Ετικέτες

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η δια της γενοκτονίας εξυγίανση της οικονομίας…





Σήμερα κατέβηκα στην πόλη και νόμιζα ότι όλοι έχουν μεταναστεύσει ή αποβιώσει και έχω μείνει εδώ από τους τελευταίους. Σαν να ζούσα άντεργκράουντ και να έχει τελειώσει από καιρό ο πόλεμος αλλά να μην είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Από την ανάποδη όμως. Ο πόλεμος έχει φουντώσει, τα θύματα πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα στις πόλεις και η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται εντός του συστήματος, μυρίζει ανθρώπινο κρέας παντού, μια αίσθηση πλανάται εκφυλιστικής και ταχέως μεταδοτικής θανατηφόρας ασθένειας.

Αν Βαρδινογιάννης και Λάτσης πλήρωναν τις οφειλές τους…



Λέμε «αν» γιατί οι οφειλές τους δεν πρόκειται να πληρωθούν, μιας και η κυβέρνηση Σαμαρά ψήφισε χθες στα μουλωχτά μια τροπολογία γι αυτόν και μόνο το λόγο. Μια τροπολογία που οι συγκυβερνώντες αγχωμένα επιχειρούν εδώ και καιρό, με διάφορα τερτίπια και τεχνάσματα, να ψηφίσουν χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι.
Είναι οι ίδιοι που με τη χαρακτηριστική επίπλαστη θλίψη επικαλούνται την αναγκαιότητα επιβολής και των πιο σκληρών οικονομικών μέτρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους για τη «σωτηρία της πατρίδας».
Συγκεκριμένα, οι εταιρείες «MOTOR OIL» και «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ), των κ.κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και Σπύρου Λάτση αντίστοιχα,  ΔΕΝ πρόκειται να πληρώσουν προς το δημόσιο ποσά που συνολικά υπερβαίνουν τουλάχιστον το 1 δις ευρώ, για πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Και λέμε «τουλάχιστον» γιατί αυτό το -γενναία προς τα κάτω στρογγυλοποιημένο- ποσό προκύπτει μόνο από ελέγχους που έγιναν για τα έτη 2010-2011. Μάλιστα, αν γίνουν διευρυμένοι έλεγχοι σε όλες του αυτού είδους εταιρείες, τα έσοδα που ενδεχομένως θα προέκυπταν για το δημόσιο υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 15 δις ευρώ.Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τη σκανδαλώδη τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο UNFOLLOW: Ο κυβερνήτης Β. Βαρδινογιάννης και η κυβέρνηση των υποτακτικών (επεισόδιο 2)Ας «λαϊκίσουμε» όμως τώρα, όπως θα ‘λεγε και ο μέσος θιασώτης του νεοφιλελευθερισμού.
Ας υιοθετήσουμε προς στιγμήν, χάριν της μνημονιακής ατζέντας και των αντίστοιχων συσχετισμών, τη λογική ότι τα χρέη που μας προσάπτουν είναι δίκαια και πρέπει να πληρωθούν από τις τσέπες μας με τον ένα ή άλλο τρόπο, και ας δούμε ποιά μνημονιακά μέτρα θα γλιτώναμε αν οι κ.κ. Βαρδινογιάννης και Λάτσης πλήρωναν τις οφειλές τους προς το δημόσιο.Αφήνουμε στην άκρη το προαναφερθέν ποσό των 15 δις, του οποίου η εξοικονόμηση θα κάλυπτε οικονομική τρύπα που αντιστοιχεί σε μέτρα ενός ολόκληρου μνημονίου, μιας και αυτό προκύπτει μόνο από υπολογισμούς.
Θα πάρουμε μόνο αυτό το γενναία, επαναλαμβάνουμε, στρογγυλοποιημένο προς τα κάτω 1 δισεκατομμύριο ευρώ που -συν τοις άλλοις- η χθεσινή ψηφισθείσα τροπολογία στέρησε από τα ταμεία του Δημοσίου. Δεν θα πάμε πολύ πίσω, θα σταθούμε μόνο στα μέτρα του μνημονίου (βαπτισθέν ως «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016») που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά, άμα τη εκλογή της, το Νοέμβριο του 2012.Περικοπές στους μισθούς (μνημόνιο Σαμαρά)Αν, λοιπόν, πλήρωναν οι κ.κ. Βαρδινογιάννης και Λάτσης το οφειλόμενο 1 δις €, θα μπορούσαν να αποφευχθούν:

