Ετικέτες

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κικέρων… «Εάν οι θεοί µιλούν, τότε σίγουρα χρησιµοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.»




ciceroengrav
Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Ο επιφανέστερος άνδρας της αρχαίας Ρώµης, 106-43 π.Χ.)
«Εάν οι θεοί µιλούν, τότε σίγουρα χρησιµοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.»  

Μάρκος Τύλλιος Κικέρωνας

Υπόθεση εφοπλιστή Πάλλη: Ποιός είναι και πως συνδέεται με το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής

- Ένα όπλο σε κομμάτια και ένα αυτοκίνητο βρέθηκαν στα κοντέινερ στον Πειραιά

- Ο άνθρωπος που "έκαψε" τον εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη και τον συνδέει με τη Χρυσή Αυγή

- Η πορεία του Αναστάσιου Πάλλη και η σχέση του με τον Βίκτωρα Ρέστη

- Γιατί λείπει ένα εξάρτημα από κάθε όπλο

Ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην υπαξιωματικός πενταετούς υποχρέωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, ήρθε το 2007 πολύ κοντά με έναν πολύ ισχυρό τότε άνδρα, τον Βίκτωρα Ρέστη.

Υπήρξε και οικονομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου του Αγ. Όρους διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ.

Κάποια στιγμή ασχολείται με τη Ναυτιλία και δημιουργεί το Ίδρυμα Πολιτιστικής Ανάδειξης Λαμπρών Ιστορικών Συλλογών Π.Α.Λ.Ι.Σ., το οποίο -όπως είχε πει- δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Κάπου εδώ στην ιστορία, μπαίνει ο βρετανός απόστρατος Pringle Stacey ο οποίος με δυο έγγραφες αναφορές προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο κινητοποιεί τις αρχές και φτάνουμε στο απόγευμα της Τρίτης 15/10/2013 όταν η ΕΛΑΣ εισβάλλει στην έπαυλη του καταζητούμενου πλεον Αναστάσιου Πάλλη.

Με τις δύο αυτές επιστολές του ο Βρετανός τέως συνεργάτης του Πάλλη ενημέρωνε τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ ότι στο σπίτι του εφοπλιστή στη Βούλα υπήρχε κρυμμένος οπλισμός, που δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας της Αστυνομίας για την υπόθεση. Πράγματι, κλιμάκιο της υπηρεσίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα έρευνα στην πολυτελή κατοικία του Πάλλη και το διαμέρισμα της μητέρας του στο Π. Φάληρο.

Όπως ανακοινώθηκε, στο εσωτερικό των δύο σπιτιών βρέθηκαν 21 πυροβόλα για τα οποία είχε εκδοθεί άδεια κυνηγετικών όπλων! Επίσης, βρέθηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων, δέκα διόπτρες και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης - taser.

Πρόσφατα, ο Pringle Stacey είχε καταθέσει έγγραφο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας η υπόθεση Πάλλη να συσχετιστεί με την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.

Είχε συγκεκριμένα υποστηρίξει ότι διέθετε στοιχεία (σ.σ. τα οποία έχει ήδη καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ) σύμφωνα με τα οποία σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο Πάλλης είχε ο ίδιος διαπιστώσει ότι υπήρχαν 4.000 ενεργά - λειτουργικά όπλα, τα οποία άφηνε υπονοούμενα ότι ενδέχεται να έχουν καταλήξει στα χέρια μελών της Χ.Α.. 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Πάλλη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ανάμειξή του στην υπόθεση του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη καθώς και για την υπόθεση αρπαγής του Stacey στο «Ελ Βενιζέλος» από άνδρες του Α. Πάλλη.

Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανετέθη στην Αντιτρομοκρατική. «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων και των ερευνών που διενεργούνται για τον ανακάλυψη κρυμμένου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετιστεί η κατάθεσή μου με τα ευρήματα των ερευνών» ανέφερε στην επιστολή του ο Stacey.

Τι βρέθηκε στα κοντέϊνερ

Σήμερα, οι έρευνες εστιάστηκαν σε δυο κοντέϊνερ που βρίσκονταν στον Πειραιά. Εκεί, βρέθηκε πολεμικό σιδερένιο αντικείμενο σε κομμάτια, που έχει περισσότερο τη μορφή αντίκας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αντιαρματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού πρακτορείου, τα συγκεκριμένα κομμάτια του πολεμικού αντικειμένου δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί για τι πρόκειται.

Πάντως, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είναι άγνωστο αν το συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάπου.

Επίσης, σε ένα δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκε ένα αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία.

Τα δύο κοντέινερ ελέγχονται από τις αρχές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί από που ξεκίνησαν πριν έρθουν στον Πειραιά.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τα όπλα που βρίσκονται σε χώρους ιδιοκτησίας του εφοπλιστή, λείπει σχεδόν πάντα ένα εξάρτημα. Αυτό τα κάνει μη λειτουργικά....

Τι βρέθηκε στο σπίτι

Ήδη από χθες σε έρευνες σε σπίτια του φυγόδικου Αναστάσιου Πάλληπου πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκε σημαντικός αριθμός όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος στα δυο σπίτια του εφοπλιστή σχετίζεται με την υπόθεση της αναζήτησης του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής και έγινε κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στην οποία προΐσταται η Παναγιώτα Φάκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην έπαυλη του Αν. Πάλλη, επί της οδού Θεσσαλίας στη Βούλα, βρέθηκαν επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, αλλά αυτά δεν εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι αστυνομικοί έκαναν παράλληλη έρευνα σε οικία στο Παλαιό Φάληρο, όπου βρέθηκε όπλο ίδιου τύπου.

Επίσης εντοπίστηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων (πεταλούδες - στιλέτα - κυνηγετικά) αλλά και 13 ακόμα πυροβόλα όπλα για τα οποία ο εφοπλιστής έχει μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Στη συλλογή όπλων του φυγόδικου υπήρχαν και 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων λέιζερ και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).
Πηγή :  newsit.gr

Tο θεώρημα της Μη Πληρότητας


Kurt_Godel
Το 1906 γεννιέται στην Τσεχία ένα αγόρι με υψηλότατο βαθμό νοημοσύνης, ο Κουρτ Γκέντελ (Kurt Godel) που θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους μαθηματικούς, ή ο σημαντικότερος για πολλούς καθώς το περιοδικό Time τον ανέδειξε ως την κορυφαία μαθηματική προσωπικότητα του 20ου αιώνα. Έγινε διάσημος με το θεώρημα περί μη πληρότητας που ήρθε να αναταράξει τα μέχρι τότε συμβατικά και αξιωματικά μαθηματικά.

Ο Δάσκαλος μου ο Γληνός (Κώστας Βάρναλης)




Ο Δημήτρης Γληνός με τον Κώστα Βάρναλη και
τον Νίκο Καστρινό (συντάκτη του Ριζοσπάστη).

  Τον Αύγουστο του 1882, γεννιέται στη Σμύρνη ο κομμουνιστής δάσκαλος Δημήτρης Γληνός. Μεταφέρουμε στο διαδίκτυο ένα κείμενο του Κώστα Βάρναλη, που δημοσιεύτηκε το 1946.
Ο ποιητής αναφέρεται στη γνωριμία του με το Γληνό, περιγράφει το δυνάμωμα της σχέσης τους στο πέρασμα του χρόνου, και δίνει  στους νεότερους, που είτε άκουσαν για το Γληνό, είτε διάβασαν κάτι από το έργο του χωρίς να γνωρίζουν γι’ αυτόν, τη δυνατότητα για μια γερή πρώτη γνωριμία με τον σπουδαίο παιδαγωγό και διανοητή, μέσα από ένα λιτό πορτραίτο, γραμμένο με σεβασμό και αγάπη, γεμάτο ουσία. 

Τα λάθη στις σχέσεις που οδηγούν στον χωρισμό


Αν τα αποφύγετε θα μπορέσετε να διατηρήσετε την προσωπική σας ηρεμία αλλά και τη διάρκεια στη σχέση σας.

Ο Παναγιωτόπουλος για τον Χουρμουζιάδη


16/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 40 εμφανίσεις

Ο Παναγιωτόπουλος για τον Χουρμουζιάδη


Την ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Γιώργου Χουρμουζιάδη, έκανε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος:

«Αφοσιωμένος ερευνητής της Ελληνικής αρχαιολογίας, ακάματος πανεπιστημιακός δάσκαλος, ο Γιώργος Χουρμουζιάδης υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Μία από εκείνες τις σοβαρές και συνάμα ενθουσιώδεις φυσιογνωμίες της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, στις οποίες οφείλουμε την προστασία και την ανάδειξη της κληρονομιάς μας και επομένως, μέσα από αυτή, της ταυτότητάς μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ – «Η BMW έχει τη Μέρκελ στο τσεπάκι της»


«Η BMW έχει τη Μέρκελ στο τσεπάκι της»Δριμεία κριτική τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από περιβαλλοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ έλαβαν χορηγία ύψους 690.000 ευρώ από τη BMW για να μπλοκάρει απόφαση της ΕΕ, με την οποία περιορίζεται η εκπομπή καυσαερίων των αυτοκινήτων από το 2020.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό κοινοβούλιο, η οικογένεια Quandt/Klatten που κατέχει το 47,6% της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηαχνίας προσέφεραν χορηγία 30.000 ευρώ έκαστος στο κόμμα της Καγκελαρίου στις 9 Οκτωβρίου 2013.
Οπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το LobbyControl, άσκησε δριμεία κριτική στο κόμμα της Μέρκελ για τη χορηγία. «Οι μεγαλύτερες δωρεές στην εκλογική χρονιά ήλθαν λιγότερο από ένα μήνα μετά τις εκλογές. Αυτό εγείρει το ερώτημα αν η Quandt/Klatten διατήρησε την υποστήριή της εκτός της προεκλογικής εκστρατείας», τόνισε η κριστίνα Ντέκβιρτ, μέλος της οργάνωσης.

