Ετικέτες

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Οι τελευταίες στιγμές του Έλληνα Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ, Δραγάση Παλαιολόγου…



Εικόνα
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
(Μια μυθιστορηματική αφήγηση που φωτίζει το πρόσωπο του τελευταίου μαρτυρικού Αυτοκράτορα της Ρωμανίας, βασισμένη σε ιστορικές αναφορές)
Φέτος συμπληρώνονται 561 χρόνια, από την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς. Το γεγονός ήταν τεράστιας σημασίας στην εποχή του. Ο απόηχος του, ακόμη και σήμερα, δεν έχει κοπάσει. Οι συνέπειες του ήταν τεράστιες για την ιστορική εξέλιξη των πραγμάτων στην Ευρώπη και στην Εγγύς Ανατολή. Για το Έθνος μας, ακόμη περισσότερο, σήμανε την κατάλυση της πολιτικής μας ανεξαρτησίας, αφού η Κωνσταντινούπολη, ήταν η χιλιόχρονη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας μας.

Οι Νέο-Ζαπατίστα: είκοσι χρόνια μετά.

zapat

Του Immanuel Wallestein
Την 1η Ιανουαρίου του 2014 ο Στρατός των Ζαπατίστα για την Εθνική Απελευθέρωση (Ejército Zapatista de Libéración Nacional, EZLN) γιόρτασε την εικοστή επέτειο από την εξέγερση στη Τσιάπας. Τον χρόνο αυτό προβαίνουν σε μία αυτοαξιολόγηση. Τον Απρίλιο, στην επίσημη έκδοση του EZLN,  Rebeldía Zapatista (Εξέγερση των Ζαπατίστα), ο Αντάρτης Υποδιοικητής Μοϊσές δημοσίευσε ένα αφιέρωμα για τον «πόλεμο ενάντια στη λησμονιά». Αναφέρει ότι σε μόλις δεκαεννιά χρόνια, ο αγώνας του EZLN«έχει καταστήσει υπό έλεγχο» το δαιμονικό σύστημα που έχει καταπιέσει τους αυτόχθονες λαούς για 520 χρόνια.
Ποιό είναι το κατόρθωμα του EZLN; Με ποια έννοια μπορεί να λεχθεί ότι είναι μία επιτυχία; Το EZLNέχει χλευαστεί όχι μόνο από την δεξιά ανά τον κόσμο, αλλά και από ορισμένα στοιχεία της αριστεράς ανά τον κόσμο με την κατηγορία ότι ήταν και είναι άσχετο με τον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον νεοφιλελευθερισμό. Τι έχουν πετύχει, ρωτούν οι επικριτές; Η πορεία τους υπήρξε κάτι περισσότερο από μία επίδειξη δημοσίων σχέσεων;
Αυτού του είδους η κριτική χάνει ολόκληρο το νόημα της εξέγερσης. Το πρώτο τους κατόρθωμα ήταν το ότι επέζησαν απέναντι σε έναν μεξικανικό στρατό που τους προκαλεί για είκοσι χρόνια με σκοπό να τους καταστρέψει. Έχουν συγκρατήσει επιτυχώς την κατάσταση όχι μόνο μέσω της στρατιωτικής ικανότητας του EZLN(η οποία δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του μεξικανικού στρατού), αλλά εξαιτίας της πολιτικής τους ισχύος –τόσο εσωτερικά με τους αυτόχθονους λαούς της Τσιάπας, όσο και εξωτερικά με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι αυτή η δύναμη που περιόρισε τις προσπάθειες του στρατού σε τίποτα περισσότερο από παρενόχληση (κάποιες φορές φονική) στις παρυφές των αυτόνομων κοινοτήτων.
Ποιο ήταν το πολυεπίπεδο μήνυμα του EZLN στην μεξικανική κυβέρνηση και στον κόσμο όταν ξεσηκώθηκαν την 1η Ιανουαρίου του 1994; Πρώτα απ’ όλα, διεκδικούσαν εκ νέου την αξιοπρέπεια των καταπιεσμένων αυτόχθονων λαών μέσω της ανανέωσης του αιτήματός τους να διοικηθούν οι δικές τους κοινότητες από τους ίδιους τους τούς λαούς, συλλογικά και δημοκρατικά. Δεύτερον, έλεγαν ότι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον στην κατάληψη της κρατικής εξουσίας στο Μεξικό, πράξη που θα σήμαινε, σύμφωνα με την δική τους οπτική, απλώς αλλαγή ενός συνόλου καταπιεστών με ένα άλλο. Αντ’ αυτού αξίωναν η μεξικανική κυβέρνηση να αναγνώριζε επίσημα και ειλικρινά την αυτονομία τους.
