Ετικέτες

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η Ελλάδα του 21ου Αιώνα ως Γερμανικό Προτεκτοράτο στην άκρη της Ευρώπης

Ο τίτλος του κειμένου συνοψίζει την απεικόνιση της ελληνικής πραγματικότητας και τις προοπτικές της χώρας στη διάρκεια του αιώνα από ομογενή στις ΗΠΑ . Αυτό που το καθιστά  ιδιαίτερα ενδιαφέρον  για το κοινό στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι αποκαλύπτει την εικόνα που σήμερα προσλαμβάνουν για την παλαιά πατρίδα τους οι καταξιωμένοι γόνοι της στο εξωτερικό.
 Παρουσιάζει έτσι χαρακτηριστικά της πραγματικότητας, των οποίων η ωμή σαφήνεια συγκαλύπτεται εδώ στην Ελλάδα από τον εθισμό της ρουτίνας, τον μιθριδατισμό του πληθυσμού και την πλύση εγκεφάλων, με γλωσσικά απορρυπαντικά. Επενεργεί έτσι σαν εγχείρηση καταρράκτη.
Γράφτηκε από ομογενή της Καλιφόρνιας , με δίπλωμα PhD στα Οικονομικά και απευθύνεται στον Όμιλο Ομογενών Καθηγητών Πανεπιστημίων  και διπλωματούχων PhD στις ΗΠΑ. Και αυτό αποτελεί πρόσθετο τίτλο ενδιαφέροντος, δοθέντος πως πρόκειται για τους  ομογενείς ανώτερης μόρφωσης και επομένως διαμορφωτές κοινής γνώμης.
Ιδού σε σχεδόν πλήρη μετάφραση πως φαίνεται εκεί η Ελλάδα:
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού 5-11-15

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-40 (ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΜΑΡΟΚΟ ),( Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Σοκ στη Ρωσία, διαψεύδει το Κάιρο: Ισχυρή η εκδοχή για βόμβα, λένε Ουάσιγκτον-Λονδίνο
Russian people light candles to the memory of victims of the Russian MetroJet Airbus A321 accident in Sinai, Egypt, near The Cathedral of Christ the Saviour in Moscow, Russia. EPA, SERGEI ILNITSKY
Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συντριβή ενός Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρείας Metrojet στην Αίγυπτο εξετάζεται το ενδεχόμενο η καταστροφή να προκλήθηκε από ένα αντικείμενο που βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος, δήλωσε χθες το βράδι μια πηγή στη ρωσική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η πληροφορία προκάλεσε σοκ στη Μόσχα, καθώς μπορεί να επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι των Ρώσων, ότι οι τζιχαντιστές κατάφεραν να τους κτυπήσουν.
«Υπάρχουν δύο εκδοχές που βρίσκονται τώρα υπό εξέταση: να υπήρχε κάτι τοποθετημένο μέσα (στο αεροσκάφος) ή να υπήρξε τεχνική βλάβη. Το αεροσκάφος δεν μπορεί έτσι απλά να ανατινάχθηκε στον αέρα—κάτι πρέπει να συνέβη. Το πλήγμα από πύραυλο μοιάζει απίθανο, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο», ανέφερε η πηγή αυτή.

Aριστοφάνης εναντίον Σωκράτη – Μια παρεξηγημένη επίθεση


sokratis

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης

«Αριστοφάνης: Λόγια, λόγια, λόγια! Σας βαρέθηκα πια εσάς τους φιλοσόφους

Σωκράτης: Καλύτερα τα λόγια απ’ τα φούμαρα που πουλάτε εσείς οι κωμωδιογράφοι»

Αποστολίδης & Ακοκαλίδης, Νεφέλες (σε κόμικ)

