Ετικέτες

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΩΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

Posted: 24 Mar 2014 12:03 AM PDT
Εδώ όλες οι αναρτήσεις του blog που αφορούν τον τηλεβιβλιοπώλη και Υπουργό Υγείας μπουμπούκο: http://aagorastos.blogspot.com/search/label
................................................................
Στις 25 Νοεμβρίου 2013 ο ακροδεξιός Άδωνις Γεωργιάδης διόρισε από το παράθυρο, δηλαδή ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ, ως μετακλητό υπάλληλο, σε θέση Ειδικού Συνεργάτη, τον Γερογιάννη Δημήτριο.
Διορίζουν τον προσωπικό τους εκλογικό στρατό την ώρα που σου λένε ότι σώζουν τη χώρα από τη χρεοκοπία.
Κι εσύ τους πιστεύεις.
Και θα κάνεις ξανά κυβέρνηση τους ψεύτες, τους κλέφτες και τους απατεώνες που χρεοκόπησαν τη χώρα.
Για να δούμε πως παίζεται το παιχνίδι.
Ποιος είναι ο Γερογιάννης Δημήτριος?
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%93%CE%A9%CE%98-%CE%9E%CE%95%CE%93
Ο Γερογιάννης ήταν υποψήφιος Βουλευτής με το ΛΑΟΣ στο Βόλο το 2012, την εποχή που όλοι του ΛΑΟΣ, και ο μπουμπούκος, έγλυφαν ακόμη τον αρχηγό τους Καρατζαφέρη.
Τώρα, μετά και από τον διορισμό του, ο Γερογιάννης παρέα με τον Άδωνι θα γλύφουν όλη μέρα τον Σαμαρά.
Τον Σαμαρά που τότε έβριζαν μαζί.
Τώρα του γλύφουν τα...ξέρετε.
Τώρα...συγκυβερνούν μαζί η ακροδεξιά ΠΟΛΑΝ με το ακροδεξιό ΠΑΣΟΚ του έτοιμου για όλα, και για τη φυλακή, Βενιζέλου και τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ που δέχτηκαν να κάνουν τη λάντζα.
Τυχαίο, λέτε, ότι όλοι οι παραπάνω έχουν εμπλακεί σε μία τουλάχιστον προδοσία στη ζωή τους???
http://laosvolou.blogspot.com/
Έτσι παίζεται το παιχνίδι, με σημαδεμένη τράπουλα.
Κι εσύ τους βλέπεις στα χρεοκοπημένα κανάλια των ολιγαρχών, τους πιστεύεις και τους ψηφίζεις.
Συγχαρητήρια!!!!
by ago

Στάινμαγερ: Η Ρωσία άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας




Το φόβο ότι η Ρωσία μπορεί να «άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας» με την απόπειρα επαναχάραξης συνόρων στην Ευρώπη εκφράζει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ μετά την επίσκεψή του στο Κίεβο, την ίδια ακριβώς στιγμή που το ΝΑΤΟ διαβλέπει απειλή για την Υπερδνειστερία στην Μολδαβία εξαιτίας της μεγάλης ρωσικής στρατιωτικής δύναμης που έχει αναπτυχθεί ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821


Απόσπασμα από το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου, Η λεηλασία και καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων
«Το τραγικότερο θύμα των πολέμων και των κάθε λογής επιδρομών υπήρξαν τα κλασσικά μνημεία και έργα τέχνης και κυρίως η Ακρόπολη. Στον τρίτο αιώνα μ.χ., κατά την εισβολή των Γότθων και Ερούλων (το 267) στην Ελλάδα, αφανίσθηκαν πολλά αρχαία κτίρια και καλλιτεχνήματα. Οι Ερούλοι, γερμανικό φύλο, κατά τη διάβαση του Αιγαίου, κατέστρεψαν το Ηραίο της Σάμου. Λεηλάτησαν την Αθήνα, την Κόρινθο και την Ολυμπία. (Renate Tolle, Die antike Stadt Samos, Mainz 1969, 6. Από αυτή την επιδρομή άρχισε ο αφανισμός των μνημείων της Ολυμπίας. Για να αντιμετωπισθούν οι εισβολείς υψώθηκε τείχος μεταξύ του ναού του Διός και της νότιας στοάς.

