Ετικέτες

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η Μάχη




γράφει ο Αμετανόητος
Από το 2010, προσπάθησα να αντισταθώ με κάθε τρόπο στη Νέα Τάξη Πραγμάτων (“we need a global government” έλεγε ο Γ.Παπανδρέου) που ήθελε τη χώρα μου έναν οικονομικό γεωγραφικό χώρο, για πάντα σκλαβωμένη, με ένα Χρέος ουσιαστικά ανύπαρκτο.Και αυτό βέβαια,ήταν το μεγάλο τους κόλπο.
Από εκείνη τη χρονιά και μετά, ξεκινώντας να γράφω αρκετά άρθρα στο blog της Ολυμπίας, γνώρισα αρκετούς διαδικτυακούς φίλους με τα ίδια πιστεύω. Τον Τάσο,τον Μανώλη, τον Δημήτρη, τον Ιωάννη, τον Λεωνίδα,τον Μιχάλη, τον Χρήστο,το Νίκο,τον Μπάμπη, κ.α.Καθώς και αρκετές γυναίκες.Ποιόν και ποιά, να πρωτοαναφέρω.Γνώρισα πολλούς φίλους και φίλες με τον ίδιο άνεμο αντίστασης να πνέει στα πανιά τους.Αν πρέπει να αναφέρω κάποια στιγμή όλα τα ονόματά τους θέλω πραγματικά πολύ χρόνο και χώρο για να τα καταγράψω.Άνθρωποι απλοί με καρδιά όμως από ατσάλι.Ανθρωποι-καθημερινοί ήρωες, που πάλευαν την καθημερινότητα τους, μέσα σε μία χώρα που διαλυόταν από την Τροϊκανή μπότα.

ΑΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΕ…



image

Μπήκε στη μεγάλη αίθουσα, ξέροντας ότι η καταδίκη του ήταν προαποφασισμένη. Φαινόταν εξ άλλου στο βλοσυρό βλέμμα των δικαστών του. Είχε λοιπόν δύο επιλογές Ή θα έπρεπε να δηλώσει ένοχος για να τον χώσουν ισόβια σε ένα μπουντρούμι ή θα επέμενε στις αιρετικές απόψεις του αντιμετωπίζοντας έναν αργό θάνατο.
Είχε να διαλέξει δηλαδή ανάμεσα στην οικονομική φυλακή και την οικονομική ασφυξία. Κι είναι αλήθεια πως όλοι περίμεναν την ομολογία που θα καθάριζε την ψυχή του αμαρτωλού: «Πιστεύω στην Ευρώπη πάση θυσία»!
Καλού κακού πάντως, σε μια γωνιά είχαν στηθεί ήδη ο δήμιος με τα σύνεργα του: Την δαμόκλειο σπάθη του ελέγχου των κεφαλαίων και την αγχόνη της χρεοκοπίας.

Τι λέει ο Σαμαράς στο στενό του περιβάλλον για την παραίτησή του!


a-samaras-omiros-twn-delfinwn-kai-twn-baronwn.w_hr
Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, μεγάλο ρόλο στην απόφασή του να απομακρυνθεί έπαιξαν, όχι μόνο οι πιέσεις των στελεχών που έλεγαν ότι εαν δεν ήταν ο Σαμαράς το ΝΑΙ θα έπαιρνε μεγαλύτερα ποσοστά, αλλά και ο ξένος παράγοντας που ήταν αρνητικός απέναντι στον πρώην αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας επειδή είχε σαφώς φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση.
Επίσης όπως είπε ο ίδιος, ρόλο έπαιξε και το συγκρότημα της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ, το οποίο έδινε όλο το τόνο κατά του Σαμαρά! Ανέφερε ακόμα την εχθρότητα με την οποία τον αντιμετώπισαν οι Όμιλοι στην Αθήνα, και οι οποίοι έπαιξαν διάφορα περίεργα παιχνίδια στην άνοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία.
Ανέφερε τέλος ότι η πασπερμία των διαδόχων που υπάρχει, ενισχύει την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία και τις εξελίξεις που καθοδηγούν ξένα και ντόπια κέντρα…
crashonline.gr

