Ετικέτες

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η κατάρριψη του μύθου των τουρκικών Ε.Δ


Η κατάρριψη του μύθου των τουρκικών Ε.Δ

Mehmet Ali Birand-Άρθρο στην εφημερίδα Μιλιέτ.
Η περίφημη ομιλία του τέως Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Κοσανέρ, η οποία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φυσικά δεν εξέπληξε μόνο εμάς αλλά εξέπληξε πολύ και τη διεθνή στρατιωτική κοινότητα. Σχετικά με τις ΤΕΔ, είχε εδραιωθεί μια εικόνα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Είχε δημιουργηθεί κάτι σαν μύθος, στο θέμα της επίδειξης δυνάμεως. Ακούγαμε και γινόταν λόγος για ένα  πειθαρχημένο Στρατό, γεμάτο  με ηρωική εποποιία, με μια συνεχή θυσία και ιστορίες επιτυχιών.

Η μάχη 40 καταδρομέων στην Κερύνεια



ΣΆΒΒΑΤΟ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η μάχη 40 καταδρομέων στην Κερύνεια

Οχυρώθηκαν σε πολυκατοικία και παγιδεύτηκαν από τους Τούρκους εισβολείς 

Οι Έλληνες του Πόντου ζητούν το 1920 από τον Βενιζέλο να βοηθήσουν στο Μικρασιατικό Μέτωπο κι εκείνος τους αγνοεί!


Οι Έλληνες του Πόντου ζητούν το 1920 από τον Βενιζέλο να βοηθήσουν στο Μικρασιατικό Μέτωπο κι εκείνος τους αγνοεί!

Αρχηγείο Ελλήνων Ανταρτών του Πόντου: “Έχουμε στρατό 20.000 ανδρών για να κτυπήσουμε τον Κεμάλ”

Μία από τις σημαντικότερες νικηφόρες μάχες του ελληνικού στρατού – Η μάχη του Σκρά


Μία από τις σημαντικότερες νικηφόρες μάχες του ελληνικού στρατού – Η μάχη του Σκρά

Η Μάχη του Σκρα θεωρείται μια από τις σημαντικότερες νικηφόρες μάχες του ελληνικού στρατού στη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



Ελπίζω μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος να μην αναφερθεί σε αυτό το γεγονός είτε χρησιμοποιώντας ύφος ανάλογο με του Αλκουίνου της Υόρκης όταν περίφραφε την επίθεση των Βικίγκ στο Λιντισφάιν το 793 μ.Χ .(το μεσαιωνικό αντιστοίχο της 11ης Σεπτεμβρίου) "Κανείς δεν πίστευε οτι θα `μπορούσε ποτέ να γίνει επίθεση σε αυτό το μέρος...ο ναός του Κυρίου ποτίστηκε με το αίμα των ιερέων...300 χρόνια τώρα ζούμε σε αυτή χώρα και ποτέ δεν έχουμε τρομάξει τοσο" είτε του Ιερού Αυγουστίνου στον πρόλογο του "Civitas Dei" (Η  Πολιτεία του Θεού) αναφερομένος στην λεηλασία της Ρώμης απο τους Γοτθούς το 410 μ. Χ. "Σε μια μόνο πόλη ολόκληρος ο κόσμος πεθαίνει" ή του Εδουάρδου Γίβωνα στην "Παρακμή και Πτώση της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας": "Τελειώσε μια εποχή ελευθερίας και άρχισε μια εποχή πειθαρχείας"...