Ετικέτες

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τα Άγια Πάθη στην Τέχνη


Γεράσιμος  Γ. Γερολυμάτος: Η Αποκαθήλωση, 70Χ100
«Ω, Γλυκύ μου Έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον...»

Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Η Σταύρωση και η Ανάσταση αποτελούν την πιο αρμονική σύζευξη δύο αντίθετων καταστάσεων, αφού η μία προϋποθέτει την άλλη. Είναι επίσης ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο θεμελιώνεται ο Χριστιανισμός και συνιστά το βαθύτερο περιεχόμενό του. Η Σταύρωση δεν είναι ένας άσκοπος θάνατος, ούτε ένα δίχως νόημα μαρτύριο, αλλά μια πράξη θυσίας που σκοπό έχει την Ανάσταση και την νίκη επί του θανάτου. Η Αγάπη και το έλεος, η φιλανθρωπία και η ταπείνωση, η προσφορά και η αλληλεγγύη, τέλος η Ανάσταση, είναι έννοιες που εκπληρώνονται και αποκτούν το πλήρες νόημα τους, μέσα από την σταυρική θυσία του Ιησού Χριστού και μόνον. Γιατί μοναδικός σκοπός και προορισμός της ενανθρωπήσεως του Χριστού, πέρα από τη διδασκαλία του Ευαγγελίου, ήταν η εθελούσια θυσία του αίματός του επί του Σταυρού, «λύτρον αντί πολλών», γενόμενος αμνός, σύμφωνα με τα προλεχθέντα περί του Μεσσία στις παλαιές προφητείες.

Λυκόσουρα:Η πανάρχαια πόλη


Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Μαΐου 13, 2013
Η προϊστορία είναι ιστορία, είπε πριν λίγα χρόνια ο Φερνάρντ Μπροντέλ, ο θεωρούμενος μεγαλύτερος σύγχρονος ιστορικός. Κοινώς, πιστεύει πως δεν υπάρχει προϊστορία, ό,τι ανήκει σε αυτήν είναι ένα αχνό ιστορικό κομμάτι.
Και ο Μπροντέλ, στο σημαντικό βιβλίο του οι «Μνήμες της Μεσογείου», προάγει πολύ διακριτικά την αρχή της ιστορίας του ανθρώπου (και της προϊστορίας του) στη Μεσόγειο.
Η Μεσόγειος, θεωρητικά δεν αποκλείεται να υπήρξε το ενδιάμεσο της ενιαίας γης (Πανγαία – Παγγαία) και τόπος διάνοιξής της προς Λαυρασία και Γκοντβάνα που η δεύτερη δημιούργησε την Αφρική, υποτιθέμενο τόπο καταγωγής του πρώτου ανθρώπου. Και αν αυτός έχει ηλικία έως 3,5 εκατομ. χρόνια, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ή μικρότερη, όπως και νάχει το πράγμα, το πλαίσιο της προϊστορίας του αρχίζει σε φάση υποχώρησης της πρόσφατης εποχής των παγετώνων (η οποία ως φαίνεται δεν τελείωσε ακόμα).

Ανοιχτή επιστολή της ΟΛΜΕ στους μαθητές


Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 13, 2013
Με μια ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές προσπαθεί η ΟΛΜΕ να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στις κινητοποιήσεις εν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, τονίζοντας πως… δε φταίνε οι ίδιοι για την περίοδο των συγκρούσεων αλλά η κυβέρνηση.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς
τους αρχηγούς των κομμάτων του Εθνικού Κοινοβουλίου
κ.κ. Α. Τσίπρα, Π. Καμμένο και Δ. Κουτσούμπα.
​Κύριοι,
​ Απευθυνόμαστε σε σας ως εκ της ιδιότητός σας και της ειδικής αποστολής, την οποία έχετε αναλάβει, αφ’ ης στιγμής εκπροσωπείτε μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος και του Ελληνικού Λαού εν γένει. Θεωρούμε ότι ο παρών αγώνας είναι και δίκαιος και μη φέρων κομματική ταυτότητα. Τούτο, βεβαίως, υπό την αίρεση της εκφρασθησομένης θέσης: Στην
περίπτωση που κάποιος από εσάς διαφωνεί με τη θέση μας, ευνόητο ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί δημόσια, ώστε και η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) να γνωρίζουν ποιος πρεσβεύει τι.