Όταν το δημοκρατικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται «λυπηρό» από τον κ. Μέττερνιχ


Ευρυδίκη Λειβαδά
Ως «λυπηρό» για το μέλλον της Ελλάδας, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Αν αυτή είναι η Ευρώπη που ονειρεύτηκαν όσοι την σχεδίασαν, αν η Ευρώπη παραμείνει στα χέρια ολιγαρχικών ολιγαρχών, και έχει καθεστώς απολυταρχίας, δεν την θέλει η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στα ανθρώπινα ιδεώδη. Υποτιμάμε την Ιστορία μας, τις αξίες μας, την Δημοκρατία που γέννησε η πατρίδα μας αν συνεχίσουμε να την αποδεχόμαστε.
Κι εγώ, μαζί με εσάς, θα πιαστώ από τα χέρια σας και θα χορέψω μαζί σας για τις αυριανές γενιές που πάλλονται στις φλέβες και στα μηνίγγια μου και υμνούν την ελευθερία.

Roemer: Να παραιτηθεί ο Ντάισελμπλουμ για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις

Roemer: Να παραιτηθεί ο Ντάισελμπλουμ για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις

6/7/15 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 38 εμφανίσεις

Έκκληση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Ολλανδία

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ
Έκκληση στον επικεφαλής του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να παραιτηθεί απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ολλανδία.
Συγκεκριμένα, λίγες μόνο ώρες μετά την παραίτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο σοσιαλιστής πολιτικός Emile Roemer, κάλεσε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ «να παραιτηθεί για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις».

Η Βουλγαρία εκδίδει διαβατήρια σε Άραβες τζιχαντιστές


die routen


Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Lorenz Berger σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις σελίδες της γερμανικής εφημερίδας «DieWelt», η βουλγαρική μαφία πουλάει σε Ισλαμιστές Τζιχαντιστές αυθεντικά βουλγαρικά διαβατήρια. 
Στη συνέχεια οι τζιχαντιστές είναι ελεύθεροι να φθάσουν στις πρωτεύουσες όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

ΠΩΣ Η ΝΔ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΝΑΙ


Διέρρευσε το σημείωμα στρατηγικής της ΝΔ
Date: July 4, 2015
ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ:
«Η σκοπιμότητα της δημοσιοτητας των δημοσκοπήσεων είναι: Οι πολλοί κάνουν αυτό: ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΟΥ! ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ για να μην είσαι διαφορετικός και σε βγάλουν απ’ το κοπάδι!» γιατί αν βγεις απ’ το κοπάδι ή απ’ το μαντρί θα σε φάει ο λύκος. Αυτό είναι και το φόβητρο που επισείουν και τώρα αν βγεις απ’ το μαντρί της ΕΕ θα σε φάει ο λύκος. Μόνο που ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΚΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ. Αλλά αν δεν το ξέρουμε θα ζήσουμε σαν πρόβατα. Αυτό θέλουμε;;; Εξάλλου το ερώτημα είναι αν θέλουμε κι άλλους εξοντωτικούς φόρους, αν θέλουμε να υπάρχουν συντάξεις ή να τις κόψουν μέχρι το έλλειμμα να γίνει μηδενικό! Δεν ρωτάνε αν θέλουμε να βγούμε από την ΕΕ! Αυτό δεν γίνεται. Γιατί το σύνταγμα της ΕΕ προβλέπει ότι η απόφαση προσχώρησης είναι αμετάκλητη. Κι ακόμα κι αν θελήσουμε να βγούμε θα πρέπει να το αποφασίσουμε εμείς. Αυτοί δεν μπορούν να μας διώξουν. Πώς γίνεται να είμαστε τόσο γίδια και να πιστεύουμε τα ψέμματα αυτών που έφεραν τους τοκογλύφους στην χώρα μου φαίνεται ακατανόητο!
Επειδή όλοι αυτοί που υποτίθεται έχουν εύρωστες οικονομίες και μας δείχνουν με αυστηρότητα, έχουν στην πραγματικότητα ΦΟΥΣΚΕΣ τρέμουν μην πούμε όχι γιατί τότε θα τρυπήσουμε τις φούσκες τους και θα φανεί ότι όλοι αυτοί οι G 7, 20 ή ό,τι άλλο δεν είναι αυτό που λένε ότι είναι. Πείτε λοιπόν εσείς ναι να σας σκίσουν για να μην φανεί ότι αυτοί που σας λεηλατούν έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από σας! Ότι οι οικονομίες τους είναι φούσκες και θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος αν αποκαλυφθούν! Αν ήταν όλοι τόσο καταπληκτικοί όσο λένε τι θα τους ενδιέφερε τι κανει η πινέζα στο χάρτη; Είναι τόοοσο μέγαλοι που εξαρτώνται από το αν θα σκύψουν το κεφάλι οι κάτοικοι της πινέζας στον χάρτη… τόσο μεγάλοι…. )
Όταν σου λέει το ΔΝΤ ότι θέλει να παίρνεις σύνταξη μόνο αν υπάρχει μηδενικό έλλειμμα θα σου αφήσει επιδοτήσεις ή ΕΣΠΑ που να μην τα μασήσει;;; Τι λέτε; Οι άλλες χώρες τις Ευρώπης με χρέος τρισεκατομμύρια δεν πληρώνουν συντάξεις;;; Ποιος θα ζήσει με 150 ευρώ σύνταξη και το ρεύμα να έρχεται 350; Πώς μπορούμε να είμαστε τόσο αφελείς;;

