Ετικέτες

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 22 Απριλίου


 Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 105 Γεγονότα, 36 Γεννήσεις και 23 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να .   Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε!
μ. Χ.
1912

Η «Πράβδα», το επίσημο όργανο του ΚΚΣΕ, αρχίζει να εκδίδεται στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρίγκαν, οι εξωγήινοι και ο έκπληκτος Γκορμπατσόφ



Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και Ρόναλντ Ρίγκαν στη διάσκεψη της Γενεύης
Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και Ρόναλντ Ρίγκαν στη διάσκεψη της Γενεύης

Τη βοήθεια του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ πιθανή «εισβολή εξωγήινων» είχε ζητήσει ο Ρόναλντ Ρίγκαν, όπως υποστηρίζει ο αμερικανός συγγραφέας Ντέιβιντ Κλαρκ στο βιβλίο του «Πώς τα UFΟ κατέκτησαν τον κόσμο».
Η έκκληση έγινε στην πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών στην ειρηνευτική διάσκεψη της Γενεύης, το 1985, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν δημοσιοποιήθηκε, αφού οι σύμβουλοι του αμερικανού πρώην προέδρου φρόντισαν να διαγράψουν τη σχετική δήλωση από τα πρακτικά.

Οι ΗΠΑ οργάνωσαν το πραξικόπημα της απριλιανής χούντας


 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Κοντεύει πια μισός αιώνας. Παιδί τότε ακόμη, θυμάμαι τον τρόμο που μας είχε καταλάβει όταν από τα χαράματα της 21ης Απριλίου 1967, ο ραδιοφωνικός σταθμός των Ενόπλων Δυνάμεων άρχισε να μεταδίδει τη φρικτή ανακοίνωση: «Λόγω της δημιουργηθείσης εκρύθμου καταστάσεως, από του μεσονυκτίου ο στρατός ανέλαβε την διακυβέρνησιν της χώρας»! Το πραξικόπημα είχε γίνει, λοιπόν. Χωρίς να κατορθώσει να διαφύγει ούτε ένας, ολόκληρη η πολιτική ηγεσία της χώρας είχε συλληφθεί με καταπληκτική ευκολία. Ακόμη και η ΕΔΑ διασύρθηκε. Κατά τραγική ειρωνεία η «Αυγή» δημοσίευε τρία προγραμματισμένα άρθρα υπό τον τίτλο «Γιατί δεν πρόκειται να γίνει δικτατορία»!!! Είχαν δημοσιευθεί ήδη τα δύο πρώτα, αλλά το τρίτο έμεινε στο τυπογραφείο τη νύχτα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών... Στο βιβλίο του «Η δημοκρατία στο απόσπασμα», ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μασάει τα λόγια του για τη φύση του πραξικοπηματικού καθεστώτος και τη σχέση του με τις ΗΠΑ και την αμερικανική πολιτική: «Οι υπεύθυνοι για την αμερικανική πολιτική στην Ελλάδα αποφάσισαν πως η Ελλάδα θα μπορούσε να περισωθεί για το ΝΑΤΟ μόνο με δικτατορία» γράφει ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ χωρίς περιστροφές και συνεχίζει: «Αφού απέτυχε ο Τάλμποτ (σ.σ. πρόκειται για τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα εκείνη την εποχή) να μαγειρέψει πολιτική λύση, είχε έλθει η ώρα να πάρει στα χέρια του τα πράγματα ο κλάδος Σχεδίων και Επιχειρήσεων της CIA...

That Time The United States Were Thinking Of Buying Iceland

That Time The United States Were Thinking Of Buying Iceland

Photos by
Sigfús Eymundsson (via Almenna bókafélagið)

Published April 20, 2015
“The population of Iceland is about 70,000, but in view of its pasture and arable lands, its valuable mines, its splendid fisheries, and its unsurpassed hydraulic power, it could, when fully developed, sustain a population exceeding 1,000,000. It has been greatly neglected by Denmark. The Icelanders complain of this, and look forward with hope to association with the United States.”

Horseback Archery School To Open in Iceland

Words by
Published April 20, 2015
A world-famous horseback archer and teacher is set to open Iceland’s first horseback archery school in the Ölfus municipality next fall, according toVísir.
Pettra Engeländer recently visited Iceland and held a short but highly successful course on horseback archery in collaboration with the Icelandic Archery Centre. The Icelandic horse impressed her so much that she has decided to come back and open a school.