Ετικέτες

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Τα Παρκερικά

 
 
 
 
 
 
 
e

O ναύαρχος σερ Ουίλιαμ-Πάρκερ
O ναύαρχος σερ Ουίλιαμ-Πάρκερ
Γράφει ο Μανόλης Πλούσος 
Στις 30 Δεκεμβρίου 1849 καταφτάνουν στον Πειραιά οκτώ δίκροτα και πέντε ατμοκίνητες φρεγάτες του αγγλικού ναυτικού με οκτώ χιλιάδες πεζοναύτες και 731 κανόνια υπό τις διαταγές του ναυάρχου σερ Γουίλιαμ Πάρκερ . Οι κάτοικοι των Αθηνών αλλά και οι κυβερνώντες περίμεναν με περιέργεια να τελειώσει η καραντίνα, στην οποία υποβάλλονταν όλα τα πλεούμενα τότε, ώστε να αποκαλυφθεί ο σκοπός της επίσκεψης αυτού του εξαιρετικά δυνατού στόλου. Πράγματι στις 4 Ιανουαρίου του 1850 ο ναύαρχος Πάρκερ με κουστωδία 20 αξιωματικών γίνεται δεκτός με τιμές στο παλάτι του Όθωνα. Μέχρι τούδε ουδείς σκεφτόταν κάτι κακό για τον λόγο αυτής της, κατά τα φαινόμενα, εθιμοτυπικής επίσκεψης των Βρετανών αξιωματικών. Την επόμενη μέρα όμως ο πρεσβευτής της Αγγλία στην Ελλάδα Τόμας Ουάιζζήτησε από τον τότε υπουργό εξωτερικών Αναστάση Λόντο να δεχτεί τον ναύαρχο Πάρκερ για ένα ζήτημα «εξαιρετικά επείγον»…Ο ναύαρχος Πάρκερ πράγματι έγινε δεκτός από τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών και του παρέδωσε ένα τελεσίγραφο της βρετανικής κυβέρνησης το οποίο περιελάμβανε κάποιες παλαιότερες, αλλά και νέες, απαιτήσεις της κυβέρνησης του. Συγκεκριμένα οι Βρετανοί απαιτούσαν ικανοποίηση αποζημιώσεων για πολίτες τους που είχαν κακοποιηθεί ή ληστευθεί εντός της ελληνικής επικράτειας καθώς και εδαφικές παραχωρήσεις. Και το κυριότερο έγκειται στο ότι έδιναν διορία μόλις 24 ωρών για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους…Μετά την παρέλευση της διορίας και στην περίπτωση μη ικανοποίησης των όρων, ο στόλος της Γηραιάς Αλβιόνας θα προέβαινε σε αποκλεισμό του πειραϊκού λιμένα και εμπορικό μποϋκοτάζ

Σοφιστές, οι Διαφωτιστές της Αρχαιότητας…


2447-apostle-paul-preaching-on-the-ruins-giovanni-paolo-pannini-1024x778
1.Ιστορικό πλαίσιο – Έννοια
Στις ελληνικές πόλεις του 5ου π.χ. αιώνα, την περίοδο δηλαδή από το τέλος των Μηδικών πολέμων (470 π.χ.) έως και το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου (401π.χ), έδρασε μια ομάδα παιδαγωγών, που οι σύγχρονοί τους τους ονόμασαν σοφιστές. Οι σοφιστές ήταν διδάσκαλοι και παιδαγωγοί προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ταξίδευαν σε όλες τις πόλεις, αλλά η φήμη τους ήκμασε κυρίως στην Αθήνα που ήταν και το πνευματικό κέντρο της εποχής. Σκοπός της διδασκαλίας τους ήταν να διδάξουν τους νέους και γενικά τους πολίτες της δημοκρατικής Αθήνας την πολιτική τέχνη, την Ρητορική, την φιλοσοφία και την ηθική. Οι κυριότεροι σοφιστές για τους οποίους έχουμε και τις περισσότερες πληροφορίες είναι: ο Πρωταγόρας, ο Αντιφών, ο Θρασύμαχος, ο Κριτίας, ο Λυκόφρων, ο Γοργίας, ο Πρόδικος και ο Ιππίας.

