Ετικέτες

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Σωκράτους διδαχές



Ο Σωκράτης υιός του Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης (469 π.Χ.-399 π.Χ) ήταν Έλληνας Αθηναίος φιλόσοφος, από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος – πολιτισμού και ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας.
Με την ζωή του απετέλεσε ύψιστο παράδειγμα σεβασμού των θεσμών και πολιτικής ηθικής (“ο δε ανεξέταστος βίος ου βιωτός ανθρώπω” – η ζωή που δεν εξετάζεται δεν αρμόζει σε άνθρωπο, Απολογία Σωκράτους). Ως πολίτης ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του κατά τρόπο υποδειγματικό, καθότι έλαβε μέρος σε όλες τις εκστρατείες που κλήθηκε και όταν κληρώθηκε ως δικαστής των 10 στρατηγών (406 π.Χ.) αντιστάθηκε με θάρρος στην καταδίκη. Επιπλέον αρνήθηκε θαρραλέα να συνεργαστεί με

τους Τριάκοντα Τυράννους το 404 – 403 π.Χ. για τη σύλληψη του δημοκράτη Λέοντα Σαλαμίνιου.

Αθάνατα λόγια των αγωνιστών του ‘21


20140317-215439.jpg
«Πήραν φως απ’ τα καντήλια κι άστραψαν τα καριοφίλια»
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς
«Πάμε να ιδούμεν τους παλιούς Έλληνες», να ακούσουμε τους πολέμαρχους του ’21, μας έπνιξαν οι αναθυμιάσεις των τωρινών δημοπιθήκων. Διαβάζεις τα απομνημονεύματα και τις φυλλάδες για την Εθνεγερσία και νομίζεις ότι ανοίγεις ένα «μυρογιάλι», εκείνα τα μικρά φιαλίδια που περιέχουν αρώματα εξαίσια. Οσμή ευωδίας πνευματική αναδίδεται, παρ’ όλα τα πάθια και τους καημούς εκείνης της περιόδου.

Κυπάρισσος Στέφανος: Ο κορυφαίος Ελληνας μαθηματικός του 19ου αιώνα που διέπρεψε στην Ευρώπη

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Πριν  από λίγο καιρό, σε δημόσια συνεδρία της, η Ακαδημία Αθηνών, τίμησε  τον κορυφαίο ευρωπαίο μαθηματικό Κυπάρισσο Στέφανο, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος Ελλην μαθηματικός του 19ου αιώνα, που έβαλε τη σφραγίδα του στις θετικές επιστήμες, πριν εμφανισθεί ο μέγας  όλων, Κων. Καραθεοδωρή. Ο αδελφός του Κλών Στέφανος, ήταν ο θεμελιωτής της επιστήμης της Ανθρωπολογίας.

Ρουμανία-Ουγγαρία: Η αναζωπύρωση εθνικιστικών εντάσεων διχάζει



Ένταση στις σχέσεις Ρουμανίας-Ουγγαρίας προκάλεσαν δηλώσεις πολιτικών από τη Βουδαπέστη, οι οποίοι ζήτησαν περισσότερα δικαιώματα για τους Ούγγρους της Ρουμανίας και η απαγόρευση των ρουμανικών αρχών σε Ούγγρους πολιτικούς, τους οποίους χαρακτήρισαν «εξτρεμιστές», να επισκεφθούν τη Ρουμανία.
DANIEL MIHAILESCU / AFPDANIEL MIHAILESCU / AFPΜέλη της ουγγρικής κυβέρνησης το Σάββατο εξέφρασαν τη στήριξή τους στην εδαφική αυτονομία για την ουγγρική κοινότητα στη Ρουμανία, μία μέρα μετά την απόφαση του Βουκουρεστίου απροσδόκητα να επιβάλει απαγόρευση επίσκεψης Ούγγρων πολιτικών, τους οποίους κατηγόρησε για εξτρεμισμό.

