Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Στη Γαλλία κάνουν έκπτωση στο βιομηχανικό ρεύμα για να σωθούν θέσεις εργασίαςundefined
Στην Ελλάδα η μέση τιμή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ξεπερνά τα 65 ευρώ η μεγαβατώρα. Οι ενεργοβόρες μονάδες διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος, ενώ η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για τις μονάδες της μέσης τάσης. Ιστορικά εργοστάσια που συμβολίζουν την παράδοση της βιομηχανικής παραγωγής, βρίσκονται σε αδράνεια ή ένα βήμα πριν το λουκέτο.
Τα προβλήματα κόστους ενέργειας –αν και σε διαφορετική μορφή– δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο, καθώς θέματα κόστους ενέργειας υπάρχουν και σε άλλες χώρες. Μόνο που την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα το κόστος ρεύματος δεν πέφτει κάτω από τα 65 ευρώ, στη Γαλλία η συζήτηση που γίνεται αφορά σε τιμολόγια της τάξης των 25 ευρώ η μεγαβατώρα. Η διαφορά κόστους για τη μέση ελληνική βιομηχανία φτάνει το 160%!

Μεγάλο πρόστιμο στα JUMBO και σε 4 ακόμα εταιρείεςundefined
Μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγείαΠροστίμα συνολικού ύψους 46.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε 5 επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραιά.
Όπως αναφέρει το piraeuspress.gr τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι τα ακόλουθα:
1.Πρόστιμο € 20.000 στην εταιρεία εμπορίας τροφίμων –υλικών –αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμαJUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο Μοσχάτο διότι διαπιστώθηκε ότι:
– Η επιχείρηση προέβη σε διακίνηση μη ασφαλών υλικών και αντικειμένων που προορίζονταν να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, ενώ είχε ήδη ενημερωθεί για τηνακαταλληλότητα των προϊόντων.
Επιπλέον, δεν προέβη σε ορθή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τους λόγους της απόσυρσης.

«Η Ελλάδα πρέπει να καλύψει κενό 10 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου»


undefined
Η Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάνει λόγο για «νέες δυσάρεστες ειδήσεις λίγο πριν από την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα», με τη διαπίστωση….
νέας «τρύπας» χρηματοδότησης της Ελλάδας ύψους έως και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο την Αθήνα, «δεν πρέπει να αναμένονται συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορεί να καλυφθεί αυτή η ‘τρύπα” χρηματοδότησης πριν από τις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου».

17 συμπτώματα του καρκίνου που συνήθως αγνοούμε


Ο καρκίνος πλέον έχει γίνει μία από τις πιο κοινές «σιωπηλές» ασθένειες. Ωστόσο, σύμφωνα με το reader’s digest, το σώμα στέλνει «οιωνούς» που εμείς συχνά αγνοούμε.

Συριγμός ή δυσκολία στην αναπνοή

Ένα από τα πρώτα σημάδια στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα είναι η αναπνοή. Ο συριγμός ή η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να αποτελεί μία προειδοποίηση για καρκίνο. Ωστόσο, πολλές φορές οι ασθενείς το παρερμηνεύουν ως άσθμα, καθυστερώντας έτσι τη σωστή διάγνωση.

Tραγικό και ελληνικό: Δεν έχει να φάει μία στις πέντε οικογένειες


undefined
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα οποία αποτυπώνουν με τον πιο μελανό τρόπο τις συνθήκες που ζουν οι πολίτες της χώρας μας.Σύμφωνα με τα στοιχεία για την κοινωνική κατάσταση των πολιτών της ΕΕ, στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία, το ένα στα πέντε νοικοκυριά (20%) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα του.
Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ ανέρχεται στο 16%. Τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς φτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται λίγο κάτω από το 10%.

Επιστολή από την Κρήτη στον Σόιμπλε : Να πράξετε το χρέος σας στην Ιστορία


Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπλε, απέστειλε η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, στην οποία αφού θυμίζουν ότι στην περιοχή συντελέστηκε το δεύτερο μεγαλύτερο Ολοκαύτωμα την περίοδο της γερμανικής κατοχής , καλούν τους Γερμανούς “να πράξετε, επιτέλους, το χρέος σας απέναντι στην Ιστορία”.

