Ετικέτες

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Η δημιουργία του άξονα Ινδία-Ισραήλ-ΗΑΕ ως μέσο ανάσχεσης της Κίνας και του επεκτατικού Ισλάμ-Αναγκαία η διασύνδεση με Κύπρο-Ελλάδα-Γαλλία

 

Xωριανόπουλος Άγγελος

Όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενη ανάρτηση του Infognomonpolitics ο εν διαμορφώσει άξονας ανάσχεσης της Κίνας Ισραήλ-Ινδία-Γαλλία βρίσκεται σε όλο και συνεχώς ευρύτερη συνεργασία. Ο άξονας αυτός ως υποκατάστατος του Γερμανοτουρκικού σπεύδει ν εκδιώξει τον Κινεζικό BRI από την Ευρασία και τα εγγύς ευρασιατικά ύδατα, περιορίζοντας παράλληλα τον Τουρκικό-Πακιστανικό Ισλαμικό επεκτατισμό σε Κεντρική Ασία, Βόρεια Αφρική και Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης η οποία θα κριθεί σε όρους γενικότερης ισχύος μεταξύ των κρατών και όχι σε αμιγούς όρους δικαίου, η Ελλάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί την στροφή των Κρατών του Κόλπου προς μία αντιτουρκική πολιτική και να συνδεθεί με τον προαναφερθέν άξονα, αντλώντας ουσιαστική ισχύ σε θέματα εξοπλισμού, τεχνολογίας, εμπορίου και ενέργειας.

Τζον Μπόλτον στην «Κ»: Γιατί θαυμάζει τον Ερντογάν ο Τραμπ από pcuser

 

Ο Τζον  είναι ένα από τα πιο γνωστά «γεράκια» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και ένας άνθρωπος που έζησε από πολύ κοντά τον Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρο, μέχρι την αποπομπή του. To βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, είναι συναρπαστικό γιατί περιγράφει με ανάγλυφο τρόπο πόσο χαοτικά λαμβάνονται οι αποφάσεις στον Λευκό Οίκο, με βάση προσωπικές ή και οικογενειακές επιλογές. Βασικός λόγος της σύγκρουσής του ήταν η στενή σχέση του Τραμπ με τον Ερντογάν, την οποία ερμηνεύει ως απόρροια θαυμασμού – ίσως και φθόνου για αυταρχικούς ηγέτες.