Ετικέτες

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-16 (ΡΩΣΙΚΑ "ΕΞΥΠΝΑ ΟΠΛΑ" ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΑΣΗ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Ρωσία – Ηλεκτρονικός πόλεμος στην Συρία

Ρωσία – Ηλεκτρονικός πόλεμος στην Συρία
Ρωσικό αεροσκάφος επιτήρησης Ilyushin Il-20M. Ένα τουλάχιστον από αυτά επιχειρεί στην Συρία, προσδίδοντας νέες δυνατότητες στις ρωσικές και συριακές δυνάμεις. Φωτογραφία via Aviationist.
Η σημασία του ηλεκτρονικού πολέμου στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του σήμερα είναι τεράστια. Για αυτό και η Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς στην Συρία, απέστειλε εκεί ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου ΙΙ-20 Cout, το οποίο, όπως φαίνεται κάνει καλή δουλειά

Βασιζόμενο στο ελικοφόρο επιβατηγό Ilyushin Il-18, το ΙΙ-20Μ, το τετρακινητήριο αυτό αεροσκάφος αποτελεί το αντίστοιχο του αμερικανικού RC-135. Στην Συρία η Ρωσία έχει αναπτύξει τουλάχιστον ένα από τα αεροσκάφη αυτά.

ΡΩΣΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ OIKONOMIΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ( Μικρή συλλογή άρθρων)


A)Η Ουκρανία, η Ρωσία και ένα ελληνικό δημοσίευμα...



 Η γη γυρίζει, αλλά καμιά φορά ξεχνάμε πως το κάνει γύρω από δύο άξονες ταυτόχρονα.  Η συζήτηση για την Αριστερά -που έχει πάψει πλέον να διεξάγεται αποκλειστικά εντός των τειχών της- έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ωστόσο, το κεντρικό θέμα αυτού του κειμένου δεν είναι “το ανησυχητικό ρήγμα του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως ήταν ο πετυχημένος τίτλος στο δημοσίευμα στο περιοδικό Unfollow που άνοιξε τον δημόσιο διάλογο γύρω απ’ το ζήτημα. Υπάρχει ένα άλλο άρθρο του ίδιου τεύχους (Ιουνίου) του περιοδικού, το οποίο πέρασε ασχολίαστο, αν και ήταν το κύριο και εκείνο στο οποίο αφιέρωσε το εξώφυλλό του. Ο λόγος για “Τα λεφτά της Χρυσής Αυγής: Η διαδρομή του χρήματος από τη Ρωσία και τους Έλληνες επιχειρηματίες στους νεοναζί”.
     Το επίμαχο κομμάτι υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, ο εκδότης του Unfollow.  Οι κουκουέδες έχουν χαρακτηρίσει τον Λ.Χ. αντικομμουνιστή, ο Μελισσανίδης τον έχει βάλει στο στόχαστρο, γενικά τίποτα επιλήψιμο πέρα από μια μυρωδιά πολιτικής ελαφρότητας στα κείμενά του. Ανεξάρτητα απ’ το ιστορικό του συντάκτη-εκδότη, κείμενα που δεν βασίζονται σε τεκμηριωμένα γεγονότα, παραπομπές ή μαρτυρίες, αλλά- αντίθετα- στην εμμονική αγνόηση των διαθέσιμων στοιχείων και σε μυστήριους “γνώστες” μιας διάστασης της πραγματικότητας για την οποία  δεν δίνουν χειροπιαστά στοιχεία, δεν συνιστούν “ανεξάρτητη δημοσιογραφία”. Άλλες φορές κωδικοποιημένα μηνύματα για λίγους, άλλες προπαγάνδα για πολλούς, ενίοτε και τα δυο, δημοσιεύσεις τέτοιου τύπου είναι συχνές στον ελληνικό Τύπο.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΝΘΕΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Η Τουρκία πενθεί: 95 νεκροί, 48 χαροπαλεύουν μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

