απάντηση στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, κατά το τέλος της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον ηγέτη της ιταλικής κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Αυτό που συνέβη χθες αποτελεί ταπείνωση, όχι δική μου—της Ιταλίας», είπε ο Λέτα αναφερόμενος στην ανακοίνωση της απόφασης των κεντροδεξιών βουλευτών και γερουσιαστών να υπογράψουν «προκαταβολικά παραίτηση» την οποία και προτίθενται να καταθέσουν στην περίπτωση που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποπεμφθεί από τη γερουσία.

Οι διαδικτυακές γνωριμίες καταλήγουν σε ευτυχισμένους γάμους


Όχι μόνο οι διαδικτυακές γνωριμίες μπορεί να γεννήσουν μεγάλους έρωτες

αλλά όταν καταλήγουν σε γάμο, αυτός έχει πιθανότητες να είναι πιο ευτυχισμένος και να κρατήσει περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους γάμους όσων γνωρίστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Αυτό διαπίστωσε μια νέα μεγάλη αμερικανική έρευνα, που δείχνει ότι το online ζευγάρωμα φαίνεται να έχει -στατιστικά τουλάχιστον- καλύτερη έκβαση στο μέλλον από μια παραδοσιακή γνωριμία.

Αν και η έρευνα, που έγινε σε συνεργασία με τον ιστότοπο γνωριμιών eHarmony.com, δεν εξηγεί την επιτυχία των γάμων με online απαρχές, οι αιτίες, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να περιλαμβάνουν τα ισχυρά κίνητρα για γνωριμία που έχουν όσοι αναζητούν σύντροφο στο διαδίκτυο, τη δυνατότητα να τον «τσεκάρουν» με διάφορους τρόπους εκ των προτέρων, καθώς και την μεγάλη ποικιλία επιλογών που προσφέρει το Ίντερνετ, οπότε μπορεί κανείς να βρει ένα ταίρι που του «πάει» περισσότερο.

Το μέγεθος της προδοσίας τους ! Προετοιμασίες βίαιης καταστολής εξεγέρσεων;



Χωρίς καμία αμφιβολία η Ελλάδα, μετά από έξι σχεδόν χρόνια τρομακτικής ύφεσης, τα οποία έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των Πολιτών της στα όρια της απόγνωσης, στη συλλογική κατάθλιψη και σε μαζικές αυτοκτονίες, βυθίζεται ξανά στο βαθύ σκοτάδι – γεγονός που δυστυχώς οφείλουμε να
επισημάνουμε, παρά το ότι γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι Έλληνες «διψούν» για κάποιες καλές ειδήσεις.

1928: Όταν οι Γερμανοί κομμουνιστές αποθέωναν τον Χίτλερ.


undefined

(Γι’ αυτούς που τρέφουν αυταπάτες για την διαχρονική πολιτική του Ράιχ, περιμένοντας τον “γερμανό αριστερό” που θα επιστρέψει τα κατοχικά δάνεια, τις αποζημιώσεις ή τον Χριστοφοράκο. Οι γερμανοί τις αηδιολογίες δεν τις κρατούν για εσωτερική κατανάλωση. Τις εξάγουν στους ιθαγενείς.)

Το εθνικό ολίσθημα του Βενιζέλου



Εθνικά επικίνδυνος -αφού οικονομικά, με τις μνημονιακές υπογραφές του, αποδείχτηκε εθνικός καταστροφέας για χιλιάδες οικογένειες- είναι πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο άνθρωπος που επιδίωξε να γίνει υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος, ασκώντας μάλιστα βέτο, εξελίσσεται σε κινούμενη βόμβα για την εθνική πολιτική, μια και ο υπερφίαλος εγωισμός του τον ρίχνει από τη μια γκάφα στην άλλη.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, μην κατανοώντας τις λεπτές ισορροπίες και τους χειρισμούς που απαιτούνται σε ανοικτά θέματα, έκανε τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου να μοιάζουν με απλά ολισθήματα.

Οι εκλογές στη Γερμανία και οι πύλες της κόλασης!


undefined
Ανέκδοτο: Ο καλός άνθρωπος πηγαίνει στον παράδεισο. Εκεί βρίσκει τα πράγματα... ανιαρά και ζητά από τον Αγιο Πέτρο να επισκεφθεί και την κόλαση.
Ο πρωταγωνιστής περνά την πύλη της κολάσεως και βρίσκεται εμπρός σε ένα μεγάλο πάρτι.
Οι αμαρτωλοί δείχνουν ότι περνούν εξαιρετικά και το γλέντι καλά κρατεί.