Σημεία και τέρατα στο “Ποτάμι”! Δείτε τι καταγγέλει ο τ. Γενικός συντονιστής μελών!


ΓΙΑ ΟΡΓΙΟ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΜΙΛΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ!
Ο Δημήτης Παπαδημητριάδης ψυχίατρος, ιδρυτικό μέλος του Ποταμιού και π. Γενικός Συντονιστής Μελών & Εθελοντών του κόμματος στην επικράτεια, στέλνει σήμερα μέσω του maga.gr αυστηρό μήνυμα ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου που θα λάβει χώρα στη Θράκη στο τέλος του μήνα, διερωτώμενος αν πρόκειται για μια πανηγυρική διαδικασία άνευ ουσίας.
Ο κ. Παπαδημητριάδης διερωτάται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του:

Κατεδαφίζουν το Κτηματολόγιο



Απαξιώνουν το «μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα» για να το παραδώσουν, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη ρεσάλτο στον κουμπαρά της ΕΚΧΑ Α.Ε., υφαρπάζοντας συνολικό ποσό 250 εκατ. ευρώ, δηλαδή το σύνολο των αποθεματικών της εταιρείας, το οποίο πήγε στο «πρωτογενές πλεόνασμα»

Ρίχνουν στα βράχια το Εθνικό Κτηματολόγιο, ακολουθώντας προδιαγεγραμμένη πορεία πλήρους απαξίωσης και διάλυσης του «μεγαλύτερου από τα μεγάλα έργα», συνολικού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ.

Το σύντομο καλοκαίρι της ανάπτυξης



Οι κομμουνιστές του Άρη υπό το ΕΑΜ φταίνε που η Ελλάδα δεν έγινε ένα Μονακό, μας έλεγε η ακροάτρια της Ελληνοφρένειας λίγους μήνες πριν. Και ορθώς μίλησε. Το όραμα της ναζιστικής Γερμανίας για ευρωπαϊκή ένωση κρατών υπό την Γερμανία με ενιαίο νόμισμα είχε αποδώσει ήδη προγραμματικά μέσω κεντρικού σχεδιασμού στην Ελλάδα τον ρόλο του θέρετρου. Εδώ θα μεταφέρονταν οι αξιωματικοί, οι επιχειρηματίες και οι ανώτεροι υπάλληλοι για πολιτιστικό τουρισμό και για χαλάρωση από τα βαριά καθήκοντα της διοίκησης των στρατοπέδων εργασίας, στις ομορφιές της χώρας μας. Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα προορίζονταν από τότε για σερβιτόροι. Η Ελλάδα όμως δεν έχασε την ευκαιρία της να γίνει ένα Μονακό. Η Ε.Ε. ακόμα και μετά την ιστορική στρατιωτική ήττα των Ναζί της έδωσε εκ νέου αυτόν τον ρόλο στον επενδυτικό χάρτη. 

Η ομάδα αίματος των καθαρόαιμων Ελλήνων (Βασίλης Ραφαηλίδης* - 1987)



ΟΛΕΣ οι συγχύσεις στην Ελλάδα ξεκινούν από την αδυναμία μας να ξεχωρίσουμε τις έννοιες «έθνος» και «κράτος», που σε καμία περίπτωση δεν είναι συνώνυμα.

Η λέξη έθνος είναι σανσκριτικής καταγωγής και, στην κυριολεξία, σημαίνει «ομαιμοσύνη», δηλαδή ομοιότητα του αίματος των ανθρώπων που ανήκουν στην ίδια φυλετική ομάδα.

