Ετικέτες

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Βία

Προς Θεου δεν ειμαι υπερμαχος της βιας οταν δεν "μεταφραζεται" σε απτα αποτελεσματα( π.χ. επανασταση)
Αλλα αν "οι πολιτικοι μας" πιστευουν οτι μπορουν να καταδικασουν το ΛΑΟ ΜΑΣ σε θανατο "δια σταγκαλισμου" χωρις να να ατιμετωπισουν αντιδρασεις τοτε μαλλον ¨"πλανωνται πλανην οικτρα" σε τελικη αναλυση "οργη λαου, φωνη θεου"!

Γαλλια-Αποικοκρατία

"Ανατολικά όρια της Δύσης είμαστε. Και σημείο που ακουμπάει σε δυό Ηπείρους και πέντε θάλασσες. Η γεωπολιτική μας θέση είναι από τις σπουδαιότερες της Ευρώπης. Ελίνα"
Εξαιρετικο σχολιο ελπιζω να μου δωσεε την αδεια να το χρησιμοποιησω...
@Ο Κοραης δεν "αναβθμισε" τους Φραγγους σε Γαλλους απλα αναγνωρισε μαι ιστορικη πραγματικοτητα: Oι Φραγκοι ηταν ενας λαος γερμανικης προελευσης ο οποιος κατελαβε την περιοχη που καποτε ονομαζοταν Γαλατια την περιοδο 490-511 μ.Χ.Ακολουθως αυτοι και αλλοι εισβολεις (Βουτγουνδοι και Αλανοι και στην  πρωην περιοχη της Αρμορικης Ρωαμαιο-Κελτες προσφυγες απο την Βρεττανια εξ ου και  Βρεττανη) εγκατασταθηκαν στην χωρα που κατακτσησαν και αναμιχθυκαν με τους ως επι πλειστον Ρωμαιο-Κελτες κατοικους της Γαλατιας υιοθετωντας κατα κυριο λογο τη γλωσσα και τα ηθη των υποτελων τους (τα γαλλικα ειναι νεο-λατινικη γλωσσα) αφηνοντας ως μονα ιχνη το "Σαλικο" νομικο κωδικα (περι το 450 μ.χ.)και μερικους στραρτιωτικους ορους π.χ. armee  αντι exercitum ισως ως εμμεση υπομνηση του τροπου με τον οποιο καταλαβαν αυτη την χωρα.(Οι Ελληνες της Μασσαλιας εξαφανιζονται απο το προσκηνιο ακριωβς αυτην την περιοδο καθως δεν εχουμε ελληνικες επιγραφες στην Μασσαλια μετα τον 6ο μ.Χ αιωνα αν και η τοπικη διαλεκτος της Μασσαλιας φερει "ιχνη" απο τα αρχαια ελληνικα (αιολικη διαλεκτο) συμφωνα με τους γλωσσολογους.
Δεδομενης λοιπον την προσμιξης των Φρακων με τους Ρωαμαιο-Κελτες και` της συνθεσης τους σε ενα νεο εθνος (εξελιξη ηδη ορατη κατα την διαρκεια του Μεσαιωνα (π.χ. ηδη απο τον 11ο αιωνα οι Γερμανοι χρονικογραφοι αποκαλουσαν την Γαλλια ως την χωρα των Λατινων Φραγκων)  δεν ειχε πλεον νοημα να ειχε νοημα να γινεται λογος για Φραγκους και για Γαλατες.Ομολογω οτι δεν γνωριζω με ποια διαδικαδια ο Κοραης καταληξε στον τυπο "Γαλλοι", αλλα μπορω να υποθεσω οτι εξελληνισε τον λατινικο τυπο "Galli" αναγνωριζωντας ετσι το γεγονος οτι  οι Γαλλοι ησαν κατα κυριο απογονοι των εκρωμαισμενων Γαλατων.
   Τωρα για την αποκιοκρατια, τον αγαπημενο "μπαμπουλα" διαφορων αριστεριστων και υπερμαχων του αποδομισμου-πολυπολιτισμου, αφοκεντριστων κτλ που την χρησιμοπποιυν "δια πασαν νοσον" η αναφορα της στην περιοδο ειναι ελαφρα αναχρονιστικη καθοτι αυτο το φαινομενο (τουλαχιστον με την εννοια που του δινουμε σημερα) δεν υπηρχε πριν το δευτερο μισο του 19ου αιωνα αρα ΜΕΤΑ την Γαλλικη Επανασταση. Το`τι εγινε την περιοδο 1492-1763 ειναι ενα θεμα που σηκωνει μεγαλη συζητηση και ειναι ασχετο με το αρθρο...Επιπλεον υποπτευομαι οτιηση εχω γραωει πολλα και δεν θελω να ταλαιπωρησω και αλλο τους διαχειριστες  του Ινφοργνωνμονα...Καλυνυχτα και ευχαριστω για την κατανοηση!
 