Τα γερμανοτσογλάνια επιστράτευσαν και τον Στέλιο Ράμφο… Ο μόνιμος υμνητής των κυβερνήσεων του Μνημονίου με το χρίσμα του “φιλόσοφου”… το μακρύ χέρι του Δ’ Ράιχ στην πατρίδα μας



ΤΟ MEGAΛΟ ΡΑΜΦΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Είναι εντυπωσιακό… Όποτε χρειάζεται να ψηφιστούν τραγικά και επώδυνα μέτρα, όποτε υπάρχει αναγκαιότητα να στηριχθεί δημόσια η κυβερνητική πολιτική, επιστρατεύεται ο Στέλιος Ράμφος. Ο μόνιμος υμνητής των κυβερνήσεων του Μνημονίου με το χρίσμα του “φιλόσοφου” στη σημερινή πρωινή εκπομπή του Mega μάς είπε τα εξής απίστευτα:
1. Ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έσωσε τον τόπο.
2. Ότι το Ποτάμι θα γίνει ρεύμα ανάλογο του ΠΑΣΟΚ του ’81.
3. Ότι οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες για μια πολιτική αλλαγή είναι το…
συναίσθημα των ανθρώπων (προφανώς οι ταξικές σχέσεις, η φτωχοποίηση, οι κοινωνικές συγκρούσεις είναι επουσιώδη πράγματα).

Επίχαρμος – μια λύση από την αρχαία Ελλάδα για την αποποίηση του χρέους.


comedyΤις πρώτες δεκαετίες του 5ου πχ αιώνα ο Επίχαρμος έγραψε ένα θεατρικό έργο με φιλοσοφικά πρώιμη πλοκή.
Κάποιος πλησιάζει έναν άνθρωπο για να πληρώσει το μερίδιο συμμετοχής του σ ένα επικείμενο συμπόσιο.
Καθώς αυτός δεν έχει χρήματα καταφεύγει σ ένα γρίφο:
Αν έχεις έναν ορισμένο αριθμό χαλικιών και προσθέσεις ή αφαιρέσεις ένα χαλίκι, θα έχεις τον ίδιο αριθμό χαλικιών?
Όχι, αποκρίνεται ο πιστωτής.
Ή, πάλι , αν έχεις ένα ορισμένο μήκος από έναν πήχη και προσθέσεις ή αφαιρέσεις λίγο, θα εξακολουθήσει να υπάρχει το ίδιο μήκος?
Όχι, αποκρίνεται ο πιστωτής.
Τότε ο οφειλέτης προκαλεί τον πιστωτή να σκεφτεί τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι αλλάζουν διαρκώς, κάποιοι μεγαλώνουν , κάποιοι μικραίνουν.
Εφόσον αυτό ισχύει τόσο για τον πιστωτή όσο και για τον οφειλέτη, κανείς τους δεν είναι ο ίδιος που ήταν χθες ή που θα είναι στο μέλλον. Ο πιστωτής συμφωνεί με τούτη τη φιλοσοφική άποψη.
Τότε ο οφειλέτης καταλήγει θριαμβευτικά στο συμπέρασμα ότι δεν οφείλει τίποτα !!
Στο κάτω κάτω , δεν είναι εκείνος που συμφώνησε να πληρώσει συμμετοχή. Ο άνθρωπος εκείνος χάθηκε. Ούτε και θα είναι ο ίδιος που θα απολαύσει το συμπόσιο. Ο άνθρωπος εκείνος δεν υπάρχει ακόμη…
Ο πιστωτής δεν ξέρει τι να πει. Τελικά χτυπάει τον οφειλέτη. Χάνοντας την ισορροπία του από το χτύπημα, ο οφειλέτης διαμαρτύρεται θυμωμένος για την επίθεση.
Ο πιστωτής εκφράζει την συμπάθεια του , αλλά εξηγεί ότι δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον χτύπησε!!
Ποια προκείμενη θα έπρεπε να αρνηθεί ο πιστωτής? Αν αρνηθεί ότι ο οφειλέτης είναι πανομοιότυπος με την συλλογή των μερών που τον απαρτίζουν, τότε ο πιστωτής θα πρέπει να πει ότι υπάρχουν δύο πράγματα στον ίδιο τόπο την ίδια χρονική στιγμή: ο πιστωτής και η συλλογή των μορίων. Αυτό μοιάζει με διπλωπία. Τι εμποδίζει τη συλλογή των μορίων να είναι ένα αυτοτελές πρόσωπο? Η «απλή συλλογή» μοιάζει με άνθρωπο , περπατάει σαν άνθρωπος, μιλάει σαν άνθρωπος.
Σύμφωνα με την απλολογική ουσιοκρατία , κάθε μέρος ενός αντικειμένου είναι ουσιώδες γι αυτό. Ο αριθμός των αντικειμένων μπορεί να μεγαλώνει, αλλά όχι τα ίδια τα αντικείμενα. Αυτό που εμφανίζεται ως ενιαίο άτομο είναι μια γοργή διαδοχή ατόμων.
Από το βιβλίο «μια σύντομη ιστορία του παραδόξου» του Roy Sorensen
L1 by Αντικλείδι
About these ads

