Ετικέτες

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

"ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

  

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αδίστακτος ιμπεριαλιστής ή απλώς ρεαλιστής;
Αν είναι αλήθεια, δεν κινδυνεύει μόνο η Ουκρανία, αλλά πολλά κράτη στην ανατολική Ευρώπη. Αν είναι ψέματα δείχνει απλώς πόσο πολύ φοβούνται στο Κίεβο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, και πόσο απεγνωσμένα θέλουν βοήθεια από την Δύση.
Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται, λοιπόν, να απείλησε πως θα μπορούσε να στείλει στρατό στοΚίεβο, και σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες του πρώην ανατολικού μπλοκ, «εντός δύο ημερών». Υποτίθεται μάλιστα ότι ανέφερε ονομαστικά την Ρίγα, το Βίλνιους και το Ταλίνστην Βαλτική, την Βαρσοβία στην Πολωνία και το Βουκουρέστι στη Ρουμανία, χώρες που είναι βεβαίως μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Δύο εφημερίδες, η γερμανική Suddeutsche Zeitung και η ιταλική La Repubblica, επικαλέστηκαν απόρρητο έγγραφο της ΕΕ που δείχνει ότι ο Πούτιν τα είπε αυτά στον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος τα μετέφερε στην συνέχεια στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε.

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ



Αλέξανδρου Κόντου
 Εισαγωγή
Το φορολογικό σύστημα συμβάλλει τα μέγιστα στη λειτουργία του κράτους. Κάθε φορολόγηση προϋποθέτει μια κάποια κοινωνική δομή. Μπορούμε να πούμε πως η φορολόγηση οφείλει την καταγωγή της στην προσπάθεια να συσσωρεύσουμε και να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για τη ζωή· αυτή η συσσώρευση δεν είναι μια ιδιότητα που χαρακτηρίζει αποκλειστικά τον άνθρωπο και την κοινωνία του.

ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ…

 

nestle-subsidiaries
Γράφει ο ‘Ιουλιανός
Το αστικό πολιτικό προσωπικό, οργανικοί διανοούμενοι, και δημοσιογραφικές αποφύσεις, συμφωνούν πως η δημοκρατία και οι νόμοι τους είναι ταυτόσημοι όροι με την πίστη τους στην «ελεύθερη» επιχειρηματικότητα. Διότι ο επενδυτής χρειάζεται μια χώρα όπου «δεν θα τον περιμένουν ορδές συντεχνιών για να του αρπάζουν λίγα λίγα επειδή οι νόμοι προϋποθέτουν ότι ακόμη και για να βήξεις χρειάζεται πιστοποιητικό, δηλαδή ένα σφραγισμένο χαρτί, που στην πραγματικότητα δεν πιστοποιεί τίποτε, παρά μόνο ότι έδωσες τον οβολό σου σε ένα μέλος της συντεχνίας.» γράφει ο ταλαντούχος γραφιάς, τεχνίτης της εξαπάτησης του πλησίον, Πάσχος Μανδραβέλης στην «Καθημερινή».
Ταυτόχρονα εμφανίζονται και υπερασπιστές του δικαιώματος της εργασίας έστω και με δουλικούς μισθούς και κανόνες, και μεταχειρίζονται τον μισθό του εργάτη ως όπλο εκβιασμού απειλώντας τον με ανεργία. «Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με την συμφωνία και των δυο πλευρών αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι» λένε.