Ετικέτες

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τύχωνας Σεβκούνωφ (ΦΑΙΑ ΕΞΟΧΟΤΗΣ της Ρωσσίας;)

Ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της σύγχρονης Ρωσίας ο αρχιμανδρίτης Τύχωνας Σεβκούνωφ, πνευματικός του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν και σύμβουλός του επί εκκλησιαστικών θεμάτων, έρχεται στην Ελλάδα με αφορμή, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του “Σχεδόν άγιοι” (Εκδόσεις Εν πλω) στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου το Σάββατο 26 Μαίου.
Μια παρουσία η οποία οριστικοποιήθηκε μόλις την τελευταία στιγμή, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και γιατί δεν ήταν καθόλου βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί.

Η Ρωσία συγκέντρωσε 500.000 ευρώ για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Ρωσία συγκέντρωσε 500.000 ευρώ για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 25, 2012
Η Ρωσική Εκκλησία, μέσω του εράνου που διενεργεί για να βοηθήσει τους άπορους στην Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου δεκαεννέα εκατομμύρια ρούβλια, που αντιστοιχούν σε περίπου 500.000 ευρώ!
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλανθρωπικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ρωσικής Εκκλησίας (http://www.diaconia.ru/news/russkaja-tserkov-sobrala-v-pomoshh-neimushhim-gretsii-bolee-17-millionov-rublejj/), που συντονίζει τον έρανο, το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε έως τις 22 Μαΐου, από δωρεές, απ΄όλη τη χώρα, από ενορίες, επισκοπές και μοναστήρια, καθώς και από ιδιώτες, μετά από την προτροπή του ιδίου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών Ρωσιών,Κυρίλλου, τον περασμένο Ιανουάριο

ΦΡΙΖΗΣ -ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


Ο ηρωας Φριζης ηταν εβραιος και γι’ αυτο,
ισως, η θυσια του ειχε παραμεινει αγνωστη.
Δεν υπεισερχομαι σε λεπτομερειες για το
γιατι. Θα πω μονον οτι η σιωπη “εσπασε”
οταν ενας απλος Ελληνας εστιατορας στις ΗΠΑ
ο Στέφανος Μπιτσαράς, απο το χωριο Σάγκας
της Μαντινειας (Αρκαδια) ανεδειξε τη θυσια
του συνταγματαρχη Φριζη με ανδριαντα που
στηθηκε σε πλατεια της Χαλκιδας.

Να κάνουν κι άλλα οι Έλληνες”

Να κάνουν κι άλλα οι Έλληνες”
Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 23, 2012
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ διατηρεί την πίεση προς την Ελλάδα για την ανάταξη της δημοσιονομικών της λέγοντας ότι πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την αύξηση των φορολογικών εσόδων και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε σήμερα από το BBC.

«Η συμμετοχή στην ευρωζώνη έχει ένα τίμημα. Ο ελληνικός λαός έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες. Αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Υπάρχουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοσθούν, φορολογικά έσοδα που πρέπει να εισπραχθούν, και αυτό έχει ένα τίμημα», είπε στην εκπομπή Today του BBC.

Η στυγνή παραδοχή του επιτρόπου, αποκαλύπτει την μεθόδευση της παρέας Παπανδρέου.

Η στυγνή παραδοχή του επιτρόπου, αποκαλύπτει την μεθόδευση της παρέας Παπανδρέου.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 25, 2012
Έριξαν την Ελλάδα στο Βρετανικό δίκαιο, μετακύλισαν τα ομόλογα στις πλάτες των ασφαλιστικών ταμείων και των μικροομολογιούχων με απόλυτη συνέργεια Προβόπουλου και τώρα μεθοδεύουν την έξοδο για να ολοκληρώσουν το πλιάτσικο. Το απόλυτο έγκλημα.

Deutche Bank καιιστοι

Deutche Bank και

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 23, 2012
Η «βόμβα» της Deutsche Bank, η «μόχλευση» και οι κότες
Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για το πρόβλημα υπερδανεισμού της Ελλάδας ως κράτος, αλλά και των ιδιωτών, των επιχειρήσεων και των ελληνικών νοικοκυριών.
Το μαστίγιο της τιμωρίας για το ασυλλόγιστο χρέος αντικατέστησε το καρότο της παροχής εύκολου και φθηνού χρήματος που προορίζονταν για την ανάπτυξη (επιχειρήσεις) ή την ευημερία (νοικοκυριά). Παρότι οι τράπεζες εδώ και μήνες στην Ελλάδα δεν δανείζουν ούτε στη μάνα τους, παραμένουν νωπές οι μνήμες από τις εποχές (λίγους μήνες πριν δηλαδή) όπου ένα ενορχηστρωμένο τραπεζικό σύστημα, από τους κεντρικούς τραπεζίτες μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο τραπέζης, υπόσχονταν επίγειους παραδείσους στα νοικοκυριά και τη γη της Ευαγγελίας (ανάπτυξη) στις επιχειρήσεις μέσω των δανείων. Αυτό που παρείχαν φυσικά δεν ήταν ανάπτυξη αλλά μεγέθυνση και μάλιστα με ανύπαρκτο χρήμα, με αέρα κοπανιστό. Τι μας θυμίζει αυτό; Τι είναι αυτό που γεμίζει με αέρα και μεγαλώνει όσο το φυσάς; Σωστά το μαντέψατε, η φούσκα.

Τὸ τέλος τῆς ἱστορίας; Η Ελλάς προορίζεται να ζήσει…

Τὸ τέλος τῆς ἱστορίας; Η Ελλάς προορίζεται να ζήσει…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 23, 2012


“…Να θυμίσω, όταν οι ορδές του Μωάμεθ, ήταν έξω απο την Κερκόπορτα στην Κωνσταντινούπολη και μέσα οι Ελληνες, έκαναν την τελευταία τους λειτουργία στην Αγιά Σοφιά…”
της Μαρίας Τριανταφύλλου
Φόβος…απελπισία…αγωνία…
Όπου και να κοιτάξεις πια στην χώρα,μελανά και γκρίζα χρώματα, στα άλλοτε φωτεινά και χαρούμενα πρόσωπα των Ελλήνων…
Νομίζετε συνέλληνες, πως αυτές οι κρίσιμες κι άσχημες στιγμές που ζει ο Ελληνισμός, είναι οι μοναδικές στην ιστορία αυτού εδώ του λαού;
Πως είμαστε οι μόνοι Ελληνες, στην ιστορία, που βρέθηκαν μπρος σε καταστάσεις που απειλούσαν την συνέχειά μας;

Απειλές Γκιουλ στην Κύπρο μετά τη συνάντηση του με τον Ολάντ

Απειλές Γκιουλ στην Κύπρο μετά τη συνάντηση του με τον Ολάντ

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 23, 2012
undefined Στην προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων Τουρκίας-Γαλλίας μετά τις εντάσεις της εποχής του Σαρκοζί,  ο τούρκος πρόεδρος Αμντουλαχ Γκιούλ συναντήθηκε με τον γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Ολάντ, στα πλαίσια της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.
Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, ο Φρανσουά Ολάντ στη συνάντηης επανέλαβε τη προεκλογική τους άποψη  πως «δεν είναι εναντίον της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.»

Η Eλληνική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα πραγματικά γεγονότα της αερομαχίας νοτίως της Καρπάθου

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ) Πως κατερρίφθη ο ηρωικός πι λότος Κ. Ηλιάκης
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 23, 2012
Η Eλληνική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα πραγματικά γεγονότα της αερομαχίας νοτίως της Καρπάθου
hliakhs
Είναι απορίας άξιο γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αιφνιδιάζονται πάντα από την τουρκική προκλητικότητα όταν συμβαίνει ένα θερμό επεισόδιο, καθώς και η ελληνική υποχωρητικότητα στις τουρκικές απαιτήσεις όταν κλιμακώνεται η ένταση.Προκαλεί επίσης το θράσος τους να προσπαθούν κάθε φορά να μας πείσουν ότι η διαχείριση της κρίσεως εκ μέρους τους ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα χωρίς η πατρίδα μας να έχει απολέσει το ελάχιστο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Το ότι είναι όλοι τους «καραγκιόζηδες» κατά δήλωση του βουλευτή Κεφαλογιάννη δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους απέναντι στο Έθνος.

