Ετικέτες

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Salafist Movements Threaten World Cultural Heritage




A traditional mud structure stands in the Malian city of Timbuktu May 15, 2012. (photo by REUTERS)

Η επικίνδυνη προεκλογική ζαριά του Νετανιάχου




Πάνω σε τεντωμένο σκοινί φαίνεται να βαδίζει ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος ελπίζει πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας θα ενισχύσουν το προφίλ του και θα του δώσουν παραπάνω ψήφους ενόψει των πρόωρων εκλογών της 22ας Ιανουαρίου στο Ισραήλ.

Όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» σε ανταπόκρισή της από τη Βηρυτό, «όταν ο ισραηλινός πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση απηύθυνε μήνυμα στη Χαμάς, βρισκόταν στο «στοιχείο» του: αυτό του εντυπωσιασμού».

Μας σέρνουν σε ένα εκρηκτικό δίπολο



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Νοεμβρίου 17, 2012
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης , Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Αν πριν μερικά χρόνια έλεγε κανείς πως μπορεί η Ελλάδα να ξαναγυρίσει στην εποχή του 1945, με τον αιματηρό εμφύλιο, θα τον περνούσαν για φαντασιόπληκτο και το λιγότερο, θα του έλεγαν πως είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Άλλωστε σήμερα δεν υπάρχουν ούτε κομμουνιστικά στρατόπεδα, ούτε φασιστικές δικτατορίες.
Σήμερα όμως το ενδεχόμενο αυτό προβάλει εφιαλτικό, καθώς όλες οι πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια με μια ηγεσία την οποία το λιγότερο που θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς είναι ανίκανη ηγεσία παίζοντας τον ρόλο του νεκροθάφτη της
ελληνικής κοινωνίας, μας ρίχνουν στην φωτιά της εσωτερικής σύγκρουσης που θα κάψει ότι θα έχει απομείνει.
Μια τριάδα ανικάνων και τυφλωμένων, (σκόπιμα;), πολιτικών που είναι εκτός πραγματικότητας, ή όπως υποστηρίζουν κάποιοι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, τροφοδοτεί μια επικίνδυνη πόλωση. Η τριάδα αυτή ενισχύει την άνοδο από την μια του Σύριζα, που προβάλει σαν το κύριο αντιμνημονιακό κόμμα αλλά με ιδέες νεοταξικές, (και φιλοαμερικανικές;), και από την άλλη της Χρυσής Αυγής, που προβάλλει σαν ο μοναδικός προστάτης της ελληνικής καταπιεσμένης κοινωνίας, αλλά με ολοκληρωτικές μεθόδους και εμφυλιοπολεμικές προσδοκίες.
Η επικείμενη κατάρρευση της «Τριάδας της Τρόικας» θα έρθει είτε θέλουμε είτε όχι. Αυτό θα γίνει γιατί στηρίζουν την ύπαρξη τους σε ένα γρανιτένιο αδιέξοδο, καθώς αν εφάρμοσαν αυτά που ψήφισαν, θα είναι σαν να λένε στους Έλληνες, …πεθάνετε για να ζήσετε μέσα στο ευρώ. Η εξέλιξη αυτή θα φέρει εκρηκτικές καταστάσεις που ίσως ούτε την εποχή της μικρασιατικής καταστροφής δεν θα θυμίζουν.
Άραγε το έχουμε αυτό αντιληφθεί;
Άραγε έχουμε κατανοήσει που μας οδηγούν και που μας σέρνουν όλοι αυτοί οι «σωτήρες» μας;
Η εξαφάνιση όλων των πολιτικών φορέων που κυριάρχησαν στην μεταπολίτευση αφού πρόδωσαν ότι πρέσβευαν, αφού κατάκλεψαν και καταλήστευσαν το κράτος και στο τέλος συσσώρευσαν ερείπια, θα φέρει ένα καινούργιο πολωτικό πολιτικό πεδίο. Εκεί πλέον θα κυριαρχούν μόνο οι ακραίες ομάδες οι οποίες ή θα πρεσβεύουν αναχρονιστικές ιδέες ή θα εμφορούνται από εμφυλιοπολεμικό καταστροφικό μένος. Τότε είναι σίγουρο πως θα παραδώσουμε μόνοι μας τα κλειδιά της χώρας μας στους νεοοθωμανούς και στους στρατοκρατίες της άλλης πλευράς του Αιγαίου, που καιροφυλακτούν, (και μην έχετε αυταπάτες γι αυτό), να αρπάξουν την εθνική μας κυριαρχία.
Βρισκόμαστε στο παραπέντε, όχι της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, αυτός έχει ήδη διαλυθεί, αλλά της ανάφλεξης που θα μας κάνει Λίβανο ή Συρία και τότε θα είναι πολύ αργά. Αν δεν ξεσηκωθούμε να διώξουμε όλους αυτούς τους υπαίτιους που θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, αν δεν ενωθούμε μπρος στον επικείμενο αφανισμό μας, μακριά από τις ακραίες αιματηρές σειρήνες, τότε δεν θα υπάρχει ούτε έθνος, ούτε εκκλησία, (η οποία λάμπει δια της αδιαφορίας της στην επερχομένη καταστροφή, αλήθεια, μήπως οι πνευματικοί μας πατέρες θεωρούν πως με ένα πιάτο φαΐ ξεμπέρδεψαν από τις ευθύνες τους;), ούτε τίποτα που θα θυμίζει πως εδώ κάποτε ζούσαν Έλληνες, χριστιανοί ορθόδοξοι, κληρονόμοι του μοναδικού στην παγκόσμια ιστορία πολιτισμού.