Οι μεγαλύτερες διασημότητες στην ιστορία της ανθρωπότητας -Οι Ελληνες… σαρώνουν σε δημοτικότητα [λίστα]

Οι μεγαλύτερες διασημότητες στην ιστορία της ανθρωπότητας -Οι Ελληνες... σαρώνου
Υπάρχουν πολλές εκδοχές της διασημότητας. Ο Ιησούς Χριστός για παράδειγμα ήταν ο πρώτος που το πέτυχε παγκοσμίως, χωρίς να κατακτήσει τον πλανήτη με τη βία, όπως έχει γράψει ο Αυστραλός λογοτέχνης Κλάιβ Τζέιμς. Δεν είναι όμως και πιο διάσημος των τελευταίων 6.000 χρόνων. Γιατί σύμφωνα με το MIT, σε αυτό τον τομέα… σαρώνουν οι Ελληνες.
Το αμερικανικό Πανεπιστήμιο δουλεύει στο πρότζεκτ «Πάνθεον» τον τελευταίο καιρό, που ουσιαστικά είναι αυτό που κρύβει το όνομά του. Μελετώντας και αναλύοντας στοιχεία από το 4.000 π.Χ. έως και το 2010, κατάρτισε τη λίστα με εκείνους τους οποίους θεώρησε ως τους πιο διάσημους αυτών των 6.000 χρόνων.

Συρία: Στα χέρια του στρατού η πόλη Γιαμπρούντ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών

Αποτελεί σημείο - κλειδί στην μάχη για τον έλεγχο των οδικών μεταφορών
Πηγή: REUTERS/Bassam Khabieh
Δαμασκός
Υπό τον έλεγχο του στρατού της Συρίας βρίσκεται πλέον η πόλη Γιαμπρούντ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών, στα σύνορα με το Λίβανο.
Η πόλη πολιορκήθηκε επί εβδομάδες από τις κυβερνητικές δυνάμεις και συμμαχικές δυνάμεις της Χεζμπολάχ, καθώς αποτελεί σημείο - κλειδί στην μάχη για τον έλεγχο των οδικών μεταφορών.

ΔημοΟυκρανία, Παλαιστίνη, Συρία – Ο Τζον Κέρι δεν έχει πολιτική, αλλά τακτική

Τιερί Μεϊσάν, στην Al-Watan (Συρία)            (μτφ. Κριστιάν)
Ο υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι (εδώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρώμη), δεν έχει προκαθορισμένη πολιτική. Παίρνει την πρωτοβουλία για όλα τα θέματα, όχι με τρόπο έτσι ώστε να κερδίσει αποφασιστικές νίκες, αλλά για να βρει ευκαιρίες για να προωθήσει τα πιόνια του. Έτσι, αφού υποστήριξε το πραξικόπημα της CIA στην Ουκρανία, ανησυχεί σήμερα όχι για το μέλλον της Κριμαίας, αλλά για το πώς θα ωφεληθεί στο παγκόσμιο οικονομικό πεδίο από τη τοπική πολιτική ήττα του .

Η επίσκεψη Γκάουκ και η «γερμανική Ευρώπη»

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός
ΑΝ ΚΑΙ ο προφανής σκοπός της επίσκεψης του Προέδρου Γκάουκ ήταν να εξωραΐσει την εικόνα της Γερμανίας στην ελληνική κοινή γνώμη, η επιχείρηση «δημοσίων σχέσεων» εν μέρει στράβωσε. Η επιλογή του Παπούλια να θέσει σαφώς και έντονα αφενός το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων, αφετέρου το ζήτημα της μονοδιάστατης λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο, μετατόπισε το κέντρο βάρους από τις εθιμοτυπικές ρητορείες και το παιχνίδι των εντυπώσεων στην ουσία των διμερών σχέσεων.
Μπορεί η κυβέρνηση Σαμαρά να έχει βάλει όλα τα αβγά της στο γερμανικό καλάθι και να αποφεύγει οτιδήποτε ενοχλεί τη Μέρκελ, αλλά το κλίμα στην ελληνική κοινωνία είναι τελείως διαφορετικό. Κι αυτό το κλίμα εν μέρει εξέφρασε ο Παπούλιας. Θα ήταν, άλλωστε, πολιτικό στίγμα γι’ αυτόν εάν δεν το έκανε.