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΕΝ ΜΙΛΛΕΡ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗ


10df6927f8a78faad21566238454f056
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
ΠΑΙΟΝΙΑ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» !
Συγκεκριμένα, γράφει κατά λέξη ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής προς
τον Εκδότη του Archaeology:

Ποιες είναι οι εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα


 

Μπορεί η επαφή των νεοελλήνων με την αρχαιοελληνική παράδοση και γλώσσα να είναι εξαιρετικά προβληματική, ωστόσο υπάρχουν λέξεις και εκφράσεις που πέρασαν αυτούσιες στην καθημερινότητά μας και ευτυχώς μας θυμίζουν το δοξασμένο παρελθόν.

Προκαλούν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης: Ξεσηκωθείτε κατά της Ελλάδας!


Μία νέα απίστευτη πρόκληση από την πλευρά των Τουρκόφρονων της Θράκης: «Ξεσηκωθείτε κατά της Ελλάδας» είναι το μήνυμά τους!….

Μουσουλμανικό κάλεσμα από το DEB για ξεσηκωμό κατά της Ελλάδας
Απροκάλυπτα πλέον προκαλεί, με ανθελληνικές κορώνες, το φιλοτουρκικό κόμμα «ισότητας, ειρήνης και φιλίας» DEB, που δρα υπόγεια στην Ελληνική Θράκη, την οποία εμφανίζει σε σύμβολό του ως «πράσινη και ανεξάρτητη». Λίγους μήνες πριν από τις επερχόμενες εκλογές, τα στελέχη του «οργώνουν» τα ακριτικά χωριά της ορεινής Θράκης, δηλητηριάζοντας τους μουσουλμάνους της Θράκης με μηνύματα ξεσηκωμού κατά της Ελλάδας.

Με νεοφασίστες και Ες-Ες η Δύση καταπολεμά τη ρωσική επιρροή

Παρέλαση 5.000 πρώην Ες-Ες στη Λετονία την Κυριακή, ημέρα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία
Στην παρέλαση, η οποία αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει 5.000 Λετονούς πρώην στρατιώτες των Ες-Ες και χιλιάδες νεοφασίστες και η οποία γίνεται την ημέρα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, θα λάβει μέρος και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ειναρς Γκιλίνσκις, αγνοώντας την απαγόρευση της πρωθυπουργού Λαϊμντότα Στραουγιούμα. ( Πηγή: REUTERS/David Mdzinarishvili)
Το ναζιστικό μικρόβιο ταξιδεύει πέρα από την Ουκρανία, μετέδωσε το γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων DPA το απόγευμα της Παρασκευής. Αναφερόταν στην παρέλαση την οποία θα κάνουν την Κυριακή στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, άνδρες οι οποίοι στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου είχαν ενταχθεί στα Ες-Ες και πολέμησαν μαζί με τις δυνάμεις του Χίτλερ.
Στην παρέλαση, η οποία αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει 5.000 Λετονούς πρώην στρατιώτες των Ες-Ες και χιλιάδες νεοφασίστες και η οποία γίνεται την ημέρα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, θα λάβει μέρος και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ειναρς Γκιλίνσκις, αγνοώντας την απαγόρευση της πρωθυπουργού Λαϊμντότα Στραουγιούμα.

