Ετικέτες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΙΤΕΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ. Και στο βάθος, Κυριακόπουλος.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 20, 2013
Ανοιχτή μετωπική επίθεση υποβάθμισης και απαξίωσης δέχεται πλέον ο Δήμος Δελφών και κυρίως το Νότιο τμήμα του με πρώτο στόχο το λιμάνι τους.   Όπως αποκαλύπτεται συν το χρόνο, η μη ανάπτυξη και η φτώχεια που κυριάρχησε ακόμα και την εποχή της ευημερίας και θέτει ζήτημα επιβίωσης με τις σημερινές συνθήκες δεν ήταν τυχαία. Οι αποφάσεις που παρθήκαν στο πρόσφατο παρελθόν που αφορούν έστω και έμμεσα τον παραγωγικό χαρακτήρα της κοιλάδας των Δελφών , όσο φαιδρές ή άκυρες και να ήταν η κάθε μία από μόνη της, όλες μαζί έχουν δημιουργήσει ένα ικανό πλαίσιο «όπλο» για να εξαπατηθεί κάποιος που δεν έχει προσωπική άποψη και να αποφασίσει το θάψιμο της περιοχής.   Το 2009 ο σημερινός Δήμαρχος και τότε Νομάρχης απέκρυψε τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων 7 Καποδιστριακών Δήμων μαζί και της Ιτέας με τις οποίες Ανοιχτή μετωπική επίθεση υποβάθμισης και απαξίωσης δέχεται πλέον ο Δήμος Δελφών και κυρίως το Νότιο τμήμα του με πρώτο στόχο το λιμάνι τους.
Όπως αποκαλύπτεται συν το χρόνο, η μη ανάπτυξη και η φτώχεια που κυριάρχησε ακόμα και την εποχή της ευημερίας και θέτει ζήτημα επιβίωσης με τις σημερινές συνθήκες δεν ήταν τυχαία. Οι αποφάσεις που παρθήκαν στο πρόσφατο παρελθόν που αφορούν έστω και έμμεσα τον παραγωγικό χαρακτήρα της κοιλάδας των Δελφών , όσο φαιδρές ή άκυρες και να ήταν η κάθε μία από μόνη της, όλες μαζί έχουν δημιουργήσει ένα ικανό πλαίσιο «όπλο» για να εξαπατηθεί κάποιος που δεν έχει προσωπική άποψη και να αποφασίσει το θάψιμο της περιοχής.

Ο Θηβαίος στρατηγός Επαμεινώνδας (420-362 π.Χ.)


Ο Επαμεινώνδας ήταν ο πιο σημαντικός στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης της αρχαίας Θήβας (420-362 π.Χ.). Σύμφωνα με την γνώμη του Κικέρωνα, ο Επαμεινώνδας ήταν ο μεγαλύτερος άνδρας που είχε αναδείξει η Ελλάδα. Γεννήθηκε στην Θήβα, το 418 ή 420 π.Χ. Η οικογένεια του, αν και φτωχή, ήταν πολύ αρχαία και αριστοκρατική και ο πατέρας του Πολυμνήδας ανήκε στους επονομαζόμενους Σπαρτούς, οι οποίοι εθεωρούντο απόγονοι του Κάδμου.


Έλαβε άριστη εκπαίδευση στη μουσική, φωνητική και ενόργανο, όπως επίσης και στον χορό. Εκπαιδεύτηκε επίσης και στην γυμναστική στην οποία προπονείτο για αντοχή και ευκινησία. Ήταν κάτοχος όλων των αρετών που οι Έλληνες τόσο πολύ εκτιμούσαν. Ξεχώριζε για την ηθικότητά του, τη σωφροσύνη, την απλότητά του και την πλατιά μόρφωσή του με δάσκαλό του τον περίφημο παιδαγωγό Πυθαγόρειο Λυσία του Τάραντα, ο οποίος είχε έλθει και έμενε στην Θήβα και είχε συχνές φιλοσοφικές συζητήσεις με τον Σιμία της Θήβας και τον Σπήνθαρο από τον Τάραντα, μαθητές και οι δύο του Σωκράτη.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.




Πεθαίνετε, διότι εσκοτώσατε το Πνεύμα.
Ενόσω δεν αναστηθή και αναστηλωθή το Πνεύμα,
αδύνατον να αρχίση η υπάρχουσα Ζωντανή Ελλάς.
Περικλής Γιαννόπουλος
(1870-1910)
Διά να είναι η Φυλή εις το χάλι που είναι,
φανερόν οτι οι τωρινοί Έλληνες είσθε οι χειρότεροι που υπήρξαν ποτέ
Περικλής Γιαννόπουλος
1870-1910
Τό νά αυτοτιτλοφορείσαι “Ελλην” καί τό νά έχης συνείδηση τί αυτή η έννοια σημαίνει, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. “Ελλην” δέν είναι νά έχης ταυτότητα καί υπηκοότητα αυτού τού Κράτους πού θέλει, χωρίς νά τ’ αξίζη, νά λέγεται “Ελλάς”. “Ελλην” σημαίνει Φώς καί Πνεύμα. Σημαίνει Ανθρωπος καί Εξανθρωπιστής. Σημαίνει Αρετή καί Κάλος κι Ανδρεία. Σημαίνει Ελευθερία καί Δίκαιον καί σεβασμό Ετεροδόξων. “Ελλην” σημαίνει Αρμονία καί Ηθος καί Ερως γιά τήν Φύση καί τόν Κόσμο. Βαρύ τό φορτίο τής κληρονομιάς ενός τέτοιου ονόματος καί λίγοι έχουν τό δικαίωμα νά τό φέρουν.

UAV: Η αόρατη απειλή από τον ουρανό


undefined
Πηγή: ITAR-TASS
Αντρέι Κισλιακόφ
Το μέλλον στους πολέμους, είναι ηλεκτρονικό. Και τα σύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, UAV, που θα είναι ελαφρύτερα, γρηγορότερα και θα επιχειρούν ψηλότερα, αποτελούν τη νέα, αόρατη απειλή από τον ουρανό, χωρίς πιλότους και χωρίς … επαφή με τον εχθρό.
Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), αποτελούν ένα από τα κύρια θέματα στα δημοσιεύματα του στρατιωτικού Τύπου. Την ίδια, μεγάλη προσοχή δίδει στα UAVs και η ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Πόσο μάλλον, αφού η σημασία των αυτόματων μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης, ηλεκτρονικού πολέμου και UAV μάχης στις πολεμικές συγκρούσεις του 21ου αιώνα, μεγαλώνει συνεχώς. Η δημιουργία τέτοιων αεροσκαφών που πληρούν όλες τις σύγχρονες τεχνικές και αμυντικές προδιαγραφές, αποτελεί επίσης έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Ρωσίας.

WSJ: Το μυστικό όπλο της Γερμανίας - Ενα πανίσχυρο δίκτυο εξαγωγών

Germany's Secret Economic Weapon: a Vast Export Network 
Behind the Scenes, Support System for Foreign Sales Helps to Boost Contentious Trade Surplus
By DANIEL MICHAELS and 
BRIAN BLACKSTONE 
Behind Germany's export success is an outsize global sales-promotion network that is helping to boost a trade surplus that has become a source of friction with its European and U.S. allies.
The country's already large surplus in trade and investment income rose by almost 18% in September compared with a year earlier—as new data showed the balances posted by other euro-zone countries weakened slightly.

Αλτ! Ακίνητα! Ληστεία… Του Νίκου Χατζηνικολάου



Το νέο φορολογικό σύστημα για τα ακίνητα, που έρχεται όχι μόνο να μονιμοποιήσει αλλά και να αυξήσει τα άγρια «χαράτσια» των τελευταίων ετών, είναι κατά κοινή ομολογία η χαριστική βολή στην ήδη «γονατισμένη» ελληνική κοινωνία και ιδίως στη μεσαία τάξη, που αποτελεί παραδοσιακά τη ραχοκοκκαλιά της.

Σουφικά Τάγματα


Του Κωστα Πικραμένου            
Η αραβική λέξη Ṭarīqah (طريقه) σημαίνει «τρόπος», «μονοπάτι» και στην παράδοση των Σούφι μουσουλμάνων σχετίζεται εννοιολογικά με τη Ḥaqīqah, ή την «Αλήθεια».
Τα Σουφικά Tάγματα (tariqah) είναι Ισλαμικές οργανώσεις οι οποίες ενσωματώνουν το μυστικισμό στη θρησκευτική πρακτική. Για τους οπαδούς του ορθόδοξου Σουνιτικού Ισλάμ, όπως οι Ουαχαμπίτες της Σαουδικής Αραβίας, τα Σουφικά τάγματα θεωρούνται φορείς ενός ετερόδοξου Ισλάμ.

