Ετικέτες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Διαγραφή επιδιώκει ο βουλευτής Τσενίν Μάντατζη…Για να εινα ι επικεφαλής του (Τουρκικού κόμματος )


Διαγραφή επιδιώκει ο βουλευτής Τσενίν Μάντατζη…Για να εινα ι επικεφαλής του (Τουρκικού κόμματος )

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 16, 2011
0481.jpg
Δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος σήμερα από το βήμα της Βουλής.
Απο σοβαρές πληροφορίες ο Μάντατζη επιδιώκει την διαγραφή για να τεθε’ι επικεφαλής του πρωτοεμφανιζόμενου Τουρκικού κόμματος στην Ελληνική Θράκη

15/11/11 ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ . ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να ζήσει όπως η Ελλάδα – Αυτό είναι απώλεια κυριαρχίας!


Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να ζήσει όπως η Ελλάδα – Αυτό είναι απώλεια κυριαρχίας!

Το χρέος συνιστά απώλεια κυριαρχίας και η χώρα δεν μπορεί να ζήσει όπως η Ελλάδα και οι άλλες δυτικές χώρες που έχουν χρέος μεγαλύτερο από το ΑΕΠ τους δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατάσκοπος της Ρωσίας ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Άβιντγκορ Λίμπερμαν;


Κατάσκοπος της Ρωσίας ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Άβιντγκορ Λίμπερμαν;

Σύμφωνα με ανάλυση του Richard Silverstein στο EurasiaReview, ο σημερινός Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιντγκορ Λίμπερμαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στην κυβέρνηση Νετανιάχου ως υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, δεν είχε την απαιτούμενη άδεια πρόσβασης από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, Σιν Μπετ, σε όσα απόρρητα έγγραφα αφορούσαν το Ιράν. Σε αντίθεση με τον Άβιντγκορ Λίμπερμαν, η σχετική άδεια έχει δοθεί στο σημερινό υπουργό, Μοσέ Γιαλόν.

Εκδήλωση Ελληνισμού στη Βουλγαρία..


Εκδήλωση Ελληνισμού στη Βουλγαρία..

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 16, 2011
 Του Δημήτρη Γαρούφα*
 dgaroufas@gmail.com

   Σήμερα ξεφεύγοντας  λίγο από την μίζερη  δική μας πολιτική πραγματικότητα   θα αναφερθώ σε  μια εκδήλωση που παρακολούθησα το Σαββατοκύριακο  12-13 Νοεμβρίου 2011, προσκεκλημένος από την «Πανβουλγαρική Ομοσπονδία  συλλόγων Σαρακατσάνων»,  στο Μπόροβιτς της Βουλγαρίας(δίπλα στην πόλη Σαμοκόβ) όπου διοργάνωσε  φεστιβάλ παραδοσιακών Ελληνικών χορών με συμμετοχή χορευτικών ομίλων των εκεί συλλόγων Σαρακατσάνων.

Μήνυμα σε Παπαδήμο; Χαμηλή πτήση (στα 330 μόλις μέτρα) τουρκικών μαχητικών στο Καστελόριζο


Μήνυμα σε Παπαδήμο; Χαμηλή πτήση (στα 330 μόλις μέτρα) τουρκικών μαχητικών στο Καστελόριζο

Την ήμερα που η νέα κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, η τουρκική πολεμική αεροπορία επέλεξε να αποστείλει δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου RF-4 πάνω από το Καστελόριζο. Το ζεύγος των τουρκικών φωτοαναγνωριστικών Φάντομ έκανε χαμηλή πτήση πάνω από το Καστελόριζο στις 15.30 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Melvyn Krauss: «Η λιγότερη δημοκρατία κάνει καλό στις χρεωμένες χώρες»!