Η Τουρκία δεν κλήθηκε σε σύσκεψη για το Ισλάμ στην Αίγυπτο.



578px-Kairo_Ibn_Tulun_Moschee_BW_2Δημοσίευμα στη Today’s Zaman με τίτλο «Turkey not invited to Islam Conference in Cairo» αναφέρει ότι η Τουρκία και το Κατάρ δεν προσκλήθηκαν σε διάσκεψη για το Ισλάμ, που θα πραγματοποιηθεί την τρέχουσα εβδομάδα, στο Κάϊρο, λόγω της στάσης των δύο χωρών στο στρατιωτικό πραξικόπημα της Αιγύπτου.   
Σε συνάντηση Τύπου το Σάββατο (22.03), ο Αιγύπτιος Υπουργός Mohamed Mokhtar Gomaa φέρεται να δήλωσε ότι η Αίγυπτος δεν προσκάλεσε στη διάσκεψη την Τουρκία και το Κατάρ, λόγω της «εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησαν οι δύο χώρες», διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η απόφαση της Αιγύπτου σχετίζεται αποκλειστικά με την πολιτική των κυβερνήσεων των δύο χωρών, και δεν αφορά τους λαούς τους.

Νταβούτογλου: άλλο Κριμαία, άλλο Κύπρος και Χατάϊ.



0810davutogluΔηλώσεις του τούρκου υπουργού εξωτερικών κ. Νταβούτογλου σχετικά με την παρομοίωση της περίπτωσης της Κριμαίας, με το Χατάι και την Κύπρο
Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών, σύμφωνα με την εφημερίδα Takvim αντέδρασε στην παρομοίωση της ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσία, με το Χατάι, την Κύπρο και το Κόσσοβο και είπε: «Εάν σ’ αυτήν την περιοχή η εδαφική ακεραιότητα ανοίξει προς συζήτηση, θα προκύψουν παρόμοιες κρίσεις σε πολλές χώρες. Είναι απαράδεκτο να συγκρίνεται το Χατάι, με την τελευταία περίπτωση. Πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική περίπτωση».
 Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Sabah (23/3/), με τον τίτλο «Από την Κριμαία δεν προκύπτουν τα παραδείγματα Χατάι και Κύπρου». Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο Νταβούτογλου, χαρακτηρίζοντας ως «έμπρακτη κατάσταση» τη συμμετοχή της Κριμαίας, των εδαφών της Ουκρανίας,  στη Ρωσία, αντιτάχθηκε στην παρομοίωση της προσάρτησης, με τα παραδείγματα Χατάι, Κύπρου και Κόσσοβου.

Τζωρτζ Σόρος, ο αυτοκρατορικός μάγος…




Της Χέδερ Κόφιν από το Άρδην τ. 58 με αφιέρωμα στο ρόλο των ΜΚΟ που κυκλοφόρησε το 2006. 
Άνοιξη 2002, Covert Action Quarterly
«Ναι, διαθέτω εξωτερική πολιτική… ο σκοπός μου είναι να γίνω η συνείδηση του πλανήτη».
Δεν πρόκειται για μια περίπτωση ναρκισσιστικής διαταραχής· αφορά το πώς ο Τζωρτζ Σόρος επιβεβαιώνει το κύρος της ηγεμονίας των Ηνωμένων Πολιτειών επάνω στον σημερινό κόσμο. Τα ιδρύματα και οι οικονομικοί μηχανισμοί του Σόρος είναι εν μέρει υπεύθυνα για την πτώση των καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα ίδια δίκτυα έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στην Κίνα. Ο Σόρος έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ο ρόλος του αυτοαποκαλούμενου και ως «φιλανθρώπου» είναι να ενισχύει τις ιδεολογικές εκφράσεις της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων προωθώντας παράλληλα το οικονομικό του συμφέρον. Οι εμπορικές και «φιλανθρωπικές» δραστηριότητες του Σόρος είναι μυστικές, αντιφατικές και ταυτόχρονα συγκλίνουσες.

Χαμένες ευκαιρίες με το Ισραήλ

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Σε κορυφαίο παράδειγμα (προς αποφυγήν) εξελίσσονται οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, με ευθύνη κυρίως της χώρας μας και του μυωπικού τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις διεθνείς σχέσεις. Από το 2008, όταν άρχισε η προσπάθεια αναθέρμανσης των διμερών σχέσεων, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δύο από τις πιο ιστορικές και πιο ισχυρές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου θα μπορούσαν να αναπτύξουν έναν άξονα οικονομικής, εμπορικής τεχνολογικής συνεργασίας και ένα εξίσου σημαντικό δίχτυ σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Η ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στην κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ ερέθισαν τη φαντασία, που χωρίς να υπολογίζει παράγοντες όπως η βιωσιμότητα του έργου ή τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών έπλασαν το φιλόδοξο σχέδιο του υποθαλάσσιου αγωγού προς την Ελλάδα. Ετσι το «αφήγημα» γράφτηκε. Είχε από όλα: και ενέργεια και γεωπολιτική και οικονομικά συμφέροντα, ό,τι απαιτείται για μπεστ σέλερ.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά (στην αμερικάνικη και στην ευρωπαική πολιτική)

του Μιχάλη Ιγνατίου
Kάθε φορά που διαβάζω τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις του Προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών συλλαμβάνω τον εαυτό μου να οργίζεται. Είναι τόσο έκδηλη η τακτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών της αμερικανικής κυβέρνησης και γενικά των Δυτικών, που δεν μπορεί να μην «φωνάζεις» κάθε που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι -από τον πιο χαμηλόβαθμο έως τον Μπαράκ Ομπάμα-αναφέρονται στην «παραβίαση (εκ μέρους της Ρωσίας) της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

ΔΙΣΚΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ: Ενα μυστήριο που κρατάει 110 χρόνια

Οσο μικρός είναι τόσο μεγάλο το μυστήριο με το οποίο περιβάλλεται. Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από τη μινωική πόλη της Φαιστού στη Νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ. Ο σκοπός της κατασκευής του και το νόημα των όσων αναγράφονται σε αυτόν παραμένουν άγνωστα.
Ενα μυστήριο που κρατάει 110 χρόνια
Ο δίσκος ανακαλύφθηκε στις 3 Ιουνίου του 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουίτζι Περνιέ και εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Εχει διάμετρο περίπου 16 εκατοστά και πάχος μόλις κάτι περισσότερο από 1-2 εκατοστά. Εχει κατασκευαστεί από πηλό και θεωρείται το αρχαιότερο δείγμα τυπογραφίας.

Μεθοδεύουν την κατάργηση των Οικονομικών ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

Για να μην υπάρξει διαφάνεια στην υπόθεση του Ειδικού Φορέα Δασών & του ελέγχου των 10 κωδικών

theoxaris_eforia_b2.jpg - 33.52 KbΑπέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης καταβάλλει το «βαθύ κράτος» των  Κυβερνητικών εταίρων, ώστε να μην τελεσφορήσει ο έλεγχος των δέκα ύποπτων κωδικών, του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αφού χρησιμοποίησαν όλα τα τεχνάσματα, τώρα, προκειμένου να μην φτάσει ποτέ αυτή η υπόθεση στο Ειδικό Δικαστήριο, μεθοδεύουν την κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών, από την οποία προέκυψε το πόρισμα – καταπέλτης, του Ειδικού Φορέα Δασών.

Μάρτιος του 1964: Ο Ινονού ξεκινά την επιχείρηση εκτοπισμού των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολ

Μάρτιος του 1964: Ο Ινονού ξεκινά την επιχείρηση εκτοπισμού των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 24, 2014
20140324-093700.jpg
Η κυβέρνηση του Ισμέτ Ινονού, τον Μάρτιο του 1964, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της διάλυσης της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Τα προηγούμενα σχέδια αφανισμού είχαν αποτύχει να εκριζώσουν στην ολότητα τον ελληνισμό της Πόλης, κορυφαία των οποίων ήταν η απαγόρευση πλήθους επαγγελμάτων (νόμος 2007/1932), η επιστράτευση το 1941 στα τάγματα εργασίας όλων των ανδρών 18-45 ετών της ελληνικής, της αρμενικής και της εβραϊκής μειονότητας, ο Φόρος Ευμάρειας (Βαρλίκι, 1942-44) με σκοπό την οικονομική καταστροφή των μειονοτήτων και ακόμα
η Νύκτα Τρόμου της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου 1955 κατά την οποία εφαρμόστηκε ένα κεραυνοβόλο σχέδιο καταστροφής του ελληνισμού της Πόλης, που προετοιμάστηκε από τη Διοίκηση Ανορθόδοξου Πολέμου της Τουρκίας με τη συνεργασία της τότε κυβέρνησης, όπως έχει αποδειχθεί πρόσφατα.
Τα ιστορικά στοιχεία που έχουν προκύψει με τη δημοσίευση των Πρακτικών της Δίκης των γεγονότων της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου 1955, στη νήσο Πλάτη, εναντίον της ανατραπείσας κυβέρνησης Μεντερές με το στρατιωτικό κίνημα της 27ης Μαΐου 1960, δείχνουν ότι το σχέδιο της μαζικής απέλασης Ελλήνων υπηκόων που διέμεναν στην Κωνσταντινούπολη με το καθεστώς «Εταμπλί», είχε καταστρωθεί από το 1957. Κατά την κατάθεσή του ο μάρτυρας στρατηγός Ρεφίκ Τουλγκά, με την ιδιότητα του υπασπιστή του ανατραπέντος προέδρου της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ, ανέφερε ότι ο τελευταίος τού αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο απέλασης των Ελλήνων υπηκόων και κατάσχεσης των περιουσιών τους. Τόσο ο Ινονού όσο και ο Μπαγιάρ, στρατιωτικός ο πρώτος και οικονομολόγος ο δεύτερος, έχουν προέλευση από το Κομιτάτο Ενωση και Πρόοδος του οποίου η ιδεολογία κυβέρνησε την Τουρκία από το 1908, χωρίς ουσιαστικά διαλείμματα, μέχρι τουλάχιστον το έτος 2004 και ακόμα αποτελεί ισχυρή ιδεολογία και έχει επιρροή στα σημερινά γεγονότα στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας. Ο Ινονού υπήρξε διοικητής στις αρμενικές επαρχίες την περίοδο 1915-17 των φοβερών εκτοπισμών αλλά και αρχιτέκτονας των διωγμών κατά των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων την περίοδο μετά το 1923 και ειδικότερα κατά της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Πόλης και των νησιών της Ιμβρου και της Τενέδου, που είχαν εξαιρεθεί της ανταλλαγής των πληθυσμών. Ο Μπαγιάρ υπήρξε εκτελεστικό στέλεχος του Κομιτάτου της περιοχής της Σμύρνης και ειδικότερα της Τεσκελάτι Μαχσουσά (Ειδική Υπηρεσία), του παραστρατιωτικού κλάδου του Κομιτάτου, την περίοδο 1914-18, κατά τη διάρκεια των μαζικών διωγμών των ελληνικών κοινοτήτων της δυτικής Μικράς Ασίας. Η αναφορά στα δύο αυτά ισχυρά άτομα –που υπήρξαν θανάσιμοι αντίπαλοι– του πολιτικού σκηνικού της Τουρκίας, δείχνει την αδιάκοπη πολιτική κατά των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων με σκοπό τον αφανισμό τους.
Το σχέδιο των διώξεων ήταν έτοιμο από το 1957
Αποτελεί μέγιστη πλάνη, που λέγεται εσκεμμένα ή όχι, ότι οι Ελληνες υπήκοοι στην Κωνσταντινούπολη υπάγονταν στη Συμφωνία της Αγκυρας της 30ής Οκτωβρίου 1930 και ότι η τουρκική κυβέρνηση καταγγέλλοντας μονομερώς τη Σύμβαση αυτή, είχε το δικαίωμα να απαγορεύσει τη διαμονή των Ελλήνων υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη. H Σύμβαση «Περί της Ανταλλαγής των Ελληνικών και Μουσουλμανικών Πληθυσμών», που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης, στο Αρθρο 2 όριζε τους εξαιρούμενους από την ανταλλαγή Ελληνες κατοίκους της Κωνσταντινούπολης ως εξής: «Θέλουσι θεωρηθή ως Ελληνες της Κωνσταντινουπόλεως, πάντες οι Ελληνες οι εγκατεστημένοι ήδη προ της 30ής Οκτωβρίου 1918, εν τη περιφέρεια της Νομαρχίας Κωνσταντινουπόλεως, ως αυτή καθορίζεται διά του νόμου του 1912». Πρέπει να σημειωθεί ότι στην επίσημη καταμέτρηση των πληθυσμών το 1927 σε σύνολο περίπου 120.000 Ελλήνων της Πόλης οι 26.000 ήταν Ελληνες υπήκοοι που υπάγονταν στο καθεστώς «Εταμπλί». Τον Ιούνιο του 1932, εν μέσω μιας ατμόσφαιρας ενθουσιασμού της «Ελληνοτουρκικής Φιλίας», που ακολούθησε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αγκυρα το φθινόπωρο του 1930, η κυβέρνηση της Τουρκίας απαγόρευσε την άσκηση ενός μεγάλου συνόλου επαγγελμάτων στους Ελληνες υπηκόους, με αποτέλεσμα να εκπατριστούν περίπου 15.000 από αυτούς την περίοδο 1932-34. Το έτος 1964 ο αριθμός των Ελλήνων υπηκόων ήταν 12.000 σε σύνολο 90.000 ομογενών στην Πόλη.
Η προσεκτική ανάλυση των δεινών που υπέστη η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης και των νησιών της Ιμβρου και Τενέδου δείχνει την εξής αλήθεια: ότι τα επιμέρους σχέδια των καταπιεστικών και διωκτικών μέτρων αποτελούν κεντρική κρατική πολιτική, σχεδιασμένα σε στρατηγικό επίπεδο ανεξάρτητα από την πορεία των διακρατικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και Τουρκίας, των οποίων η εφαρμογή γίνεται όταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι κατάλληλη. Η αρχή αυτή ισχύει και στην περίπτωση των απελάσεων του 1964. Ενώ το σχέδιο είναι έτοιμο τουλάχιστον από το 1957, μάλιστα σχεδιασμένο από το κόμμα του Αντνάν Μεντερές, εφαρμόζεται το 1964 από το αντίπαλο κόμμα με αφορμή τις διακοινοτικές συγκρούσεις στην Κύπρο που επαναλαμβάνονται με ένταση από τα Χριστούγεννα του 1963 και ενώ στην Ελλάδα επικρατεί πολιτική αστάθεια. Είναι σίγουρο ότι και να μη συνέβαινε η ελληνοτουρκική σύγκρουση στην Κύπρο, που υπήρξε εισαγόμενη από τον βρετανικό παράγοντα, η τύχη του Ελληνισμού της Πόλης και των νησιών της Ιμβρου και Τενέδου θα ήταν ίδια, με το δεδομένο της συνεχούς πολιτικής του κράτους της Τουρκίας κατά των «μη αφομοιώσιμων» πληθυσμών και της αδιάφορης στάσης των χωρών που είχαν συνυπογράψει τη Συνθήκη της Λωζάννης, και βέβαια πρώτης της Ελλάδος.
Αδιαμφισβήτητα η απέλαση των Ελλήνων υπηκόων το 1964-65 υπήρξε μια από τις πλέον βάναυσες παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάννης. Η οποιαδήποτε επίλυση της Συμφωνίας της Αγκυρας του 1930 δεν ισχύει, αφού δεν μπορεί η διεθνής σύμβαση της Λωζάννης να αντικατασταθεί από μια διμερή σύμβαση. Επίσης, η απέλαση των περίπου 12.000 Ελλήνων της Πόλης υπήρξε μια πράξη μείζονος κλίμακας παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως του Καταστατικού του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (1950) που η Τουρκία είχε ενστερνιστεί από το 1954. Ο βάναυσος και βίαιος τρόπος με τον οποίον διενεργούνταν οι απελάσεις, με τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων υπηκόων για πολλές δεκαετίες –οι συνέπειες υφίστανται μέχρι σήμερα– κάτω από ένα έντονο κλίμα τρομοκράτησης του ελληνισμού της Πόλης την περίοδο 1964-65, με την παράλληλη εφαρμογή του προγράμματος διάλυσης των ελληνικών κοινοτήτων των νήσων της Ιμβρου και Τενέδου, αποτελούν μείζονος κλίμακας παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων με νομικές συνέπειες που δεν παραγράφονται.
Πολλαπλές ευθύνες

