Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μυστικές υπηρεσίες εξαφανίζουν φακέλους της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης NSU

 

Πηγή: DW

Ole Kämper, Σταμάτης Ασημένιος14/09/2012 | 13:30Τελευταία Ενημέρωση: 13:30 14/09/2012


Νέες διαστάσεις παίρνει στη Γερμανία η υπόθεση της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης NSU. Ειδική εξεταστική επιτροπή διαπιστώνει ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν εξαφανίσει τους σχετικούς φακέλους.Πρωταρχικός στόχος και αποστολή των μυστικών υπηρεσιών μιας χώρας είναι να συλλέγουν πληροφορίες, να τις αξιολογούν και να τις διαβιβάζουν στις αρμόδιες κυβερνητικές και στρατιωτικές αρχές. Φαίνεται ωστόσο ότι στην περίπτωση της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης NSU, που ευθύνεται για τη δολοφονία τουλάχιστον 10 ανθρώπων, αυτό δεν έγινε στον απαιτούμενο βαθμό. Στη διαπίστωση αυτή προβαίνει η ειδική εξεταστική επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου που ασχολείται με την υπόθεση.
Μόλις πριν από δύο ημέρες τα μέλη της επιτροπής πληροφορήθηκαν ότι το 1995 η υπηρεσία πληροφοριών του γερμανικού στρατού, MAD, είχε επαφή με ένα από τα τρία μέλη της οργάνωσης, τον Ούβε Μούντλος. Ο στρατός είχε αντιληφθεί ότι ο στρατιώτης Μούντλος ήταν ακροδεξιός και προφανώς ήθελε να τον αξιοποιήσει προς όφελος της υπηρεσίας πληροφοριών. Απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις ο επικεφαλής της MAD, Ούλριχ Μπιρκενχάιερ, διαβεβαιώνει ότι η «συνομιλία» με τον Μούντλος δεν συνιστούσε προσπάθεια στρατολόγησής του ως πληροφοριοδότη της μυστικής υπηρεσίας του στρατού.
Αλλά το κεντρικό ζήτημα δεν είναι αυτό. Άλλωστε δεν θα ήταν η πρώτη φορά που μια μυστική υπηρεσία προσπαθεί να στρατολογήσει εξτρεμιστές για να έχει πληροφορίες από τους ακραίους πολιτικούς χώρους. Και όπως λέει ο δημοσιογράφος Πάτρικ Γκένσινγκ, ειδικός σε θέματα εξτρεμισμού: «Σε όλες τις υπηρεσίες στρατολογούνται διαρκώς πληροφοριοδότες. Μάλιστα τότε ο Μούντλος δεν ήταν καν ένας ακροδεξιός τρομοκράτης που σκότωνε».
Καταστράφηκαν μεγάλης σημασίας φάκελοι
Αυτό που ενοχλεί -και δικαίως- τους βουλευτές που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή είναι άλλο. Το περασμένο καλοκαίρι, αντιπροσωπεία της εξεταστικής επιτροπής είχε επισκεφθεί το στρατηγείο της MAD προκειμένου να ενημερωθεί φια τους φακέλους πού είχε στο αρχείο της η υπηρεσία. Οι βουλευτές ζήτησαν ρητά να μάθουν εάν υπάρχει κάποιος φάκελος για την υπόθεση των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, ωστόσο οι αρμόδιοι τους διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τον Ούβε Μούντλος. Στην πραγματικότητα, οι αρμόδιοι της MAD δεν είχαν πει ψέματα.
Πράγματι δεν υπήρχε φάκελος του Μούντλος στο αρχείο, επειδή απλά τα πρωτόκολλα των συνομιλιών με τον ακροδεξιό στρατιώτη είχαν καταστραφεί. Αυτό όμως που δεν είπαν οι αρμόδιοι της MAD ήταν ότι οι φάκελοι υπήρχαν σε άλλα αρχεία, καθώς είχαν τότε σταλεί στην Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και σε άλλες κυβερνητικές αρχές. Αλλά αυτό δεν ήταν το μοναδικό φιάσκο στην υπόθεση. Πριν από μερικές εβδομάδες έγινε γνωστό ότι και η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος είχε προχωρήσει τον περασμένο Νοέμβριο στην καταστροφή καθοριστικής σημασίας φακέλων που αφορούσαν την υπόθεση NSU.
«Eίναι θέμα ανοησίας»
Όλα παραπέμπουν σε δυσλειτουργία του κοινοβουλευτικού ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας. Η επιτροπή ελέγχου, PKG, η οποία είναι η αρμόδια επιτροπή της βουλής για τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών, πρέπει να ενημερώνεται από την κεντρική κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των ομοσπόνδων κρατιδίων για τις δραστηριότητες αυτές. Κι όμως, «οι αρχές ασφαλείας και οι ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θεώρησαν αναγκαίο να ενημερώσουν την εξεταστική επιτροπή της βουλής για το ότι επφανίστηκε ένας φάκελος που σχετίζεται άμεσα με τον τρομοκρατικό πυρήνα της NSU», λέει ο Πάτρικ Γκένζινγκ.
«Δεν έγινε από πρόθεση» εκτιμά με τη σειρά του ο Χανς Λαϊενντέκερ, δημοσιογράφος με πολλές περγαμηνές στην αποκάλυψη σκανδάλων. «Πιστεύω ότι είναι θέμα ανοησίας. Τα αρχεία λειτουργούν τόσο πρόχειρα «με συνέπεια να μην έχει κανείς πλήρη εικόνα του τι υπάρχει και του τι έχει καταστραφεί».

Tην επίθεση στο Περλ Χάρμπορ διευκόλυναν οι Βρετανοί, λέει το ΒΒC

Αυτό το ιστολόγιο
Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
Η λίστα ιστολογίων μου
 
 
 

Aπό πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα στη Μεγάλη Βρετανία έγινε γνωστό ότι στις επιτυχημένες επιθέσεις της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ και στη βρετανική βάση στη Σιγκαπούρη το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε μεγάλο βαθμό θα μπορούσε να έχει συμβάλει πληροφορία, που δόθηκε στους Ιάπωνες από ανθρώπους που βρίσκονταν στο στενό περιβάλλον του Ουίστον Τσόρτσιλ.

Όπως μεταδίδει το ΒΒC documentary, ένας από αυτούς ήταν μέλος της Βουλής των Λόρδων και ανήκε στον λεγόμενο στενό κύκλο του πρωθυπουργού. Από τα αρχεία προκύπτει ότι υψηλά ιστάμενοι Βρετανοί μετέφεραν σημαντικές πληροφορίες στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια αρκετών δεκαετιών.

Ήταν 1η Απριλίου...

Γράφει ο Σπύρος Παπασπύρος (σ/χης ε.α.)


Η Κύπρος, από τα πανάρχαια χρόνια Ελληνικότατο νησί, αφού πέρασε από διάφορες κατοχές (Περσική, Ρωμαϊκή, Φραγκική, Ενετική και Τουρκική), παραχωρήθηκε τελικώς από τους Τούρκους, αντί χρηματικού τιμήματος, στην Βρετανική Αυτοκρατορία το 1878. Η Μεγάλη Βρετανία το 1914, εκμεταλλευόμενη τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την  συμμαχία της Τουρκίας με τις Κεντρικές Δυνάμεις, προσαρτά την Κύπρο ανακηρύσσοντάς την το 1925 «αποικία του Στέματος». Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Νήσου ήταν Έλληνες Ορθόδοξοι ενώ υπήρχαν ελάχιστοι Λατίνοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες (Χριστιανική αίρεση από την Συρία) καθώς και Μουσουλμάνοι. Χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό «Μουσουλμάνοι» και όχι Τούρκοι, γιατί αυτοί στην πραγματικότητα ήταν απόγονοι εξισλαμισθέντων (βιαίως ή εθελουσίως) Χριστιανών («λινομπάμπακοι» στην Κυπριακή διάλεκτο). Ο όρος «Τουρκοκύπριοι» εφευρέθηκε αργότερα, για πολιτικούς λόγους και ως μέσον πιέσεως.

