Ετικέτες

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΈΝΑΣ ΑΡΧΙ-ΑΝΤAΡΤΗΣ ΆΓΙΟΣ

Eπειδή τον τελευταίο καιρό πληθαίνει η τάση να ευνουχίζεται τεχνηέντως η μαρτυρική μας Εκκλησία από την αγάπη προς την πατρίδα Ελλάδα μας, η οποία γέννησε τους χιλιάδες νεομάρτυρες και ήρωες ,ξεχνώντας τα λόγια του Χριστού: “ Μείζονα ταύτης ἀγάπην οὐδεὶς ἔχει, ἵνα τις τὴν ψυχὴν αὐτοῦ θῇ ὑπὲρ τῶν φίλων αὐτοῦ. ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΙΕ’ -13 αλλά και το του Αποστόλου Παύλου: “ Εἰ δέ τις τῶν ἰδίων καὶ μάλιστα τῶν οἰκείων οὐ προνοεῖ, τὴν πίστιν ἤρνηται καὶ ἔστιν ἀπίστου χείρων.” ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Α’- ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5-8
Παρουσιάζουμε συνοπτικά τον λεβέντικο βίο του Aγίου Iερομάρτυρος Ευθυμίου , αρχι-αντάρτη καὶ αρχι-καπεταναίου -Επίσκοπου Ζήλων (Πόντου)
Ο Άγιος Ιερομάρτυς Ευθύμιος, κατά κόσμον Ευστράτιος Αγρίτης ή Αγριτέλλης, γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1876 μ.Χ. στα Παράκουλα της Λέσβου.
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Το 1910 μ.Χ. χειροτονείται πρεσβύτερος και αργότερα αναλαμβάνει πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης. Το 1911 μ.Χ. χειροτονείται στην Κωνσταντινούπολη Επίσκοπος και αναλαμβάνει να διαποιμάνει τη Επισκοπή Ζήλων. Από την Αμισό (Σαμψούντα), όπου εγκαθίσταται, επιδίδεται σε έναν ευγενή και σπάνιο αγώνα για την μόρφωση των Ελλήνων της περιοχής, έχοντας στην ευθύνη του 340 περίπου ενορίες και 150.000 Έλληνες.

Το 1914 μ.Χ. πολλοί Παφρηνοί, με την προτροπή του Ευθυμίου, αρνήθηκαν να καταταγούν στον Τουρκικό στρατό και βγήκαν στα βουνά ως φυγόστρατοι, όπου αρχίζουν να δημιουργούνται τα πρώτα αντάρτικα τμήματα. Φοβερή γενοκτονία ξεσπά, ιδιαίτερα στην περιοχή της Πάφρας και Σαμψούντας, μεταβάλλοντας την δράση του Επισκόπου Ευθυμίου από προσπάθεια αναπτύξεως σε προσπάθεια περισσυλογής. Το 1917 μ.Χ. αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο σε ένοπλες ομάδες ανταρτών κατευθύνοντάς τις κατά του Τουρκικού στρατού και των άλλων ενόπλων, που δρούσαν ως έμμισθοι των Τούρκων κατά των Ελλήνων.
Τον Απρίλιο του 1917 μ.Χ., μεγάλη δύναμη του Τουρκικού στρατού περικυκλώνει στο βουνό Νελτές τη μονή της Παναγίας, της Μάαρα, κλείνοντας 650 γυναικόπαιδα και 60 ένοπλους αντάρτες. Μετά από εξαήμερη αντίσταση, οι περισσότεροι έγκλειστοι σκοτώνονται ή αυτοκτονούν.

Το Κίεβο θέλει να αντικαταστήσει τα ρώσικα με τ’αγγλικά στο σχολείο.


Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έθεσε γλωσσικό ζήτημα άρτια συνδεδεμένο περισσότερο από ποτέ με την πολιτική κρίση στην Ουκρανία, η οποία έχε διαιρεθεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

agglikaAds by HQ-Video-Pro-1.8
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο την Παρασκευή 3 Αυγούστου  πρότεινε να αντικατασταθούν τα ρώσικα από τα αγγλικά ως επίσημη δεύτερη γλώσσα στα σχολεία της Ουκρανίας.Την συγκεκριμένη πρόταση που είναι καθαρά πολιτικού χαρακτήρα την πρότεινε σε μια ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Λβιβ,περιοχή που αποτελεί εθνικιστικό προπύργιο στη δυτική Ουκρανία.

««Χρειαζόμαστε τα  αγγλικά. για να καθιστούν η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας στα σχολεία, επειδή πρέπει να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της ζωής και του επιπέδου επάρκειας στην αγγλική γλώσσα από τον πληθυσμό της χώρας»», δήλωσε ο Ποροσένκο.Φυσικά με αυτόν τον τρόπο όμως επιτίθεται στην Ρωσία,ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει τις ακραίες αντιλήψεις στην χώρα του.


Η Γερμανία είναι έτοιμη να στείλει 200 στρατιώτες στην Ουκρανία.


Η Γερμανία είναι έτοιμη να στείλει 200 στρατιώτες στην Ουκρανία.

gerstrat

  Το Βερολίνο σχεδιάζει να στείλει 200 στρατιώτες στην Ουκρανία προκειμένου να παρακολουθούν και να επιβλέπουν την εφαρμογή του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός στη χώρα,σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου  η γερμανική εφημερίδα ”Bild”. Παράλληλα,να τονίσουμε πως οι συγκεκριμένες πληροφορίες για αυτήν την είδηση στηρίζονται σε ανώτατες στρατιωτικές πηγές της χώρας.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης  ότι 150 στρατιώτες θα παρακολουθούν την έκβαση της κατάστασης στην περιοχή της κρίσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και  άλλοι 50 θα πρέπει να προστατεύσουν τα μέλη της ειδικής αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ.


The Few Brave Men of Turkey

Η φύση στη φιλοσοφία των Προσωκρατικών και η σχέση ανθρώπου-φύσης των Στωικών Φιλοσόφων


Οι Προσωκρατικοί Φιλόσοφοι έζησαν τον 6ο π.Χ. αιώνα στην Ιωνία και ονομάστηκαν Προσωκρατικοί γιατί έζησαν πριν από τον Σωκράτη. Ονομάστηκαν και κοσμολόγοι γιατί προσπάθησαν να εξηγήσουν
τον κόσμο και η κοσμολογία τους συνδυάζει επιστήμη και φιλοσοφία Επίκεντρο των Προσωκρατικών Φιλοσόφων ήταν η δημιουργία και η λειτουργία του κόσμου. Προσπαθώντας να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους στράφηκαν προς τη φύση εξερευνώντας την με σκοπό να κατανοήσουν και να αναλύσουν τη λειτουργία του κόσμου. Απώτερος σκοπός τους ήταν να ανακαλύψουν την αρχή του κόσμου.Κάποιοι από τους Προσωκρατικούς Φιλοσόφους θεώρησαν ότι στη φύση υπάρχουν δυνάμεις που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να υπερισχύσουν: η φωτιά, η γη, το νερό και ο αέρας, ενώ κάποιοι άλλοι συνέλαβαν τη φύση ως όλον και θεώρησαν ότι με τη συνεργασία όλων των στοιχείων προκύπτει η αρμονία

ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ....4 Οκτωβρίου 1974: Ολόκληρη η ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας


καραμανληςΣτις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία και δημοσιεύει την Ιδρυτική της Διακήρυξη που αναδεικνύει την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης.

«Το μέγα θέμα της εποχής μας είναι η δημοκρατία. Όλοι μιλούν περί δημοκρατίας, ολίγοι όμως την καταλαβαίνουν˙ και ολιγότεροι έχουν τη θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόζουν.

Από τις 140 χώρες που υπάρχουν στο κόσμο, μόνον 19 έχουν πραγματική δημοκρατία. Τούτο σημαίνει ότι αυτό το θαυμάσιο και ευαίσθητο πολίτευμα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του. Και προϋποθέτει ειδικές συνθήκες, χωρίς τις οποίες δεν ημπορεί να ανθίσει και να καρποφορήσει.