Τρίτον, το ELZNδιάλεξε αυτή την ημερομηνία (της εξέγερσης) καθώς σηματοδοτούσε την έναρξη της ισχύος της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA). Διαλέγοντας αυτήν την ημερομηνία επιβεβαίωναν την απόρριψη τους προς τον ιμπεριαλιστικό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μεξικό και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέταρτον, δήλωναν ότι, μακράν από το να είναι στενά επικεντρωμένοι στον αγώνα στην Τσιάπας, υποστήριζαν τους αγώνες όλων των καταπιεσμένων λαών και τάξεων ανά τον κόσμο. Το τόνισαν αυτό συγκαλώντας στην Τσιάπας αυτό που οι ίδιοι αποκαλούσαν «διαγαλαξιακές» συναντήσεις και αρνούμενοι να αποκλείσουν συμμετέχοντες με την αιτιολογία ότι άλλοι συμμετέχοντες δεν τους δέχονταν στη διαδικασία. Και πέμπτον, επιδίωξαν να προωθήσουν αυτές τις απόψεις σε άλλους καταπιεσμένους λαούς στο Μεξικό μέσα από το Εθνικό Κογκρέσο Ιθαγενών.
Η εξέγερση του EZLNήταν η αρχή της αντεπίθεσης της παγκόσμιας αριστεράς μπροστά στις σχετικά βραχύβιες επιτυχίες της παγκόσμιας δεξιάς μεταξύ της δεκαετίας του 1970 και του 1994. Ο συνδυασμός του οικονομικού και πολιτικού αντίκτυπου της Συναίνεσης της Ουάσινγκτον (WashingtonConsensus) και ο φαινομενικός θρίαμβος της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης επέτρεψε στην παγκόσμια δεξιά να περηφανεύεται για τη μόνιμη κυριαρχία του κοσμοσυστήματος. Αυτό που έκαναν οι Ζαπατίστα ήταν να υπενθυμίσουν σε αυτούς (και στην παγκόσμια αριστερά) ότι υπήρχε όντως εναλλακτική, αυτή ενός σχετικά δημοκρατικού και ισότιμου κόσμου.
Το EZLNτην 1η Ιανουαρίου του 1994 άνοιξε τον δρόμο για τις επιτυχημένες διαμαρτυρίες στο Σηάτλ το 1999 και στη συνέχεια αλλού, όπως επίσης και στην ίδρυση του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ (WSF) Στο Πόρτο Αλέγκρε το 2001. Η συνεχιζόμενη πάλη του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ και αυτού που τώρα αποκαλείται Παγκόσμιο Κίνημα Δικαιοσύνης κατέστη δυνατή από το EZLN.
Φυσικά, όπως μας υπενθυμίζει ο Αντάρτης Υποδιοικητής Μοϊσές, «δεν μπορεί να υπάρξει ανάπαυλα: πρέπει με μεγάλη δύναμη να προσφέρουμε τους εαυτούς μας στις προσπάθειές μας». Υποθέτω ότι αυτό είναι το έσχατο μήνυμα του EZLN. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπαυλα για κανέναν από εμάς που πιστεύει πως «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».
  Πηγή: Immanuel Wallestein Μετάφραση: Μαρία Γραμμένου
Σημείωση: Δημοσιεύουμε το άρθρο του Immanuel Wallerstein με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστα, στίς 24 Μαϊου 2014.
– See more at: http://afterhistory.blogspot.gr/2014/05/blog-post_24.html#sthash.AdtEp06D.dpuf
- See more at: http://afterhistory.blogspot.gr/2014/05/blog-post_24.html#sthash.AdtEp06D.dpuf

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΟΤΑΝ η δυτική Ουκρανία καλωσόριζε τον Χιτλερ.