Τι θα έλεγε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης για το νέο "Σχέδιο Αννάν"

Κωνσταντίνος Χολέβας—Πολιτικός Επιστήμων
Ξημέρωνε η 14η Μαρτίου 1957. Στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας η αγχόνη των Άγγλων αποικιοκρατών έκοβε το νήμα της σύντομης ζωής του δεκαοκτάχρονου μαθητή και ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Ο Βαγορής, όπως τον φώναζαν, από την Πάφο είχε ενταχθεί στο απελευθερωτικό κίνημα της ΕΟΚΑ για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Όταν αποφάσισε να ανέβει στο βουνό για να αποτινάξει τη βρετανική κυριαρχία ο νεαρός μαθητής άφησε ένα ποίημα στους δασκάλους και στους συμμαθητές του:

Μιχελάκης: «Δεν ξέρω αν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο»

«Εμείς (σ.σ υπουργείο Εσωτερικών) είχαμε την υποχρέωση της κινητικότητας 4.000 ατόμων έως το τέλος του μήνα. Ο στόχος αυτός έχει ξεπεραστεί με τη νομοθετική παρέμβαση και οι αιτήσεις που έχουν γίνει θα είναι πάνω από τις 4.000», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η Αρκούδα βγήκε σαν Κυρία και Ξήλωσε όλα τα εμπόδια...Αλλά και ο Δράκος είναι σε ετοιμότητα.


Όπως είπε ο σκληρός Κίσσιγνκερ, "Πόσο καιρό η Κίνα και η Ρωσία θα παρακολουθούν την Αμερική να "καθαρίζει"; Η μεγάλη Ρωσική Αρκούδα, και το Κινέζικο δρεπάνι θα σηκωθούν από την αδράνεια και τότε είναι που το Ισραήλ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όσα περισσότερα
όπλα διαθέτει για να εξοντώσει όσους περισσότερους Άραβες μπορέσει!!!!
Έτσι συστηματικά οι ΗΠΑ και σύμμαχοι της, έκαναν άνω κάτω την Αίγυπτο (που ελέγχει την διώρυγα Σουέζ), την Λιβύη (πετρελαιοπαραγωγός χώρα), την Νιγηρία, το Ιράκ, την Συρία, και κούτσου κούτσου έφθασαν στην αυλή της Ρωσίας.

Αποχωρεί και δεύτερος βουλευτής από τη Χρυσή Αυγή


Αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή και δεύτερος βουλευτής. Πρόκειται για τον Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου, ως ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο Στάθης Μπούκουρας έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του.

Συντριπτική νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις βουλευτικές της Σερβίας


Posted: 16 Mar 2014 11:15 PM PDT
17.3.14



Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) είναι ο μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών στη Σερβία με ποσοστό 49,3% και 160 από τις 250 έδρες της Βουλής.

Οι Σοσιαλιστές του Ίβιτσα Ντάτσιτς έλαβαν το 13,9%, το Δημοκρατικό Κόμμα το 5,3% και το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς το 6,1% των ψήφων.

Περί μη αναγνώρισης δημοψηφίσματος Κριμαίας και συγκρίσεις ανόμοιων καταστάσεων.






Θα επαναλάβoυμε  οτι υποστήριζουμε εξαρχής . Η μη αναγνώριση ώς έγκυρου του δημοψηφίσματος στην Κριμαία απο την Δύση, δείχνει τα εξής..

Το μοιραίο 1964!



