Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Ο Ερντογάν ακύρωσε την απόφαση για αντιπυραυλικά από την Κίνα! Τι επικαλέστηκε

Image

Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
 Απορρίπτει την προσφορά της Κίνας για τα αντι-πυραυλικά/αντι-αεροπορικά  συστήματα ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Erdogan, μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν εκφρασθεί από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. που είδαν τα δικά τους συστήματα - όπως και το Ρωσικό -  να χάνουν τον διαγωνισμό.
Ως πρόσχημα για την ...κωλοτούμπα ο κ. Ερντογάν επικαλέστηκε ...ανεπάρκεια της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας, κάτι που ... είδε τώρα και όχι όταν κατοχύρωνε τον διαγωνισμό στην Κίνα, με το επιχείρημα μάλιστα της πρόσβασης που παρείχε το Πεκίνο στην τεχνολογία του συστήματος της - ένα  μοντέλο ανάλογο του S-300/S-400.

"Δεν είναι επαρκής η τεχνολογία..."
 Έτσι έστειλε το μήνυμα προς την Κίνα ότι Τουρκία θα πρέπει να εγκαταλείψει τη συμφωνία για τα εν λόγω πυραυλικά συστήματα. Αναλυτικότερα, ο Τούρκος Υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας, Ismail Demir, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσώπους του πολιτικού Γραφείου της Κίνας την περασμένη εβδομάδα, διαβίβασε το μήνυμα του  Erdogan ότι «Η μεταφορά τεχνολογίας που δέχθηκε να προσφέρει η Κίνα δεν είναι επαρκής.  (…)Για μας τα μόνιμα κέρδη δεν θα πρέπει να είναι από τους πυραύλους, αλλά θα πρέπει να είναι από την τεχνολογία». Στο μήνυμα του Τούρκου Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι δε δόθηκε καμία απάντηση από την πλευρά της Κίνας.

''Πάει'' Γαλλία και μετά ΗΠΑ

Μετά την αρνητική απάντηση στην προσφορά της Κίνας, η Τουρκία εξετάζει ως 2η εναλλακτική επιλογή την Eurosam (συνεργασία Γαλλίας Ιταλίας) και σε περίπτωση που οι συνομιλίες με τη Eurosam δεν καταλήξουν σε συμφωνία, η Τουρκία θα ξεκινήσει συνομιλίες με τις ΗΠΑγια τα Patriot – που εμφανίζονται ως 3η εναλλακτική,όπως γράφει η Cumhuriyet.Να σημειωθεί ότι μετά τις πρώτες αντιδράσεις για την επιλογή των κινέζικων αντιαεροπορικών/αντιπυραυλικών συστημάτων ζήτησε συμπληρωματικές προσφορές από ΗΠΑ,Ευρωπαίους και πιθανόν Ρώσους.

Τι κέρδισε


Στην κίνηση αυτή προχώρησε προφανώς ο κ Ερντογάν αφού πρώτα εξασφάλισε ανταλλάγματα το  εύρος των οποίων δεν είναι γνωστό.Πολλοί πάντως αναλυτές εκτιμούν  ότι η όλη κίνηση με την Κίνα ήταν κόλπο για να προκαλέσει αντιπροσφορές από Ευρωπαίους και αμερικανούς -δηλαδή χρησιμοποιησε τους Κινέζους ως ...αμερικανάκια...Ενας από τους στόχους του Ερντογαν φαίνεται πως ήταν η εξασφάλιση της παραμονής των  Patriot του ΝΑΤΟ, κάτι που έγινε προσφάτως. Τώρα λέγεται ότι το επόμενο βήμα είναι να πάρει Πάτριοτ μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ δωρεάν... Επίσης με την κωλοτουμπα επιδιώκει να εξευμενίσει το ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον για την αλλοπρόσαλη πολιτική που ασκεί  στην ευρύτερη περιοχή..

ΟνΑλερτ

ΤΟΥΡΚΟ-ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ (;) (Μικρή συλλογή άρθρών)

Σε τελική ευθεία οι ειρηνευτικές διαδικασίες της Τουρκίας με το PKK

Image
Η τουρκική κυβέρνηση προτίθεται να υποβάλει στο κοινοβούλιο εντός των προσεχών ημερών μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο για την νομική πλαισίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Κούρδους του PKK, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της υποστήριξης της κουρδικής κοινότητας, που αποτελεί το εν πέμπτον του πληθυσμού προς το πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν όψει των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου, οπότε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προσβλέπει να γίνει ο πρώτος άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας.

Ο Ερντογάν ξεκίνησε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν το 2012 με στόχο τον τερματισμό της ένοπλης δράσης του κόμματος, που διαρκεί εδώ και τρεις δεκαετίες, και έχει κοστίσει τη ζωή 40.000 ανθρώπων.
Ο Μπεσίρ Αταλάι δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους από το Βουκουρέστι ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία του νομοσχεδίου και βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής υπουργικών υπογραφών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, το νομοσχέδιο θα παρέχει "νομικές εγγυήσεις" προς τους κρατικούς αξιωματούχους που έχουν συμμετάσχει στην ειρηνευτική διαδικασία, προστατεύοντάς τους από μελλοντική δίωξη, και θα διευκολύνει την επανένταξη των μαχητών.
Ο Ερντογάν έχει επενδύσει σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο στις ειρηνευτικές προσπάθειες με τους Κούρδους, ενισχύοντας τα πολιτιστικά και τα γλωσσικά δικαιώματα της κουρδικής κοινότητας, ρισκάροντας να αποξενώσει ορισμένους από τους παραδοσιακούς πολιτικούς υποστηρικτές του.

Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Αγκυρα χαρακτηρίζουν το PKK τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ο Οτσαλάν παραμένει μισητό πρόσωπο για την τουρκική κοινή γνώμη.

Η εκεχειρία που κήρυξε ο Οτσαλάν τον Μάρτιο 2013 τηρείται σε γενικές γραμμές, όμως οι δυνάμεις του PKKδιέκοψαν την υποχώρηση προς τις βάσεις τους στο βόρειο Ιράκ τον περασμένο καλοκαίρι επικαλούμενοι την αργή πρόοδο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

OnAlert


===========================================================\
Β)Τουρκία: Παραβίαση δικαιωμάτων του Οτζαλάν διαπιστώνει το Συνταγματικό Δικαστήριο
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε αποφασίσει τον Μάρτιο ότι τα 11 χρόνια που παρέμεινε ο Οτζαλάν σε πλήρη απομόνωση παραβίασαν θεμελιώδη δικαιώματά του.            REUTERS/JEAN-MARC LOO
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι παραβίασαν τα δικαιώματα του Αμπντουλάχ Οτζαλάν του φυλακισμένου ηγέτη του ένοπλου εκτός νόμου κουρδικού κινήματος PKK όταν κατέσχεσαν και κατέστρεψαν ένα αντίγραφο του ανέκδοτου βιβλίου που είχε γράψει, το 2012 αποφάνθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας.

Οι αξιωματούχοι των φυλακών κατέσχεσαν το χειρόγραφο του Οτζαλάν, με τίτλο Επαναστατικό Μανιφέστο του Κουρδιστάν: το Κουρδικό Ζήτημα και μια Δημοκρατική Ανάλυση του Έθνους (Υπερασπίζοντας τους Κούρδους που Αντιμετωπίζουν Πολιτιστική Γενοκτονία), λίγο πριν από την έκδοσή του, δήλωσαν δικηγόροι του φυλακισμένου ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας.
Η απόφαση, την οποία έλαβε το ΣΔ κατά πλειοψηφία, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ενδέχεται να περιορίσει τη δυνατότητα των σωφρονιστικών αρχών να προχωρούν στην κατάσχεση έντυπου υλικού στο μέλλον.
Ένα διοικητικό δικαστήριο ήρε το περασμένο έτος την απαγόρευση που είχε επιβληθεί στην έκδοση κειμένων του Οτζαλάν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια ειρηνευτική διαδικασία στην Τουρκία.
Ο Οτζαλάν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές που βρίσκονται στο τουρκικό νησί Ιμραλί τα τελευταία 15 χρόνια. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε αποφασίσει τον Μάρτιο ότι τα 11 χρόνια που παρέμεινε ο Οτζαλάν σε πλήρη απομόνωση παραβίασαν θεμελιώδη δικαιώματά του.
Το δικαστήριο κάλεσε την Τουρκία να πληρώσει περίπου 35.000 δολάρια (περίπου 26.500 ευρώ) ως αποζημίωση, ενώ παράλληλα επέκρινε την ποινή ισόβιας κάθειρξης η οποία έχει επιβληθεί στον ηγέτη του PKK, χωρίς δικαίωμα αναστολής, η οποία έκρινε ότι αποτελεί απάνθρωπη μεταχείριση.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

"ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ" Η.Π.Α. -ΡΩΣΙΑΣ (Mικρή συλλογή άρθρών)

Α)‘Αερομαχίες’ Ρώσων και Ευρωπαίων στη Βαλτική

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την αναχαίτιση άνωθεν της Βαλτικής πολλαπλών ρωσικών αεροσκαφών από μαχητικά Typhoon FGR4 της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) αποδεσμεύθηκαν από το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Τα μαχητικά Typhoon FGR4 ανήκουν στην 3η Μοίρα Μαχητικών [3 (Fighter) Squadron] της RAF και απογειώθηκαν για να αναγνωρίσουν και αναχαιτίσουν τέσσερις σχηματισμούς ρωσικών αεροσκαφώνπου εντοπίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας του NATO να ίπτανται στον διεθνή εναέριο χώρο υπεράνω της Βαλτικής αλλά πλησίον των Βαλτικών δημοκρατιών.


Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο της αποστολής BAP (Baltic Air Policing: αεροπορικής αστυνόμευση Βαλτικής) που διεξάγεται εδώ και 10 χρόνια, έχουν αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Siauliai στη Λιθουανία για διάστημα τεσσάρων μηνών τέσσερα μαχητικά Typhoon FGR4 όπου μαζί με μαχητικά της Αεροπορίας της Πολωνίας έχουν αναλάβει υπηρεσία φυλακής (QRA: Quick Reaction Alert).


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, τα δύο βρετανικά μαχητικά (που είχαν ως πιλότους έναν Βρετανό και ένα Γάλλο που συμμετέχει σε πρόγραμμα ανταλλαγής μεταξύ των δύο Αεροποριών) αναγνώρισαν τα ακόλουθα αεροσκάφη:


Ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό Tupolev Tu-22 Backfire, τέσσερα μαχητικά Su-27 Flanker, ένα αεροσκάφος εναέριας έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Beriev A50 Mainstay και ένα αεροσκάφος τακτικών μεταφορών Antonov An-26 Curl, τα οποία όπως αποδείχθηκε εκτελούσαν τυπικές εκπαιδευτικές πτητικές δραστηριότητες.
DEFENCEPOINT
=============
===================================================
Β)Η Ρωσία απάντησε δυναμικά στην άσκηση του ΝΑΤΟ Saber Strike-2014, στη θάλασσα της Βαλτικής
Ηχηρή ρωσική απάντηση στο «Κτύπημα ξίφους» του ΝΑΤΟ
Βίκτορ Λιτόβκιν, ειδικά για τη RBTH
Ο στόλος της Βαλτικής έδειξε στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ την υψηλή πολεμική του ετοιμότητα. Ηταν η απάντηση στα επιθετικά σενάρια των μεγάλων ασκήσεων του ΝΑΤΟ, που αναμφισβήτητο στόχο είχαν την αποκομμένη ρωσική περιοχή του Καλίνινγκραντ.
Ολοκληρώθηκαν τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Βαλτική. Βασικός στόχος τους, όπως είχαν ανακοινώσει οι οργανωτές τους, ήταν η επεξεργασία των σεναρίων συνεργασίας των δυνάμεων της συμμαχίας για τη «διατήρηση της σταθερότητας» στην περιοχή. Ενδιαφέρον ήταν και ο τόπος διεξαγωγής των ασκήσεων, που περικλείει τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του σουηδικού νησιού Γκότλαντ και του δανέζικου λιμανιού Ριόνε. Ταυτόχρονα, στις ακτές της Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας, τις ναυτικές δυνάμεις υποστήριζαν αεροσκάφη και χερσαίες δυνάμεις τόσο των χωρών της Βαλτικής, όσο του Καναδά, των ΗΠΑ, της Δανίας, Φιλανδίας και Νορβηγίας. Αυτά ήταν τα δεύτερα κατά σειρά γυμνάσια του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Κτύπημα του ξίφους» (Saber Strike-2014), τα οποία ξεκίνησαν τη Δευτέρα 9 Ιουνίου και διήρκησαν ως τις 20 του μήνα.
Για την άσκηση Saber Strike-2014 κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 4700 στρατιώτες καθώς και 800 μονάδες στρατιωτικών οχημάτων, ενώ στην BALTOPS-2014, περίπου 1300 στρατιώτες. Είναι ενδιαφέρον ότι στις BALTOPS του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν τακτικά και ρωσικά πλοία. Αυτή τη φορά όμως η διοίκηση της Βορειοατλαντικής συμμαχίας αποφάσισε, λόγω της ουκρανικής κρίσης, να εξαιρέσει τις ναυτικές δυνάμεις του ρωσικού στόλου της Βαλτικής. Η Μόσχα δεν απογοητεύτηκε και τόσο από τη συγκεκριμένη απόφαση. Οι ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις, όπως ανέφεραν στον γράφοντα από το υπουργείο Άμυνας, μπορούν να τα καταφέρουν μια χαρά και δίχως τη συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Κάτι που απέδειξε η άσκηση, η οποία ξεκίνησε στην περιοχή του Καλινινγκράντ μια ημέρα μετά την έναρξη της άσκησης Saber Strike-2014.
Η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας πληροφόρησε ότι στη ρωσική άσκηση συμμετείχαν ομάδες πλοίων, τμήματα αεραποβατικών δυνάμεων και πεζοναυτών, μονάδες αεράμυνας, μαχητικά/βομβαρδιστικά Su-34, ελικόπτερα Mi-24 και βομβαρδιστικά Tu-22Μ3. Όπως επισημαίνουν, τα πλοία του στόλου της Βαλτικής ασκήθηκαν σε αποστολές φύλαξης των συνόρων, προστασίας των θαλάσσιων επικοινωνιών, καθώς επίσης και σε σενάρια εντοπισμού και καταστροφής υποβρυχίων και μονάδων επιφανείας του οποιουδήποτε πιθανού εχθρού. Οι μονάδες αεράμυνας και των Δυνάμεων Αεροδιαστημικής Άμυνας εξασφάλιζαν την από αέρος προστασία της θαλάσσιας περιοχής της άσκησης των σημείων όπου στάθμευαν οι στρατιωτικές δυνάμεις.
Επίσης, πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας, στην άσκηση δοκιμάστηκε στην πράξη η ταχεία μετάβαση και απόβαση στην περιοχή του Καλινινγκράντ με μεταγωγικά αεροπλάνα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, και τμημάτων της αερομεταφερόμενης δύναμης που εδρεύει στο Πσκοβ.
Το Redut συνέτριψε τον εχθρό
Σχετικά με την εξέλιξη της άσκησης ενημέρωναν καθημερινά τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ένα από τα γεγονότα της, όπως μεταδίδει το ITAR-TASS επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Δυτικού στρατιωτικού τομέα, ήταν η «καταστροφή» των πλοίων του υποτιθέμενου εχθρού με τα συστήματα Redut («οχυρό») που χειρίστηκε το προσωπικό της βάσης του ΠΝ στη Βαλτική. Τον ρόλο του εχθρού έπαιξαν οι κορβέτες του στόλου της Μαύρης θάλασσας «Stereguschiy» και «Soobrazitelnyi».
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, τα αυτοκινούμενα επάκτια αντιπλοϊκά συστήματα Redut εξήλθαν στις θέσεις βολής με σκοπό να αντιμετωπίσουν τα πλοία επιφανείας και να προστατέψουν την ακτή από αποβατική ενέργεια. Από την πλευρά τους, οι προαναφερόμενες κορβέτες είχαν «αποστολή» στη Βαλτική θάλασσα να αποκόψουν τις θαλάσσιες επικοινωνίες και να πραγματοποιήσουν πυραυλική επίθεση εναντίον των πλοίων του στόλου της Βαλτικής. Έχοντας λάβει τα στοιχεία στοχοποίησης από ιπτάμενο ραντάρ Α-50, τα στοιχεία του πυροβολικού πραγματοποίησαν εικονική ηλεκτρονική βολή από τα συστήματα Redut κατά των πλοίων που προσομοίωναν τον αντίπαλο. Οι χειριστές του Α-50 επιβεβαίωσαν την εικονική προσβολή των στόχων.
Εν τω μεταξύ, ένα σμήνος μαχητικών Su-27 αναχαίτισε την επίθεση του υποτιθέμενου εχθρού συνεπικουρούμενο από το Α-50, το οποίο πραγματοποιούσε την επιτήρηση του εναέριου χώρου και τη μετάδοση των πληροφοριών στον επίγειο σταθμό συντονισμού της άσκησης. Τα Su-27, τα οποία πραγματοποιούσαν την εναέρια περιπολία, δεχόμενα από το Α-50 την πληροφορία για την επερχόμενη επιτιθέμενη ομάδα αεροσκαφών του εχθρού, κατευθύνθηκαν προς αναχαίτιση του πακέτου των εχθρικών αεροπλάνων και πραγματοποίησαν εικονικές εκτοξεύσεις κατευθυνόμενων πυραύλων μακράς εμβέλειας, αποτρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο την αντίπαλη αεροπορία από το να επιτεθεί στο φίλιο αεροσκάφος-ιπτάμενο ραντάρ.
Ο θύλακας του Καλίνινγκραντ
Πρόκειται για τα δεύτερα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια στον Δυτικό στρατιωτικό τομέα τους τελευταίους τρεις μήνες. Γιατί διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις με τόση συχνότητα;
Τα πλοία του ΝΑΤΟ και τα στρατεύματα των χωρών που συμμετείχαν στα γυμνάσια, ουσιαστικά εκτέλεσαν σενάριο περικύκλωσης της περιοχής του Καλινινγκράντ. Από θαλάσσης, με μια ομάδα πολεμικών πλοίων της οποίας ηγούνταν τα αμερικανικό πλοίο διοίκησης και αμφίβιων επιχειρήσεων Mount Whitney (LCC 20) και το αντιτορπιλικό Oscar Austin (DDG 79) από την ίδια χώρα. Από την ξηρά, με τις στρατιωτικές δυνάμεις της συμμαχίας στην Πολωνία και Λιθουανία. Αν συμβεί το απευκταίο, ο ρωσικός θύλακας θα βρεθεί αποκομμένος από τη χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και αυτό είναι το βασικό και μη ανακηρυχθέν, αλλά απόλυτα κατανοητό για τους στρατιωτικούς, νόημα των ασκήσεων που διεξάγει το ΝΑΤΟ πλησίον των ρωσικών συνόρων. Επέδειξαν στη Μόσχα το πόσο σοβαρά ευάλωτη στρατιωτικά είναι μια από τις περιφέρειες της Ρωσίας.
Ωστόσο, η άσκηση που ξεκίνησαν οι ρωσικές ΕΔ στον θύλακα την επόμενη μέρα μετά την έναρξη Saber Strike-2014, απέδειξαν -αν και κανείς δεν το διακηρύσσει μεγαλοφώνως- ότι τα ΝΑΤΟϊκά πλάνα πιθανής απομόνωσης της περιοχής του Καλινινγκράντ, είναι καταδικασμένα σε αποτυχία.
Η Ρωσία ΤώραΟ υπέροχος πρόεδρος της Ουρουγουάης που περιμένει στην ουρά του νοσοκομείου για να εξεταστεί!Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options

25/6/14


Ο υπέροχος πρόεδρος της Ουρουγουάης που περιμένει στην ουρά του νοσοκομείου για να εξεταστεί!

Μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, τον δείχνει να περιμένει στωικά στον προθάλαμο ενός δημόσιου νοσοκομείου, να έρθει η σειρά του για να εξεταστεί από τους γιατρούς.
Το προσωνύμιό του είναι «El Presidente pobre mas» που σε απλά ελληνικά σημαίνει ο «φτωχός πρόεδρος». Και όταν λέμε «φτωχός», εννοούμε φτωχός!

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολιτικούς, ανεξάρτητα από το ποια ιδεολογία πρεσβεύουν, καθώς δεν διαθέτει περιουσία και απεχθάνεται τα προεδρικά προνόμια.

Η ελληνική αλυσίδα καφέ Mikel απειλεί πλέον την κυριαρχία των Starbucks


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
Φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Κι έχουν πάντα κόσμο, ακόμη και στις 10 το βράδυ και μάλιστα όχι σε σημεία που σταματάει εύκολα να πιει κάποιος καφέ. Οπως είναι για παράδειγμα το κατάστημα στη συμβολή της Κατεχάκη με τη Μεσογείων, το οποίο μάλιστα δεν βρίσκεται στην πλευρά της εισόδου στον σταθμό του μετρό. Ο λόγος για την εκ Λαρίσης ορμώμενη εταιρεία Mikel που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καταστημάτων καφέ, εταιρεία για την οποία χθες αφιέρωσε χώρο ακόμη και το γνωστό αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes.

ISIS: Χρησιμοποιεί τα social media για να στρατολογήσει μαχητές και να χρηματοδοτήσει την οργάνωση!


Οι τζιχαντιστές του ISIS σχεδίαζαν να πουλήσουν T-shirts, παιχνίδια και μινιατούρες με τα λογότυπα και τα σύμβολα τους μέσω του Facebook και του Twitter.

Τα T-shirts που προσπάθησαν να προωθήσουν έχουν ως λογότυπα: «We Are All ISIS» και «Fight for Freedom, Until the Last Drop of Blood». Το κόστος τους είναι στα 10 δολάρια.

Ισπανία: Στο εδώλιο η πριγκίπισσα Κριστίνα για διαφθορά


Ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι επισημοποίησε τις κατηγορίες εις βάρος της πριγκίπισσας Κριστίνα των Βουρβόνων, αδελφής του νέου βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε του VI, και του συζύγου της στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διεξαγωγή δίκης η οποία αναμένεται να πλήξει περαιτέρω τη βασιλική οικογένεια.
Ο ανακριτής της υπόθεσης, δικαστής Χοσέ Κάστρο, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, εξέδωσε το πόρισμα της έρευνάς του που περιέχει τις προτάσεις για άσκηση διώξεων και το πλήρες κατηγορητήριο, σύμφωνα με το οποίο η Ινφάντα Κριστίνα κατηγορείται για ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος και φοροαπάτη.
Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία βήματα στην υπόθεση προτού ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δίκης.
Ο σύζυγός της, πρώην παίκτης του χάντμπολ Ινάκι Ουρντανγκαρίν, καθώς και ο πρώην συνεταίρος του κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν έξι εκατομμύρια ευρώ από κρατικές χρηματοδοτήσεις στη μη κυβερνητική οργάνωση Noos που διηύθυναν.
Οι αποφάσεις–επί των οποίων μπορεί να ασκηθεί έφεση προτού ξεκινήσει δίκη–ανακοινώθηκαν σχεδόν μία εβδομάδα μετά την παραίτηση από τον θρόνο του βασιλιά Χουάν Κάρλος και την διαδοχή του από τον γιό του, τον πρίγκιπα Φελίπε, σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της μοναρχίας η οποία έχει αμαυρωθεί από σκάνδαλα εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Πηγή : newsbomb.gr

Λίνκολν και Κένεντι δολοφονήθηκαν, επειδή προσπάθησαν να πάρουν την εξουσία από τους τραπεζίτες!!!Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου: "Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου".
Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;

Χέρι στο φυσικό αέριο απλώνει πάλι ο Ντερβίς Έρογλου


Μόνο να απλώσει χέρι στο φυσικό αέριο, ενδιαφέρει τον Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος επιμένει στις λεγόμενες πραγματικότητες, και παραπέμπει σε προτάσεις για την ενέργεια που κατέθεσε στον Δημήτρη Χριστόφια. Οι διαπραγματευτές συναντώνται εκ νέου αύριο, υπό το φως της κοινής θέσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας.
Του Κυριάκου Πομηλορίδη

Θετικά αξιολογεί την κοινή θέση των 28 για την Τουρκία ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Με γραπτή ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πρόδρομος προδρόμου σημειώνει τόσο τις σαφείς αναφορές στις «κυπρογενείς» υποχρεώσεις της Τουρκίας, και στην ανάγκη έμπρακτης συμβολή της Τουρκίας, για επιτυχία των υπό εξέλιξη συνομιλιών για το Κυπριακό, όσο και την κατ εξακολούθηση άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί:

Έρχεται Κύπρο ο Νετανιάχου

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει σύντομα ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως θέματα που άπτονται της ενέργειας και της ενδεχόμενης συνεργασίας Κύπρου - Ισραήλ στον τομέα αυτό καθώς επίσης τις πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τις εξελίξεις στο Ιράκ.

