Ετικέτες

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΜΕ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ" ΑΝΑΚΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ


Σε πλήρη αντίθεση με τις δίκαιες θέσεις για τα Εθνικά Συμφέροντα που υποστηρίζει ο Μανώλης Γλέζος

glezos.jpg - 5.85 Kb
Με προσχηματικές αιτιάσεις, που προσφέρονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση, οι εκάστοτε Κυβερνήσεις ανακινούν κατά καιρούς το θέμα των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Στην πραγματικότητα, αν ήθελαν να προχωρήσει το εν λόγω ζήτημα,θα έπρεπε να έχουν, ήδη, εγγράψει στον Κρατικό Προϋπολογισμό, το σύνολο των διεκδικήσεών μας, από την Γερμανία, σαν ανείσπρακτες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο, με την αιτιολογία ότι πρόκειται γιαάμεσα απαιτητό ληξιπρόθεσμο χρέος. Αυτό θα τον μετέτρεπε από ελλειμματικό σε πλεονασματικό, έχοντας σαν θετικό επακόλουθο, την έξοδο της Ελλάδας από την δημοσιονομική εποπτεία της ΕΕ., την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας και την ραγδαία εξαφάνιση των “spreads” δανεισμού. Επίσης, θα έπρεπε να έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών να προβούν στις απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες, για την είσπραξη του ληξιπρόθεσμου αυτού χρέους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου η συνολική απαίτηση της Ελλάδας προς την Γερμανία αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό, του ενάμιση τρισεκατομμυρίου ευρώ, που είναι πολλαπλάσιο του Εθνικού χρέους. Η απόρρητη έκθεση όμως...
  


https://www.facebook.com/oke.parembasi?ref=hl

Will Durant-ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ

Will Durant

Will Durant 
Ο πολιτισμός είναι ένας χείμαρος που ρέει ανάμεσα σε όχθες. Ο χείμαρος είναι γεμάτος από το αίμα των δολοφονιών, των πολέμων και των λεηλασιών που κάνουν οι άνθρωποι και συνήθως καταγράφουν οι Ιστορικοί. Στις όχθες του χειμμάρου όμως, οι άνθρωποι απαρατήρητοι χτίζουν οικείες, κάνουν έρωτα, γεννούν παιδιά, τραγουδούν, γράφουν ποίηση και λατρεύουν αγάλματα. Η Ιστορία του Πολιτισμού εκτυλίσσεται στις όχθες. Επειδή ακριβώς οι Ιστορικοί αγνοούν τις όχθες και επικεντρώνονται στον χείμμαρο καταντούν οι χειρότεροι πεσσιμιστές

Τα βασικά χαρακτηριστικά της Αρχαίας Αθηναϊκής Πολιτείας


Τα κύρια χαρακτηριστικά της Αθήνας είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά της Σπάρτης , διότι παρά την ύπαρξη νόμων και κράτους , η έννοια του ατόμου - πολίτη ήταν σημαντική. Βασικό μέλημα των νομοθετών ήταν η ισχυροποίηση της εθνικής συνείδησης και η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Παράλληλα όμως ενθαρρυνόταν η τοπική ελευθερία και κάθε δήμος είχε την δυνατότητα να αποφασίζει για τις τοπικές του υποθέσεις , με το κράτος όμως να παρεμβαίνει όταν το έκρινε αναγκαίο. Κάθε δήμος έστελνε τους αντιπροσώπους του στην πόλη που αποτελούσε τον συνεκτικό ιστό του κράτους. Η εθνική συνείδηση ενισχύθηκε και με την δημιουργία εορτών (π.χ. Παναθήναια)  αλλά και δημόσια έργα που αύξαναν το αίσθημα περηφάνιας των κατοίκων αλλά και απέτρεπαν κοινωνικές εκρήξεις , με την απασχόληση σε αυτά ανέργων και φτωχών. 

Παράλληλα η ύπαρξη νόμων που ευνοούσαν την ισονομία και η δημιουργία ενός ανθρωπιστικού πολιτισμού , έδιναν την δυνατότητα στους Αθηναίους πολίτες να αναδεικνύονται και να εξελίσσονται. Το γεγονός αυτό ήταν  αδιανόητο για τους εκτός Ελλάδας πολιτισμούς (όπου τα πάντα στη ζωή ενός ανθρώπου ήταν προκαθορισμένα και δεδομένα ) και θα είναι μια σημαντική ειδοποιός διαφορά του ελληνικού πολιτισμού από τους υπόλοιπους. Οι Αθηναίοι πάντα υπερηφανεύονταν ότι ανήκαν στους Ίωνες , φύλο το οποίο κατοικούσε στην περιοχή από πολύ παλιά. Η δημιουργία της πόλης των Αθηνών σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον Θησέα και το όνομα στην Θεά Αθηνά που επικράτησε του Ποσειδώνα . Παρόλα αυτά την πρωτοπορία στον ελλαδικό χώρο την έχουν οι πόλεις της Ιωνίας και η Αθήνα έπεται

Παγκόσμια Ημέρα των Blogger


  
Η Διεθνής Ημέρα των Weblogger εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Μαΐου και φέρνει μαζί τους Χρονικογράφους του Ίντερνετ (Weblogger), σε ανάμνηση της πρώτης εμφάνισής τους στο Διαδίκτυο, στις 2 Μαΐου 1993.
Το Weblogging είναι η νέα αντίληψη της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/117#ixzz3YxYAVjA3

Μιχαήλ Μίνιν 1922 – 2008


Μιχαήλ Μίνιν
  
Ρώσος στρατιωτικός. Υπήρξε ο πρώτος σοβιετικός στρατιώτης που ύψωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στη στέγη της γερμανικής Βουλής (Ράιχσταγκ), κατά τη διάρκεια της Μάχης του Βερολίνου (16 Απριλίου - 2 Μαΐου 1945).
Ο Μιχαήλ Μίνιν (Mikhail Minin) γεννήθηκε το 1922 στην πόλη Βανίνο της ρωσικής Άπω Ανατολής. Τον Ιούνιο του 1941 κατατάχθηκε εθελοντής στον Κόκκινο Στρατό και πολέμησε τους Ναζί στο Λένινγκραντ, όπου τραυματίστηκε. Μετά την αποθεραπεία του, ακολούθησε τη μονάδα του ως το Βερολίνο.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 2 Μαΐου


 Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 129 Γεγονότα, 35 Γεννήσεις και 26 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Εγγραφείτε!
 H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως EBOOK στο Κατάστημα!    Αγορά
μ. Χ.
1893

Διοργανώνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρώτο συλλαλητήριο των ελλήνων σοσιαλιστών για τηνΕργατική Πρωτομαγιά. Στο πλήθος απευθύνεται ο ιδρυτής του κινήματος στην Ελλάδα, Πλάτων Δρακούλης.
1919

Η 1η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού αποβιβάζεται στη Σμύρνη με εντολή του συμμαχικού συμβουλίου και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της πόλης. Αρχή Μικρασιατικής Εκστρατείας.