Δημοκρατία θα ήθελαν να έχουν όλοι οι λαοί. Αλλά δεν την έχουν παρά μόνο εκείνοι που, εκτός από την συνειδητοποίηση των προτερημάτων της, σέβονται και τους όρους της λειτουργίας της.

Η Νεωτέρα Ελλάς υιοθέτησε την δημοκρατία ως σύστημα διακυβερνήσεως. Και ήτο φυσικόν, αφού γεννήθηκε στον τόπο μας. Ελειτούργησε όμως ατελώς και παρουσίασε συχνές και μακρές διαλείψεις. Αλλεπάλληλα υπήρξαν τα κινήματα, οι επαναστάσεις, οι δικτατορίες, οι μεταπολιτεύσεις, οι εμφύλιοι πόλεμοι. Αντιθέτως ολίγες και βραχείες υπήρξαν αι περίοδοι της δημοκρατικής διακυβερνήσεως της χώρας – φωτεινά διαλείμματα στην ταραγμένη ιστορία της συγχρόνου Ελλάδος.

Ξεπλένοντας το Σημίτειον Άγος: Μια Πρόταση για Ένοπλη Άσκηση Εξωτερικής Πολιτικής


Σόλων Αντάρτης
Η παρούσα στρατιωτική κρίση στη Συρία και ειδικά γύρω από την πόλη Κομπανί προσφέρεται ως μία πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε ο Ελληνισμός να ξεπλύνει μία και για πάντα το μίασμα (άγος) της παράδοσης του Οτζαλάν στα χέρια του τουρκικού κράτους από την κυβέρνηση Σημίτη. Η πολιορκία της κουρδικής πόλης από τις δυνάμεις των ισλαμοφασιστών μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο μιας νέας πολιτικής πορείας.

Τα δύο κράτη του Ελληνισμού - Ελλάδα και Κύπρος - έχουν μία χρυσή ευκαιρία για κάτι που έμοιαζε αδύνατο μέχρι τώρα. Την άσκηση ένοπλης εξωτερικής πολιτικής με βάση το Δίκαιο και με τρόπο που θα αποκαταστήσει τον Ελληνισμό και τα κράτη του στα μάτια όλων των εμπλεκομένων, πέραν των αισχρών δυνάμεων των ισλαμοφασιστών και των διεθνών των πατρόνων. 

Το Ισλαμικό Κράτος ξεφτιλίζει την Τουρκία: «Θα ανοίξουμε Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη»


Global Reseach: The Islamic State Opens Its First Consulate in Turkey`s Capital. Issuing Visas to Foreign Fighters Το Ισλαμικό Κράτος ξεφτιλίζει την Τουρκία: «Θα ανοίξουμε Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη»

Χειρότερη εξέλιξη για την Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει.
Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί σε επικοινωνιακό επίπεδο, να δείξει ότι δεν έχει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, άλλο που όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι η μοναδική χώρα, που το γιγάντωσε και τώρα το στηρίζει με νύχια και με δόντια, βγαίνουν οι ίδιοι οι τζιχαντιστές και δηλώνουν ότι θα ανοίξουν στην Κωνσταντινούπολη, την πρώτη «διπλωματική αποστολή» στο εξωτερικό.

Και δεν βγήκε να το δηλώσει όποιος και όποιος.
Το δήλωσε ο Αμπού Ομάρ Αλ Τουνίσι (Abu-Omar al-Tunisi) που είναι ο επικεφαλής στις διεθνείς σχέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Πώς απέτρεψαν, ο Κ.Τσάτσος και ο Ε.Παπανούτσος, την καθιέρωση του λατινικού αλφάβητου και της φωνητικής γραφής από τον Κ.Καραμανλή


Σπύρος Κουτρούλης
Σε ένα άρθρο του Σ.Ψυχάρη στις 25.7.1999, στο "Βήμα" αναφέρεται ότι ο Κ.Καραμανλής επιχείρησε να καθιερώσει, στην πρώτη τετραετία της μεταπολίτευσης , το λατινικό αλφάβητο και την φωνητική γραφή  και υποχώρησε μετά την σθεναρή αντίδραση του Κ.Τσάτσου και του Ε.Παπανούτσου.