του Κώστα Ράπτη

Μολονότι πέρασαν πενήντα χρόνια, το τραύμα παραμένει ανοιχτό. Οι απελάσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες ξεκίνησαν στις 16 Μαρτίου 1964, αποτέλεσαν το πλήγμα από το οποίο η ομογένεια (ακατάβλητη έως τότε, ακόμη και μετά το πογκρόμ του Σεπτεμβρίου 1955) δεν μπόρεσε να ανακάμψει ποτέ. Όσοι μάλιστα είχαν άμεση εμπειρία των γεγονότων δύσκολα θα ξεχάσουν το κλίμα εκείνων των ημερών.

Ουκρανοί χάκερς "χτύπησαν” το ΝΑΤΟ






Ομάδα κυβερνοπειρατών από την Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που δέχτηκαν αρκετές ιστοσελίδες του ΝΑΤΟ το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποια σοβαρή δυσλειτουργία στις δραστηριότητες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Μετά από σαράντα χρόνια εισβολής και κατοχής…




Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Μετά από σαράντα χρόνια οι Τούρκοι διαπίστωσαν ότι εισέβαλαν σε λάθος γεωγραφική πλευρά της Κύπρου! Εισέβαλαν, το 1974, στις βόρειες ακτές όπου καλοκάθισαν για δεκαετίες διακηρύττοντας διεθνώς ότι το Κυπριακό πρόβλημα λύθηκε επί του εδάφους με την τουρκική εισβολή. Ωστόσο, οι Τούρκοι συμπεραίνουν σήμερα, ότι έπρεπε να είχαν εισβάλει στις γεωγραφικά νότιες ακτές και όχι στις βόρειες. Διότι  είναι στις νότιες που τελικά εντοπίστηκαν  υδρογονάνθρακες, ο πραγματικός πλούτος-ισχύς της Κύπρου.

Ουκρανία: Θα καταστρέψουμε τους ρωσικούς πετρελαιαγωγούς




Ο ηγέτης της ακροδεξιάς εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», Ντμίτρι Γιαρός, απειλεί να καταστρέψει ρωσικούς αγωγούς  μεταφοράς πετρελαίου που διατρέχουν την ουκρανική επικράτεια, εάν δεν έχει επιτευχθεί μια διπλωματική λύση με τη Μόσχα. Σε μία έντονα φορτισμένη ομιλία του, ο Γιαρός είπε στους υποστηρικτές του θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντισταθούν στους  Ρώσους «κατακτητές». 

Το ενεργειακό μπρα ντε φερ Δύσης – Ρωσίας







Γράφει ο Νίκος Μελέτης


Να αντιστρέψει τους όρους του παιγνιδιού, όπου η Μόσχα με όπλο την Ενέργεια έχει εδραιώσει εδώ και δυο δεκαετίες την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης, επιχειρεί η Ουάσιγκτον αλλά προς το παρόν τα όπλα τα οποία επιστρατεύει δείχνουν να είναι άσφαιρα και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να ανατρέψουν την ντε φάκτο κατάσταση που επιβάλει ο Βλαντιμίρ Πουτιν στην Κριμαία.

Με αφορμή τη Μακρόνησο…




thumb_File0357
Στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, διάφοροι πολιτιστικοί οργανισμοί στις Βρυξέλλες, και σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία, οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και αφιερώματα, με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και τη γνωριμία των αλλοεθνών με αυτόν. Είναι μια συνήθης τακτική στη μούλτι-κούλτι πόλη μας και οι εξάμηνες προεδρίες της ΕΕ αποτελούν πάντα μια τέτοια ευκαιρία.