Financial Times: Γιατί απέτυχε η εκστρατεία του «Ναι»


«Οι εσφαλμένες κρίσεις των αντιπάλων του Τσίπρα»

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΦΙΣΑ

Δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί το γιατί ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε άνετα το δημοψήφισμα. Είναι πολύ πιο δύσκολο να προβλεφθεί το τι θα συμβεί πλέον, γράφει ο Βόλφγκανγκ Μίνχαου σε άρθρο του στους Financial Times μετά το 61,3% υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, οι αντίπαλοι του έλληνα πρωθυπουργού, εντός της Ελλάδας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκαναν λάθη λόγω μιας σειρά εσφαλμένων κρίσεων. Για τον Μινχάου, τα λάθη αυτά είναι τρία:

Μετά το χαστούκι, το στρατόπεδο του «ΝΑΙ» αναδιατάσσεται…


avlaiaΓράφει ο kokkiniotis
Μετά το ηχηρό λαϊκό χαστούκι, το περήφανο ταξικό «ΟΧΙ» σε κάθε μνημόνιο που βροντοφώναξαν οι εργατικές γειτονιές, οι άνεργοι και η νεολαία, δρομολογήθηκαν ήδη εξελίξεις στο στρατόπεδο του «ΝΑΙ» και του «Μένουμε Ευρώπη».
Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να αποτελέσει έκπληξη το υψηλό ποσοστό (38,69%) που συγκέντρωσε το ανατριχιαστικό ΝΑΙ στα μνημόνια, στο κόψιμο μισθών και συντάξεων, στο στραγγαλισμό και τη γενοκτονία του κόσμου της εργασίας.

Paul Krugman : «Η Ελλάδα έσβησε μια στιγμή ντροπής από την ευρωπαϊκή ιστορία»


=

Paul Krugman
«O Tσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχαν μια μεγάλη νίκη στο δημοψήφισμα και ενίσχυσαν τη θέση τους μπροστά σ’ αυτά που έρχονται.
Δεν είναι οι μόνοι νικητές: Θα έλεγα ότι η Ευρώπη και η ευρωπαική ιδέα επίσης πέτυχαν μια μεγάλη νίκη – τουλάχιστον υπό την έννοια ότι γλύτωσαν τη σφαίρα.
Γνωρίζω ότι δεν έχουν την ίδια άποψη οι περισσότεροι. Αλλά δείτε το από αυτή τη σκοπιά: Μόλις γίναμε μάρτυρες της αντίστασης της Ελλάδας σε μια εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκρατίας κατά του λαού με στόχο να δεχθεί τις απαιτήσεις των πιστωτών αλλά και να απαλλαχθεί από την κυβέρνησή του.