​ Φρονούμε ότι στην παρούσα περίσταση μάλιστα, εκπροσωπείτε και μέρος – διόλου ευκαταφρόνητο – των ανηλίκων τέκνων του εκλογικού σώματος, το οποίο στερείται φωνής, πλην αυτής, την οποία εσείς καλείστε να αποδώσετε, με σεβασμό και ευθύνη.
Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας, με την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών λόγω της εκφρασμένης –τηρουμένων όλων των δημοκρατικών διαδικασιών- πρόθεσής τους για απεργία εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν την άποψη ότι το θερμόμετρο της κοινωνικής έντασης ανεβαίνει επικίνδυνα. Τούτο δεν είναι υποχρεωτικά κακό, αρκεί να μην υπάρχουν παράπλευρες απώλειες εις βάρος του ανηλίκου πληθυσμού.

Κ Ο Ι Ν Η ΛΟΓΙΚΗ


ΚΛΕΙΩ ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣΑπό τον Παπού
Μια νεκρολογία που δημοσιεύτηκε στους Times του Λονδίνου..  
Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τη δημοσίευση αυτή.. 
Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία δεν είναι η δημοσίευση ή όχι τής νεκρολογίας αυτής αλλά τούτο το περιεχόμενό της και μόνο
..
Σήμερα πενθούμε το θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης, τής Κοινής Λογικής, η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια.. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της αφού το μητρώο γέννησής της έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Θα τη θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως αυτά:
-Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι.
-Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι.
-Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και...
-Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο.
Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές, συνετές οικονομικές πολιτικές, όπως : Μην ξοδεύετε περισ-σότερα απ’ αυτά που κερδίζετε,
και… αξιόπιστες στρατηγικές: όπως : Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικες και όχι τα παιδιά.
Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία
όταν τέθηκαν σε ισχύ καλοπροαίρετοι αλλά αυταρχικοί κανονισμοί. Αναφορές για ένα 6χρονο αγόρι που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή φίλησε μια συμμαθήτριά του, για εφήβους που αποβλήθηκαν από το σχολείο
επειδή χρησιμοποίησαν στοματικό διάλυμα μετά το γεύμα και για έναν δάσκαλο που απολύθη-
κε επειδή επέπληξε έναν απείθαρχο μαθητή, απλώς επιδείνωσαν την κατάστασή της.
Η Κοινή Λογική έχασε έδαφος όταν γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους επειδή έκαναν τη δουλειά που οι ίδιοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αναφορικά με την πειθάρχηση των ανυπάκουων παιδιών τους.
Η υγεία της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο
όταν τα σχολεία υποχρεώθηκαν να παίρνουν τη γονική συναίνεση για να βάλουν αντηλιακό ή να δώσουν μια ασπιρίνη σ’ ένα μαθητή αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν τους γονείς όταν μια μαθήτρια έμενε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση.
Η Κοινή Λογική έχασε τη θέληση για ζωή όταν οι εκκλησίες έγιναν επιχειρήσεις και οι εγκλημα-
τίες τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης από τα θύματά τους.
Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι, όχι μόνο δεν μπορούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από ένα διαρρήκτη μεσα στο ίδιο σου το σπίτι, αλλά ο διαρρήκτης
μπορούσε και να σε μηνύσει για βιαιοπραγία.
Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά από κάθε θέληση για ζωή όταν μια γυναίκα που τάχα δεν κατάλαβε ότι ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ ήταν ζεστό, έχυσε λίγο στην ποδιά της κι’ ανταμείφθηκε άμεσα μ’ έναν τεράστιο διακανονισμό.
Πριν από το θάνατο τής Κοινής Λογικής είχε προηγηθεί ο θάνατος τών γονιών της, της Αλήθειας και τής Εμπιστοσύνης, τής συζύγου Σύνεσηςκαι τών παιδιών της Ευθύνης και Λογικής.
Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της:
Ξέρω τα Δικαιώματά μου
Το Θέλω τώρα
Κάποιος άλλος φταίει
Είμαι θύμα
Στην κηδεία της δεν παρευρέθησαν πολλοί  καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε.

