Ετικέτες

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

“Φασισμός ΑΕ”. Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με το νέο ντοκιμαντέρ (βίντεο)


Αναρτήθηκε από τον/την ανΕπίκαιρος στο Νοεμβρίου 1, 2013
Picture1Αν πιστέψουμε τους ιδεολόγους του γνήσιου νεοφιλελευθερισμού, ο φασισμός βρίσκεται στο αντίποδα των δικών τους επαγγελιών. Είναι τα δύο… άκρα.
Εκεί όπου θριαμβεύουν οι ιδιωτικοποιήσεις, εκεί όπου ενοχλητικά εμπόδια, όπως τα εργατικά συνδικάτα κι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αποτελούν παρελθόν, ακριβώς εκεί βρίσκεται το βασίλειο της ατομικής ελευθερίας και το λαμπρό πεδίο δόξας των φιλελεύθερων ιδεών.
Τι συμβαίνει, όμως, αν επιχειρήσουμε να θέσουμε στο μικροσκόπιο της ιστορικής και δημοσιογραφικής έρευνας τους δεσμούς που συνδέουν το νεοφιλελεύθερο βασίλειο με τη βαρβαρότητα του φασισμού, παλιού και νέου;
Τότε οι ισχύς των νεοφιλελεύθερων δοξασιών δεν διαφέρει καθόλου από την ισχύ των προβλέψεων του πρώτου μνημονίου, για παράδειγμα, που προέβλεπε πως το 2012 η Ελλάδα θα έχει βγει στις αγορές και θα έχει αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας. Έτσι ακριβώς επιβεβαιώνεται και στην πράξη πως η αχαλίνωτη ιδιωτική οικονομία συμβαδίζει χέρι – χέρι με τον φασισμό.
Αυτή η πύρινη σχέση φασισμού και οικονομικής ελίτ, όπως σφυρηλατείται με ευθύνη της ίδιας της Ε.Ε., συμπυκνώνεται στον τίτλο «Φασισμός Α.Ε.», που επέλεξαν οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ «Debtocracy» και «Catastroika» για το τρίτο τους φιλμ, που θα είναι έτοιμο το 2014.
Το πρώτο τρέιλερ κι ο τίτλος επίσης του ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που οργανώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας, σε μια κατάμεστη αίθουσα.
Ο λόγος για τον οποίο επιλέχτηκε το θέμα του φασισμού δεν είναι καθόλου τυχαίος. Το 2010 ήταν το θέμα του δημοσίου χρέους στην αιχμή του δόρατος και με αυτό καταπιάστηκε το ντοκιμαντέρ «Debtocracy», ζητώντας μέσω του λογιστικού ελέγχου να μην πληρωθεί.
Από το 2011 και μετά ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις που αποτέλεσαν τον πολιορκητικό κριό στην επίθεση που εξαπολύθηκε και με αυτό το θέμα ασχολήθηκε το φιλμ «Catastroika», λέγοντας «όχι» σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση… απ’ όπου κι αν προέρχεται. Τον τελευταίο χρόνο η μεγαλύτερη απειλή για τα δικαιώματά μας προέρχεται από τη φασιστική απειλή και τον ανερχόμενο ρατσισμό, που δεν εκπορεύεται μόνο από τη Χρυσή Αυγή. Πρωτίστως, καλλιεργήθηκε από την αντιμεταναστευτική ρητορεία του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού, για να σταθούμε μόνο σε ένα παράδειγμα.
Το ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.», όπως και τα δύο προηγούμενα, θα στηριχθεί στη χρηματοδότηση του ίδιου του κοινού, που μπορεί να συμβάλει οικονομικά στα έξοδα παραγωγής, ακολουθώντας τις οδηγίες που δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες: http://fascism-inc.com και http://fasismosae.gr
Δείτε το τρέϊλερ του ντοκιμαντέρ:

Κατασκευή συναίνεσης στον σύγχρονο, εξευγενισμένο πλέον, Ελληνικό φασισμό. Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου








 
 
Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.», τoυ Άρη Χατζηστεφάνου, ανακεφαλαιώνει, τεκμηριώνει και αποδεικνύει το γεγονός πως η άρχουσα τάξη που διαχειρίζεται το κράτος αυτής της χώρας, από καταβολής του, είναι μια αδίστακτη εθνοπροδοτική μαφία της οποίας η ιδεολογία στην καλύτερη περίπτωση είναι φασιστική.