Melvyn Krauss: «Η λιγότερη δημοκρατία κάνει καλό στις χρεωμένες χώρες»!

undefined

Η πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση στην Ιστορία της Ευρώπης και ο αντίκτυπος της στην Ελλάδα (1848)


Η πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση στην Ιστορία της Ευρώπης και ο αντίκτυπος της στην Ελλάδα (1848)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 16, 2011
undefinedΤο έτος 1848 υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα στην Ιστορία της Ευρώπης. Η χρονιά ξεκίνησε με την εξέγερση των Ιταλών στην Σικελία και κορυφώθηκε με την επανάσταση των Γάλλων κατά του Λουδοβίκου-Φίλιππου και της δυναστείας των Βουρβρώνων. Τα εθνικιστικά και δημοκρατικά συνθήματα της Γαλλικής εξέγερσης κατά του θεσμού της μοναρχίας, πυροδότησαν μια σειρά από επαναστάσεις με τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλη την Ευρώπη με σημαντικότερες αυτές στα Γερμανικά κρατίδια, στην Ουγγαρία και στην Δανία. Οι εθνικές αυτές επαναστάσεις οδήγησαν στην εθνική ενοποίηση της Ιταλίας και της Γερμανίας ενώ υπονόμευσαν την αυτοκρατορία των Αψβούργων που έμελλε 70 χρόνια μετά να χωριστεί σε Αυστρία και Ουγγαρία.  Ήταν τέτοιο το μέγεθος του αναβρασμού και της αναταραχής που η χρονιά αυτή έμεινε στην Ιστορία ως η “Άνοιξη των Εθνών”.

Ὃλη ἡ χώρα τοῦ Αὐθέντου ἐν Εὐρώπη ὀνομάζεται Ἑλλάς!


Ὃλη ἡ χώρα τοῦ Αὐθέντου ἐν Εὐρώπη ὀνομάζεται Ἑλλάς!

Αναρτήθηκε από τον/την Βισάλτης στο Νοεμβρίου 16, 2011
Τὰ «Ἡμερολόγια» (1497-1533) τοῦ Marin Sanuto
Ὁ Marin Sanuto (1466 – 1536), ἀνῆκε σὲ μία ἐκ τῶν ἀρχαιοτέρων καὶ διαπρεπεστέρων ἑνετικῶν οἰκογενειῶν. Ὁ πρῶτος Sanuto ἀναφέρεται σὲ κώδικες τοῦ 420 μ.Χ., καὶ ἡ οἰκογένεια αὐτὴ διατηρήθηκε μέχρι τὸ 1700.

Τουρκία: Συμφωνία με την Shell για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου


Τουρκία: Συμφωνία με την Shell για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου

undefined
Συμφωνία για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στα τουρκικά εδάφη και στη Μεσόγειο θα υπογράψει η Τουρκία με την εταιρεία Shell στο άμεσο μέλλον, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, ενώ η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» γράφει σήμερα ότι η εν λόγω συμφωνία θα υπογραφεί εντός του τρέχοντος μήνα.

«Νέα δεδομένα» από τη συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ


«Νέα δεδομένα» από τη συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

Η χώρα διευρύνει τις διεθνείς συμμαχίες της που είναι παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή μας, τόνισε ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλώντας στη Βουλή την Τετάρτη. Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την Ευρωζώνη και διεθνώς, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν ανεπηρέαστες και εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών της χώρας, διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ομιλία του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση ενόψει της ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Λήψη DNA και διά της βίας


Λήψη DNA και διά της βίας

Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εισαγγελική γνωμοδότηση λύνει τα χέρια των διωκτικών αρχών να παίρνουν διά της βίας δείγμα DNA από πολίτες που είναι απλώς ύποπτοι για οποιαδήποτε αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, ακόμη και για πλημμελήματα ήσσονος απαξίας. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξής, απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που του ζητεί να γνωμοδοτήσει ποια είναι η έννοια της υποχρεωτικής λήψης γενετικού υλικού που προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του 2009, αποφαίνεται ότι «η ρήτρα της υποχρεωτικότητας περιλαμβάνει και τη διά της βίας εκτέλεση της απόφασης των διωκτικών αρχών».

Ερντογάν: Ορκιζόμαι απάντηση στη Συρία!