Έξι χρόνια από το θάνατο του Κώστα Ηλιάκη

Έξι χρόνια από το θάνατο του Κώστα Ηλιάκη

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 23, 2012
 Στις 23 Μαΐου 2006, 2 ημέρες μετά την ονομαστική του εορτή, θυσιαζεται στον ουρανο του Αιγαίου ο ήρωας Κωνσταντίνος Ηλιάκης, αμυνόμενος μέχρις εσχάτων κατά της τουρκικής επιβουλής. Ας είναι αναπαυμένη η ψυχή του.
“Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες…
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες· δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις, αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία· γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι, πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε· πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες, πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους. Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν) πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος, κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε. (Κωνσταντίνος Καβάφης)
taxalia.blogspot.com

Νέα, συντριπτικά στοιχεία για το πετρέλαιο της Κρήτης

Νέα, συντριπτικά στοιχεία για το πετρέλαιο της Κρήτης

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 25, 2012
 
undefined
Με επιστημονικούς “άσους” στο μανίκι του συμμετέχει ο καθηγητής του… Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντ.Φώσκολος, στην ημερίδα «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» που διοργανώνει… σήμερα στο Ηράκλειο η Περιφέρεια Κρήτης και το ΤΕΕ/ΤΑΚ. Όμοια ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, αύριο, στα Χανιά.
Ο κ.Φώσκολος με επιστημονικά δεδομένα και μελέτες έρχεται να υποστηρίξει, για άλλη μια φορά, ότι τα κοιτάσματα στην Ελλάδα και κυρίως νοτίως της Κρήτης όχι μόνο υπάρχουν, αλλά μάλιστα μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση, σε 36 μήνες!

Nέα παρτίδα ρωσικών όπλων μεταφέρεται στη Βενεζουέλα

Nέα παρτίδα ρωσικών όπλων μεταφέρεται στη Βενεζουέλα

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 23, 2012
20120523-191623.jpgΆλλη μια παρτίδα ρωσικών όπλων θα αφιχθεί στη Βενεζουέλα στο αμέσως προσεχές διάστημα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες. «Χωρίς τη βοήθεια της Ρωσίας δεν θα είχαμε τη στρατιωτική ισχύ, που διαθέτουμε σήμερα», δήλωσε την Τρίτη μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.
Λόγος γίνεται για φορτία στο πλαίσιο του σχεδίου ενίσχυσης του στρατού της Βενεζουέλας
με σύγχρονο εξοπλισμό για την υπεράσπιση της εθνικής ακεραιότητας, επεσήμανε ο πρόεδρος, ο οποίος επίσης είπε ότι είναι πεπεισμένος «για την υποστήριξη Ρωσίας και Κίνας προς όλες τις κατευθύνσεις».

The Week: “Ο Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός πο υ μιλά ρεαλιστικά για το ευρώ”

The Week: “Ο Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός πο υ μιλά ρεαλιστικά για το ευρώ”

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 24, 2012

1393_1.jpgΕίναι σχεδόν ο μόνος, ανάμεσα στους κορυφαίους Ευρωπαίους πολιτικούς που είναι έτοιμος να διευκρινίσει δύο βασικές αλήθειες.

Μεγάλη αδικία για τους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών

Μεγάλη αδικία για τους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 25, 2012
Βαθιά το χέρι στην τσέπη, σε περίοδο οικονομικής κρίσης και πρωτοφανών περικοπών στο οικογενειακό εισόδημα, υποχρεώνονται να βάλουν φέτος οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές. Ο λόγος; Για να πληρώσουν τις ιατρικές εξετάσεις που πρέπει να προσκομίσουν προκειμένου να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις Στρατιωτικές Σχολές. Το κόστος των ιατρικών εξετάσεων, ανάλογα με το νοσοκομείο, κυμαίνεται μεταξύ 60 και 100 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο σε εποχή που δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ.

Πως απαντάνε οι Έλληνες, στους ξένους άσχετους προπαγανδιστές

Πως απαντάνε οι Έλληνες, στους ξένους άσχε τους προπαγανδιστές

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 24, 2012
undefined
Όπως μπορούμε να δούμε και στη συνέχεια σε post του 9to5Mac αλλά και σε πολλά άλλα sites του εξωτερικού και όχι μόνο, 100 iPad μας γλύτωσαν από ένα μέρος του …χρέους…με όφελος των τραπεζιτών.Γιατί τεχνολογικά site μπαίνουν στην οικονομική προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας; Εμείς του απαντάμε παρακάτω.»
Ακολουθεί η είδηση από ξένο τεχνολογικό site
O Bob Apfel ο ιδρυτής της Bondholder Communications Group, δήλωσε στο Fortune σήμερα το πρωί ότι ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας πριν από μερικές εβδομάδες με τη βοήθεια ενός iPad. Λοιπόν, 100, για να είμαστε ακριβείς.
Η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με την πτώχευση πριν από λίγους μήνες, αλλά βρήκε έλεος μέσω ενός γύρου των αναδιαρθρωτικών ενεργειών, όπου η χώρα συμφώνησε για ένα μικρότερο ποσοστό της αξίας των ομολόγων της. Χιλιάδες ομολογιούχων απαιτούνταν για να δώσουν το πράσινο φως σε ένα τέτοιο εγχείρημα, όμως όπως το Fortune επινοήθηκε, ήταν ένας «λογιστικός εφιάλτης.Σε εκείνο το σημείο, ο Apfel είπε ότι αγόρασε 100 iPads εξοπλισμένα με μια ιδική εφαρμογή, σχεδιασμένη για την αναδιάρθρωση χρέους. Η ομάδα των οικονομολόγων του, είχε λάβει τα tablet και αμέσως συναντήθηκε με τους επενδυτές και άλλους γκουρού του χρήματος από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά, το iOS tablet επιτυχώς βοήθησε τον Apfel και την εταιρεία του να κλείσει τη συμφωνία και να συρρικνωθεί το χρέος της Ελλάδας σε ένα πιο εύχρηστο σύνολο.Σύμφωνα με το Fortune:Προς το σκοπό αυτό, τα πράγματα ήταν πολύ συναρπαστικά.«Είδα εκατοντάδες εκατομμύρια ομόλογα να «πηγαινοέρχονται», όσο αυτά τα παιδιά έτρεχαν στις αίθουσες», λέει ο Apfel.«Οι αποφάσεις παιρνόντουσαν σε κλάσματα του δευτερολέπτου, πράγμα που δεν θα μπορούσε να έχει γίνει χωρίς αυτή την πλατφόρμα δεδομένων“.Όταν η τελευταία συμφωνία τελικά έκλεισε, στις 25 Απριλίου, στα 270 δισεκατομμύρια δολάρια του Ελληνικού χρέους που είχαν μειωθεί σε $ 130 δισεκατομμύρια.«Ήταν η μεγαλύτερη οικονομική συναλλαγή στην ιστορία του κόσμου», λέει ο Apfel. «Και εμείς δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει χωρίς το iPad.”

Σε 394 ελληνικές ακτές θα κυματίζει το καλοκαίρι η Γαλάζια Σημαία

Σε 394 ελληνικές ακτές θα κυματίζει το καλοκαίρι η Γαλάζια Σημαία

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 25, 2012
Με 394 βραβευμένες ακτές, επτά περισσότερες από πέρυσι, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 48 χώρες. Φέτος, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία….

Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η οποία είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας.
Οι νομοί με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες για το 2012 είναι και πάλι του Λασιθίου και των Δωδεκανήσων με 40 και 37 ακτές, αντίστοιχα. Η Χαλκιδική «ανέκαμψε» κι ενώ πέρυσι η σημαία είχε υποσταλεί σε 10 ακτές της, φέτος θα κυματίζει σε 35 παραλίες (δηλαδή σε 5 περισσότερες από πέρυσι).