Ουκρανία: Η ιστορία μιας διπλής κρίσης…







 Πάνος Κορφιάτης
Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία και τι σημαίνει για τον υπόλοιπο κόσμο επιβάλλεται να πιάσουμε το νήμα από την περίοδο της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο γιατί πολλές από τις εσωτερικές αντιθέσεις της Ουκρανίας όπως και άλλων χώρων έχουν τις ρίζες τους στους ορούς με τους οποίους έγινε η τότε μετάβαση από το σοβιετικό στρατόπεδο στον καπιταλιστικό κόσμο. Η περίοδος εκείνη έβαλε τις βάσεις για το μοντέλο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης που οι χώρες αυτές θα έπρεπε να ακολουθήσουν. Τότε με την βοήθεια του ΔΝΤ και των G-7 μπήκε σε εφαρμογή ένα ριζικό πρόγραμμα επιστροφής στην οικονομία της αγοράς.

Η θεραπεία-σοκ, όπως έγινε γνωστή, βασίστηκε στη ραγδαία μετάβαση στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς, αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος, την προσαρμογή στις ιδιαίτερες συνθήκες της μεταβατικής περιόδου ή τη βιωσιμότητα των κοινωνιών που δημιουργούσε. Πέρα από την ιδεολογική κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού εκείνη την εποχή ήταν και κάτι άλλο που έπαιξε ρόλο σε αυτή την επιλογή: Η ανάγκη να εκμεταλλευτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις την κατάρρευση της ΕΣΣΔ προωθώντας την ενσωμάτωση των χωρών που προέκυψαν στον ευρώ-ατλαντικό άξονα με βασικό εργαλείο τη διεθνοποίηση των οικονομιών τους. Η ανάδυση ενός νέου ηγεμονικού πολίτικου και κοινωνικού μπλοκ ικανού να υποστηρίξει αυτή την μετάβαση και να εγγυηθεί την διευρυμένη αναπαραγωγή των καπιταλιστικών σχέσεων σε αυτές τις χώρες θα διασφάλιζε ότι οι χώρες αυτές θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την ένταξή τους στην κοινότητα των ανεπτυγμένων χώρων ενώ ο προσανατολισμός των ελίτ υπέρ του νεοφιλελεύθερου σχεδίου θα τις έφερνε σαν φυσικό επακόλουθο κοντά στη Δύση. Αν και από εδώ και πέρα αναφερόμαστε σε φαινόμενα και τάσεις της Ουκρανίας, πολλά χαρακτηριστικά είναι κοινά και σε άλλες χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ «ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΥΣΤΑΤΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ»

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ «ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΥΣΤΑΤΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ»

 
 
 
 
 
 
1 Vote

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΖΗ*
Πρόσφατα παρουσιάστηκε από το Levy Institute και το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ μελέτη για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα. Πρόκειται για εγχείρημα βασισμένο στη θέση του γνωστού αμερικανικού ινστιτούτου για το κράτος ως εργοδότη ύστατης καταφυγής εν όψει της αντιμετώπισης των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Είναι ενδιαφέρον και ιδιαίτερα θετικό να υποστηρίζεται ότι το Δημόσιο, σε μια εποχή που η επίσημη ανεργία εκτοξεύεται ήδη στο 28%, μπορεί να αποτελεί σοβαρό εργαλείο ανάκαμψης της απασχόλησης, σε αντίθεση με τον στρατηγικό νεοφιλελεύθερο σχεδιασμό της συρρίκνωσης και της πλήρους αποδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα. Βεβαίως, ένα τέτοιο σενάριο προϋποθέτει, κυρίως, μια ριζικά διαφορετική οικονομική πολιτική, στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού προτύπου. Είναι, επίσης, ιδιαίτερα θετικό να επισημαίνεται ότι η επιστροφή στα προ Μνημονίου κατώτατα επίπεδα μισθών όχι μόνο δεν συνεπάγεται επιπτώσεις στην απασχόληση, αλλά, αντιθέτως, την ενισχύει παράλληλα με την αύξηση των δημόσιων εσόδων, εάν συνδυαστεί με άλλα μέτρα, όπως και παλαιότερες επεξεργασίες του ΙΝΕ έχουν καταδείξει.