Παυλώνια, το Δέντρο του μέλλοντος



Μια εντελώς άγνωστη δενδρώδης καλλιέργεια, που μπορεί πολύ εύκολα να ευδοκιμήσει στη χώρα μας, υπόσχεται εντυπωσιακές οικονομικές αποδόσεις, οι οποίες φθάνουν και ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ ανά στρέμμα, σε βάθος πενταετίας. Η Παυλώνια είναι ένα δένδρο φυλλοβόλο, το οποίο αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα και ελάχιστη φροντίδα, ενώ δεν απαιτείται μεγάλη αρχική επένδυση για την εγκατάστασή της.

Αλλιώς … Θάτσερ !!!


Τα παπαγαλάκια του Μπόμπολα (λέγε με GOAL), έκαναν πρώτα την αρχή. Με εντολή Σαμαρά κάθαρση, αλλιώς…Θάτσερ.
Δεν πάνε ούτε 2 χρόνια από τότε που δικαιώθηκε η Λίβερπουλ και οι οικογένειες των θυμάτων-οπαδών της απέναντι στο Βρετανικό κράτος για τη χαλκευμένη ιστορία στο Χίλσμπορο. Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ημιτελικός κυπέλου, ελλειπή μέτρα ασφαλείας, βίαιη συμπεριφορά της Αστυνομίας, ποδοπατούνται μέχρι θανάτου 96 άνθρωποι. Η Βρετανική Κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τότε τη κυρά Μάργκαρετ, ακραία υποστηρικτή του νεοφιλελευθερισμού, ξεσκίζει τη μνήμη αυτών των ανθρώπων μιλώντας για μέθυσους και ναρκομανείς, καταχωνιάζει εκθέσεις για ευθύνες της αστυνομίας και αλλάζει το αγγλικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον στα μάτια του ουδέτερο μη γνώστη παρατηρητή.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε: Το ρεκόρ της πρώτης εβδομάδας σε αριθμούς



Τουλάχιστον 100.000 views την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του καταγράφει το νέο ντοκιμαντέρ των δημιουργών του DEBTOCRACY και του CATASTROIKA.
Κάθε προσδοκία των δημιουργών του ξεπέρασε η κυκλοφορία του νέου ντοκιμαντέρ της Infowar Productions ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε, τo οποίο διατίθεται δωρεάν από τις 10 Απριλίου  στο διαδίκτυο.

Το Άγιο Φως και ο Άγιος Τόνουμ ο Εμίρης. Ο Χότζας που έγινε Μάρτυρας!

Τό γιο Φς μφανίζεται μέ τήν πίκληση ρθοδόξου ρχιερέως (το Πατριάρχου εροσολύμων το ναπληρωτο του). σάκις πεχείρησαν νά τό ζητήσουν τερόδοξοι (αρετικοί), παπικοί καί ρμένιοι πέτυχαν.
Συγκεκριμένα τό τος 1101μ.Χ., ο Λατίνοι τότε πού ο γιοι Τόποι εχαν περιέλθει στούς Σταυροφόρους δέν μπόρεσαν νά λάβουν τό γιο Φς, παρά τίς προσευχές καί τίς τελεσθεσες λιτανεες πού καμαν πό τό Μεγάλο Σάββατο, μέχρι τό πρωΐ τς Κυριακς το Πάσχα.
Τό γιο Φς «μφανίσθηκε» ταν πεχώρησαν ατοί, στούς ναπομείναντες λληνες, ο ποοι προσευχήθηκαν μέ πίστη καί γέμισαν λο τό Ναό. 
Τότε, μέ λλαλαγμούς τρεξαν ο Λατνοι καί το πραν πό τούς λληνες, ταπεινωμένοι. κτοτε, τελετή το γίου Φωτός καί πί τν Σταυροφόρων κόμη, παρέμεινε ς καθαρά λληνική τελετή (Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου στορία τς κκλησίας εροσολύμων, σελ. 426, 427).

Τα απαγορευμένα βιβλία του Βατικανό. Στη μαύρη λίστα Βολταίρος και Καζαντζάκης, αλλά επέτρεψαν το βιβλίο «Ο Αγών μου» του Χίτλερ!

Μέχρι την εφεύρεση της τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο, το 1450, η γνώση ήταν προνόμιο λίγων. Τα χειρόγραφα βιβλία ήταν πανάκριβα και φυλάσσονταν κυρίως σε μοναστήρια και αυλές βασιλιάδων.
Η τυπογραφία ανέτρεψε το κατεστημένο και τα λόγια των συγγραφέων άρχισαν να μεταδίδονται και στα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα. Όμως με τη γνώση έρχονται η κριτική σκέψη και η αμφισβήτηση, έννοιες που ουδέποτε συμπάθησε η Καθολική Εκκλησία.