Όλα όσα κρύβονται πίσω από τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ)



Οι ΕΟΖ που δημιουργήθηκαν στην Κίνα αυτή τη περίοδο αδειάζουν και οι κεφαλαιούχοι ψάχνουν να βρούνε άλλες περιοχές του κόσμου για να κάνουν την ίδια "ανάπτυξη" που έκαναν στην Κίνα, με χαμηλό οικονομικό ρίσκο, με μικρούς φόρους, με φτηνά εργατικά χέρια, με φτηνή ενέργεια και χαμηλό κόστος αναλώσιμων, μια ανάπτυξη από την οποία θα επωφεληθούν οι ίδιοι και το συνδικάτο των ντόπιων πολιτικών . Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος, που οι Κινέζοι δημιουργούν αυτή τη περίοδο προβλήματα στους Ιάπωνες για τα Ιαπωνικά νησιά, που από το 1972 έχουν παραχωρηθεί από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία. Οι πολιτικοί της Κίνας χάνουν τους "πελάτες" τους και έχουν πανικοβληθεί. Έρχεται πείνα στην Κίνα.

Αυτός είναι ο Ελληνας κροίσος που χρηματοδοτεί τον ακροδεξιό Φάρατζ: Ρατσιστής, μισογύνης και εχθρός των γκέι


Αυτός είναι ο Ελληνας Κροίσος που χρηματοδοτεί τον ακροδεξιό Φάρατζ: Ρατσιστής,

Ο Νάιτζελ Φάρατζ και το ευρωφοβικό, ακροδεξιό κόμμα του UKIP ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές των ευρωεκλογών στην Βρετανία, καθώς κατέλαβαν την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από το κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον. Σε αυτή την πορεία ο Φάρατζ είχε ως ένθερμο υποστηρικτή και χορηγό έναν Ελληνα κροίσο.
Ο λόγος για τον εφοπλιστή Δημήτρη Μαρκεζίνη, Demetri Marchessini, γεννημένο στην Αθήνα, αλλά μεγαλωμένο στο Λονδίνο και σπουδαγμένο στις ΗΠΑ, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του στο UKIP, ενώ έχει προκαλέσει πραγματικό πάταγο με τις ακραίες του απόψεις.