ΥΠΕΚΑ: Αρχές Ιουλίου ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη

Τις περιοχές Ιονίου και Κρήτης θα παρουσιάσει ο υπουργός Γ. Μανιάτης στο Λονδίνο
Στις αρχές Ιουλίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση περιοχών στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Γ.Μανιάτης σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο θα ενημερώσει πετρελαϊκές εταιρίες για τα χαρακτηριστικά των περιοχών, όπως αυτά προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες της νορβηγικής PGS που ολοκληρώθηκαν πέρυσι, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του δυναμικού υδρογονανθράκων της χώρας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, θα παρουσιάσει τις υπό παραχώρηση περιοχές στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας και Νότια της Κρήτης σε ειδική εκδήλωση για την ενημέρωση των πετρελαϊκών εταιρειών που θα γίνει την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Ιουλίου, στο Λονδίνο, με τίτλο «Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη: Μία νέα περιοχή για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην καρδιά της Μεσογείου».

Η Παιδεία μας είναι 200 χρόνια πίσω


Του Άγη Βερούτη 
Η Παιδεία μας τιμωρεί την κριτική σκέψη και προκρίνει την απομνημόνευση, όταν με το google τα βρίσκεις όλα σε 1".
Όπως έχει διαμορφωθεί και ασκείται από την πολιτεία σήμερα, η παιδεία παράγει τα υλικά με τα οποία χτίζεται το κομματικό κράτος.
Σκοπός της δεν είναι να παράγει μορφωμένους ανθρώπους, αλλά ανθρωπάκια, πειθήνια και με απουσία κάθε κριτικής σκέψης, που στόχο να έχουν ήδη από τα 16 τους να σπουδάσουν, να μπουν στην επετηρίδα, να διοριστούν στο δημόσιο και να περιμένουν υπομονετικά ώσπου στα πενηντα-και-κάτι να βγουν στη σύνταξη για να ξεκινήσουν να ζουν.
Σκοπός της σημερινής μας παιδείας μας είναι να παράγει γέρους!

Η google γιορτάζει την πρόκριση της Ελλάδος

Forbes: Να γιατί τα McDonald's έχουν αποτύχει στην Ελλάδα


Τα McDonald's τα πηγαίνουν πολύ καλά στις εκτός ΗΠΑ αγορές, αλλά όχι στην Ελλάδα, γράφει το αμερικανικό οικονομικό site Forbes. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον ανταγωνισμό των εγχώριων Goody's, σημειώνεται.
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος του Forbes, Πάνος Μουρδουκούτας, η Goody's αντέγραψε το κόνσεπτ του franchise των McDonald's, που στηρίζεται στην αποδοτικότητα και την ευκολία, αλλά έδωσε ένα πιο τοπικό μενού, προσφέροντας μια σειρά από μεσογειακά προϊόντα, αντί για burgers και τηγανητές πατάτες.

Αυστηρότερη νομοθεσία για εμπόρους ναρκωτικών


Όσοι καταδικάζονται για παραγωγή, ή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αυστραλία, θα χάνουν στο εξής ολόκληρη την περιουσία τους, ακόμα και αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτή αποκτήθηκε από την παράνομη δράση… τους.
Από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η νέα, δρακόντεια νομοθεσία, η οποία αναμένεται να υπερψηφιστεί από τη Βουλή της Βικτόριας αυτή την εβδομάδα, η αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα να κατάσχει και να πουλά με συνοπτικές διαδικασίες όχι μόνο τις περιουσίες των καταδικασθέντων, αλλά και αυτές που διαπιστώνεται ότι έχουν με διάφορους τρόπους παραχωρήσει σε συγγενικά τους πρόσωπα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ:ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Ντου καθαριστριών και εφοριακών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους


Εφοριακοί και απολυμένες καθαρίστριες έκαναν ντου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι καθαρίστριες απέκλεισαν την είσοδο ενώ οι εφοριακοί της ΠΟΕ - ΔΟΥ έκαναν συμβολική κατάληψη επί μιάμιση ώρα στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
Οι απολυμένες καθαρίστριες δε σταματούν ούτε με τον καύσωνα!

Καμμένος: «Δημιουργούμε μια πατριωτική αντιμνημονιακή συμμαχία»Η συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, που δρομολογήθηκε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, επισημοποιήθηκε σήμερα σε συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Νικολόπουλο.

Πρώτες βοήθειες που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε στις διακοπέςΟι διακοπές σημαίνουν ξεκούραση, ξεγνοιασιά, θάλασσα και ανεμελιά. Για να μας μείνει όμως αξέχαστο και το φετινό καλοκαίρι πρέπει να προσέξουμε πώς θα αποφύγουμε τις κακοτοπιές, αλλά και να ξέρουμε ακριβώς πώς να ενεργήσουμε σε κάθε περίπτωση που χρειαστούν πρώτες βοήθειες.
Ήλιος ...ένας "κακός" φίλος
Ο ήλιος είναι σίγουρα μία από τις καλοκαιρινές μας απολαύσεις, είναι όμως ιδιαίτερα βλαβερός χωρίς να το καταλαβαίνουμε τις περισσότερες φορές. Ας φροντίσουμε λοιπόν το φετινό καλοκαίρι να προστατευτούμε όσο καλύτερα γίνεται.

Βροντερό «όχι» του δήμου Ναυπλίου στο ξεπούλημα της παραλίας της Καραθώνας


Την έντονη αντίδρασή του στην πώληση μέρους της παραλίας της Καραθώνας στην Αργολίδα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.), εκφράζει το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων με ψήφισμά του.
Το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εναντιώνεται στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία επιχειρείται να εκποιηθεί τεράστια έκταση δημόσια περιουσία στη χώρα, μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Τζήμερος: Μην κάψετε την ηρωίνη - Δώστε την δωρεάν στα πρεζόνια!
Σκαιοί χαρακτηρισμοί για τους χρήστες ναρκωτικών από τον πρόεδρο της «Δημιουργίας Ξανά» που καλεί τις αρχές να αποθηκεύσουν σε ασφαλές μέρος τους δύο τόνους ηρωίνης που κατέσχεσαν και να τους μοιράσουν στους χρήστες... τζάμπα!
Με ένα απίστευτο άρθρο για την αγορά των ναρκωτικών έρχεται και πάλι στο προσκήνιο ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Θάνος Τζήμερος.
Το άρθρο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα protagon.gr και μέσω αυτού ο Θάνος Τζήμερος καλεί τις αρχές να μην κάψουν τους δύο τόνους ηρωίνης που κατέσχεσαν την προηγούμενη εβδομάδα σε αποθήκη στο Κορωπί και σε βίλα στη Φιλοθέη, αλλά να τη δώσουν δωρεάν στα «πρεζόνια»!
«Αυτούς, όμως τους δύο τόνους μην τους κάψετε. Τολμήστε το. Αποθηκεύστε τους σε ασφαλές μέρος και δώστε την ηρωίνη δωρεάν στα πρεζόνια» γράφει ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και απαριθμεί τα οφέλη που απορρέουν από την «σωστή» κατά τον ίδιο χρήση των κατασχεθέντων ναρκωτικών.
Ακολουθεί το πλήρες άρθρο:

ΕΓΓΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ:X.A. (Μικρή συλλόγη άρθρων)

Α)Στοιχεία για εμπλοκή αστυνομικών στη Χρυσή Αυγή έδωσε πρώην υποψήφιος βουλευτής

Νέα στοιχεία με τα οποία εμπλέκει αστυνομικούς που «σφύριζαν αδιάφορα» στις καταγγελίες του για τις απειλές κατά της ζωής του που δεχόταν όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή, έδωσε σε συμπληρωματική απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που διερευνούν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Σταύρου. 

Ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών από αεροπλανοφόρα

US Navy
Το EMALS αποτελεί την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία καταπελτών για εκτόξευση αεροσκαφών από αεροπλανοφόρα που έχει εμφανιστεί εδώ και 60 χρόνια, και η συγκεκριμένη δοκιμή συμβατότητας (aircraft compatibility testing- ACT) ήταν η δεύτερη και τελική.
Τις δοκιμές του συστήματος EMALS (Electromagnetic Aircraft Launch System) ολοκλήρωσε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, με την εκτόξευση μαχητικού αεροσκάφους F/A-18C Hornet.
Το EMALS αποτελεί την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία καταπελτών για εκτόξευση αεροσκαφών από αεροπλανοφόρα που έχει εμφανιστεί εδώ και 60 χρόνια, και η συγκεκριμένη δοκιμή συμβατότητας (aircraft compatibility testing- ACT) ήταν η δεύτερη και τελική.

ΜΙΑ "ΠΕΡΙΕΡΓΗ" ΣΥΜΑΧΙΑ:ΙΡΑΝ-Η.Π.Α. (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Irak : Alliance USA-Iran ou accord ponctuel contre un ennemi commun ?

