Ετικέτες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

America's "Mini Air Force": Long-range drones directed against China



ΤΡΊΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

America's "Mini Air Force": Long-range drones directed against China

By Michael Richardson
undefined
-At present, jet fighters and bombers on U.S. carriers must take off within 800 km of their target, leaving the carriers within range of land-based missiles and combat aircraft. However, the new generation of sea-based drones bring developed by the U.S. could operate as far as 2,500 km from the carrier, putting the ships out of range.

-In fact the U.S. is now training more pilots to operate drones than to fly conventional fighters and bombers. Most of these pilots will work from bases in the continental U.S., often half a world away from the places where their planes are active.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε ότι είχε βαπτιστεί στα κρυφά επί Στάλιν



ΣΆΒΒΑΤΟ, 7 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε ότι είχε βαπτιστεί στα κρυφά επί Στάλιν


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν παρέστη σήμερα στην λειτουργία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε εκκλησία στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, όπου -όπως είπε ο ίδιος--βαπτίστηκε στα κρυφά τη σοβιετική εποχή. Τόσο ο Πούτιν όσο και ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ παρακολούθησαν την λειτουργία των Χριστουγέννων, που, σύμφωνα με το παλαιό, Ιουλιανό ημερολόγιο που ακολουθεί η Ρωσία, τελείται τη νύχτα της 6ης Ιανουαρίου και στις 7 Ιανουαρίου που είναι αργία.

Σέρβοι, συγχωρέστε με!


ΚΥΡΙΑΚΉ, 8 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Σέρβοι, συγχωρέστε με!

Συνέντευξη με τον Κριστιάν Καρς, πρώην αξιωματικό της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο
undefined
Η αλήθεια για τα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο, ή, όπως λένε οι Σέρβοι, της επαρχίας του Κοσσόβου και Μετόχια, σπάνια αποκαλύπτεται στο ευρύτερο κοινό στη Δύση. Ένας από τους λίγους που έχει δεσμευτεί να λέει την αλήθεια για τα δεινά των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου είναι ο Κριστιάν Καρς, νορβηγός στη καταγωγή. Επιστροφή στην ιστορία του:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Η ΓΡΑΜΜΙΚΗ Α


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Η ΓΡΑΜΜΙΚΗ Α

Αναρτήθηκε από τον/την Βισάλτης στο Ιανουαρίου 10, 2012
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ
Πολιτιστικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας είναι η ανάγνωση της Γραμμικής Γραφής Α από τον Ηρακλειώτη ερευνητή Μηνά Τσικριτζή. Μελέτη η οποία κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τίτλο: «Γραμμική Α. Συμβολή στην κατανόηση μιας αιγαιακής γραφής».
Το βιβλίο που προλογίζεται από την επίκουρο καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κατερίνα Κόπακα, αναμένεται να προκαλέσει έντονους και γόνιμους προβληματισμούς στη διεθνή επιστημονική κοινότητα αλλά και στους μη ειδικούς, αφού σύμφωνα με την τεκμηριωμένη άποψη του μελετητή, η Γραμμική Γραφή Α είναι ελληνική γραφή, η οποία -όπως είναι φυσικό- μετατοπίζει ιστορικά τη χρήση της ελληνικής γραφής στην περίοδο (1750 π.Χ. – 1450 π.Χ.).
Σύμφωνα με την άποψη του κ. Τσικριτσή, η Γραμμική Γραφή Α αποτελεί μία από τις «αρχαιότερες συλλαβικές γραφές της ανθρωπότητας και -μαζί με τα κρητικά ιερογλυφικά- την πιο παλιά γραφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού». Παράλληλα, η Γραμμική Β είναι προϊόν εξέλιξης της Γραμμικής Α.

Ο Μέγας Αλέξανδρος στη Φιγκαρό



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 6 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Ο Μέγας Αλέξανδρος στη Φιγκαρό

Le Figaro, ένθετο
Το Βασίλειο - το Έπος – Ο Μύθος
Ο Αλέξανδρος δεν γεννήθηκε στο πουθενά. 
Ψάχνουμε μάταια για τον τάφο του, ξέρουμε όμως πού γεννήθηκε: στην Πέλλα, στο παλάτι του πατέρα του βασιλιά Φιλίππου της Μακεδονίας το 356 π.Χ.
Ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας, και το τονίζουμε, αυτό το γεγονός δεν αφορά την μικρή ιστορία η μια μάταιη περιέργεια σχετικά με το τυχαίο της γέννησης. 
Υπογραμμίζει ένα βασικό στοιχείο του έπους του. 
Με το καθεστώς του –την μοναρχία- τη θέση του, την έκταση του, την ευημερία του, την δημογραφία του, το Βόρειο Βασίλειο ήταν προδιατιθέμενο περισσότερο από κάθε άλλο κρατίδιο του κόσμου των πόλεων, να πραγματοποιήσει γύρω του την ελληνική ενότητα και να παρέχει στο εαυτό του τα μέσα για τις κατακτήσεις.