Επιχείρηση Pillar of Defense



Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης* 

Όταν για πρώτη φορά Παλαιστινιακές ρουκέτες  φθάνουν την Ιερουσαλήμ, αλλά και το Τελ Αβίβ, τότε η κατάσταση είναι κρίσιμη, είναι επικίνδυνη, θα πρέπει να περιμένουμε άμεση και σκληρή αντίδραση των Ισραηλινών Ενόπλων δυνάμεων. Και δεν μιλάμε για αεροπορικούς βομβαρδισμούς, ούτε για πυρά πυροβολικού, αλλά για χερσαίες επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας και φυσικά εισβολή στην Γάζα. Έτσι μετά τις απαισιόδοξες   εκτιμήσεις προ ολίγων ημερών, για προετοιμασία του Ισραήλ για ανάληψη δράσης κατά  των εξτρεμιστικών οργανώσεων  της Γάζας, που υλοποιήθηκε με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, με την επιχείρηση ‘Pillar of Defense’, τώρα η επιχείρηση αυτή φαίνεται να είναι έτοιμη να  περάσει στο δεύτερο στάδιο των επιχειρήσεων, δηλαδή στην διεξαγωγή χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό την εξουδετέρωση των ακραίων φονταμενταλιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων, που με την ανοχή και παρότρυνση της Χαμάς, που ελέγχει την Γάζα, εξαπολύει σε καθημερινή βάση ρουκέτες κατά περιοχών, πόλεων και χωριών στο νότιο Ισραήλ. 


33 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (φανερά) έβγαλαν αυτοί που γνώριζαν το σχέδιο Παπανδρέου από το 2009.



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 17, 2012
20121117-192853.jpgΠροσθέστε σε αυτά και τα κλεψιμέικα της συμμορίας (που γνώριζε το σχέδιο του χρηματιστηρίου επί) Σημίτη, τα 65 δις δηλαδή και θα καταλάβετε ποιοί έκλεψαν την χώρα και που πήγαν τα λεφτά.
Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι βαλίτσες με μετρητα που κατατέθηκαν απ’ ευθείας στην Ελβετία, καθώς τω καιρώ εκείνω, ιδιωτική εταιρεία μίσθωσης αεροσκαφών που ανήκει σε Καραμανλοφάγο επιχειρηματία, έκανε χρυσές δουλειές με την διαδρομή Αθήνα – Ζυριχη.
Κατά τα άλλα, ακόμα ισχύει το ελεεινό “τραπεζικό απόρρητο” για την δικαιοσύνη. Οχι όμως και για τους επιτελείς της ΤτΕ, αλλά και της ΓΓΠΣ που γνωρίζουν κάθε κίνηση.
Γι’ αυτό βλέπετε ότι ορισμένοι υψηλόβαθμοι είναι ακλονητοι στην θέση τους παρά το ότι ο Παπανδρέου έχει φύγει.
Διαβάστε από την Ναυτεμπορική:

ΟΧΙ, ΑΥΤΑ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..


Αναδιμοσίευση ( για λόγους αρχής)
Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με αγωγή στη Google ζητά να αφαιρεθεί από το blog JUNGLE-Report -αλλά και από κάθε άλλο blog που το αναπαρήγαγε- το άρθρο «Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη». Επίσης ζητάνα καταδικαστεί η google για κάθε μέρα μη συμμορφώσεώς της στη λογοκρισία το ποσό των 50.000 ευρώ και επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ για ηθική βλάβη κ.λ.π.
 γιατί θίχτηκε η τιμή της οικογένειάς του.

Οι bloggers αντιστεκόμαστε αναδημοσιεύοντας το άρθρο (παρακαλώ αν συμφωνείτε ακολουθήστε αναδημοσιεύοντας έστω και για λίγα λεπτά).

Ιδού το επίμαχο που ήδη η Google αφαίρεσε (δείτε εδώ):

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΟΛΟΚΥΝΘΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


ΤΡΊΤΗ, 6 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012


Λέγεται ότι «την Ιστορία τη γράφουν οι νικητές». Στην Ελλάδα, λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε η ταξική πάλη και οι αγώνες του επαναστατικού κινήματος, αυτό τους έχει πέσει κομματάκι δύσκολο. 

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Εντούτοις οι «νικητές» ποτέ δεν παραιτούνται από την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας. Ειδικά σε εποχές όπως η σημερινή, που το σύστημά τους «μπάζει», επιδίδονται στη διαστροφή της αλήθειας με όρους ασύστολης προπαγάνδας. 