Aujourd’hui, 20 juin, la scène irakienne occupe « la une » de tous nos médias locaux, mais l’évènement le plus marquant de ces trois derniers jours est venu des médias occidentaux ; lesquels, après maintes tergiversations sur la complexité des négociations entre l’Iran et le groupe 5+1 [les cinq membres permanents du Conseil de sécurité de l'ONU et l'Allemagne], nous ont surpris par la nouvelle disant que les parties se sont entendues sur la rédaction d’un accord final concernant le dossier nucléaire iranien [1]. Les choses progresseraient donc rapidement. [...].
Que signifie cet accord ? Est-il, d’une façon ou d’une autre, en relation avec ce qui se passe en Irak ? En est-il la conséquence ou le prélude ? Autrement dit, est-ce la conscience du danger devant la situation irakienne qui a poussé les États-Unis à éliminer rapidement les obstacles qui bloquaient les négociations, ou bien y a-t-il eu entente secrète préalable avec l’Iran et, par conséquent, ce qui se passe en Irak vient opportunément concrétiser l’énorme danger que représente Al-Qaïda contrôlant plusieurs provinces irakiennes, pour servir de prétexte à deux voies possibles : réoccuper l’Irak comme le voudraient nombre de Sénateurs américains ; ou déléguer à une puissance régionale, de la taille de l’Iran, la charge de superviser le grand nettoyage de l’Irak des restes d’Al-QaÏda ? [...].
Je ne soutiens pas l’hypothèse d’une entente américano-iranienne préalable qui aurait produit ce qui se passe en Irak, et ceci parce que l’Iran ne prendrait jamais le risque de laisser Al-Qaïda occuper trois provinces irakiennes situées entre sa frontière et la frontière syrienne, abstraction faite du coût élevé politique et moral en centaines de martyrs et de blessés comme nous le constatons depuis quelques jours, pour ensuite les récupérer dans le cadre d’un accord passé avec les États-Unis. Cette explication relayée par certaines plumes à la solde de l’Arabie saoudite, du Qatar et d’autres États du Golfe vise à ternir l’image de l’Iran en suggérant qu’il est désormais « le gérant » des politiques américaines au Moyen-Orient, et qu’il aurait renoncé à ses constantes invariables. Et les voilà, qui commencent à parler d’une « alliance américano-chiite contre les sunnites » et de bien d’autres balivernes, pour brouiller les cartes et nourrir la haine derrière une façade sectaire, alors que les vraies motivations sont strictement politiques [....]
En réalité, ce à quoi nous avons assisté en Irak mérite une analyse rationnelle éloignée de toute émotion, classification, et même de toute définition. Nous sommes évidemment d’accord avec ceux qui considèrent qu’Al-Qaïda, y inclus sa branche au Moyen-Orient [Daech], est une organisation terroriste [...], lequel terrorisme est défini comme « un système de violences systématiques auquel certains mouvements politiques extrémistes ont recours pour créer un climat d’insécurité favorisant leurs desseins » [...]. Mais avec Daech, nous sommes devant un phénomène inhabituel, car la façon dont il s’est comporté au Liban, en Syrie et en Irak est sans précédent dans l’Histoire du terrorisme [...] :
1. La première caractéristique qui distingue cette organisation, de toutes les autres, est d’avoir non seulement inversé les règles du jeu, mais aussi d’en avoir établi de nouvelles. C’est pour la première fois que nous sommes face à une organisation dont les frontières sont illimitées, du moins entre la Jordanie, le Liban, la Syrie, la Palestine, et l’Irak, et qui considère cet espace comme une structure géographique et politique unique ; tous ses fronts étant soumis à un commandement unique et à un plan d’action unique.
2. La deuxième caractéristique est que c’est une organisation dont le plan financier est tout aussi inhabituel, au sens où le cerveau économique qui a choisi de dresser la citadelle de Daech à Deir ez-zor en Syrie, et non à Idleb ou dans la Ghouta de Damas, avait misé d’avance sur ses 100 000 barils de pétrole par jour, sur la possibilité de les écouler via la mafia turque, et aussi sur l’hostilité et la haine du gouvernement turc qui, sous la couverture des prétendus opposants syriens du Conseil puis de la « Coalition d’Istanbul » [CNS], lui permettrait de récupérer la moitié des revenus de la vente au minimum. Maintenant, comme l’affirment les Services de renseignement américains, et d’autres [2], Daech a pu amasser 500 millions de dollars pour sa guerre en Irak et le recrutement de 50 000 combattants.
De même en Irak, si la bataille suprême a été dirigée contre Baïji [3] -la plus grande raffinerie du pays produisant 300 000 barils de pétrole par jour et sans laquelle la crise de produits pétroliers dans la région est assurée- c’est bien parce que là aussi le marché est garanti d’avance, étant donné que les mafias en Jordanie, au Liban, en Syrie, voire dans certaines régions de l’Iran et autour de l’Irak, pèseraient de tout leur poids pour en payer le prix, quand bien même Beïji serait aux mains d’Al-Qaïda ! Nous savons tous que lorsque les États-Unis ont interdit le pétrole irakien à l’exportation, les Américains, les Britanniques, et tous porteurs de valises du marché noir logeaient dans les hôtels de Bagdad et affrétaient leurs bateaux, en pleine nuit, au nez de la prétendue surveillance. Nous savons aussi que d’autres se servaient de bateaux de pêche et d’embarcations « made in Dubaï » dont les réservoirs avaient une contenance de 1000, 5000, ou 10 000 litres pour échapper à toute surveillance [...].
3. La troisième caractéristique est le cerveau tacticien qui fait que Daech sélectionne toujours une position centrale qu’il attaque, puis occupe, et à partir de laquelle il contrôle la zone géographique environnante délimitée d’avance. C’est ainsi que nous avons vu des centaines et des milliers de véhicules chargés d’hommes armés de mitrailleuses lourdes et moyennes entrer à Alep via la frontière turque, à Al-Raqqa, à Deir ez-zor, à Tikrit, puis à Mossoul. Il ne mène pas vingt batailles à la fois mais ouvre un front après l’autre [...].
Nous sommes donc confrontés à des méthodes de travail inédites, alors que les autres organisations terroristes, telles celles d’Al-Nosra, du groupe d’Abdullah al-Azzam et d’autres, mènent des actions que l’on pourrait qualifier d’ « actes gratuits ou suicidaires » vu que leurs combattants sont envoyés sur des opérations hasardeuses qui pourraient réussir ou ne pas réussir. Que l’objectif soit atteint ou pas, s’ils ne sont pas tués, ils tuent ! Tandis que Daech est entré dans Mossoul et Tikrit sans mener une seule opération suicide. Il a neutralisé les barrages de sécurité et a occupé les casernes en un temps record grâce à la complicité de Azzat al-Douri et de son « armée naqchbandie », composée d’anciens officiers bassistes irakiens et majoritairement de confession sunnite, après lui avoir fait miroiter le poste de gouverneur intérimaire de la région centre [...].