Near Death Experience.


Near Death Experience.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 16, 2011
Γράφει ο Νίκος Π.


Από τη Μεσόγειο φυλάγεται η Γερμανία, από τη Γαλλία θα τη βρεί. Μπορεί η Γερμανία να εκφράζεται σταθερά μέσω της ΕΚΤ, αλλά είναι και η μόνη που θα παραμένει υπερασπιζόμενη το (σκληρό) Ευρώ, όταν οι υπόλοιπη θα το εγκαταλείπουν. Αν επιθυμούμε το Ευρώ, είναι καιρός να δούμε την πραγματική πολιτική ένωση. 

Με τεχνοκράτες η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας – Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών ο Mario Monti


Με τεχνοκράτες η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας – Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών ο Mario Monti

by economikos
undefinedΆκρως τεχνοκρατική, χωρίς πολιτικά πρόσωπα η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Mario Monti ανακοίνωσε τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης, ο αναλαμβάνοντας ο ίδιος το υπουργείο Οικονομικών.
Ο Corrado Passera, διευθύνων σύμβουλος της Intesa SanPaolo αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Υποδομών και Βιομηχανίας, ενώ ο Μonti τόνισε ότι δεν διακρίνει καμία σύγκρουση συμφερόντων στον υπουργικό διορισμό του τραπεζίτη.
Ο Antonio Catricala, επικεφαλής της Αντιμονοπωλιακής Αρχής αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Προτάσεις από έναν άνεργο 25άρη!




ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ανακήρυξη ΑΟΖ και επαναπροσδιορισμός των σχέσεων με τη Ρωσία. Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές στην Τουρκία ότι με το Αιγαίο δεν έχει καμία δουλειά και αν θέλει να εξασφαλίσει τον ελάχιστο σεβασμός της τουρκικής κοινότητας στη Θράκη, να εγγυηθεί για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τις ελληνικές περιουσίες, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την Αγιά Σοφιά και την ασφάλεια των κατοίκων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, στα πλαίσια σχέσεων αμοιβαιότητας. Εξαιρούνται οι Πομάκοι οι οποίοι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι. 
Ξεκαθάρισμα στα Σκόπια ότι η ενιαία Μακεδονία δεν υφίσταται πλέον ούτε καν γεωγραφικά!
Χρήση της Παιδείας και του Πολιτισμού ως μέσα άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Καλά είπε ο πρόεδρος για συγγραφή νέων βιβλίων στην Ιστορία, αρκεί να το κάνει, αλλά και εκπαίδευση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας στα Πομακόπουλα. Αν έχεις με το μέρος σου, μία κοινότητα που είναι μουσουλμανική και δε θέλει σχέσεις με την Τουρκία, είναι τεράστιο διπλωματικό ατού στη μεταξύ μας διένεξη.
Επανασύσταση των πρεσβειών και μισθός ανάλογος των προσόντων που διαθέτουν και του έργου που επιτελούν.

Δείτε ποιοι φταίνε για το χρέος. Δεν θα πληρώσει κανείς γι' αυτό το έγκλημα;

NBC: Σφαίρα σε τζάμι του Λευκού Οίκου


New post on Geopolitics & Daily News

undefined

NBC: Σφαίρα σε τζάμι του Λευκού Οίκου

by Λουκάς Δ. Συμπεράς
undefined
Ερευνες διεξάγουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν πώς μία σφαίρα χτύπησε ένα από τα εξωτερικά παράθυρα του Λευκού Οίκου. Οπως ανέφερε χθες το βράδυ το το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο News 4 του NBC, μία ακόμη σφαίρα βρέθηκε σε μικρή απόσταση από αυτό. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ασφάλεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ερευνά από την Παρασκευή σχετικά με μυστηριώδεις πυροβολισμούς που ακούστηκαν την ημέρα εκείνη κοντά στο Λευκό Οίκο.</ p>
Από τότε η αστυνομία αναζητά ως ύποπτο για το συμβάν έναν 21χρονο. Ωστόσο, στο στάδιο αυτό της έρευνας πάντως, δεν μπορεί να συσχετιστεί το επεισόδιο της Παρασκευής με τον εντοπισμό των δυο σφαιρών στο Λευκό Οίκο, μετέδωσε το News 4.