Der Spiegel: Αυτά είναι τα σχέδια της Γερμανίας για την Ελλάδα

Der Spiegel: Αυτά είναι τα σχέδια της Γερμανίας για την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 25, 2012

Το γερμανικό σχέδιο έξι σημείων παρουσιάζει σήμερα το περιοδικό Der Spiegel για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες «προβληματικές» χώρες της Ευρωζώνης.

Φυσικά πηγή δεν αποκαλύπτεται, ωστόσο το σχέδιο περιλαμβάνει:

*δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών με:

-χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και

-λιγότερους ρυθμιστικούς κανόνες στις χώρες της περιφέρειας,

*δημιουργία φορέων για την πώληση περιουσιακών στοιχείων και

*τη χαλάρωση των περιορισμών στην αγορά εργασίας

Γερμανία: Δεν χάθηκε ο κόσμος αν καθυστερήσει λίγες εβδομάδες η επόμενη δόση

Γερμανία: Δεν χάθηκε ο κόσμος αν καθυστερήσει λίγες εβδομάδες η επόμενη δόση

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 25, 2012

Βρε πόσο αλληλένδετα είναι κάποια πράγματα…

Πρώτο θέμα στην ελληνική ειδησεογραφία σήμερα είναι οι προβλέψεις ότι η μαύρη τρύπα των εσόδων θα αγγίξει στο τέλος του έτους το 1,3 δις ευρώ και η πτώση πλησιάζει το 30%.

Όλα ξεκινούν από το 1 δις που «κόπηκε» από την δόση του Μαΐου, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση «κατόρθωσε» να μεταθέσει τα πάντα για μετά τον Ιούνιο, από την είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 που αποστέλλεται 3 χρόνια μετά (!) και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ»: Εφτά χρόνια αρπαχτή

ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ»: Εφτά χρόνια αρπαχτή

Αναρτήθηκε από τον/την UDemand στο Μαΐου 25, 2012
Μία ανάρτηση που συνεισφέρει, νομίζουμε, στην κουβέντα που γίνεται στην χώρα μας για την 7ετία (’67-’74).
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η χώρα μας αυτήν την περίοδο έχει ανάγκη μία Χούντα.
Διαβάστε, προβληματιστείτε και αποφασίστε…
Ο “Ιός” θυμάται…

Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους.

Μια Γενοκτονία – Κοινή Μνήμη

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Μια Γενοκτονία – Κοινή Μνήμη

"Δεν κάναμε γενοκτονία, υπερασπιστήκαμε την πατρίδα μας", λένε οι σοβινιστικοί φασιστικοί κύκλοι της Τουρκίας σε διαδήλωση στην καρδιά της Ευρώπης
Κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου  ο Ελληνισμός τιμά την μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, θύματα της γενοκτονικής πολιτικής των Νεότουρκων. Η εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου αποτέλεσε μέρος  ευρύτερου σχεδίου εναντίον των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας  και συνολικότερα εναντίον των γηγενών χριστιανικών εθνών της Μικράς Ασίας.

Εκδηλώσεις Μνήμης της 559ης Επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Εκδηλώσεις Μνήμης της 559ης Επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 
Ανακοίνωση 
Εκδηλώσεις Μνήμης της 559ης Επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης 
Μνημόσυνο για τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους πεσόντες το 1453  
Κυριακή 27 Μαΐου 2012 - ώρα 10.00 π.μ. στον Ιερό και Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Καπνικαρέας. Ακολούθως κατάθεση στεφάνων  στον Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 10.45π.μ. και στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη 11.30 π.μ.
          Ημερίδα με θέμα :
«Οι Φαναριώτες και η συμβολή τους στην διάσωση του Γένους» 
Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών – Δ. Σούτσου 46, Αμπελόκηποι 
 Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, ώρα έναρξης 18.30 μ.μ. 
Πρόγραμμα εισηγήσεων: 
-    Ιω Τσοκώνα (συγγραφέας-μεταφράστρια): «Φαναριώτες Δραγουμάνοι».
-   Μαρία Λιακάκη (ιστορικός): «Το Βυζάντιο μετά την Άλωση του 1453:  αριστοκρατικές Βυζαντινές  οικογένειες  και η σχέση τους με του Φαναριώτες».
-  Μ. Βαρβούνης (Άρχ. της Μ.Χ.Ε-Καθ. Δ.Π.Θράκης), «Οι Φαναριώτες στην Ηγεμονία της Σάμου (1834-1912)».
-  Κων/νος Ποτήρης (Φιλόλογος-D.E.Α): «Η προεπαναστατική δράση των Φαναριωτών  υπέρ του Γένους» .

The End of the End of Austerity. We’re All Greeks Now

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

The End of the End of Austerity. We’re All Greeks Now

by ROB URIE
One of the joys of being American is that every new day is a clean slate—no history, no memories, no experiences, a complete blank. This may help explain why our national conversations serve their intended purposes while being entirely content-free. Newsflash to self-described liberal economists: austerity works! If your goal is loot nations while putting their populations into permanent debt servitude, austerity is a real winner.

Συνέντευξη του πατέρα του Αριστοτέλη Γκούμα, που δολοφονήθηκε επειδή μίλαγε ελληνικά..

Συνέντευξη του πατέρα του Αριστοτέλη Γκούμα, που δολοφονήθηκε επειδή μίλαγε ελληνικά..




συνέντευξη στην ELISABETA ILNICA για την εφημερίδα Panorama, μετάφραση, Σπαλαθρέα για το blog.himara.gr
"Να γίνει η εκ νέου διερεύνηση για το θάνατο του γιου μου. Δεν ενημερώθηκα ποτέ για τις δίκες".

"Δεν τον ήθελαν ζωντανό τον Αριστοτέλη, και τον  ξεφορτώθηκαν. Τώρα, ακόμα και  νεκρό δεν μου τον αφήνουν ήσυχο το γιο μου, ενώ ο δολοφόνος του καταδικάστηκε σαν να είχε πάρει μόνο τη  ζωή ενός πουλιού".
Με αυτά τα λόγια ο Ηλίας Γκούμας, ο πατέρας του αείμνηστου Αριστοτέλη, απαιτεί την εκ νέου έρευνα για την τραγωδία της 12ης Αυγούστου 2010 και τη μέγιστη ποινή φυλάκισης για το δράστη. Το συμβάν  έγινε στη Χιμάρα, όπου ο Αριστοτέλης και μερικοί νεαροί από τον Αυλώνα διαπληκτίστηκαν στη μέση του δρόμου. Στον καβγά επάνω, ένας από αυτούς τους νέους, ο Ilir Mukaj, χτύπησε με το αυτοκίνητο τον Αριστοτέλη.

ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


Αγαπητέ Σάββα, διάβασα με έκπληξη και σχεδόν ιερή αγανάκτηση το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη (infognomonpolitics.blogspot.com -  20-5-2012)  περί της κατ’αυτόν αληθείας του «Ποντιακού ζητήματος». Μία πρώτη απάντηση στα όσα απαράδεκτα ισχυρίζεται, ακολουθεί κατωτέρω. Καλό θα είναι με νηφάλια σκέψη να ξαναδεί τις απόψεις του, υπό το φως και με τα κριτήρια της ιστορικής έρευνας προς κατανόηση και ερμηνεία όσων διεδραματίσθησαν τότε, και όχι προς τέρψιν και ικανοποίηση των οπαδών κάποιας συντροφίας παραπληροφορήσεως που τυχόν συμφωνεί μαζί του «ρεπουσοειδώς».

Τριάντα εννέα χρόνια από το Κίνημα Τελετή στο αντιτορπιλικό «Βέλος» για την επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού

Τριάντα εννέα χρόνια από το Κίνημα Τελετή στο αντιτορπιλικό «Βέλος» για την επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού

Το αντιτορπιλικό Βέλος
Το αντιτορπιλικό Βέλος
Αθήνα: Η 39η επέτειος του Κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973 τιμήθηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αντιτορπιλικό «Βέλος», στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στο Τροκαντερό.Στην τελετή παρέστη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παύλος Αποστολίδη, εκπρόσωποι κομμάτων, οι τοπικές Αρχές και άλλοι επίσημοι.


