Ετικέτες

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο Fuchtel, τα Καλάβρυτα και η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV III)

"..Για άλλη μια φορά τα Καλάβρυτα γίνονται έρμαια εντολών και διπλωματικών υπαναχωρήσεων στα πλαίσια της "ειρήνης" και της "φιλίας". Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εντολές και σαν καλά παιδιά να υπακούσουμε για το ...καλό της ανάπτυξης..."

Στις 15 και 16 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV III), μια διοργάνωση που έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών και δήμων, αλλά και τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, "στόχος της διοργάνωσης είναι η ανταλλαγή εμπειριών σε πολλούς τομείς της πολιτικής σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και η προώθηση της ανάπτυξης ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της συνεργασίας με Γερμανούς εταίρους"

Τουρκία: Η Αγία Σοφία να ξαναγίνει τέμενος «Σπάστε τις αλυσίδες, αφήστε το τζαμί της Αγίας Σοφίας να ανοίξει»

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Τουρκία: Η Αγία Σοφία να ξαναγίνει τέμενος «Σπάστε τις αλυσίδες, αφήστε το τζαμί της Αγίας Σοφίας να ανοίξει»

undefined
Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας
Επιμένουν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος οι τούρκοι εθνικιστές. Την Πέμπτη το πρωΐ, μια ομάδα 100 ατόμων της νεολαίας του εθνικιστικού κόμματος BBP (Büyük Birlik Partisi - Κόμμα της Μεγάλης Ένωσης) συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Αγία Σοφία, και προσευχήθηκαν για την μετατροπή του ιστορικού ναού σε τζαμί.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «σπάστε τις αλυσίδες, αφήστε το τζαμί της Αγίας Σοφίας να ανοίξει» και «ο Θεός είναι μεγάλος» η ομάδα εντέλει διαλύθηκ χωρίς επεισόδια, με την τουρκική αστυνομία να έχει λάβει μέτρα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης ο Ιερός Ναός μετατράπηκε σε τέμενος έως και το 1934, οπότε ο Μουσταφά Κεμάλ έδωσε την εντολή να μετατραπεί σε μουσειακό χώρο (Ayasofya Müzesi) όπως παραμένει έως σήμερα, όντας πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες.

Ο αντεθνικός βίος και η πολιτεία του κομμουνιστού Μ. Γλέζου-«Δε συγχωρούν στον Γλέζο ότι κατέβασε τη σημαία τους από την Ακρόπολη»

... Σύμφωνα με μια εκδοχή, ένας κατοχικός στρατός, δεν πραγματοποιεί ποτέ υποστολή της σημαίας του σε έδαφος που κατέχει κι ως εκ τούτου η σημαία των Γερμανών θα πρέπει να βρίσκονταν στον ιστό. Σύμφωνα με μια άλλη όμως, ειδικά σε περίοδο πολέμου, η υποστολή της σημαίας δηλώνει το τέλος της μάχιμης μέρας (αντίστοιχα, η έπαρση την έναρξη). Επιπλέον υποστέλλεται για να μην κλαπεί απ’ τον εχθρό, κάτι που θεωρείται ύψιστη προσβολή και ντροπή. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι ο ίδιος ο Γερμανός φρούραρχος φέρεται να επιβεβαιώνει -χρόνια αργότερα- σε Έλληνα στρατηγό που ερεύνησε το θέμα, πως η σημαία υπεστάλη σύμφωνα με το στρατιωτικό τυπικό και στην συνέχεια εκλάπη.

Κάμερον: Η παράνομη μετανάστευση πιέζει Ελλάδα και Ευρώπη

Κάμερον: Η παράνομη μετανάστευση πιέζει Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Ντέιβιντ Κάμερον στη Βουλή των Κοινοτήτων
Θανάσης Γκαβός
Τις πιέσεις που «ξεκάθαρα» ασκεί στην Ελλάδα η παράνομη μετανάστευση επισήμανε σε συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Εργατικών και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, Κιθ Βαζ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις εργασίες του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Κάμερον ανέφερε ότι για το θέμα ενημέρωσε τους υπόλοιπους ηγέτες ο Αντώνης Σαμαράς.

Γερμανικές εκλογές: Μια (τελευταία;) ευκαιρία για την Ελλάδα πάει χαμένη!

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Επί μήνες, το συντηρητικό και εθνικιστικό κατεστημένο της Γερμανίας λύσσαξε, “γαυγίζοντας” κατά της Ελλάδας και εντείνοντας τον προχωρημένο πανικό των εγχώριων «τριών μονομάχων» του Μνημονίου. Το αποτέλεσμα ήταν να δηλώσει ταπεινά μετάνοια στη Γερμανία ο Πρωθυπουργός, γιατί κριτίκαρε το Μνημόνιο, παρόλο που η κριτική του απεδείχθη πανηγυρικώς ορθή!
Σήμερα, δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος παγκοσμίως που να μην αναγνωρίζει ότι το «πρόγραμμα σωτηρίας» της Ελλάδας είναι το αποδοτικότερο πρόγραμμα καταστροφής χώρας στη δυτική οικονομική ιστορία!

Ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ: Πληρώστε, κορόιδα, για το μουσουλμανικό τόξο μας! Και λογαριασμό δεν θα σας δώσουμε.

Επιχορηγήσεις προς την Τουρκία στα πλαίσια της «προ-ένταξης» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κόστος 6 δισ. ευρώ για τους ευρωπαίους φορολογούμενους.
Το στεφάνι των ευρωπαϊκών αστερίων μεταμορφώνεται σε μουσουλμανικό τόξο κάτω από την επιρροή της Τουρκίας: ένα ολόκληρο πρόγραμμα...
Στις 13 Ιανουαρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ) δημοσίευσε έκθεση με τίτλο «Διαχείριση, από την ευρωπαϊκή κοινότητα, της υποστήριξης για την προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία».

TLG (Thesaurus Linguae Graecae ) Ο Θησαυρός της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Αναρτήθηκε από τον/την menedimos στο Οκτωβρίου 25, 2012
undefinedΤο TLG ξεκίνησε το 1972 στο Πανεπιστήμιο Irvine με την Marianne McDonald η οποία επένδυσε 1.000.000 δολάρια για την συγκέντρωση ολόκληρης της διασωθείσας Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας ( οι ειδικοί την υπολογίζουν στο 2% από το σύνολό της).