Σαν συντηρητικός που ήταν, ο Αριστοφάνης έβλεπε με κακό μάτι την εισβολή των πνευματικών ανθρώπων από τις ελληνικές αποικίες που ακολούθησε την ναυτική συμμαχία υπό την ηγεμονία της Αθήνας. Το ανανεωτικό κίνημα των καλλιτεχνών, ποιητών και σοφιστών* που απειλούσε τις παραδοσιακές αθηναϊκές αξίες βρήκε τόσους αντιπάλους όσοι ήταν και οι θιασώτες του. Ο Σωκράτης βρέθηκε κάπου ενδιάμεσα, αφού στα έργα του Ξενοφώντα και του Πλάτωνα τον βλέπουμε να εναντιώνεται στους σοφιστές, αλλά και να αμφισβητεί τις αρετές των συμπολιτών του, εισάγοντας νέες, αντιδιαισθητικές, αξίες (τα λεγόμενα σωκρατικά παράδοξα). Στα μάτια όμως του μέσου Αθηναίου η διαφορά μεταξύ του Σωκράτη και των σοφιστών δεν πρέπει να ήταν καθόλου προφανής, με τον Αριστοφάνη να δυσκολεύεται πραγματικά να διακρίνει τη διδασκαλία του από την ανήθικη σοφιστική.

Bilal Bosnic: Ιδού οι «μαχητές της ελευθερίας» που κατέσφαξαν τους Σέρβους στην Βοσνία

Bilal Bosnic: Ιδού οι «μαχητές της ελευθερίας» που κατέσφαξαν τους Σέρβους στην Βοσνία

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 5, 2015

bilal bosnicΟ εικονιζόμενος Βόσνιος μουφτής, Bilal Bosnic, ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα της σφαγής των Σέρβων της Βοσνίας. Μαζί με τον Μπιν Λάντεν φυσικά. Ήταν τα κτήνη που η δύση της Κλίντον και του Σόρος παρουσίαζαν ως «μαχητές της ελευθερίας».

Γεννημένος στην Βοσνία, μεγάλωσε στην Γερμανία όπου και στρατολογήθηκε από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες για να αναβιώσει τον εφιάλτη των βοσνιακών SS που κατέσφαξαν Σέρβους, Εβραίους και τσιγγάνους στον Β’ ΠΠ. Άρχισε λοιπόν την φρικτή του δράση στην Βοσνία, όχι βέβαια ως SS αλλά ως…«μαχητής της ελευθερίας». Πρωτεργάτης στην σφαγή Σέρβικων οικογενειών στην ευρύτερη περιοχή της Σεμπρένιτσα όπου οι ισλαμοφασίστες σφαγείς παρουσιάστηκαν αργότερα ως «θύματα».

Μάθε παιδί μου γράμματα: Στην μνήμη του μεγάλου Κώστα Τσάκωνα



Η ΤΑΙΝΙΑ… Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Έξι χρόνια στο δημοτικό.
Έξι χρόνια στο γυμνάσιο, δώδεκα.
Έξι χρόνια στο πολυτεχνείο, δεκαοχτώ. Έξι χρόνια στο εξωτερικό, εικοσιτέσσερα.
Και έξι χρόνια μέχρι που να πάω σχολείο, τριάντα. Μέχρι τα τριανταέξι που είμαι, ακόμα άλλα έξι χρόνια. Πού πήγανε; Τι γίνανε έξι χρόνια;
Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Τετάρτης ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας. Ο 72χρονος κωμικός, πέντε χρόνια μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια, πάλευε με τον καρκίνο.

Η ιστορία της Monopoly



Οι αδελφοί Πάρκερ από τη Μ. Βρετανία ήταν οι πρώτοι που κυκλοφόρησαν ευρέως τη Monopoly στην παγκόσμια αγορά. Η πρώτη εμφάνισή της στα ράφια των καταστημάτων έγινε στις 5 Νοεμβρίου του 1935. Ωστόσο, η ιστορία της είναι πολύ παλιότερη.
Σχεδιάστηκε από την αμερικανίδα οικονομολόγο Λάιζι Μάτζι, η οποία έλαβε και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1904. Η αρχική ονομασία του ήταν «Το παιχνίδι του σπιτονοικοκύρη» και στόχος του να αποδείξει με απλό τρόπο πώς τα μισθώματα πλουτίζουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων και κάνουν φτωχότερους τους ενοικιαστές.
Αν και διασκεδαστικό, σ' αυτή την αρχική του μορφή το παιχνίδι δεν βγήκε στην παραγωγή πριν από το 1910 στις ΗΠΑ, ενώ στη Βρετανία κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα. Παράλληλα, διάφορες αυτοσχέδιες εκδοχές του άρχισαν να διαδίδονται και με το πέρασμα των χρόνων οι κανόνες άλλαξαν. Το παιχνίδι μετονομάστηκε σε «Monopoly Δημοπρασιών» και οι ονομασίες δρόμων και πάρκων προσαρμόστηκαν ανάλογα με την περιοχή όπου παιζόταν.