Ελληνισμός (Σιδηρούντιος)

Δεν είναι το Α και το Ω η γλώσσα. Η γλώσσα είναι εργαλείο. Σε κακό μάστορα το καλύτερο να του δώσεις, στραβά θα χτίζει. Δώσε σε καλό μάστορα ότι εργαλείο, και θα σου κάνει έργο.

Υπάρχουν πολλοί που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα. Να όμως ορισμένοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να δώσουν το όνομά τους και κάτι από τη ζωή τους για να δουν μία καλύτερη Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι καθαροί άνθρωποι με ικανότητες, που ο καθένας θα μπορέσει με τη σειρά του να προτείνει από μερικούς ακόμα. Αν παρθεί μία πρωτοβουλία για μία πρώτη συνάντηση, πολλά θα προκύψουν. Θεωρώ τον Λυσσαρίδη και τους συνεργάτες του ως ιδανικούς για τον συντονισμό ενός Παγκοσμίου Συμβουλίου του Ελληνισμού, το οποίο θα αναλάβει την σωτηρία της Ελλάδος.
Βάσος Λυσσαρίδης, Σαρτζετάκης, Στεφανόπουλος, Γλέζος, Μίκης Θεοδωράκης, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, άνθρωποι του Άθενς, άνθρωποι του Σπύρου Βρυώνη, Γιαννάκης Ομήρου, Δημήτρης Νανόπουλος, Πέτρος Δούκας, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Δημαράς, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Μαρκεζίνης, Καλεντερίδης, Ιβαν Σαββίδης, Φώτης Κουβέλης, Μανόλης Δρετάκης, Στάθης Παναγούλης, και στελέχη από την ΕΣΠΕ που δεν γύρισαν στο ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Λεωνίδας Καβάκος, Αγάθη Καλησπέρα, Νίκος Γκιόλιας, Νανά Μούσχουρη, Χαράλαμπος Δενδρινός, Ιωάννης Κοραντής, Βασιλάκος, Πισσαρίδης (νόμπελ), Ναύαρχος Σταυρίδης, Γεώργιος Τένετ, Νικόλαος Νεγροπόντε, Ιωάννης Δ. Νεγροπόντε, Μιχαήλ Λαζαρίδης, εφευρέτης του Μπλάκμπερυ, Ν. Παπαδόπουλος βουλευτής στην Σουηδία, Χαρά Νικοπούλου, Β. Αγτζίδης, Στάθης Παναγούλης, Γιάννης Μανώλης, στελέχη των ΠΟΛ. ΑΝ και ΔΗ. ΑΝΑ που δεν γύρισαν στη ΝΔ, στελέχη από την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία Ανατροπή, στελέχη από το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών, Αγιορείτες, Εθελοντές των Ολυμπιακών αγώνων, απόστρατοι αξιωματικοί, συνταξιούχοι δικαστικοί, σύμβουλοι υπουργών διορισμένοι με ΑΣΕΠ και όχι κομματικοί, στελέχη και βουλευτές από ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ, στελέχη από Δημ. Περιφερειακή Ένωση, που δεν γύρισαν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στελέχη από την ομογένεια, ακαδημαϊκοί του εξωτερικού. Υπάρχουν πολλοί ικανοί και αξιόλογοι Έλληνες στο εξωτερικό και πρέπει να τους έχει σε λίστες το ΥΠΕΞ. Το ΚΚΕ έχει ένα άριστο δυναμικό ανθρώπων από ηθικής πλευράς, αλλά, κατά την άποψή μου, με προβληματική γνώση για το παγκόσμιο σκηνικό και την ιστορία. Το ΚΚΕ όμως είναι ένα βαθιά πατριωτικό κόμμα με ικανότατα στελέχη και δεν πρέπει να μείνει έξω από την υπόθεση ανάπλασης της Ελλάδος. Μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Όχι λύση από αριστερά και δεξιά, αλλά από όλους, εκτός όμως στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυβέρνησαν και έφεραν τη χώρα στο χάλι του σήμερα.