Επίδειξη ισχύος στην Μόσχα για την επέτειο της νίκης κατά των ναζί







Η Ρωσία γιόρτασε σήμερα την 68η επέτειο της νίκης του 1945 επί του ναζιστικού καθεστώτος με παρέλαση 11.000 στρατιωτών στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και με βομβαρδιστικά αεροσκάφη να πετούν στον ουρανό, σε μια επίδειξη ισχύος που θύμιζε σοβιετική εποχή.
Στρατιωτικά φορτηγά που μετέφεραν στρατηγικούς πυραύλους και άλλο βαρύ οπλισμό παρήλασαν στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας για την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που τιμάται στις 9 Μαΐου στην πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς η πράξη για την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας υπογράφηκε αργά το βράδυ της 8ης Μαΐου στο Βερολίνο, δηλαδή στις 9 Μαΐου ώρα Μόσχας.
Όταν το ρολόι του Κρεμλίνου ήχησε 10:00 ακριβώς (09:00 ώρα Ελλάδος) τηρήθηκε σιγή στην Κόκκινη Πλατεία που ήταν γεμάτη από στρατιώτες, ενώ στο επίσημο βήμα είχαν λάβει θέσεις ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και προσκεκλημένοι, μεταξύ τους πολλοί βετεράνοι που φορούσαν τη στολή με τα μετάλλιά τους.

