Ετικέτες

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σιωπή για εννέα Κύπριους αγνοουμένους του Τραχωνίου Κυθρέας

undefined
ΛΕΥΚΩΣΙΑ, (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα).-
Μέλη της οικογένειας των εννέα εκτελεσθέντων κατοίκων του Τραχωνίου Κυθρέας, ανάμεσά τους και του βρέφους μερικών μόλις μηνών, που εκτελέστηκαν από τους Τούρκους στις 14 Αυγούστου 1974 αξιώνουν την άμεση ταυτοποίηση των οστών που βρέθηκαν σε περιοχή του χωριού τους για να διαπιστωθεί κατά πόσον ανήκουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα.Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο ισχυρές ενδείξεις ότι τα οστά ανήκουν στους συγκεκριμένους αγνοούμενους. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι οι συγγενείς δεν ενημερώθηκαν επισήμως για τον εντοπισμό των οστών.
Αυτά αναφέρονται σε είδηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Στη σχετική είδηση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Βελιγράδι: Αφαίρεση οργάνων σέρβων αιχμαλώτων στην Αλβανία

Ο εισαγγελέας για εγκλήματα πολέμου Βλαντιμίρ Βούκσεβιτς

Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας
Στις καταγγελίες για αφαίρεση και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων σέρβων αιχμαλώτων επανήλθε την Κυριακή το Βελιγράδι, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει μάρτυρα που φέρεται να έλαβε μέρος στην επέμβαση αφαίρεσης οργάνων από Σέρβους, εντός της αλβανικής επικράτειας, στα τέλη της δεκαετίας του ’90.
«Έχουμε μάρτυρα που κατέθεσε για χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στη βόρεια Αλβανία. Η επέμβαση αφορούσε την αφαίρεση οργάνων από Σέρβους που είχαν απαχθεί την περίοδο 1998 – 99 κατά τη διάρκεια της σύρραξης στο Κοσσυφοπέδιο» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο εισαγγελέας για εγκλήματα πολέμου Βλαντιμίρ Βούκσεβιτς.

«(Ο μάρτυρας) περιέγραψε
μια χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης καρδιάς από ένα σέρβο  σε μια περιοχή κοντά στο Κούκες (κωμόπολη στη Βόρεια Αλβανία) στα τέλη της δεκαετίας του ’90, και τη μεταφορά του οργάνου στο αεροδρόμιο Ρίνας κοντά στα Τίρανα, την αλβανική πρωτεύουσα» δήλωσε ο σέρβος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Βούκσεβιτς, ο μάρτυρας δήλωσε ότι η καρδιά πουλήθηκε στη μαύρη αγορά, ενώ περιέγραψε λεπτομερώς την επέμβαση καθώς υποστηρίζει ότι συμμετείχε σε αυτήν. Οι καταγγελίες διερευνώνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λ. Ρακιντζής: Παιδεραστές διδάσκουν στα σχολεία

Σοκ και δέος προκαλούν οι αποκαλύψεις του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή σχετικά με την ατιμωρησία στον δημόσιο τομέα.Ο κ. Ρακιντζής μιλώντας στην εφημερίδα " Πρώτο Θέμα" κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά τη στάση των πειθαρχικών συμβουλίων, που επιβάλλουν ποινές - χάδι σε δημόσιους λειτουργούς, που έχουν υποπέσει σε σημαντικά αδικήματα, γεγονός που κρίνεται τουλάχιστον επικίνδυνο και ανεύθυνο, ειδικά όταν πρόκειται για εκπαιδευτικούς σε σχολεία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα,
αυτήν τη στιγμή διδάσκουν σε σχολεία, 8 εκπαιδευτικοί, που έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, είτε εμπλεκόμενοι σε κακοποίηση και παιδική πορνογραφία, είτε για άλλα παραπτώματα.

Πούτιν: Η Έκδοση του Assange, η πολιτική των δύο μέτρων και σταθμών του Λονδίνου

 

undefined
Η Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο
Η απόφαση του Λονδίνου, το οποίο έχει χορηγήσει άσυλο σε πολλά άτομα που καταδικάστηκαν στη Ρωσία,  να εκδώσει τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Julian Assange στη Σουηδία είναι πολιτικό ζήτημα και έκφανση της πολιτικής των δύο μέτρων δυο σταθμών του Λονδίνου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο δίαυλο Russia Today.

ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ! Να παρέμβει άμεσα η Ρεπούση…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 10, 2012

katastrofismyrnis

Με άρθρο της στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, η Τουρκάλα ιστορικός Αϊσέ Χουρ βάζει τέλος στην αισχρή επιχειρηματολογία των Τούρκων για το ολοκαύτωμα της Σμύρνης.

Τουρκία: Καπηλεία του ελληνικού πολιτισμού στις ΗΠΑ...


Υπάρχουν κράτη που, μη έχοντας ίδιον πολιτισμό, δεν διστάζουν να «κλέψουν» κυριολεκτικά τα πολιτιστικά επιτεύγματα των γειτόνων τους, «πουλώντας» τα μάλιστα ως δικά τους. Ένα τέτοιο κράτος είναι, για παράδειγμα, η ΠΓΔΜ, οι Σλαβομακεδόνες που εμφανίστηκαν στην περιοχή κάτι αιώνες μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, τον οποίο όμως αποφάσισαν και. ανακήρυξαν ως πρόγονό τους! Έπεισαν μάλιστα και τον εαυτό τους και πλέον τον λατρεύουν σαν Θεό.

Άλλο και πιο επικίνδυνο κράτος είναι η Τουρκία! Οι φίλοι μας οι Τούρκοι λοιπόν, που τελευταία, ελέω και των εν Ελλάδι τηλεοπτικών διαύλων επικοινωνίας, πουλούν την ιστορία και τον πολιτισμό τους και στους «ιθαγενείς» Έλληνες, αποφάσισαν να δώσουν τα φώτα του ενδόξου και υψηλού πολιτισμού τους και στους Αμερικανούς! Έτσι η Αμερικανοτουρκική Οργάνωση της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε την διοργάνωση του πρώτου, ετήσιου - από δω και μπρος - φεστιβάλ, με την ονομασία «Μήνας Τουρκικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Συνεργοί και αρωγοί. στον φόνο είναι και ο δήμαρχος Βίνσεντ Γκρέι και ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μέριλαντ, Μάρτιν Ο' Μάλεϊ. Κατά τη διάρκεια του μηνιαίου αυτού «φεστιβάλ» οι Τούρκοι έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων, από την δωρεάν διανομή «τουρκικού» (και όχι αραβικού) καφέ, με κινητές καντίνες, εκθέσεις τουρκικών παραδοσιακών υφαντών, που προφανώς οι πρόγονοί τους ύφαιναν με τα χέρια στις στέπες πάνω στα άλογά τους και τα έφεραν δυτικά, στα παράλια, αλλά και συμπόσια και ομιλίες για την τουρκική ιστορική κληρονομιά.

Μέχρι εδώ όλα θα μπορούσαν να είναι ανεκτά, ή ακόμα και παράδειγμα για τους Έλληνες πολιτικούς, στο πως μια χώρα προωθεί και διαφημίζει ακόμα και κάτι που δεν έχει. Όταν όμως στην αφίσα του εν λόγω πανηγυριού, εικονίζονται αρχαίοι ελληνικοί ναοί, αγάλματα Ελλήνων ηγεμόνων του βασιλείου της Κομμαγηνής και πάνω από όλα η Αγία Σοφία, τα πράγματα μάλλον σοβαρεύουν και απαιτούν απάντηση από ελληνικής πλευράς, γιατί πλέον μιλάμε ανοικτά για τουρκική πολιτιστική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας.

Πηγή :defence-point.gr

Ο Πατριωτισμός και η ανατομία της λέξης «Εθνικισμός»


του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Είναι πράγματι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο, ένα λεκτικό και εννοιολογικό λάθος, καθιερώνεται στην καθομιλουμένη γλώσσα και πως η συνήθεια διαιωνίζει την ύπαρξη του. Ένα παράδειγμα, που πρώτο μου έρχεται στο μυαλό, είναι το ρήμα «παντρεύομαι». Προέρχεται από το υπανδρεύομαι = τίθεμαι υπό ανδρός, στην κυριολεξία, και κατά περίφραση. εφόσον το ρήμα αφορά μόνο γυναίκα, σημαίνει τον γάμο της με έναν άνδρα. Ο άνδρας, λοιπόν, κανονικά νυμφεύεται = παίρνει νύμφη και όχι άνδρα!