Ο θάνατος ενός τούρκου εφήβου ξύπνησε το πνεύμα του Γκέζι…



Binnaz Saktanber (Μετάφραση: Κωνσταντίνα Παντελή)
Ο θάνατος του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος έμεινε 269 ημέρες σε κώμα μετά από χτύπημα με βλήμα δακρυγόνου τον περασμένο Ιούνιο, πυροδότησε εκ νέου διαμαρτυρίες στην Τουρκία
Την Τρίτη, ο Μπερκίν Ελβάν πέθανε. Ήταν 15 ετών και ζύγιζε μόνο 16 κιλά την στιγμή του θανάτου του. Βρίσκονταν σε κώμα τις τελευταίες 269 ημέρες. Εκατομμύρια ανθρώπων παρακολουθούσαν την υγεία του μέσω των κοινωνικών δικτύων μέχρι το τελευταίο λεπτό, ελπίζοντας ότι θα επιζούσε. Δεν τα κατάφερε. Ο θάνατος του Μπερκίν αμέσως προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και έξω στους δρόμους, που μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτές του Ιουνίου του 2013, όταν κάθε σπιθαμή της διαδικτυακής σελίδας μου ήταν γεμάτη με μηνύματα από το πάρκο Γκέζι και κάθε σπιθαμή των δρόμων γεμάτη με διαδηλωτές.

Στις 16 Ιουνίου σημειώθηκε η εξαναγκασμένη λήξη της εβδομαδιαίας κατάληψης του πάρκου Γκέζι. Την προηγούμενη μέρα η αστυνομία είχε «καθαρίσει» την περιοχή από διαδηλωτές με μια πρωτοφανή επίδειξη βίας, καταστρέφοντας όλες τις σκηνές και τα πανό των διαδηλωτών και προχωρώντας σε μαζικές συλλήψεις. Ένα μικρό μέρος των διαδηλωτών συνέχισε στις γύρω γειτονιές. Η αστυνομία συγκρούονταν με τους διαδηλωτές χρησιμοποιώντας πλαστικές σφαίρες και εκτοξεύοντας δακρυγόνα απευθείας πάνω τους.

Η δύση πρέπει να κατανοήσει τη σπουδαιότητα της Κριμαίας για τη Ρωσία



RTR3H34G_468
Η Κριμαία είναι για τη Ρωσία, πιο σημαντική απ’ ότι τα Φώκλαντ για τη Βρετανία, τόνισε δεικτικά ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην άκαρπη συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του. Τα επόμενα βήματα των δύο πλευρών, αναμένονται μετά το δημοψήφισμα, το οποίο η δύση δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει.

Βαρυτικά ίχνη από τη Μεγάλη Εκρηξη που δημιούργησε το σύμπαν




Βαρυτικά ίχνη από τη Μεγάλη Εκρηξη που δημιούργησε το σύμπαν
Σημάδια από το Μπιγκ Μπανγκ ανιχνεύτηκα για πρώτη φορά. Η ανίχνευση έγινε από το τηλεσκόπιο που λειτουργεί σε βάση του Νότιου Πόλου. Πρόκειται για ρυτιδώσεις στο χωροχρόνο που εμφανίστηκαν μια στιγμή μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές. Εφόσον επιβεβαιωθεί, η ανακάλυψη θα είναι «η μεγαλύτερη του αιώνα» και πιθανότατα θα βραβευτεί με Νόμπελ, σχολιάζουν ανεξάρτητοι ειδικοί.