«Ποτέ δεν φοβήθηκα το θάνατο»

Εφυγε η νομπελίστρια συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ, στα 94 της




«Να ζείτε με αρχές, αυτό έχει σημασία», έλεγε

Τι ωραίος θάνατος! Η νομπελίστρια συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ πέρασε στην αντίπερα όχθη καθώς κοιμόταν, τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 94 χρόνων, αφήνοντας ως παρακαταθήκη πάνω από πενήντα βιβλία που αγκαλιάζουν από τη γυναικεία χειραφέτηση και τον πολιτικό στοχασμό ώς το μυστικισμό και την επιστημονική φαντασία.
undefined«Για να πω την αλήθεια, ποτέ δεν φοβήθηκα το θάνατο», έλεγε στη συντάκτρια της «Ε» Ιωάννα Νιαώτη το 1999. «Νομίζω ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτοί που είναι άθεοι ανησυχούν. Τους λέω “δεν έχετε τίποτε να περιμένετε”. Ούτε οι χριστιανοί καταλαβαίνω γιατί φοβούνται, αφού πιστεύουν στη μετά θάνατο ζωή. Τους λέω “να ζείτε με αρχές, αυτό έχει σημασία». Η ίδια η Λέσινγκ, δεκαετίες τώρα, είχε ασπαστεί το σουφισμό.

Τρίτος ελληνικής καταγωγής δήμαρχος σε δήμο της Μελβούρνης



ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ο ομογενής Λάμπρος Ταπεινός εξελέγη για δεύτερη φορά δήμαρχος του δήμου Μόρελαντ της Μελβούρνης, μιας περιοχής όπου διαβιούν χιλιάδες Έλληνες αλλά και πολίτες που προέρχονται από δεκάδες διαφορετικές χώρες.


Ο κ. Ταπεινός είναι ο τρίτος ελληνικής καταγωγής δήμαρχος που εκλέγεται τις τελευταίες μέρες σε δήμο της Μελβούρνης.

Είχαν προηγηθεί η κα Μαίρη Λάλιου στο δήμο Γουϊτλεσι και ο κ. Τζιμ Γρίβας στο δήμο του Μάνινχαμ.

Η ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΤΣΑΤΣΩΝ…



Πέρσι, στις αρχές του Νοέμβρη, ψηφίστηκαν επιτέλους τα μέτρα περαιτέρω υποδούλωσης του ελληνικού λαού από το τρικομματικό τσίρκο που μας έπαιζε την Κυβέρνηση από τον Ιούνιο.

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΕ ΤΡΕΛΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ…ΓΓ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΕΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Το ΚΚΕ, το Βήμα και ο Νίκος Μπογιόπουλος


Στο «Βήμα της Κυριακής» (17/11/2013) δημοσιεύτηκαν δυο εσωτερικά κείμενα που αφορούν το ΚΚΕ. Το ένα είναι η επιστολή του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου προς την ΚΕ και τον γραμματέα του κόμματος Δ.Κουτσούμπα και το άλλο είναι η απάντηση της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον Μπογιόπουλο, με την οποία ο δημοσιογράφος απολύθηκε από τον Ριζοσπάστη. Το δεύτερο κείμενο – σύμφωνα με την εφημερίδα –παρουσιάζεται με πρωτοβουλία της ΚΕ στις οργανώσεις του ΚΚΕ με σκοπό την «διαπόμπευση» του δημοσιογράφου.
Κατ’ αρχάς, μπράβο στον δημοσιογράφο του «Βήματος» που τα βρήκε και τα δημοσίευσε .

Geopolitics & Daily News Interviews the Unified Field Technology - Invincible Defense Technology (IDT) Experts


19.11.2013

Teresa Studzinski and Dr. David Leffler

- In Europe, many analysts are speaking about a new "cold war era" between Russian President Putin and US President Obama. This chilly relationship was obvious at the G20 conference, where cameras "caught" the two leaders sitting at a distance from each other, making critical and challenging statements, and taking opposite positions on significant matters. Would you say that this climate of dispute between the two countries will last and may get bigger in the future?