Αν, μάλιστα, στην προπαγάνδα τους προστεθεί και η αγραμματοσύνη των «παπαγάλων» που βάζουν μπροστά για να επιτευχθεί η αποκολοκύθωνση της Ιστορίας, τότε εκείνο που προκύπτει είναι εκτρωματικά γελοίο. Εσχάτως, λοιπόν, έχουν ανοίξει το κεφάλαιο «σχέδιο Μάρσαλ». 
Οπου το σχέδιο Μάρσαλ ήταν κάτι το... καλόν, «έσωσε» τότε την Ελλάδα, και τώρα που η Ελλάδα είναι πάλι σε δύσκολη θέση «ευχής έργον» θα ήταν να είχαμε ξανά ένα «νέο σχέδιο Μάρσαλ»... 


Για να μη μακρηγορούμε: 
Το σχέδιο Μάρσαλ πράγματι ήταν «καλό». Οχι, όμως για την Ελλάδα του ελληνικού λαού. Ηταν «καλό» για τους απόντες από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και τους συνεργάτες των Γερμανών, που καθόλου δεν είχαν στο μυαλό τους τη βελτίωση των συνθηκών ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων παρά μόνο την αποκατάστασή τους στην εξουσία. 
Το σχέδιο Μάρσαλ ήταν «καλό» ως αντεπαναστατικό σχέδιο του ιμπεριαλισμού για το στέριωμα του καπιταλισμού στη Δυτική Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αυτός ήταν και ο λόγος, μιλώντας ειδικά για την Ελλάδα, που τα κεφάλαια του δόγματος Τρούμαν και του σχεδίου Μάρσαλ χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά εναντίον του λαϊκού κινήματος, για τη διατήρηση - και με στρατιωτικά μέσα - των πλουτοκρατών στην εξουσία και προς όφελος του προσωπικού θησαυρισμού των κεφαλαιοκρατών.

Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κατά το Bloomberg



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 17, 2012
20121117-182754.jpgTη λίστα με τους 20 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2012 ανακοίνωσε το πρακτορείο Bloomberg που είναι ελάχιστα διαφορετική από αυτήν του Forbes.
Δεν είναι τόσο τα μεγέθη των περιουσιών τους όσο το απίστευτο γεγονός ότι και οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξησαν τις περιουσίες τους σε σχέση με πέρσι! 
Είναι η πιο αποστομωτική απόδειξη του ρητού «τα χρήμα φέρνει χρήμα». Και μάλιστα μιλάμε για αυξήσεις από 12,8% ως 52,1%, όχι δηλαδή για οριακές μεταβολές.

Ισλαμιστικά & εξτρεμιστικά δίκτυα Ν.Α Ευρώπης: Aνασκόπηση




ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ
Το παρόν κείμενο αποτελεί μια ανασκόπηση επί της δράσης Ισλαμιστικών εξτρεμιστικών δικτύων στην Ν.Α Ευρώπη την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, μέχρι και τα μέσα του 2007. Ειδική αναφορά γίνεται και για το μείζων θέμα της ύπαρξης ισχυρών διεθνών κυκλωμάτων οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή.
Τα στοιχεία και οι αναφορές προέρχονται από εισηγήσεις του γράφοντος σε διεθνή συνέδρια κατά την περίοδο 2007-2008 με βάση προηγούμενες έρευνες, όπως και συνεντεύξεις από ειδικευμένους ερευνητές εκείνη την χρονική περίοδο

Τέσσερα ειδικά γερμανικά think tanks σε συνεργασία με τουρκόφωνους σχεδιάζουν επικίνδυνα παιχνίδια στη Θράκη!




Σχολιάζει ο Δρ. Αθανάσιος Δρούγος στο facebook

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΔΩ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ...ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΜΕ ΔΟΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ..../ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ-ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2009-ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ...) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

ΣΕ ΘΡΑΚΗ-ΡΟΔΟ-ΚΩ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ/ΤΟ ΛΕΩ ΒΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ... ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ 4 ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚS ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑ-ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΚΟΛΩΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΥΠΟΥΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ..../ΕΙΔΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.../ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΒΑΥΑΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ..../ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ο πόλεμος του «Αντιφωνητή» με την Άγκυρα



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 17, 2012
20121117-181807.jpgΜία χούφτα Ελλήνων αποφάσισαν πριν από χρόνια να εναντιωθούν στα όσα η Άγκυρα προγραμμάτιζε για τη Θράκη και ένωσαν τις μικρές τους δυνάμεις απέναντι σε ένα σύστημα πρακτόρων και στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Καταγράφοντας τα «δρώμενα» και απαντώντας στις εμετικές προκλήσεις αρχιπρακτοριδίων και των παρελκομένων τους, κατόρθωσαν να στήσουν μία σειρά από εμπόδια στην τουρκική εξωτερική πολιτική, ξεγυμνώνοντας τους σκοπούς και διαλύοντας με επιχειρήματα την τουρκική προπαγάνδα που ρέει στην Θράκη.

Μετά από δεκαετίες επιτέλους η αλήθεια: Ελεύθεροι σκοπευτές δολοφονούσαν τα παιδιά του Πολυτεχνείου.