Mais si Daech a quitté la Syrie pour se concentrer sur l’Irak, c’est bien parce qu’il a réalisé qu’il allait dans le mur devant une armée syrienne qui remportait victoire après victoire et un peuple syrien, notamment les sunnites, qui l’avait rejeté en refusant son idéologie et son mode de vie et avait décidé de rester dans le giron de l’État. Il a vu les foules de citoyens syriens se précipitant en masse pour élire leur Président, au Liban ; en Jordanie, puis en Syrie, et en a vite tiré les conséquences. Il n’a pas perdu son temps à se frapper la tête contre le mur et raconter des bobards. Réaliste, il a plié bagages et s’est contenté de garder les positions pouvant lui servir de couverture pour l’étape suivante en Irak. Reliant les fronts irakien et syrien, il a gardé Deir ez-Zor dont les puits de pétrole forment l’épine dorsale de son projet futur [...].
Le nouveau Daech « né de l’échec en Syrie » est une organisation politiquement mature, financièrement nantie, géographiquement audacieuse par sa remise en question des règles du jeu et des frontières de Sikes-Picot ; ce qui signifie que sa défaite ne sera pas chose facile et certainement pas par une réaction sectaire !
Mettre en échec le projet de Daech n’est possible que par un esprit politique et moral supérieur qui démantèlerait les sources de son pouvoir, maintenant qu’il a réussi à exploiter la position turque à travers Izzat al-Douri, aujourd’hui disparu de la circulation, et qu’il dispose de plusieurs camps d’entrainement pour des milliers de combattants en territoire turc, grâce au financement du Qatar et de l’Arabie saoudite qui lui ont permis d’occuper cette première place.
Sinon, Daech va devenir une « force populaire » soutenue par 8 millions d’habitants du centre de l’Irak et donc aux frontières de l’Iran, de la Syrie, et du Kurdistan ; les kurdes ayant des velléités séparatistes, la situation irakienne est raisonnablement d’autant plus dangereuse pour L’Irak et perturbante pour la Syrie et l’Iran. Mais l’avancée de Daech ne se limitera pas aux frontières de ces deux pays. À la moindre occasion, son objectif suivant est en Turquie car c’est le passage qui lui permettra d’avancer vers l’Ouest, et en Jordanie car c’est le « flanc mou » du monde arabe et non l’Irak [...]. Une fois en Jordanie, qui ne pourra lui résister plus que quelques heures, Daech ne retournera pas en Syrie, mais se dirigera vers l’Arabie saoudite où il dispose de forces combattantes, de cellules dormantes prêtes, d’autres sources de financement et d’extensions. À partir de là, il partagera le « jeu de la sécurité régionale » avec Israël, lequel paraîtra nécessairement menacé vu ses 680 Kms de frontières avec la Jordanie [...].
D’où les inquiétudes de l’Arabie saoudite, et aussi de l’Égypte qui se trouve face à un dilemme : soit il admet que la priorité des priorités est la lutte contre la menace terroriste, non l’acharnement contre M. Al-Maliki ; soit il s’abstient d’embarrasser l’Arabie saoudite qui a mis dix milliards de dollars sur la table pour que l’Égypte adopte ses prises de position publiques contre la Syrie [...]. Personnellement, je ne parierai pas dans un sens ou l’autre, car je ne dispose pas d’éléments indiquant combien de temps ce pays pourrait encore résister dans ces conditions [...].
Par conséquent, L’Egypte, les États-Unis et l’Europe sont fatigués parce que leur guerre est dans une impasse et qu’ils ne disposent plus de cartes susceptibles de les sortir d’affaire. À M. François Hollande qui déclare que ce qui se passe en Irak est le résultat tragique de « la guerre qu’al-Assad poursuit contre son propre peuple » [4], j’ai déjà répondu par un article bref pour lui dire : « Vous avez raison, car ce qui se passe en Syrie est le résultat de l’hypocrisie de ce que vous appelez la communauté internationale qui prétend lutter contre le terrorisme pendant qu’elle le soutient sans limites en Syrie » [5]. Ce qui se passe en Syrie est le résultat du rassemblement de tout ce que le monde compte comme serpents venimeux dans le seul objectif de détruire l’État syrien sous prétexte d’une politique justifiée par la seule « sécurité d’Israël ». Mais la Syrie ayant triomphé, où voulez-vous que cette colonie virale hautement infectieuse se dirige, sinon vers l’Irak affaibli ?
Les Services du renseignement français ont livré à l’opposition armée des  missiles antichars [6][7], dont une partie s’est retrouvée au Mali, ce qui prouve que Daech était déjà en train de s’organiser ; si bien que désormais toute cette prétendue communauté internationale est face à ses responsabilités. Les États-Unis savent parfaitement qui a utilisé les armes chimiques, qui a tenté de s’en servir comme prétexte pour intervenir en Syrie, qui les fabrique, qui sait les utiliser ; mais, lorsque les enquêteurs de l’ONU ont demandé à voir les images de leurs satellites braqués sur la Syrie, 24 heures sur 24, pour visualiser le missile tombé sur al-Ghouta, ils ont refusé de les leur remettre !
Les États-Unis savent aussi qui est Daech, comment il s’est procuré du gaz sarin, et comment il a tenté de se doter de l’arme nucléaire auprès des réseaux d’Abdul Qader Khan, le « père » de la bombe atomique pakistanaise... Ils en savent beaucoup, ce qui fait qu’ils sont encore plus inquiets que beaucoup d’autres. Ainsi, lorsqu’ils ont suggéré au premier ministre irakien, Al-Maliki, de se lancer dans une opération politique c’est parce qu’ils étaient conscients que le seul moyen de gérer politiquement et militairement cette situation complexe en Irak, passe par un État tranquille possédant les cartes nécessaires pour mener à bien cette entreprise ; ce qui est le cas de l’Iran dont il vaudrait mieux ne plus retarder les nouvelles fonctions au Moyen-Orient [...].
C’est une situation comparable à ce qui s’est passé à La « Conférence de Yalta »  entre les USA et l’URSS au lendemain de la deuxième Guerre Mondiale. Mais, comme l’après Yalta, il ne s’agit nullement d’une alliance, mais d’un accord ponctuel face à un ennemi commun, l’Iran étant la puissance régionale montante capable de gérer le processus politique en Irak et avec Al-Maliki [...]
Nasser Kandil
20/06/2014