Χάιλ Χιτλερ, γράφει το πανό με την Ουκρανική σημαία. Οι συνεργατες των ναζι ποτέ δεν έχασαν…
20140529-063532-23732575.jpg

Γερμανοι αδελφοί μας, η Ουκρανία σας καλωσορίζει…
20140529-063612-23772838.jpg

Έκθεση Αγγλικού ινστιτούτου τονίζει την σημασία ύπαρξης ισχυρής προστασίας συνόρων


29.05.2014

Το IISCA σε συνεργασία με ειδικούς άλλων χωρών σας παρουσιάζει την δημοσιευμένη έκθεση απο τον Αγγλικό οργανισμό "New England Complex Systems Institute", που παρουσιάζει την επαλήθευση της θεωρίας σχετικά με τις διαφοροποιήσεις των πληθυσμών βάση εθνικότητας, κουλτούρας και άλλων στοιχείων.

Και εγένετο η Ευρασιατική Ένωση







Πούτιν, Λουκασένκο και Ναζαρμπάγεφ υπέγραψαν την Συνθήκη για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, μεταξύ αρχικά της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.

Αρχικός στόχος ήταν και η είσοδος της Ουκρανίας, κάτι που φυσικά εκτροχιάστηκε με το ξέσπασμα της κρίσης στο Κίεβο. Και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες επέλεξαν να μείνουν εκτός, ενώ η Αρμενία και το Κιργιστάν εξετάζουν την ένταξή τους.

Η Ένωση «πατάει» πάνω στην ήδη υπάρχουσα τελωνειακή ένωση των τριών χωρών και στοχεύει, με ενισχυμένο συντονισμό, στη δημιουργία ενός ενιαίου οικονομικού χώρου. Μετά την αναμενόμενη κύρωσή της από τα Κοινοβούλια των τριών χωρών, θα αρχίσει να τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Έκκληση της UNICEF για ενίσχυση των πληγέντων σε Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη



Έκκληση προς όλους να συμβάλουν στην προσπάθεια ενίσχυσης των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες στη Σερβία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που άφησαν πίσω τους πάνω από 33 νεκρούς, απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι πληγέντες υπολογίζονται σε 1,2 εκατομμύρια, μεταξύ των οποίων 210.000 παιδιά.


Οι πρώτες παρεμβάσεις της UNICEF επικεντρώνονται στην παροχή ειδικών πακέτων υγιεινής για οικογένειες, στην εξασφάλιση καθαρού νερού, στην εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά που βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας και στην παροχή παιχνιδιών και βιβλίων για την ψυχαγωγία τους.

Δωρεές γίνονται στο τηλέφωνο 801 500 12345 ή στο www.unicef.gr


Στους τραπεζικούς λογαριασμούς:
Εθνική Τράπεζα: 169/480021-48
Τράπεζα Πειραιώς: 5049-045921-741
Alpha Bank: 115 00 2002 022472
Eurobank: 0026-0102-14-0100540998

Η Μαφία θέλει τώρα τίμιο παιχνίδι


Οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να σκέπτεται να προτείνει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και απλή αναλογική για τις εκλογές –τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια το πρώτο κόμμα- προκαλούν αηδία για τους κυβερνώντες. Περισσότερη αηδία.

Η κυβέρνηση Σαμαρά εκμεταλλεύτηκε το μπόνους των 50 εδρών για να περάσει απίστευτα μέτρα, κυβέρνησε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διέλυσε το Σύνταγμα, και τώρα ο Βενιζέλος –που βλέπει την φυλακή να πλησιάζει- προτείνει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.
Ας πάρει η κυβέρνηση πίσω όλα αυτά τα νομοσχέδια που πέρασε, κυβερνώντας με το μπόνους των 50 εδρών, ας παραιτηθεί –αφού κυβερνάει μόνο και μόνο εξαιτίας του μπόνους των 50 εδρών- και αμέσως μετά να καταργηθεί το μπόνους και να ισχύσει η απλή αναλογική.Η στάση του Βενιζέλου –που είναι στην κυβέρνηση- για την απλή αναλογική, μου φέρνει στο μυαλό το εξής:
Είναι σαν να παίζεις μπάλα με κάποιον, να σου βάζει τρικλοποδιές, να σε χτυπάει, να σε μαχαιρώνει, να σε πυροβολεί, και ξαφνικά –αφού βέβαια σου έχει βάλει είκοσι γκολ και εσύ είσαι ετοιμοθάνατος- να σου λέει «από δω και πέρα θα παίξουμε τίμια».
Κι αν πας να ψελλίσεις κάτι, σου λέει «εσύ δεν έλεγες τόσα χρόνια πως πρέπει να παίξουμε τίμια;».Αυτά παθαίνεις, όταν κάνεις κυβέρνηση τον υπόκοσμο.
Αυτά παθαίνεις, όταν κάνεις κυβέρνηση την Μαφία.
by pitsirikos.net