Μπακαλιάρος, ο θρεπτικός



Τον έχουμε συνδέσει με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, που όλη η χαρούμενη οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το τραπέζι και απολαμβάνει μπακαλιάρο σκορδαλιά, αμπελοφάσουλα και άλλες νοστιμιές. Πόσοι όμως γνωρίζετε από πού μας ήρθε και ποια είναι τα διατροφικά οφέλη του;
Η 25η Μαρτίου και η Κυριακή των Βαΐων είναι δύο μέρες που επιτρέπεται από την εκκλησία μας, να σταματήσουμε την νηστεία και να απολαύσουμε το ψαράκι μας. O μπακαλιάρος είναι must και όχι άδικα…

Το OK έχει... γενέθλια - η ιστορία της πιο διάσημης αμερικανικής λέξης

ΓΙΝΕΤΑΙ 175 ΧΡΟΝΩΝ 
Την Κυριακή συμπληρώνονται 175 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως δημοσιευμένη λέξη, στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας Boston Morning Post
Το OK έχει... γενέθλια - η ιστορία της πιο διάσημης αμερικανικής λέξης
Ό,τι κι αν κάνετε αύριο Κυριακή, όπου κι αν βρίσκεστε, αφιερώστε έστω ένα λεπτό για να σκεφτείτε ποιά είναι η πιο διάσημη λέξη της αγγλικής γλώσσας, ΟΚ;
Την Κυριακή συμπληρώνονται 175 χρόνια από τότε που το ΟΚ — ή, όπως το προτιμούν κάποιοι, okay— εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως δημοσιευμένη λέξη και συγκεκριμένα στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας Boston Morning Post, που τότε ήταν μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
"Θεωρώ ότι το ΟΚ θα πρέπει να εορτάζεται με παρελάσεις και πανηγυρικούς λόγους", λέει ο Άλαν Μέτκαλφ, καθηγητής Αγγλικών στο Ιλινόι, ο οποίος θεωρείται αυθεντία σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστορία και την έννοια του ΟΚ.

Η ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ


η νικη της σαμοθρακης
Το ιστορικό της κλοπής του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης και η μεταφορά στο μουσείο του Λούβρου.
Στις 15 Απριλίου του 1865, η αρχαιολογική αποστολή του Γάλλου υποπρόξενου Καρόλου Σαμπουαζό, έκανε ανασκαφές στα βόρεια της Σαμοθράκης.Τότε ένας Έλληνας εργάτης αναφώνησε «Κύριε, εύραμεν μια γυναίκα»!

ΕΡΕΥΝΑ ΕΞΗΓΕΙ: γιατί οι γυναίκες ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια του σεξ...



Ο Christopher Ryan, συντάκτης γνωστού μηνιαίου περιοδικού έκανε μία έρευνα που όχι μόνο μας αφορά, αλλά έχει και ιστορικό ενδιαφέρον!!!

Έχετε προσέξει πόσο φωνάζουν οι γυναίκες κατά τη ...

Μήπως έχεις φοβία δέσμευσης; Μήπως ο σύντροφός σου;



Μήπως έχεις φοβία δέσμευσης και δεν το έχεις καταλάβει; Μήπως η συμπεριφορά σου δυναμιτίζει ασυνείδητα τη σχέση; Μήπως ο σύντροφός σου στο “επόμενο βήμα” κολλάει; Η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα σε βοηθάει να συνειδητοποιήσεις και να αντιμετωπίσεις τους φόβους...
Φοβάστε τη δέσμευση; Σας κόβεται η ανάσα ή χαλιέστε κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να έρχεται κοντά με κάποιον, να τον χρειάζεστε ή και ακόμα να νιώθετε εξαρτημένοι από εκείνον;

Ο Αριστοτέλης για την δημόσια παιδεία



i pedia ston aristoteli (3)