Νταβούτογλου, υπουργός εξωτερικών κράτους-συμμορίας: Αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης ο Οτσαλάν"

Νταβούτογλου, υπουργός εξωτερικών κράτους-συμμορίας: Αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης ο Οτσαλάν"
ο τιτλος ειναι "ολα τα λεφτσ"!
"ο κ. Νταβούτογλου, υποστήριξε ότι, στην Τουρκία, γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων των Τούρκων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των Κούρδων."
Black humour made in Turkey... καλα πραγματικα τα πιστευει αυτα που λεει;

ΥΠΕΡ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΥΠΕΡ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ο τζιμης οπως και ο καθενας μας εχει το δικαιωμα να γραφει αυτο που πιστευει...Αυτο που ΔΕΝ δικαιωμα ουτε αυτος ουτε ΚΑΝΕΝΑΣ αλλος ειναι να "κολλα" και να προσβαλει οσους εχουν διαφορετκη αποψη "τακτικη" που την εφαρμοζει τοσο αυτος οσο και ενας αλλος ο οποοις εχει κλεψει μεχρι και το ψευδωνυμο του! Αν φυσικα δηλωσει οτι σταματα αυτη την τακτικη τοτε απο μερους μου και φαντζομαι απο μερους του αγαπητου Γιωργου θα υπαρχει "διαρκης ειρηνη" οπως θα εγραφε και ο Προκοπιος Καισαρειας. Εξαλλου μονο με αυτο και τον αλλο "βαρβαρο" που ανεφερα πριν εχω προβλημα και με καννεναν αλλο! Αν ομως ο τζιμης συνεχισει τοτε εγω αναγκαστω"να επικαλεστω το δικαστηριο του Υψιστου" οπως εγραφε και ο Τζων Λοκ στην "Δευτερη Πραγματεια περι Κυβερνησεως" και να δουμε αν θα του αρεσει...
Ανακεφαλαιωντας λοιπον, οι επιλογες του τζιμη ειναι απλες: η σταματα τις ειρωνιες/προσβολες και ολα θα ειναι μια χαρα η τον καθιστω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπευθυνο για οτι συμβει απο τουδε μεχρι νεωτερας.."Στο ενα χερι μου κρατω μελισσα θεορατη στο αλλο χερι μου κρατω πεταλουδα που δαγκανει"Ελυτης

Καλασνικώφ

Για οσους καταπινουν αμασητη την προπαγανδα περι "αχρηστου" και "ξεπερασμενου" Καλασνικωφ αφιερωνω τον τιτλο ενος αρθρου απο τους "TIMES" του Λονδινου "cheap and very nasty, the gun for all seasons". Σε αυτο το αρθρο ο κακιασμενος αγγλος αρθρογραφος Μπεν Μακινταιρ (θα μου πειτε αγγλος και να μην ειναι κακιασμενος γινεται; ΟΧΙ!) γραφει τα λυσακα του για το ποσο αποτελεσματικο και αξιοπιστο εξακολουθει να ειναι το ΑΚ-47!
ΥΣ προς αξιοτιμο Γιωργο απο Πατρα: Με ολο το σεβασμο αλλα το ΑΚ-47 σιγουρα δεν ηταν το οπλο που διελυσε το πεζικο του Χιτλερ δεδομενου οτι εισηλθε σε υπηρσεια το 1947 εξ ου και ο αριθμος 47 και εξαλλου ο σχεδιαστης του ειχε εμπνευστει απο το  "τυφεκιο εφοδου"
StG.-44 αλλιως γνωστο και ως ΜΡ-44. το οποιο εισηλθε σε υπηρσειασε περιορισμενους αριθμους το 1944
Το οπλο στο οποιο αναφερστε ειναι το υποπολυβολο PPSh-41. Ευχαριστω...