Γιατί οι γυναίκες ανταποκρίνονται πιο άμεσα από τους άνδρες στο κλάμα ενός μωρού;Μια νέα μελέτη παρέχει αποδεικτικά στοιχεία για μια υπόθεση που οι επιστήμονες έχουν σχηματίσει εδώ και καιρό, σύμφωνα με τη οποία, ο εγκέφαλος των γυναικών ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη αμεσότητα στο κλάμα ενός βρέφους, σε σύγκριση με τον εγκέφαλο των ανδρών.
Η προηγούμενη έρευνα έχει αναδείξει τις διαφορές της ανταπόκρισης των δύο φύλλων στο κλάμα του βρέφους σε συναισθηματικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να δείξουν συμπάθεια και συμπόνια στο νήπιο που κλαίει , καθώς και μεγαλύτερη πρόθεση να αναπτύξουν σχέση μαζί του και να το φροντίσουν, σε σύγκριση με τους άνδρες. Η παρούσα μελέτη συμπληρώνει τη διαφορά της ανταπόκρισης των δύο φύλων στο κλάμα με όρους προσοχής και ετοιμότητας.

Βρετανία: Βασιλικό «ναι» στους γάμους ομοφυλόφιλων


Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου νομιμοποιήθηκε και επισήμως σήμερα στην Αγγλία και την Ουαλία, αφού η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε την έγκρισή της στο νομοσχέδιο που είχε ήδη υιοθετηθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Το σεξ… από την εποχή των σπηλαίων!


Οι συντηρητικοί θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως η σεξουαλική πράξη έχει μόνο έναν αληθινό σκοπό: τη διαιώνιση του είδους. Το γεγονός πως το σεξ έχει προφανώς εξελιχθεί ως μια δραστηριότητα που δίνει ευχαρίστηση φαίνεται να μην έχει αγγίξει καθόλου αυτούς τους «δεινοσαύρους», ακόμα και μπροστά σε αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το σεξ είναι διασκέδαση! Μήπως οι ίδιοι δεν…κάνουν καθόλου σεξ;

Αυτοί οι διανοητικά Νεάντερνταλ συχνά ισχυρίζονται πως στον κόσμο των ζώων το σεξ είναι μόνο «δουλειά» και καθόλου διασκέδαση, υπονοώντας πως το ίδιο ισχύει και στους ανθρώπους. Αλλά οι επιστήμονες έχουν ξεκάθαρα απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς: Τα ζώα επιδίδονται σε απίστευτο εύρος «άγριων» και υπέροχων σεξουαλικών δραστηριοτήτων, επομένως γιατί να μη το κάνουμε εμείς;

Το φάντασμα της Μάγκυ: να τι πλανιέται πάνω από την Ευρώπη  
The Spitting Image puppets of Margaret Thatcher and Ronald Reaganτου system failure
“Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη- το φάντασμα του κομμουνισμού”, είχε γράψει ο Μαρξ στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο, το 1847. Δεν θα μπορούσε μάλλον να προφητέψει ότι το φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη του 2013 θα είχε πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Η δογματική πίστη της Θάτσερ στην ελεύθερη αγορά, στην ελαχιστοποίηση της παρουσίας του κράτους, ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής της αντίληψης. Αναρωτιέται κανείς για πιο λόγο η “Σιδηρά Κυρία” είχε σιγήσει μπροστά στα τεκταινόμενα την τελευταία δεκαετία και κυρίως μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Άραγε λόγω προχωρημένης ηλικίας; Μήπως πίστευε στο αναμασημένο σλόγκαν ότι “πρόκειται για άλλον ένα κύκλο του καπιταλισμού που σύντομα θα ανακάμψει”; Ή μήπως τελικά κατάλαβε, έστω και αργά, ότι αυτό που συνέβαινε δεν ήταν ένα ιδανικό μοντέλο της ελεύθερης αγοράς αλλά η επιβολή μιας ιδιότυπης τραπεζοχρεοκρατίας;