«Εδώ θέλω να μείνω» λέει ο καλός άνθρωπος στον Αγιο Πέτρο. «Είσαι σίγουρος»; «Ναι». «Οπως θες». Ο Αγιος Πέτρος φεύγει, τα φωτορυθμικά κλείνουν, οι φωτιές στα καζάνια αρχίζουν να καίνε ξανά και μια φωνή τρομαχτική ακούγεται από τα έγκατα της Γης. «Ο καθένας στη θέση του. Το διάλειμμα τελείωσε»!

Αρμενία: Μέχρι και ο πρόεδρος είδε τον Α/ΓΕΕΘΑ (ΦΩΤΟ)


 
Με μεγάλες τιμές έγινε δεκτός στη Δημοκρατία της Αρμενία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στρατηγού Yuri Khatchaturov.

Η βία και ο μύθος των ξένων επενδύσεων


1

Είμαστε φανατικά αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται – έχοντας την άποψη ότι, δεν μπορεί να αιτιολογηθεί ούτε από τη φτώχεια, ούτε από την εξαθλίωση, ούτε από την αδικία, ούτε από οτιδήποτε άλλο.

Ποιόν συμφέρει η δίωξη της Χρυσής Αυγής;

Του Γιώργου Καραμπελιά
boligan
Μία αντίληψη η οποία διαδίδεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες, και μάλιστα με φορείς πολιτικούς αναλυτές και σχήματα της Αριστεράς και της άκρας Αριστεράς, είναι πως η δίωξη της Χ.Α. συμφέρει την κυβέρνηση και τις καθεστωτικές δυνάμεις! 
Γι’ αυτό, μάλιστα, αρκετοί από αυτούς, όπως και ο Γ. Δελαστίκ, αναρωτιούνται μήπως η δολοφονία του Φύσσα αποτέλεσε προβοκάτσια εναντίον της Χ.Α.!

Καθόλου παράδοξα, τα σχετικά άρθρα και κείμενα (του Δελαστίκ, του Τάκη Φωτόπουλου κ.ά.) αναπαράγονται με θριαμβευτικούς τόνους από τις ιστοσελίδες της Χ.Α., η οποία δεν φανταζόταν ότι θα έβρισκε τέτοιους «συνηγόρους». Έτσι, λοιπόν, γράφει ο Τ. Φωτόπουλος στην Ελευθεροτυπία:
«Το γεγονός όμως ότι η Χ.Α. είχε κάποιους προστάτες στο ‘σύστημα’ κάθε άλλο παρά την κάνει, από μόνο του, ‘συστημική’ οργάνωση, [...]. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και καιρό έχει ξεσηκωθεί κατά της Χ.Α. όχι μόνο το ντόπιο κατεστημένο, συμπεριλαμβανομένης της εκφυλισμένης ‘Αριστεράς’ που υποστηρίζει τους μετανάστες. [...] Το ίδιο συμβαίνει με τα όργανα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ [...] που ομόφωνα απαιτούν την απαγόρευση της Οργάνωσης –ανεξάρτητα βέβαια από το τι λέει το 15%-20% του ελληνικού λαού, και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Σύνταγμά μας (που προφανώς το γράφουν στα παλιότερα των παπουτσιών τους) δεν επιτρέπει παρόμοιο μέτρο.[...]

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι στην Ελλάδα – και παντού!


 
 
 
 
 
 