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 17, 2012
Στην εποχή του διαδικτύου και όχι των εκδοτών – συνεργατών της χούντας και μετά της δημοκρατίας, καμμία αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Η συγκλονιστική μαρτυρία του γιατρού για τη νύχτα εκείνη, τα λέει όλα.
Κάπως έτσι, μετά από χρόνια, θα ανοίξουν τα στόματα και για τον Δεκέμβρη του 2008, που έφερε τη νέα χούντα, το νέο ξεπούλημα της πατρίδας από τον άλλο “Γιώργο”. Τον νεώτερο.
“Μαρτυρία: «Από σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών τα θύματα του Πολυτεχνείου»”Μιλώντας στο Pheme.gr ο κ. Χαρώνης προβαίνει σε μια μεγάλη αποκάλυψη. Όπως αναφέρει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το ’73, έδρασαν ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι χτυπούσαν από ψηλά στο ψαχνό.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΣΟΥ.



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 17, 2012
20121117-145818.jpgΤο Χτες, το Σήμερα και το ΑΥΡΙΟ της 17ης Νοέμβρη. Ένα συγκλονιστικό άρθρο από την
ΜΥΡΤΩ ΜΟΥΖΑΚΗ
Με έβαλε να του εξηγήσω τι έγινε στις 17 Νοέμβρη. Μικρό παιδί, πρώτης δημοτικού, από αυτά τα λίγα, τα ελάχιστα, που απολαμβάνουν να ακούν αυθεντικές ιστορίες κι όχι τις καινούριες, τις μοντέρνες, για πάνοπλους μάγους και χελώνες νίντζα.
Τα γεγονότα τα ήξερα ήδη και μπορούσα με άνεση να τα εξιστορήσω, και δεν εννοώ τα παραμυθάκια που ακούγαμε κάθε χρόνο στα σχολεία, εννοώ τα πραγματικά γεγονότα με όλη την ωμότητα και την αντικειμενικότητα που τα διακρίνει.

Έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο έξω από την πρεσβεία.




foitites-polytexneio-simaia
Υπό τη παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης 7000 ανδρών η πορεία των φοιτητών προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές, με αφετηρία το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας, έφθασαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου και κατέληξε η πορεία.
Οι φοιτητές φθάνοντας έψαλλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τη σημαία και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Σούτσου, ενώ ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Ήχησαν οι σειρήνες – Ισχυρή έκρηξη στο Τελ Αβίβ



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Νοεμβρίου 17, 2012

Ήχησαν οι σειρήνες – Ισχυρή έκρηξη στο Τελ Αβίβ
Σειρήνες ήχησαν σήμερα στο Τελ Αβίβ, προειδοποιώντας για πυραυλική επίθεση κατά της πόλης, ενώ αμέσως ακούστηκε και μια έκρηξη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Ένα σύννεφο καπνού φάνηκε στον ουρανό πάνω από τα νότια προάστια του Τελ Αβίβ, όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο του Ισραήλ. Ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι μια συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων, τύπου “Iron Dome”, αναχαίτισε τον πύραυλο στον αέρα.
Η Ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ότι εκτόξευσε έναν πύραυλο προς την πόλη αυτή.
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε την αεροπορική του επίθεση στον θύλακο αυτό την Τετάρτη.

Η απάντηση στον Φούχτελ: 70 Έλληνες αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί!



Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Νοεμβρίου 17, 2012
Η απάντηση στον Φούχτελ: 70 Έλληνες αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί!
Την πόλη του Λαγκαδά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί με την συνοδεία του, ο υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική… συνεργασία κ. Χανς Ποακίμ Φούχτελ.
Τον Γερμανό αξιωματούχο και τους συνεργάτες του υποδέχτηκε ο δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης ο οποίος τους καλωσόρισε στον Δήμο Λαγκαδά και συζήτησε μαζί τους την έναρξη και οριοθέτηση μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του δήμου Λαγκαδά και δήμων της Γερμανίας. Η συζήτηση κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες, ικανούς να θεμελιώσουν μια συνεργασία, επωφελία και των δύο πλευρών.
Την προώθηση Γεωργικών και Κτηνοτροφικών προϊόντων (γαλακτοκομικών) στην αγορά της Γερμανίας, την μεταφορά τεχνογνωσίας στο θέμα αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων και την αποστολή Γερμανών επισκεπτών για Ιαματικό Τουρισμό μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων και γνωριμία με το δήμο Λαγκαδά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ



ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ 20.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Με επίσκεψη στο σωματείο των καρκινοπαθών Πτολεμαΐδας που ράγισε καρδιές, έκλεισε η διήμερη περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στο νομό Κοζάνης, με τη συμμετοχή και της Βουλευτού Κοζάνης του 
Κινήματος Ραχήλ Μακρή.

Ου δύνασθαι δυσοίν κυρίοις δουλεύειν




Για τα παραδοσιακά επαγγέλματα που χάθηκαν..

Επιμελείται η Δημοσιογράφος
Όλγα Μιχαλοπούλου-Κωνσταντοπούλου

Δυστυχώς δεν μπορούν να λέγονται άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού όσοι δεν προάγουν με τη δουλειά τους το πιο δημιουργικό κομμάτι της ανθρώπινης δραστηριότητας, που δεν είναι άλλο από την επίτευξη της ποθητής ισορροπίας της ψυχής με το πνεύμα. Δεν γίνεται να υπηρετούμε δύο αφεντάδες. Ο Ναός της Τέχνης και ο  Ναός του Χρήματος έχουν διαφορετικούς πιστούς ο καθένας.