Το Kέντρο δεν κρατιέται και πολύ καλά


kapitalismΤου Immanuel Wallerstein
Η λίστα των χωρών με συνεχείς και διαρκώς επιδεινούμενες  εμφύλιες συρράξεις μεγαλώνει. Λίγο καιρό πριν τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης έδιναν έμφαση στη Συρία. Τώρα δίνουν έμφαση στην Ουκρανία. Θα δώσουν αύριο στην Ταϊλάνδη; Ποιος ξέρει; Η ποικιλία των αιτιολογήσεων των συγκρούσεων και το πάθος με το οποίο αυτές προωθούνται είναι πολύ εντυπωσιακό.
Το δικό μας σύγχρονο κοσμοσύστημα υποτίθεται ότι επιτρέπει στις Κατεστημένες ελίτ που κρατούν τα ηνία της εξουσίας να διαβουλεύονται μεταξύ τους και να καταλήγουν σε έναν «συμβιβασμό» τον οποίο μπορούν να εγγυηθούν. Φυσιολογικά αυτές οι ελίτ τοποθετούν τον εαυτό τους σε δύο βασικά στρατόπεδα – κέντρο/δεξιά και κέντρο/αριστερά. Υπάρχουν όντως διαφορές μεταξύ τους, αλλά το αποτέλεσμα αυτών των «συμβιβασμών» είναι το γεγονός ότι το μέγεθος της αλλαγής διαχρονικά είναι ελάχιστο.

Η άλωση της Πόλης κατά τον Γεννάδιο Σχολάριο

Η άλωση της Πόλης κατά τον Γεννάδιο Σχολάριο

 
 
 
 
 
 
 
Rate This

Η άλωση της Πόλης κατά τον Γεννάδιο Σχολάριο
Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης
Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΔΙΟ ΣΧΟΛΑΡΙΟ
1. Ο διπλός κίνδυνος· Τούρκοι και Φράγκοι 
Η παρουσίαση των θέσεων του πατριάρχου Γενναδίου Σχολαρίου για την άλωση της Πόλης από τους Τούρκους το 1453 έχει μέγιστο ιστορικό, εθνικό και πνευματικό ενδιαφέρον, για πολλούς και σημαντικούς λόγους. Εν πρώτοις διότι η ζωή του συνεκτυλίσσεται μαζί με τις τελευταίες δραματικές δεκαετίες της βασιλεύουσας και τις πρώτες της άδοξης δουλείας και υποταγής της στον βάρβαρο και αλλόθρησκο κα­τακτητή. Και το σημαντικότερο, διότι δεν είναι απλός θεατής των δρω­μένων, ένας από τους πολλούς που απλώς υφίστανται παθητικά τις τροπές των καιρών και των χρόνων, αλλά ένας από τους ολίγους που ενεργητικά έλαβαν μέρος και συνδιαμόρφωσαν τις ιστορικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες πορεύθηκε η Ρωμιοσύνη κατά τα κρίσιμα έτη πριν από την άλωση και μετά από αυτήν. Κατηύθυνε ο ίδιος και προσδιό­ρισε σε μεγάλο βαθμό τις τύχες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. 
Η αποφασιστική μάλιστα αυτή συμμετοχή του στην χάραξη της ιστορικής πορείας του Γένους, με την οποία ακύρωσε τα καταστροφικά σχέδια άλλων ισχυρών δυνάμεων, προκάλεσε, όπως συμβαίνει συνήθως, την ισχυρή τους αντίδραση, η οποία, εν όσω ζούσε ακόμη, εκδηλώθηκε ως προσπάθεια δυσφημήσεως και απομονώσεως, μετά δε τον θάνατό του ως προσπάθεια κακοποιήσεως και συγχύσεως των ιστορικών πληρο­φοριών, που έφθασε μέχρι και την νόθευση των συγγραμμάτων του, ώστε να πληγεί η υστεροφημία του και να παύσει να αποτελεί αξιόπι­στο μάρτυρα και εκφραστή της ιστορικής συνειδήσεως της Ρωμιοσύνης. 