Το χρονικό της κήρυξης πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Ελλάδας (6 Απριλίου 1941)


Κατά την πρωίαν της 6ης Απριλίου επανελήφθη η σκηνή του όρθρου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, με μικράς διαφοράς. Κατά την 5.15' π.μ. ήχησε το εντός του κοιτώνος του προέδρου της κυβερνήσεως τηλέφωνον.
Ο καλών ανήγγειλε γαλλιστί εις την λαβούσαν το ακουστικόν κυρίαν Κορυζή ότι ο πρέσβυς της Γερμανίας επιθυμεί να επισκεφθή επειγόντως τον πρωθυπουργόν και εζήτησε να ορισθή προς τούτο ώρα. Του απήντησαν ότι ο πρόεδρος θα εδέχετο τον πρέσβυν μετά ημίσειαν ώραν.
Ο Κορυζής μαντεύων τον λόγον της επισκέψεως έσπευσε να ειδοποιήση αμέσως τον βασιλέα και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρίγκηψ Έρμπαχ έφθασεν εις την οικίαν Κορυζή κατά την ορισθείσαν ώραν ακριβώς και αφού εχαιρέτησε με τυπικήν ευγένειαν τον πρωθυπουργόν προέβη εις την λακωνικήν δήλωσιν: «Επιτρέψατέ μου να σας αναγγείλω ότι η κυβέρνησίς μου επέδωσε την στιγμήν αυτήν εις τον εν Βερολίνω Έλληνα πρεσβευτήν διακοίνωσιν αντίγραφον της οποίας θα σας αναγνώσω αμέσως».

Οι ρίζες της σημερινής μας οικονομικής χρεοκοπίας βρίσκονται στο μαύρο καλοκαίρι της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974


Kίμωνος, του Αθηναίου (γραμμένο αποκλειστικά για το http://www.istorikathemata.com/)


Η μεταπολιτευτική δημοκρατία γεννήθηκε πάνω στα ερείπια μιας μεγάλης εθνικής καταστροφής, την οποία ξεπερνά σε σημασία μόνο ο ξεριζωμός του Ελληνισμού της Ιωνίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης. Οι μέρες που διάγουμε σηματοδοτούν την οριστική κατάρρευση της μεταπολίτευσης, υπό το βάρος της οικονομικής χρεωκοπίας της χώρας. Όμως, πολύ πριν χρεωκοπήσει οικονομικά, η μεταπολιτευτική μας δημοκρατία είχε χρεωκοπήσει ηθικά.  Η σημερινή της κατάρρευση, μέσα σε μία ατμόσφαιρα σήψης, αποσύνθεσης και ηθικής παρακμής, ήταν  προδιαγεγραμμένη και έχει σε μεγάλο βαθμό τις ρίζες της σε εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974. Την προδίκασε η αδυναμία της, ή ακριβέστερα η συνειδητή της άρνηση, να αποκαθάρει το άγος του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής και να αποδώσει δικαιοσύνη για  την Κυπριακή Τραγωδία. Τιμωρώντας όσους άνοιξαν την Κερκόπορτα στο Πεντεμίλι της Κυρήνειας και τιμώντας όσους προέταξαν τα στήθη τους, υπερασπιζόμενοι τέσσερις χιλιάδες χρόνια ελληνικής ιστορίας στο νησί του Ευαγόρα.

H Πραγματική Ιστορία της Γεφυρας του ποταμού Κβάϊ ( Kwai )

H Πραγματική Ιστορία της Γεφυρας του ποταμού Κβάϊ ( Kwai )Οι Περισότεροι Σιγουρα εχουμε δεί την Θρυλική Ταινια "Η Γεφυρα του Ποταμού Κβάϊ".Βεβαια στην Ταινία (οπως αλλωστε και σε κάθε ταινία) τα πραγματα παρουσιάζονται λίγο διαφορετικά απο αυτό που εγινε στην Πραγματικότητα. Μαλιστα η Συγκεκριμένη Ταινία δεχθηκε πολλές αρνητικές Κριτικές και χαρακτηρίστηκε Παρωδία. Η γέφυρα του Ποταμού Κβάϊ ειναι μια γέφυρα που περνά πάνω από τον ποταμό Μαε Κλονγκ ή Κβάϊ Γιάϊ στην πόλη Καντσαναμπούρι της Ταϊλάνδης, 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ.


Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι
Πρωτότυπος Τίτλος: The Bridge On The River Kwai
Σκηνοθέτης: David Lean
Σεναριογράφος: Michael Wilson & Carl Foreman
Πρωταγωνιστές: Sir Alec Guiness, William Holden, Jack Hawkins, James Donald, Jeffry Horn
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1957


Θεωρείται -και όχι άδικα- μία από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί μέχρι σήμερα. Σκηνοθέτης είναι ο μεγάλος Ντέιβιντ Λιν, που το άκουσμα και μόνο άλλων δημιουργημάτων του προκαλεί το θαυμασμό: "Λώρενς της Αραβίας", "Δόκτωρ Ζιβάγκο" είναι ένα δείγμα από αυτά.

Η θάλασσα σύμμαχος: Τσουνάμι στον Θερμαϊκό «έσωσε την Ποτίδαια από τους Πέρσες»

Σαν Ντιέγκο
Η αρχαία Ποτίδαια στη Χαλκιδική θα μπορούσε να είχε πέσει στα χέρια των Περσών, αν ένα τεράστιο τσουνάμι δεν σάρωνε τα στρατεύματα του σατράπη Αρτάβαζου, υποστηρίζουν Γερμανοί ερευνητές, οι οποίοι μάλιστα εκτιμούν ότι ο Θερμαϊκός Κόλπος δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

«Ο Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος περιέγραψε την παράξενη υποχώρηση της παλίρροιας και τα τεράστια κύματα στην Ποτίδαια, καθιστώντας τη μαρτυρία του την πρώτη περιγραφή ενός ιστορικού τσουνάμι» αναφέρει η ομάδα του Κλάους Ράιχερτερ στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν.

Guardian : Files reveal brutal treatment meted out by British forces in 1950s Cyprus


Documents released by the National Archives describe incidents of abuse by British forces against opponents of colonial rule


The documents also show that soldiers chasing EOKA members also took retaliatory measures against citizens  http://famagusta-gazette.com  . 

Fresh evidence of brutal treatment meted out by British forces to opponents of colonial rule in the 1950s has been revealed in secret files showing how they attacked and killed with impunity in Cyprus, where their victims included a blind man and a 17-year-old youth.
The incidents are among many disclosed in hitherto highly classified documents released at the National Archives in the wake of a court case relating to the other contemporary anti-colonial struggle – the violent repression of Mau Mau rebels in Kenya.
They describe how in July 1958, on a dark night but "with a bright moon", a patrol of soldiers from the Royal Ulster Rifles came across a group of Greek Cypriots, who started throwing stones. Two of them grabbed one of the soldier's guns and "hand-to-hand fighting took place", according to a report on the incident.
"A shot was fired … the fallen man was shot through the head." The Cypriots backed away but apparently ignored orders to stop. "This had no effect. One man, who was urging the others to attack the patrol and was obviously the ringleader, was selected and four shots were fired at him." The man was blind.
Περισσότερα Guardian 

Όταν έπεφτε η Σμύρνη: η ήττα της Ελλάδας στη γεωπολιτική αναδιάταξη

Πέρασαν ενενήντα χρόνια από την ώρα που οι Τσέτες του Κεμάλ έμπαιναν στη Σμύρνη: η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου ελληνισμού αλλά και μία από τις φρικτότερες σφαγές και διώξεις στο σύγχρονο κόσμο. Πριν όμως εξελιχθεί σε βαριά στρατιωτική ήττα, η Μικρασιατική Καταστροφή υπήρξε, πάνω απ’ όλα, διπλωματική / γεωπολιτική ήττα της Ελλάδας. Πώς όμως έφτασε ο ελληνισμός σε αυτή την τραγωδία; Για να κατανοηθεί  είναι ανάγκη να ανατρέξει κανείς όχι μόνο στο ίδιο το 1922, αλλά, κυρίως, σε διεθνή γεγονότα τόσο του 1918, όσο και του 1914 – 1915, καθώς επίσης και στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις  του 1920.

Στου Όθωνα τα χρόνια…

undefined
Μία ιστορική αποτίμηση των ελληνοβαυαρικών σχέσεων μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά χωρίς προκαταλήψεις, επιχειρεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.
Επίκαιρη αφορμή: η ρητορική του κόμματος των Βαυαρών χριστιανοκοινωνιστών, «αδελφού κόμματος» των χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ και εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό, που φαίνεται να ζητεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

3η Σεπτεμβρίου 1843: η αναίμακτη Ελληνική μετάβαση στην συνταγματική μοναρχία

 

Αναπαράσταση της 3ης Σεπτεμβρίου
 Η Ελλάδα στις παραμονές των γεγονότων της 3ης Σεπτεμβρίου παρουσίαζε μια εικόνα εσωτερικής πολιτικής αναταραχής. Κύρια αιτία της αναταραχής ήταν τα λάθη των Βαυαρών αξιωματούχων (κυρίως του Αρμανσμπέργκ) που κυβερνούσαν την Ελλάδα σαν γερμανικό κρατίδιο αδιαφορώντας για τις ιδιαιτερότητες της. Οι Οθωνικές κυβερνήσεις δεν σεβάστηκαν το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων απαλλοτριώνοντας την εκκλησιαστική περιουσία και κλείνοντας πολλές μονές.
Απέτυχαν να εντάξουν στον νέο ελληνικό στρατό πολλούς Έλληνες αγωνιστές της επανάστασης του 1821 καταδικάζοντας τους στην ανέχεια, απέτυχαν να διανείμουν την αδιάθετη καλλιεργήσιμη γη αποκαθιστώντας πολλούς ακτήμονες που ζούσαν στα όρια της εξαθλίωσης. Γενικότερα ο Όθων πεισματικά αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει Έλληνες σε ανώτερα πολιτικά αξιώματα εμπιστευόμενος κυρίως Βαυαρούς τεχνοκράτες, ενώ και ο ίδιος ασκούσε τα βασιλικά του προνόμια με πείσμα και σχολαστικότητα που άγγιζε την υπερβολή. Με μια σφιχτή οικονομική πολιτική η κυβέρνηση του Όθωνα που ανέλαβε μετά την ενηλικίωση του προσπάθησε να νοικοκυρέψει την οικονομική κατάσταση της χώρας που έβγαινε καταχρεωμένη από τον 7ετή αγώνα ζωής και θανάτου, χρησιμοποιώντας όμως σκληρά φορολογικά μέτρα που αύξησαν την λαϊκή δυσαρέσκεια.

Γιάνους Κόρτσακ (Janusz Korczak): Ένας υπέροχος άνθρωπος!

Η ακλόνητη πίστη σε ένα ιδανικό και το μεγαλείο της ψυχής φαίνεται ότι, κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορούν να μετατρέψουν έναν άνθρωπο σε ήρωα. Ήρωα που στην αρχαία Ελλάδα, θα μπορούσε να γίνει ημίθεος και στη νεότερη δρομοδείχτης για μας τους υπόλοιπους. 

Ευτυχώς στη χώρα μας έχουμε πολλούς τέτοιους να μνημονεύουμε και αναμφίβολα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Σε κάθε τόπο ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι – συχνά ασήμαντοι και ταπεινοί – που ξεπερνούν τον εαυτό τους, βάζουν κατά μέρος το «εγώ» και θυσιάζονται για το «εμείς».

Η αλήθεια για την μετονομασία δρόμων στα Χανιά -Άλλο αμάθεια, κι άλλο ρεπορτάζ...


Η αλήθεια για την μετονομασία δρόμων στα Χανιά

Άλλο αμάθεια, κι άλλο ρεπορτάζ...

"Πριν λίγες ημέρες υλοποιήθηκε η απόφαση μετονομασίας δρόμων της πόλης των Χανίων. Έτσι η 2η πάροδος Γεωργιάδη στην Νέα Χώρα Χανίων, πλέον θα λέγεται «Βέροβιτς Πασά» η 4η πάροδος θα λέγεται «Ρεούφ Πασά» και η 1η πάροδος θα λέγεται «Φωτιάδη Πασά»!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν και μαζεύουν υπογραφές για το θέμα".
- Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ

- ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ -Στην εφημερίδα 'TA NEA' στις 18/06/2010 ειχα γράψει το παρακάτω σχόλιο με τίτλο 'Αποχαιρετισμοί': 'Αποχαιρέτα τη σύνταξη που χάνεις. Κι όχι μόνο. Αποχαιρέτα τους μισθούς αλλά και τη δουλειά σου με την απόλυση της μισής αποζημίωσης. Αποχαιρέτα τα σχέδια αλλά και το μέλλον των παιδιών σου. Κι όχι μόνο. Αποχαιρέτα τα χαρούμενα χρόνια. Εκ θεμελίων οι ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από τους «πολεμοχαρείς» τεχνοκράτες της τρόικας. Δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων. "Γην και ύδωρ» στους εργοδότες για ασύδοτες και φθηνές απολύσεις". Κι όχι μόνον. Πάντως αυτό που δεν κατόρθωσαν (και δεν θα το καταφέρουν ποτέ) να μας αφαιρέσουν είναι η ελπίδα. Αλλά και η οργή που «σιγοβράζει» στην κοινωνία. Κι όχι μόνο... (TA NEA-18/06/2010).

ΤΡΙΣΒΑΡΒΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ «ΑΡΩΜΑ» ΚΟΜΜΑΤΩΝ από την ΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΜΑΡΓΑΡΊΤΕΣ ΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

Γιατί δεν ελέγχουν λίγο τα ελληνικά που χρησιμοποιούν από τις εκπομπές της ΕΡΑ και επιμένουν να μας βομβαρδίζουν με τρισβάρβαρες διατυπώσεις οι δημοσιογράφοι τους, αλλά και οι συντευξιαζόμενοι σε αυτούς;

Γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας, επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται ότι το μόνο που χρειάζονται οι εκπομπές τους είναι «άρωμα» ζωντανής και διεισδυτικής δημοσιογραφίας και ουδόλως «άρωμα» πολιτικού χρωματισμού, κάποτε με κουραστικό «άρωμα ΣΥΡΙΖΑ»;

Στέλνουν πεζοναύτες και πλοία στη Λιβύη οι ΗΠΑ


- Μετά την επίθεση στη Βεγγάζη… -

Τρομοκράτες κρύβονται πίσω από τον θάνατο του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη και τριών μελών της ασφάλειας της διπλωματικής αποστολής σύμφωνα με τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ. Τα Ηνωμένα Εθνη έκαναν ξεκάθαρα λόγο για «τρομοκρατική πράξη» ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η Ουάσινγκτον απέστειλε στο λιβυκό έδαφος ομάδα πεζοναυτών που ειδικεύεται στην τρομοκρατία. Tο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έδωσε εχθές εντολή να κατευθυνθούν δυο πλοία του στις λιβυκές ακτές. «Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις ακτές της Λιβύης, αλλά μόνο για προληπτικούς λόγους» δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος υπογραμμίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση.