Η παγκόσμια αυτοκρατορία του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματοςundefined
18.07.2013
Του Ιωάννη Μιχαλέτου 

Το RIMSE κατά περιόδους παρουσιάζει θεματικές και αναλύσεις σε ευρύτερα θέματα ασφάλειας πέρα από αυτών του «Εξτρεμιστικού Ισλάμ στην Ν.Α Ευρώπη». Το παρόν κείμενο καταγράφει την πρόσφατη ιστορική διαδρομή, ενδυνάμωση και εν τέλει παγκόσμια εξάπλωση του λεγόμενου “Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος”.


Η Interpol σε εκτιμήσεις της κατά καιρούς υποστηρίζει ότι περίπου το 90% της ηρωίνης που κατασχέθηκε στην Ευρώπη προέρχεται από τον άξονα Τουρκίας-Βουλγαρία-Σκοπίων. Στην εν λόγω νοητή γραμμή, έχει εν τω μεταξύ, γιγαντώσει η Αλβανική μαφία η οποία πολλαπλασίασε τη δυναμική της από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έως και τη σημερινή εποχή. 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ…..ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ
undefined
Σύμφωνα με τη λαϊκή μας παράδοση: 
Κάθε φορά που οι αλεπούδες έβγαιναν προς αναζήτηση τροφής, ποτέ δεν ήταν βέβαιες πως θα επιστρέψουν στη φωλιά τους και έλεγαν μεταξύ τους σα γούρι τον χαιρετισμό «καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Αν δηλαδή έπεφταν σε κάποια παγίδα ή τις σκότωναν οι κυνηγοί, θα συναντιόνταν πάλι στον πάγκο του γουναρά. Η έκφραση αυτή από τον Άρη Βελουχιώτη, αναφερόταν στο πιθανό μέλλον τόσο του ίδιου όσο βέβαια και των συντρόφων του, που πολεμούσαν τον κατακτητή. 

ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ….ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΩΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΟΠΟΤΕ…

Έρευνα: Τα Πέτρινα Μανιτάρια της Θράκηςundefined
του Visalti
Τα πέτρινα μανιτάρια της Θράκης, τα συναντάμε σαν σύμβολα ιερής ισχύος, στις απότομες πλευρές της προϊστορικής Ισμάρας (Μαρώνεια), ή να υψώνονται θεόρατα όπως το μανιτάρι των Λαγυνών, άλλοτε πάλι σε κοιμητηριακούς χώρους όπως της Κίρκης και του Πετρότοπου Κοτρωνιάς, ως προστάτες και διαμεσολαβητές με το κόσμο των νεκρών εξασφαλίζοντάς τους την μεταθανάτια αναγέννηση.
Κάποτε ανάγλυφα σε βράχους, όπως στο Μαγγάζι Κορνοφωλιάς, συνδυαζόμενα με ηλιακούς δίσκους, επιβεβαιώνοντας εικονιστικά την ενδιαφέρουσα πλευρά του μύθου, δηλαδή της ένωσης του απολλώνιου στοιχείου (ήλιος) και του χθόνιου διονυσιακού το μανιτάρι.

Στην πραγματικότητα, το λατρευτικό σύμπλεγμα πέτρα-φυτό είναι o αρχαϊκός συμβολισμός της ‘‘ιερής τοποθεσίας,’’ του πρωτόγονου βωμού και καλύπτει όλη την ινδομεσογειακή έκταση.
Ποτέ ένα δέντρο ή ένα φυτό δεν λατρεύτηκε αποκλειστικά για τον εαυτό του αλλά πάντα γι αυτό που από μέσα του αποκαλυπτόταν, γι αυτό που συνεπαγόταν και σήμαινε. Η ιερή ισχύς του μανιταριού εκδηλωνόταν μέσα από τις βιολογικές του ιδιότητες (ενθεογενείς ή ψυχοτρόπες), αποκτούσε ιερότητα και μετατρέπονταν σε θρησκευτικό αντικείμενο. Η πέτρα εκπροσωπούσε την κατ’ εξοχή αλήθεια, την αφθαρσία και την διάρκεια΄ το μανιτάρι με την περιοδική του αναγέννηση εκδήλωνε την ιερή δύναμη μέσα στην τάξη της ζωής και συμβόλιζε τη θεότητα που λάτρευαν οι Θράκες κάτοικοι της περιοχής.