Έτοιμη η Τουρκία να εισβάλλει στη Συρία

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet
Το τουρκικό επιτελείο διέταξε τους διοικητές των μονάδων να παρουσιασθούν στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες μιας τέτοιας επέμβασης
Το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο συγκαλεί τις επόμενες ημέρες τους διοικητές των στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με την Συρία για να εξετάσουν την πιθανότητα τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στο συριακό έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Hurriyet.

Δηλώσεις «φάντασμα» Θεοδωράκη στο Focus: «Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει»

ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΤΑΜΙΟΥ - ΑΠΕ
Δηλώσεις «φάντασμα» Θεοδωράκη στο Focus: «Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει»
Αντιπαράθεση μεταξύ του Αθηναϊκού Πρακτορείου και του Ποταμιού προκάλεσε η αναδημοσίευση δηλώσεων του Σταύρου Θεοδωράκη στο Focus που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού περιοδικού.
Το ΑΠΕ με δημοσίευμά του «απάντησε» στις αιτιάσεις του κόμματος που έκανε αναφορά σε «κατασκευή» ειδήσεων και «δηλώσεις» που δεν έγιναν ποτέ στο Focus.
Συγκεκριμένα, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι στην οποία αναφέρονται τα εξής:

ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

Α)Τα πρωτοσέλιδα των γαλλικών εφημερίδων


Τα πρωτοσέλιδα των γαλλικών εφημερίδων
Λιμπερασιόν, Λε Μοντ και Λε Φιγκαρό βάζουν την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα στο επίκεντρο των δευτεριάτικων πρωτοσέλιδων τους. Τον πιο ευρηματικό τίτλο διαθέτει η Λιμπερασιόν που αναγράφει χαρακτηριστικά: «Όχι του Δία».
Πρόκειται για λογοπαίγνιο της πολύ γνωστής γαλλικής έκφρασης Non de dieu (Για όνομα του θεού!), που οι Γάλλοι χρησιμοποιούν αυθόρμητα όταν πιάνονται εξαπίνης.
Στο πρωτοσέλιδο φιγουράρει μια φωτογραφία του έλληνα πρωθυπουργού από την ομιλία στο Σύνταγμα την Παρασκευή, η σιλουέτα του οποίου διαγράφεται σε μαύρο φόντο.
«Οι Έλληνες ακολούθησαν τον πρωθυπουργό τους, Αλέξη Τσίπρα, και αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την Κυριακή μέσω δημοψηφίσματος τους όρους που έθεσαν οι δανειστές για τη διάσωση της χώρας. Σεισμός στην Ευρώπη», αναφέρει στην πρώτη της σελίδα η γαλλική εφημερίδα.
Στο σχετικό άρθρο στο εσωτερικό του φύλλου, η Λιμπερασιόν κάνει ένα λογοπαίγνιο με την γαλλική λέξη για το οξυγόνο: oxygene, μόνο που εδώ το γράφει oxi-gene, θυμίζοντας το «όχι» του ελληνικού δημοψηφίσματος.
Με τον τίτλο «Η τύχη της Ευρώπης περνάει μέσα από την Αθήνα» σε ένα 16σελιδο αφιέρωμα που ετοιμάζει για την Ελλάδα, θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα η Λε Μοντ.
Το πρωτοσέλιδο συνοδεύεται από φωτογραφία από την συγκέντρωση της Παρασκευής στο Σύνταγμα και τον πρωθυπουργό πάνω στην εξέδρα.
Η Μοντ επαναφέρει στο πρωτοσέλιδό της τη συνέντευξη του Τομά Πικετί, όπου υπογραμμίζεται η θέση του διαπρεπή οικονομολόγου πως «ο Φρανσουά Ολάντ πρέπει να ασκήσει βέτο στο θέμα εξόδου της Ελλάδας και να σταματήσει να είναι η ουρά της Μέρκελ».
Τέλος, η Φιγκαρό φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδο της τον Αλέξη Τσίπρα με ανυψωμένο το χέρι, με φόντο το «όχι» στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει στον τίτλο της: «Η Ελλάδα κάνει το μεγάλο βήμα για την έξοδο από το ευρώ. Μετά την, κατά μεγάλη πλειοψηφία, απόρριψη από τους Έλληνες του ευρωπαϊκού προγράμματος, το θέμα του Grexit τίθεται όσο ποτέ άλλοτε».
www.tovima.gr
=============================================================
Β) Le Monde: “Η τύχη της Ευρώπης περνάει μέσα από την Αθήνα”
Le Monde: “Η τύχη της Ευρώπης περνάει μέσα από την Αθήνα”
Υποστηρικτές του «Όχι» στο δημοψήφισμα, για το αν η κυβέρνηση θα δεχτεί τους όρους της δανειακής σύμβασης, καίνε σημαία της ΕΕ, μετά τα πρώτα αποτελέσματα, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.
Της Νατάσας Θωμά
Με τον τίτλο «Η τύχη της Ευρώπης περνάει μέσα από την Αθήνα» σε ένα 16σελιδο αφιέρωμα που ετοιμάζει για την Ελλάδα θα κυκλοφορήσει αύριο η γαλλική εφημερίδα «Μοντ», σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανταποκριτής γαλλικών μέσων στην Αθήνα Θανάσης Κάλφας.
Ο δημοσιογράφος που βρίσκεται στο κέντρο Τύπου του Ζαππείου και καλύπτει το δημοψήφισμα μετέφερε το κλίμα της «μεγάλης έκπληξης» αλλά και «της ανησυχίας που επικρατεί» στην Ευρώπη. «Αυτό που περίμεναν ήταν μια διαφορά 3-4 μονάδων. Με τίποτα δε μπορούσαν να φανταστούν αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Κάλφας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε «στην ίδια εφημερίδα υπάρχει άρθρο του μεγάλου οικονομολόγου Τόμας Πικετί που τονίζει μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο Ολάντ πρέπει να βάλει βέτο και να σταματήσει να είναι η ουρά της Μέρκελ».

