Ετικέτες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Το Ιράν εκτόξευσε νέο δορυφόρο και αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες του


ΚΥΡΙΑΚΉ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012


Το Ιράν εκτόξευσε νέο δορυφόρο και αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες του



Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται για μια ισραηλινή επίθεση εναντίον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν το επόμενο καλοκαίρι  -ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λέων Πανέτα ανέφερε τον Απρίλιο-  το Ιράν έβαλε σε χαμηλή τροχιά (250-370 χλμ.), στις 3 Φεβρουαρίου, έναν δορυφόρο παρατήρησης 50kg ονομαζόμενο Navid.




Αυτός ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε από πύραυλο Safir, το οποίο μοιάζει με βαλλιστικό πύραυλο Σαμπάμπ-3 στον οποίον προστέθηκε ένας επιπλέον όροφος. Σύμφωνα με τον ιρανικό Οργανισμό Διαστήματος, η διάρκεια ζωής του δορυφόρου πρέπει θα είναι ενάμιση χρόνο. Η αποστολή του είναι να πάρει φωτογραφίες της γης.

Ειρήσθω Εκτελεσθέντες Αγνοούμενοι και Τουρκία




ΚΥΡΙΑΚΉ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012


Ειρήσθω Εκτελεσθέντες Αγνοούμενοι και Τουρκία

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ Χριστίδης 69 ετών απ’ την Κυθρέα. Άμαχος, αδήλωτος αιχμάλωτος από 15η Αυγούστου 1974. Εκτελέστηκε εν ψυχρώ, σε μίαν από τις διατεταγμένες επιχειρήσεις εξόντωσης αιχμαλώτων Ελλήνων από τον τουρκικό στρατό εισβολής και τους Τουρκοκύπριους «μουτζαχίντ» τής διοικούμενης ανέκαθεν από αξιωματικούς τού Γραφείου Ειδικού Πολέμου, του τουρκικού Γεν. Επιτελείου, τρομοκρατικής ΤΜΤ, με επικεφαλής τής πολιτικής της πτέρυγας τον αρχιδολοφόνο Ραούφ Ντενκτάς. Τα μαρτυρικά οστά τού Χριστίδη βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο πολλών άλλων εκτελεσθέντων, σε σπηλιά κοντά σε τουρκοχώρι. Στα οστά του κρανίου, σύνηθες «σήμα κατατεθέν», οι τρύπες των «χαριστικών βολών». Ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA και κηδεύτηκαν χθες στην προσφυγιά.

Η αποστομωτική αλήθεια για το Δίστομο!


ΥΡΙΑΚΉ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Η αποστομωτική αλήθεια για το Δίστομο!

Η χθεσινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τις σφαγές των Γερμανών στο μαρτυρικό Δίστομο έρχεται να επιβεβαιώσει ορισμένες τραγικές αλήθειες που όλοι φοβόμαστε αλλά δεν επιθυμούσαμε να παραδεχθούμε.


Δεν έχουμε στόμα

Οι ψήφοι υπέρ της Γερμανίας ήταν 12-3, 14-1, 14-1 και 14-1 φανερώνουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πια στόμα στη διεθνή κοινότητα. Στόμα που όταν μιλάει το σέβονται και το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν είναι απλά υπέρ της Ναζιστικής -γιατί κακά τα ψέμματα αυτή δικάστηκε- Γερμανίας αλλά ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ υπέρ της Γερμανίας. Τέτοιο αποτέλεσμα 12-3, 14-1, 14-1, 14-1 μας θυμίζουν περισσότερο αγώνα βόλεϋ κάποιας υπερομάδας με πρόσφατα συσταθέν αθλητικό σωματείο.
Ακόμη κι ο Χισάσι Οουάντα παρά τις σφαγές των αθώων χωριανών διέκρινε το δίκιο της Γερμανίας. Προς πληροφόρησή σας ο Χισάσι Οουάντα είναι ο δικαστής (τρόπος του λέγειν) του Δ.Δ. της Χάγης και όχι ο νέος σέντερ φορ που αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννενα τον Ιανουάριο κι έχει βγάλει μάτια στις πρώτες του εμφανίσεις.

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Ο πράκτορας Τζον Κυριάκου


ΚΥΡΙΑΚΉ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Ο πράκτορας Τζον Κυριάκου

Του Μιχάλη Ιγνατίου,mignatiou@aol.com

Φωτογραφία
Για πολλούς λόγους, οι άνθρωποι τρέφουμε μία αντιπάθεια για τη CΙΑκαι γενικά τις μυστικές υπηρεσίες όλων των χωρών. Ο βασικός λόγος είναι ότι ενώ τα μέλη των υπηρεσιών αυτών υποτίθεται ότι «μάχονται» για να προστατεύουν τους πολίτες από τους εξωτερικούς και τους «εσωτερικούς» εχθρούς, στην πραγματικότητα δρουν σε καθεστώς παρανομίας, αφού δεν υπολογίζουν ούτε τις δημοκρατικές διαδικασίες, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία συχνά -σχεδόν μόνιμαπαραβιάζουν για να φέρουν σε πέρας τις «εθνικές» αποστολές τους.