Ετικέτες

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ισραήλ: Καθήλωση των μαχητικών της Αεροπορίας


Posted On Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 at by Λουκάς Δ. Συμπεράς
Η Ισραηλινή Αεροπορία καθήλωσε τα μαχητικά της την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την παραλίγο σύγκρουση δύο εξ αυτών, κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης.
Όπως ανέφερε ο Α/ΓΕΑ, Υποπτέραρχος Αμίρ Εσέλ, τα δύο αεροσκάφη «βγήκαν» εκτός παραμέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα να έρθουν πολύ κοντά στη σύγκρουση στον αέρα. Οι εκπαιδευτές της Ισραηλινής Αεροπορίας έλαβαν διαταγή να επαναλάβουν στους πιλότους τις διαδικασίες ασφαλείας, πριν τη σημερινή έναρξη των πτήσεων.
Posted in Ετικέτες Διεθνή – Ξένος ΤύποςΙΣΡΑΗΛ |

Cuban missile crisis: The other, secret one



By Joe Matthews Journalist
undefined
How the second missile crisis unfolded
Contrary to popular belief, the Cuban missile crisis did not end with the agreement between the US and Soviet Union in October, 1962. Unknown to the US at the time, there were 100 other nuclear weapons also in the hands of Cuba, sparking a frantic - and ingenious - Russian mission to recover them.
In November 2011, aware that the 50th anniversary of the most dangerous few weeks in history was less than a year away, my Russian colleague Pasha Shilov and I came across several new accounts that changed our perspective on the Cuban missile crisis and how much we thought we knew about it.
Growing up in Berkshire, England, through the nuclear paranoia of the 1980s, with Ronald Reagan's Cruise and Pershing missiles stationed only 30 miles away from my family home, I was inculcated with a keen awareness of Cold War brinkmanship.
Pasha grew up in Moscow and described how it was from the Soviet point of view - equally frightening by his account.
But what we've now learned about the chilling events of October and November 1962 has put our own experiences into perspective - and maybe given rise to a few more grey hairs along the way.

Η Καταλονία έτοιμη να συγκρουστεί με την Ισπανία



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Οκτωβρίου 15, 2012
 
Η Καταλονία έτοιμη να συγκρουστεί με την Ισπανία
Έτοιμη να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια κατά της Ισπανίας δηλώνει η Αυτόνομη Περιφέρεια της Καταλονίας, σε περίπτωση που η κεντρική κυβέρνηση της χώρας επιχειρήσει να παρεμποδίσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή της.

«Σαρώνει» η κατάθλιψη στη χώρα μας, λόγω οικονομικής κρίσης



«Σαρώνει» η κατάθλιψη στη χώρα μας, λόγω οικονομικής κρίσης
Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με το αβέβαιο μέλλον και τη γενικευμένη ανασφάλεια, αυξάνει δραματικά τους δείκτες κατάθλιψης στον ελληνικό πληθυσμό και απειλεί τη σωματική του υγεία, επισημαίνουν οι επιστήμονες.
Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι το 25% των ανδρών και το 33% των γυναικών (περίπου 850.000 Έλληνες και 1,1 εκατ. Ελληνίδες) πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη.

Μαράκανδα: Ένα λογοτεχνικό κόσμημα που έδωσε την πρωτιά στην Ελλάδα. (Παγκόσμιος διαγωνισμός λογοτεχνίας 2010 – Μπουένος Άιρες)



Πέτρος Κασιμάτης
O Πέτρος Κασιμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Πολιτικών Επιστημών, ενώ η διδακτορική του διατριβή έχει θέμα «Το απόρρητο στην ελληνική κοινωνία». Δημοσιογράφος-ερευνητής σε θέματα αιχμής στον Ελεύθερο Τύποκαι τη Βραδυνή, διετέλεσε βασικός αρθρογράφος στηνΑπογευματινή, ενώ σήμερα είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής των Ελλήνων. Αποστολές και αποκλειστικότητές του από όλο τον κόσμο έχουν απασχολήσει τη Le Monde, το BBC, το CNN και όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Έχει καλύψει έξι πολεμικές αναμετρήσεις και ανατροπές καθεστώτων (Αφγανιστάν, Λατινική Αμερική, Κουρδιστάν, Βοσνία, Ρουμανία, Λίβανος). Ταξίδεψε πολύ, με όλα τα μέσα, στις πέντε ηπείρους, τις περισσότερες φορές ως ειδικός απεσταλμένος αθηναϊκών εφημερίδων. Οι δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές του σε όλο τον κόσμο τον καθιέρωσαν, ώστε να διδάξει σε σχολές δημοσιογραφίας το μάθημα «Διεθνείς Αποστολές και Αποκλειστικά Θέματα». Έχει εκδώσει τέσσερα δημοσιογραφικά βιβλία, τρία λογοτεχνικά –έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, τα γαλλικά, τα ρωσικά και τα ρουμανικά– κι ένα βιβλίο ταξιδιωτικής λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί με το Πρώτο Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση για την πολύχρονη έρευνά του σχετικά με τους επιζώντες αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας. Του έχει απονεμηθεί το Μετάλλιο Τιμής της Ακαδημίας Επιστημών της Μολδαβίας. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κόμρατ. Επίσης, επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα Νεοελληνικής Κοινωνίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Οι μεγαλύτερες καταχρήσεις εξουσίας στην ιστορία



Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Νοεμβρίου 6, 2012
Οι μεγαλύτερες καταχρήσεις εξουσίας
Η εξουσία που πηγάζει από τις κυβερνητικές θέσεις ή την οικονομική ευρωστία μπορεί…
άνετα να ξεφύγει…
Κι όταν συμβεί, μιλάμε για κατάχρηση εξουσίας!
Είτε πρόκειται για πολιτικά σκάνδαλα και σεξουαλική κακοποίηση είτε για διαβόητες περιπτώσεις διαφθοράς και ευνοιοκρατίας, η κατάχρηση εξουσίας είναι ολόγυρά μας.
Συμβαίνει απλώς κάποιες φορές να υπερβαίνει τα εσκαμμένα και να αλλάζει επίπεδο.
Ας δούμε λοιπόν το κλειστό club των ισχυρών του πλανήτη που κατέφυγαν σε τέτοιες κατακριτέες πρακτικές…

Σοκ στα Κελιά: Ξύπνησαν και είδαν τουρκική σημαία να κυμματίζει στην Εκκλησία



undefined
Άναυδοι έμειναν οι κάτοικοι της ακριτικής κοινότητας Κελιά της επαρχίας Λάρνακας, όταν στη θέση της ελληνικής σημαίας στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, αντίκρισαν το πρωί της Δευτέρας μια τουρκική σημαία, καθώς και αριθμό επιστολών και άλλων περίεργων αντικειμένων στη σκηνή. Το περιστατικό αυτό ήταν η αρχή, αφού αργότερα παρόμοιo σκηνικό εντοπίστηκε σε μοναστήρι της περιοχής καθώς και στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Ορόκλινη, δημιουργώντας ένα μυστηριώδης σκηνικό αλλά και πονοκέφαλο στην Αστυνομία.

Άλλο φάουλ του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή. Υποστηρικτής ανθελλήνων φοροφυγάδων. Απελάστε τον!!!




     Το παράνομο σωματείο με την προκλητική ανθελληνική δράση, εκτός των άλλων ανομιών του, φοροδιαφεύγει κι από πάνω ανερυθρίαστα, όπως έδειξε ο αιφνίδιος οικονομικός έλεγχος στα γραφεία του…
     Για τη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» (GTGB), όσοι μας διαβάζετε, θα γνωρίζετε βεβαίως ότι πρόκειται για ένα από τα βασικότερα άντρα των πρακτόρων του τουρκισμού στη Θράκη, αλλά και επίσης ότι είναι παράνομη, καθώς έχει κλείσει με δικαστική απόφαση λόγω της λέξης «τουρκική» στην ονομασία της – αλλά παρ’ όλα αυτά βεβαίως συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και να επιτελεί απρόσκοπτα το…κοινωφελές της έργο (στη φωτογραφία βλέπετε και στιγμιότυπο από την εκεί προ μηνών επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη Κερίμ Ουράς, παρέα με τον βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον πρόεδρο του επίσης παράνομου “Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων” Σαμή Τοραμάν, τη δημοτική σύμβουλο Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, τον πρόεδρο του τουρκοκόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τον πρώην πρόξενο Κομοτηνής Μουσταφά Σάρνιτς, κλπ).

Υπήρξε ή δεν υπήρξε κρυφό σχολείο / ασαφής ο ρόλος της εκκλησίας;


Δημήτρης Σταθακόπουλος 
undefined
Πιστεύω ότι η όλη συζήτηση εδράζεται επί λάθους βάσεως.
Για να διαπραγματευτείς ένα ιστορικό θέμα πρέπει να διακρίνεις την χρονική περίοδο που σ’ ενδιαφέρει , καθώς και τον τόπο και κυρίως να μην κάνεις ιστορικούς αναχρονισμούς, δηλαδή να αναγάγεις γεγονότα του τότε στο σήμερα και κυρίως να μην τα κρίνεις με την ασφάλεια της γνώσης που σου δίνει η ιστορική καταγραφή του παρελθόντος ή η ιδεολογία σου, διότι τότε χάνεται ο αυθορμητισμός , δεν μπορείς να ταυτιστείς αγνά με το γεγονός (μπαίνοντας σε μια μηχανή του χρόνου ) , σαν να ήσουν μέρος του και κρίνοντας υποκειμενικά , είτε ωραιοποιείς, είτε απορρίπτεις γεγονότα οδηγούμενος σε λάθος ή κατευθυνόμενα ιδεολογικά συμπεράσματα.