Η Πατρίδα μου


Μπέντριχ ΣμέταναΜπέντριχ Σμέτανα

Κύκλος έξι συμφωνικών ποιημάτων του τσέχου συνθέτη Μπέντριχ Σμέτανα (1824-1884), ένα μουσικό έργο - ύμνος στην ιστορία, τη φύση και τους θρύλους της Βοημίας (σημερινής Τσεχίας). Ο πρωτότυπος τίτλος του στα τσεχικά είναι Má Vlast.
Το έργο γράφτηκε μεταξύ 1874 και 1879, σε μία περίοδο που ο συνθέτης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία του προκάλεσαν έναν έντονο παρατεταμένο ακουστικό πόνο και τελικά την πλήρη κώφωση. Στην ολοκληρωμένη του μορφή το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 5 Νοεμβρίου 1882 στην Πράγα.
Η Πατρίδα μου αποτελείται από έξι μέρη:

Αριστοτέλης – Αυτά είναι τα 12 χαρακτηριστικά του ιδανικού ανθρώπου!


image

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός «ιδανικού ανθρώπου» ή Υπεράνθρωπου κατά τον Αριστοτέλη;

«Όμως ο ιδανικός άνθρωπος κατά τον Αριστοτέλη -ο μεγαλόψυχος— δεν είναι ένας απλός μεταφυσικός φιλόσοφος.

Δεν εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο για ασήμαντους λόγους… αφού ελάχιστα είναι τα πράγματα που θεωρεί πολύτιμα. Όμως θα διακιν­δυνεύσει για έναν σημαντικό σκοπό, και θα είναι έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή του, αφού πιστεύει ότι δεν αξίζει τον κόπο να προστατεύει κανείς τη ζωή του με οποιοδήποτε τίμημα.

Του αρέσει να ευεργετεί, αλλά ντρέπεται να τον ευεργετούν, γιατί το πρώτο είναι ένδειξη ανωτερότητας και το δεύτερο κατωτερότητας…

Δεν ανταγωνίζεται τους άλλους για τα κοινά αντικείμενα της φιλοδοξίας, ούτε πηγαίνει εκεί όπου άλλοι κατέχουν την πρώτη θέση…

Πρέπει να εκδηλώνει ανοιχτά και την αγάπη και το μίσος, αφού η απόκρυψη δείχνει δειλία…

Δεν μπορεί να αφήσει τη ζωή του να στρέφεται γύρω από κάποιον άλλο, εκτός αν είναι ένας φίλος, γιατί μια τέτοια συμπεριφορά θα ήταν δουλική…

Σπάνια θαυμάζει κάτι, αφού τίποτα δεν είναι σπουδαίο γι’ αυτόν…

Ούτε είναι μνησίκακος, γιατί δεν είναι ένδειξη μεγαλόψυχου ανθρώπου το να θυμάται τις αδικίες που έχει υποστεί αλλά το να τις παραβλέπει…

Δεν μιλά για τους ανθρώπους, ούτε για τον εαυτό του ούτε για τους άλλους, γιατί δεν επιθυμεί ούτε να επαινούν αυτόν ούτε να ψέγουν τους άλλους. Και ο ίδιος ούτε επαινεί ούτε κακολογεί, ούτε καν τους εχθρούς του, παρά μόνο αν προσβληθεί…

Για αναπόφευκτα ή ασήμαντα ζητήματα δεν διαμαρτύρεται ούτε ζητά βοήθεια, αφού μόνο όποιος τα θεωρεί σοβαρά θα φερόταν έτσι…

Η κίνησή του είναι αργή, η φωνή του βαριά και τα λόγια του μετρημένα. Γιατί δεν βιάζεται αυτός που ελάχιστα ζητήματα θεωρεί σοβαρά, ούτε εξάπτεται εκείνος που τίποτα δεν θεωρεί σπουδαίο. Γιατί στη βιασύνη και στην έξαψη οφείλεται η στριγκή φωνή και η βιασύνη…

Υπομένει κάθε είδους ατυχίες με αξιοπρέπεια, και κάνει πάντα ό,τι καλύτερο μπορεί ανάλογα με τις συνθήκες, όπως ο ικανός στρατηγός χρησιμοποιεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις δυνάμεις που έχει στη διάθεσή του…

Είναι ο καλύτερος φίλος του εαυτού του, και του αρέσει η απομόνωση, ενώ ο άνθρωπος χωρίς αρετή ή ικανότητες είναι ο χειρότερος φίλος του εαυτού του και φοβάται τη μοναξιά.