Εισαγωγικές παρατηρήσεις: Στο έργο του Πολιτικά ο Αριστοτέλης εξετάζει, ανάμεσα στα άλλα, τη σημασία της ουσιαστικής συμμετοχής των πολλών στην άσκηση της εξουσίας και τη δυνατότητά τους να συλλέγουν τις γνώσεις, να διαμορφώνουν τεκμηριωμένη γνώμη και να αποφαίνονται με παραδειγματική ευστοχία για θέματα πολιτικής δημοκρατίας, όχι σπάνια μάλιστα πιο εύστοχα και από τους ειδήμονες. Μόνο εκεί όπου αποφασίζει πραγματικά και όχι τυπικά η πλειοψηφία των πολιτών, μπορεί να ευδοκιμεί η δημοκρατία, μας λέει ο φιλόσοφος.
Μια τέτοια πλειοψηφία όμως δεν συλλέγει μόνο γνώσεις και αρετές, αλλά διέπεται και από ανεξέλεγκτα πάθη, είναι δέσμια μιας απαιδευσίας, η οποία την εμποδίζει να αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά. Αυτό λοιπόν που συγκροτεί το ήθος των πολιτών και πιο ειδικά των νέων ανθρώπων, ώστε να κατακτούν ουσιωδώς την πολιτική αρετή και να συμμετέχουν με ορθό λόγο και με έργο στα κοινά, είναι η παιδεία. Αλλά ποια παιδεία; Η ιδιωτική ή η δημόσια; Ο Αριστοτέλης δηλώνει ρητά: η δημόσια παιδεία.

Υπεράνθρωπος…





Είμαι ένας υπεράνθρωπος. Στ’αλήθεια είμαι. Μπορώ να κάνω τα πάντα. Θα σταματήσω τις απολύσεις. Θα φτιάξω σχολεία για τα παιδιά σου. Θα διώξω ολομόναχος εκείνους που καταστρέφουν τα δάση για λίγο ή περισσότερο χρυσό. Θα σώσω απόψε δέκα μετανάστες από τα μαχαίρια των ναζί. Θα βρω δουλειά στην κόρη σου (αλλά όχι και στο γιο του αχώνευτου γείτονά σου, έτσι?). Θα σου αγοράσω ένα καλό (οικολογικό) αυτοκίνητο που να παίρνει μπρος με την πρώτη. Θα αλλάξω τη φορολογία ώστε για μια φορά να ξαλαφρώσεις εσύ και να πληρώσουν οι πλούσιοι.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ



Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΟΥΛΗ
Αντίθετα με τις «θεωρίες» της δημόσιας «σπατάλης», όσο και της συνομωσίας (όπου η χώρα έπεσε θύμα ξένων κέντρων), οι αριθμοί αλλά και η οικονομική επιστήμη, αποδεικνύουν ως βασικό υπεύθυνο της χρεοκοπίας και της σημερινής δεινής κατάστασης, την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
Αυτό που δεν λέγεται είναι ότι η χρεοκοπία δεν αφορά μόνο το μέγεθος του χρέους. Αλλά ότι οι κύριες αιτίες, είναι η αλλαγή της σύνθεσής του,από εσωτερικό σε εξωτερικό και ο μετασχηματισμός τουαπό δραχμικό σε «ξένο» νόμισμα, το ευρώ, καθιστώντας το έτσι ανεξέλεγκτο. Ας δούμε συνοπτικά αυτά τα τρία σημεία.
Πρώτον, Το μέγεθος του χρέους: Αρχές του 2001, το δημόσιο χρέος ήταν 141 δις ευρώ, ενώ το ΑΕΠ 135 δις και κατά συνέπεια η σχέση χρέους/ΑΕΠ ήταν 104%. Τέλη του 2009 (πριν εφαρμοστεί το μνημόνιο), το δημόσιο χρέος προσέγγισε τα 300 δις και το ΑΕΠ ήταν 231 δις και άρα η σχέση χρέους/ΑΕΠ έφτασε στο 130%. Αυτά τα χρόνια το ΑΕΠ αυξήθηκε ονομαστικά (λόγω πληθωρισμού) κατά 33%, ενώ πραγματικά κατά 29%, συνολικά 71%, μέση ετήσια αύξηση 6,2%. Το δε χρέος αυξήθηκε κατά 112%, μέση ετήσια αύξηση κατά 8,8%. Άρα τα «χρυσά» χρόνια του ευρώ και παρά τα όσα λέγονται, το χρέος μεγάλωσε δυσανάλογα σε σχέση με το ΑΕΠ.