Η εταιρεία του Marchessini & Co., την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του ανθεί οικονομικά ακόμη και σήμερα, ενώ ο 79χρονος, πλέον, Μαρκεζίνης έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο Χάρβαρτν και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μεταξύ ΗΠΑ και Λονδίνου.
Επιθετικός, μισογύνης, ρατσιστής, εχθρός των ομοφυλοφίλων
Ο Δημήτρης Μαρκεζίνης δεν έχει διστάσει να εκφράσει ανοιχτά τις ακραίες του απόψεις σοκάροντας αρκετές φορές τη Βρετανία και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Πρόσφατα, μάλιστα, το Channel 4 έκανε ένα μεγάλο ρεπορτάζ για τον ίδιο και την δράση του προκαλώντας την κοινή γνώμη.
Κατά τον Μαρκεζίνη «Οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν παντελόνια γιατί δεν διεγείρουν τους άντρες και με αυτά επιδεικνύουν ανήθικη και επιθετική συμπεριφορά», ενώ, οργή είχε ξεσηκώσει η δήλωσή του για τις ανύπαντρες μητέρες οι οποίες, υποστηρίζει ότι χρειάζονται ένα χέρι ξύλο, ενώ ένα από τα «αποφθέγματά» του είναι πως «δεν υπάρχει βιασμός από άτομα που οι γυναίκες γνωρίζουν, πρόκειται για εφεύρεση των φεμινιστριών. Ο σύζυγος δεν γίνεται να βιάσει τη γυναίκα του. Από τη στιγμή που η γυναίκα θα θελήσει μία φορά, θα θέλει και γενικά».
Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο με τίτλο "Women in Trousers: a Rear View". Βιβλίο που περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών που φοράνε παντελόνια και έχουν φωτογραφηθεί με την πλάτη στον φακό. Στόχος του, να καταδείξει το πόσο μη κολακευτικό είναι το παντελόνι πάνω σε μια γυναίκα.
Πραγματικό σάλο, πάντως, έχουν προκαλέσει και οι απόψεις του για την ομοφυλοφιλία όπου ο Μαρκεζίνης τονίζει ότι «Οι ερωτικές σχέσεις των ομοφυλόφιλων δεν μπορούν να διέπονται από έρωτα, παρά μόνο από λαγνεία, ενώ οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να παραμείνουν πιστοί σε αυτές. Η σοδομία είναι έγκλημα εδώ και 2.000 χρόνια. Εχω εξηγήσει πως οι λέξεις "ομοφοβία-ομοφοβικός" δεν υπάρχουν. Δεν έχουν καταγραφεί σε κανένα λεξικό και δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως».
Η σχέση του με τον Φάρατζ και την ακροδεξιά
Ο Δημήτρης Μαρκεζίνης έχει ταχθεί εδώ και αρκετό καιρό υπέρ του κόμματος UKIP, ενώ, θεωρείται ο έκτος μεγαλύτερος χρηματοδότης της παράταξης του Νάιτζελ Φάρατζ.
Το UKIP από την πλευρά του αντιμετωπίζει με μια μικρή αμηχανία τις δωρεές του Μαρκεζίνη, αλλά τονίζει ότι δεν συμμερίζεται τις ακραίες απόψεις του επιχειρηματία. «Μπορεί να κάνει δωρεές σε όποιον θέλει. Από μόνες τους δεν αποκαλύπτουν κάτι», ήταν η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.
Ο ίδιος ο Νάιτζελ Φάρατζ τόνισε πριν τις εκλογές «Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο τον επιχειρηματία, γιατί τις έκανε. Έτσι δεν είναι; Είμαι σίγουρος ότι έδωσε τα χρήματα με καλή πίστη. Με καλή πίστη τα πήραμε κι εμείς».
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Channel 4 ο Μαρκεζίνης τόνισε υποστηρίζει το UKIP γιατί το «κόμμα του Κάμερον πάει προς τα αριστερά. Είναι ανίκανος".
«Το Ukip είναι το μόνο που μας εξασφαλίζει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε και πρόσθεσε «Οι πολιτικοί του Ukip είναι παλιόφιλοι μου, γι΄αυτό και προσφέρω χρήματα στο κόμμα. Δεν είμαι επίσημο μέλος του κόμματος. Λέει ότι μου αρέσει και θα συνεχίσω να το λέω».
Επιπλέον, ξαναχτύπησε για τα γυναικεία παντελόνια αναφέροντας «Αν συνεχίσουν οι γυναίκες να φοράνε παντελόνια, οι άντρες θα σταματήσουν να τις πηδ@@@ και ο κόσμος θα καταστραφεί. Γι΄αυτό οι γεννήσεις στην δυτική Ευρώπη βρίσκονται σε πτώση».
Εριστικός και μέσω social media
Στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter, καταφέρεται συστηματικά εναντίον των ξένων κι ειδικά των μουσουλμάνων «που έχουν μολύνει το Λονδίνο», αλλά και στους υπόλοιπους πολιτικούς, Εργατικούς, Τόρις και Κεντρώους.
Στα social media, εκτός από την ελληνική του ταυτότητα, για την οποία είναι πολύ υπερήφανος, αυτοσυστήνεται και ως ένας «πετυχημένος επιχειρηματίας, συγγραφέας, παίκτης του τένις και του μπριτζ, που σιχαίνεται την υποκρισία όποιον μανδύα κι αν ενδύεται».


Πηγή: Αυτός είναι ο Ελληνας κροίσος που χρηματοδοτεί τον ακροδεξιό Φάρατζ: Ρατσιστής, μισογύνης και εχθρός των γκέι | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/157480#ixzz33PYVBUGK

Κάμερον: Φεύγουμε από την Ε.Ε. αν εκλεγεί ο Γιούνκερ... Καιρός να αρχίσει κάποιος να ξηλώνει το πουλόβερ.







Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απείλησε τους Ευρωπαίους εταίρους του για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Επικαλούμενο «πηγές που πρόσκεινται στους συμμετέχοντες» στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες, δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει ότι ο Κάμερον επισήμανε, μεταξύ άλλων στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ότι η επιλογή του Γιούνκερ «θα αποσταθεροποιήσει σε τέτοιο βαθμό την κυβέρνησή του που ένα δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας του από την Ε.Ε. θα έπρεπε να προωθηθεί» ενώ οι πιθανότητες της επικράτησης του «όχι» στο ερώτημα της παραμονής στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αυξάνονταν.
«Μια προσωπικότητα της δεκαετίας του ’80 δε μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα των πέντε επόμενων ετών» δήλωσε ο Κάμερον σχετικά με τον Γιούνκερ,

«Τα Ελγίνεια μάρμαρα δεν ανήκουν σε μας» γράφει ο Βρετανός συγγραφέας Χ.Τζέικομπσον

«Τα Ελγίνεια μάρμαρα δεν ανήκουν σε μας» γράφει ο Βρετανός συγγραφέας Χ.Τζέικομπσον

«Για πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος με τις διακοπές και την επιστροφή των Ελγινείων (sic) μαρμάρων. 
Έκανα λάθος και για τα δύο». Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το άρθρο του για την εμπειρία του από την Ελλάδα ο βραβευμένος με Booker Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Χάουαρντ Τζέικομπσον σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Independent.

Πληρώνει το 10% και καθάρισε η Αργεντινή.Γι αυτό θέλουν Σαμαρά Βενιζέλο οι τοκογλύφοι



Η Αργεντινή συμφώνησε με την άτυπη ομάδα των πιστωτριών χωρών του Κλαμπ των Παρισίων (Paris Club) στη ρύθμιση ανεξόφλητων χρεών της ύψους 9,7 δισ. δολαρίων σε μία πενταετία, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Paris Club, η πρώτη πληρωμή ύψους τουλάχιστον 1,15 δις. δολαρίων θα καταβληθεί τον Μάιο του 2015 και μία ακόμη θα πρέπει να εξοφληθεί τον Μάιο του 2016. Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής δήλωσε ότι η χώρα του θα κάνει μία αρχική πληρωμή 650 εκατ. δολαρίων φέτος τον Ιούλιο και μία πληρωμή 500 εκατ. δολαρίων τον Μάιο του 2015. Οι πληρωμές αυτές είναι ένα «αναγκαίο και σημαντικό βήμα για την ομαλοποίηση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των πιστωτών του Paris Club και της Αργεντινής», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας των πιστωτών.

Ο σπουδαίος κωμικός ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος, (1915 – 2001)




Επιμέλεια Γ.Γ.Γ
==============

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 12 Ιουνίου 1915. Ο Πελοποννήσιος στην καταγωγή πατέρας του ήταν μεγαλέμπορας και μετά το οικονομικό κραχ του 1929 η πολυάριθμη οικογένειά του έφυγε για τη Mασσαλία, όπου ο Nτίνος τελείωσε το γυμνάσιο. Στην Αθήνα έφτασε έξι χρόνια αργότερα και ακολούθησε εμπορικές σπουδές. Υπηρέτησε τη θητεία του στο στρατό, όμως η απόλυσή του απ' αυτόν συνέπεσε με την έναρξη του πολέμου του 1940 κι έτσι ξαναντύθηκε στο χακί.
Αργότερα έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του τότε Βασιλικού Θεάτρου, απ' όπου απορρίφθηκε, για να περάσει τελικά στη Σχολή του Γιαννούλη Σαραντίδη.

"O Δράκος", 1956


"Η κοροϊδάρα" 1967
Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1944 με το θίασο της Κατερίνας στο έργο του Λέο Λεντς «Κυρία, σας αγαπώ» και έκτοτε συμμετείχε στους θιάσους της Μαρίκας Κοτοπούλη, της Μαίρης Αρώνη, του Δημήτρη Χορν και πολλών άλλων. Tο 1954 συγκρότησε θίασο με το Μίμη Φωτόπουλο, με τον οποίο αποτέλεσαν ανεπανάληπτο κωμικό δίδυμο. Τρία χρόνια αργότερα και μέχρι το 1969 δημιούργησε δικό του θίασο, ανεβάζοντας έργα όπως: «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», «Η κυρία του κυρίου», «Το έξυπνο πουλί», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Εξοχικόν κέντρον ο Έρως» κ.ά.