tourkia708_1

Η Τουρκία, που επλήγη από την πλέον πολύνεκρη επίθεση της ιστορίας της, αρχίζει σήμερα την ταφή των θυμάτων των εκρήξεων. Τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ προσέρχονταν σε μια διαδήλωση αφιερωμένη στην ειρήνη, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Οι πρώτες κηδείες ένθερμων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που σκοτώθηκαν στην επίθεση, για την οποία δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, θα τελεστούν σήμερα. Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο απολογισμός αυξήθηκε αργά χθες βράδυ σε 95 νεκρούς και 246 τραυματίες, ενώ 48 δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της Άγκυρας. Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), το φιλοκουρδικό κόμμα που είχε καλέσει στη διαδήλωση, διαβεβαίωσε χθες βράδυ μέσω Twitter ότι ο απολογισμός είναι 128 νεκροί.

Η αδερφή του μικρότερου αγνοουμένου Μαρία Κωνσταντίνου, σπάει τη σιωπή της: «Μας παραμύθιαζαν πως ο αδερφός μου ζει και είναι γιατρός και σήμερα μια πιπίλα οδηγεί στα οστά…»

Η αδερφή του μικρότερου αγνοουμένου Μαρία Κωνσταντίνου, σπάει τη σιωπή της: «Μας παραμύθιαζαν πως ο αδερφός μου ζει και είναι γιατρός και σήμερα μια πιπίλα οδηγεί στα οστά…»
Η ημέρα της κηδείας… Φωτογραφία Σ. ΜΙΧΑΗΛ, ΡΙΚ
Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ
«Μέχρι το 2014, πίστευα πως ο αδερφός μου ζούσε..  Μία τουρκάλα δημοσιογράφος, υψηλά αμειβόμενη από τον αείμνηστο πατέρα μου, τον  ενημέρωσε πως ο γιος του, ο αδερφός μου δηλαδή  είναι ζωντανός και καταξιωμένος γιατρός….», εξομολογήθηκε η ετεροθαλής αδερφή του μικρού αγνοούμενου, Μαρία Κυριάκου Κωνσταντίνου… Ακολουθεί η αφήγησή της:
« Του έδειχνε ψεύτικα στοιχεία όπως διαπιστώθηκε. Ακόμα και παιδί «μαϊμού» αγκάλιασε, νομιζόμενος πως ήταν ο Αντρέας μας.  Έφυγε από τη ζωή, μαζί με το παραμύθι που του πούλησαν… Ίσως και με τον καημό του.  Τελικά με τον Αντρέα, ήτανε γραφτό να συναντηθούν στην άλλη πλευρά, στην απέναντι.. Εκεί τον περίμενε ο αδερφός μου. Σαράντα μέρες μετά το θάνατο του πατέρα μου, μάθαμε πως ο Αντρέας βρέθηκε δολοφονημένος μαζί με την μητέρα του Αγγελική, που κυοφορούσε το αδελφάκι του – μας  ( η μητέρα του Αντρέα βρισκόταν στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της) και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του (από τη μεριά της μητέρας του). Η μέθοδος του DNA αποκάλυψε πως σχεδόν ολόκληρη οικογένεια είχε ξεκληριστεί από τους Τούρκους, αφού βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Τραχώνι (ο έξι μηνών Αντρέας Κυριάκου Κώστα Γιατρού, Αγγελική Κυριάκου, Θεμιστούλα Θεμιστοκλέους, Ελένη Θεμιστοκλέους, Μάρω και Σούλλα Θεμιστοκλεους).