Η μεταμόρφωση του Ερντογάν: Από "δημοκρατική περιστερά" σε γκρίζο λύκο



Του Σάββα Καλεντερίδη
Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο φαινόμενο Ερντογάν και στις ελπίδες που στήριξαν σ’ αυτόν όλοι οι κατατρεγμένοι λαοί και θρησκευτικές ομάδες της Τουρκίας και μαζί μ’ αυτούς οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και η Ελλάδα.
Έχουμε επίσης παραδεχτεί ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις τις έκανε στην Τουρκία, μόνο που αυτές περιορίστηκαν και σταμάτησαν σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που εξουδετέρωσαν ε μεγάλο βαθμό το κεμαλικό βαθύ κράτος, που αποτελούσε ζωτική απειλή για τον ίδιο και για το κόμμα του.
Από τη στιγμή που εξουδετέρωσε τις απειλές, ο Ερντογάν επιστρέφει μέρα με τη μέρα στον παλιό καλό του εαυτό, που σφυρηλατήθηκε στα κουράν κουρσού (σχολεία εκμάθησης κορανίου) και στις αυλές των ισλαμικών σεχτών, που είναι ό,τι εθνικιστικό πιο σκοταδιστικό έχει να επιδείξει η γειτονική χώρα.

Λίβανος: "Σημαντική" εξέλιξη χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Νασράλα τη ρίψη ρουκετών Fajr 5 εναντίον του Ισραήλ



undefined
Η δυνατότητα των ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων να βάλλουν εναντίον του Ισραήλ με ρουκέτες Fajr 5, ιρανικής κατασκευής, αποτελεί «σημαντική» εξέλιξη στη σύγκρουση με το εβραϊκό κράτος, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ.«Η ρίψη ρουκετών Fajr 5 σήμερα εναντίον του Τελ Αβίβ αποδεικνύει την ωριμότητα, τη σοφία, τη δύναμη, αλλά και το θάρρος της παλαιστινιακής αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας», υποστήριξε ο Χάσαν Νασράλα σε χθεσινή του ομιλία.«Είναι μια σημαντική εξέλιξη στην ιστορία της σύγκρουσης μεταξύ της αντίστασης και του ισραηλινού εχθρού», πρόσθεσε ο Νασράλα, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν σήμερα από το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI.

Η εταιρία Ikea παραδέχτηκε ότι πολιτικοί κρατούμενοι στην πρώην Ανατολική Γερμανία υποχρεώνονταν να δουλεύουν για λογαριασμό της



Ο σουηδικός κολοσσός Ikea παραδέχτηκε σήμερα ότι τη δεκαετία του 1980 πολιτικοί κρατούμενοι στην τότε Ανατολική Γερμανία υποχρεώνονταν να κατασκευάζουν ορισμένα από τα έπιπλα που διέθετε σε όλον τον κόσμο και ζήτησε συγγνώμη για την πρακτική αυτή.
Ο γνωστός όμιλος παρουσίασε στο Βερολίνο την έκθεση που είχε παραγγείλει στους ανεξάρτητους πραγματογνώμονες της εταιρείας Ernst & Young, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “πολιτικοί και ποινικοί κρατούμενοι συμμετείχαν εν μέρει στην παραγωγή επίπλων ή τμημάτων τους τα οποία παραδόθηκαν στην Ikea πριν από 25 με 30 χρόνια”.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι τότε εκπρόσωποι της εταιρείας γνώριζαν ότι υπήρχε η πιθανότητα πολιτικοί κρατούμενοι να εξαναγκαστούν να εργάζονται στα εργοστάσια της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. “Η εταιρεία έλαβε μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα χρησιμοποιούνταν κρατούμενοι, όμως σήμερα είναι σαφές ότι τα μέτρα αυτά δεν ήταν αποτελεσματικά”, εξήγησε ο σουηδικός όμιλος.

“Την εποχή εκείνη δεν είχαμε τα σύγχρονα συστήματα ελέγχου και προφανώς δεν κάναμε αρκετά για να εμποδίσουμε τέτοιες μεθόδους παραγωγής”, δήλωσε η Ζανέτ Σκέλμοσε, μία από τις εκπροσώπους της εταιρείας εκφράζοντας τη λύπη της για την πρακτική που ακολουθήθηκε.

Η Ikea παρήγγειλε τη μελέτη αφότου πρώην κρατούμενοι, μιλώντας πέρσι στη γερμανική τηλεόραση, κατήγγειλαν ότι τους υποχρέωναν να κατασκευάζουν έπιπλα στα εργαστήρια των φυλακών. Εάν αρνούνταν κινδύνευαν να οδηγηθούν στην απομόνωση ή να υποστούν άλλες τιμωρίες.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο και άλλες εταιρείες εφάρμοζαν παρόμοιες μεθόδους στην Ανατολική Γερμανία, όπως για παράδειγμα οι δυτικογερμανικές εταιρείες Neckermann και Quelle. Μολονότι πολλοί επέκριναν την Ikea, οι προσπάθειες που καταβάλει τα τελευταία χρόνια για να ρίξει φως στην υπόθεση είναι τουλάχιστον “μια αρχή”, δήλωσε ο Ράινερ Βάγκνερ, ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Οργανώσεων Θυμάτων της Κομμουνιστικής Τυραννίας (UOKG) σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ.

Η UOKG και άλλες οργανώσεις ζητούν τη δημιουργία ενός ταμείου για την αποζημίωση όσων των κρατουμένων που στους οποίους είχε επιβληθεί καταναγκαστική εργασία.
http://www.onlycy.com

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ







Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη είπε...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J1C6e70sb4I#!


Τους υποσχόμαστε μια κόλαση σε όλο το Αιγαίο και από Βόσπορο μέχρι Βόρεια Κύπρο με:

1)Υποβρύχια καινούργια και παλαιότερα
2)Συνδυασμένη πυραυλική αεράμυνα κάθε επιπέδου και από τους τρεις κλάδους(ΕΣ,ΠΝ,ΠΑ)
2) Χορευταράδες Γάλλους(Mirage) στον ουρανό του Αιγαίου εξοπλισμένους με MICA και Scalp EG που θα τους αλλάξουν τα φώτα στις αερομαχίες αλλά και σε 90 ζωτικά σημεία μέσα στη Τουρκία.
3)Βροχή από EXOCET
MM38, MM40 Block 2 και 3, AM39. Ότι θα φέρει την ημισέληνο θα πηγαίνει στον πάτο.
4) Όλο το απόθεμα βομβών της ΠΑ σε κάθε πλοίο τους και σε κάθε μεχμετζίκ που θα πατήσει Ελληνική ακτή. θα γίνει ένα με τη καμμένη άμμο. Φωτιά και ατσάλι από τον ουρανό σε κάθε στρατιωτική εγκατάσταση και βιομηχανικό στόχο στη Μικρά Ασία.
5) Τρελούς ινδιάνους(Apache)εξοπλισμένους με 16 φαρμακερά βέλη ο καθένας που θα κάνουν σκοποβολή στο Αιγαίο σε αποβατικά και άρματα μάχης με κόλαση φωτιάς(Hellfire)
6) Πεισματάρηδες Ρώσους
(ΑΤ KORNET E) με πολύ γερές γροθιές που θα τους λιώσουν σε συνδυασμένες τεθωρακισμένες και αντιαρματικές "τανάλιες"
7)Σκληροτράχηλους Γερμανούς(Leopard2Hell), οδοστρωτήρες που δεν καταλαβαίνουν τίποτα.


Ένα δείγμα των Ελληνικών δυνατοτήτων για να μην μας πιάνει η γκρίνια.
Αν ήταν ικανοί δεν θα βυθίζανε δικά τους πλοία παλιά και οι Κούρδοι θα χτυπούσαν προσοχή στο εσωτερικό.
Το θέμα δεν είναι τι εξοπλισμούς σχεδιάζουν για 10 χρόνια από τώρα οι Τούρκοι αλλά τι έχουν τώρα.
Η ψυχολογική υπονόμευση είναι κλασσική τεχνική. Αν έχεις έναν "κατώτερο" αντίπαλο που παρόλο που έχεις υπεροπλία δεν μπορείς να τον νικήσεις ολοκληρωτικά ή κινδυνεύεις ακόμα και με ήττα είναι βασική προϋπόθεση να του στερήσεις τη θέληση για αντίσταση ή για νίκη.

«Βγείτε έξω! Αηδιαστικοί Σέρβοι!»


«Βγείτε έξω! Αηδιαστικοί Σέρβοι!»



«Βγείτε έξω! Αηδιαστικοί Σέρβοι!» φώναξε η  πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ,  σε ακτιβιστές  του συλλόγου «Φίλοι των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου».

Σύμφωνα με  τον Βλάτισλαβ Ντβόρακ, πρόεδρο του Συλλόγου,  η έκφραση «αηδιαστικοί Σέρβοι» δεν αναφέρονται μόνο στους  ακτιβιστές, αλλά στο σύνολο της σερβικής εθνότητας.

Το συμβάν εξελίχθηκε σε βιβλιοπωλείο της Πράγας, όταν ακτιβιστές διαφώνησαν με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ και η υπόθεση θα διερευνηθεί από τις τσεχικές αρχές.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Δρ. Ιωάννης Παρίσης-http://parisis.wordpress.com
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων
Το Αιγαίο ανήκει στην ευρύτερη μεσογειακή περιοχή και κατά συνέπεια εξετάζεται ως τμήμα του ευρύτερου μεσογειακού στρατηγικού περιβάλλοντος. Το τελευταίο παρουσιάζει υψηλή πολιτισμική και θρησκευτική διαφοροποίηση ενώ χαρακτηρίζεται από πολλά πραγματικά και πιθανά σημεία ανάφλεξης, συγκρούσεων και κρίσεων.
Στη διάρκεια της ιστορίας η Μεσόγειος Θάλασσα είχε καταστεί το κέντρο του κόσμου, ο χώρος όπου αναπτύχθηκαν οι μεγαλύτεροι πολιτισμοί και θρησκείες και οι σημαντικότερες αυτοκρατορίες, παράλληλα όμως και το θέατρο μεγάλων συγκρούσεων. Ευρισκόμενη στο κέντρο ενός σχετικά ασταθούς περιφερειακού πλαισίου, η Μεσόγειος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη μορφή του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος ολόκληρης της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής και ευρύτερα. Επιπλέον, το περιβάλλον αυτό επηρεάζεται από τις πολιτικές, τις φιλοδοξίες και τα συμφέροντα των μεγάλων παγκόσμιων παικτών που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι παρόντες στην περιοχή.