ΓΙΑ ΤΗΝ 17Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ 17Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 16, 2011
 Γράφει η άξια Ελληνίδα Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου
Πολλά έχουν ειπωθεί και λέγονται για την 17η Νοεμβρίου, την ημέρα που κορυφώθηκε η δράση των τάνκς στην Αθήνα του 1973 και που τόσες αγνές ψυχές έπεσαν για να πατήσουν επάνω τους καπηλευτές, δοσίλογοι και δολοφόνοι που με τον αέρα της δίψας του Λαού για Δικαιοσύνη, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία αναρριχήθηκαν στις ηγεσίες που κονιορτοποίησαν ύπουλα και προδοτικά όλα τα όνειρα μίας γενιάς Ελλήνων που αν και αγωνίστηκε ενάντια στο καθεστώς από την επόμενη ημέρα του Νοεμβρίου του 1973 μέχρι και σήμερα βαρύνεται με το όνειδος που δεν της ανήκει αλλά της φόρτωσαν αυτοί που το δημιούργησαν.

Το βιολί του το ΥΠΑΜ - Επιμένει για τα άχρηστα σκάφη από την Ελλάδα


ΤΡΊΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Το βιολί του το ΥΠΑΜ - Επιμένει για τα άχρηστα σκάφη από την Ελλάδα

Με υπέργηρα σκάφη παλαιάς τεχνολογίας, περιορισμένων δυνατοτήτων και επικίνδυνα για την ασφάλεια του προσωπικού που θα τα επανδρώσουν, επιμένει η Κυπριακή Δημοκρατία διά του ΥΠΑΜ να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ και του «Οικοπέδου 12». 

Επιμένει το ΥΠΑΜ να συζητά με την Ελληνική κυβέρνηση για να αποκτήσει τις δύο φορές ήδη παροπλισμένες και εντελώς άχρηστες γερμανικές τορπιλο-πυραυλακάτους τύπου S-148 και με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίσει τις καινούργιες απαιτήσεις των καιρών όπως αυτές διαμορφώνονται από την ανάγκη για προστασία των ζωτικών συμφερόντων της Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου. «Η ΜΑΧΗ» επαναφέρει σήμερα στο φως της δημοσιότητας σε όλη της την τραγικότητα την προσπάθεια του ΥΠΑΜ να επιλύσει το πρόβλημα της ΑΟΖ με ημίμετρα και λανθασμένες λύσεις, βασιζόμενο στη φιλοσοφία ότι παρά να πληρώσουμε για κάτι καλό, είναι καλύτερα αν μπορούμε να πάρουμε κάτι υποδεέστερο φτάνει να μην πληρώσουμε τίποτε. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα σκάφη που το ΥΠΑΜ μελετά να πάρει από την Ελλάδα, δεν είναι μόνο υποδεέστερα. Είναι εντελώς ΑΧΡΗΣΤΑ και μακροπρόθεσμα θα κοστίσουν στην Δημοκρατία πολύ περισσότερα.

«Είμαι ο Μορντεχάι Βανούνου»


«Είμαι ο Μορντεχάι Βανούνου»

Πέρασε 18 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές, 8 από τα οποία σε πλήρη απομόνωση! Το «έγκλημά» του ήταν ότι το 1986 αποκάλυψε στους Sunday Times το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ. Λίγες ημέρες αργότερα, απήχθη στη Ρώμη από πράκτορες της Μοσάντ και μεταφέρθηκε κρυφά στο Ισραήλ. Το καλοκαίρι του 1976 είδε μια αγγελία που έμελλε να σημαδέψει τη ζωή του:

Θράκη: “Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται”


Θράκη: “Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται”

Κάλεσε Τούρκους επιχειρηματίες
Εφημερίδα: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ – ΣΕΛ.5

WikiLeaks: Νέες αποκαλύψεις για ελληνικό πολιτικό κόμμα


WikiLeaks: Νέες αποκαλύψεις για ελληνικό πολιτικό κόμμα

Μια νέα αποκάλυψη εμπιστευτικού εγγράφου των WikiLeaks αναμένεται να φέρει αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Το XrimaNews.gr έφερε στη δημοσιότητα το εμπιστευτικό έγγραφο με ημερομηνία 28/09/2009 το οποίο θα παρέμενε απόρρητο μέχρι τις 28/09/2019, δηλαδή για 10 χρόνια!

