Ετικέτες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ρωσία – NATO: Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια




Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ ξεκινούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις για την εναέρια τρομοκρατία. Οι ασκήσεις έχουν το όνομα “Άγρυπνος Ουρανός 2013 – Vigilant Skies 2013″.
Τα γυμνάσια που αρχίζουν σήμερα (23/09) και θα ολοκληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου θα ειναι σε 3 στάδια. Αυτη τη χρονιά η άσκηση θα διεξαχθεί σε τρεις γεωγραφικές περιοχές: στην κεντρική περιοχή μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας, στην νότια περιοχή μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, και στην βόρεια περιοχή μεταξύ Ρωσίας και Νορβηγίας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ, ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ???



Καλά, αυτός ο Καψής δεν εργάζεται?
Τις ώρες που εργάζεται δεν παίρνει καμία απόφαση?
Και ο κρατικοδίαιτος στρατός που διόρισε στο Πολιτικό του Γραφείο, τι κάνει?
Αυτοί οι υπάλληλοι με τι ασχολούνται κάθε μέρα που πάνε στου Μαξίμου?
Ποιο είναι το αντικείμενό τους βρε παιδιά.
Αφού το γραφείο τους είναι ανενεργό μέχρι τώρα και σύμφωνα με τη διαύγεια δεν έχε λάβει καμία απόφαση. 
Η Μαρία Παπουτσάκη από τις 1/8/13 που διορίστηκε τι κάνει? Καθημερινά με τι ασχολείται? Η Λιβάνη, ο Διακουλάκης, η Πέππα, η Τζανουδάκη, η Γουγά και η Κωνσταντάκη, με τι ασχολούνται κ. Καψή.
Σας ρωτώ γιατί τους διορίσατε χωρία ΑΣΕΠ.

Η «λευκή χήρα» από τη Βρετανία που αιματοκύλησε το Ναϊρόμπι


23/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 27 εμφανίσεις

Η «λευκή χήρα» από τη Βρετανία που αιματοκύλησε το Ναϊρόμπι 

Από την επίθεση στο Λονδίνο το 2005 στις επίθεση στην Κένυα το 2013

Μία γυναίκα από τη Βρετανία ηγείται της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στην καρδιά του Ναϊρόμπι, στην Κένυα, όπου ήδη 68 ζωές έχουν χαθεί ενώ η κατάσταση ομηρείας συνεχίζεται. Πρόκειται για μια χήρα βομβιστή που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά
Οι στρατιώτες περιέγραψαν μια λευκή γυναίκα με βέλο που έδινε στα αραβικά εντολές στους ενόπλους κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο στο εμπορικό κέντρο Westgate

Ο Δένδιας ξηλώνει την ΕΛ.ΑΣ για να χτυπήσει τη Χρυσή Αυγή


Ο Δένδιας ξηλώνει την ΕΛ.ΑΣ για να χτυπήσει τη Χρυσή Αυγή

Οι εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ είναι πραγματικά ραγδαίες καθώς με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αντικαθιστούνται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες Ανώτατοι Αξιωματικοί τηςΑστυνομίας. Με στόχο τον εντοπισμό αστυνομικών που έχουν ενεργό εμπλοκή στη δραστηριότητα του κόμματος της Χρυσής Αυγής και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων, ο κ.Δένδιας ανέθεσε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα.
Ποιο Ανώτατοι Αξιωματικοί και διοικητές μετακινούνται

Tο παρασκήνιο των παραιτήσεων για την Χρυσή Αυγή



Το παρασκήνιο των παραιτήσεων για την Χρυσή Αυγή



Πλούσιο είναι το παρασκήνιο πίσω από τις παραιτήσεις του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υπόθεση που σχετίζεται με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα, καθώς και πίσω από τη διαθεσιμότητα των ανώτατων αξιωματικών στην Εύβοια.

Το Ισραηλιτικό Συμβούλιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα




Το Ισραηλιτικό Συμβούλιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.
«Στις 8 Μαΐου 2012, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκπροσωπώντας τους Έλληνες Εβραίους, ανακοίνωσε ότι «την 6η Μαΐου, με την εκλογή νοσταλγών του Φασισμού και του Ναζισμού, η Ελληνική Δημοκρατία δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα» και κάλεσε τις δημοκρατικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα μέσα ενημέρωσης, τους ανθρώπους του πνεύματος και του Πολιτισμού, να συστρατευτούν ώστε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να διαφυλάξουμε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ και προσθέτει:

Επεσαν οι πρώτες καμπάνες: 18 μήνες φυλακή σε Χρυσαυγίτη που έδειρε Αλβανό



Ποινή 18 μηνών με αναστολή στο Χρυσαυγίτη που επιτέθηκε σε νεαρό Αλβανό στη Λαμί

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον 35χρονο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται, που επιτέθηκε σε νεαρό Αλβανό στη Λαμία το βράδυ της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλλει ο νεαρός Αλβανός ο Χρυσαυγίτης τον πλησίασε την ώρα που περπατούσε σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στης Λαμία, τον ρώτησε αν είναι Αλβανός και όταν ο νεαρός απάντησε θετικά ο υποστηρικτής του νεοναζιστικού κόμματος άρχισε να τον ξυλοκοπά.
Ο νεαρός έπεσε αιμόφυρτος στην άσφαλτο από όπου με το κινητό του τηλέφωνο ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό.

O ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης (1910-1989)


undefined
του Γιώργου Νικολαϊδη
Ο Γιάννης Τσαρούχης θεωρείται από πολλούς ο γνωστότερος Ελληνας ζωγράφος του 20ού αιώνα. Σίγουρα, ήταν μία από τις πιο αξιομνημόνευτες, πολύπλευρες και ισχυρές προσωπικότητες της ελληνικής τέχνης, ανοιχτός στη γνώση. Κοσμοπολίτης και ελληνολάτρης, μοντέρνος και παραδοσιακός, καλλιτέχνης και διανοούμενος, πολυμαθής γνώστης των αρχών που διέπουν την ιστορία, την κοινωνία, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. Γλυκύς και είρων, λιτός και αισθησιακός, συντηρητικός και επαναστάτης, αποτέλεσε ένα από τα πλέον δημιουργικά μέλη της γενιάς του ’30. Το διπλό νήμα, του κοσμοπολιτισμού και της παράδοσης, διαπερνά και χαρακτηρίζει ολόκληρο το έργο του, που διαμορφώνεται από μία εκλεκτική σύνθεση στοιχείων ελληνικών και ευρωπαϊκών, παραδοσιακών και μοντέρνων, υφασμένων γύρω από μιαν αντρική, κυρίως, λαϊκή ανθρωπότητα, η οποία διασχίζει το ζωγραφικό χώρο και τον ιστορικό χρόνο μέσα από διάφορους τρόπους αναπαράστασης.

Ο Κυνικός και το «Δημοκρατικό Τόξο»



undefined
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Όπως θα έχετε καταλάβει τελικά από τις δηλώσεις των κυβερνητικών, τα μόνα κόμματα που ανήκουν στο “Συνταγματικό και Δημοκρατικό τόξο”, είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ! Όλοι οι άλλοι, οι ενάντιοι στα μνημόνια, είναι ακραίοι εχθροί της Δημοκρατίας!

Οι υποστηρικτές των μνημονίων, δηλαδή, και της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, είναι οι μόνοι νηφάλιοι και μη ακραίοι τοξοβόλοι του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, που εγγυώνται για την προστασία τους! Και ας έχουν κατατρυπήσει και τα δύο με τα βέλη τους!  Και ας έχουν εξωθήσει χιλιάδες απελπισμένους Έλληνες, στην υποτιθέμενη «Νέμεση» της ΧΑ.

‘Μνημόνιο ή εμφύλιος’: Όπως κάποτε… ‘Καραμανλής ή τανκς’



Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Στο τρομακτικό δίλλημα «μνημόνιο ή εμφύλιος» φαίνεται να προσπαθούν να οδηγήσουν κάποιοι τον ζαλισμένο από τα τεκταινόμενα Έλληνα πολίτη.

Δυστυχώς, τα γεγονότα έτσι όπως έχουν διαδραματιστεί και όπως παρουσιάζονται από το «σύστημα» (δηλαδή τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού, του ημι-συνταγματικού αλλά και του εξω-συνταγματικού τόξου, καθώς και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης), το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο έτσι ώστε να «μαζευτεί στο μαντρί» διότι διαφορετικά θα έρθει τους «εκτελέσει» ο κουμουνιστής, ή θα τους «μαχαιρώσει» ο φασίστας.

Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα


Χριστόφορος Ματιάτος
Αμυντικής Βιομηχανίας κατορθώματα – Όταν η Ελλάς κατήργησε το Ιπποφορβείον και στον πόλεμο του 1897, ο Στρατός διέθετε 1819 ιππείς και μόνο 568 άλογα   
124782087323_lrg«Η εν Αθήναις δευτέρα των Ελλήνων συνέλευσις» που συνέταξε το Σύνταγμα του 1864 είχε και άλλες δραστηριότητες. Μεταξύ αυτών, κατήργησε το -κατά την Αργολίδα Ιπποφορβείον».
Ως γνωστόν, ιπποφορβείο είναι το ίδρυμα, κατάστημα, μέρος όπου παράγονται ή μάλλον αναπαράγονται ιπποειδή, κατά τον φυσικότερο και πιο συμπαθή τρόπο.
Την εποχή εκείνη, η ιπποπαραγωγή ήταν ζωτικής σημασίας για τον στρατό και εξαιρετικής σπουδαιότητας για την οικονομία της χώρας.

Επρόκειτο για στρατιωτική υπηρεσία στην οποία υπηρετούσαν ευόρκως δέκα επιβήτορες ίπποι, ένας όνος (γάιδαρος με το συμπάθιο, προφανώς καθ” ύλην αρμόδιος για, εντεταλμένος και επιφορτισμένος με την αναπαραγωγή των ημιόνων), 80 φοράδες και 180 πουλάρια συν ολιγάριθμο δίποδο προσωπικό.Μαρτυρείται ότι «ως πάντες ο ιδόντες ομολογούσι, παρήγοντο ίπποι κάλλιστοι».Ρέκτης υπουργός των Οικονομικών αποφάσισε την διάλυση του για λόγους οικονομίας, θεωρώντας το σπάταλο.
Και όμως δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι επιβήτορες, ο όνος και οι φοράδες είχαν διοριστεί αναξιοκρατικά, παραμελούσαν τα καθήκοντα τους. είχαν συνδικαλιστεί, έκαναν επισχέσεις εργασίας ή και απεργίες.

Μικρασιατική Τραγωδία: Oι έμποροι Κεμαλιστές, οι αγοραστές Γάλλοι, οι μεταφορείς Βρετανοί…


N.Y.T.Η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” της 15ης Σεπτεμβρίου 2013, φιλοξένησε στις “ιστορικές σελίδες” ένα από τα πλέον άγνωστα θέματα της Μικρασιατικής Καταστροφής: την αποτρόπαια εκμετάλλευση των υπολειμμάτων των θυμάτων της Γενοκτονίας.  Το αφιέρωμα  περιλάμβανε δύο θέματα: 
-τη μεταχείριση των λειψάνων των θυμάτων από τους Κεμαλιστές όπως την είδαν οι εφημερίδες NewYorkTime και γαλλική  Midi
Παρατίθενται παρακάτω όπως αναρτήθηκαν στο enet.gr.