Πρώτο τυφέκο εφόδου -1938 (ΑΧΕΡΩΝ)

@Α.Λ 18/1 10:04
Το ΑΚ-47 δεν ειναι πιστο αντιγραφο του STG-44,αλλα βασιζεται στην ολη συλληψη του,συμπεριλαμβανομενου του πυρομαχικου.Κατα δηλωση του ιδιου του Μ.Καλασνικωφ,καποια απαρτια του οπλου τα εμπνευστηκε απο αλλα οπλα,κατι αλλωστε πολυ συνηθισμενο,καθως δεν ξεκιναει ενας σχεδιαστης να ξαναανακαλυψει τον τροχο,αλλα να παρουσιασει κατι λειτουργικο,πραγμα οχι τοσο απλο και ευκολο.Θυμαμαι κατι για τον μηχανισμο σκανδαλης του AK-47,τον οποιο ''δανειστηκε''απο το Μ-1 GARAND.Ποσοι ομως απο εμας γνωριζουν οτι το 1938 αναπτυχθηκε απο την ελληνικη Πυρκαλ ενα,ισως το πρωτο τυφεκιο εφοδου;Επροκειτο για σμικρυνση του οπλοπολυβολου Hotskiss,και το διαμετρημα ηταν το 7,92χ36,ισσως και αυτο μια ελληνικη πρωτοπορια.Το οπλο αναφερεται στο μνημειωδες εργο του Χρηστου Σαζανιδη ''Τα οπλα των Ελληνων''ως οπλοπολυβολο ΕΠΚ,καθως και σε ενα τευχος ελληνικου πρειοδικου νομιζω το ''Στοχαστρο''το καλολαιρι του 1994,εκει αναφερομενο ως FML-36.Η εξελιξη του ελληνικου τυφεκιου διεκοπη απο την τροπη που πηρε ο πολεμος για την Ελλαδα.Για να επιστρεψουμε στο Καλασνικωφ,εχει αντιγραφει,οχι υποχρεωτικα με επιτυχια,απο πολλους δυτικους η θεωρουμενους δυτικους:η Φινλανδια και το Ισραηλ εχουν παρουσιασει εκδοχες του οπλου,ενω φυσικα πολλοι ειναι εκεινοι που το κατασκευασαν κατοπιν αδειας,οπως τα κρατη του πρωην συμφωνου της Βαρσοβιας,η το αντεγραψαν,οπως η Κινα.Ενα ειναι βεβαιο:το Καλασνικωφ ειναι το μετρο συγκρισεως οταν μιλαμε για αξιοπιστια.Παρα την ιδιορρυθμη εργονομια του,οσοι Ελλαδιτες και Κυπριοι το γνωρισαν,και κυριως οσοι το χρησιμοποιησαν στην μαχη,ορκιζονται στο ονομα του.