Ο γερμανικός οικονομικός εθνικισμός καλά κρατείΣταύρος Λυγερός
ΤΟ ΕΡΓΟ είναι πλέον πολυπαιγμένο και θα έπρεπε να μας έχει διδάξει. Κάθε φορά που η τρόικα έρχεται για έλεγχο στην Αθήνα διαπιστώνει αποκλίσεις. Με βάση αυτές τις αποκλίσεις προβάλλει νέες απαιτήσεις, οι οποίες (συνήθως έπειτα από μάχες οπισθοφυλακών της κυβέρνησης) μετατρέπονται σε συμφωνίες. Ακριβώς αυτές τις δεσμευτικές για την Αθήνα συμφωνίες επικαλούνται σε επόμενο χρόνο οι δανειστές για να επιβάλλουν την πολιτική τους.

Μανώλης Γλέζος προς Σόιμπλε: Δεν επαιτούμε… Απαιτούμε…


Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Μανώλη Γλέζου προς τον κ.Σόιμπλε: 
Δεν επαιτούμε…Απαιτούμε…
Κύριε Σόιμπλε,
Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στην Ελλάδα, αν ερχόσασταν ως φιλοξενούμενος.
Αλλά έρχεστε σαν επικυρίαρχος. Και δεν το δικαιούστε.

Η αυτοκρατορία στην οποία δύει ο ήλιος (2)


Mikhail Tyurkin, Odnako (Ρωσία)    (μτφ. Κριστιάν)
JPEG - 23.1 ko
Η Ελισάβετ Β', Βασίλισσα από τις 6 Ιανουαρίου 1952 του Ηνωμένου Βασίλειου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, της Νότιας Αφρικής,  της Αντίγκουας και Μπαρμπούντας, της Αυστραλίας, των Μπαχάμων, της Μπαρμπάντος , του Μπελίζε, του Καναδά, της Γρενάδας, των Νήσων Σολομώντος, της Τζαμάικας, της Νέας Ζηλανδίας, της Παπούα Νέας Γουινέας, του Άγιου Χριστόφορου και Νέβις, του Άγιου Βικέντιου & Γρεναδίνων, της Αγίας Λουκίας, και του Τουβαλού.
Η εκχώρηση των γεωπολιτικών θέσεων
Το Ηνωμένο Βασίλειο βυθίζεται στην άβυσσο της Μεγάλης Ύφεσης. Η γεωπολιτική δύναμη της πρώην «Βασίλισσας των Θαλασσών» λιώνει εξίσου γρήγορα. Αυτές οι ευλογημένες ημέρες, όταν οι Βρετανοί καρποφορούσαν το κέρδος μέσω των άλλων, παραμένοντας καθαροί για τον εαυτό τους, έχουν περάσει. Τώρα πρέπει να πάνε πιο συχνά σε ανοικτές μάχες, παθαίνοντας σημαντικές απώλειες στις σύγχρονες δυτικές σταυροφορίες, και δείχνοντας στον κόσμο την «Αχίλλειος πτέρνα» τους.

Παραλήρημα Παππά: Ψευδοεθνάρχης και πραξικοπηματίας ο Καραμανλής

undefined
Ξεπέρασε τα όρια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής
Δεν πίστευαν στα αυτιά τους πριν από λίγο οι βουλευτές ακούγοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά να αποκαλεί πραξικοπηματία τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή επειδή δεν επανέφερε στο σύνολό του το Σύνταγμα του ’52. “H 24η Ιουλίου ήταν πραξικόπημα.

O…ΚΥΝΙΚΟΣ – “Λευτεριά στις τετράποδες κυβερνήσεις!!”