Αυτός, λοιπόν, είναι ο Υπεράνθρωπος του Αριστοτέλη «

Απόσπασμα από το βιβλίο του Will Durant «H περιπέτεια της φιλοσοφίας» .

Στέλλα Κακογιάννη-Σουλιώτη 1920 – 2012

Στέλλα Κακογιάννη-Σουλιώτη

Κύπρια νομικός και πολιτικός, με πολλές πρωτιές στο ενεργητικό της. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα δικηγόρος της Κύπρου, η πρώτη γυναίκα Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας και η πρώτη και μοναδική γυναίκα Γενική Εισαγγελέας της χώρας.
Η Στέλλα Κακογιάννη γεννήθηκε το 1920 στη Λεμεσό. Ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά του δικηγόρου σερ Παναγιώτη Κακογιάννη και αδελφή του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, του διαπρεπούς δικηγόρου Γώγου Κακογιάννη και της Γιαννούλας Κακογιάννη, Προέδρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.

Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας
 
Με αυτή την ονομασία (Gunpowder Plot στα αγγλικά) έμεινε στην ιστορία η απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά της Αγγλίας Ιάκωβου Α’ από μία ομάδα φανατικών Καθολικών στις 5 Νοεμβρίου του 1605 στο Λονδίνο.
Η άνοδος στο θρόνο του σκληροπυρηνικού προτεστάντη βασιλιά Ιάκωβου Α’ το 1603 ανησύχησε τους Καθολικούς της Αγγλίας. Τον επόμενο χρόνο ένας δυναμικός Καθολικός, ο Ρόμπερτ Κέιτσμπι, διαπιστώνοντας ότι οι Καθολικοί κινδυνεύουν να γίνουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, άρχισε να επεξεργάζεται ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ανατροπή του βασιλιά. Θα ανατίναζε τη Βουλή των Λόρδων, την ώρα που ο βασιλιάς θα απηύθυνε χαιρετισμό προς το σώμα. Στη συνέχεια θα προκαλούσε λαϊκή εξέγερση και θα ανέβαζε στο θρόνο την 9χρονη κόρη του Ιάκωβου, Ελισάβετ, που ήταν Καθολική.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 5 Νοεμβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1605
Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας. Οι καθολικοί προσπαθούν να ανατινάξουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Το σχέδιο αποκαλύπτεται και ο αρχηγός τους, Γκάι Φοκς, απαγχονίζεται.
1815
Η Αγγλία και η Ρωσία υπογράφουν στο Παρίσι ειδική συνθήκη, σύμφωνα με την οποία τα Επτάνησα τίθενται υπό την προστασία της Αγγλίας με την ονομασία Ηνωμέναι Πολιτείαι των Ιονίων Νήσων.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-39 (ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Forbes: Ο Πούτιν ο ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου

πουτινΤίποτα δεν επηρεάζει την δύναμη του Πούτιν  όπως αποδεικνύεται αφού  σύμφωνα με το Forbes είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Στη λίστα του Forbes για το 2015 ο Ρώσος πρόεδρος κατακτά την κορυφή, ακολουθούμενος από την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγγέλα Μέρκελ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα… διολίσθησε στην τρίτη θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζινπινγκ.

Το μαχαίρι που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας


μαΧΑΙΡΙΤο μαχαίρι με το οποίο ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς αφαίρεσε την Ζωή του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Κερατσίνι, βγήκε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Η φωτογραφία του μαχαιριού που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», παρουσιάστηκε από την πολιτική αγωγή στον αστυνομικό που το συνέλλεξε από τον τόπο του εγκλήματος, με τον τελευταίο να το αναγνωρίζει και να το επιβεβαιώνει ως το όπλο του εγκλήματος.