Η οχιά που αναπαράγεται μόνη της !!!


Είναι μια πραγματικότητα. Είδη που για να γεννήσουν χρειάζεται και το αρσενικό και το θηλυκό, εμφανίζονται να μπορούν να διαιωνίσουν το είδος τους με απογόνους, με παρθενογένεση. Οι επιστήμονες για πρώτη φορά εντόπισαν άγρια φίδια που ζουν ελεύθερα στη φύση και όχι σε ζωολογικούς κήπους, και τα οποία αναπαράγονται “ασεξουαλικά”. Πρόκειται για δύο είδη οχιών που ζουν σε απομακρυσμένες μεταξύ τους γεωγραφικές περιοχές.

Η ανακάλυψη προκάλεσε αίσθηση στον επιστημονικό κόσμο, καθώς καταρρίπτεται το δόγμα ότι η παρθενογένεση συμβαίνει μόνο όταν τα θηλυκά ζουν σε υποχρεωτική απομόνωση από τα αρσενικά. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ασεξουαλική αναπαραγωγή σε είδη που κανονικά γεννάνε μετά από σεξουαλική συνεύρεση του αρσενικού με το θηλυκό. Μέχρι στιγμής έχουν παρατηρηθεί ορισμένες περιπτώσεις παρθενογένεσης σε κότες, φίδια, καρχαρίες, σαύρες και πουλιά, όμως πάντα σε καθεστώς αιχμαλωσίας (π.χ. ζωολογικοί κήποι), όπου τα θηλυκά κρατούνται χωριστά από τα αρσενικά του ίδιου είδους.

Οι ερευνητές, μ’ επικεφαλής τον καθηγητή οικολογίας Γουόρεν Μπουθ του πανεπιστημίου της Τούσλα στην Οκλαχόμα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Biology Letters" της Βασιλικής Εταιρίας της Βρετανίας, θεωρούν ότι πρόκειται για ακόμα «εξελικτική καινοτομία» της φύσης.

Οι ερευνητές μελέτησαν πληθυσμούς δύο είδη οχιών (Agkistrodon contortrix και Agkistrodon piscivorous) και βρήκαν ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, γύρω στο 2,5% έως 5%, των θηλυκών αναπαρήγαγαν με παρθενογένεση, παρόλο που στην γύρω περιοχή υπήρχαν αρσενικά φίδια. Οι μετέπειτα αναλύσεις DNA των νεογέννητων φιδιών επιβεβαίωσαν ότι δεν διέθεταν γενετικό υλικό άλλο πέραν του μητρικού.

Στην παρθενογένεση το ωάριο αναπτύσσεται χωρίς να έχει προηγηθεί γονιμοποίηση από σπέρμα. Έτσι, το νεογνό έχει γενετικό υλικό μόνο από τη μητέρα του.

Περιπτώσεις παρθενογένεσης στη φύση (εκτός αιχμαλωσίας) δεν είναι σπάνιες σε ασπόνδυλα όπως οι μελίγκρες, οι μέλισσες και τα μυρμήγκια, ενώ παρατηρείται και σε μερικά είδη σπονδυλωτών, όπως σαυρών που περιλαμβάνουν μόνο θηλυκά στο είδος τους. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις όλα ανεξαιρέτως τα θηλυκά αναπαράγουν υποχρεωτικά με ασεξουαλικό τρόπο.

Γενικότερα η παρθενογένεση σε σπονδυλωτά, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες αναπαράγονται σεξουαλικά, είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο και έχει παρατηρηθεί σε λιγότερο από το 0,1% των ειδών του πλανήτη.

Οι πρώτες παρατηρήσεις παρθενογένεσης σε φίδια ζωολογικών κήπων έγιναν στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Ακολούθησε το 2006 η πρώτη παρθενογένεση σε μία γιγάντια αιχμάλωτη σαύρα το 2006 και σε ένα αιχμάλωτο καρχαρία το 2007. Σήμερα, η σχετική λίστα περιλαμβάνει δέκα είδη φιδιών (μεταξύ των οποίων ο βόας και ο πύθωνας), τέσσερα είδη καρχαριών, ένα είδος σπίνου, ένα είδος ορτυκιού κι αρκετές σαύρες. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις επρόκειτο για ζώα σε αιχμαλωσία, όπου τα θηλυκά ζούσαν σε απομόνωση από τα αρσενικά.

Γι’ αυτό εξεπλάγησαν οι επιστήμονες που βρήκαν για πρώτη φορά παρθενογένεση σε δύο είδη άγριων φιδιών. Όπως είπε ο καθηγητής Γουόρεν Μπουθ, ίσως «η παρθενογένεση δεν θα έπρεπε πλέον να θεωρείται ως κάποια σπάνια παραξενιά έξω από τον κυρίως κορμό της εξέλιξης».

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν οι θηλυκές οχιές επιλέγουν να αναπαράγουν ασεξουαλικά ή αν η παρθενογένεσή τους πυροδοτείται από κάποιον άλλο παράγοντα, όπως μία μόλυνση από ιό ή βακτήριο. Επίσης παραμένει άγνωστο αν οι απόγονοι αυτής της παρθενογένεσης των φιδιών θα επιζήσουν και θα γεννήσουν κανονικά ή ασεξουαλικά. Στις περιπτώσεις παρθενογένεσης σε αιχμαλωσία, οι απόγονοι δεν έχουν συνήθως επιβιώσει.

Οι ερευνητές παρακολουθούν τις ασυνήθιστες οχιές και σε δύο - τρία χρόνια θα έχουν την απάντηση, ώστε να δουν αν η παρθενογένεση αποτελεί ένα είδος εξελικτικού αδιεξόδου σε αυτή την περίπτωση. Αν όμως οι απόγονοι είναι υγιείς και αναπαραχθούν κανονικά, τότε θα αποδειχτεί ότι η επιλογή της ασεξουαλικής αναπαραγωγής, αντί της σεξουαλικής, μπορεί να έχει τα δικά της συγκριτικά εξελικτικά πλεονεκτήματα.

Θεωρείται πάντως απίθανο ότι ανάλογη παρθενογένεση θα συμβεί σε θηλαστικά με πλακούντα, όπου φαίνεται ότι η φυσιολογική ανάπτυξη των εμβρύων απαιτεί το συνδυασμό γονιδίων από δύο γονείς.

Πηγή : iatropedia.com
You might also like:

Κατάθλιψη

Είμαι άχρηστος-η, ανεπαρκής, τεμπέλης-α., τίποτα δεν αξίζει , κανένας δε νοιάζεται για μένα…πάντα έτσι θα είναι..»

 Φράσεις που ακούμε πολύ συχνά από ανθρώπους δίπλα μας, ακόμα και εμείς μπορεί να τις έχουμε εκφράσει κατά καιρούς

Δείτε πόσα δηλητήρια βάζουμε στον οργανισμό, με ένα τσιγάρο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπαίνει μέσα στον οργανισμό μας, όταν καπνίζουμε ένα τσιγάρο; Ποιες ουσίες και πόσα δηλητήρια, μας καταστρέφουν εν γνώση μας; Διαβάστε λοιπόν και ενημερωθείτε τι περιέχει ένα και μόνο τσιγάρο και τι εισπνέουμε και εμείς που καπνίζουμε αλλά και οι γύρω μας...

Ένα τσιγάρο λοιπόν εκτός από τα γνωστά, δηλαδή τον καπνό, την πίσσα από το χαρτί και τη νικοτίνη περιέχει σύμφωνα με την ελληνική αντικαρκινική εταιρία, τα εξής:

Ακετόνη. Το γνωστό σε όλους ασετόν που χρησιμοποιείται σαν ξεβαφτικό για τα νύχια.
Οξικό οξύ.
Αμμωνία. Χημική ουσία που υπάρχει και στα υγρά καθαρισμού
Αρσενικό. Το γνωστό δηλητήριο
Βενζόλιο.
Κάδμιο. Το χρησιμοποιούν στις μπαταρίες
Μονοξείδιο του άνθρακα.
Τετραχλωράνθρακας. Χρησιμοποιείται ευρέως στα υγρά στενού καθαρισμού.
DDT. Το γνωστό εντομοκτόνο που ευθύνεται για τερατογενέσεις.
Φορμαλδεϋδη. Το υγρό που χρησιμοποιούν για να βαλσαμώνουν και να διατηρούν τα πτώματα
Υδρογονάνθρακες.
Υδροκυάνιο
Μόλυβδος
Μεθανόλη
Ισοκυανικό μεθύλιο
Νικοτίνη
Νιτρικό οξύ
Πολώνιο-210 (ραδιενεργό κατάλοιπο)
Θειικό οξύ
Πίσσα
Τολουόλιο
Ραδόνιο
Αλήθεια μετά από αυτό θα καπνίσετε πάλι με άνεση και ευκολία;

Τα “ξεχασμένα” βρετανικά έγγραφα…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 11, 2012
Ξεκίνησε και η δεύτερη αποδέσμευση των «Ξεχασμένων Εγγράφων» της αποικιοκρατίας από το Κρατικό Αρχείο του Λονδίνου, στις 27 Ιουλίου 2012. Τα έγγραφα αυτά, αν και βγήκαν στην επιφάνεια και διασώθηκαν λόγω της δίκης που ξεκίνησαν (και συνεχίζεται στο Λονδίνο) ζώντες Κενυάτες πρώην Μάου Μάου εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης, ζητώντας αποζημιώσεις για τα βασανιστήρια που υπέστησαν επί αποικιοκρατίας, δεν περιλαμβάνουν στη δεύτερη αυτή αποδέσμευση ούτε ένα έγγραφο για την Κένυα. Σημειώνεται, όμως, ότι οι δικηγόροι των εναγόντων είχαν προ καιρού πλήρη πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που αναφέρονται στην υπόθεσή τους.

Οι μύθοι για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 1, 2012

benizelos1.jpg&w=150&h=150&zc=1&q=100&nores=1

Για τον Σεπτέμβρη των ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ γονιών ΜΑΣ.
Αφιέρωμα όμως , όχι του τύπου …. «θυμόμαστε , λέμε και….κλαίμε…» ,
ούτε αφιέρωμα του τύπου … «ηρωικός …πανυγηρικός στην πλατεία του χωριού» !
Οι «ΜΥΘΟΙ» που ΑΔΙΚΟΥΝ ( ακόμα και σήμερα) τον Έλληνα πολιτικό:

Πάπυρος με ποιήματα του Ησιόδου

Πάπυρος με ποιήματα του Ησιόδου

Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Αυγούστου 21, 2012
Αρχαίος πάπυρος που περιέχει το έργο του Ησιόδου«Έργα και Ημέραι»και βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, βρίσκεται σήμερα σε ιδιωτική συλλογή στην Ελβετία.Ο πάπυρος αυτός χρονολογείται στον 3ο αιώνα π.Χ., αποτελείται από δύο τμήματα και είναι γραμμένος με ελληνικά μεγάλα γράμματα, όπως συνηθιζότανε στη γραφή των παπύρων.
Το κείμενο είναι γραμμένο σε μία στήλη που αποτελείται από 13 γραμμές.

ΤΟ ΔΙΣΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ GOEBBELS (ΜΑΣ) ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ BILD

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 23, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
(σ’ αυτόν δεσμεύτηκε ο Σαμαράς, τον δέχθηκε να του κάνει συνέντευξη!)
Ο λαϊκιστής ρεπόρτερ της BILD που έκανε καριέρα δυσφημώντας την Ελλάδα…
Ο Paul Ronzheimer δεν είναι μια τυπική περίπτωση γερμανού δημοσιογράφου. Αντίθετα με την πλειονότητα των συναδέλφων του, που δίνουν έμφαση στα δεδομένα και αναλύουν ότι γράφουν, ο δημοσιογράφος αυτός βγάζει το ψωμί του με άρθρα-λίβελους κατά της Ελλάδας. Και πήρε… συνέντευξη από τον Πρωθυπουργό, που διάβασαν χτες εκατομμύρια Γερμανοί. Εδώ και 2 χρόνια ο κ. Ronzheimer έχει χαρίσει στην BILD, την εφημερίδα με κυκλοφορία πάνω από 3 εκ φύλλα ημερησίως, μερικά από τα πιο λαϊκίστικα άρθρα της. Όπως γράφει σε άρθρο της σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η αρχή έγινε τον Απρίλιο του 2010, όταν ο 24χρονος τότε Paul εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας μοιράζοντας χαρτονομίσματα σε δραχμές. Σαν επιστήμονας που αναλύει τα πειραματόζωά του, ο δημοσιογράφος έγραφε τότε στην BILD ότι οι Έλληνες δεν έλεγαν όχι στα χαρτονομίσματα φτάνοντας στο σημείο να μιλά για σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδας για επιστροφή στη δραχμή. «Αυτό θα ήταν ότι καλύτερο για το ευρώ μας», κατέληγε. Συνέχισε με δεκάδες «ανταποκρίσεις» από την Ελλάδα της κρίσης, κάθε φορά με πιο λαϊκίστικο θέμα. Τη μια παρουσίαζε μια συνταξιούχο στη Θεσσαλονίκη με σύνταξη € 3.500, την άλληπροσπαθούσε να πάρει αποδείξεις από ταξί και έφτασε να πάει στο Μοναστηράκι για να περιγράψει την κραιπάλη των χρεοκοπημένων Ελλήνων για να δείξει ότι δεν βάζουν μυαλό. Η χώρα «ζητά οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ», έγραφε αλλά οι Έλληνες«συνεχίζουν να γλεντάνε». Το ατόπημα ήταν ότι τα τραπέζια ήταν γεμάτα και οι θαμώνες έτρωγαν κρέας και έπιναν ούζο. Έγραψε και χειρότερα όμως. Όπως την «αποκάλυψη» στο γερμανικό κοινό ότι οι άνεργοι Έλληνες στέλνουν λεφτά στην Ελβετία. Για το λαϊκίστικο άρθρο του βασίστηκε στην πληροφορία ότι ανάμεσα στους Έλληνες που είχαν μεταφέρει ποσά σε ελβετικές τράπεζες ήταν και κάποιοι που είχαν δηλώσει άνεργοι. Όμως το αποκορύφωμα της ανοησίας ήταν στις αρχές του 2012. Τότε έγραφε ότι αισθάνεται…δικαίωση, γιατί η BILD είχε προτείνει από το 2010 να πουλήσει η Ελλάδα την Ακρόπολη και μερικά νησιά για να ξεχρεώσει. Και γιατί ένιωθε δικαιωμένος; Γιατί ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος(σχόλιο: πολιτικός με κύρος!), είχε δηλώσει υπέρ του να παραχωρηθεί η ενοικίαση κάποιων αρχαιολογικών χώρων σε ιδιώτες. Κατά καιρούς έχει γράψει και εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης με ιδιαίτερη αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημιεγκληματίες: θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου του Ροντσχάιμερ τον Φεβρουάριο του 2012. Ένας τέτοιος λίβελος του στοίχισε μια αγωγή από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απαιτεί από την BILD αποζημίωση, καθώς ο γερμανός δημοσιογράφος υιοθετούσε την ρητορική της Χρυσής Αυγής κατά του ΣΥΡΙΖΑ και έγραφε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς», ενώ έφτανε στο σημείο να λέει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι κι αυτός μέλος των αναρχικών και τους χρηματοδοτεί! Οι λίβελοι του Ronzheimer στην BILD δεν έχουν όμως μόνο υποστηρικτές. Συχνά, γερμανοί αναγνώστες σχολιάζουν περιπαικτικά τα άρθρα του, ενώ κάποιοι παραδέχονται ότι δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Για να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα, και να δείξει ότι δεν είναι προκατειλημμένος, εμφανίστηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας στο EURO 2012 κρατώντας στα χέρια του την ελληνική σημαία(σχόλιο: την μαγάρισε!). Και χτες «ξεπλύθηκε» για τα καλά με τη συνέντευξη που πήρε από τον Αντώνη Σαμαρά..
Υ.Γ.: την άποψη του «κυρίου» για την Ελλάδα και τους Έλληνες την διαβάσατε κύριε Σαμαρά πριν σας πάρει την συνέντευξη; Ιδού μερικά σημεία
  • «Δεν έχω μετανιώσει για κανένα από αυτά τα δημοσιεύματα» δηλώνει, διευκρινίζοντας ότι οι Έλληνες μπορεί να ένιωσαν προσβεβλημένοι επειδή «η BILD, ως tabloid, εστιάζει στους ανθρώπους και σε συναισθηματικά πράγματα. Και καμιά φορά κάποιος τίτλος μπορεί να γενικευτεί. Αλλά έτσι είναι η δημοσιογραφία(;). Ταtabloid μπορεί κάποιες φορές να είναι υπερβολικά. Ποτέ δεν είπαμε ότι όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Αν πάντως άλλαζα κάτι σήμερα, θα έκανα σαφείς διακρίσεις ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους ιδιωτικούς, που δουλεύουν σαφώς σκληρά»
  • Σε μια από κείνες τις πρώτες του επισκέψεις στη χώρα μας, επισκέφθηκε μπουζούκια και clubs ρωτώντας τους νέους για την κρίση-τότε το αφτί τους δεν ίδρωνε, τονίζει.«Μου έλεγαν «Έλα, μωρέ, να περάσουμε καλά θέλουμε. Στην Ελλάδα αυτά συμβαίνουν συνέχεια. Θα βγούμε από την κρίση. Θα μας βοηθήσετε εσείς». Όταν επέστρεψα, τα πράγματα είχαν αλλάξει. Τώρα μου ζητάνε να τους βρω δουλειά στη Γερμανία»(σχόλιο: τι δείχνει αυτό; Το πόσο εκτιμά τους νέους της Ελλάδας που απλά θέλουν να περνούν καλά! Και θέλουν να φύγουν ας πούμε στην Γερμανία για να διασκεδάζουν καλύτερα ε;)
  • «Σε ένα ορεινό χωριό γνώρισα» μου λέει «κάποιον που έβαλε τις οικονομίες του, € 30.000, σε ένα κουτί και το έθαψε στο χώμα. Και στην Αθήνα κάποιος άλλος έκρυψε € 6.000 στο εσωτερικό μιας… σιδερώστρας. Και οι δύο φοβόντουσαν τη χρεοκοπία»
  • «Νομίζω ότι οι Έλληνες συνηθίσατε να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα απ’ όσα έχετε. Μετά την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ υπήρχε αυτή η ευφορία ότι είστε καλά και τα πράγματα συνέχεια βελτιώνονταν, αλλά δεν υπήρχε οικονομική ανάπτυξη. Τώρα αν δείτε την οικονομία σας τι έχετε; Τουρισμό, ναυτιλία και τι άλλο; Ελαιόλαδο;»(σχόλιο: όταν τρώτε το ελαιόλαδο και έρχεστε διακοπές δεν σας πειράζει τίποτα)

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝTE ΝIΡΟ: Θα πολιτογραφηθώ Έλληνας

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουλίου 31, 2012
Φωτογραφία για ΡΟΜΠΕΡΤ ΝTE ΝIΡΟ: Θα πολιτογραφηθώ ΈλληναςΣπίτι σχεδιάζει να αγοράσει στη Σαντορίνη ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και μάλιστα με θέα την Καλντέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso».
Ο διάσημος ηθοποιός που πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές φέρεται να μαγεύτηκε από την θέα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και ήδη έχει δώσει εντολή για να του βρουν ένα οικόπεδο ή σπίτι αντάξιο των προσδοκιών του.
Ο Ντε Νίρο τρέφει λατρεία για την Ελλάδα και όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Αλιάγα, σίγουρα θα πολιτογραφηθεί Έλληνας εάν αποκτήσει σπίτι επί ελληνικού εδάφους.
Πηγή: zougla.gr

Αλτσχάιμερ: Έλληνες ανακάλυψαν μέθοδο για την πρόληψη του

Αλτσχάιμερ: Έλληνες ανακάλυψαν μέθοδο για την πρόληψη του

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουλίου 31, 2012
Έλληνες επιστήμονες μετά από έρευνες σχεδίασαν πρωτόκολλο της πρώιμης διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ… Επιστήμονες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έκαναν ένα μεγάλο βήμα που θα οδηγήσει στην πρόληψη αλλά και στην καλύτερη αντιμετώπιση αυτής της νευροεκφυλιστικής νόσου. Το πρωτόκολλο πρώιμης διάγνωσης του Alzheimer είναι το μοναδικό παγκοσμίως και έχει γίνει το επίκεντρο ενδιαφέροντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Την προηγούμενη χρονιά οι ερευνητές από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είχαν ανακαλύψει το φαινόμενο της «ηλεκτρικής θρόμβωσης», έναν μηχανισμό που ερμηνεύει κάποιες δυσλειτουργίες των κυττάρων που παίζουν σημαντικό ρόλο στη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ο αναπληρωτής καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Βλάμος δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων: «Βρήκαμε τους δείκτες, αλλά κα τις συσχετίσεις τους που μπορούν να μας οδηγήσουν στην πρώιμη διάγνωση της νόσου. Το υβριδικό διαγνωστικό πρωτόκολλο συνίσταται στη συλλογή και αξιολόγηση ατομικών δεδομένων, όπως μικροβιολογικές, πρωτεϊνικές και γονιδιακές εξετάσεις, αλλά και στην καταγραφή και αξιολόγηση εξειδικευμένων υποκυτταρικών βιολογικών σημάτων.»
Ένας από τους δείκτες που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο διάγνωσης που δημιούργησαν οι Έλληνες ειδικοί είναι μια πρωτεΐνη (η πρωτεΐνη Q) που φαίνεται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της νόσου (η συγκεκριμένη πρωτεΐνη μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην αγωγιμότητα των μιτοχονδρίων). Ακόμη, σύμφωνα με τους Έλληνες ειδικούς, οι μεγάλες συγκεντρώσεις χαλκού αλλά και ψευδαργύρου μπορούν να επιτείνουν τις βλάβες από τηνηλεκτρική θρόμβωση που προκαλεί την άνοια.
Το πρωτόκολλο πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης μπορεί να γίνει με ατομικές εξετάσεις με άριστο ποσοστό επιτυχίας όπως αναφέρει ο κ. Βλάμος Παναγιώτης αλλά και με στατιστικούς δείκτες. Το κόστος των εξετάσεων αυτών είναι μικρό, ενώ ένα άλλο πλεονέκτημα τους είναι ότι δε χρειάζεται πολύς χρόνος για να πραγματοποιηθούν.
Πηγή: lifezone.gr