Δεδομένου ότι ο Κ. Καραμανλής, παρότι επιθυμούσε να βρίσκεται κοντά σε σημαντικούς στοχαστές, ο ίδιος ποτέ δεν είχε ιδιαίτερους θεωρητικούς προβληματισμούς, είναι αξιοπερίεργο τι τον ώθησε να ασπαστεί θέσεις, που στην χώρα μας συμμερίζονταν μόνο ένα κομμάτι του δημοτικισμού.

Πως ένας πολιτικός που δεν είχε γίνει γνωστός για την εμπλοκή του στις γλωσσικές διαμάχες λαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία, που αιφνιδιάζει  τους κατ' εξοχήν δημοτικιστές συνεργάτες του.

Βεβαίως η κατάργηση της αραβικής γραφής από  τον Κεμάλ  θεωρήθηκε ως μεγάλο βήμα προόδου  για τους Τούρκους.
Όμως σε μια γλώσσα με παράδοση χιλιάδων ετών, με  αδιάλειπτη συνέχεια, στην οποία έχουν γραφεί  σπουδαία έργα, μια  τέτοια πρωτοβουλία,  ανεξάρτητα από τις πιθανές προθέσεις, όσων την υποστήριζαν, θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε άλλο ένα αγκωνάρι της αυτοτέλειας και ανεξαρτησίας μας.
Φυσικά αυτό το επεισόδιο δεν ερευνήθηκε ποτέ περισσότερο.

Αμφίπολη: Η Παναγιωταρέα, οι Καρυάτιδες και το «ελληνικό πόδι»


Αμφίπολη: Η Παναγιωταρέα, οι Καρυάτιδες και το «ελληνικό πόδι»

Είναι οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης ελληνικές;

Ο Παύλος Ευθυμίου καθηγητής το ΑΠΘ έστειλε ένα κείμενο και το δημοσίευσε η Άννα Παναγιωταρέα στον τοίχο της στο Facebook ανοίγοντας διάλογο με τους χρήστες για το «ελληνικό πόδι».
Η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Πολιτισμού υπεύθυνη του τάφου της Αμφίπολης όμως στην συνέχεια κατέβασε το κείμενο επειδή κάποιοι το θεώρησαν ρατσιστικό, σημειώνοντας:

Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014 με επίδειξη ισχύος στον Έβρο


rounded_corners
Παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014 στο Πεδίο Ασκήσεων «Αετός» στο Νομό Έβρου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση.

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014 διεξήχθη από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών επί 24ώρου βάσεως με σκοπό την εφαρμογή και αξιολόγηση των εθνικών σχεδίων επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής τελικής φάσης εκτελέστηκαν βολές ακριβείας από άρματα μάχης Leopard-2HEL και Leopard-2A4, πυρά από αεροσκάφη F-16, F-4E και Α-7Ε της Πολεμικής Αεροπορίας, βολές αντιαρματικών πυραύλων και ρουκετών από επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και πυρά υποστηρίξεως από αυτοκινούμενα πυροβόλα και βαρέα όπλα της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Αμφίπολη: Βρέθηκε μαρμάρινη θύρα που παραπέμπει σε τάφο



Σημαντικά ευρήματα που ενισχύουν την άποψη ότι πρόκειται για μακεδονικό τάφο βρέθηκαν στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Ανάμεσά τους, αποκαλύφθηκαν θυρόφυλλα, καρφιά, ίχνη κεραμικής καθώς και η αρχή σκάλας προς τον τέταρτο θάλαμο.

Με την αφαίρεση των χωμάτων του τρίτου θαλάμου αποκαλύφθηκαν, στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης, τμήματα από μαρμάρινη θύρα στον τρίτο διαφραγματικό τοίχο, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει μια μορφή μακεδονικού τάφου.

Πώς σχεδίαζε τα μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα η «ομάδα Μαζιώτη»




Το εφιαλτικό σενάριο του μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, φαίνεται να «πάγωσαν» οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που βρήκαν τη γιάφκα στον Βύρωνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος των τρομοκρατών ήταν τρεις επιχειρηματίες και μία πολυεθνική εταιρεία στον Πειραιά, εικάζεται ότι πρόκειται για την Cosco.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Δ. Τσακνάκης, στο μισθωτήριο συμβόλαιο που είχε συνάψει ο 30χρονος με τον ιδιοκτήτη του γκαράζ βρέθηκαν αποτυπώματα του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

Σημάδεψαν 15χρονη γιατί ήταν πολύ όμορφη! (φωτογραφίες)



Η δεκαπεντάχρονη Χούλια Αλβάρεζ (Julia Alvarez) από την Αργεντινή ενώ επέστρεφε σπίτι της, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρια από δύο κορίτσια επειδή ήταν «πολύ όμορφη»!

Οι δύο αδερφές, 16 και 18 ετών την απείλησαν μάλιστα ότι θα την κάνουν να μοιάζει όπως ο Τσάκι από τη διάσημη ταινία τρόμου, πριν της επιτεθούν με μαχαίρια για να τη χαρακώσουν στο πρόσωπο και το σώμα!

«Δε θα είσαι τόσο όμορφη όταν τελειώσουμε μαζί σου. Θα σε φωνάζουν πλέον Τσάκι», φέρεται να της είπαν.

TTIP: αδιαφάνεια, κοινωνική απειλή και διεύρυνση της ανισότητας.



Τους τελευταίους δώδεκα μήνες με συναδέλφους μεταφραστές απ’ όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια μετάφρασης σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες των κειμένων που σχετίζονται με τα σχέδια της επικείμενης συμφωνίας TTIP (η οποία ενδέχεται να ολοκληρωθεί το 2015), ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Οι διαπραγματεύσεις αυτής της συμφωνίας (o 6ος γύρος διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε στις 18/07/2014) η οποία είναι γνωστή ως Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP: Transatlantic Trade and Investment Partnership) γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και αδιαφάνεια.

Εγκληματική Οργάνωση



SultanTο αποκαλυπτικό βιβλίο-έρευνα του, ειδικού σε θέματα Economic Intelligence, Κώστα Πικραμένου για την δράση της Τρόϊκας Ερντογάν – Νταβούτογλου -Φιντάν  στη δημιουργία, λογιστική υποστήριξη, εκπαίδευση, παροχή πληροφοριων του Σουνιτικού Αποκεφαλιστάν.
- Ο βρώμικος πόλεμος των Νεο-οθωμανών στη Μέση Ανατολή που πληρώνουν με ΑΙΜΑ Χριστιανοί, Γεζίντι, Αλαουίτες, Κούρδοι και μετριοπαθείς Σουνίτες Άραβες.

Σωματίδιο-φάντασμα που είναι ταυτόχρονα ύλη και αντιύλη παρατήρησαν Αμερικανοί ερευνητές



Σωματίδιο φάντασμα που είναι ταυτόχρονα ύλη και αντιύλη παρατήρησαν Αμερικανοί ε

Επιστήμονες στις ΗΠΑ πέτυχαν επιτέλους αυτό που πολλοί φυσικοί προσπαθούσαν να κάνουν εδώ και δεκαετίες: να δουν για πρώτη φορά στο μικροσκόπιο το μυστηριώδες σωματίδιο Ματζοράνα, το οποίο είναι άκρως «εξωτικό», καθώς συμπεριφέρεται ταυτόχρονα ως ύλη και αντιύλη. Το επίτευγμα, πέρα από τη σημασία του για τη θεμελιώδη φυσική, μπορεί να έχει και μελλοντικές πρακτικές εφαρμογές, αξιοποιούμενο για τη δημιουργία ισχυρότερων κβαντικών υπολογιστών.