Economist: Ο Ολάντ δεν έχει πολύ χρόνο για να απενεργοποιήσει τη βόμβα



Σταγόνα στον ωκεανό χαρακτηρίζει τα προβλήματα σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία το βρετανικό περιοδικό Economist. Όπως αναφέρει στο κεντρικό του άρθρο το μεγάλο πρόβλημα το οποίο το χαρακτηρίζει «ωρολογιακή βόμβα» για την βιωσιμότητα της ευρωζώνης είναι η Γαλλία.
Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρει «εδώ και χρόνια η ανταγωνιστικότητα της Γαλλίας υποχωρεί συνεχώς έναντι της Γερμανίας, με την τελευταία να έχει προχωρήσει σε περικοπές δαπανών και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της».

Πώς να αγοράσετε πετρέλαιο θέρμανσης με 94 λεπτά το λίτρο




Πώς να αγοράσετε πετρέλαιο θέρμανσης με 94 λεπτά το λίτρο
Με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης ολοκληρώνεται η γραφειοκρατική διαδικασία για την επιστροφή του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης,. Από τις αρχές Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν –τουλάχιστον αυτό υπόσχεται το υπουργείο Οικονομικών- και οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους. Πλέον έχουμε πλήρη εικόνα για το τι πρόκειται να μας συμβεί με τη θέρμανση του σπιτιού μας. Και με τρεις κινήσεις μπορούμε να ρίξουμε το κόστος του λίτρου, ακόμη και στα 94 λεπτά το λίτρο. Πως; Δείτε τα τρία βήματα αναλυτικά.

1ο βήμα: Υποβάλλουμε την ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Οικονομικών. Αναμένεται να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες και μπορείτε να την βρείτε κάνοντας κλικ εδώ. . To υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε απαντήσεις σε 23 ερωτήματα τα οποία ενδεχομένως να έχετε κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Για να δείτε αυτές τις απαντήσεις, κάντε κλικ εδώ

Η Φ. Πιπιλή ζητάει να καταργηθούν οι ονομασίες Αγίων στις στάσεις των ΜΜΜ γιατί μπερδεύεται!!!




Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…
Τί να πει κανείς και πώς να σχολιάσει την βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή η οποία ζητάει να καταργηθούν οι ονομασίες Αγίων και ιστορικών Εκκλησιών που έχουν δοθεί σε στάσεις του ΟΑΣΑ, του ΜΕΤΡΟ του Τράμ και γενικά σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς…
Έτσι νομίζει ότι κάνει άνοιγμα στην “προοδευτική” παράταξη και θα διασωθεί στις επόμενες εκλογές; Μόνο η ίδια ξέρει πώς το σκέφτηκε και έκανε αυτήν την πρόταση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε γιατί, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης: «Την περασμένη φορά έμπλεξα τους Αγίους και αντί να πάω στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκα στον Άγιο Δημήτριο».
«Γιατί να μην δοθεί το όνομα του Αντώνη Τρίτση σε μια από τις στάσεις ή ονόματα επιφανών Ελλήνων που δόξασαν την χώρα. Γιατί να μην προσθέσουμε, είπε, στη στάση “Μέγαρο Μουσικής” και το “Μαρία Κάλλας”», διερωτήθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος συμφώνησε…

ΛΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΑΠΟΛYΣΕΙΣ





Οι απολύσεις είναι θάνατος. 
Οι απολύσεις είναι φασισμός.
Αφήστε αυτούς τους ανθρώπους να ζήσουν μέσα στη φτώχεια τους.
Μην τους καταδικάζετε στην εσχάτη των ποινών.
Μην τους δολοφονείτε.
Βρείτε από αλλού—και ξέρετε από πού, τα ισοδύναμα.
Κάντε τώρα–ΝΑΙ ΤΩΡΑ, αναδιανομή πλούτου και πάρετε απ’ τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του και δώστε όπου πρέπει ανάλογα με τις ανάγκες τους, που είναι κρίσιμες για πάρα πολλούς.
Ξεσκεπάστε τους κλέφτες από τις βρώμικες λίστες και από τους κρυψώνες τωνoffshore–εξωχώριων εταιριών.
Στηρίξτε τα δημόσια νοσοκομεία που βουλιάζουν.
Εκεί που ο κοσμάκης στενάζει και προσεύχεται.
Θυμηθείτε γιατί μπήκατε στην πολιτική.
Θυμηθείτε πως η πολιτική είναι κοινωνικό αγαθό και όχι καριέρα.
Πεινάει πολύς κόσμος πια, καταλάβετέ το
Πεινάει, ταπεινώνεται και πονάει.
Και μην ξεχάσετε ποτέ.
Πατρίδα χωρίς λαό δεν υπάρχει, ούτε λαός χωρίς πατριδα.
17 Νοέμβρη 2012, τιμής ένεκεν…
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