Το αίσθημα της έκπληξης για την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο «όχι» και στο «ναι» είναι διάχυτο στους εκατοντάδες ξένους απεσταλμένους δημοσιογράφους, ανταποκριτές, φωτογράφους, και εκπροσώπους τηλεοπτικών συνεργείων που έχουν κατακλύσει ασφυκτικά μέσα και έξω το Ζάππειο.

Παράλληλα αναμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον, όπως τονίζουν, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα σχέδια της κυβέρνησής του την επόμενη μέρα.

Ο απεσταλμένος του δημόσιου ραδιοφώνου της Γερμανίας ARD Μάικλ Λίμαν, ανέφερε ότι «ήταν μια μεγάλη έκπληξη το αποτέλεσμα αυτό και θα πρέπει τώρα οι ευρωπαίοι ηγέτες να ακούσουν την φωνή του ελληνικού λαού. Αυτό βεβαίως που αναμένουν πλέον οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι να υπάρξει και μια συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα», τόνισε.

H Marie Claude Lortie, από την μεγαλύτερη γαλλόφωνη εφημερίδα του Καναδά την «La Presse» δήλωσε ότι ένιωσε μεγάλη έκπληξη από το αποτέλεσμα προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα προς όλους. «Νομίζω ότι πολλοί από εμάς υποτιμήσαμε την αντίδραση των Ελλήνων από τις επιπτώσεις που είχε η κρίση, η λιτότητα και η φτωχοποίηση», σημείωσε η δημοσιογράφος.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο και αναγκαίο μάθημα, όπως είπε χαρακτηριστικά, για το πώς ένας λαός αντιστέκεται όταν δεν του αφήνουν περιθώρια. «Το τελευταίο σχέδιο των Ευρωπαίων αξιωματούχων έπεσε πολύ βαρύ για τους Έλληνες», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πώς βλέπει το αποτέλεσμα η Ρωσία



«Η έξοδος της Ελλάδας θα εξυγιάνει το ευρωπαϊκό νόμισμα» - Δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή Οικονομικών

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αποτελεί αυτόματη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι  Λιχατσόφ. Τυχόν έξοδος της Αθήνας από την ευρωζώνη θα αποτελέσει “θεραπεία σοκ” για την ΕΕ, αλλά θα εξυγιάνει το ευρωπαϊκό νόμισμα, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος στο ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.
“Πολύ περισσότερο, που είναι ολοφάνερο, ότι τη Δευτέρα οι συνομιλίες μεταξύ των Αρχών της Ελλάδας και των ευρωδανειστών θα γίνουν πιο δραστήριες. Αλλά δεν πρέπει να μην κατανοούμε ότι το “όχι” της Κυριακής αποτελεί βήμα προς την κατεύθυνση της εξόδου από την ευρωζώνη. Ωστόσο δεν είναι γεγονός ότι αυτή η οδός θα διανυθεί ως το τέλος”, είπε ο κ. Λιχατσόφ.
Σε περίπτωση, που η Ελλάδα λάβει την απόφαση να βγει από την ευρωζώνη και θέσει σε κυκλοφορία το εθνικό της νόμισμα, “θα αναγκαστεί να αναζητήσει εταίρους εκτός των συνόρων της ΕΕ”, πρόσθεσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός.

Η ιστορία του Δολαρίου


Το Δολάριο (Dollar) αποτελεί τη νομισματική μονάδα των ΗΠΑ από το 1785. Χάριν συντομίας, απεικονίζεται με το σύμβολο $. Είναι το πιο διαδεδομένο νόμισμα στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι το 2005 κυκλοφορούσαν 760 δισεκατομμύρια δολάρια, τα δύο τρίτα των οποίων εκτός ΗΠΑ.
Αμέσως μετά την Αμερικανική Επανάσταση του 1776 το νέο έθνος είχε την ανάγκη ενός ενιαίου νομισματικού συστήματος, καθότι και στις 13 πολιτείες υπήρχαν διαφορετικά νομίσματα... Από το «Γουαμπούν», τη χρηματική μονάδα των ιθαγενών Ινδιάνων, μέχρι το χάρτινο «Κοντινένταλ», που κόπηκε από τους επαναστάτες για τις ανάγκες του αγώνα.
Η λέξη Δολάριο δεν ήταν άγνωστη την εποχή εκείνη στην αμερικανική ήπειρο. Το ισπανικό πέσο ή ντολάρο κυριαρχούσε και στις αποικίες της Μεγάλης Βρετανίας στη Βόρεια Αμερική. Έτσι, στις 6 Ιουλίου του 1785 το δολάριο, υποδιαιρούμενο σε 100 σεντς, έγινε η επίσημη νομισματική μονάδα των νεοσύστατων Ηνωμένων Πολιτειών με πρωτοβουλία του Τόμας Τζέφερσον και απόφαση του Κογκρέσου. Ήταν η πρώτη φορά που ένα κράτος υιοθετούσε το δεκαδικό νομισματικό σύστημα.
Ετυμολογικά, η λέξη δολάριο προέρχεται από παραφθορά της λέξης τάλερ, που ήταν ένα νόμισμα του 16ου αιώνα στην περιοχή που καταλαμβάνει η σημερινή Τσεχία. Από τη λέξη τάλερ προέρχεται άλλωστε και το δικό μας τάλιρο.

Τόμας Μορ 1478 – 1535


Τόμας Μορ
Νομικός, συγγραφέας και πολιτικός, δημιουργός του όρου «ουτοπία». Γιος του δικαστή σερ Τζον Μορ, ο Τόμας Μορ (Thomas More) γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1478 στο Λονδίνο. Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, προσέφερε για ένα διάστημα τις υπηρεσίες του στον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Τζον Μόρτον. Ακολούθως, σπούδασε Λατινικά και Λογική στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Παράλληλα με τις σπουδές του, μελετούσε λατινική κι ελληνική γραμματεία, ενώ κατά το διάστημα αυτό έγραψε και τις πρώτες του κωμωδίες. Το 1494 επέστρεψε στο Λονδίνο και διδάχτηκε τη νομική επιστήμη από τον πατέρα του. Τον δυσαρέστησε, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δικηγορία για να γίνει μοναχός.
Έζησε σε καρθουσιανό μοναστήρι για τέσσερα χρόνια και κατόπιν εντάχθηκε στο τάγμα των Φραγκισκανών. Υπερίσχυσε, όμως, η αίσθηση του καθήκοντος να υπηρετήσει τη χώρα του από τη θέση του πολιτικού. Έτσι, επέστρεψε στον πολιτισμό, αν και σε όλη τη ζωή του διατήρησε κάποιες μοναστικές συνήθειες, όπως η αυτοτιμωρία. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1504 και μία από τις πρώτες ενέργειές του ήταν να προωθήσει τη μείωση των βασιλικών προνομίων. Ως εκδίκηση, ο βασιλιάς Ερρίκος ο 7ος φυλάκισε τον πατέρα του και τον άφησε ελεύθερο μόνο όταν ο Τόμας Μορ πλήρωσε ένα υψηλό πρόστιμο και αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή.