Source : Vidéo « 60 minutes avec Nasser Kandil »
Transcription et traduction : Mouna Alno-Nakhal pour Mondialisation.ca

Notes :
[1]  Nucléaire iranien : début de la rédaction d’un accord final
[2] Bourdin Direct: Laurent Fabius – 20/06
http://video-streaming.orange.fr/actu-politique/bourdin-direct-laurent…
[3] Irak : combats entre djihadistes et armée régulière pour la raffinerie de Baïji
[4] Irak, Syrie : Hollande a réuni un conseil restreint de défense
[5] صدق هولاند
[6] Les missiles antichars Milan de fabrication FRANCAISE dans les mains des mercenaires en Syrie
[7] La France a-t-elle déjà livré 
des missiles aux rebelles syriens ?
Monsieur Nasser Kandil est libanais, ancien député, Directeur de TopNews-nasser-kandil, et Rédacteur en chef du quotidien libanais Al-Binaa
Copyright © 2014 Mondialisation.ca
====================================================================
Β) Arnaque médiatique ? L’Iran et l’Amérique s’unissent pour mener la « Guerre au terrorisme » ?Suite à l’invasion de l’Irak par les rebelles djihadistes de l’État Islamique en Irak et au Levant [EIIL] et la prise de Mossoul, deuxième grande ville du pays, des responsables américains et iraniens se seraient réunis en coulisse à Vienne où, d’après certains médias, ils seraient arrivés à un accord historique : Téhéran collaborera avec Washington pour combattre les rebelles de l’EIIL dans le contexte de la « Guerre de l’Amérique contre le terrorisme ». C’est donc un récit inédit de politique étrangère concernant les relations américano-iraniennes. Est-il vrai ? Est-il faux ? Que s’est-il passé à Vienne ce 16 Juin 2014 ?
Selon Téhéran, il ne s’est rien passé, il n’y a pas eu de négociations.
De plus, par un étrange coup de théâtre, toujours d’après les récits des médias occidentaux, Washington aurait pris la décision de « coopérer » avec Téhéran, malgré le fait que la République islamique d’Iran est classée par le département d’État des États-Unis en tant que « commanditaire du terrorisme d’État » qui héberge des hauts dirigeants d’Al-Qaïda.harbors senior al Qaeda leaders”
« Le parrainage du terrorisme dans le monde par l’État iranien est demeuré intact à travers le Corps des Gardiens de la Révolution Islamique / Force d’Al-Qods [IRGC-QF], son Ministère du Renseignement et de la Sécurité, et le Hezbollah qui est l’allié de Téhéran et qui menace sérieusement la stabilité du Liban et de toute sa région. Le gouvernement des États-Unis poursuit ses efforts pour contrer le soutien iranien aux opérations terroristes par des sanctions et d’autres moyens légaux ». [US State Department, Country Reports on Terrorism 2013]
Curieusement ce « faux » revirement, de la « lutte contre » l’Iran [présumé] soutenir Al-Qaïda à l’actuel « collaboration » avec Téhéran « pour lutter contre Al-Qaïda », n’a fait sourciller personne, ni dans les médias, ni au Congrès US. Malgré ces contradictions apparentes [voir l’analyse ci-dessous] le Secrétaire d’Etat John Kerry, a été catégorique : le gouvernement américain va « communiquer » avec Téhéran pour « contrer les terroristes islamistes ».
Ceci, alors qu’officiellement les deux gouvernements « ne travaillent pas ensemble », et que le présumé accord de Vienne exclut une relation « active » entre Washington et Téhéran, mais néanmoins établit un cadre de collaboration positive, toujours selon les rapports des médias, impliquant l’échange d’informations et de renseignements :
« Ce que j’ai dit [John Kerry] est que nous sommes intéressés à communiquer avec l’Iran pour que les Iraniens sachent ce que nous pensons, que nous sachons ce qu’ils pensent, et qu’il y’ait partage de l’information afin que les gens ne se trompent pas », [(US State Department website: Interview With John Kerry, June 16, 2014, emphase ajoutée].
En réponse à la question: « Voyez-vous une coopération militaire avec l’Iran ? », Kerry a répondu :
« … Je ne voudrais pas exclure quoi que ce soit qui serait constructif pour assurer une vraie stabilité,… Je pense que nous sommes ici ouverts à tout processus constructif qui pourrait réduire la violence, maintenir l’unité et l’intégrité de l’Irak, et éliminer les forces terroristes étrangères qui sont en train de le déchirer en morceaux. [(US State Department website: Interview With John Kerry, June 16, 2014 emphase ajoutée]
Les analystes cités par le Los Angeles Times  disent :
« Les États-Unis et l’Iran sont, au mieux, susceptibles de s’entendre sur une coopération militaire limitée, si le président Obama opte pour une action militaire directe, comme des frappes aériennes, en Irak » [emphase ajoutée].
L’ouverture des États-Unis à l’Iran lors des réunions de Vienne aurait eu lieu le lundi 16 Juin 2014, lorsque le Secrétaire d’État adjoint, William Burns, s’est joint aux négociations sur le programme nucléaire iranien. Il aurait été entendu que « des entretiens sur la menace posée par le groupe extrémiste Al-Qaïda d’inspiration sunnite » aient lieu en marge des négociations sur le nucléaire.
Le sujet ne concernait pas la coordination militaire « ou les décisions stratégiques quant à l’avenir de l’Irak par-dessus la tête du peuple irakien », a déclaré l’officiel US. Au lieu de cela, « nous allons discuter de la façon dont l’EIIL menace de nombreux pays de la région, y compris l’Iran, et de la nécessité de soutenir l’inclusion de l’Iran et de freiner la pression d’un agenda sectaire ». Les officiels américains et iraniens avaient laissé entendre depuis plusieurs jours qu’ils pourraient discuter d’une coopération limitée sur la manière d’agir avec le groupe extrémiste qui s’est emparé des villes irakiennes, Mossoul et Tikrit, la semaine dernière. [Los Angeles Times, June 16, 2014].
TÉHÉRAN NIE L’EXISTENCE D’UN ACCORD AVEC WASHINGTON
 Alors que les médias occidentaux ont concentré leur attention sur la « collaboration » USA-Iran ; de source officielle, Téhéran nie l’existence d’une entente entre les deux gouvernements. Le 16 Juin, le vice-ministre iranien des Affaires étrangères, Hossein Amir Abdollahian [homologue de William Burns], a catégoriquement déclaré :
« La République islamique d’Iran n’a pas eu de négociations avec les Américains concernant une coopération mutuelle en Irak ».
À son tour, le principal conseiller du chef suprême de l’Iran a déclaré :
« L’Iran ne coopèrera pas avec les États-Unis sur la crise en Irak, Téhéran et Washington poursuivent des objectifs différents pour aider la nation irakienne »... Si Washington entend réellement aider l’Irak à lutter contre la violence des Takfiris [EIIL] en cours, il faudrait qu’il commence par condamner le terrorisme et les parties qui soutiennent et financent les terroristes.
Le mercredi 18, le chef d’état-major des forces armées iraniennes, le général Hassan Firouzabadi, a démenti les allégations des médias occidentaux sur une présumée coopération de Téhéran avec les États-Unis en Irak, et a souligné aussi que l’Iran n’a pas déployé de troupes dans ce pays. « La présence de forces iraniennes en Irak n’est pas nécessaire », a-t-il précisé aux journalistes, en ajoutant : «  Il n’y aura pas de coopération entre l’Iran et les États-Unis, c’est un non-sens ». [Fars News, June 20, 2014, emphase ajoutée]
Que s’est-il passé à Vienne en Juin ? Rien ?
OUVRIR LA PORTE A UNE ESCALADE MILITAIRE. VERS UNE NOUVELLE GUERRE IRAN-IRAK?
Ces ouvertures diplomatiques à Téhéran indiquent que Washington cherche à pousser l’Iran vers une intervention militaire active en Irak, une « guerre civile » sectaire déclenchée par les États-Unis.
Quoi qu’il en soit de l’information ou de l’échange de renseignements qui auraient eu lieu entre les États-Unis et l’Iran, ce sera en tous cas soumis à manipulation et tromperie. L’agenda caché de Washington est de pousser l’Iran à s’impliquer militairement, sous son contrôle, pour finalement l’affaiblir en tant que puissance régionale.
Pourtant, il semblerait que Téhéran n’ait pas avalé l’appât. Et du côté iranien, il n’y a pas confirmation d’un quelconque accord de collaboration.
GUERRE D’AGRESSION DES ÉTATS-UNIS : PROTÉGER AL-QAÏDA
Le scénario du Pentagone n’est pas une escalade militaire contre Al-Qaïda. C’est une escalade dirigée contre la population irakienne et le mouvement de résistance en Irak.
Connu et documenté, l’EIIL est une création des Services de renseignement US. Il est soutenu par la CIA, financé par l’Arabie saoudite et le Qatar, en liaison avec Washington. Inutile de souligner que le soutien américain aux organisations d’Al-Qaïda, en Syrie et en Irak, est tout aussi connu par le gouvernement iranien.
Washington n’a pas l’intention de cibler les terroristes de l’EIIL. Bien au contraire, son objectif est d’assurer la protection de l’armée rebelle de l’EIIL soutenue secrètement par Washington. C’est dans ce contexte que Téhéran a répondu en pointant du doigt le Qatar et l’Arabie Saoudite qui financent les brigades terroristes de l’EIIL.
Actuellement, les opérateurs terroristes de l’EIIL se battent, en Syrie, contre les Forces du gouvernement de Bachar al-Assad en liaison avec des agents du Renseignement américain. De leur côté, des Forces spéciales iraniennes, y compris celles du Corps des Gardiens de la Révolution Islamique / Force d’Al-Qods, sont en Syrie dans le cadre d’un accord de coopération militaire entre Téhéran et le gouvernement de Damas.
IRAN : DU STATUT DE « COMMANDITAIRE ACTIF DU TERRORISME D’ÉTAT » VERS UNE « COOPERATION MILITAIRE LIMITÉE” AVEC WASHINGTON ?
En l’espace de 24 heures, selon les déclarations officielles des États-Unis et les rapports des médias, les principes fondamentaux de la politique étrangère des États-Unis, post 11 Septembre, auraient été [temporairement ?] abandonnés.
N’oublions pas que depuis le 11 Septembre 2001, la République islamique d’Iran est listée par Washington en tant que  « commanditaire actif du terrorisme d’État » et prétendu soutien d’Al-Qaïda, statut n’ayant pas été officiellement révoqué ; et que, d’autre part, Téhéran accuse les États-Unis de soutenir et de financer les terroristes d’Al-Qaïda en Syrie ainsi qu’en Irak, et nie l’existence d’un « accord de collaboration ».