Αυτό είναι το αρχαιότερο κλήμα στον κόσμο. Το είχε περιγράψει και ο Παυσανίας!




Το κλήμα (Vitis vinifera) υπολογίζεται ότι είναι περίπου 3000 ετών και σίγουρα είναι πάνω από 2200 ετών, αφού ήδη από το 160 π.Χ. ο Παυσανίας το αναφέρει ως «αξιοπερίεργο φαινόμενο», λόγω του μεγέθους του! Ο ιστορικός είχε επισκεφθεί την περιοχή για να διαπιστώσει εάν ισχύει η φήμη ότι οι πέστροφες του ποταμού Αροάνειου κελαηδούσαν, όπως το πουλί, τσίχλα.

Τεχνολογικά προηγμένοι οι κάτοικοι του Αιγαίου και της Κρήτης από την 4η χιλιετία π.Χ.


Προηγμένη γνώση της τεχνολογίας ήδη από την 4η χιλιετία π.Χ. φαίνεται πως είχαν οι κάτοικοι του Αιγαίου και της Κρήτης.

Αυτό διαπίστωσαν ο ερευνητής αιγαιακών γραφών Μηνάς Τσικριτσής και ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Ξενοφών Μουσάς, μελετώντας τα προϊστορικά κυκλαδικά τηγανόσχημα σκεύη που εμφανίζονται στον αιγαιακό πολιτισμό.

Ήδη κατά την Πρωτοκυκλαδική Ι και ΙΙ περίοδο, οι κάτοικοι του Αιγαίου και της Κρήτης χρησιμοποιούσαν πολύπλοκα και ακριβή ημερολόγια βασισμένα όχι μόνο στις περιοδικότητες του Ήλιου και της Σελήνης, όπως οι υπόλοιποι λαοί, αλλά και σε προηγμένες γνώσεις των κινήσεων των πλανητών, στις περιοδικότητές τους σε σχέση με τη Γη, ακόμη και στις φάσεις της Αφροδίτης, που φαίνεται ότι χρησίμευαν ως ημερολόγιο κύησης και πρόβλεψης της ημερομηνίας γέννησης του ατόμου.

Τα κυκλαδικά τηγανόσχημα σκεύη (περισσότερα για το θέμα, εδώhttp://www.visaltis.net/2013/09/a-4000.html), που εμφανίζονται στον αιγαιακό πολιτισμό έχουν διχαλωτή ή τετράπλευρη λαβή, ενώ ο πυθμένας τους στην πίσω πλευρά φέρει συνήθως εγχάρακτη διακόσμηση με ομόκεντρους κύκλους, απλές ή τρέχουσες σπείρες, ακτινωτά μοτίβα, ενίοτε δε και απεικονίσεις κωπήλατων πλοίων.

Η γοητεία της καταστροφής...



Νομίζετε πως το πλέον επικίνδυνο είδος είναι ο ψηφοφόρος ενός ακραίου κόμματος? Ενας φανατικός οποιασδήποτε πολιτικής ή θρησκευτικής παράταξης? Πως είναι ο αδιάφορος? Ο φιλοτομαριστής? Ο βίαιος ο εγκληματίας? Ισως κάποτε να ίσχυε αυτό. Τώρα έχουμε προχωρήσει πιο πέρα. Η ανθρωπότητα βαδίζει πλέον στο μονοπάτι που έχει χαράξει κάποιος ψυχοπαθής σαδιστής κατά συρροήν εγκληματίας, που ηδονίζεται να βλέπει .. πόνο, φόβο, ολική καταστροφή.

Μια καλή μέρα για να…




Αδειάσω τη μνήμη του Pc από cookies 

Με το σερφάρισμα στο ιντερνέτ, υπάρχουν «κατάλοιπα» που μένουν στη μνήμη του υπολογιστή, καταλαμβάνοντας χώρο ενώ είναι άχρηστα! Σβήστε τα!

Προσοχή όμως, δεν κάνουμε κάτι που δεν ξέρουμε χωρίς  την καθοδήγηση ενός έμπειρου προγραμματιστή!

Πηγή : tsemperlidou.gr

What Was Democracy?