Η Μάχη των Λεύκτρων

Η Μάχη των Λεύκτρων

Στις 6 Ιουλίου 371 π.Χ., οι Θηβαίοι νίκησαν τους Σπαρτιάτες στα Λεύκτρα της Βοιωτίας και κατέλυσαν την ηγεμονία τους στον ελλαδικό χώρο. Στη μάχη αναδείχθηκε η στρατιωτική ιδιοφυΐα του Επαμεινώνδα, με την τακτική της «λοξής φάλαγγας» που εφάρμοσε.
Την άνοιξη του 371 π.Χ. συνεκλήθη στη Σπάρτη το συνέδριο των ελληνικών πόλεων, με στόχο την επίτευξη γενικής ειρήνης στον ελλαδικό χώρο. Ο εκπρόσωπος των Θηβαίων, Επαμεινώνδας, ζήτησε να υπογράψει τη συνθήκη εξ ονόματος όλων των Βοιωτών. Η αξίωση αυτή του Επαμεινώνδα προσέκρουσε στην αντίδραση μεγάλου αριθμού συνέδρων, οι οποίοι κήρυξαν τη Θήβα «έκσπονδη», δηλαδή δεν τη συμπεριέλαβαν στη συνθήκη ειρήνης.

ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΙ ΘΡΗΝΟΙ: Γκάμπριελ: Ο Τσίπρας γκρέμισε και τις τελευταίες γέφυρες


O Πρωθυπουργός οδηγεί τον ελληνικό λαό στο δρόμο της απελπισία
Είναι δύσκολο να φανταστώ συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δηλώνει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με το Tagesspiegel.
Όπως είπε ο αντικαγκελάριος ο πρωθυπουργός οδηγεί τον ελληνικό λαό στο δρόμο της απελπισίας. Γκρέμισε τις τελευταίες γέφυρες στις οποίες θα μπορούσε να χτιστεί ένας συμβιβασμός με την Ευρώπη.

Ποια επαγγέλματα επέλεξαν το «ναι» και ποια το «όχι»

Ποια επαγγέλματα επέλεξαν το «ναι» και ποια το «όχι»
Ποια επαγγέλματα επέλεξαν το «ναι» και ποια το «όχι»
Ποιοι ψήφισαν ναι:
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες 55%
  • Αγρότες 41%
  • Συνταξιούχοι 60%
  • Νοικοκυρές 46%
  • Άνεργοι 32%
  • Φοιτητές 25%

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 6 Ιουλίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
π. Χ.
371
Οι Θηβαίοι υπό τον Επαμεινώνδα συντρίβουν τους Σπαρτιάτες στην περιοχή των Λεύκτρων Βοιωτίας και διασφαλίζουν την ηγεμονία τους στον ελλαδικό χώρο. Σημαντική συμβολή στη νίκη αυτή είχε ο θηβαϊκός Ιερός Λόχος υπό τον Πελοπίδα, καθώς επίσης και η παράταξη της Λοξής Φάλαγγας των Θηβαίων.
μ. Χ.
1785
Το Δολάριο γίνεται η επίσημη νομισματική μονάδα των νεοσύστατων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με πρωτοβουλία του Τόμας Τζέφερσον και απόφαση του Κογκρέσου.

ΠΟΙΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ; Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες χορεύουν αγκαλιασμένοι στο Σύνταγμα!



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