Στο “σφυρί” η θρυλική επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που μνημονεύεται μέχρι και σήμερα «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»


undefined
Σε δημοπρασία βγαίνει αύριο από τον Οίκο Πέτρος Βέργος η ιστορική επιστολή του Γέρου του Μωριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, με τη θρυλική φράση «… φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», που έγραψε στις 15 Iουνίου 1822 για να δώσει νέα πνοή στην Ελληνική Επανάσταση. 

Ανατροπές στη Μέση Ανατολή


19.11.2013
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ
Η συνολική εξομάλυνση των σχέσεων Ουάσιγκτον-Τεχεράνης έχει δρομολογηθεί και η προοπτική αυτή από μόνη της δημιουργεί ανατροπές χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Κέρι και Λαβρόφ σε πρόσφατες δηλώσεις τους εξέφρασαν αισιοδοξία για συντομη σύναψη συμφωνίας με το Ιράν.
Στις αρχές του μήνα στην Ιστοσελίδα του BBC αναρτήθηκε ρεπορτάζ του Mark URBAN με τίτλο «Saudi nuclear weapons on order from Pakistan» όπου το Ριάντ παρουσιάζεται σαν από χρόνια χρηματοδότης-συνιδιοκτήτης του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Πακιστάν, με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων στη Σαουδική Αραβία, όποια στιγμή αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σαμαράς: Εγκαταλείψτε τον Μητσοτάκη…



 
 
 
 
 
 
2 Votes

Πρωτοσέλιδα που άφησαν εποχή…
Η εφημερίδα “Τα Νέα” το Σεπτέμβριο του 1993, με πρωτοσελίδο για την προτροπή Σαμαρά να εγκαταλείψουν οι βουλευτές της ΝΔ την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η…
στάση αυτή δεν θεωρήθηκε “αποστασία”. typologies.gr
Από: nonews-news.gr

Χρήστος Καραγιάννης: Η ιστορία ενός στρατιώτη (1918 – 1922)



Καραγιαννης_Ιστορια_Ενος_Στρατιώτη

Σημ.Αμετανόητου: Να δώσετε 11 ευρώ να το πάρετε.Απαραιτήτως…!!! Οπωσδήποτε…!!!

Επιμέλεια: Φίλιππος Δρακονταειδής. Εκδόσεις Κέδρος.

“Στο ημερολόγιο του στρατιώτη Χρήστου Καραγιάννη συνοψίζεται, εν μέρει, η εποποιία του σύγχρονου Ελληνισμού”

 Του Ρήγα Καππάτου

Κάποιες φορές ένα έργο αξίας βρίσκεται θαμμένο μέσα στο χώμα ή, αν είναι βιβλίο, μέσα στη σκόνη, κάτω από βουνά άλλων βιβλίων τα οποία ψάχνουν μόνο ειδικοί για να βρουν κάποιο που αξίζει. Ετσι έγινε με το ημερoλόγιο του στρατιώτη Χρήστου Καραγιάννη από τη Λιβαδειά, κλάσης του 1915, ο οποίος πολέμησε στην πρώτη γραμμή των τριών σημαντικότερων ελληνικών πολέμων της εποχής: στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο εκστρατευτικό σώμα 23.351 στρατιωτών και βοηθητικού προσωπικού που εστάλησαν να καταστείλουν τη Ρωσική Επανάσταση και στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας. Για τον εντοπισμό του ημερολογίου τού τυφεκιοφόρου Χρήστου Καραγιάννη και της ιστορικής του αξίας ανάμεσα σε σωρούς βιβλίων στοιβαγμένων στην τύχη χρειάστηκε το μάτι του συγγραφέα Φίλιππου Δρακονταειδή. Το πήρε από τον σωρό, το ξεσκόνισε, όπως ένα παλιό έπιπλο θαμμένο σε μια αποθήκη, το καθάρισε από τους περιττόλογους πλατειασμούς και άλλες γλωσσικές ατέλειες και από αυτό αναδύθηκε το μοναδικό γνωστό συμπαγές κείμενο αυτόπτου μαρτυρίας εκείνων των πολέμων.