Ο...ΚΥΝΙΚΟΣ-14Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Μα είναι τόσο παράξενα αυτά που συμβαίνουν!
Εμείς τα τετράποδα, να περπατάμε στα δύο πόδια,
ενώ κάποιοι άνθρωποι, που είναι δίποδα ζώα, να γίνονται τετράποδα!!
Είναι απαράδεκτο, κύριοι, να πέφτετε στα τέσσερα!!
Δυσφημείτε τη σκυλίσια ζωή των απανταχού αξιοπρεπών κυνικών!
Παρόλα αυτά, ο Σύλλογος μας, θα ανακράξει το σύνθημα!
“Λευτεριά στις τετράποδες κυβερνήσεις!!”
 peritexnisologos.blogspot.gr

Χρυσή Αυγή: Η κυβέρνηση έδιωξε τους φύλακες από τα σχολεία- Θα τα φυλάμε εμείςΧρυσή Αυγή: Η κυβέρνηση έδιωξε τους φύλακες από τα σχολεία- Θα τα φυλάμε εμείς
«Πάτημα» και στα σχολεία θέλει να αποκτήσει η Χρυσή Αυγή με αφορμή την κατάργηση των σχολικών φυλάκων, καθώς όπως αναφέρεται μέλη της Χρυσής Αυγής θα περιπολούν νυχθημερόν γύρω από τα σχολεία.
«Εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μείνουν τα σχολεία αφύλακτα. Ειδικά στις περιοχές που η εγκληματικότητα ”θερίζει” θα τοποθετήσουμε εθελοντές σε βάρδιες για να είναι ασφαλή τα παιδιά των Ελλήνων», φέρεται να δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με το Εθνος. Μάλιστα, σε δήλωση του σε ιστοσελίδα του ακροδεξιού χώρου όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, παρουσιάστηκε και το πλάνο «φύλαξης» των σχολείων από τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Γυναίκες εθελόντριες θα υπάρχουν γύρω από τα σχολεία για να περνούν τα παιδιά από τα φανάρια, ενώ τις νύχτες άνδρες μέλη του κόμματος θα περιπολούν γύρω από τα σχολεία.

EE σε Σερβία: Προδώστε! Σέρβοι: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ το “ανεξάρτητο” Κοσσυφοπέδιο.undefinedO Επίτροπος υπογράμμισε ότι η σοβαρή δουλειά πρέπει να συνεχιστεί, επειδή οι διαπραγματεύσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια.Ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε άρχισε την επίσκεψή του στο Βελιγράδι με μήνυμα ενθάρρυνσης για την πρόοδο της Σερβίας στη διαδικασία προσχώρησης στην Ένωση, αλλά και με κατάλογο συγκεκριμένων προσδοκιών των Βρυξελλών ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με τη χώρα, μεταξύ των οποίων είναι η εφαρμογή της συμφωνίας με την Πρίστια.

ΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ (FOCUS) ΚΑΚΟΗΘΗ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ (ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ “ΣΟΔΕΙΑ”)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ

“Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας”

Αρθρογραφος.Κ.Boetig από το Focus on line

* Η μετάφραση από τα γερμανικά του άρθρου, έχει ως εξής: “Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας. Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης

Κύπρος 1974: Πέντε Μύθοι για το Πραξικόπημα


Το απόρρητο έγγραφο του Foreign Office που αποδεικνύει ότι ο Ευ. Αβέρωφ, άρχισε να προωθεί την ιδέα της διχοτόμησης τον Ιούλιο του 1956, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αμερικανό υπουργό Kohler, ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο Απελευθερωτικός Αγώνας της ΕΟΚΑ.
Το Σεπτέμβριο του 1956, ο Αβέρωφ επανέλαβε την ιδέα της διχοτόμησης της Κύπρου ως τη μόνη λύση του Κυπριακού ζητήματος στον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Halvard Lange. Δύο βδομάδες αργότερα πρότεινε ξανά τη διχοτόμηση στον ίδιο τον Τούρκο πρέσβη σε δύο συναντήσεις που είχε μαζί του στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο έγγραφο αποδεσμεύτηκε, μόνο μετά την πάροδο 50 χρόνων αντί 30 χρόνων όπως ισχύει με άλλα απόρρητα βρετανικά έγγραφα