Ο Θουκυδίδης, η Μήλος και η έννοια του ιμπεριαλισμού…




Ο ιμπεριαλιστής ξέρει να είναι κυνικός απέναντι σε οτιδήποτε μπορεί να αντιτάξει ο ανίσχυρος. Γνωρίζει εκ των προτέρων ότι τα επιχειρήματα του θα είναι κυρίως ηθικά ή συναισθηματικά, δηλαδή εντελώς ακίνδυνα. Δεν διατίθεται να δαπανήσει χρόνο για αερολογίες.
Ο ιμπεριαλιστής ξέρει να είναι κυνικός απέναντι σε οτιδήποτε μπορεί να αντιτάξει ο ανίσχυρος. Γνωρίζει εκ των προτέρων ότι τα επιχειρήματα του θα είναι κυρίως ηθικά ή συναισθηματικά, δηλαδή εντελώς ακίνδυνα. Δεν διατίθεται να δαπανήσει χρόνο για αερολογίες.

Ιβάν Παβλόφ (1849-1936)


 
 
 
 
 
 
2 Votes

Με τον Έρλιχ άρχισε ο αιώνας της χημειοθεραπείας.
Ο Ιβάν Πέτροβιτς Παβλόφ (Ivan Petrovich Pavlov), ένας από τους μεγαλύτερους φυσιολόγους των νεώτερων χρόνων, γεννήθηκε το 1849 στο Ριαζάν. Ήταν γιος φτωχού ιερέα του χωριού του. Τα πρώτα παιδικά και τα νεανικά του χρόνια πέρασε κοντά στη φύση, κάνοντας μια απλή και μεθοδική ζωή, πράγμα που ασφαλώς συνετέλεσε στη μακροβιότητά του. Πεθαίνοντας, σε ηλικία 87 χρόνων βρισκόταν ακόμα σε πλήρη δραστηριότητα. Στην περίφημη «επιστολή – διαθήκη» που άφησε στους νέους της πατρίδας του συνιστά: «Μελετάτε, συγκρίνετε, συγκεντρώνετε γεγονότα! Όσο τέλεια κι αν είναι τα φτερά του πουλιού, δε θα μπορέσουν ποτέ να το σηκώσουν ψηλά, αν δεν ακουμπήσουν στον αέρα. Τα γεγονότα είναι ο αέρας του επιστήμονα και χωρίς αυτά δε θα μπορέσετε ποτέ να υψωθείτε σε πτήσεις. Χωρίς τα γεγονότα, οι θεωρίες δεν είναι παρά σαπουνόφουσκες ή μάταιος κόπος».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ...


Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, οι υπερωρίες στο Μέγαρο Μαξίμου δίνονται κανονικά.
Το 95% των εργαζομένων που δουλεύουν εκεί είναι διορισμένοι ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ή αποσπασμένοι παρατύπως από άλλη θέση στο Δημόσιο.
Οι αποφάσεις που αφορούν τις υπερωρίες των κομματόσκυλων του Μαξίμου είναι πλέον σταθερές κάθε μήνα και κοσμούν τη διαύγεια με τον καλύτερο τρόπο.
Η διαύγεια, στα λίγα χρόνια λειτουργίας της, αποδεικνύει περίτρανα την ύπαρξη του λεγόμενου δικομματικού πελατειακού κράτους.
Ποιος ασχολείται όμως?
Ελάχιστοι επισκέπτονται τη διαύγεια, ελάχιστοι πολίτες γνωρίζουν πως λειτουργεί.
Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι μόνο μία απόφαση που αφορά υπερωρίες Φεβρουαρίου 5.000 ευρώ στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, δηλαδή του ακροδεξιού Μπαλτάκου.

ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...


Posted: 23 Mar 2014 04:19 AM PDT
Η ανάρτηση που διαβάζεις αφορά τις υπερωρίες Μαρτίου 2014 που αναρτήθηκαν στη διαύγεια του Σαμαρά από τις αρχές του τρέχοντος μηνός.
Μην μπερδεύεστε.
Οι υπερωρίες που ανάρτησα λίγο νωρίτερα, "ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ..."αφορούσαν τη διαύγεια του Μπαλτάκου.
Και να τι εννοώ:
Αν πληκτρολογήσεις et.diavgeia.gov.gr θα βρεθείς σε αυτή τη σελίδα.