Ετικέτες

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ...(Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη)


Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη είπε...

Φόροι. Μια από τα ίδια και χειρότερα.

Ο Ελληνικός λαός έχει 2 βασικά ερωτήματα:

ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...


ΠΈΜΠΤΗ, 18 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2011

Η Καταστροφή του Ελληνικού Στρατού στην Μικρά Ασία, σαν χθες, πριν 89 χρόνια


Η Καταστροφή του Ελληνικού Στρατού στην Μικρά Ασία, σαν χθες, πριν 89 χρόνια

Σαν  χθες  πριν 89 χρόνια , την 17ην Αυγούστου 1922, ο Ελληνικός Στρατός  στην Μικρά Ασία έδωσε την πιό αιματηρή και ουσιαστικώς τελευταία μάχη η οποία έλαβε χώρα στην κοιλάδα  του Αλή Βεράν, υπό τις ακόλουθες συνθήκες :

Έλληνες τεχνικοί “τύφλωσαν” F-16 στα 35 μίλια! Τι αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο


Έλληνες τεχνικοί “τύφλωσαν” F-16 στα 35 μίλια! Τι αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο

Η αποκάλυψη για ερευνητικό πρόγραμμα πέντε επιστημόνων σχετικά με τη σχεδίαση ενός πρωτοποριακού συμπλέγματος ραντάρ-υπερόπλου,που ανεξήγητα μένει στα συρτάρια, δυστυχώς δεν είναι η μόνη περίπτωση. Όπως αποκαλύπτει το Onalert, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που από ελληνικά μυαλά και χέρια έχουν προκύψει σημαντικές ιδέες και ανακαλύψεις οι οποίες πάντα δεν προχωρούν στην υλοποίηση με φθηνές δικαιολογίες.

Ελλάς & Αλβανία: “Ο χορός του Σατανά”! (πρώτο μέρος)


Ελλάς & Αλβανία: “Ο χορός του Σατανά”! (πρώτο μέρος)


undefined
γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς 
Το πρώην κομμουνιστικό γειτονικό κράτος, Αλβανία, για πολλά χρόνια βρισκόταν υπό το καθεστώς καταπίεσης αλλά και παράλληλα βρισκόταν σε καθεστώς “εμπόλεμης κατάστασης” με τη χώρα μας. Οι δύο χώρες, Ελλάς και Αλβανία, ατύπως, αναμετρήθηκαν υπό την έννοια του όρου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν η Αλβανία αποφάσισε να πάρει το μέρος του Άξονα, χωρίς ωστόσο να πολεμήσει υπό το βάρος επίσημης άποψης (όπως το ίδιο έκαναν Τουρκία και Βουλγαρία τότε), εκμεταλλευόμενη το γεγονός πιθανής ελληνικής ήττας ώστε μετέπειτα να διεκδικήσει ελληνικά εδάφη. Αυτά που σήμερα ανοιχτά διεκδικεί με την ονομασία …”τσαμουριά”

Οι Ελληνες της Ματσούκας




ΤΕΤΆΡΤΗ, 17 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2011


Οι Ελληνες της Ματσούκας

της Ελίνας Γαληνού 
"Δεν υπάρχει πουθενά το Χρυσόμαλλο Δέρας. Υπάρχει όμως το ταξίδι της Αργούς..."
 Γιώργος Θεοτοκά
Ο μύθος της Αργοναυτικής εκστρατείας, φέρνει τον μητροπολιτικό ελληνισμό στην περιοχή του Πόντου. Ηταν ίσως από τις πρώτες ομαδικές προσπάθειες Ελλήνων προς τον αποικισμό μακρινών περιοχών. Κοινωνικές διαμάχες ανάμεσα στις πόλεις-κράτη της αρχαιότητας, εκτοπισμοί των πολιτικών αντιπάλων, αποτελούσαν συχνά αιτίες αποικισμού. Υπήρχαν όμως και τα οικονομικά κίνητρα. Η αναζήτηση προιόντων δημητριακών, αλιείας και μεταλλευμάτων ή ο έλεγχος των δρόμων που οδηγούσαν από τα παράλια στο εσωτερικό της Μ. Ασίας.