——————————————————————————————

Το μαζικό έγκλημα της ηγεσίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Αμάσεια στις 21 Σεπτεμβρίου 1921.


pontiaki_omada_pontos_414608558.jpg
Γράφει ο Φάνης Μαλκίδης
Η γενοκτονία των Ελλήνων που ζούσαν σε χώρους με μακραίωνη και σημαντική παρουσία, στην Μικρά Ασία, στον Πόντο, στη Θράκη, φτάνοντας μέχρι τις ημέρες μας στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο, Τένεδο και στην Κύπρο, παρέμεινε στο περιθώριο της πολιτικής και επιστημονικής ανάλυσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό για πολλά χρόνια, και ιδιαίτερα σε περιόδους που υλοποιούνταν ένα ακόμη έγκλημα εναντίον τους στην πρώην Σοβιετική Ένωση αλλά και εναντίον των ελληνόφωνων που παρέμειναν στον Πόντο.

«Γερμανία, η Μερκελο-χώρα»



ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Για ιστορική νίκη της Αγκελα Μέρκελ κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σε μία πρώτη αντίδρασή τους για το αποτέλεσμα των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία.

«Γερμανία, η Μερκελο-χώρα»

«Νικήτρια: Η Άγκελα Μέρκελ» αναφέρει στον τίτλο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Η Καγκελάριος μπορεί τώρα να επιλέξει με ποιον θέλει να κυβερνήση».

«CDU και CSU στήριξαν το προεκλογικό τους πρόγραμμα μόνο σε ένα πρόσωπο: την Καγκελάριο. Η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση στηρίχθηκε από μία ζεστή βαυαρική στήριξη και αναδείχθηκε μακράν η ισχυρότερη πολιτική δύναμη», σχολιάζει.

Στρατιωτικά γυμνάσια από τους νεοναζί


Σε σκληρές ασκήσεις προετοιμασίας επιδίδονταν οι παραστρατιωτικές ομάδες της Χρυσής Αυγής.
Στρατιωτικά γυμνάσια από τους νεοναζί
Αδιάψευστα φωτογραφικά ντοκουμέντα παρουσιάζει το «Εθνος». Τη φροντίδα για τη διαρκή ετοιμότητα αναλάμβαναν εκπαιδευτές των Ειδικών Δυνάμεων.
Ναζιστικοί χαιρετισμοί μπροστά σε αναμμένη φωτιά στο ύπαιθρο, νυχτερινές ασκήσεις με… κάμψεις, τροχάδην και παροχή πρώτων βοηθειών, στολές παραλλαγής με μαχαίρια και άλλα όπλα…
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα μέλη της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια.
Σήμερα, το «Εθνος» φέρνει στο φως φωτογραφίες από την εκπαίδευσή τους, οι οποίες παραπέμπουν πέρα από κάθε αμφιβολία σε παραστρατιωτική οργάνωση που επιδίδεται σε νυχτερινά γυμνάσια στρατιωτικού τύπου.

Καμία πλέον ανοχή στους φασίστες


undefined Οταν ένας άνθρωπος καρφώνει δύο φορές το στιλέτο στην καρδιά του συνανθρώπου του, είναι απλά γεννημένος φονιάς. Κυριαρχείται από μίσος και δεν λογαριάζει τη ζωή κανενός. Δεν είναι κατασκευασμένος δολοφόνος. Αποδεδειγμένα ο πολιτικός χώρος του Γιώργου Ρουπακιά είναι συγκεκριμένος και οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να κρυφτούν άλλο. Αλλωστε, δεν επιτρέπεται να τους αφήσουμε να ξεφύγουν από το πολιτικό έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα και προκάλεσε ζημιά στον εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη, Του Νίκου Μπογιόπουλου

undefined
Το Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Παύλου Φύσσα μαχαιρωμένου, λίγο πριν ξεψυχήσει, στην αγκαλιά της κοπέλας του, ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο. Και ο τίτλος της φυλλάδας του Θέμου Αναστασιάδη είναι: «Δεν ξεχνώ το φασισμό»…
Επειδή όμως κι εμείς δεν ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε:
Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη, το Πρώτο Θέμα, που λίγο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε το παραμύθι για τον εξωραϊσμό του ναζιστικού προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχοντας στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή» (1/4/2012). Στο εν λόγω «ρεπορτάζ» μαθαίναμε ότι οι γριούλες έχουν την άμεση βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν πηγαίνουν στα ΑΤΜ για αναλήψεις χρημάτων…

Έλλη Παππά: ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΡΞ




1 Vote

Ελλη_Παππα
Από τον «Διεθνή Σύνδεσμο» του Μπακούνιν ως το «Σύγχρονο Ηγεμόνα» του Γκράμσι
Συνεισφορά: της Έλλης Παππά στο 2ο Συνέδριο της Ένωσης «Συμπόσιο ’90» που έγινε στην Αθήνα από τις 22 ως τις 26 του Οκτώβρη 1991
Δημοσιεύτηκε: στα Φύλλα της «Σοσιαλιστικής Αλλαγής» 1434 και 1435 του Νοέβρη 1991 και στο Δελτίο 1 του «Συμπόσιου ’90»
Επιμέλεια – Σύνταξη: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΘΩΜΑΔΑΚΗΣ
HTML Markup: Θ. Θωμαδάκης – Ι. Κουκλάκης για τα Μαρξιστικά Βιβλία στο INTERNET, Οκτώβρης 2009
[Τιμώντας τη μνήμη της Έλλης Παππά, της συντρόφισσας που σε προχωρημένη ηλικία έφυγε αυτές τις μέρες ύστερα από μια ζωή γεμάτη σκληρούς και παρατεταμένους αγώνες, δημοσιεύουμε την ομιλία της στη 2η Σύνοδο του «Συμπόσιο ’90» στην Αθήνα τον Οχτώβρη του 1991. Η Έλλη Παππά συμμετείχε και στο Συνέδριο του Λονδίνου τον Απρίλη του 1990 παλεύοντας αδιάλλακτα το διεθνές σταλινικό καρκίνωμα με τη συνεισφορά της: «Μια Φιλοσοφική Στρέβλωση: ο Άνθρωπος ως Αντικείμενο». Να πούμε ότι η συντρόφισσα Έλλη Παππά είταν στην ηγεσία του «Συμπόσιου» –Αντιπρόεδρος μαζί με τον σοβιετικό καθηγητή Β.Α. Μουραβιόφ, ενώ Πρόεδρος του «Συμπόσιου» είταν η συντρόφισσα Βανέσα Ρεντγκρέιβ με προεδρέοντα τον καθηγητή Βιτάλι Λελτσούκ και Γενικό Γραμματέα τον επίσης καθηγητή Γιεφίμ Πιβοβάρ. (Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιεφίμ Πιβοβάρ είταν Αντιπρύτανης του Ρωσικού Κρατικού Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών ενώ ο Βιτάλ Λελτσούκ είταν επικεφαλής του τμήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Ιστορίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών). Η πολιτική κηδεία της Έλλης Παππά έγινε το Σάββατο 31/10/ στο Γ΄ Νεκροταφείο. Τάφηκε δίπλα στον σύντροφό της Νίκο Μπελογιάννη κάτω από τα χειροκροτήματα των εκατοντάδων αγωνιστών που την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία]–(Θ.Θ.).
Ο τίτλος της παρέμβασης μου στη φετινή, δεύτερη σύνοδο του «Συμπόσιου ’90» είναι:
«Μακιαβέλι εναντίον Μαρξ –Από το “Διεθνή Σύνδεσμο” του Μπακούνιν ως τον “Σύγχρονο Ηγεμόνα” του Γκράμσι».