Ικανοποίηση στις ΗΠΑ για την εκστρατεία της Τουρκίας κατά του Ασαντ


Ικανοποίηση στις ΗΠΑ για την εκστρατεία της Τουρκίας κατά του Ασαντ

by Λουκάς Δ. Συμπεράς
Τη στάση της Τουρκίας απέναντι στον Σύρο πρόεδρο χαιρέτισε ο Λευκός Οίκος, τονίζοντας ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι απομονωμένος. "Χαιρετίζουμε την αυστηρή θέση έλαβε η Τουρκία, γεγονός που στέλνει για μία ακόμη φορά ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στον πρόεδρο Άσαντ ότι δεν μπορεί να καταπνίγει τις προσδοκίες του λαού του", δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την Εθνική Ασφάλεια Μπεν Ρόουντς. Κάλεσε δε τον Άσαντ για ακόμη μία φορά "να εγκαταλείψ� �ι την εξουσία, διότι αυτό είναι προς το συμφέρον του λαού του".

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ Ο ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ


ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ Ο ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 16, 2011
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων


Όπως έχω ξαναγράψει δεν με ενθουσιάζουν οι  πολυκομματικές κυβερνήσεις συνεργασίας. Φαίνεται, όμως, ότι η  κυβέρνηση Παπαδήμου είναι αυτή τη στιγμή μία λύση ανάγκης για να βγούμε από τα οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα. Εύχομαι στη  μεταβατική κυβέρνηση τρία πράγματα. Πρώτον να λάβει την 6η δόση του δανείου χωρίς να δεχθεί περαιτέρω μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεύτερον να παραδώσει συντόμως την εξουσία ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές και να μιλήσει ο λαός. Τρίτον να μην αντιμετωπίσει κατά τον βραχύ βίο της σοβαρή τουρκική πρόκληση. Και το λέγω αυτό, διότι σε περιόδους αναστατώσεως της ελληνικής πολιτικής ζωής ο γκρίζος λύκος χαίρεται και προκαλεί. Θυμίζω την πρόκληση στα Ίμια το 1996, ηοποία προέκυψε κατά την παράδοση της σκυτάλης από τον Α. Παπανδρέου στον Κ. Σημίτη.

Ανασυγκρότηση Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών του ΠΝ!


Ανασυγκρότηση Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών του ΠΝ!

Στις 12:52:53 σήμερα (14/11) αναρτήθηκε στον ιστότοπο της «Διαύγειας» για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απόφαση ανασυγκρότησης της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα Ναυπήγησης Φρεγατών Πολλαπλών Αποστολών, λόγω υπηρεσιακών μεταβολών! Η απόφαση του Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Δ. Γεωργιόπουλου φέρει ημερομηνία 11 Νοεμβρίου 2011!

Επιτροπή Διαπραγματεύσεων για την προμήθεια συνόλων SPICE από το Ισραήλ


Επιτροπή Διαπραγματεύσεων για την προμήθεια συνόλων SPICE από το Ισραήλ

Στις 31 Οκτωβρίου 2011 ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης υπέγραψε απόφαση συγκρότησης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων, για την κατάρτιση κοινά αποδεκτού Σχεδίου Διακρατικής Συμφωνίας με αντικείμενο την προμήθεια συνόλων καθοδήγησης και ανεμοπορίας βομβών τύπου SPICE-1000 και SPICE-2000, από το Ισραήλ.

