Ετικέτες

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ο Τζίμ Λόντος σήκωσε στους ώμους του την Ελλάδα και οι Έλληνες ξέχασαν την χρεοκοπία!


Ο Τζίμ Λόντος σήκωσε στους ώμους του την Ελλάδα και οι Έλληνες ξέχασαν την χρεοκοπία!

Νίκησε σε αγώνα γοήτρου τον αήττητο ρώσο παλαιστή Κβαριάνιν, την ώρα που ο Βενιζέλος ανακοίνωνε την πτώχευση
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Το καλοκαίρι του 1932, πάνω από 75 000 θεατές, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά απ’ όλη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για να παρακολουθήσουν έναν κρίσιμο αγώνα ελευθέρας πάλης. Ο 35χρονος Τζίμ Λόντος ( Χρήστος Θεοφίλου το πραγματικό του όνομα) από το Κουτσοπόδι Αργους, που δόξασε την Ελλάδα στο εξωτερικό κι έγινε θρύλος, θα αναμετριόταν με τον αήττητο γιγαντόσωμο ρώσο παλαιστή τον… οστεοθραύστη Κόλα Κβαριάνιν.
Για τη μικρή, τότε, Ελλάδα, που ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος ανακοίνωσε τη χρεοκοπία της χώρας και γενικές απεργίες παρέλυαν τα πάντα, με τους Έλληνες λόγω της οικονομική κρίσης να έχουν σκυμμένο το κεφάλι, ήταν ένας αγώνας γοήτρου. ΄Ετσι το έβλεπαν όλοι, γι αυτό και το υπουργείο συγκοινωνιών για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, έβαλε έκτακτα δρομολόγια τραίνων κυρίως από την Αργολίδα.

Η Ρωσία διακόπτει μια πτήση του νέου αόρατου μαχητικού αεροπλάνου T-50


Η Ρωσία διακόπτει μια πτήση του νέου αόρατου μαχητικού αεροπλάνου T-50

ΜΟΣΧΑ - Ένα πρόβλημα στον κινητήρα ανάγκασε τη Ρωσία να διακόψει την Κυριακή την απογείωση  του αόρατου αεροσκάφους Souhkoï T-50, νέου μαχητικού πέμπτης γενιάς, σε επίδειξη του Διεθνούς Σαλονιού Αεροναυπηγικής στο Maks, κοντά στη Μόσχα, δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου του σαλονιού. 

Προηγμένη αρχαία ελληνική τεχνολογία-Οι πρόγονοι δεκάδων συσκευών που χρησιμοποιούμε σήμερα