Το Κίνημα του Ναυτικού επιβεβαίωσε τη βαθιά πίστη των Ελλήνων στη δημοκρατία και την ελευθερία, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος επαναλαμβάνοντας ότι η διολίσθηση στον οικονομικό τομέα ανακτάται , οι διολισθήσεις όμως στον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό τομέα πολύ δύσκολα ανακτώνται.

Aμερικάνικος δάκτυλος στη συντριβή ρωσικού Superjet;

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Aμερικάνικος δάκτυλος στη συντριβή ρωσικού Superjet;


Aμερικάνικος δάκτυλος στη συντριβή ρωσικού Superjet;

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ερευνούν για να διαπιστώσουν εάν η συντριβή του ρωσικού Superjet Soukhoi στην Ινδονησία οφείλεται σε σαμποτάζ των ΗΠΑ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

Σε άρθρο της με τίτλο: "Οι Αμερικανοί εμπλέκονται στη συντριβή του Superjet", η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα αυτή επικαλείται πηγές των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, η αποτυχία του Superjet είναι προς το συμφέρον των εμπορικών ανταγωνιστών της Ρωσίας στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας".

Νικόλαος Στέλλας

Νικόλαος Στέλλας

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Μαΐου 25, 2012

«Παπά, πες τε στους γονείς μου
να με συγχωρέσουν για τον πόνο
που τους προκάλεσα»
Ο Νικόλαος Στέλλας γεννήθηκε στην Πάρο το 1921 και ήταν το πέμπτο από εννέα παιδιά της οικογένειας του Γιακουμή Στέλλα και της Μαριγώς Κυδωνιέως. Τον Μάϊο του 1944 και ενώ η Πάρος τελούσε υπό Γερμανική κατοχή, ο Νικόλαος Στέλλας συμμετείχε σε επιχείρηση δολιοφθοράς κατά των Γερμανών με το παρακάτω ιστορικό:
Στην περιοχή Τρυπητή αποβιβάζονται τη νύχτα της 14ης Μαΐου, ομάδες κομάντος αποτελούμενες κυρίως από Άγγλους και Έλληνες με επικεφαλής τον Δανό λοχαγό Anders Lassen.  Αρχικά κρύβονται σε μια παρακείμενη σπηλιά και στη συνέχεια οδηγούνται στην κατοικία του Ιακώβου Στέλλα που βρίσκεται στη θέση Άη-Γιώργης παίρνοντας σαν οδηγό και συνεργάτη τον υιό του Νικόλα (που εργαζόταν στο αεροδρόμιο) μαζί με τους αδελφούς του Μανώλη και Χρήστο* ο οποίος γνώριζε να τους οδηγήσει προς τα χωριά και το αεροδρόμιο, αφού αποστολή τους ήταν η δολιοφθορά των Γερμανών και των εγκαταστάσεών τους.

Σαν σήμερα 25 Μαΐου

Σαν σήμερα 25 Μαΐου

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 25, 2012
 
Σαν σήμεραΤα σημαντικότερα γεγονότα της 25ης Μαΐου…

1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της βαυαροκρατίας. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας. Υπέρ της απαλλαγής τους ψηφίζουν οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωίδης. Η ποινή τους θα μετατραπεί σε κάθειρξη και θα απελευθερωθούν μόλις ενηλικιωθεί ο Όθων, το Μάιος του 1835.

Λέει “μπουρδολογίες” ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τζίρο των πολυεθνικών;

Λέει “μπουρδολογίες” ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τζίρο των πολυεθνικών;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 25, 2012

Δυστυχώς για άλλη μία φορά η αγνωσία των πολιτικών και η αποξένωση τους από το επιχειρηματικό γίγνεσθαι τους οδηγεί σε λεκτικές ακροβασίες που δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι όμως ενδεικτική για το φορολογικό πανηγύρι που κάνουν ανενόχλητοι στις πλάτες του Ελληνικού λαού με ποικίλους τρόπους συσκότισης αλλά και αναίσχυντου “τσαμπουκά” όσον αφορά τα πραγματικά τους στοιχεία και βέβαια τα κέρδη.

Ξανά στο εδώλιο ο… Σωκράτης, 2.500 χρόνια μετά

Ξανά στο εδώλιο ο… Σωκράτης, 2.500 χρόνια μετά

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 25, 2012
Το 399 π.Χ., ο Σωκράτης αντιμετωπίζει στην Αθήνα τις κατηγορίες ότι δεν σέβεται τους…
θεούς της πόλης, ότι εισάγει καινά δαιμόνια και ότι διαφθείρει τους νέους της πόλης. Δικάζεται από το Δικαστήριο της Ηλιαίας που αποτελείται από 500 Αθηναίους πολίτες.
Περίπου 2.500 χρόνια αργότερα –σήμερα– διακεκριμένοι ανώτατοι δικαστές και νομικοί από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. συγκεντρώνονται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση για να επαναλάβουν την ιστορική δίκη του Σωκράτη. Βασισμένη σε ιστορικές και σύγχρονες πηγές και μελέτες αλλά συγχρόνως προσαρμοσμένη στο κλίμα των σημερινών δημοσίων συζητήσεων, η εκδήλωση θα διερευνήσει τα ευρεία πολιτικά και φιλοσοφικά ζητήματα που διέπουν τις κατηγορίες κατά του Σωκράτη και κυρίως θα δώσει το έναυσμα για αναστοχασμό σημαντικών σημερινών ζητημάτων. Οι δικαστές αλλά και το κοινό θα κληθούν να απαντήσουν αν ο Σωκράτης ήταν τελικά αθώος ή ένοχος.
Πάνελ δικαστών

Τιμή ἀπό τούς εὔζωνες στούς Πόντιους – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Τιμή ἀπό τούς εὔζωνες στούς Πόντιους – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Μαΐου 25, 2012
undefinedΤό δικό της τρόπο γιά νά τιμήσει τήν ἐπέτειο τῆς ποντιακῆς γενοκτονίας βρῆκε ἡ Προεδρική Φρουρά.  Τό περασμένο Σάββατο, ἡμέρα μνήμης γιά τόν Ποντιακό Ἑλληνισμό, οἱ εὔζωνες, ἀντί γιά τήν παράδοση φουστανέλα, ἐμφανίστηκαν στόν Ἄγνωστο Στρατιώτη μέ τίς μαῦρες ποντιακές φορεσιές!
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…undefined
περισσότερες φωτογραφίες εδώ: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2012/05/blog-post_1088.html

κανένας εβραίος δεν τους έμοιαζε

τίτλος άρθρου: κανένας εβραίος δεν τους έμοιαζε
Greeks in Auschwitz-Birkenau by Photini Tomai. The Hellenic Ministry of Foreign Affairs / Papazisis Publications, 191 pages
The year is 2000, on Holocaust Remembrance Day, and the place is Israel Radio’s Reshet Aleph.
Announcer: Today we have as our guest in the studio a senior researcher from Yad Vashem, who will describe for us how the institution is organizing itself for the new millennium in everything connected to the Holocaust and Holocaust denial.
Researcher: We have begun a new research project, called “Rebirth.” Our students are looking at cities, towns and communities in Europe, in order to learn about the vital Jewish life that thrived in these places before the coming of the Germans, and to bring back to life – to the extent that such a thing is possible – the community rabbi, the fishmonger in the market, the gvir, the tailor.
Announcer: Very nice. So you are going from one community to another: Vilna, Lodz, Sosnowiec, Salonika

Τσαουσέσκου – Σταμάτη βίοι παράλληλοι;

Τσαουσέσκου – Σταμάτη βίοι παράλληλοι;

Αναρτήθηκε από τον/την defactogr στο Μαΐου 25, 2012
Σοσιαλισμός και ξερό ψωμί…

Όταν κάποτε διαβάζαμε τα καταναλωτικά κατορθώματα της κας Τσαουσέσκου απορούσαμε…να που φτάσαμε να διαβάζουμε και τα καταναλωτικά κατορθώματα της κας Σταμάτη Τσοχατζοπούλου…
83.000 ευρώ για να στολίσει την «φωλιά» της με τον Άκη….