Η καπιταλιστική κρίση και το αδιέξοδο της κοινωνίας



Απόγνωση
του Θεόδωρου Σταυρόπουλου
σημ.Αμετανόητου: Το άρθρο είναι από το 1996 !!! Κάποιοι τα γράφανε και προειδοποιούσαν από τότε…Ποιοί άκουγαν ;
1ον. Η ανθρωπότητα διέρχεται την κρίση παρακμής τον καπιταλιστικού συστήματος.Βασικό σύμπτωμα της καπιταλιστικής παρακμής είναι η υπερσυσσώρευση του πλούτου και η υπερσυγκεντροποίηση του κεφαλαίου στα χέρια μιας απειροελάχιστης ολιγαρχίας.
Έχουν δημοσιευθεί ήδη τα ακόλουθα στοιχεία:

«358 κροίσοι από διάφορες χώρες έχουν εισοδήματα ανώτερα από τα εισοδήματα μιας σειράς κρατών στα οποία κατοικεί το 45% του πληθυσμού της γης, δηλ. 2,7 έως 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Ο μαθητής ξεπέρασε το δάσκαλο – Γιατί ο Μητσοτάκης απολύει πιο εύκολα και από τον Μπιλ Γκέιτς


 Ως «μύστης του νεοφιλελευθερισμού», εφαρμόζει τις πολιτικές του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμη και αν αυτές οι ίδιες έχουν απορριφθεί από καπιταλιστικούς κολοσσούς.

Georg Elser ή ο ήρωας που θα άλλαζε τον 20ο αιώνα…


 
 
 
 
 
 
3 Votes


Στις 8 Νοεμβρίου του 1939, γύρω στις οκτώ το απόγευμα ο Χίτλερ κατέφτασε στη Burgerbraukeller τη μπυραρία του Μονάχου όπου διέπραξε το πρώτο αποτυχημένο πραξικόπημα το 1923. Σε αυτή τη μπυραρία ήταν προγραμματισμένη η καθιερωμένη ετήσια ομιλία του προς τους τοπικούς ηγέτες των «Παλαιών Αγωνιστών» του Ναζιστικού κινήματος. Στη συγκέντρωση του 1939 μίλησε λίγο λιγότερο από μία ώρα. Τότε και προς έκπληξη όλων, έφυγε εσπευσμένα για το σιδηροδρομικό σταθμό προκειμένου να ταξιδέψει για το Βερολίνο όπου θα παρευρίσκονταν σε συζητήσεις της καγκελαρίας για τη προγραμματισμένη εισβολή στη Γαλλία, εισβολή που είχε αναβληθεί δύο μέρες νωρίτερα εξ ‘αιτίας των καιρικών συνθηκών. Οι «Παλαιοί Αγωνιστές» απογοητεύτηκαν για το γεγονός ότι ο Χίτλερ δεν έμεινε στην αίθουσα για την τυπική μισάωρη κουβέντα μετά την ομιλία. Οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει έχοντας αφήσει εκατό περίπου άτομα για το συμμάζεμα. Στις 21.20 λιγότερο από μισή ώρα μετά την αναχώρηση του Χίτλερ μια τεράστια έκρηξη συγκλόνισε το κτίριο. Ο εξώστης και η οροφή κατέρρευσαν ενώ το ωστικό κύμα έσπασε τις πόρτες και τα παράθυρα. Τρία άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου και αλλά πέντε υπέκυψαν στα τραύματα τους, συνολικά εξήντα δύο τραυματίστηκαν.  Όσοι κατάφεραν να βγουν από τα συντρίμμια βήχοντας και γεμάτοι από σκόνη υπέθεσαν ότι είχαν πέσει θύματα αεροπορικής επίθεσης από τις Βρετανικές δυνάμεις. Μόνο αργότερα συνειδητοποίησαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε έναν από τους κεντρικούς πυλώνες τις αίθουσας.