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 30, 2012

aristotelis-20110201.jpg
«Αναμφισβήτητα, καθήκον του νομοθέτη είναι να ασχοληθεί σχολαστικά με την παιδεία των νέων. Γιατί αυτό, αν δεν γίνεται στις πόλεις, φθείρει τα πολιτεύματα. Πράγματι, επιβάλλεται οι νέοι να εκπαιδεύονται σύμφωνα με το πολίτευμα, διότι η νοοτροπία που καλλιεργεί κάθε πολίτευμα, αποτελεί συνήθως παράγοντα και διατήρησης του, αλλά και αρχικής εγκαθίδρυσης του, όπως για παράδειγμα η δημοκρατική νοοτροπία εγκαθιστά το δημοκρατικό πολίτευμα και η ολιγαρχική την ολιγαρχία. Πάντοτε δε, η ποιοτικά ανώτερη νοοτροπία είναι αίτιο ανώτερου πολιτεύματος….Επιπλέον, όπως σε όλες τις ικανότητες και τις δεξιότητες υπάρχουν τρόποι να προπαιδεύεται και να εξασκείται κανείς εκ των προτέρων στις αντίστοιχες εργασίες, γινεται φανερό συνεπώς ότι ανάλογα πρέπει να ισχύουν και και για τις πραξεις τις αρετής. Επειδή όμως ένας είναι ο σκοπός όλης της πόλης, ολοφάνερο ότι και η παιδεία επιβάλεται να είναι μία και η ίδια για όλους και να φροντίζει γι αυτήν το δημόσιο και όχι οι ιδιώτες όπως συμβαίνει σήμερα να φροντίζει τη μόρφωση των παιδιών του ο καθένας ιδιωτικά, διδάσκοντας μαθήματα της δικής του προτίμησης. Ωστόσω, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος πρέπει και από κοινού να αναλαμβάνεται η πραγμάτωση τους. Συγχρόνως όμως είναι λάθος κάποιος πολίτης να νομίζει ότι του ανήκει η παιδεία. αντίθετα, όλοι ανήκουν στην πόλη, γιατί ο καθένας τους είναι μόριο της πόλης και η φροντίδα που από τη φύση δείχνει κάθε μόριο αποβλέπει στην φροντίδα του συνόλου. Σε αυτό συγκεκριμένα, θα άξιζε έπαινος στους Λακεδαιμόνιους, γιατί και ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την αγωγή των παιδιών τους και την έχουν θεσπίσει να είναι δημόσια.»
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΒΙΒΛΙΟ VIII, 1337a 0~30

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 24, 2012

aristoteles.jpgΌσοι επιδιώκουν και την καλή διαβίωση, επιζητούν τις σωματικές απολαύσεις, ώστε, επειδή αυτές φαίνεται να ενυπάρχουν μέσα στην απόκτηση, όλη η φροντίδα επικεντρώνεται στην απόκτηση χρήματος. Κι επειδή την απόλαυση την επιζητούν υπερβολικά, επιζητούν και τα μέσα που την εξασφαλίζουν κι αν δεν μπορούν να τα εξασφαλίσουν με τη χρηματιστική, το επιδιώκουν χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους, με τρόπο που αντίκειται στη φύση τους.
Φυσικός προορισμός της ανδρείας δεν είναι να αποφέρει χρήματα, αλλά να εμπνεύσει εμπιστοσύνη – ούτε της τέχνης του στρατηγού ούτε της ιατρικής σκοπός είναι το κέρδος, αλλά της μιας η νίκη και της άλλης η υγεία. Ωστόσο όλες αυτές τις τέχνες τις κάνουν μέσα απόκτησης χρήματος, σαν να είναι ο μοναδικός σκοπός προς τον οποίο πρέπει να κατευθύνονται όλες οι ανθρώπινες ενέργειες.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΗΘΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ(24/07/1923)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 24, 2012

Γράφει η Σοφία Τ.

Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάννης, που καθορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα: στη στεριά, ο μέσος ρους του ποταμού Έβρου. Στη θάλασσα, αποδίδεται στην Ελλάδα κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα, που βρίσκεται πέρα από τα 3 μίλια από τις μικρασιατικές ακτές, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο.

Ο Τζορτζ Όργουελ, «υπερβολικά αριστερός!»


Ο Τζορτζ Όργουελ, «υπερβολικά αριστερός!»

A load of pinkos«ένας συνωστισμός αριστεριστών»: με αυτή τη περίφημη διατύπωση είχε χαρακτηρίσει τη διοίκηση του BBC ο Sir Denis Thatcher, τη στιγμή που η σύζυγός του ήταν πρωθυπουργός.
Σ.τ.μ: Ο Όργουελ, δημοσιογράφος του BBC κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Ορισμένοι, στη Βρετανία, θα προτιμήσουν να χρησιμοποιούν ένα λιγότερο προκλητικό λεξιλόγιο, αλλά λίγοι είναι που αρνούνται ότι το BBC, για αρκετές δεκαετίες, σταθερά και με συνέπεια είναι αυτό που συμβατικά λέγεται «αριστερό», με τον τρόπο της εθνικής γαλλικής μας τηλεόρασης.
Ως εκ τούτου, προκάλεσε γενική έκπληξη το επιχείρημα του γενικού διευθυντή Mark Thompson που αρνήθηκε την προσφορά του George Orwell Memorial Trust, το οποίο ήθελε να προσφέρει, με δικά του έξοδα, ένα άγαλμα του συγγραφέα για τη νέα έδρα της Εταιρείας:  «υπερβολικά αριστερός!»

Συναγερμός στην Τουρκία για την επίμαχη αμερικανική ταινία Η ταινία αφορά το έργο του Προφήτη Μωάμεθ

Η θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο σχετικά με την επίμαχη αμερικανική ταινία, η οποία αφορά το έργο του Προφήτη Μωάμεθ, μετά τις αραβικές χώρες τείνει να εξαπλωθεί και στην γειτονική Τουρκία. Οι πρόσφατες επιθέσεις σε διπλωματικές αντιπροσωπείες των ΗΠΑ προβληματίζουν τις τουρκικές αρχές και κινητοποιούν την τουρκική αστυνομία. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι προχωρούν στην λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας έξω από την πρεσβεία και τα προξενεία των ΗΠΑ στην γειτονική χώρα.

Εκκληση της Αλ-Κάιντα για περισσότερες δολοφονίες Αμερικανών διπλωματών


Έκκληση στους μουσουλμάνους να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες και να σκοτώσουν περισσότερους Αμερικανούς διπλωμάτες απηύθυνε η Αλ Κάιντα με αφορμή την προβολή της αντι-ισλαμικής αμερικανικής ταινίας.
«Οποιος συναντά αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λίβυων , οι οποίοι σκότωσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Βεγγάζη», αναφέρει ανακοίνωση της Αλ-Κάιντα στην Αραβική χερσόνησο (AQAP).