Νεα επίθεση του Πέτρου Δούκα κατά της προκλητικής “ανακεφαλαιοποίησης” των τραπεζών



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 17, 2012
20121117-003707.jpg
Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης των εισοδημάτων προτείνω:
1. Νέα Σεισαχθεια: δηλαδή την αυτόματη μείωση των τοκοχρεολυτικών δόσεων για 3 χρόνια κατά 35% (γιά κάθε δόση), χωρίς ανατοκισμό, και την επέκταση της διάρκειας κάθε δανείου γιά 5 χρόνια, με απλή γραπτή αίτηση κάθε ενδιαφερομένου προς την Τράπεζά του!
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποφευχθεί η καλλιέργεια και ενθάρρυνση μιάς νοοτροπίας του τύπου “δεν βαριέσαι, τα δάνεια δεν είναι γιά να πληρώνονται…. Ας δανειστώ και θα μου τα ρυθμίσουν κάποτε… Δος´ημίν σήμερον και άφεσ´ημίν”. Κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε την οικονομική “πίστη” και τη δυνατότητα δανεισμού γιά πάρα πολλά χρόνια… Ποιός θα σκοτιζόταν να αποταμιεύει όταν θα γνώριζε πως τα δανεικά= αγύριστα!
Απλά, είναι τέτοια η οικονομική κατάσταση σήμερα που επιβάλλει μιά συνολικότερη λύση τέτοιων προβλημάτων!

Δεν υπαρχει αμφιβολια…..ο Josef Mengele περασε και απο την Ελλαδα.



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 17, 2012
Δεν υπαρχει πια καμμια αμφιβολια οτι ο γενετιστης-πειραματιστης του Αουσβιτς περασε και απο την πατριδα μας και μαλιστα αφησε αδιασειστα και πολλαπλα αποτελεσματα των πειραματων του σε αυτη τη γωνια της Μεσογειου.
Δεν ειναι δυνατον ολος αυτος ο θιασος της πολιτικης μας σκηνης των τελευταιων 3 περιπου χρονων να εχει καθαρο ελληνικο DNA.
Προσηλωμενοι στην εδραιωση,στην ισχυροποιηση,στην εγκαθιδρυση του Δ΄ ΡΑΙΧ κινουνται και δρουν με την ιδια ιδεολογια και την ιδια τακτικη και λογικη σε βαρος ενος ολοκληρου λαου…………….ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ.!!!!!!!!!!!
Ειναι αναμφιβολα κλωνοι της ΑΡΙΣΤΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ! και απλως φερουν ελληνικα 
ονοματα και μιλουν την ελληνικη γλωσσα.

Ανάψαμε το τζάκι, την στάχτη τι να την κάνουμε; Την πετάμε;



Αναρτήθηκε από τον/την antexoume στο Νοεμβρίου 17, 2012
Πολλοί θα ζεσταθούν φέτος με τζάκι ή ξυλόσομπες. Βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις χρήσεις της… “άχρηστης” στάχτης. 
Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια ξυλόσομπα ή τζάκι!
Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη!
Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή σκουπίδι.
Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά!

Μαρτυρία: “Από σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών τα θύματα του Πολυτεχνείου”



undefined

Ποιες είναι οι αποκαλύψεις του Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Τι λέει για τη Χρυσή Αυγή
Στη μακρά και επιτυχή ιατρική του καριέρα, ο γιατρός κ. Κώστας Χαρώνης έχει να επιδείξει ένα τεράστιο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων.
“29.500 επεμβάσεις πραγματοποίησα, αλλά ουδέποτε απέκτησα περιουσία”, αναφέρει συχνά. “Η μόνη μου.. πολυτέλεια, ήταν οι σπουδές των τριών γιων μου”.

«Οι μαύροι Αμερικανοί κινδυνεύουν στην Ελλάδα!»



oi-mauroi-amerikanoi-kindyneuoyn-stin-ellada

Για τον κίνδυνο που προκύπτει από την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα προειδοποιεί τους αμερικανούς υπηκόους η αμερικανική πρεσβεία, με σχετική ανακοίνωση.
«Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώνει τους αμερικανούς υπηκόους ότι η σελίδα με ειδικές πληροφορίες για την Ελλάδα υπό τον τίτλο “Απειλές στην ασφάλεια” ενημερώθηκε, ώστε να πληροφορήσει τους υπηκόους των ΗΠΑ για την αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, λόγω της επιδερμίδας τους, εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες. Οι υπήκοοι των ΗΠΑ που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική ή μεσοανατολική καταγωγή, στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, παράλληλα, ενθαρρύνει τους πολίτες της χώρας να λαμβάνουν όλα τααπαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται διαρκώς, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.
Τα νέα αυτά, όπως είναι φυσικό, δεν συμβάλλουν στην προσέλκυση τουριστών από τις ΗΠΑ, ενώ και η διεθνής εικόνα της χώρας, που έχει ήδη πληγεί από τα ρεπορτάζ για ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα, δέχεται επιπλέον αρνητική δημοσιότητα.