Παγκόσμια πατέντα για την θεραπεία του καρκίνου από τον Έλληνα ερευνητή Γεώργιο Κόρδα! 23/09/2013 Βούλγαρης Χρήστος Επεξεργασία Γράψτε ένα σχόλιο Go to comments undefined Από την έρευνα αιχμής στην καινοτομία: το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χρηματοδοτεί 33 νέα προγράμματα. Στην Ελλάδα, αποδέκτης της επιχορήγησης «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» του ΕΣΕ είναι ο ερευνητής, κ. Γεώργιος Κόρδας με το ευρευνητκό του έργο “Νανοδοχεία για στοχευμένη θεραπεία καρκίνου μαστού και προστάτη” (“Novel Targeted Nanocontainers for Cancer Therapy”). Ο κ. Κόρδας εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο “Δημόκριτος” και είναι ειδικός στη νανοθεραπεία. Επιθυμεί να προωθήσει τα νανοφάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, περιλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του που χρηματοδοτείται από την ΕΕ αναμένεται να είναι ζωτικής σημασίας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρέχει επιχορηγήσεις ύψους 150.000 ευρώ η καθεμία σε 33 εξέχοντες ερευνητές, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του έργου τους και των καινοτομιών που μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά. Οι επιχορηγήσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας χρηματοδότησης «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» είναι ανοικτές σε επιστήμονες που ήταν ήδη δικαιούχοι επιχορήγησης από το ΕΣΕ. Τα έργα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως είναι από τη νευροβιολογία και τη μηχανική μέχρι την αρχιτεκτονική και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η συνέντευξη της Ειρήνης Νικολοπούλου με τον Δρ. Γεώργιο Κόρδα: Ε.Ν: Κε Κόρδα τι ακριβώς είναι αυτά τα νανοδοχεία για την θεραπεία του καρκίνου του μαστού και προστάτη; Γ.Κ: Στην ουσία παίρνουμε τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τα βάζουμε σε ‘’νανοδοχεία’’ που έχουμε αναπτύξει, σε ένα κατάλληλο δηλαδή περιβάλλον, ώστε το αντικαρκινικό φάρμακο να μην ‘’πειράξει’’ τους υγιείς ιστούς αλλά μόνο τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο. Χρησιμοποιούμε φολικό οξύ για τον καρκίνο του μαστού και τις ωοθήκες και leuprolide :Λευπρολίδιο για τον προστάτη. Ε.Ν: Δηλαδή μόλις το leuprolide και το φολικό οξύ φτάσει στο καρκινογόνο σημείο θα αφήσει ανέγγιχτη την γύρω περιοχή; Γ.Κ: Ακριβώς και το υπόλοιπο θα αποβληθεί σταδιακά από τον οργανισμό μέσω των ούρων. Τα νανοδοχεία αυτά είναι απολύτως μη τοξικά όχι σαν τις χημειοθεραπείες που καταστρέφουν τα πάντα. Στοχεύουν κατευθείαν εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη οξείδωση, θερμότητα και υψηλότερο pH, δηλαδή εκεί που υπάρχουν όγκοι. Ε.Ν: Από πότε ξεκινήσατε αυτήν την έρευνα; Γ.Κ: Στην ουσία κα Νικολοπούλου πρόκειται για το δεύτερο βραβείο μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί αυτήν την έρευνα θα λέγαμε ότι είναι ένα βραβείο στο βραβείο. Δείξαμε ότι αναπτύξαμε αυτήν την τεχνολογία εδώ και μερικά χρόνια και τώρα πλέον είμαστε σε θέση να κατοχυρώσουμε την πατέντα μας Διεθνώς. Είμαστε σε επαφή με εταιρία στην Ολλανδία η οποία θα μας ετοιμάσει το business plan για να γίνουν επαφές με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες που θα αγοράσουν στην ουσία τα νανοδοχεία μας και θα βελτιώσουν τα φάρμακα τους για τον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του προστάτη. Παράλληλα κάνουμε ενέργειες με Διεθνή Δικηγορική Εταιρία για να κατοχυρώσουμε αυτή την πατέντα παγκοσμίως. Ε.Ν: Είναι μεγάλη η αγορά του φαρμάκου του καρκίνου; Γ.Κ: Είναι πολύ μεγάλη 700 δις τον χρόνο, με περίπου αύξηση 10% ετησίως. Ε.Ν: Κε καθηγητά κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, μήπως κάθε θεραπεία πρέπει να είναι πιο εξατομικευμένη; Γ.Κ: Απολύτως ο άνθρωπος δεν μπορεί να δέχεται θεραπείες τυφλοσούρτι. Η Ιατρική οδηγείται σε απολύτως προσωπικές και εξατομικευμένες διαγνώσεις και θεραπείες έχουμε διαφορετικό DNA όλοι, έχουμε διαφορετική φύση. Ε.Ν: Πρόσφατα γίνατε μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερευνών, το European Research Council; Γ.Κ: Πράγματι ο ίδιος ο πρόεδρος της απονομής των βραβείων Νόμπελ Ιατρικής, o Carl Heldin με κάλεσε με προσωπική του επιστολή να συμμετάσχω στο E.R.C. Ε, δεν τα παίρνει κάθε μέρα κανείς τέτοια γράμματα. Ομολογώ πως συγκινήθηκα. Ε.Ν: Κε καθηγητά πλησιάσατε την κορυφή στον τομέα σας. Σαν άνθρωπος και σαν ερευνητής ποιο είναι το όνειρο σας; Γ.Κ: Θέλω να βοηθήσουμε να επιμηκύνουμε τη ζωή του ανθρώπου να τον σώσουμε από τον καρκίνο ή έστω να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του, να δώσουμε λύση στον καρκίνο επιτέλους. Δεν μπορώ άλλο να βλέπω να σκοτώνουν οι χημειοθεραπείες τους καρκινοπαθείς σαν να τους βαράνε με σκάγια… Πηγή : triklopodia.gr