Samuel Gridley Howe: Ένας Αμερικανός ανιδιοτελής εθελοντής στον πόλεμο της Ελληνικής ανεξαρτησίας

Samuel Gridley Howe

Ο Samuel Gridley Howe γεννήθηκε στις 10 Νοέμβρίου του 1801, στη Βοστόνη, της Μασαχουσέτης, με γονείς τον Joseph Neals και την Patty Gridley. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Brown το 1821 και πήρε πτυχίο ιατρικής από το Χάρβαρντ το 1824. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, εξέπλευσε για την Ελλάδα, αποφασισμένος να βοηθήσει τους Έλληνες στον απελευθερωτικό αγώνα τους εναντίον των Τούρκων.  όταν έφτασε στην Ελλάδα το 1825, είχε ξεσπάσει ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος ο οποίος κλόνισε τον ιδεαλισμό του, όμως τελικώς παρέμεινε.

Οταν η εξαιρετική βυζαντινή αρχιτεκτονική γίνεται ισλαμική αρχιτεκτονική

Μετά τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες της γυμνόστηθης Δούκισσας να κάνει ηλιοθεραπεία που είδαμε την εβδομάδα που πέρασε, στο γαλλικό Closer, η Kate Middleton έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση πολύ σεμνά, όχι λόγω των δημοσιευμάτων που την έκαναν να ντραπεί, αλλά λόγω της επίσκεψης της στο μεγαλύτερο τζαμί της Μαλαισίας, στην Κουάλα Λουμπούρ. Το Assyakirin Mosque βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και με την άφιξη τους, τους υποδέχτηκαν οι επίσημοι αντιπρόσωποι του τζαμιού. Η σύζυγος ενός εκ των επισήμων ήταν και αυτή που κέρδισε το ενδιαφέρον της Kate καθώς μιλούσε καλά αγγλικά.

Τι σημαίνει "δυό φορές ξένος"....

Τι σημαίνει "δυό φορές ξένος"....

 της Ελίνας Γαληνού
Μετά το τέλος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου και την Μικρασιατική Καταστροφή,  υπογράφτηκε η Συνθήκη της Λωζάννης όπου αποφασίστηκε μια μαζική, αναγκαστική μετανάστευση κατοίκων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Ενας ολόκληρος κόσμος, φαίνεται να διαλύθηκε στα εξ ών συνετέθη αιφνίδια και με μεγάλη βιαιότητα στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Τις πληγές της ιστορίας εκείνης, τις κληρονόμησαν οι επερχόμενες γενιές, καθώς μάλλον όλοι είμαστε "παιδιά της Λωζάννης", όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο δημοσιογράφος Μπρούς Κλάρκ. Περίπου 1,2 εκατομμύριο Ελληνες χριστιανοί ορθόδοξοι, αναγκάστηκαν να μετοικήσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα ανεπιστρεπτί, ενώ το ίδιο συνέβη και με 400.000 μουσουλμάνους που μετακινήθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία, χωρίς τη θέλησή τους.
Είναι βέβαιο ότι αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε, η ανταλλαγή πληθυσμών ιδίως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έχει κυριολεκτικά στοιχειώσει όλη την περιοχή. Οι πληθυσμοί αντηλλάγησαν σαν να ήταν ...μολύβια, χωρίς να ληφθεί υπόψη κανένα απολύτως ανθρωπιστικό κριτήριο. Η ιστορία του 20ου αιώνα μας διδάσκει ότι ο πειρασμός να χρησιμοποιούνται τέτοιες μέθοδοι για την διευθέτηση συναφών προβλημάτων, μπορεί να είναι ιδιαίτερα προσφιλείς σε έναν ορισμένο τύπο πολιτικού ή παγκόσμιου ηγέτη, όταν εκείνος επιδιώκει να δείξει πυγμή. Μπορεί ακόμα να εμφανίζεται και σαν επακόλουθο ενός πολέμου, υπό το επιχείρημα ότι υπάρχει ανάγκη να διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα!

Περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη; Απάντηση: Όση πρέπει σύμφωνα με την εθνοκρατοκεντρική της φύση

Ινστιτούτο Κων/νου Καραμανλή για την Δημοκρατία 13.9.2012
Π. Ήφαιστος www.ifestosedu.gr
Τι έχουμε στην Ευρώπη έξι δεκαετίες μετά την έναρξη του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσηςΈχουμε ένα εθνοκρατοκεντρικά δομημένο σύστημακαθότι άξονας της πολιτικής ζωής των μελών είναι η Εθνική Ανεξαρτησία. Παράλληλα έχουμε ένα μεγάλο δίκτυο υπερεθνικών θεσμών οι οποίοι παρά το γεγονός ότι στερούνται μιας νομιμοποιητικής υπερεθνικής ανθρωπολογίας, αυτοί που τους στελεχώνουν συχνά συμπεριφέρονται ως απρόκλητοι κοσμοπλάστες και ως απρόκλητοι πολιτικοί εντολείς.
Η συντρέχουσα κρίση καλεί για μια πνευματική, πολιτική και θεσμική προσαρμογή του εγχειρήματος της ολοκλήρωσης για να καταστεί συμβατό με την εθνοκρατοκεντρική φύση της ΕΕ. Η φύση αυτή ορίζει και οριοθετεί το τι είναι λογικό, ορθολογιστικό, πολιτικοοικονομικά αποτελεσματικό και από νομιμοποιητική άποψη πιο δημοκρατικό. Η εθνοκρατοκεντρική φύση της ΕΕ επιτάσσει απόλυτη κυριαρχία των διακρατικών θεσμών που πρέπει να είναι οι πολιτικοί εντολείς των εντολοδόχων υπερεθνικών θεσμών.

Η «Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ανατολής»

Του Νίκου Στέλγια
 Tην προηγούμενη Τετάρτη, ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κωνσταντινούπολης έθεσε επί τάπητος το μέλλον της γειτονικής Τουρκίας. Οι απαντήσεις των ακροατών ήταν «καινοτόμες» και «ριζοσπαστικές»..Η συζήτηση διήρκεσε αρκετή ώρα. Οι δημοσιογράφοι επικεντρώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα: «Με ποιο τρόπο θα μπορούσε η κοινωνία της Τουρκίας να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει; Ποια είναι η απάντηση της Τουρκίας στις μεγάλες ιστορικές προκλήσεις;». Οι ακροατές του ιδιωτικού ειδησεογραφικού ραδιοφωνικού σταθμού επιχείρησαν να απαντήσουν στις εν λόγω ερωτήσεις. Την προηγούμενη Τετάρτη, ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κωνσταντινούπολης έθεσε επί τάπητος το μέλλον της γειτονικής Τουρκίας. Οι απαντήσεις των ακροατών ήταν «καινοτόμες» και «ριζοσπαστικές»...

Γυμνιστές στο Φάληρο το 1895 - Του Τάσου Κοντογιαννίδη

image
Φωτο: Ο Δημ. Μπαϊρακτάρης που σοφίστηκε την κατάσχεση των ρούχων των γυμνιστών!

Με ποιο τρόπο τους  αντιμετώπισε ο θρυλικός αστυνομικός διευθυντής Δημήτριος Μπαϊρακτάρης
@
Άνδρες οι γυμνιστές, αλλά και δυο γυναίκες

*Τα στοιχεία είναι από το  βιβλίο μου :  «Μπαϊρακτάρης, πολιτικοί  και κουτσαβάκηδες»