Ρωσία-Ουκρανία: Οι Αρμένιοι της Κριμαίας καλούνται να ψηφίσουν υπέρ της προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία

Krikor Amirzayan στο περιοδικό armenews.com     (μτφ. Κριστιάν) 
«Οι Αρμένιοι, Βούλγαροι, Έλληνες και Γερμανοί της Κριμαίας,  μαζευτήκαμε σε μια ενιαία οργάνωση και ζητάμε να εφαρμοστούν οι ίδιες αρχές που ισχύουν για τους Τατάρους»
Ο Vagharchag Melkonian, πρόεδρος της αρμενικής κοινότητας της Κριμαίας ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο της αρμενικής κοινότητας της Κριμαίας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία καλεί τους Αρμένιους της Κριμαίας να ψηφίσουν για την προσάρτηση στη Ρωσία της περιοχής αυτής της Ουκρανίας. 

Απολύσεις και το 2015 ζήτησε η τρόικα στη συνάντηση με τον Κ.Μητσοτάκη


Αθήνα
Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των δανειστών, όπου εξετάστηκε το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο.
Οι δανειστές ζητούν συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων και για το 2015, κάτι που δεν αποδέχεται η ελληνική πλευρά, ωστόσο, πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα βρεθεί τελικά κοινός τόπος.

15+1 ζώα που ξέρουν καλά τι θα πει αγάπη!




Εικόνες γεμάτες συναίσθημα, τρυφερότητα και αγάπη για το παιδί, τον φίλο, τον σύντροφο. Ζώα της άγριας αλλά και κατοικίδια απολαμβάνουν μια ζεστή αγκαλιά και προσφέρουν ένα ζεστό βλέμμα ή ένα χάδι. Γιατί μπορεί η ζωή στη φύση να είναι δύσκολη, είναι όμως σίγουρα πιο αληθινή. Γιατί τα ζώα αυτά ξέρουν καλά τι θα πει αγάπη και την προσφέρουν ανιδιοτελώς, έτσι όπως γνωρίζουν. Και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη αξία…

Αυτός είναι ο μαθηματικός τύπος της αγάπης


 Μαθηματικοί ισχυρίζονται ότι βρήκαν την εξίσωση του έpωτα

Υπάρχει άραγε κάποια φόρμουλα για την αιώνια αγάπη;
Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το πρώτο ραντεβού υπάρχει ένας βασικός κανόνας (δείπνο υπό το φως των κεριών + φιλιά = τηλεφώνημα την επόμενη μέρα) -αν και αυτός μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Μικρές ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα



Κυναίγειρος, ἀδερφὸς τοῦ τραγικοῦ ποιητῆ Αἰσχύλου, πολέμησε στὸ Μαραθώνα. Κατὰ τὴν καταδίωξη τῶν εἰσβολέων ἐπέδειξε ἰδιαίτερη γενναιότητα. Ἔπιασε μὲ τὰ χέρια του πλοῖο τῶν περσῶν ποὺ ἐγκατέλειπε τὸν ὅρμο τοῦ Μαραθώνα. Οἱ πέρσες, τοῦ ἔκοψαν τὰ χέρια. Ὁ Κυναίγειρος ἔπιασε τὸ πλοῖο μὲ τὰ δόντια του. Οἱ πέρσες, τοῦ ἔκοψαν τὸ κεφάλι.
Ἡ Ἀθήνα εἶχε δυὸ ἱερὰ πλοῖα τα : “Πάραλος” καὶ “Σαλαμινία”, τὰ ὁποῖα ἀνελάμβαναν εἰδικὲς ἀποστολές.

Ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός



Ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός (1600-1100 π.Χ.) αναπτύσσεται στον ελληνικό χώρο, που τότε, όπως και τώρα, αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η ακτινοβολία του έφτασε από τη Μ. Ασία, την Εγγύς Ανατολή και την Αίγυπτο έως τη Δ. Μεσόγειο και τη ΒΔ Ευρώπη. Παραδοσιακά θεωρείται πως οι φορείς του, οι ελληνόφωνοι Αχαιοί, εγκαθίστανται στον ελληνικό χώρο γύρω στο 2000 π.Χ. Ο πρωιμότερος Μινωικός πολιτισμός της Κρήτης, που κατά τον 16ο αιώνα π.Χ. βρίσκεται στο απόγειο της ακμής του, επηρέασε άμεσα την ανάπτυξη του…
Μυκηναϊκού πολιτισμού και από κοινού αποτελούν τους πρώτους δύο μεγάλους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς.

Ενταση στα σύνορα της Ουκρανίας -Ενοπλοι απέκρουσαν δυνάμεις των Ρώσων να εισέλθουν σε έδαφος της Κριμαίας


Ενταση στα σύνορα της Ουκρανίας -Ενοπλοι απέκρουσαν δυνάμεις των Ρώσων να εισέλθουν σε έδαφος της Κριμαίας
Ενταση υπήρξε σήμερα στα σύνορα της Ουκρανίας. Ο ουκρανικός στρατός ανέπτυξε αεροσκάφη και αλεξιπτωτιστές στην προσπάθεια να αποκρούσει μια προσπάθεια ρωσικών δυνάμεων να εισέλθουν σε μια μακριά λωρίδα γης που ανήκει σε γειτονική με την Κριμαία περιοχή, δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Βέτο της Ρωσίας στο ψήφισμα του Σ.Α. του ΟΗΕ δίχως στήριξη της Κίνας


Η Ρωσία πρόβαλε το βέτο της στην απόφαση των δυτικών χωρών που κατήγγελλε το αυριανό δημοψήφισμα στην Κριμαία, ενώ η Κίνα απείχε κατά τη σημερινή ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οδηγώντας σε περαιτέρω απομόνωση της Μόσχα ως προς το ζήτημα της Ουκρανίας. Το σχέδιο της απόφασης έλαβε 13 ψήφους υπέρ και απορρίφθηκε, αφού αρκεί το βέτο ενός από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για να μπλοκάρει οποιαδήποτε απόφαση. Στο σχέδιο απόφασης που συντάχθηκε από τις ΗΠΑ, το αυριανό δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία χαρακτηριζόταν “άνευ καμίας εγκυρότητας” και το κείμενο ήταν αρκετά μετριοπαθές για να εξασφαλισθεί η υποστήριξη της Κίνας.

Το Μπλόκο της Καλογρέζας



Ανέκδοτη ανάλυση-μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα του αιματηρού Μπλόκου της Καλογρέζας

Στις 14 προς 15 Μαρτίου 1944, πραγματοποιήθηκε στην Καλογρέζα ενα μεγάλο μπλόκο, με τη συμμετοχή δυνάμεων της Χωροφυλακής, της Ειδικής Ασφάλειας και των Ταγμάτων Ασφαλείας .

bloko_kalogrezas2

  • Η πολιτική ανάλυση του Μπλόκου της Καλογρέζας.
  • Οι απεργίες και δολιοφθορές των ανθρακωρύχων της Καλογρέζας προς τον κατακτητή.
  • Το Μπλόκο της Καλογρέζας ως μία πράξη θηριωδίας για την ανάγκη διατήρησης της καθεστηκυίας τάξης μέσω των φασιστών.
  • Οι συγκλονιστικές στιγμές της τρομοκρατίας των χωροφυλάκων και ταγματασφαλιτών με τον δωσίλογο Λάμπου της Ειδικής Ασφάλειας Χωροφυλακής, να «περιφέρεται με την εικόνα της Παναγίας περασμένη στο λαιμό του, σε μια μάνα που τον παρακαλεί να μη σκοτώσει το παιδί της, λέει πως η Παναγία τους σκοτώνει».

bloko2 13 mar 1966