Οι παραγγελίες της συζύγου του πρώην υπουργού σε διάφορα καταστήματα αποκαλύπτουν μια τεράστια οικονομική ευχέρεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι τιμολόγιο που κατασχέθηκε, αφορά σε υφάσματα από κατάστημα στο Μαρούσι όπου οι παραγγελίες κοστολογούνται περίπου σε 160.000 ευρώ.
Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, στον φάκελο των κατασχεθέντων εμπεριέχονται τα εξής παραστατικά από τις αγορές της Βίκυς Σταμάτη:
  • Για δυο καναπέδες έδωσε τον Φεβρουάριο του 2006 34.860,38 ευρώ.
  • Για ένα τραπέζι εισόδου ξόδεψε τον Φεβρουάριο του 2006 21.480 ευρώ.
  • Για ένα έπιπλο εισόδου ξόδεψε τον Οκτώβριο του 2006 4.990 ευρώ.
  • Για ύφασμα για κουρτίνες στο παιδικό δωμάτιο που αγόρασε τον Οκτώβριο του 2006 πλήρωσε 2.760,48 ευρώ.
  • Για ύφασμα για κουρτίνες σε κεντρικό υπνοδωμάτιο πλήρωσε τον Οκτώβριο της ίδιας χρόνιας 6.740 ευρώ.
  • Για ύφασμα για κουρτίνες σαλονιού πλήρωσε την ίδια περίοδο 8.986,82 ευρώ.
  • Για κρόσσι για τους καναπέδες έδωσε 2.626, 57 ευρώ.
  • Για κορδόνι για δύο καναπέδες πλήρωσε 552 ευρώ.

Οι QUEEN και η ιστορία του Οιδίποδα

Οι QUEEN και η ιστορία του Οιδίποδα

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 25, 2012
Το αίνιγμα της Σφίγγας.
«Τί εστιν ό μίαν έχον φωνήν τετράπουν και δίπουν και τρίπουν γίνεται;» Αυτό ήταν το αίνιγμα που έβαζε η Σφίγγα σε όποιον περνούσε από το δρόμο της. Είναι σαφές από το μύθο. Όποιος δεν απαντά, καταδικάζεται σε θάνατο. Γκρεμίζεται στα τάρταρα της ανυπαρξίας. Ο καιρός περνά, μα απάντηση δε μπορεί να δώσει κανείς. Πλήθος οι νεκροί που δεν γνώρισαν την αλήθεια. Κάποτε όμως περνά από εκεί κι ο Οιδίποδας, ο αληθινά σοφός. Ο αληθινά έλλογος. Η Σφίγγα ακούγεται σαν εσωτερική φωνή του ανθρώπινου είδους. Αναγκάζει τον άνδρα να αναρωτηθεί για το ρόλο και τη πορεία του στο κόσμο. Τον κοιτάζει στα μάτια. Απόλυτα και τρομερά.

Οι Τουρκικές απειλές για την ΑΟΖ οδηγούν την Κύπρο στο ΣΑ του ΟΗΕ

Οι Τουρκικές απειλές για την ΑΟΖ οδηγούν την Κύπρο στο ΣΑ του ΟΗΕ

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 24, 2012
undefined
Την προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας με αφορμή τις τουρκικές απειλές τόσο κατά της… Κύπρου όσο και κατά των εταιρειών που συμμετείχαν στο Β’ γύρο αδειοδότησης για ερευνητικά τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ, εισηγείται ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, σύμφωνα με το SigmaLive

Η Ελλάδα έσωσε την οικονομία της Γερμανίας! Δεν είναι θεωρία, αλλά αριθμοί!

Η Ελλάδα έσωσε την οικονομία της Γερμανίας! Δεν είναι θεωρία, αλλά αριθμοί!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 24, 2012

Όσο η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα, το αδιέξοδο για την πορεία της χώρας μας φαίνεται ολοένα και πιο αβέβαιο.

Έτσι, σε συνδυασμό με τις φήμες ότι έρχεται η έξοδος από την Ευρωζώνη, το ευρώ πέφτει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 22 μηνών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση των εξαγωγών της Γερμανίας.

Οι πλουσιότεροι Έλληνες της Αυστραλίας

Οι πλουσιότεροι Έλληνες της Αυστραλίας

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 24, 2012
Οι πλουσιότεροι Έλληνες της Αυστραλίας 
 
Πρώτος ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής..
Επτά ομογενείς περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 200 πλουσιοτέρων Αυστραλών που δημοσιεύει το αυστραλιανό οικονομικό περιοδικό BRW. Πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας είναι ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής Κώστας Μακρής με 910 εκατομμύρια δολάρια. Τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Μακρής ήταν ο μοναδικός ομογενής δισεκατομμυριούχος αλλά, σύμφωνα με το περιοδικό τον τελευταίο χρόνο έχασε 97 εκατομμύρια δολάρια. Ο Κώστας Μακρής και ο γιός του Ρος είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Νότιο Αυστραλία και όχι μόνο.

Με τόσα λεφτά για όπλα, θα είχαμε νοικιάσει τον …Νταβούτογλου!

Με τόσα λεφτά για όπλα, θα είχαμε νοικιάσει τον …Νταβούτογλου!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 24, 2012
Εχουμε κανενα ημερολογιο ?
ΠΠ
20120524-143652.jpg

Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 24, 2012
Οι εκπρόσωποι του κατεστημένου, θεωρούν μικροπρεπές και λαϊκιστικό να ομιλούμε για τους Έλληνες και δήθεν σοβαρό και αξιοσέβαστο να μιλούμε αόριστα για την Ελλάδα.
Η μικροοικονομία που αφορά τον πολίτη και την καθημερινότητα του είναι ανάξια συζητήσεως στα «μεγάλα κανάλια της διαπλοκής», ενώ η μακροοικονομία που αφορά το υπό κατάρρευση ελληνικό κράτος και τις τοκογλυφικές τράπεζες, αποτελεί αντικείμενο υψηλής πολιτικής, άξιο να καταπιαστούν με αυτό όλα τα καλοζωισμένα πολιτικά στελέχη της μεταπολίτευσης που μας αποχαιρετά.

Ο Θουκιδίδης δίνει τον ορισμό του προδότη πολιτικού. Είπατε κάτι;


undefined

Ο Θουκιδίδης δίνει τον ορισμό του προδότη πολιτικού. Είπατε κάτι;

by olympiada

20120524-165556.jpg
Σέβας στον παγκόσμιο Ελληνικό πολιτισμό που έχει ήδη δώσει τις απαντήσεις. Γι' αυτό οι καμινομπουτάρηδες και τα άθλια απομεινάρια του μνημονίου θέλουν να τον εξαφανίσουν.

BILD: Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ

BILD: Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 24, 2012
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, η 29χρονη Βίκυ Βουλβουκέλη…
μέλος του κόμματος “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, ζητάει 70 δισ. από τη γερμανική κυβέρνηση σαν αποζημίωση για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το δημοσίευμα με τίτλο “Αυτή η Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ” αναφέρει ότι η Βίκυ Βουλβουκέλη που “μιλάει άπταιστα γερμανικά”, ζητά από τη Γερμανία “70 δισ. ευρώ για πολεμικές αποζημιώσεις.