Νταβούτογλου: «Η Συρία έχασε την τελευταία ευκαιρία»


Νταβούτογλου: «Η Συρία έχασε την τελευταία ευκαιρία»

Στην ηγεσία της Συρίας προσφέρθηκε μια τελευταία ευκαιρία για να σταματήσει τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων αλλά αυτή την απέρριψε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σηματοδοτώντας τη στροφή της Αγκυρας απέναντι στον πρώην σύμμαχο της.

Κατάρ: Καθοριστικός ο ρόλος του σε πολλά ζητήματα


Κατάρ: Καθοριστικός ο ρόλος του σε πολλά ζητήματα


TO EMIΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΤΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΣΑΝΤ, ΟΠΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΙΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΣ(ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΑΕΡΙΟΥ) ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Μία νέα κρίση απειλεί τη Μεσόγειο… που ίσως γίνει πιο σοβαρή απ’ την τρέχουσα


Μία νέα κρίση απειλεί τη Μεσόγειο… που ίσως γίνει πιο σοβαρή απ’ την τρέχουσα

Ημερίδα για το κυπριακό σήμερα οργάνωσε στο Βερολίνο το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ και το Γερμανοκυπριακό Φόρουμ (DZF). Επανεξέταση ενός παλιού προβλήματος από τη νέα προοπτική της ενδεχόμενης άντλησης φυσικού αερίου. Αφορμή της ημερίδας ήταν τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και η άσκηση πιέσεων της Τουρκίας στο Λίβανο και την Αίγυπτο για να μην επικυρώσουν τις συμφωνίες για καθορισμό Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών της Κύπρου.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ


Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Νοεμβρίου 16, 2011
Με λένε Ηρωίνη, κάποιοι με φωνάζουν ” Πρέζα” ή ” Άσπρη” ή ” Ζουζού” ή κάποιοι άλλοι ” παραμύθα” , ακόμα και παραμύθα και ” Βασίλισσα” με έχουν πει !!

«Η αρχαιοποίηση του Γκρούεφσκι εξυπηρετεί τους Έλληνες»- Αντιπολίτευση Σκοπίων


«Η αρχαιοποίηση του Γκρούεφσκι εξυπηρετεί τους Έλληνες»- Αντιπολίτευση Σκοπίων

undefined
«Η πολιτική της αρχαιοποίησης του Γκρούεφσκι, με την πολιτική των αγαλμάτων,  έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία από ό, τι αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός,  και αυτή είναι μια πολιτική που εξυπηρετεί τους Έλληνες», δήλωσε η Ραντμίλα Σεκέρινσκα της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης στο Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα.

Τι κρύβει το δημοσίευμα της Le Monde για κυβέρνηση «Goldman Sachs»;


Τι κρύβει το δημοσίευμα της Le Monde για κυβέρνηση «Goldman Sachs»;

undefined
Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους , μπορεί θεωρητικά να εντάσσεται στην κεντροδεξιά ατμόσφαιρα για τη Γαλλία, όμως ουσιαστικά έπαιξε και παίζει ρόλο στην κεντροαριστερά.

Συνδέουν τις γεωτρήσεις με τη λύση


Συνδέουν τις γεωτρήσεις με τη λύση

Λίγες μόνον εβδομάδες πριν γίνουν επακριβώς γνωστά το μέγεθος αλλά και η αξία των κοιτασμάτων φυσικού αεριού στην “Αφροδίτη” της κυπριακής ΑΟΖ, προβληματισμό προκαλεί η επανάληψη δηλώσεων που διασυνδέουν τις γεωτρήσεις με την επίλυση του Κυπριακού.

Μετά τις αντιδράσεις “γκρέμισε” το άγαλμα του Κεμάλ ο Μπουτάρης


Μετά τις αντιδράσεις “γκρέμισε” το άγαλμα του Κεμάλ ο Μπουτάρης

Μετά τις αντιδράσεις “γκρέμισε” το άγαλμα του Κεμάλ ο Μπουτάρης
Εφημερίδα: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ – ΣΕΛ.15