Από την έρευνα αιχμής στην καινοτομία: το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χρηματοδοτεί 33 νέα προγράμματα.

Στην Ελλάδα, αποδέκτης της επιχορήγησης «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» του ΕΣΕ είναι ο ερευνητής, κ. Γεώργιος Κόρδας με το ευρευνητκό του έργο "Νανοδοχεία για 
στοχευμένη θεραπεία καρκίνου μαστού και προστάτη" ("Novel Targeted Nanocontainers for Cancer Therapy").

Ο κ. Κόρδας εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο "Δημόκριτος" και είναι ειδικός στη νανοθεραπεία. Επιθυμεί να προωθήσει τα νανοφάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, περιλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του που χρηματοδοτείται από την ΕΕ αναμένεται να είναι ζωτικής σημασίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρέχει επιχορηγήσεις ύψους 150.000 ευρώ η καθεμία σε 33 εξέχοντες ερευνητές, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του έργου τους και των καινοτομιών που μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά.

Η μαχαιριά....


Να σας διαφωτίσω λοιπόν
Εκείνα τα χρόνια στην Τρουμπα του Πειραιά οι διαφορές λυνόντουσαν με μαχαίρι.
Κάτι δηλαδή, όπως στην ταινία "Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης" αν την έχετε δεί.
Με μόνη διαφορά ότι μαχαίρι είχανε και οι δύο.
 
Οταν κάποιος χτύπαγε με μαχαίρι, ύπουλα, έναν άλλον άοπλο γινότανε κατάπτυστος στην Τρούμπα κι' όταν έμπαινε στην φυλακή, οι ισοβίτες θεωρούσανε ιερή υποχρέωση τους, να τον βιάσουνε, να τον κωλοσκεσίνουνε και να τον κάνουνε να κυκλοφορεί με "φουρώ" στην φυλακή.

Πέφτουν οι μάσκες των Ναζί


Σε σοκαριστικές αποκαλύψεις, για τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής προχωρά πρώην στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα “Έθνος” και τους δημοσιογράφους Λευτέρη Μπιντέλα και Μαρία Ψαρά.Μιλάει για τη δομή και τον τρόπο οργάνωσης του νεοναζιστικού κόμματος με ονόματα, εξηγεί τι χρειάζεται να κάνεις για να μπεις στα τάγματα εφόδου, ενώ προχωρά και σε μία ακόμη αποκάλυψη σχετικά με τις μπίζνες που έχει ανοίξει η οργάνωση με τους Πακιστανούς μικροπωλητές.
Πιο συγκεκριμένα, “ήταν στον πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για περίπου ενάμιση χρόνο. Σε αυτό το διάστημα, το πρώην στέλεχος της ΧΑ είδε πολλά και έζησε από κοντά τους ανθρώπους της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα ήταν οπλαρχηγός, όπως λέει”.
Αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα του δημοσιεύματος και της συνέντευξης:

ΠΑΥΛΟ, «ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ (ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΡΩΜΑ) – video


o
Δημοσιεύθηκε στις 17 Σεπ 2013
Παύλος Φύσσας – Killah P – A Θ Α Ν Α Τ Ο Σ.
Killah P, Στάμος, 69, Versa – είσαι εδώ
(στο τραγουδι ο Παυλος αναφερεται στον θανατο ενος φιλου του.Τραγουδάει ο ιδιος)Όχι ρε παιδιά.
Δεν είναι η κατάσταση “έχουμε φτάσει να σκοτωνόμαστε αναμεταξύ μας”.
Όποιον το λέει αυτό, να του γαμάτε την ψυχή.
Δεν υπάρχει “αναμεταξύ μας”.