Η υπονόμευση του Στρατεύματος σε καιρούς διεθνούς εθνικιστικής πανδημίας


Posted by spitha80 στο Οκτωβρίου 3, 2014

στρατευμαΤης Δεσπ.Σακελλαρίου

Ποιος έχει αποφασίσει να μείνει η Ελλάδα αθωράκιστη στις δύσκολες ώρες που πλησιάζουν;Ποιος επιχειρεί να την αφήσει άοπλη, γονατισμένη και με τους αιώνιους επιβουλείς της να κραδαίνουν το μαχαίρι ολοένα και πιο απειλητικά;Ποιος καταστρέφει σταδιακά τον βασικό πυλώνα προστασίας της; Ποιος έχει το δικαίωμα και τη δικαιοδοσία να αποκεφαλίσει τον στρατό από το σώμα του έθνους, το λαό και της κοινωνία αυτής της προαιώνιας και χιλιοβασανισμένης χώρας;

Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί αυτός που αφήνει ακέφαλο τον εθνικό κορμό, αφαιρώντας ουσιαστικά από το έθνος και το λαό το δικαίωμα επιβίωσης και ύπαρξης; Πώς αλλιώς εκτός από εθνικός δήμιος σε μία συντονισμένη ανθελληνική «Τζιχάντ»….

Ο Πόλεμος άρχισε..

H ώρα της πραγματικής αναμέτρησης, της ολικής σύγκρουσης μεταξύ υποβoσκουσών αντιθετικών δυνάμεων φαίνεται ότι έφτασε ή πλησιάζει ταχύτατα. Δυνάμεις που φαινομενικά μόνο αλλά και λόγω βραχυπρόθεσμων συμφερόντων συμμαχούσαν, παρότι γνώριζαν και ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένες ως προς τις ριζικές αντιθέσεις τους, τόσο σε ιδεολογικό- αξιακό επίπεδο όσο και ως προς την ταυτότητα και τον διεθνή προσανατολισμό τους.

Οι εξελίξεις στο διεθνές σκηνικό είναι ραγδαίες και η διπλωματική γλώσσα μοιάζει ανίκανη να τις παρακολουθήσει και να συμπορευτεί με αυτές. Οι πράξεις υποκαθιστούν τον διπλωματικό κώδικα και συντονίζουν τα μηνύματα και τις απαντήσεις που θέλει να μεταφέρει η κάθε πλευρά – χρησιμοποιώντας την ανεξέλεγκτη εξέλιξη της επικοινωνίας σε τεχνολογικό και ψυχολογικό επίπεδο ( ψυχολογικές επιχειρήσεις ). Είναι απλά η πρώτη πράξη ενός νέου διευρυμένου μαζικού πολέμου όπου τα λόγια περιττεύουν και ακυρώνονται εντός λίγων ωρών ή λεπτών από τα ίδια τα γεγονότα.

Ελληνικός Στρατός: Η… « εφιαλτική» θυσία στο βωμό του Μνημονίου

Πόσο το έχουν κατανοήσει άραγε αυτό οι εγχώριοι ιθύνοντες πολιτικοί κυβερνώντες, που θεωρούν ότι όλα είναι οικονομία και «δημοσιονομικά μεγέθη» και αναπτύσσουν τις κάλπικες συμμαχίες της χώρας μας όχι στη βάση της γεωστρατηγικής αλλά στη λογική της εξάρτησης από τις τοκογλυφικές δανειακές συμβάσεις – που φυσικά δεν καθορίζουν συμμαχίες αλλά ισχυρότερα δεσμά υποδούλωσης, κοινωνικής αστάθειας και εθνικού παροπλισμού.

Πόσο προετοιμασμένος είναι ο ελληνικός λαός για την καταιγίδα και τη λαίλαπα που έρχεται αλλά και πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα στην καρδιά του διεθνούς τυφώνα που θα συμπαρασύρει τα πάντα και δυστυχώς στροβιλίζεται δίπλά μας στην πιο αδύναμη στιγμή της μέχρι τώρα πορείας μας;Ο στρατός και οι αξιωματούχοι του σε κάθε χώρα είτε λόγω της φύσεως του επαγγέλματος, είτε λόγω της αποδεδειγμένα ισχυρότερης εθνικής συνειδητοποίησης,έχουν κατά βάση μεγαλύτερη ενσυναίσθηση των στιγμών και των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα όπως και του μεγέθους της απειλής που την προσεγγίζει.