The Crushing of Middle Eastern Christianity


undefined
Αmericans of all political stripes have embraced the promotion of democracy as a centerpiece of U.S. foreign policy. But this American democracy crusade has caused huge, and largely overlooked, collateral damage since the 9/11 Al Qaeda attacks against the United States in 2001. The fall of authoritarian regimes throughout the greater Middle East has fueled growing persecution of minority Christian communities. The Pew Research Center has charted extensive government restrictions on non-Muslim religions in numerous countries, including Egypt, Saudi Arabia, Afghanistan, Iran, Tunisia, Syria, Yemen and Algeria. Pew also has gauged very high social hostilities in Pakistan, Iraq, Yemen, the Palestinian territories, Egypt and Saudi Arabia.
These government restrictions and social hostilities directed against Christians are causing many to flee the region. In the early twentieth century, Christians accounted for about 20 percent of the Middle East population, but now that figure is down to only 5 percent. In the aftermath of 9/11 and the “Arab Spring,” Christian communities throughout the greater Middle East find themselves increasingly besieged. While the United States seems to notice bits and pieces of this picture, the full magnitude of the horrific Christian plight is largely ignored.
Sieges against Christians in Lands “Liberated” by the American Military
A democracy enthusiast would anticipate that the Christian community would be thriving now that a “democratic” Afghan government was installed by American military power after the ouster in 2001 of the Taliban regime. After all, Afghanistan’s constitution, adopted in 2004, guarantees freedom of religion. But Afghan Christians today are compelled to worship in secret lest they be accused of apostasy for converting to Christianity from Islam, a charge punishable by death. Such persecution no doubt will grow after 2014, when American soldiers are largely gone and Washington is less able to influence the government in Kabul.
Across a troublesome border, Pakistan’s blasphemy laws are wielded more and more aggressively against Christians by a weak civilian government propped up by Pakistan’s Islamized military and society. Christians, who make up only about 2 percent of Pakistan’s 180 million people, are living under growing fear of persecution and economic discrimination. The assassination in March 2011 of the only Christian minister in Pakistan, who bravely criticized harsh blasphemy laws that impose the death penalty for insulting Islam, has chilled the willingness of secular and liberal Pakistanis to speak out.
Iraq’s open warfare against its Christian community has led to a mass exodus of Christians from that country since the 2003 American and British military invasion ousted Saddam Hussein, whose repugnant regime was nevertheless relatively hospitable to Christians. Iraqi Christians are severely embattled by Sunni extremists linked to Al Qaeda and are discriminated against by Iraq’s Shia majority, largely in control of the government. Incidents such as the 2010 suicide bombing of Our Lady of Salvation Church in Baghdad, which killed fifty Christians and two priests, have terrified Iraq’s Christian population, which has dwindled to less than 500,000 from between 800,000 and 1.4 million in the time of Saddam.
Sieges against Christians in Lands Coping with the Arab Spring
The current Egyptian regime, dominated by the Muslim Brotherhood, poses a far greater threat to Egypt’s sizable Coptic Christian community than its authoritarian predecessor under Hosni Mubarak. A Coptic church in Cairo was set ablaze by Islamists in 2011 and many Copts—an estimated 10 percent of Egypt’s 85 million people—live in fear that Egypt is on the path to being governed by Islamic law, or Sharia. In early April 2013, Egypt’s police sided with an angry crowd of young Muslims throwing rocks and firebombs in a siege of Egypt’s major Coptic Cathedral. Nor have Egyptian Copts, who have sought work in neighboring Libya, fared well in the chaos that has reined in that country since the fall of Muammar Gaddafi. Christians were shocked in December 2012 by the bombing of a church in Misrata, Libya. That attack has stoked fears that Libyan Islamists are growing in power and more such attacks against Christians are in store.
Islamists also are emerging as a powerful force in Syria, generating fears that, should they gain power, they would persecute Syria’s Christian community. About three hundred thousand Christian Syrians have already fled the country and are refugees. A Christian patriarch in April 2013 warned, “The future of Christians in Syria is threatened not by Muslims but by…chaos…and the infiltration of uncontrollable fanatical fundamentalist groups.”
Now Syria’s violence is spilling over into neighboring Lebanon. The Shia Islamist group Hezbollah is flexing its military muscles and lending support to embattled Syrian forces. Many Lebanese Christians have fled over the years due to civil war and, more recently, in fear that Hezbollah eventually will control the country and turn it into an Islamic state. Christians made up about fifty percent of the country in 1932, during the last national census, but now by some estimates are only 34 percent of the population. A similar trend has long been under way in the Christian Palestinian community, caught in the middle of the conflict between the Israelis on one side and secular and Islamist Palestinians on the other. The Catholic Patriarch of Jerusalem has lamented that the Holy Land is fast becoming a “spiritual Disneyland,” with holy sites as theme park attractions bereft of worshipping Christians.