Μία παράκληση



Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιεύσε φωτογραφία του Παύλου Φύσσα, την ώρα που ξεψυχάει στην αγκαλιά της φίλης του. Θεωρώ φρικτό να δημοσιεύεις την φωτογραφία ενός ανθρώπου που πεθαίνει. Ήταν κάποιου γιος. Υπάρχει και μια μάνα. Θα μπορούσα να γράψω πολλά γι’ αυτόν που τράβηξε τη φωτογραφία και την εφημερίδα στην οποία την διοχέτευσε και η οποία την δημοσίευσε. Θέλω, όμως, να γράψω κάτι άλλο:
Η δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας δεν είναι τυχαία. Δεν είναι για εμπορικούς λόγους, ούτε έχει καμία σχέση με την δημοσιογραφία.
Θέλουν αίμα. Ποντάρουν στην οργή που δημιούργησε η φωτογραφία σε χιλιάδες ανθρώπους -είμαι ένας από αυτούς- και θέλουν η αιματοχυσία να συνεχιστεί.
Θέλουν να υπάρξει απάντηση στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Θέλουν να αποδείξουν πάση θυσία πως υπάρχουν άκρα. Θέλουν εκτροπή.
Θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν.
Έχουν αμολήσει τα σκυλιά τους να ουρλιάζουν για να τρελάνουν τους ανθρώπους και να τους οδηγήσουν στη βία.
Να μην τους κάνουμε την χάρη.
Καμία απάντηση στις προβοκάτσιες τους και στα παπαγαλάκια τους.
Ξαναγράφω: Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Εμείς δεν θα γίνουμε σαν αυτούς.
by pitsirikos.net

Η δήλωση της οικογένειας του δολοφονηθέντος για το ελεεινό πρωτοσέλιδο…

Σκληρός νόμος, όμως νόμος.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 22, 2013
20130922-181935.jpg
Γράφει η Θάλεια Χούντα
Ήταν αναμενόμενο αυτό που συνέβη στο Κερατσίνι και μόνο όσοι εθελοτυφλούσαν, δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να πιστέψουν, ότι θα γίνει. Οι ακραίες καταστάσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, ωθούν και σε ακραίες αντιδράσεις του κόσμου, με τα αποτελέσματα πολλές φορές να μην είναι … τα αναμενόμενα.
Τα πολιτικά πιστεύω του καθενός είναι σεβαστά, αρκεί και οι πολιτικές πράξεις του να κινούνται στα νόμιμα πλαίσια. Οι φωνές και οι καβγάδες είναι βέβαιοι, λόγω και της ιδιοσυγκρασίας μας σαν φυλή. Οι έκνομες πράξεις όμως δεν είναι βέβαιες και σίγουρα δεν είναι αποδεκτές.
Το να δολοφονήσεις έναν άνθρωπο για πολιτικούς λόγους και μάλιστα εν ψυχρώ, φεύγοντας από το σπίτι σου κατόπιν κλήσεως που
σου έγινε, παραπέμπει μόνο στο ποινικό δίκαιο και δεν έχει να κάνει με την όποια πολιτική γνώμη. Ο δράστης όμως, πρέπει να ερευνηθεί, κάτω από ποιες συνθήκες ορμώμενος ενήργησε αμέσως και σαν «στρατιώτης» ετοιμοπόλεμος; Ποιος είναι αυτός που τον «εκπαίδευσε» σε αυτή την δράση; Ποιος του έβαλε στο μυαλό, να βλέπει τον όποιο διαφωνεί μαζί του σαν στόχο και να τον εκτελεί;

ΔΕΙΤΕ: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από παράθυρα αεροπλάνου !

!Το ταξίδι στο αεροπλάνο είναι σαφώς καλύτερο όταν έχεις κλείσει θέση δίπλα στο παράθυρο, έτσι δεν είναι;























Βρήκαμε τις 35 +1 καλύτερες φωτογραφίες με θέα μερικά από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου: και ναι, το φτερό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μέσα στο κόνσεπτ.

Οι πόλεις απομακρύνονται, τα σπίτια μικραίνουν επικίνδυνα, τα δάση σχηματίζουν περίεργα σχήματα και τα σύννεφα σε πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής. Καλωσήρθες στην καλύτερη θέση του αεροπλάνου. Το παράθυρο.

Πρακτικές συμβουλές για όσους αθλούνται


Πρωτεΐνες για μυϊκή ανάπλασηΟι δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνες πρωταγωνιστούν πολλά χρόνια τώρα σε χώρους γυμναστηρίων και μεταξύ αθλούμενων γενικά. Πόση όμως πρωτεΐνη χρειάζεται ένας αθλούμενος για μέγιστα αποτελέσματα; Ποια διαιτητική πηγή είναι η καλύτερη; Ποια χρονική στιγμή είναι η καταλληλότερη; Δύο πολύ πρόσφατες ανασκοπήσεις της βιβλιογραφίας μάς ενημερώνουν…
Ποια είναι η καταλληλότερη χρονική στιγμή για κατανάλωση πρωτεΐνης;
Όπως φαίνεται, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν η κατανάλωση πρωτεΐνης γίνει πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση, εφόσον υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα αμινοξέα στο αίμα κατά τη φάση αύξησης του ρυθμού της πρωτεϊνικής σύνθεσης.

Οκτώ «αθάνατες» τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης



undefined
Τρόφιμα που μπορούν να διατηρηθούν για χρόνιαΤο ξέρατε ότι υπάρχουν τρόφιμα κανονικοί… highlanders; Κι όμως, ναι! Δείτε οκτώ είδη (κάποια, πρώτης ανάγκης και μεγάλης διατροφικής αξίας για τον άνθρωπο) που δεν διαθέτουν «ημερομηνία λήξεως» και μπορούν να διατηρηθούν για χρόνια, αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες συντήρησης τους!

Πώς προστατευόμαστε από τις αλλεργίες της άνοιξης















Στην αλλεργία, παθολογικές καταστάσεις όπως το άσθμα, η ρινίτιδα, η κνίδωση, η αναφυλαξία, εκδηλώνονται ως αποτέλεσμα υπερευαισθησίας του οργανισμού σε ουσίες του περιβάλλοντος που ονομάζονται αλλεργιογόνα.


Λόγω της ανθοφορίας των φυτών και των συχνών αποδράσεων στην εξοχή, οι αλλεργίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά την Άνοιξη. Ορισμένες μορφές αλλεργίας (π.χ. αλλεργικό shock από τσίμπημα μέλισσας) ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή.