Τι είναι το ΚουαρτέτοΓΙΑ ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ….(Μικρή συλλογή άρθρων)

A)Νόμπελ στην υποκρισία…



STOCKHOLM: Nobel Prize Award Ceremony 2010.
Μα τι έκπληξη. Την περίοδο που ο δυτικός ιμπεριαλισμός τα βρίσκει σκούρα απέναντι στην Ρωσία και επιθυμεί να την υποδείξει σαν τον μεγάλο εχθρό της ανθρωπότητας, το Νόμπελ (όπως ανακοινώθηκε σήμερα) πάει σε μια συγγραφέα, Svetlana Alexievich, για το έργο της που ”απεικονίζει την σκληρότητα της ζωής στην Σοβιετική Ένωση” και το πόσο αυταρχική και βάρβαρη είναι η σημερινή Ρωσία και το πόσο δημοκρατικό ήταν το φασιστικό Ουκρανικό Μέινταν. Με την ανακοίνωση του βραβείου δήλωσε:”Author Svetlana Alexievich said she had wept when she saw photographs of those shot dead during street protests in Kiev in February 2014 against a Moscow-leaning president.The subsequent pro-Russian separatist uprising in eastern territories, which has killed over 8,000 people, was a result of foreign interference, she said, pointing the finger at Russia. “It is occupation, a foreign invasion,” she said.”

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ! Λευκός Οίκος και CIA παραδέχονται πως συγκάλυψαν τη συνωμοσία – Όλη η αλήθεια για τη δολοφονία Κένεντι


Jackie-Kennedy-reaches-for-help-after-President-JFK-is-shot-in-Dallas-Texas-1963.
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν πώς ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολές στον επικεφαλής της CIA Τζον Μακ Κόουν να αποκρύψει στοιχεία για την δολοφονία του Τζ. Φ. Κένεντι.
διοικητής της CIA Τζον Μακ Κόουν ήταν ένα από τα γρανάζια της συνωμοσίας που πέτυχε την απόκρυψη στοιχείων για την δολοφονία του Τζον Φιτσέραλντ Κένεντι, από την επιτροπή Γουόρεν που ερευνούσε την υπόθεση.

Το ανατριχιαστικό μυστήριο του καραβιού του θανάτου


Ο θρύλος του πλοίου-φαντάσματος «Ourang Medan» και η μακάβρια ιστορία που σέρνει ξοπίσω του

ΠΛΟΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ
Σκοτεινές ιστορίες με πλοία που εξαφανίζονται μαγικά από προσώπου γης περνούν από τη μια γενιά ναυτικών στην άλλη εδώ και αιώνες και έχουμε τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» και το «Mary Celeste» ορόσημα στη θαλάσσια ανατριχίλα.
Εδώ όμως το μυστήριο γίνεται ακόμα πιο αλλόκοτο και εξωπραγματικό, καθώς δεν θα μιλήσουμε για πλοίο που εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του, αλλά για εμπορικό που εξαφανίστηκε με σύσσωμους τους άντρες του!
Η σοκαριστική ιστορία του «SS Ourang Medan» αρχίζει λοιπόν μια μέρα του Ιουνίου του 1947 (ή του Φεβρουαρίου του 1948, σύμφωνα με άλλες αναφορές του καιρού), όταν πολυάριθμα πλοία που διάβαιναν τα στενά μεταξύ Σουμάτρας και Μαλαισίας (αλλά και ολλανδικοί και βρετανικοί υποσταθμοί) φέρονται να έπιασαν μια σειρά από σήματα SOS. Το επείγον μήνυμα του άγνωστου πλοίου ήταν σύντομο, αν και ανατριχιαστικά τρομακτικό: «Όλοι οι αξιωματικοί, περιλαμβανομένου του καπετάνιου, είναι νεκροί και βρίσκονται στο κατάστρωμα και τη γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό».
ourangmedan3
Πριν διακοπεί η επικοινωνία, μεταδόθηκαν και μια σειρά σημάτων σε κώδικα Μορς, αν και το μήνυμα φαινόταν κωδικοποιημένο, και κατόπιν ξανακούστηκε η φωνή: «Πεθαίνω». Η τραγική δήλωση ακολουθήθηκε από νεκρική σιγή.