1 Vote


Του Μιχάλη Παναγιωτάκη
Ενώ οι λαοί της Ευρώπης δοκιμάζονται από την γενικευμένη λιτότητα, η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει, φαίνεται, κατακτήσει πολύ καλές επιδόσεις στην παραγωγή ζάπλουτων. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UΒS για τα Άτομα Εξαιρετικά Υψηλής Καθαρής Αξίας (Ultra High Net Worth Individuals – UHNWI), τα άτομα δηλαδή που έχουν προσωπική περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων (εξαιρουμένης της κύριάς τους κατοικίας), η αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε αυτή την οικονομική κατηγορία ήταν θεαματική στην ήπειρό μας: ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 58.000 (με αύξηση σχεδόν 9% από πέρυσι) και ο συνολικός τους πλούτος ξεπέρασε τα 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια (αυξανόμενος κατά πάνω από 10% σε σχέση με πέρυσι). Η Ευρώπη μαζί με την Βόρειο Αμερική ήταν άλλωστε και οι ατμομηχανές φέτος της αύξησης του αριθμού των UHNWI παγκοσμίως, κάτι που ίσως να λέει πολλά για τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην Δύση. Έτσι π.χ. ενώ στις ΗΠΑ το 80% των εργαζομένων βρίσκονται σε ενδεχόμενο κίνδυνο φτώχειας και το 23% των παιδιών ζει ήδη στην φτώχεια, με αυξητικές τάσεις, οι ζάπλουτοι αυξήθηκαν από πέρυσι κατά 5000 με άνοδο του σχετικού τους πλούτου κατά 1 τρισεκατομμύριο σχεδόν δολάρια. Αντίστοιχα στην Ευρώπη της θηριώδους λιτότητας, που σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Oxfam, οδηγεί σε μια ήπειρο γενικευμένης φτώχειας, οι αριθμοί για τους πλουσιότερους των πλουσίων ευημερούν: 700 περίπου περισσότεροι από πέρυσι και 700 δισεκατομμύρια πιο πλούσιοι όλοι μαζί.

Οι κατάρες των Αρχαίων Ελλήνων και η άγνωστη ιστορία τους: Κατάδεσμοι, μαγεία και οι μυστικοί αρχαίοι πάπυροι

Οι κατάρες των Αρχαίων Ελλήνων και η άγνωστη ιστορία τους: Κατάδεσμοι, μαγεία και οι μυστικοί αρχαίοι πάπυροι
Από την κατάρα της μούμιας του Τουταγχαμόν μέχρι εκείνη των γονέων (που σύμφωνα με τη λαϊκή θυμοσοφία πιάνει 100%), οι «κατάρες» ακολουθούν κατά πόδας την ανθρωπότητα ήδη από την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας: απόδειξη η προσφιλής συνήθεια των νέων Ελλήνων να ψελλίζουν ακατάσχετα λόγια γεμάτα κακία και θυμό κάθε φορά που περνούν πεζοί, με μηχανάκια και αυτοκίνητα μπροστά από το κτίριο της Βουλής στην Πλατεία Συντάγματος, συνοδεύοντάς τα με την πατροπαράδοτη «μούντζα»...

Έλληνας διεκδικεί το Νόμπελ Χημείας




Έλληνας διεκδικεί το Νόμπελ Χημείας


Ο Παύλος Αλιβιζάτος γεννήθηκε το 1959 στο Σικάγο των ΗΠΑ, αλλά σε ηλικία 10 ετών έχασε τη μητέρα του και πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στην Ελλάδα, στην οικογένεια ενός θείου του. Φοίτησε σε ελληνικά σχολεία και, αφού τελείωσε το λύκειο, επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου πήρε πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου το 1981 και Διδακτορικό στη Φυσική Χημεία από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ το 1986.
www.ellines.com

Bild: Η Γερμανία είναι το μεγαλύτερο «μπορντέλο» της Ευρώπης


26/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 22 εμφανίσεις
Μόνο στο χωριό Σααρμπρούκεν λειτουργούν 1.000 οίκοι ανοχής
undefined

Έκρηξη της βιομηχανίας του πληρωμένου έρωτα στην ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία – Η απελευθέρωση του επαγγέλματος της πορνείας και οι 400.000 εργαζόμενοι στους γερμανικούς οίκους ανοχής

Μπορεί η κεντρική πολιτική γραμμή που πρεσβεύει η κυρίαρχη του πολιτικού παιχνιδιού στη Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, να είναι αυτή της συνεχούς λιτότητας και να έχει επηρεάσει πολλούς τομείς, αυτό, όμως, δεν φαίνεται να αγγίζει μια από τις πιο προσοδοφόρες «βιομηχανίες»: αυτή του πληρωμένου έρωτα.

Χειροπέδες για τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής ετοιμάζει η κυβέρνηση


26/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 26 εμφανίσεις
Χειροπέδες για τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής ετοιμάζει η κυβέρνησης
Με τις έρευνες για την εγκληματική δράση των μελών της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται σε εξέλιξη και με τη Δικαιοσύνη να συνεργάζεται με την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο, είναι πλέον θέμα χρόνου να σκάσει η «βόμβα» και η ΕΛ.ΑΣ να περάσει χειροπέδες σε τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.