Μείωση κινητικότητας στο ηφαίστειο της Σαντορίνης «είδε» ο Envisat

Μείωση κινητικότητας στο ηφαίστειο της Σαντορίνης «είδε» ο Envisat

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Envisat, πριν σιγήσει, «είδε» την κινητικότητα του ηφαιστείου της Σαντορίνης να μειώνεται αισθητά φέτος σε σχέση με το 2011.

undefined
Ο επιστημονικός δορυφόρος Envisat του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), που τον Απρίλιο ξαφνικά και για άγνωστη αιτία έπαψε να επικοινωνεί με τη Γη, πρόλαβε να παρατηρήσει την κινητικότητα, στο ηφαίστειο της Νέας Καμένης στη Σαντορίνη, να εμφανίζει σημαντική εξασθένηση φέτος σε σχέση με πέρυσι.
Με βάση τις παρατηρήσεις του Envisat από το διάστημα και άλλα στοιχεία, προκύπτει ότι το βορειανατολικό τμήμα του ηφαιστείου της Νέας Καμένης εμφάνισε άνοδο του εδάφους κατά περίπου πέντε εκατοστά το 2011, ενώ άλλες περιοχές του ηφαιστείου σηκώθηκαν κάπως λιγότερο, κατά τρία έως τέσσερα εκατοστά. Όμως κατά τους πρώτους μήνες του 2012, καταγράφεται μείωση στον ρυθμό της παραμόρφωσης του εδάφους και ταυτόχρονη υποχώρηση της σεισμικής δραστηριότητας.
Μετά από αξιολόγηση της τοπικής σεισμικής δραστηριότητας, της παραμόρφωσης του εδάφους και των σχετικών φυσικοχημικών μεταβολών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εδώ και μερικούς μήνες το ηφαίστειο παρουσιάζει πλέον σαφώς περιορισμένη δραστηριότητα, πολύ μικρότερη από αυτήν του 2011, όπως είπε ο καθηγητής Κοσμάς Στυλιανίδης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι και επικεφαλής της ειδικής επιστημονικής επιτροπής για την παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Όπως ανέφερε, η επιτροπή, στη μηνιαία αναφορά της για τον Απρίλιο φέτος, την οποία υπέβαλε στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, συμβουλεύει ότι δεν είναι ανάγκη να ληφθούν οποιαδήποτε περιοριστικά μέτρα σχετικά με τις κινήσεις του πληθυσμού σε σχέση με το ηφαίστειο.

Μόσχα: Χάος αν φύγει η Ελλάδα

Μόσχα: Χάος αν φύγει η Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 24, 2012
undefined
Αντιμέτωπος με την πιθανότητα πολιτικής αστάθειας θα βρεθεί ο Vladimir Putin στην περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, γεγονός που θα προκαλέσει μεγαλύτερη ύφεση και θα «βυθίσει» τις τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών της Μόσχας, που επικαλείται το Bloomberg.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Κέντρου, Mikhail Dmitriev σε συνέντευξή του εκτίμησε ότι, η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ξεπερνάει το 50%.

ΑΟΥΣΒΙΤΣ – 1943: Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ…

ΑΟΥΣΒΙΤΣ – 1943: Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ…

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 24, 2012
aousvits-ellines
Δύο επιζήσαντες του τρόμου, η μία από το Άουσβιτς και ο άλλος από τη Χιροσίμα κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους σε ημερίδα που διοργάνωσε η κυπριακή Βουλή.Σύμπτωση; Σαν σήμερα το 1943,έκανε την εμφάνισή του στο Άουσβιτς,ο “νέος γιατρός” του.Λεγόταν Τζόζεφ Μένγκελε.
Η Κολόμπα Τζιβρέ γεννήθηκε στο Διδυμότειχο Έβρου το 1926. Συνελήφθη με την οικογένειά της από τους Γερμανούς το 1943. Η Κολόμπα, μαθήτρια ακόμα του δημοτικού, οι δύο της αδελφές, τα δίδυμα, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι δυόμισι ετών, και οι γονείς μεταφέρθηκαν στο Άουσβιτς στοιβαγμένοι σε βαγόνια μαζί με χιλιάδες άλλους. Στο Άουσβιτς της δόθηκε το νούμερο D44949. Στην πρώτη «σελεξιόν», την επιλογή αυτών που θα οδηγούνταν στη συνέχεια στα κρεματόρια, η μητέρα από ένστικτο την έσπρωξε να πάει με τις αδελφές της, με τις γυναίκες που προορίζονταν για τα καταναγκαστικά έργα. Η ίδια κράτησε τα δίδυμα. Δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ. Έγκυες και μητέρες με μικρά παιδιά δεν έμπαιναν στο Άουσβιτς. Τους πήγαιναν κατευθείαν στα κρεματόρια.
Στο Άουσβιτς επιβίωσε παρά τις κακουχίες μαζί με τις δύο της αδελφές. Υπέφεραν από μόνιμο υποσιτισμό, αλλά έπρεπε να δείχνουν υγιείς, για να μπορούν να δουλεύουν. Πολλές φορές, όταν οι Γερμανοί πήγαιναν για τη «σελεξιόν», για να αποφύγουν τα κρεματόρια, κρύβονταν στα χαντάκια των αποχετεύσεων. Όταν έμαθε λίγα γερμανικά και πολωνικά, οι Γερμανοί άρχισαν να τη χρησιμοποιούν ως διερμηνέα κι αγγελιαφόρο. Την έστελναν για θελήματα, συχνά και στην πύλη, όπου έρχονταν νέες κρατούμενες, για να μεταφράζει τις διαταγές της αξιωματικού. Τα λίγα γερμανικά που έμαθε ήταν η αιτία να μεταφερθεί αργότερα στο στρατόπεδο Βαϊσβάισερ, στην Τσεχοσλοβακία, στο εργοστάσιο της Τελεφούνκεν.

Ρωσοτουρκικό διπλωματικό επεισόδιο λόγω υποστήριξης Άγκυρας σε Τσετσένους τρομοκράτες

Ρωσοτουρκικό διπλωματικό επεισόδιο λόγω υποστήριξης Άγκυρας σε Τσετσένους τρομοκράτες

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 24, 2012
http://messinea.gr/wp-content/uploads/2012/05/CheshenGuerXL.jpgΜείζονα διπλωματική ρωσοτουρκική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ένα συνέδριο που διοργανώθηκε στις 12 και 13 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη με την αιγίδα του τουρκικού κράτους και θέμα τα εθνότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξελίχθηκε σε βήμα από το οποίο διάφοροι κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ή αποσχιστικές ενέργειες στη Ρωσία ζητούσαν την διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επιτέθηκαν με βαριές εκφράσεις στον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας Β.Πούτιν.

Η εικόνα της ποίησης και η ποίηση της εικόνας

Η εικόνα της ποίησης και η ποίηση της εικόνας

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 24, 2012
20120524-113649.jpg
«Ηλίας Τσέχος, ή σταγόνα ή ωκεανός» μια εξαιρετική ταινία του Ηλία Ιωσηφίδη

Γράφει η Δήμητρα Σμυρνή
Η ΕΤ1 πρόβαλε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, 20 Μαΐου, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ηλία Ιωσηφίδη, «Ηλίας Τσέχος, ή σταγόνα ή ωκεανός». Έτσι, δόθηκε στο πλατύτερο κοινό όχι μόνο η δυνατότητα να γνωρίσει έναν ιδιαίτερο ποιητή αλλά και να δει πώς η ποίηση γίνεται εικόνα και πώς η εικόνα ποίηση.

Nowotny: Η τύχη της Ευρώπης είναι πολύ σημαντική για να κάνουμε πειράματα

Nowotny: Η τύχη της Ευρώπης είναι πολύ σημαντική για να κάνουμε πειράματα

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 24, 2012
20120524-170922.jpgΟυδέν επιπλέον σχόλιο…
Aυτή είναι Η είδηση…!!!
Nowotny: Η τύχη της Ευρώπης είναι πολύ σημαντική για να κάνουμε πειράματα
[Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε τεράστιες επιπτώσεις που κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως, δήλωσε ο Ewald Nowotny, μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ.
«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις συνέπειες στην περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Θεωρώ ότι η τύχη της Ευρώπης είναι πολύ σημαντική για να κάνουμε πειράματα», σχολίασε ο Nowotny. Πρόσθεσε ακόμη ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα "οξεία", καθώς και ότι είναι απαραίτητο να ξεπεραστούν οι ανισορροπίες στην
Ελλάδα, "αλλά χρειάζεται χρόνος".]