Νιώθεις δυνατή, ασφαλής, ευτυχισμένη στη σχέση σου και πόσο;


Η Life & Relationship Coach, Master in Communications, Μαρέα Λαουτάρη θέτει μια βασική ερώτηση: Είσαι ευτυχισμένη στη σχέση σου και πόσο;

Η δήλωση «είμαι παντρεμένη» ή «έχω σχέση» παρότι για πολλούς συνδέεται με εικόνες ευδαιμονίας δεν συνεπάγεται αναγκαστικά χαρά και επιτυχία. Σημασία έχει πως αισθάνεσαι εσύ μέσα στο γάμο ή στη σχέση. Νιώθεις δυνατή, ασφαλής, ευτυχισμένη; Ακόμα κι αν απαντήσεις «ναι» σε όλα, χρειάζεται να προσδιορίσεις ρεαλιστικά και τον ποσοτικό δείκτη. Πόσο πολύ ευτυχισμένη είσαι εάν προσδιόριζες το ποσοστό από το μηδέν που σημαίνει «καθόλου» έως το δέκα που θα σήμαινε «απόλυτα»;

Sex και... εργασία: Αυτά είναι τα πιο επιρρεπή επάγγελματα στο sex μεταξύ συναδέλφων!



Όταν η φράση «εργασία και χαρά» λαμβάνει άλλη διάσταση..

Ένας ενήλικας, και δη επαγγελματίας, θα πρέπει πάνω απ' όλα να διακρίνεται για τη συνέπεια και κυρίως την εργατικότητά του! Πόσες φορές άλλωστε δεν έχετε ακούσει από τις μαμάδες ή τις γιαγιάδες σας, ότι οτιδήποτε κι αν κάνετε ποτέ μην δώσετε δικαιώματα στο εργασιακό σας περιβάλλον; Μία συμβουλή, κατά τη γνώμη μας ολόσωστη αλλά στις μέρες και εντελώς αδύνατο να εφαρμοστεί! Βλέπετε, οι άνθρωποι παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία και άρα οι υποχρεώσεις στα 25 και τα 30 είναι πολύ λιγότερες από αυτές που ήταν πριν 30 χρόνια. Επιπλέον, η νέα γενιά, δουλεύει τόσο πολύ, που χωρίς καμία υπερβολή περνάει πολύ περισσότερες ώρες της ημέρας με τους συναδέλφους παρά με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Ακόμα κάτι; Όλα αυτά τα πάρτι που κάνουν οι εταιρείες, όπου το αλκοόλ ρέει άφθονο και όλοι υιοθετούν μία πιο χαλαρή διάθεση, κάνει σχεδόν αναπόφευκτο να γίνει ένα και μόνο πράγμα: Sex φυσικά! Έπειτα από έρευνα που διεξήχθη, σας έχουμε τα επαγγέλματα στα οποία πέφτει πιο συχνά sex μεταξύ των συναδέλφων! Αν είστε συντηρητική ή έχετε σοβαρή σχέση, καλά θα κάνετε να τα αποφύγετε! Αν όχι, καλωσήρθατε...

Άκυρο το «δεν μπορώ απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο»























Να χάσει την αξιοπιστία της κινδυνεύει η χιλιοειπωμένη δικαιολογία: «Όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο…», ύστερα από νέα έρευνα που πραγματοποίησαν νευρολόγοι του πανεπιστημίου του Μίνστερ στη δυτική Γερμανία.

Γράφοντας στην επιστημονική επιθεώρηση Cephalalgia, οι επιστήμονες με επικεφαλής την Άνκε Χάμπακ, ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με την έρευνά τους η σεξουαλική δραστηριότητα (με ή χωρίς σύντροφο…) μπορεί να ανακουφίσει αρκετούς ασθενείς από τον πονοκέφαλο.

Το ερωτικό προφίλ των Ελληνίδων!


Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ερωτική συμπεριφορά των Ελλήνων έχει η έρευνα γνωστής εταιρείας προφυλακτικών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Durex, το 38% των Ελληνίδων δήλωσε ότι έχει κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, το 33% έκανε ακόμη και την πρώτη φορά σεξ χωρίς προφυλακτικό. Το 28% των Ελληνίδων που έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις υποστήριξε ότι πήρε το ρίσκο θεωρώντας ότι ο σύντροφος τους δεν ήταν φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, χωρίς βέβαια να έχει τα απαραίτητα εχέγγυα από το σύντροφό του.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΝΤΡΟΠΗΣ- ΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ “ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ”



Επειδή πολύ κόσμος πέφτει κάθε τόσο από τα σύννεφα και θα χτυπήσει στο τέλος….και επειδή οι ΣΥΝΕΡΓΟΙ πουλάνε τώρα αντιναζισμό… τρία χτυπητά περιστατικά από τη δράση των ναζί δολοφόνων που κουκουλώθηκαν από τους (καθ’ ύλην) αρμόδιους τον τελευταίο ένα χρόνο και ένα μήνα:
31/8/12
Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια 38χρονου χρυσαυγίτη στην Σπάρτη, την ώρα που τον τοποθετούσε σε αυτοκίνητο ιδιώτη. Η αστυνομία συλλαμβάνει τον συνεργό του (επίσης χρυσαυγίτη) και ανακοινώνει πως στο σπίτι του βρέθηκαν 60 εκρηκτικοί μηχανισμοί. Μαζί του συλλαμβάνονται και δύο γυναίκες. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Σπάρτης Δεληγιάννη, ο οποίος τους αφήνει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους!!!!! Ούτε ονόματα ούτε φωτογραφίες ούτε κανάλια ούτε τίποτα….!! Ο Κασιδιάρης μουγκρίζει κάτι δεν έχουμε σχέση, δεν τους ξέρω κτλ και όλα επιστρέφουν στην ομαλότητα! Στις 18/9/12 το Βήμα δημοσιεύει ένα έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που λέει τι βρέθηκε τελικά στο σπίτι του συνεργού γιατί στην αρχή ξέχασαν να αναφέρουν δυο τρία πραγματάκια: δύο δίκαννες και δύο μονόκαννες καραμπίνες, δύο ασύρματοι, κουκούλες full face, 796 κροτίδες, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων από πυροβόλο όπλο και τις ήδη γνωστές 61 κωνικές συσκευασίες με ποσότητα εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιείται συνήθως στα βαρελότα (τις επονομαζόμενες «γουρούνες»). Η αστυνομία δεν βρίσκει το λόγο να συνδέσει την υπόθεση με φασίστες, ο (ανώνυμος) δράστης πεθαίνει 10 μέρες αργότερα στο νοσοκομείο, τα ίχνη του (ανώνυμου) συνεργού και των (ανώνυμων) γυναικών χάνονται και φυσικά κανείς μα κανείς δεν ενοχλεί τη χροισύ αβγεί.

XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΤΟ ΣΠΥΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ



παπανδρεου ερπηςΓράφει ο Παπαδόπουλος Βασίλειος.
Ανοίγεις την τηλεόραση όλες οι εκπομπές μιλούν για την Χρυσή Αυγή, βάζεις ραδιόφωνο ακούς παντού για την Χρυσή Αυγή, μπαίνεις στο ίντερνετ όλοι ασχολούνται με την Χρυσή Αυγή, παίρνεις εφημερίδα 25 άρθρα γύρω από την Χρυσή Αυγή, μιλάς με φίλους και η συζήτηση καταλήγει με το τι έκανε και τί έκλασε πάλι η Χρυσή Αυγή. ΑΜΑΝ με την Χρυσή κωλο Αυγή τους. Τι σας κάνει εντύπωση με την Χρυσή Αυγή; Ποιά είναι η έκπληξη; Πόσο άλλο θα ασχολούμαστε με δαύτους; Τέτοια καμπάνια και τέτοιο προμοτάρισμα ούτε οι ίδιοι το είχαν φανταστεί. Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω.

Τζιμ Ντέιβις: Ο Ελληνας «βασιλιάς του τζόκινγκ» που έφτιαχνε παπούτσια για την εργατική τάξη και κατέκτησε τις ΗΠΑ


Τζιμ Ντέιβις: Ο Ελληνας «βασιλιάς του τζόκινγκ» που έφτιαχνε παπούτσια για την ε
Μπορεί σε αρκετούς το όνομα του Τζιμ Ντέϊβις να μην είναι γνωστό, ωστόσο, το επιχειρηματικό του «τέκνο» η εταιρεία υποδημάτων New Balance σίγουρα θα κάνει τους περισσότερους να αντιληφθούν το μέγεθος της επιτυχίας του.
Γεννημένος το 1943 στην Αμερική, όπου είχε μεταναστεύσει ο Ελληνας πατέρας σε ηλικία 15 ετών, ο Ντέιβις σίγουρα δεν είχε πρωταρχικό σκοπό να δημιουργήσει μια «δυναστεία» στο χώρο των αθλητικών ειδών.

Ιεράπετρα: Έκλεισαν κακήν – κακώς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής!



Λειτουργούσαν από το Νοέμβριο του 2011

undefined


Κατέβασαν την ταμπέλα, μάζεψαν τον εξοπλισμό και έβαλαν λουκέτο – “Καταλύτης” στην απόφαση η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Καταιγίδα κατά της Χρυσής Αυγής: Μπαίνει το ΣΔΟΕ, κόβουν την επιχορήγηση

22/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 29 εμφανίσεις
Καταιγίδα κατά της Χρυσής Αυγής: Μπαίνει το ΣΔΟΕ, κόβουν την επιχορήγηση
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Χρυσή Αυγή με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την εξόντωση της ακροδεξιάς συμμορίας μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να λαμβάνουν μορφή… καταιγίδας. Την Κυριακή, αφού ανακοινώθηκε η νομοθετική πρόταση για τη διακοπή της χρηματοδότησής του νεοναζιστικού μορφώματος, έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα εξπρές για να διαπιστωθεί το εάν είναι εγκληματική οργάνωση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες οι άνδρες του ΣΔΟΕ θα κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά του κόμματος. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να διερευνήσει τις πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα περί εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής από εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Ιεράπετρα: Έκλεισαν κακήν – κακώς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής!


22/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 34 εμφανίσεις
Λειτουργούσαν από το Νοέμβριο του 2011

Κατέβασαν την ταμπέλα, μάζεψαν τον εξοπλισμό και έβαλαν λουκέτο – “Καταλύτης” στην απόφαση η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το κλίμα ήταν τεταμένο στην Ιεράπετρα, πολύ πριν την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η παρουσία των γραφείων της Χρυσής Αυγής, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης,  στην οδό Κόρακα, προκαλούσε κατά καιρούς εντάσεις, κυρίως όταν πραγματοποιούνταν αντιφασιστικές εκδηλώσεις. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα όμως λειτούργησε σαν καταλύτης για τις εξελίξεις, κάτι που ίσως είδαν και τα μέλη του κόμματος.

Άκου φασιστάκο…


undefined
Το εξώφυλλο του Πρώτου θέματος ήταν στημένο – εδώ και χρόνια

Οι παλιοί αποικιοκράτες συνήθιζαν να κρεμάνε τα κεφάλια των θηραμάτων τους στο σαλόνι του σπιτιού τους.
Οι δωσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών κυκλοφορούσαν με τα κομμένα κεφάλια των Ελλήνων αντιστασιακών από χωριό σε χωριό.
Ο Θέμος Αναστασιάδης «κρέμασε» το πτώμα του Παύλου Φύσσα στο εξώφυλλο του Πρώτου Θέματος.

Γάλλοι πολεμούν με τους αντάρτες στη Συρία.



«Πάνω από 130 Γάλλοι ή κάτοικοι Γαλλίας βρίσκονται σήμερα στη Συρία», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς, υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας
στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. Εξάλλου «περίπου πενήντα έχουν επιστρέψει, περίπου 40 βρίσκονται σε φάση μετάβασης και περίπου εκατό έχουν ήδη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, εκδηλώσει την επιθυμία να πάνε εκεί», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.