"Αγνώστα" Υποβρύχια

Δεν μπορω να ισχυριστω οτι εχω και τις φοβερες γνωσεις για τα υποβρυχια αρα για το θεμα του εντοπισμου του εν λογω υποβρυχιου προτιμω να το αφησω στους ειδικους η σε αυτους που εχουν μελετησει το ζητημα και εχουν τις αναλογες γνωσεις που εγω δεν διαθετω.
Απο την αλλη ομως στο ερωτημα αν θα ειχαν το δικαιωμα τα ελικοπτερα να πληξουν το υποβρυχιο πιστευω οτι η απαντηση ειναι θετικη δεδομενου οτι υπαρχει και το προηγουμενο:Οταν κατα την διαρκεια του Ισπανικου Εμφυλιου "αγνωστα" (διαβαζε Ιταλικα) υποβρυχια εκαναν επιθεσεις στα πλοια που μεταφεραν πολεμοφοδια στους Δημοκρατικους σ' ολοκληρη την Μεσογειο. Προς το τελος του πολεμου (αν θυμαμαι καλα ειτε στις αρχες του 1939 η στα τελη του 1938) μαλιστα τα "αγνωστα" υποβρυχια ειχαν τοσο αποθρασυνθει ωστε ενα απο αυτα εκανε επιθεση σε εαν Σοβιετικο εμπορικο πλοιο κοντα στην Σαμοθρακη (για οποιοιν ενδιαφερεται η υποθεση αυτη ειναι καταγεγραμενη στο Ιστορικο και Διπλωματικο Αρχειο του Υπ. Εξ.)
Ομως ακριβως την ιδια περιδο τα γαλλικα κατα κυριο λογο πλοια που συνδευαν τις Δημοκρατικες εφοδιοπομπες εστω και καθυστερημενα αρχιζαν να βαλλουν εναντιον των υποβρυχιων. Το αποτελεσμα; "Kατα συμπτωση" λιγο μετα και την επιθεση στο σοβιετικο πλοιο και την αντιδραση των Γαλλικων πολεμικων συγκληθηκε μια διασκεψη στο Νυον της Γαλλιας στην οποια ολες οι ναυτικες δυναμεις της Μεσογειου (αναμεσα τους και η Ιταλια!) δεσμευτηκαν να προσπαθησουν να καταπολεμησουν το φαινομενο των "αγνωστων" υποβρυχιων (πληροφοριες για την διασκεψη απο την ιδια πηγη στην οποια αναφερθηκα πριν) και μετα απο αυτο οι επιθσεις ουσιαστικα σταματησαν! Αρα α) χωρις την ατιδραση των Γαλλκων πλοιων οι επιθεσεις των "αγνωστων" υποβρυχιων δεν θα ειχαν σταματησει και β) οσο ειχαν δικαιωμα τα Γαλλικα πολεμικα πλοια να χτυπησουν τα "αγνωστα" υποβρυχια σε ισπανικα χωρικα υδατα αλλο τοσο και εμεις εχουμε το δικαιωμα να πληξουμε ενα "αγνωστο" υποβρυχιο σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ χωρικα υδατα η οπως λεει και ο αξιοτιμος σκαλ "Όταν κάποιος σου παραβιάζει σκόπιμα και συστηματικά την κυριαρχία, που είναι ό,τι το ιερώτερο, τον καταρρίπτεις-βυθίζεις."

Πέρσες στην Θάλασσα!

Αν δεν απατωμαι το ναυτικο του Ιραν εχει 5000 ανδρες προσωπικο και λιγες ελαφρες μοναδες.(Aν καποιος εχει παραπανω στοιχεια μπορει να με ενημερωσει). Ποσες μοναδες και πως πιστευουν οτι μπορουν να στειλουν στην Μεσογειο και για πιο λογο;
Αν ΣΟΒΑΡΑ οι Περσες σκεφτονται να κανουν ναυτικες επιχειρησεις στην Μεσογειο και η αναγγελια δεν ειναι απλη κινηση εντυπωσιασμου ειναι πιθανον να συμβει το εξης
Οι Περσες να δοκμασουν να κανουν μαι"βελτιωμενη" εκδοχη της Γιουτλανδης (1916) ΑΛΛΑ αυτο που θα "αποκομισουν" θα ειναι ειτε μια επαναληψη της Τσουσιμα (1904 μ.Χ) η της ναυμαχιας του Λειτε (1944 μ.Χ.) Δεν αναφερω την Σαλαμινα (480 π.Χ) γιατι ο Περσικος στολος εξακολουθιυσε να υπαρχει και μετα την Σαλαμινα εστω και ως ητημενη δυναμη ενω στην ο Ρωσσικος Αυτοκρατορικος Στολος πληγωθηκε θανασιμα στην Τσουσιμα ενω ο Ιαπωνικος Αυτοκρατορικος στολος μετα την ναυμαχια του Λειτε επαψε ουσιαστικα να υφισταται...
Αρα για να παραφρασω κατι που λεγονταν στην περιοδο του Εκατονταετους πολεμου αν οι Περσες στειλουν πλοια στην Μεσογειο α) τα ψαρια της Μεσογειου θα μαθουν περσικα (ευελπιστω και τουρκικα
και β)προβλεπω οτι οι "Περσες" του Αισχυλου θα γινουν πολυ "δημοφιλες" εργο στο Ιραν ειδικο το Α! χορικο το οποιο ξεκινα με την φραση "και εμαθαν  οι Περσες να δαμαζουν τα κυματα" (αν θυμαμαι καλα) η τα λογια του Χορου οταν ο "αγγελος" τελειωνει την αφηφηση για τα γεγονοτα της Σαλαμινας...