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;(ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ)

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;
Ακούγεται ότι οι Μινωίτες ήταν δεινοί θαλασσοπόροι που δημιούργησαν αποικίες ως και στον Καναδά και εκμεταλλεύτηκαν τα τοπικά ορυχεία χαλκού 
Το μιτοχoνδριακό DNA haplogroup X2 που απαντάται στους Κρήτες σε υψηλό ποσοστό (7,2%) απαντάται σε παρόμοια υψηλό ποσοστό (ως 5%) και σε 20.000 μέλη ινδιάνικων φυλών της ΒΑ Αμερικής 
Ξαναχτίζοντας την «Αργώ», ο Βασίλης Δελημήτρος και ο Tim Severin απέδειξαν το 1984 ότι μπορούσε να φτάσει στην Κολχίδα. Θα μπορούσε όμως να νικήσει τον ωκεανό;
Ενώ το παρόν αυτού του τόπου μαστίζει η απογοήτευση, το παρελθόν του δεν παύει να μας εκπλήσσει γοητευτικά. Και είναι τόσο πολλές οι εκπλήξεις ώστε να δυσπιστεί κανείς για οτιδήποτε, ακόμη κι αν είναι σκαλισμένο σε γρανίτη. Κάτι τέτοιο, το ασύλληπτο, διηγούνται τα βράχια Σκανδιναβίας και Β. Αμερικής: ότι οι πρόγονοι των Κρητών «έκοβαν βόλτες» στον Ατλαντικό, αρμέγοντας τα πλούτη Βαλτικής και Αμερικής, 40 ολόκληρους αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών»! Το πώς και υπό ποιους όρους θα μπορούσε να συμβεί αυτό είναι κάτι που η κοινή λογική εύκολα θα κατέτασσε στην παραεπιστημονική φιλολογία και στην εθνικιστική μυθοπλασία. Όμως, προτού υποκύψετε στο εύκολο της απόρριψης, ρίξτε μια ματιά στα συσσωρευόμενα αποδεικτικά στοιχεία. «Το Βήμα» τα ιχνηλάτησε για εσάς.  
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια αφότου πρωτάκουσα – από τον αείμνηστο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Αντώνη Κονταράτο, συγκεκριμένα – για το ενδεχόμενο αρχαίοι Έλληνες να είχαν φθάσει στην... Αμερική, ψάχνοντας για νέες πηγές μετάλλων. Ομολογώ ότι χαμογέλασα τότε, σκεπτόμενος όλα τα υπόλοιπα απίθανα που είχα διαβάσει για αρχαίους Έλληνες στη Ν. Αμερική, την Αυστραλία ή την Ιαπωνία. Και θα κρατούσα στο απωθημένο αυτή τη θεωρία αν δεν μάθαινα για  ένα πρόσφατο βιβλίο – το The Lost Empire of Atlantis του Gavin Menzies – που επανέφερε παταγωδώς το θέμα και ανακίνησε σωρεία συζητήσεων στο Διαδίκτυο.
Στο βιβλίο του ο Menzies ακολουθεί αρχικά τα ίχνη των Μινωιτών στη Μικρά Ασία, την Αίγυπτο, την Υεμένη, την Ινδία και την Κεϊλάνη – όπου τα έπη Sangam των Tamil μιλούν ακόμα για «τα υπέροχα πλοία των Ελλήνων που φέρνουν χρυσό και φεύγουν φορτωμένα πιπέρι...». Έκπληκτος από τα μουσειακά ευρήματα που δικαίωναν τον Στράβωνα και τον Πτολεμαίο, ο συγγραφέας αναλογίστηκε όχι μόνον τα μυστικά ναυσιπλοΐας που πρέπει να κατείχαν οι Μινωίτες, αλλά και το πού έβρισκαν όλες εκείνες τις ποσότητες μετάλλων που εμπορεύονταν. Η Κύπρος με τα μεταλλεία χαλκού γνωρίζουμε ιστορικά ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει καν στις απαιτήσεις των Φαραώ. Κι όμως, οι Μινωίτες τους έδωσαν χάλκινα πριόνια ενισχυμένα με κασσίτερο για να κόψουν τους ογκόλιθους των πυραμίδων τους... Καταπώς βρέθηκε γραμμένο στα αρχεία του βασιλιά Σάργκον των Ακκαδίων, τα μινωικά πλοία έφερναν ήδη από το 2350 π.Χ. κασσίτερο, από την Ισπανία και τη Βρετανία. Κι έπειτα, εκείνο το απίθανο εύρημα του 1450 π.Χ. στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης από πού ήρθε; Lasioderma serricorne, δηλαδή κάμπια των φύλλων καπνού! Ναι, του καπνού που όλοι γνωρίζαμε ότι πρωτόφτασε στην Ευρώπη τον 16ο αι. μ.Χ. από την αμερικανική ήπειρο. Οπότε, ο Menzies στράφηκε τώρα δυτικά, ψάχνοντας να βρει κατά πόσο – και πώς – εκείνοι οι ατρόμητοι ναυτικοί είχαν όχι μόνον διαβεί τις Ηράκλειες Πύλες, αλλά και είχαν φθάσει στον Νέο Κόσμο.
Μινωίτες και Μυκηναίοι στις ακτές του Ατλαντικού
Το αρχαιότερο πλοίο των ακτών των Βίκινγκς, το Hjortspring, έχει τη μορφή των πετρόγλυφων μινωικών καραβιών
Ο μίτος που ξετύλιξε στο υπόλοιπο του βιβλίου του αυτός ο 72χρονος πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας δεν ήταν πρωτόγνωρος: Πριν από δύο χρόνια, τόσο στο κανάλι της ΝΕΤ όσο και στα «Νέα» (βλ. www.tanea.gr/politismos/article/?aid=4557236), ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος είχε υποστηρίξει την ιδέα ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν εξερευνήσει τις παράκτιες περιοχές της Ισπανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιρλανδίας ψάχνοντας για μέταλλα και ίσως είχαν φθάσει στην Ισλανδία, τη Γροιλανδία και την Αμερική.
Αναλυτικά, το σκεπτικό του ο κ. Μαριολάκος το παρέθεσε σε μία εργασία που θα βρείτε δημοσιευμένη στο Διαδίκτυο (www.ekke.gr/estia/Cooper/Mariolakos/New_Mariolakos_greek.pdf). Εκεί, ενημερώνει αρχικά για το πώς και ασχολείται με τέτοιο θέμα ένας γεωλόγος: «Η γεωμυθολογία είναι ένας κλάδος των γεωεπιστημών που ασχολείται με τις φυσικογεωλογικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της μυθολογικής εποχής και, μέσω αυτής της ανάλυσης, βρίσκει την αμοιβαία σχέση μεταξύ γεωλογίας και μυθολογίας. Η δική μου εμπειρία, ως γεωλόγου ο οποίος έχει περάσει τη ζωή του μελετώντας τη γεωλογία της Ελλάδας, έδειξε ότι (...) στην ελληνική μυθολογία περιλαμβάνονται και φυσικογεωλογικές διεργασίες που εξελίσσονται σε πολύ μακρινές περιοχές, όπως στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού και αλλού». Και αναλύει έπειτα διεξοδικά τις αρχαίες πηγές που εξέτασε, όπως το έργο του Πλουτάρχου «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης».
Τα «ύποπτα» ορυχεία
Δύσπιστος ων, τον αναζήτησα για να μου δώσει «πειστήρια». Από τα όσα μου είπε συνήγαγα ότι υπήρξαν δύο κλειδιά που ξεκλείδωσαν την υπόθεση των «Ελλήνων στην Αμερική». Το ένα ήταν ένα μεταλλουργικό ανεξήγητο: οι αρχαιολόγοι των ΗΠΑ έχουν βρει 5.000 ανοιχτά ορυχεία χαλκού (σχεδόν απόλυτα καθαρού) στις ακτές της λίμνης Superior, μεταξύ Μίσιγκαν των ΗΠΑ και Καναδά, απ’ όπου έχουν εξαχθεί κάπου 500.000 τόνοι μεταξύ 2470 - 1050 π.Χ., που... κανένας δεν γνωρίζει πού πήγαν! Συγκεκριμένα, οι τότε Ινδιάνοι των περιοχών αυτών ζούσαν στη Λίθινη Εποχή και μόνο μετά το 1500 π.Χ. αρχίζουν να χρησιμοποιούν περιορισμένες ποσότητες χαλκού – κι αυτές μόνο για κοσμήματα. Ποιος λοιπόν ήταν ο «κλέφτης» κι από πού και πώς ήρθε;
Δεδομένου ότι η Μεσόγειος και η Μεσοποταμία ήταν εκείνες που τότε διέρχονταν την Εποχή του Χαλκού (και ο χαλκός ήταν τότε ακριβότερος κι από το χρυσάφι), οι υποψίες στρέφονται προς τα εκεί. Κατά εντυπωσιακή μάλιστα συγκυρία, οι μυστηριώδεις μαζικές εξορύξεις χαλκού τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ισπανία και τη Βρετανία σταμάτησαν γύρω στο 1350 π.Χ. – την εποχή που το ηφαίστειο της Θήρας καθόρισε τη μοίρα των Μινωιτών.(Η ΕΚΡΗΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1650 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΧ) Και οι ΑΛΛΟΙ  Έλληνες ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ που παρέλαβαν τη σκυτάλη (Αχαιοί Μυκηναίοι αρχικά, Δωριείς και Ίωνες στη συνέχεια) είναι οι μόνοι που διηγούνται ταξίδια από παλιά στην Ωγυγία (Ισλανδία), το Κρόνιο Πέλαγος και τις δυτικότερες ακτές.
Για το πώς πήγαν, η απάντηση θα μπορούσε να δοθεί μόνο με το κλειδί που λέγεται γνώση των ωκεάνιων ρευμάτων – των ρευμάτων του ωκεανού που ο Όμηρος περιέγραφε ως βαθύρροο και βαθυδίνη. Το ρεύμα του Κόλπου του Mεξικού, το περίφημο Gulf Stream, στριφογυρνά στον Ατλαντικό και διακλαδίζεται σε βρόγχους που εισχωρούν στη Μεσόγειο και στη Βαλτική. Όποιος γνωρίζει αυτές τις υδροτσουλήθρες και τοποθετεί κατάλληλα το σκαρί του επάνω τους «πετάει». Για παράδειγμα – λέει ο κ. Μαριολάκος – ο Πλούταρχος αποφαίνεται πως ένα σκαρί σαν την «Αργώ» μπορούσε να διανύσει τα 900 χλμ. απόστασης Βρετανίας -Ισλανδίας σε 5 ημέρες (4-5 μίλια/ ώρα).
Μινωικές κρουαζιέρες στο Κρόνιο Πέλαγος
Μινωικές λέξεις και σκίτσα πλοίων περιμένουν την εξήγησή τους στα βράχια των ακτών της Βαλτικής
Τα επιχειρήματα του καθηγητή Μαριολάκου ήταν εντυπωσιακά και μου φαίνονταν λογικά. Το δυσθεώρητο όμως του επιτεύγματος δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί παρά μόνο με αποδείξεις για το ότι αρχαϊκά πλοία σαν την «Αργώ» μπορούσαν να πάνε τόσο μακριά – πόσω μάλλον τα ακόμα αρχαιότερα μινωικά. Θυμήθηκα ένα δημοσίευμα του 2010, από νορβηγική εφημερίδα, σύμφωνα με το οποίο είχαν βρεθεί μυστηριώδη γράμματα της περιόδου 1800 - 1000 π.Χ. σκαλισμένα σε γρανίτη. Τα γράμματα αυτά αποκρυπτογράφησε ως μινωικά ο νορβηγός γλωσσολόγος και ακαδημαϊκός Kjell Aartun και τιμήθηκε γι’ αυτό με το χρυσό μετάλλιο του βασιλιά. Κατά τον Aartun, οι μινωικές λέξεις μεταφράζονταν «Μαλακός και καθαρός», αναφερόμενες στο μεγαλύτερο κοίτασμα αργύρου όλης της Ευρώπης που είχαν εντοπίσει στο Kongsberg του Οσλο αυτοί οι απίστευτοι κυνηγοί θησαυρών. Αλλά μήπως είχαν αφήσει και άλλα ίχνη πίσω τους;
Ρώτησα σχετικά τον δρα Μηνά Τσικριτσή, που πρότινος είχε εντοπίσει τον «πήλινο υπολογιστή ναυσιπλοΐας» των Μινωιτών (βλ. www.tovima.gr/science/research/article/?aid=391944). Κατά την επικοινωνία μας αμφισβήτησε την ερμηνεία του Aartun, αλλά ήταν βέβαιος για το ότι επρόκειτο για Μινωίτες, καθώς μια πρόσφατη μελέτη του προσέθεσε υποστηρικτικά στοιχεία στη θεωρία του καθηγητή Μαριολάκου για πέρασμα στην αντίπερα όχθη του ωκεανού. Μου είπε συγκεκριμένα