In the small, rich Arab Gulf states, Christian communities, formed primarily by Asian immigrate workers, quietly practice their faith, but that isn’t happening in the region’s powerhouse Saudi Arabia. Qatar, for example, has allowed the construction of a Catholic church in Doha for one hundred and fifty thousand Catholics. Churches in Kuwait, Bahrain and the United Arab Emirates are seen as a way to lure expatriate labor to those countries. These Gulf States have survived the political torrents of the Arab spring, but should they fall to street protests, successor regimes likely would resemble Saudi Arabia today, which forbids Christian worship by the estimated eight hundred thousand Catholics in the kingdom. The Saudi government publicly lauds interfaith dialogue, but Saudi-sponsored conferences take place outside the kingdom to avoid domestic religious-political backlashes from Saudi Arabia’s Wahhabi religious establishment.
Sieges against Christians in Non-Arab Middle East Lands
The tightening sieges of Christian communities in the Arab Middle East is running parallel to sieges laid against Christian communities by non-Arab Muslims elsewhere in the region. The Assyrian Christian population in Iran has plummeted from about one hundred thousand in the mid-1970s to about fifteen thousand today. More than three hundred Christians have been arrested by Iran’s Islamic regime since mid-2010. Churches operate in fear. And Christian converts face persecution. Meanwhile, Turkey is praised in the West as a democratic success story in the Muslim world, and the government in Ankara often is characterized in the media as “mildly Islamic.” But the steady erosion of free-speech rights in Turkey, as evidenced by the increasing imprisonment of journalists and the government’s aggressive purging of the secular Turkish military, raises doubts about the future prospects for Turkish political and religious tolerance. Attacks against Christian leaders in Turkey have raised concerns about the security of roughly one hundred thousand Christians living in a country of 71 million Muslims. A Catholic bishop was stabbed to death in southern Turkey in 2010, and several years earlier a Catholic priest was murdered in a Turkish town along the Black Sea.
Demand for Blunt American Talk and Diplomacy
Democracies consist of more than just elections. They must also have divided powers among executive, legislative and judicial branches, as well as protected practices of freedom of expression and religious belief. The mistreatment of Christian communities throughout the Muslim Middle East powerfully undermines any assertion that Islamic societies are tolerant of other faiths, and will continue to rebuke such assertions so long as the regimes and societies writ large fail to protect Christian minorities with words and deeds.
The United States cannot be the world’s policeman in behalf of democracy and religious tolerance. The horrendous loss of our national treasure, both in fallen soldiers and enormous costs, vividly and painfully reminds Americans that we lack the power, means and interests to militarily intervene wherever there is human tragedy. Nevertheless, Americans ought to recognize that the “soft power” of rhetoric and diplomacy can influence world events at the margins. Regimes in the greater Middle East, like nation-states everywhere, want power and prestige in international relations, and they can be “shamed” in the eyes of world opinion. Washington should seek to embarrass governments and pressure them to lift the sieges of Christians that are now so prevalent throughout the Middle East. Then we would see whether they truly aspire to be called, and treated as, genuine democracies.
Richard L. Russell is Professor of National Security Affairs at the Near East and South Asia Center for Strategic Studies. He is the author of Sharpening Strategic Intelligence [3], Weapons Proliferation and War in the Greater Middle East [4], and George F. Kennan’s Strategic Thought [5]. The views expressed are those of the author alone.
Links:
[1] http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&username=nationalinterest
[2] http://nationalinterest.org/profile/richard-l-russell
[3] http://www.amazon.com/gp/product/0521702372/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=0521702372&linkCode=as2&tag=thenatiinte-20
[4] http://www.amazon.com/gp/product/0415365864/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=0415365864&linkCode=as2&tag=thenatiinte-20
[5] http://www.amazon.com/gp/product/0275964027/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=0275964027&linkCode=as2&tag=thenatiinte-20
[6] http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Arabic_Jesus.jpg
[7] http://nationalinterest.org/topic/society/religion
[8] http://nationalinterest.org/region/middle-east
[9] http://nationalinterest.org/tag/organization/afghan-government
[10] http://nationalinterest.org/tag/organization/al-qaeda
[11] http://nationalinterest.org/tag/organization/american-and-british-military
[12] http://nationalinterest.org/tag/organization/american-military
[13] http://nationalinterest.org/tag/organization/egyptian-coptic-church
[14] http://nationalinterest.org/tag/organization/taliban
[15] http://nationalinterest.org/tag/christianity-in-egypt
[16] http://nationalinterest.org/tag/coptic-orthodox-church-of-alexandria
[17] http://nationalinterest.org/tag/copts
[18] http://nationalinterest.org/tag/egypt
[19] http://nationalinterest.org/tag/middle-east
[20] http://nationalinterest.org/tag/muslim-brotherhood
[21] http://nationalinterest.org/tag/religion-in-egypt
[22] http://nationalinterest.org/tag/social-issues
[23] http://nationalinterest.org/tag/syria
[24] http://nationalinterest.org/tag/war