Μεγάλη στρατηγική

Αγαπητοι και αξιοτιμοι κκ Σιδηρουντιε και Απελλη οι αναλυσεις και των δυο ειναι ακρως ενδιαφερουσες και εχουν και οι δυο ισχυρα`ψυγματα αληθειας αλλα ας μου επιτραπει να διαφωνησω με στοιχεια και των δυο:
Α) "1.Το ζήτημα είναι το Ελληνικό στοιχείο να εκμεταλευθεί το αντιισλαμικό σύνδρομο της Δύσης και να πάρει επιτέλους μαζί του τις ΗΠΑ, Αγγλία και ΕΕ.
----------------
Δεν ισχυρίζομαι ότι οι παραπάνω χώρες είναι φιλοισλαμικές (αν και μέσα στα πλαίσια του πολιτικώς ορθού υποστηρίζεται η ισλαμική λαθρομετανάστευση), αλλά σίγουρα δεν είναι αντιισλαμικές."
Σ' οτι αφορα την Αγγλια*( η πιο σωστα Βρετανια ας μου συγχωρεθει η διορθωση), δεδεομενου οτι εχω συμπληρωσει 8 χρονια διαμονης μπορω να καταθεσω "μετα λογου γνωσεεως" οτι η πολιτικη της και εξωτερικα και εσωτερικα ειναι κατα μειζονα λογω φιλοισλαμικη και μπορω να παραθεσω παραδειγματα για οποιον ενδιαφερεται *(καλυτερα αντι για Αγγλια να χρησιμοποειται ο ορος Βρετανια η Ηνωμενο Βασιλειο, εξαλλου αν παει καποιος ξενος και πει σε εναν Ουαλλο η Σκωτο π.χ. κατοικο Γλασκωβης οτι η  περιοχη του ειναι επαρχια της Αγγλιας θετει σε κινδυνο την σωματικη του ακεραιοτητα, Η Αγγλια απλως ειναι ενα απο τα τμηματα του Ηνωμενου Βσιλειου εστω και το πιο πολθπληθες)Για να ξυπνησει η Βρετανια απο τον φιλοσιλαμικο της λειθαργο της θα περεπει να γινουν πολλλα και δεν ειμαι σιγουρος οτι η καταστση ειναι αναστρεψιμη...
Β)" Πολιτιστικά, Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ είναι στην ίδια πλευρά, μιλούν παρόμοια γλώσσα."Ας μου επιτραπει στον καταλογο αυτων των χωρων να προσθεσω και την Ρωσσια`και τις λοιπες ορθοδοξες σλαυικες χωρες.Εξαλλου ο πολιτισμος ολων αυτων πηγαζει απο την ιδια ριζα, τον Αρχαιο Ελληνικο Πολιτισμο.Η διαφορα ειναι ειναι στο "προσημο" καθως η Δυση γνωρισε τον Ελληνικο πολιτισμο μεσω της Ρωμης ενω η Ρωσσια μεσω της μεσαιωνικης "Ανατολικης Ρωμαικης αυτοκρατοριας" (στη πραγματικοτητα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Αυτοκρατοριας) λανθασμενα γνωστης ως "Βυζαντιο".Επιπλεον μετα τον Μεγαλο Πετρο η Ρωσσια ενταχθηκε στην Δυση τοσο πολιτισμικα (ποιος θα μπορουσε αραγε να θεωρησει τον Τολστοι και τον Τσαικοφσκι "Ασιατες";) οσο και πολιτικα αν και στο τελευταια κατηγορια οχι με τον τροπο που θα φανταζονταν ο Μεγαλος Πετρος , η Μεγαλη Αικατερινη και οι διαδοζοι τους (απολυτες "ελεω Θεου" μοναρχιες ειχε και η Δυση και εξαλλου  ειναι ευκολο να ξεχνουμε οτι ο κομμουνισμος ειναι αποτοκος του μαρξισμου, μιας ιδεολογιας η οποια γεννηθηκε στην Γερμανια και στην Βρετανια και οχι σε κανενα βουδιστικο μοναστηρι )