En effet, la Secrétaire d’Etat Condoleezza Rice a dit en ces termes : « L’Iran est un pays qui, à bien des égards, a été une sorte de banquier central du terrorisme dans des régions importantes du Moyen-Orient comme au Liban, à travers le Hezbollah, ou dans les Territoires palestiniens, et nous avons de profondes inquiétudes sur ce qu’il fait dans le sud de Irak. »[Cité par CFR, emphase ajoutée]
En outre, en 2011, la cour fédérale d’un district de New York a jugé que l’Iran avait effectivement soutenu Al-Qaïda lors des attentats du 11 Septembre : « Le juge de district George B. Daniels a jugé hier que l’Iran et le Hezbollah ont soutenu matériellement et directement Al-Qaïda lors des attentats du 11 Septembre 2001, et sont juridiquement responsables des dommages subis par les proches des victimes de centaines de familles qui sont les parties plaignantes dans cette affaire ».
Les avocats représentant les familles des victimes du 11 Septembre poursuivent aujourd’hui leur deuxième procès contre l’Iran en déposant des preuves démontrant qu’il aurait joué un rôle clé dans la planification et la facilitation des attentats du 11 Septembre. Le nouveau dossier, Bingham, et al. v. Islamic Republic of Iran et al., a été déposé auprès du tribunal fédéral par les mêmes avocats qui ont plaidé lors du procès Havlish, et al. v. Islamic Republic of Iran, et al. contre la République islamique d’Iran. Il est actuellement en instance devant la Cour du district de Manhattan. Iran 911 Case
Nous irions donc vers un brutal changement ? Selon les rapports des médias occidentaux, l’Iran travaillerait main dans la main avec l’Amérique contre Al-Qaïda. Et suite aux pourparlers bilatéraux ad hoc à Vienne, l’Iran serait appelé à devenir un partenaire de la « communauté internationale » dans la « lutte contre Al-Qaïda » !
Quelqu’un nous ment ou nous prend pour des idiots !
AUTRE BIEN VENUE ARNAQUE MÉDIATIQUE : L’IRAN EST PRÉTENDUMENT EN TRAIN DE «PRÉPARER UNE ATTAQUE TERRORISTE” CONTRE UNE RÉGION DE LA CAPITALE CANADIENNE
Le 16 Juin, les médias occidentaux se sont mis en « overdrive ». Un flot d’articles sur l’accord de Vienne est venu inonder les chaînes d’information : désormais l’Iran va « aider l’Amérique » à mener la « guerre contre le terrorisme ».
Sous le déluge des nouvelles venant d’Irak, les rapports concomitants concernant un Iran « commanditaire du terrorisme d’Etat » ont été à peine remarqués.
En effet, d’après des articles publiés par la presse canadienne ce même jour du dit accord américano-iranien à Vienne [16 Juin 2014], citant des documents de renseignement « fiables », l’Iran se préparerait à mener une attaque terroriste contre la région de la capitale canadienne. Et le National Post de Toronto de titrer : Iran’s ‘anti-Canada rhetoric’ has officials on guard for possible Ottawa area terror attacks.
[En réponse à] « la rhétorique iranienne ascendante contre le Canada », les officiels du Renseignement ont eu à surveiller la République islamique en tant que menace terroriste potentielle pour la région d’Ottawa, comme l’attestent des documents récemment déclassifiés. Alors que la dégradation des relations  diplomatiques entre Ottawa et Téhéran est bien connue, les rapports du Renseignement indiquent, que le gouvernement canadien envisage la possibilité qu’elle puisse mener à des actes terroristes dans la capitale.
Les rapports rédigés par le Centre intégré d’évaluation du terrorisme, ne précisent pas la nature exacte de la menace que Téhéran représenterait pour la région d’Ottawa, mais « par le passé l’Iran a utilisé sa force intermédiaire, le Hezbollah, pour tenter des attaques à l’échelle internationale ».
Les documents soulignent aussi l’implication de l’Iran dans le prétendu complot de l’an dernier pour faire dérailler un train de voyageurs en liaison avec Toronto. La RCMP [Gendarmerie royale] a dit que la conspiration était dirigée par des éléments d’Al-Qaïda opérant à partir de l’Iran. « Les nombreuses hautes institutions du gouvernement fédéral, les ambassades étrangères, les installations militaires, les centres touristiques et les événements spéciaux font de la région de la capital nationale un environnement attirant pour de possibles complots par des terroristes différemment motivés», dit le rapport.
Les rapports du Renseignement intègrent l’Iran dans la liste d’« autres menaces potentielles pour la région de la capitale canadienne » [National Post, le 16 Juin, 2014, emphase ajoutée]
Un autre rapport des médias confirme que :
« Les agences du Renseignement canadien traquent une possible attaque terroriste de l’Iran alors que les tensions entre Téhéran et Ottawa augmentent ».
Le Ministre des Affaires étrangères John Baird a continué à inciter à la prudence vis-à-vis de l’Iran : “Nous n’avons pas vu de notables modifications dans la position du Canada et, par conséquent, ce genre de tension entre Téhéran et Ottawa semble devoir se prolonger », a-t-il déclaré.
Et cette tension suscite la préoccupation des agences du Renseignement. [CFRA, le 17 Juin 2014]
Entretemps, un porte-parole de la Police d’Ottawa a déclaré que le Département de police d’Ottawa aurait besoin de la collaboration du RCMP, de l’OPP, de la Police militaire, de la Sûreté du Québec et la police de Gatineau, ainsi que de leurs partenaires d’Ottawa Paramedics et Ottawa Fire [Ibid]
En supposant pour un instant que les fausses informations canadiennes soient vraies et que l’objectif de l’Amérique soit de combattre Al-Qaïda, pourquoi diable est-ce que Washington solliciterait la coopération d’un pays qui planifierait « prétendument » de bombarder son allié le plus proche : le Canada ; sans mentionner l’appui présumé de l’Iran [basé sur des piles de documents de la Sécurité nationale] à Al-Qaïda dans diverses operations terroristes ?
Assurément que la « menace iranienne » qui pèse sur la région de la capitale canadienne [révélée « avec autorité » par le National Post du 16 Juin 2014 sur la foi de documents « fiables » du Renseignement canadien] aurait dû « ouvrir les yeux » des fonctionnaires du Département d’État US qui avaient invité la République islamique d’Iran à aider l’Amérique dans sa « guerre totale contre le terrorisme ».
Bienvenue donc à la « nouvelle normalité », l’Iran n’est plus un « commanditaire du terrorisme d’Etat », Téhéran ne soutient plus Al-Qaïda, l’Iran est maintenant entrain d’aider l’Amérique à combattre Al-Qaïda.
Combien de temps cette « nouvelle normalité » va-t-elle durer ?
L’agenda secret est d’entrainer l’Iran dans un conflit régional étendu.
Dès que l’Iran commencera à participer activement à la guerre civile en Irak par des opérations militaires dirigées contre la population sunnite, il est très probable que la « communauté internationale » pointera du doigt l’Iran, plutôt que les États-Unis. D’ailleurs, les sections du mouvement de résistance sunnite considèrent d’ores et déjà l’Iran, qui soutient le gouvernement d’Al-Maliki, comme le principal pays agresseur, non les États-Unis.
LES ÉTATS-UNIS SONT « LES PARRAINS DU TERRORISME D’ÉTAT »
En deçà des faux du Renseignement, des allégations des médias, des contradictions et mensonges purs et simples, la vérité sur cette question est la suivante :
  • L’Iran a nié l’existence d’un accord de collaboration avec les États-Unis. Il a condamné le soutien clandestin des Etats-Unis aux terroristes de l’EIIL.
  • Il n’existe aucune preuve que l’Iran était derrière les attentats du 11 Septembre, pas plus qu’il n’est prouvé que l’entité sunnite d’Al-Qaïda ait été soutenue par le « gouvernement chiite » de la République islamique d’Iran.  Pourtant, au cours des 13 dernières années, le consensus politique soutenu par les médias et la communauté du Renseignement est que l’Iran est un «commanditaire du terrorisme d’État ». [Voir US State Department, Country Reports on Terrorism 2013)
  • Alors que l'Iran ne soutient pas Al-Qaïda, il est notoirement prouvé qu’Al-Qaïda, y compris l'EII, est financée par l'Arabie saoudite et le Qatar, et a été soutenue par l’US-OTAN, ainsi que par Israël.
  • Les États-Unis sont un « État sponsor du terrorisme », et il est notoirement su et documenté qu’Al-Qaïda et les organisations dérivées ont été utilisées par l'US-OTAN dans de nombreux conflits comme instruments du renseignement  depuis l'apogée de la guerre soviéto-afghane.
  • En Syrie, les rebelles d'Al-Nosra et de l’EIIL sont les fantassins de l'alliance militaire occidentale qui supervise et contrôle le recrutement et la formation des forces paramilitaires. L’EIIL compte des forces spéciales occidentales dans ses rangs.
  • Les rebelles de l’EIIL sont formés et financés par l'alliance militaire occidentale. Les États-Unis et l’OTAN n'ont nullement l'intention de cibler leurs propres fantassins de l’EIIL, qui mènent une guerre secrète pour le compte des États-Unis en Syrie et en Irak. Les États-Unis veulent préserver et protéger ces forces paramilitaires terroristes.
  • Quelles que soient les actions militaires menées par les États-Unis, elles viseront le mouvement de la Résistance irakienne ainsi que la population civile.
  • L’EIIL est un atout du Renseignement américain, un instrument de guerre non conventionnelle. L'objectif ultime de ce conflit conçu par l’US-OTAN, opposant les forces gouvernementales d’Al-Maliki aux insurgés de l’EIIL, est de détruire et de déstabiliser l'Irak en tant qu’État-nation et d’entraîner l'Iran dans un violent conflit sectaire régional.
  • Ce conflit pourrait engloutir [directement ou indirectement] un grand nombre de pays, dont l’Irak, l’Iran, la Syrie, le Liban, la Jordanie, la Turquie, l’Arabie saoudite, les États du Golfe, et le Pakistan, conduisant à une reconfiguration du Moyen-Orient et de l’Asie centrale [voir la carte ci-dessous]
Carte du projet d’un Nouveau Moyen-Orient : carte non officielle de l’OTAN et de l’US War Academy, préparée par le Lieutenant-Colonel Ralph Peters... Elle a été publiée en juin 2006 par le Armed Forces Journal. [Map Copyright Lieutenant-Colonel Ralph Peters 2006].
Michel Chossudovsky

iranus
Article original en anglais :
Traduction : Mouna Alno-Nakhal pour Mondialisation.ca
Copyright © 2014 Mondialisation.ca