Τα Ανθέμια της Στέψης



Χορωδιακό έργο του σπουδαίου γερμανοβρετανού συνθέτη της εποχής του μπαρόκ Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ (1685-1759). Είναι περισσότερο γνωστό με τον αγγλικό του τίτλο Coronation Anthems.
Από τις 9 Σεπτεμβρίου του 1727 ο Χέντελ άρχισε να συνθέτει τέσσερις ύμνους για τη στέψη του βασιλιά της Αγγλίας Γεωργίου Β', που θα γινόταν στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου, οπότε και πρωτακούστηκαν. Ήταν το πρώτο έργο που συνέθετε στη νέα του πατρίδα ο γερμανικής καταγωγής συνθέτης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τον θανόντα βασιλιά Γεώργιο Α', που του είχε παραχωρήσει τη βρετανική υπηκοότητα. Από τότε, το έργο αυτό ακούγεται πάντα στην ενθρόνιση κάθε βρετανού μονάρχη.

10 φορές που αισθανθήκαμε περήφανοι τα τελευταία 2 χρόνια για την Ελληνική Δικαιοσύνη…



Ένα είναι το πράγμα που μας ενώνει όλους στην Ελλάδα ανεξάρτητα από τα πιστεύω και τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Η άποψή μας ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι τυφλή, αλλήθωρη και εγκεφαλικά νεκρή.  
img_815814248489051424889950-1024x683
Καθαρός σαν το κίτρινο χιόνι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση παραποίησης της λίστας Λαγκάρντ

Η τουρκική απόβαση στη Μύκονο

Μαντώ ΜαυρογένουςΜαντώ Μαυρογένους

Τo 1822, δεύτερο έτος της Εθνικής Επανάστασης, ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος κυριαρχούσε στο Αιγαίο, παρά τις μεμονωμένες επιτυχίες των ελλήνων μπουρλοτιέρηδων. Ο ελληνικός στόλος, αντί να κυνηγήσει τους Τούρκους στο Αιγαίο και να στήσει ενέδρες με τα πυρπολικά του, επανήλθε στις βάσεις του, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για μισθοδοσία και ζωοτροφές, όπως μαρτυρούν οι επιστολές του Μιαούλη και των υδραίων προκρίτων προς την Προσωρινή Διοίκηση (Κυβέρνηση) της Ελλάδος.

Ρένα Καρθαίου 1913 – 2005


Γουλιμή, Δεμερτζής, Καρθαίου, σε εκδήλωση του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού ΒιβλίουΓουλιμή, Δεμερτζής, Καρθαίου, σε εκδήλωση του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Ποιήτρια και μεταφράστρια, που ασχολήθηκε κυρίως με την παιδική ποίηση και το παιδικό βιβλίο.
Η Ρένα Καρθαίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1913 και ήταν κόρη του ποιητή και θεατρικού μεταφραστή Κ. Καρθαίου (Κλέανδρος Λάκων το πραγματικό του όνομα). Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρωτοεμφανίστηκε με ποιήματά της το 1935 στο εβδομαδιαίο φιλολογικό περιοδικό Νεοελληνικά Γράμματα, που εξέδιδε ο Κώστας Ελευθερουδάκης με αρχισυντάκτη τον πατέρα της.

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού



Οι διακρίσεις και η βία κατά των κοριτσιών σε διάφορα μέρη του κόσμου ώθησαν τον ΟΗΕ να ανακηρύξει την 11η Οκτωβρίου ως Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού (International Day of Girl Child). Καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 19 Δεκεμβρίου 2011 και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2012.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 11 Οκτωβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
787
Η 7η Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια καταδικάζει τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, διατυπώνοντας το δόγμα ότι η λατρεία ανήκει μόνο στο Θεό και στις εικόνες προσφέρεται απλή τιμητική προσκύνηση.