Χάθηκε το στίγμα τουρκικού μαχητικού στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας


undefined
Πάνω από τα βουνά Νουρ κοντά στα σύνορα με τη Συρία πετούσε ένα τουρκικό F-16 όταν χάθηκε η επικοινωνία με αυτό λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (ώρα Τουρκίας). Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ λίγο πριν χαθεί πλήρως η επικοινωνία ο πιλότος του αεροσκάφους έστειλε μήνυμα με τον ασύρματο λέγοντας «θα πηδήξω». Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχειρήση εντοπισμού του πιλότου και του αεροσκάφους χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Όλα τα κράτη έχουν ιστορία και η Τουρκία ποινικό μητρώο…


Στην Τουρκία γκρεμίζουν και μακέτες εκκλησιών!

Η ισλαμική δημοκρατία του Ερντογάν δεν ανέχεται τον Χριστιανισμό. Για κάποιους, ενδεχομένως, αυτή η άποψη να είναι ακραία, αλλά δυστυχώς η ακρότητα βρίσκεται στην σκέψη και στον τρόπο λειτουργίας και αντιμετώπισης της Τουρκίας σε οτιδήποτε έχει σχέση με χριστιανούς.

Σκανδαλώδης φοροδιαφυγή από τις γερμανικών συμφερόντων Mercedes και ΒΜW


Σύμφωνα με την νομοθεσία, η φορολογική επιβάρυνση των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, κατά την απόκτησή τους, είναι προοδευτικά ανάλογη με την αξία κάθε αυτοκινήτου, έτσι ώστε η επιβάρυνση αυτή να είναι και κοινωνικά δίκαιη. Στην πράξη όμως εμφανίζονται πολυτελή και πανάκριβα αυτοκίνητα να επιβαρύνονται με χαμηλότερους φόρους σε σύγκριση με αντίστοιχα μεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα.

«Έξυπνες» πυτζάμες λένε παραμύθια στα παιδιά!


Με απλή σάρωση με την κάμερα του smartphone σας

Ένας πατέρας έξι παιδιών από το Idaho δημιούργησε το Smart PJs, ένα διαδραστικό σετ ρουχισμού για παιδιά, που καλύπτεται με χρωματιστές κουκκίδες που λειτουργούν ακριβώς όπως οι κωδικοί QR.

Την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ζητάει υπουργός της Θάτσερ


Η Βρετανία πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι τα σχέδια του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να ανακτήσει εξουσίες από τις Βρυξέλλες είναι καταδικασμένα να αποτύχουν, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Θάτσερ, Νάιτζελ Λόσον.

Ανθρώπινα μέλη από κύτταρα του δέρματος!


Τελικά η επιστήμη δεν έχει όρια ή τουλάχιστον ακόμα δεν τα έχουμε γνωρίσει ούτε στο ελάχιστο…
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, επιστήμονες της Μελβούρνης υποστηρίζουν πως μέλη του σώματος, όπως τα άκρα, θα μπορούν να «αναπαράγονται» από τα κύτταρα του δέρματος, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια!

Οι σύζυγοι… κάνουν σεξ;


Σε ένα γάμο υπάρχουν πάντα περίοδοι εύκολες και δύσκολες, φάσεις που αναδύονται μέσα από την κοινή πορεία του ζευγαριού και φέρνουν προβλήματα που επηρεάζουν τη σχέση και την επικοινωνία των δύο συντρόφων.

Σας θέλει ή απλά περνάει την ώρα του μαζί σας;


undefined
Πώς θα καταλάβετε ότι μάλλον… δεν είναι ο άντρας της ζωής σας;Σίγουρα όλες οι σχέσεις δεν είναι ίδιες και σίγουρα δεν έχουν όλες την ίδια κατάληξη. Με λίγα λόγια, άλλες φορές ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος, άλλες έρχεται με το χρόνο και άλλες δεν έρχεται ποτέ!

Κύπρος: Εξαρτήματα αεροσκαφών F-4 έψαχνε ιρανός «κατάσκοπος»



undefined
Η έκδοσή του στις ΗΠΑ προκαλεί την οργή της Τεχεράνης
Εξαρτήματα των μαχητικών αεροσκαφών F-4 αναζητούσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο Ιρανός που συνελήφθη στην Κύπρο και εκδόθηκε, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα στοιχεία της σοβαρής αυτής υπόθεσης, η οποία δοκιμάζει τις σχέσεις της Λευκωσίας με την Τεχεράνη, είναι συγκλονιστικά και παραπέμπουν σε μια δαιδαλώδη διαδρομή κατασκοπείας και μυστικών πρακτόρων.

Για νέα «σοβαρή πρόκληση» από τις ΗΠΑ κάνει λόγο η Πιονγιάνγκ


undefined
Η Βόρειος Κορέα κατήγγειλε σήμερα ως «σοβαρή πρόκληση» την άφιξη την προηγούμενη μίας μοίρας του αμερικανικού στόλου στα ανοικτά της Νοτίου Κορέας, με ναυαρχίδα το αεροπλανοφόρο Νίμιτς, με στόχο τη διεξαγωγή ναυτικών γυμνασίων.
Η βορειοκορεατική επιτροπή για την ειρηνική ενοποίηση της Κορέας κατήγγειλε την «σοβαρή πρόκληση» αυτή που είναι πιθανόν να αυξήσει την ένταση στη Χερσόνησο.
«Τα ναυτικά γυμνάσια που εμπλέκουν τα πιο προηγμένα οπλικά συστήματα, μεταξύ τους κι ένα αεροπλανοφόρο, συνιστούν έναν φαύλο εκβιασμό και αποδεικνύουν πως η βούλησή τους να εισβάλλουν στη χώρα μας έχει φθάσει σε ανεύθυνα επίπεδα.

Η Νότιος Κορέα και οι ΗΠΑ περαίωσαν στις 30 Απριλίου τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους, κατά τη διάρκεια της δίμηνης διάρκειάς τους είχαν κινητοποιηθεί οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις και περίπου το ένα τρίτο από τους 280.000 οπλίτες που διατηρεί η Ουάσιγκτον στη χώρα αυτή.


http://www.protothema.gr/world/article/?aid=277881

Εικονική προσβολή Ισραηλινών μαχητικών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Λιβάνου

Posted: 12 May 2013 05:32 AM PDT

undefined
Τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου αναφέρουν ότι Ισραηλινά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας, πέταξαν σε χαμηλό ύψος και έκαναν εικονική προσβολή σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με Δυτικές πηγές το ίδιο έκαναν και την προηγούμενη βδομάδα επάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ. Την ίδια στιγμή Ισραηλινά στρατιωτικά ελικόπτερα πέταξαν πάνω από τα υψίπεδα του Γκολάν ενώ παρατηρείται και κινητικότητα κυρίως στις περιπολίες των Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα με το Λίβανο.  

GEOPOLITICS & DAILY NEWS - http://www.geopolitics.com.gr/

Έκαναν πειραματόζωα 50.000 Γερμανούς!



Πάνω από 50.000 άνθρωποι στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Ανατολικής Γερμανίας χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες, συχνά χωρίς να το γνωρίζουν και ορισμένοι εξ' αυτών πληρώνοντάς το με τη ζωή τους, υποστηρίζει σε άρθρο του στη σημερινή του έκδοση το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ.

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία – Μονόφθαλμη δικαιοσύνη για τα Βαλκάνια


Le Monde Diplomatique, Dérens Jean-Arnault , [Παπακριβόπουλος Βασίλης (μτφ)]
Στις 12 Δεκεμβρίου του 2012, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Σέρβο πρώην στρατηγό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ζντράβκο Τόλιμιρ, έναν από τους υπεύθυνους της σφαγής της Σρεμπρένιτσα. Τον Νοέμβριο, το ίδιο δικαστήριο είχε αθωώσει τους Κροάτες στρατηγούς Άντε Γκοτοβίνα και Μλάντεν Μάρκατς, όπως επίσης και τους πρώην διοικητές των αλβανικών αντάρτικων ομάδων στο Κόσοβο. Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων ;
Η ανακοίνωση, με ελάχιστες ημέρες διαφορά (16 και 29 Νοεμβρίου) της αθώωσης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΔΠΔΥ), των δύο Κροατών στρατηγών, και στη συνέχεια των Ραμούς Χαραντινάι, Ιντρίς Μπαλάι και Λαχί Μπραχιμάι, διοικητών του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), προκάλεσαν σάλο, επιβεβαιώνοντας τις αμφιβολίες που έχουν εκφραστεί για την αμεροληψία του δικαστηρίου.

Τα παθιασμένα φιλιά και η χημεία τους


Εάν πιστεύατε ανέκαθεν ότι με το αγαπημένο σας πρόσωπο σας συνδέει μια ιδιαίτερη χημεία, μάλλον έχετε δίκιο. Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα παθιασμένο φιλί απελευθερώνει μια περίπλοκη χημική αντίδραση στον εγκέφαλο, η οποία προκαλεί στον ερωτευμένο άνθρωπο την αίσθηση της διέγερσης, της χαράς ή της χαλάρωσης.

Σχέσεις


Οι σχέσεις είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Δεν θα διαφωνήσω με όσους λένε ότι πρέπει να μπορείς να είσαι καλά με τον εαυτό σου και μόνο με αυτόν. Θα προσθέσω όμως ότι είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε με άλλους και να μοιραζόμαστε. Αυτό είναι οι σχέσεις.