Η σύλληψη της ιδέας του ηλιοκεντρικού συστήματος από τον Αρίσταρχο τον Σάμιο


Κύκλοι μέσα στους κύκλους
Οι πολύ μακρινοί μας πρόγονοι μελετούσαν λεπτομερώς τον ουρανό, είτε για να προβλέπουν τις μεταβολές του καιρού, είτε για να έχουν συγκεκριμένη εικόνα για την πάροδο του χρόνου, ή για να μετρούν αποστάσεις. Κάθε μέρα παρατηρούσαν τις θέσεις του Ήλιου στον ουρανό και κάθε νύχτα την παρέλαση των άστρων μέχρι το επόμενο ξύπνημα του ήλιου.
 Το έδαφος που πατούσαν ήταν στέρεο και σταθερό, επομένως ήταν φυσικό να υποθέσουν ότι αυτό που κινείται είναι τα ουράνια σώματα ως προς την ακίνητη Γη, και όχι το αντίθετο. Συνεπώς, οι πρώτοι παρατηρητές του ουρανού ανέπτυξαν μια θεώρηση του κόσμου στην οποία η Γη ήταν μια ακίνητη σφαίρα στο κέντρο ενός σύμπαντος που περιφερόταν γύρω της.

Κνωσσός – Το παλάτι του Μίνωα (μέρος δεύτερο)



ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

Οι πρώτες ανασκαφές στο χώρο της Κνωσού άρχισαν το 1878 από τον Ηρακλειώτη έμπορο Μίνω Καλοκαιρινό, λάτρη των αρχαιοτήτων. Τότε ανασκάφηκε τμήμα της δυτικής πτέρυγας και ήρθαν στο φως αρκετά σκεύη της εποχής και πολλά σημαντικά μικροαντικείμενα.

Αργότερα, ανασκαφές έκαναν ο Αμερικανός πρόξενος W.J. Stillman, ο ανασκαφέας των Μυκηνών και της Τροίας, Γερμανός H. Schliemann με τον συνεργάτη του W. Dörpfeld, ο Γάλλος αρχαιολόγος M. Joubin και ο Άγγλος αρχαιολόγος Sir Arthur Evans, διευθυντής του Ashmolean Museum της Οξφόρδης.

Σαν σήμερα εκτελέσθηκε η διάσημη κατάσκοπος Μάτα Χάρι


Μάτα Χάρι: Μυστικός Πράκτωρ Η21

Ο θρύλος της πιο διάσημης γυναίκας στην ιστορία της κατασκοπείας

“Θα ήταν δειλό εκ μέρους μου και επομένως κατακριτέο το να αρνηθώ πράξεις που έχω κάνει”
Το όνομά της συνδέθηκε παγκοσμίως με την κατασκοπεία. Ωστόσο, το παιδί που γεννιέται στις 7 Αυγούστου 1876 στο Λεβάρτεν της Ολλανδίας ακούει στο όνομα Μαργαρίτα Γερτρούδη Τσέλε (Margarete Gertrud Zelle). Με σκούρη επιδερμίδα, αισθησιακά χείλη και μεγάλα μαύρα μάτια, η Μαργαρίτα δε θύμιζε σε τίποτα Ευρωπαία. Κόρη ενός ευκατάστατου Ολλανδού και μιας Χαβανέζας, φοίτησε στα καλύτερα σχολεία ακόμα και μετά τη χρεοκοπία του πατέρα της και το διαζύγιο των γονιών της.
undefinedΗ μοιραία φύση της θα φάνει πολύ νωρίς, στα 15 της χρόνια, και τη χρονιά που σπουδάζει νηπιαγωγός. Η ερωτική της σχέση με το διευθυντή της σχολής θα έρθει στο φως με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει τη θέση του και η ίδια να εκδιωχθεί από τη σχολή. Από όλες της βιογραφίες της έχει καταστεί σαφές ότι η Μαργαρίτα είχε ιδιαίτερη προτίμηση στους ένστολους. Στα 18 της χρόνια απαντά σε μία αγγελία γάμου ενός αξιωματικού και ένα χρόνο αργότερα παντρεύονται και αποκτούν δύο παιδιά. Ο βίαιος χαρακτήρας όμως του συζύγου της και η ροπή του στο τζόγο και το ποτό οδηγούν το γάμο στη διάλυση.