Σε μια τόσο κρίσιμη ιστορική συγκυρία γεμάτη συνεχείς ανατροπές και συγκρούσεις, τους ακούει άραγε κανείς σε θέματα μείζονος εθνικής σημασίας ή απλά γίνεται στοχευμένη διαχείριση της οργής τους, μετά και τη βάναυση καταπάτηση των αυτονόητων περιουσιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων; Στη μνημονιακή μηχανή του κιμά τοποθετούμε και αντιμετωπίζουμε τους στρατιωτικούς μας σαν να πρόκειται για προνομιούχους συνδικαλιστές ή για αργόσχολους, «βολεμένους» δημοσίους υπαλλήλους ;

Η «παρανοική» θητεία της Μεταπολίτευσης

Πότε θα σταματήσει να εκτυλίσσεται στην κοινωνία μας το μεταπολιτευτικό θέατρο του παραλόγου, στο πλαίσιο του οποίου και μόνο το άκουσμα ή η εκφώνηση της λέξης «στρατός», «στράτευμα», «στράτευση» κ.λ.π θεωρείται ένοχη, αρνητική και απειλή για την «εύρυθμη» κατά τ’άλλα κοινωνική λειτουργία, την στιγμή μάλιστα που στις περισσότερες κοινωνίες ο στρατός είναι απολύτως αποδεκτός ως αναπότρεπτο μέρος της λειτουργικής οντότητας του κράτους και της εθνικής φυσιολογίας.

Στις δε γειτονικές της Ελλάδος χώρες αποτελεί προεξάρχουσα κοινωνική ομάδα και μέσο για να προάγεται κατά καιρούς το εθνικό φρόνημα ή οι πιο ακραίοι εθνικισμοί. Εμείς εν τω μεταξύ χαμένοι στη δική μας μεταφυσική πραγματικότητα, μπορούμε να συνεχίσουμε να ακρωτηριάζουμε το σώμα του στρατού μας – στο όνομα της υποτιθέμενης δημοσιονομικής εξυγίανσης – και να κακοποιούμε βάναυσα την ψυχή του – στο όνομα της δήθεν δημοκρατίας – με τρόπο που να οδηγεί δεδομένα στη θανάτωση της άμυνας και της προοπτικής επιβίωσης του έθνους.

Πότε θα αντιληφθούμε τις πραγματικές ανάγκες και τις διευρυμένες απειλές εντός και εκτός της ελληνικής κοινωνίας, στις οποίες μόνο ένα ισχυρότατα οργανωμένο και θωρακισμένο στράτευμα μπορεί να απαντήσει, όταν μάλιστα ο ικανός και χαρισματικός για το έθνος κυβερνήτης είναι δύσκολο εώς απίθανο να βρεθεί άμεσα.

Άρα ο στρατός καλείται να είναι κάτι παραπάνω από προετοιμασμένος και να προτείνει τις ενδεδειγμένες λύσεις και προτάσεις στη μονόφθαμλη και ετεροκαθοριζόμενη πολιτική ηγεσία των τελευταίων ετών που καταδυναστεύει τον τόπο. Κοινώς ο στρατός και η ηγεσία οφείλει και έχει καθήκον αυτές τις στιγμές « να ανοίξει τα μάτια» και τα αυτιά σε αυτούς που εθελοτυφλούν ή δεν κατανοούν το «κακό» που πλησιάζει στη χώρα.

www.olympia.gr

“Μιά από τις τελευταίες (φρούδες) ελπίδες του Χίτλερ. Άρμα μάχης PzKpfw V Panther”