«Ναι, είμαι ναζί… θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό»



Χρυσή_Αυγή
σημ,Αμετανόητου: Αν αληθεύουν αυτά τα 10 δισκάκια που βρέθηκαν στους υπολογιστές του Κασιδιάρη και του Μιχαλολιάκου, τότε τα πράγματα σκουραίνουν πολύ…
Ενα μικρό απόσπασμα…και διαβάστε καλύτερα το άρθρο από την πηγή, γιατί εγώ δεν κάνω κέφι… ούτε για να τους φτύσω.
[...] Ενα από τα δεκάδες κατασχεθέντα βίντεο που έχουν τραβηχτεί στα γραφεία της Χ.Α. καταγράφει την ανατριχιαστική ορκωμοσία νέων μελών. Υπο το αυστηρό βλέμμα των παλαιότερων, ο «νέος» χαιρετά ναζιστικά τον κ. Μιχαλολιάκο και εκφωνεί τον όρκο της Χρυσής Αυγής: «Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαι Έλληνας επαναστάτης. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Την πρώτη μέρα της κρίσης, μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονται από αριστερά ή δεξιά γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό. Ο χρυσαυγίτης είναι επαναστάτης. Ναι είμαι ναζί αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο, όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς»! …]
[...] Ο Γκέμπελς και οι χάρτες των Εξαρχείων

Τα δυσνόητα οξύμωρα της Ουκρανίας - Εβραϊκή Συμπαράταξη με... Ναζιστές;

Του Μιχαήλ Στυλιανού
΄Ενα πολύ περίεργο φαινόμενο, στά όρια του ανεξήγητου μυστηρίου, επισημάνθηκε τουλάχστον από διμήνου και εξακολουθεί να κρατεί σε βαθειάν απορία παρατηρητές και μελετητές των διεθνών εξελίξεων. Πρόκειται για το μυστήριο της απουσίας οποιασδήποτε αντίδρασης των πανίσχυρων  ανά τον κόσμο εβραϊκών οργανώσεων στην άνοδο ναζιστών στην εξουσία μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας, με το πραξικόπημα του Κιέβου.

Ρούντολφ Νουρέγιεφ : Ο εντυπωσιακός κύκνος του μπαλέτου



Η λαμπερή ζωή του συνοδεύτηκε με ιστορίες γεμάτες έρωτα

Ένας από τους μεγαλύτερους χορευτές που πέρασε από τον πλανήτη
Ο Νουρέγιεφ γεννήθηκε σαν σήμερα σε ένα βαγόνι της Υπερσιβηρικής αμαξοστοιχίας κοντά στην πόλη Ιρκούτσκ της Ρωσίας, στις 17/3/1938 στις 1.00 το μεσημέρι.
Ο πατέρας του αντιδρούσε στο ενδεχόμενο να γίνει ο γιος του χορευτής καθώς πίστευε ότι όσοι κινούνται στον καλλιτεχνικό χώρο είναι χειρότεροι από τους αλκοολικούς και τους τυχοδιώκτες. Τρία χρόνια αργότερα ένας χορευτής του μπαλέτου της Ούφα προέτρεψε τους γονείς του να τον κατευθύνουν στο μπαλέτο.

Η Κριμαία ψήφισε: Πάνω από 90% υπέρ της Ρωσίας



Ένα τεράστιο ρωσικό πάρτι έχει στηθεί στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, Συμφερόπολη, όπου χιλιάδες κόσμου πανυγηρίζει στην κεντρική πλατεία Λένιν (και μόνο το όνομα τα λεει όλα) την απόσχισή τους από την Ουκρανία και την προσάρτηση στη μαμά-πατρίδα, Ρωσία.

La révolution d’Ukraine, et après? Les enjeux du référendum


Mondialisation.ca, 16 mars 2014

A l’heure d’un risque d’embrasement de l’Est ukrainien, sonnant comme un cri de révolte et d’incompréhension face à une évolution politique en partie impulsée de l’Etranger, la maladresse de l’ingérence occidentale risque de coûter très cher au peuple de Kiev.
La méconnaissance des bureaucraties occidentales de la réalité ukrainienne, historiquement imbriquée à l’histoire russe, éclate aujourd’hui comme une évidence. Surfant sur l’élan initial des protestations de rue, contre « un autocrate corrompu, aux soldes de Moscou », les opposants politiques les plus divers et extrêmes ont réussi leur coup d’Etat, recouvert du vernis légitime de « révolution ».