Ο σκοτεινός «εθνάρχης»


ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Γράφει ο ΙΟΣ 

Η διαφαινόμενη μετατόπιση της πολιτικής σκηνής προς τα δεξιά επικυρώθηκε συμβολικά, στις 6 Μαρτίου, με την ομόθυμη εξύμνηση του ιδρυτή της Ν.Δ .από τις ηγεσίες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αντιδράσεις μιας μερίδας της Αριστεράς στην αναγόρευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε καθολικό σημείο αναφοράς διασκεδάστηκαν ως αδικαιολόγητη εμμονή σε ξεπερασμένους διαχωρισμούς του παρελθόντος. Είναι όμως έτσι;

Και οι βαρκούλες αρμενίζανε…


Νίκος Μπογιόπουλος
Σήμερα έχουμε… «επέτειο»! Ήταν 23 Απρίλη του 2010 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της Ελλάδας στη δίνη των Μνημονίων. Το σκηνικό εκείνου του διαγγέλματος ήταν επιμελώς σκηνοθετημένο. Πίσω από τον ομιλούντα κάτι πράσινες βαρκούλες αρμενίζανε…

 Συμπληρώθηκαν ακριβώς 4 χρόνια από την στιγμή που οι υπαίτιοι της καταστροφής και της χρεοκοπίας, αυτοί που κυβερνούν ανελλιπώς αυτόν τον τόπο από συστάσεως του ελληνικού κράτους,  αυτοί που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού από συστάσεως του ελληνικού κράτους, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Με ένα στόχο: Να μετακυλήσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, της δικής τους κρίσης, πάνω στις πλάτες εκατομμυρίων ανθρώπων του μόχθου. Για την αποστολή τους αυτή δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν στο πλευρό τους όλη τη διεθνή συμμορία των «λύκων»: Από την ΕΕ και το ΔΝΤ μέχρι τους «οίκους αξιολόγησης» και τις «αγορές» των απανταχού τοκογλύφων.

Τα τσιράκια του συστήματος, που έθεσε την Ελλάδα υπό το αγγλικό δίκαιο και υπό την δικαιοδοσία του δικαστηρίου του δουκάτου του Λουξεμβούργου, πήραν από εκείνη την ημέρα την τιμημένη λέξη «πατριώτης» και την έκαναν σκουπίδι. Έφτασαν να αποκαλούν «πατριωτισμό» να ζουν οι ίδιοι με παντεσπάνι όταν οι πολλοί δεν έχουν να φάνε. Μας είπαν πως η πολιτική των Μνημονίων ήταν η μόνη «πατριωτική» και ενδεδειγμένη για τη μείωση χρέους. Αλλά τότε το χρέος ήταν στο 128% του ΑΕΠ. Σήμερα μετά από τόσο «πατριωτισμό», το χρέος το έχουν εκτινάξει στο 175% του ΑΕΠ. Γιατί πανηγυρίζουν;…

Το Μνημόνιο στην παιδεία: τα παιδιά-λάστιχα και άλλα κατορθώματα…


 «Και αν το Μνημόνιο δεν είναι λάθος;». Έτσι ξεκινά προηγούμενο άρθρο του barikat και η ερώτηση αυτή εμπεριέχει την απάντηση. Η πολιτική της λιτότητας που υλοποιείται με τα Μνημόνια δεν είναι απλώς μια σειρά λογιστικών πράξεων και περικοπών, δεν είναι μόνο ένα σχέδιο εξοικονόμησης πόρων, ένα σχέδιο που τελικά “δεν βγαίνει”, γιατί το χρέος αυξάνεται. Αντιθέτως, η λιτότητα είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο εργαλείο για να υλοποιηθεί μία συνολική αλλαγή του κοινωνικού οικοδομήματος και του τρόπου λειτουργίας του και να προκύψει ένα νέο σημείο ισορροπίας των κοινωνικών δυνάμεων. Μέσω των πολιτικών λιτότητας και του εκβιασμού της Τρόικας επιβάλλονται αλλαγές που και τα προηγούμενα χρόνια οι κυρίαρχες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν: στις εργασιακές σχέσεις, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην φορολογική πολιτική, στις πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες, στη λειτουργία του κοινοβουλίου, στη διάκριση των εξουσιών, παντού.Μετά τα εργασιακά, το πεδίο όπου έχουν γίνει οι μεγαλύτερες τομές, οικονομικές και θεσμικές, και όπου ο πραγματικός σκοπός των μέτρων γίνεται πιο σαφής, είναι η Παιδεία. Με το σκεπτικό λοιπόν που παρουσιάσαμε πριν, ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τομές και που αποσκοπούν, πέρα από την “περικοπή εξόδων” και τη διασφάλιση του -περίφημου και φανταστικού- “πρωτογενούς πλεονάσματος”.