From Brunei to Boko Haram: Merely Deflection

Χέλμουτ Σμιτ: Προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

 
 
 
 
 
 
2 Votes

ΣΜΙΤ

σημ.Αμετανόητου: Το βιβλίο του Χέλμουτ Σμιτ “Η Αυτοδυναμία της Ευρώπης”,εκδόσεις Παπαζήση 2003 είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό για να μην πώ εξαιρετικό.Εχετε το υπόψιν σας…Νομίζω πλέον, ότι ο γηραιός αυτός πολιτικός έχει πολύ πιό φρέσκια ματιά από κάτι Ευρωμαϊντανούς…τα πράγματα νομίζω κι εγώ, ότι είναι σκούρα.

Διαγωνισμός καφρίλας…

Διαγωνισμός καφρίλας

 

Της Κρυσταλίας Πατούλη

[…] Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας και πλέον πανευρωπαϊκά: Διαγωνισμός καφρίλας. Οι τόσα χρόνια επιχειρηματίες κάφροι της πολιτικής υποχρεούνται σήμερα να τα βάλουν με τους νεοεμφανιζόμενους – επανεμφανιζόμενους… […]

Δεν έχουμε σπουδάσει κάποιοι από εμάς το επιχειρείν στην απόλυτη καφρίλα. Αλλά στην πολιτική σκηνή της χώρας το έργο στο δια ταύτα εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια κυρίως ως προς το ποιός θα γίνει πιο κάφρος από τον άλλον.
Ψηφίζοντας συνεχώς στη βουλή νόμους που να ευνοούν όλο και πιο εύκολα την πολιτική αυθαιρεσία, για την ακρίβεια να ευνοούν τους πολιτικούς και τους πελάτες τους, φτάσαμε να ψάχνουμε τα δισεκατομμύρια στην Ελβετία, και τα χρέη στις τράπεζες, το κράτος και τους εταίρους.

Ομπάμα: Θα ηγούμαστε διεθνώς, αλλά θα βομβαρδίζουμε λιγότερο

Απαντώντας στις επικρίσεις που θέλουν τις ΗΠΑ να είναι πολύ προσεκτικές στα διεθνή ζητήματα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ηγούνται στην παγκόσμια σκηνή, αλλά ζήτησε αυτοσυγκράτηση
Είπε ότι οι ΗΠΑ είναι «απαραίτητο» έθνος, ακόμα και μετά από «μακρά περίοδο πολέμου», αλλά κάλεσε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση πριν η χώρα σπεύσει να μπλεχτεί σε νέες στρατιωτικές περιπέτειες.
Οι επικρίσεις για την στάση του Λευκού Οίκου απέναντι στις διεθνείς συγκρούσεις προκαλεί εκνευρισμό στην κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία υποστηρίζει ότι οι προσπάθειές της να κρατηθούν οι ΗΠΑ έξω από νέες πολεμικές συγκρούσεις αντηχεί τις απόψεις του αμερικανικού λαού.
Ξεδιπλώνοντας την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, μιλώντας στη διάρκεια της αποφοίτησης αξιωματικών από τη Στρατιωτική Ακαδημία, ο Μπ.Ομπάμα είπε: «Θα πρόδιδα το καθήκον μου απέναντί σας, και τη χώρα που αγαπάμε, εάν σας έστελνα στον κίνδυνο απλά και μόνο επειδή είδα κάπου στον κόσμο ένα πρόβλημα που χρειαζόταν να λυθεί ή εάν ανησυχούσα για τους επικριτές που θεωρούν ότι η στρατιωτική παρέμβαση είναι ο μοναδικός τρόπος να αποφύγει η Αμερική να φανεί αδύναμη».

Η επανασύνδεση μιας σχέσης!




Αν ένα ζευγάρι αντιμετωπίσει δυσκολίες και φτάσει στο χωρισμό, δεν χάθηκαν όλα.
Η επανασύνδεση σχέσης είναι δυνατή αρκεί να το επιθυμούν κι οι δύο, να είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν ότι τους χώρισε στο παρελθόν, να συγχωρήσουν και να ξεχάσουν, να κάνουν ένα ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό τους και να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι.

15 σημάδια που δείχνουν ότι πρόκειται για αληθινή αγάπη...



Μέσα στο χάος της πόλης τον ή την βρήκατε και μοιάζει να είναι ο ένας και μοναδικός που θα σας κάνει ευτυχισμένους.
Είναι όμως; Η αμφιβολία, μαζί με την ελπίδα, αργεί να πεθάνει, και μας αφήνει να αναρωτιόμαστε αν κάναμε τη σωστή επιλογή και επενδύσαμε όλο το συναισθηματικό μας κόσμο και χρόνο σε εκείνον/εκείνη.
Για να διευκολυνθείτεδιαβάστε παρακάτω τα σημάδια και χρησιμοποιήστε τα σαν οδηγό για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή.
Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, το γνωρίζετε ήδη αυτό.

Τοξικές ερωτικές σχέσεις: Πώς να τις αναγνωρίσεις και να τις αποφύγεις



Όλες σχέσεις μπορούν να ειδωθούν ως ανταλλαγή ενέργειας. Κάποιες μας γεμίζουν ενθουσιασμό και θετικότητα ενώ κάποιες άλλες αφαιρούν τη δύναμη μας και μας απομυζούν.

Οι θετικές, ιδανικές σχέσεις , εκπληρώνουν τη βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για οικειότητα, αγάπη και στοργή. Μέσα από αυτές νιώθουμε γεμάτοι, ισορροπημένοι κι ευτυχισμένοι. Συχνά νιώθουμε ότι μια ουσιαστική σχέση μας βοηθά να εξελίξουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο κι ότι μέσα από αυτή ολοκληρωνόμαστε ως άνθρωποι.

Σε αντιδιαστολή με αυτές τις θετικές σχέσεις, καμμιά φορά δημιουργούμε και άλλες που μας παγιδεύουν και μπλοκάρουν την έκφραση της αγάπης στη ζωή μας. Ίσως διαλέγουμε κάποιον που δε μας αγαπά ή που δε μας σέβεται ή κάποιον που παρόλες τις προσπάθειες μας, μας κάνει να αισθανόμαστε ανεπαρκείς και ανάξιοι αγάπης.

Προβληματική σχέση – 7 σημάδια!



Έχετε προβλήματα στη σχέση σας; 
Όλοι μας θα απαντήσουμε θετικά στην ερώτηση αυτή, γιατί δεν υπάρχει σχέση χωρίς τα προβλήματα της, μικρά ή μεγάλα. 
Όμως δεν είναι κάθε σχέση προβληματική και όλα τα προβλήματα δεν είναι το ίδιο σημαντικά.

Το τέλμα μιας κακής σχέσης μπορεί να σε κάνει να χάνεις τα ουσιώδη πράγματα και να γίνεις μια δυστυχισμένη ύπαρξη. 
 Αν αναρωτιέσαι αν αξίζει να υπομένεις κι άλλο, τότε θα σε βοηθήσει αν αναγνωρίσεις έγκαιρα τα σημάδια μιας προβληματικής σχέσης.
Όσο πιο πολλά από τα παρακάτω σημάδια διαπιστώσεις, τόσο περισσότερο πρέπει να σκεφτείς μήπως χρειάζεται να αναθεωρήσεις την παραμονή σου στην τωρινή ή σε μελλοντικές σχέσεις σου.

«Συγγνώμη για ό,τι κάναμε για να ευνοήσουμε τον διχασμό Καθολικών και Ορθοδόξων»



Πάπας Φραγκίσκος: Το Άγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να επουλώσουμε τα τραύματα που προκαλέσαμε στα αδέλφια μας

Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων συγκεντρωμένων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο πάπας Φραγκίσκος, στη σημερινή, καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά το πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε στους Αγίους Τόπους

Ο κατάλογος της μαύρης εργασίας



Η ανασφάλιστη εργασία συνεχίζει να προκαλεί αιμορραγία στα ασφαλιστικά Ταμεία παρά τους ελέγχους και τα πρόστιμα που επιβάλλονται.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση δειγματοληπτικών ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και της Ειδικής Υπηρεσίες Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ) τουλάχιστον 40 κλάδοι επιμένουν να έχουν στην εργασία τους ανασφάλιστους υπαλλήλους.

Απως αναφέρει και το capital οι κλάδοι που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας είναι οι παρακάτω: