Ετικέτες

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Όταν ο Σαμαράς αποκαλούσε την μειονότητα της Θράκης «τουρκική»



Σαμαράς2 
 
 
σημ.Αμετανόητου: Ωραίος ο…πρωθυπουργός μας…!!! Προφανώς ο καψερός δεν γνώριζε, διότι η Μεσσηνία είναι πολύ μακριά από την Ξάνθη και τα πομακοχώρια…
“ Οι προκλητικές δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού το 1989, που αποτελούσαν “βούτυρο στο ψωμί” της Άγκυρας ”

Θράκη: Παιδιά, κομμένη η «πλάκα»!



ΜπογιόπουλοςΠρώτο: Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία «τουρκική» μειονότητα. Τελεία. Και παύλα!
   Δεύτερο: Είναι ακριβώς η τριχοτόμηση της εθνοτικής καταγωγής  της μειονότητας (Τουρκογενείς, Πομάκοι, Τσιγγάνοι) που καθόρισε και το θρησκευτικό της προσδιορισμό ως μουσουλμανικής, με τη Συνθήκη της Λοζάνης. Η δε Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ακρογωνιαίο λίθο» στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την απόκρουση από την Ελλάδα αιτιάσεων που εγείρονται από τρίτους. Όποιος επιχειρεί να ξηλώσει κάποιον «πόντο» από τη Συνθήκη της Λοζάνης επαπειλείται το ξήλωμα όλης της «κάλτσας». Συνεπώς με την Συνθήκη της Λοζάνης δεν «παίζουμε». Ούτε επιτρέπουμε σε άλλους να «παίζουν». Τελεία. Και παύλα!

Dοn Brown: Σοβιετική τοπική διοίκηση (1945)



don brown soviet local govt 1945
σημ.Αμετανόητου: Σπάνιο κείμενο.Για αρχείο.Πολύ επίκαιρο επίσης, διότι έχουμε ΚΑΙ εκλογές… και εξαιρετικά κατατοπιστικό για το Κοινωνικό σύστημα και την καθημερινή ζωή στην πρώην Σοβιετική Ενωση.Ο συγγραφέας επιχειρεί και συγκρίσεις με την Μ.Βρετανία.Αξίζει να διαβαστεί έως τέλους…
Πριν από 10 χρόνια, μια ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών πάλευαν κατά μήκος της θαλασσοδαρμένης ακτής της Κασπίας. Η χερσόνησος Ασφερόν φαινόταν αφιλόξενη, αλλά ένας από τους αρχιτέκτονες έλεγε «Εδώ θα έχουμε ένα θέατρο, κι εκεί έναν κινηματογράφο. Σε αυτό το ύψωμα θα φτιάξουμε ένα ξενοδοχείο, με αρκετή θέα προς τη θάλασσα».
Αυτή ήταν η σχεδιασμένη έναρξη οικοδόμησης της σοβιετικής πόλης Σουμγκάιτ στο Αζερμπαϊτζάν. Το σχέδιο προέβλεπε μια ταχύτατη κατοίκηση από 100.000 ανθρώπους, με όλα όσα μια σύγχρονη πόλη θα απαιτούσε.