Οι σχέσεις χτίζονται σε πολλά επίπεδα και προϋποθέτουν προσοχή, κατανόηση & σεβασμό στον τρόπο που ο άλλος βλέπει τον κόσμο κάτι που είναι απαραίτητο για την καλή επικοινωνία. Ο σεβασμός είναι ένα από τα δομικά συστατικά των σχέσεων . Όταν οι άλλοι αισθάνονται ότι αναγνωρίζετε την αξία τους ανταποκρίνονται περισσότερο και καλύτερα σε εσάς. Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε με όλους μας. Ισχύει άραγε ότι αν σέβεσαι θα σε σεβαστούν;

Ατομικοί φάκελοι για όλους στην Εφορία


Με συνταγή της οικονομικής αστυνομίας των ΗΠΑ, το γνωστό IRS, αλλά και άλλων προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών, η κυβέρνηση σχεδιάζει τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα θέσει σε εφαρμογή από τον Ιούλιο και θα περιληφθούν στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ώστε να είναι σε όλους γνωστά και να εφαρμοστούν με αποτελεσματικότητα.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ – ΣΟΚ: «Μέρκελ, στείλε στρατό στην Ελλάδα»!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ-Ο αναλυτής του κόμματος της Μέρκελ προτείνει ανάπτυξη του Μπούντεσβερ παντού

Η Παιδεία το μεγάλο Εθνικό μας Πρόβλημα

katsphoto.jpg
Του Aθανάσιου Κατσίμπελη*
Η Παιδεία αποτελεί το μεγάλο Εθνικό μας πρόβλημα και αφορά την επιβίωση του Έθνους και του λαού μας. Δεν μπορεί να είναι αναλώσιμο προϊόν τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συζητήσεων. Απαιτεί εθνικό σχεδιασμό με σκοπό την υλοποίηση των Συνταγματικών επιταγών (αρ.16 Σ) και την ανάταση του δύσμοιρου λαού μας.

Πολίτες εναντίον Κακιστοκρατίας

undefined
Η κ. Χ. Νικολοπούλου, η οποία εργάζεται ως δασκάλα στην περιοχή του Έβρου και δέχεται πιέσεις και ανοιχτή πολλές φορές επίθεση από προβοκάτορες αλλότριων δυνάμεων στην περιοχή, ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα στην ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των Πολιτών που προσφέρουν στην Ελλάδα, του Δήμου Αμυνταίου.Ο Δήμος έκανε το λάθος να καλέσει τον βουλευτή της ΝΔ κ. Στ. Κωνσταντινίδη για να παραδώσει τιμητικές πλακέτες. Η κ. Νικολοπούλου αρνήθηκε την αναγνώριση της προσφοράς της και την απονομή τιμής από τον κ. Στ. Κωνσταντινίδη τον οποίο ορθώς κατονόμασε ως «έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας». Ο ακραίος βουλευτής της απήντησε αποκαλώντας της «Χρυσαυγίτισα».Θα ήθελα εδώ να θυμίσω τι ακριβώς προβλέπει το ΦΕΚ 240 το οποίο όντως υπέγραψε περήφανα ο κ. Κωνσταντινίδης:

‘Οποιος κρυπτοναζιστής- τουρκογερμανόφιλος μέλος της Ελληνικής Βουλής αρνηθεί την γενοκτονία των Ποντίων, των Ιώνων, των Αρμενίων ή των Κυπρίων, θα τιμωρηθεί.


20130512-171116.jpg
Είτε από την τακτική είτε την λαϊκή δικαιοσύνη.
Επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προετοιμάσει νομοσχέδιο, στο οποίο υπήρχε διάταξη που ποινικοποιούσε την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου. Αυτό στην πράξη σήμαινε ότι, αν περνούσε αυτή η διάταξη, όποιος στην Ελλάδα αμφισβητούσε ή αρνιόταν τη διάπραξη των Γενοκτονιών που αναγνωρίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων θα είχε να αντιμετωπίσει την ελληνική Δικαιοσύνη και τις ποινές που προέβλεπε ο συγκεκριμένος νόμος.