Βερολίνο: Συνέλαβαν Γερμανίδα για την φιλοελληνική της ομπρέλα

Βερολίνο: Συνέλαβαν Γερμανίδα για την φιλο ελληνική της ομπρέλα

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 24, 2012
filoelliniki.jpg

H Γερμανική Αστυνομία έκανε το καθήκον της..
To Σάββατο 18 Φεβ στις 16.05 ώρα Γερμανίας, μετά το τέλος της διαδήλωσης “We are all Greeks” που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να δείξουν κάποιοι Γερμανοί πολίτες την υποστήριξη τους στον ελληνικό λαό έγινε ένα περίεργο συμβάν.
Η κυρία Ντόνερ, Γερμανίδα καλλιτέχνης, αποφάσισε να ανοίξει την ομπρέλα της! Μια επικίνδυνη ομπρέλα! Με ένα επικίνδυνο μήνυμα …

Βγαίνουμε από το “καβούκι” μας στο Αιγαίο,16 χρόνια μετά από τα Ίμια;

Βγαίνουμε από το “καβούκι” μας στο Αιγαίο,16 χρόνια μετά από τα Ίμια;

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 24, 2012
undefined
Μετά από πολλά χρόνια στο Αιγαίο διαπιστώνουμε μια σημαντική κινητικότητα.Ασκήσεις οι οποίες δημοσιοποιούνται με έντονο τρόπο,δηλώσεις που επισημαίνουν ότι “άλλο οικονομική κρίση κι άλλο εθνική κυριαρχία” και άλλα πολλά.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να συζητάμε καν τέτοια θέματα.Ούτε να εμφανιζόμαστε έκπληκτοι επειδή ένα κυρίαρχο κράτος κάνει αυτά που έχει δικαίωμα και οφείλει να κάνει.Συγχωρήστε μας και την συζήτηση και την έκπληξη,αλλά δεν είναι αδικαιολόγητα.Ειδικά όταν όλα αυτά συμβαίνουν τη περίοδο που τη χώρα κυβερνά μια υπηρεσιακή κυβέρνηση

Τι νέα από το Γαλατικό χωριό;

Τι νέα από το Γαλατικό χωριό;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 24, 2012
Βρισκόμαστε στην καρδιά της Ευρώπης, κάποιο σωτήριο έτος της Ιστορίας.
Μέσα στο παλάτι της Καίσαρος της εποχής-της στιβαρής και αυστηρής Μερκέλιους , επικρατεί ανησυχία. Η Μερκέλιους έχει καλέσει τους συνεργάτες της για σύσκεψη. Όλοι κάθονται γύρω από ένα μεγάλο δρύινο τραπέζι, με απλωμένους παπύρους πάνω του, και χάρτες, και τους μελετούν με προσοχή.
Δίπλα στην Καίσαρα κάθεται ο έμπιστος και σκληρός συνεργάτης της, ο Σόιμπλους, και δίπλα του ο ατακτούλης Μπαρόζιους. Παραβρίσκεται και το παλικάρι από τον βορά, με την κοφτή προφορά του, ο Ολιρένιους, που κρατά το χέρι της σικάτης Λαγκαρδίας. Την παρέα
συμπληρώνουν ο ασχημούλης Έρμαν βάνιος Ρόμπιος και οι δύο Κλώδιοι, ο Ιωάννης Κλώδιος Τρισέους και ο Ιωαν. Κλ. Γιουνκέριους