"Γ)Αν μιλούσαν παρόμοια γλώσσα πολιτιστικά, παραμένει το ερώτημα γιατί δεν συνενοούνται; Η φιλοτουρκική στάση των άνω, έναντι της Ελλάδας σημαίνει δύο πράγματα:
α) είτε δεν μιλούν την ίδια πολιτισμική γλώσσα, ούτε είναι στην ίδια πλευρά με την Ελλάδα.
β) Τα γεωπολιτικά συμφέροντα τους είναι ικανά να ετεροβαρούν εις βάρος κάθε ιδεολογικής-πολιτισμικής συνάφειας με την Ελλάδα χάριν της Τουρκίας και της ευόδωσης των σκοπών τους (real politic)."
Απελλη ας μου επιτρεψεις να σου πω οτι η απαντηση ειναι το β) και δεν ειναι η πρωτη φορα στην Ιστορια που συμβαινει κατι τετιο! Π.χ. κατα την διαρκεια της λεγομενης "Γαλλικης φασης" του Τριακονταετους πολεμου (1635-1648) η ακραιφνως καθολικη Γαλλια του Οικου των Βουρβωνων υπο την καθοδογηση του Καρδιναλιου Ρισελιε σημαχησε με τα προτεστανιτκα κρατιδια της Γερμανιας και την προτεστντικη Σουηδια εναντιον των καθολικων δυμαμεων της Αυστριας-Ισπανιας υπο τον οικο των Αψβουργων επειδη τα γεωστρατηγικα συμφεροντα της Γαλλιας της υπαγορευαν αυτην την πολιτικη
Δ)Αυτο που χρειαζομαστε ειναι ενα εναιο μετωπο ΕΕ-ΗΠΑ- Ρωσσιας (η επεισης ΠΛΗΡΗ ενταξη της Ρωσσιας αντι της Τουρκιας στην ΕΕ)με το οποιο θα συμεργαστει οποια αλλη δυναμη το επιθυμει με σκοπο την προασπιση της ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ εναντιον του Ισλαμιστικου σκοταδιστικου φονταμενταλισμου καθως καμμια δυναμη απο τις προαναφερομενες δεν μπορει να αντιμετωπισει αυτη την απειλη μονη της( για να μην αναφερθουμε στις κοντοφθαλμη και" "αυτοκτονικη" πολιτικεη των "Δυτικων" Δυναμενων οπως στισ περιπτωση της Βοσνιας, Κοσσοβου , σχεδιου  ανναν κτλ.).Διαφορετικα αν δεν υπαργξει  αυτος ο" Συνασπισμος" φοβαμαι οτι μακροκρονια υπαρχει το ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ενδεχομενο να επαναληφθουν τα γεγονοτα του 7ου-8ου μ.Χ.αιωνων (για την ακριβεια η περιοδος 636-717 μ.Χ) οταν ενα νεοεμφανιζομενο Ισλαμ κατασπαραξε την Σασανικδικη Αυτοκρατορια και τραυματισε βαρια το "Βυζαντιο" εκμεταλευομενο την κοπωση που ειχαν υποστη απο τους μεταξυ τους πολεμους...Η διαφορα με την τωρινη κατασταση ειναι οτι τον μεγαλυτερο κινδυνο δεν τον διατρεχει ο "ηττημενος" του Ψυχρου Πολεμου δηλαδη η Ρωσσια αλλα ενας απο τους "νικητες' δηλαδη η ΕΕ σαν συνολο  και φυσικα η Ελλαδα μαζι της (λαθρομεταναστευση κτλ).Ευχαριστω και συγγνωμμη για το μεγεθος του αρθρου.
.ΥΣ O Πρωθυπουργος της Τουρκιας μαλλον Θεωρει τον ευατο του ως Μεγα Πετρο αλλα το πιο πιθανον να αποδεικτει ο Μανουηλ Κομνηνος της Τουρκιας....