Το άρμα μάχης «Panther» σχεδιάστηκε ως απάντηση στη σοβιετική αρματική υπεροχή, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε αριθμό. Οι προδιαγραφές κατασκευής του τέθηκαν τον Ιανουάριο του 1942, την ώρα που η μάχη της Μόσχας ήταν ακόμα σε εξέλιξη (;). Τα πρωτότυπα εμφανίστηκαν τον Αύγουστο του ιδίου έτους και το πρώτο «Panther» παραγωγής βγήκε από τα εργοστάσια της ΜΑΝ τον Ιανουάριο του 1943. Το άρμα ήταν εφοδιασμένο με τον πανίσχυρο κινητήρα ΗL 230 της Μaybach, ο οποίος απέδιδε 700 HP στις 3.000 στροφές, επιτρέποντας στον «Panther» να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 46 χ.α.ω.

Αναβλήθηκε η τριμερής Ρωσίας, Ουκρανίας, ΕΕ



Αναβλήθηκε η τριμερής συνάντηση μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της ΕΕ που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο για να διευθετηθεί το θέμα της παροχής φυσικού αερίου από τη Μόσχα στο Κίεβο, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διευκρινίσει ότι ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γιούρι Πρόνταν αναμενόταν να φτάσει στις Βρυξέλλες σήμερα για να συμμετάσχει σε μια διεθνή διάσκεψη.

Χονγκ Κονγκ: Δεν παραιτείται ο κυβερνήτης


4



Ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως του ζητούν οι φοιτητές, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι η δεύτερη στην ιεραρχία της πόλης θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των φοιτητών, για να συζητήσει τα αιτήματά τους.Το τελεσίγραφο όσων έχουν βγει στους δρόμους έληξε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και οι διαδηλωτές απειλούν με κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων εάν δεν παραιτηθεί ο Λιουνγκ Τσουν-Γινγκ.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο προτού λήξει το τελεσίγραφο, ο κυβερνήτης προειδοποίησε τους φοιτητές ότι οι καταλήψεις κτιρίων «θα είναι γεγονός με πολύ σοβαρές συνέπειες».

Δεν πρόκειται να παραιτηθώ, διότι πρέπει να συνεχίσω το έργο της διοργάνωσης των εκλογών, συνέχισε.

Η αστυνομία είχε ήδη αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή μετά την ένταση του Σαββατοκύριακου.«Εάν δεν υπάρξει κάποια χαοτική κατάσταση, δεν θα στείλουμε τις δυνάμεις καταστολής, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ειρηνικά, ακόμη κι αν χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες» ανέφεραν αξιωματούχοι. 

Από διπλωμάτης του Πούτιν, στην Αφρική.







Έχει ζήσει μια ζωή βγαλμένη θαρρείς από ντοκιμαντέρ, σαν κι αυτά που σκηνοθετεί ο ίδιος: ο Ρώσος Σεργκέι Γιαστρζέμπσκι παράτησε πριν μια πενταετία την δουλειά του ως δεξί χέρι του Βλαντίμιρ Πούτιν κι εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου για να γυρίσει όλο τον κόσμο –κυρίως δε, την Αφρική- και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία και τις εθνογραφικές ταινίες.


Η πορεία του Ρώσου διπλωμάτη ξεκίνησε το 1996, όταν προσελήφθη από τον τότε Ρώσο πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν ως εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου. Ωστόσο, δυο χρόνια μετά, ο Γιαστρζέμπσκι εκδιώχθηκε από τη θέση του ως spin doctor του Γέλτσιν, καθώς ο Ρώσος ηγέτης τον κατηγόρησε ανοικτά πως συμμετείχε, μαζί με άλλους πολιτικούς, σε μια συνωμοσία προκειμένου να τοποθετήσουν τον τότε δήμαρχο Μόσχας Γιούρι Λούζκοφ στη θέση του πρωθυπουργού. Τον Γέλτσιν διαδέχθηκε ο Πούτιν, ο οποίος το 2000 ξανακάλεσε τον Γιαστρζέμπσκι να πάρει τον παλιό του θώκο. Όπερ κι εγένετο.