Ετικέτες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τι γίνεται στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία; Άλλοι 74 πιλότοι δήλωσαν παραίτηση


Οι ρυθμίσεις που καθιστούν υποχρεωτική την παραμονή των αξιωματικών στο στράτευμα περισσότερη χρονική διάρκεια απ’ ότι μέχρι τώρα, οδηγεί στην παραίτηση μεγάλο αριθμό αξιωματικών.
Πολύ μεγάλης σημασίας για το αξιόμαχο της ΤΠΑ είναι οι παραιτήσεις πιλότων μαχητικών αεροσκαφών.
Ενώ ο σχετικός νόμος, που επιμηκύνει την υποχρεωτική παραμονή των αξιωματικών στις τάξεις των ΤΕΔ, αναμένει την υπόγραφή του Προέδρου Γκιούλ, 74 πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους τις τελευταίες ημέρες.
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των πιλότων που έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους τα τελευταία χρόνια, ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα αλλά και στο αξιόμαχο της ΤΠΑ.
infognomonpolitics@gmail.com

«Σάββα, παιδί μου, πέτα τον έξω»…


Νίκος Μπογιόπουλος 
 Ήταν 16 Φεβρουαρίου 1999. Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια. Η Ελλάδα εκείνο το πρωινό ξυπνούσε σαστισμένη. Η είδηση πέρασε από στόμα σε στόμα: Από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα ο Οτσαλάν είχε βρεθεί στα χέρια των Τούρκων! Σαν ηλεκτρικό ρεύμα το αίσθημα της ντροπής χτυπά και κατακλύζει τον ελληνικό λαό. Δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε κύμα οργής…

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» κατευθύνεται στην Μεσόγειο Θάλασσα




Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Το πιο σύγχρονο αμερικανικό αεροπλανοφόρο το USS George H. W. Bush ηγούμενο ομάδας μάχης πλοίων, απέπλευσε σήμερα Σάββατο από την βάση του στο λιμάνι Νόρφολκ ( Βιρτζίνια), με τελικό προορισμό την Μ. Ανατολή και ενδιάμεση στάση την Μεσόγειο θάλασσα.

«Όταν η πραγµατικότητα έρχεται σε σύγκρουση µε οτιδήποτε άλλο όλοι ξέρουμε το αποτέλεσμα….»



Γράφει ο Νίκος Βασιλειάδης



Παρακολουθώ εδώ και δυο μέρες τις αιτιάσεις γνωστού υπουργού (βιβλιόφιλου και προσφάτως ειδικού σε θέματα υγείας) για το είδος της πολιτικής που ασκήθηκε στον Τομέα του και για το πώς η δική του εθνοσωτήρια παρέμβαση θα αποκαταστήσει τα κακώς κείμενα σε όφελος των ανήμπορων πολιτών. Υποβλήθηκα σε αυτή την βάσανο θέλοντας να διαπιστώσω το είδος των επιχειρημάτων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα (συγγνώμη, προσωπική άποψη εκφράζω, πιστεύω πως έχω ακόμη αυτό το δικαίωμα).

Αθήνα στον Νίκολα Μπέρνς: Ο Οτσαλάν θα συλληφθεί…


18.02.2014


Με τη συμπλήρωση 15 ετών από την παράδοση του ηγέτη του PKK Αμντουλλάχ Οτσαλάν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, δημοσιεύουμε σήμερα ένα από τα εκατοντάδες απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, που κέρδισε η ερευνητική ομάδα στην οποία συμμετέχει ο ιδρυτής της ιστοσελίδας μας www.mignatiou.com, Μιχάλης Ιγνατίου. Τα έγγραφα αφορούν το κυνηγητό του Αμντουλλάχ Οτσαλάν από τη Συρία -μέσω Ρώμης, Μόσχας, Αθήνας και άλλων πρωτευουσών- μέχρι τη Κένυα όπου και παραδόθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη σε Τούρκους κομάντος.

Ξανασερβίρουν το σχέδιο Ανάν



18.02.2014 – ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ

ΟΤΑΝ τον περασμένο Δεκέμβριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δημοσιοποίησε τις θέσεις του για το περιεχόμενο της κοινής ανακοίνωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με σκοπό την έναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, ήταν ένα σημάδι γι’ αυτά που επρόκειτο να ακολουθήσουν ενάμιση μήνα αργότερα. Τότε, βεβαίως, η κυπριακή κυβέρνηση δήλωνε ότι οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει.

Με αίμα βάφτηκαν πάλι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία: 3 νεκροί στο Κίεβο [εικόνες]


Με αίμα βάφτηκαν πάλι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία: 3 νεκροί στο Κίεβο [εικόνες]
Νεκροί από σφαίρες έπεσαν τρεις διαδηλωτές στην Ουκρανία σε νέες βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Κίεβο μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας. Το υπουργείο Αμυνας της Ουκρανίας διέταξε τους διαδηλωτές να εκκενώσουν άμεσα το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών που είχαν καταλάβει νωρίτερα.
Στη διάρκεια των συγκρούσεων οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και κατέλαβαν για μικρό χρονικό διάστημα την έδρα του κόμματος του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς στο Κίεβο.

Η πιο τρυφερή διαμαρτυρία στην Κρήτη -Νήπια διαδήλωσαν για τα χημικά στη Μεσόγειο [εικόνες]

Η πιο τρυφερή διαμαρτυρία στην Κρήτη -Νήπια διαδήλωσαν για τα χημικά στη Μεσόγειο [εικόνες]
Με το Μήνυμα «Εμείς τα μικρά παιδιά αγαπάμε τη φύση, σεβόμαστε το περιβάλλον . Οχι χημικά στη Μεσόγειο. Είναι απειλή στη ζωή μας» οι μικροί μαθητές νηπιαγωγείων του Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα στη πλατεία Ελευθερίας μια από τις πιο πρωτότυπες διαμαρτυρίες κατά της εξουδετέρωσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Σάλος από γυμνόστηθη λιβανέζα σκιέρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

=

Μέγεθος κειμένου
Σάλος από γυμνόστηθη λιβανέζα σκιέρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες - ΒΙΝΤΕΟ

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 από το Λίβανο που εκπροσωπεί την χώρα της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι προκάλεσε σάλο, μετά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο στο οποίο η νεαρή απεικονίζεται με το στήθος γυμνό ενώ ποζάρει σε μια παλιά ομαδική φωτογράφηση, γεγονός το οποίο ώθησε τις αρχές να ανακοινώσουν τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας.